גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מידע נחשב למידע פנים 30 דקות לאחר הפרסום במגנ"א

‎רשות ני"ע קנסה את חברת ההשקעות טיטאן בחצי מיליון שקל על שימוש במידע פנים ברשלנות

רשות ניירות ערך הודיעה היום (ג') כי מותב ועדת האכיפה המינהלית, בראשות השופטת המחוזית בדימוס ברכה אופיר-תום, אישר הסדר אכיפה מינהלית בין הרשות ובין חברת טיטאן השקעות ושניים מעובדיה.

במסגרת ההסדר הוטלו על טיטאן, חברה פרטית העוסקת בהשקעות ובברוקראז' וכן בהפצת ניירות ערך של חברות ציבוריות באמצעות חברת-בת, סנקציות של עיצום כספי בסך 450 אלף שקל ובנוסף עיצום כספי על-תנאי באותו סכום.

כמו כן, יינקטו צעדים למניעת הישנות ההפרה - תיקון נוהל איסור שימוש במידע פנים הקיים, במסגרתו בכל הנוגע לנושא הטמעת המידע לאחר פרסומו במקרה שהיא ואורגניה הינם אנשי פנים המחזיקים במידע פנים, וזאת תוך 60 יום ממועד אישור ההסדר.

הסדר האכיפה נחתם לאחר הגשת כתב טענות על-ידי מחלקת האכיפה המינהלית ברשות ופתיחה בהליך אכיפה מינהלי כנגד החברה ובכירים בה בפני מותב ועדת האכיפה המינהלית.

על-פי ההסדר, המשיבים הודו בביצוע שתי הפרות של שימוש במידע פנים ברשלנות, והסכימו ליטול על עצמם אמצעי אכיפה כמפורט לעיל. כחלק מההסדר נסגר התיק המינהלי כנגד המנכ"ל השני בטיטאן השקעות, שי יהלום.

בנוסף לכך, נחתם הסדר גם עם גיל לינג, שותף בטיטאן השקעות ומנכ"ל משותף בה, ועם שי יהלום, שותף בחברה. לינג מכהן גם כדירקטור בחברת-הבת טיטאן הפצה.

על גיל לינג הושתו במסגרת ההסדר עיצום כספי בסך 150 אלף שקל ועיצום כספי על-תנאי באותו סכום, וכמו כן רישיון ניהול תיקי השקעות של לינג הותלה לתקופה של שנה ממועד אישור ההסדר.

נגה יניב, אחראית על תחום הנפקות שטיפלה בפעילות ההפצה עבור טיטאן וסוחרת בניירות ערך עבור הנוסטרו טיטאן השקעות, תשלם עיצום כספי בסך 50 אלף שקל ועיצום כספי על-תנאי באותו סכום, וכן רישיון שיווק ההשקעות שלה הותלה לתקופה של שנה ממועד אישור ההסדר.

על-פי ההסדר, טיטאן השקעות ביצעה באמצעות עובדיה, לינג ויניב, הפרות שימוש במידע פנים בשתי הנפקות של חברת אולטרה שייפ מדיקל בע"מ. חברת אולטרא שייפ היא חברת ביומד, אשר הנפיקה בדרך של הצעת מדף, על בסיס תשקיף מדף פתוח של החברה. טיטאן הפצה הייתה יועצת ההנפקה והמפיצה הבלעדית בהנפקות אלה. טיטאן וכן המשיבים לינג ויניב היו אנשי פנים באולטרא שייפ מכוח קשריהם עם החברה המנפיקה.

חשבונות הנוסטרו של טיטאן השקעות מכרו בחסר מניות חברת אולטרה שייפ במיליוני שקלים מיד או בסמוך לאחר פרסום דוחות הצעת המדף, כאשר מידע הפנים אודות פרטי ההנפקות של אולטרה שייפ לרבות מועד ההנפקה, מחיר המינימום והכמות המוצעת היה בידי המשיבים שביצעו פעולות אלה, מאחר שהיו מעורבים בקביעת תנאי ההנפקות.

לאחר פרסום דוח הצעת המדף, התכסו חשבונות טיטאן השקעות באמצעות רכישת כמויות גדולות של מניות אולטרה שייפ בהנפקה עצמה (בין 60%-80% מכמות ההנפקה), שנסגרה במחיר המינימום שהופיע בהצעת המדף, והיה נמוך מהמחיר בו מכרו בחסר.

לעיתים רכשו בבורסה כמות נוספת על מנת לסגור את הפוזיציה של המכירה בחסר. בדרך זו הפיקה החברה רווח של כ-328 אלף שקל. המשיבים הרוויחו אף הם מן הפעילות כל אחד על-פי תפקידו ובשיעורים נמוכים יותר. לינג הרוויח כשותף כ-46 אלף שקל, ויניב הרוויחה 7000 שקל, לפי העמלות שהייתה זכאית להן.

נציין כי במועדים הרלוונטיים היה קיים פער במועדי הפרסום בין מערכת המאי"ה לבין מערכת המגנ"א של הרשות. כמו כן, ייתכן כי היו קיימים פערים וחוסר סנכרון בין שעון הבורסה לבין מערכת FMR (באמצעותה העבירו המשיבים את ההוראות), לבין שעוני המאי"ה והמגנ"א.
כתוצאה מכך, ייתכן כי המכירות בחסר נשוא ההפרות, אשר נחזות ככאלה שבוצעו בשניות שלפני פרסום דוחות הצעת המדף, בוצעו למעשה מיד או בסמוך לאחר פרסום דוחות הצעת המדף. לכן ההפרות יוחסו למשיבים בהסדר זה, בהנחה כי העסקאות בוצעו מיד או בסמוך לאחר פרסום דוח הצעת המדף.

המותב אישר את ההסדר וקבע כי הוא סביר וראוי. הוועדה קבעה כי אין ספק כי מידע לגבי תנאי ההנפקה הינו מידע פנים באופיו. רכיב מרכזי בהגדרת מידע פנים הינו שהמידע לא היה ידוע לציבור. במקרה הזה השימוש במידע נעשה מיד או בסמוך למועד הפרסום (שניות לאחריו), ונשאלה השאלה האם כאשר נעשה השימוש עדיין נחשב המידע כמידע פנים שאינו ידוע לציבור.

הוועדה קיבלה את גישת הרשות שהוסכמה גם על-ידי המשיבים בהסדר, כי בשלב שמיד לאחר הפרסום טרם הוטמע המידע בציבור, ולכן הוא נחשב עדיין כמידע פנים. הטמעת המידע טעונה שהות נוספת מעבר למועד הפרסום עצמו.

הוועדה הפנתה לאמור בעמדת סגל רשות שפורסמה בשנת 2011 לפיה מידע יחשב כ"ידוע בציבור" אם חלפו 30 דקות מסחר מהמועד בו דווח המידע לציבור במגנ"א, וציינה כי במקרה שלפנינו מדובר בשימוש במידע פנים בפרק זמן שהוא קצר יותר מ-30 דקות לאחר הפרסום.

ועדת האכיפה המינהלית קבעה כי מצופה היה מן המשיבים שינקטו למצער משנה זהירות בפעולתם במסחר בקשר להנפקות בהן היו מעורבים. הרי היה עליהם לדעת או להניח כי המידע שבידיהם טרם נודע לציבור, ומשום כך להימנע מן השימוש במידע זה שהיה בידיהם באותה עת.

"התעלמות המשיבים ממצב הדברים לעיל משמעה לכל הפחות התרשלות בשימוש במידע פנים. מחשבתם המוטעית הייתה כי ברגע פרסום המידע אין עוד צורך להמתין להטמעתו וניתן להזרים הוראות למסחר מיד".

עוד נמסר מהרשות כי הוועדה סברה כי נכון היה בהסדר זה לייחס שיקולים לקולא לכך שהמשיבים הודו מפורשות בהפרות שיוחסו להם ונטלו אחריות למעשיהם, כמו גם לעובדה של היעדר הלכה פסוקה בעניין של מועד הטמעת המידע בציבור עד היום.

הוועדה סברה כי אמצעי האכיפה שהוטלו בתיק הינם הולמים, וזאת מתוך השוואה לתיקים מינהליים קודמים, ואף ציינה כי חברת טיטאן הינה חברה קטנה בהשוואה לחברות שנדונו בתיקים קודמים (אפריקה; לאומי; מבטח שמיר וחברת חשמל).

יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, מסר כי "בהסדר יש מסר חשוב לסוחרים בשוק. עליהם לנקוט משנה זהירות כשמדובר בדיווחים על אירועים שיש להם או לחברה בה הם עובדים מידע פנים לגביהם מכוח קשריהם עם החברה הציבורית, ולאפשר למידע להיטמע בשוק בטרם יפעלו".

ד"ר אילנה מודעי, מנהלת האכיפה המינהלית, ועו"ד טל אמיר ממחלקת אכיפה מינהלית ייצגו את רשות ניירות ערך במשא-ומתן לכריתת ההסדר.

עוד כתבות

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 התנגדו לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12 בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר ו-PTC ● אירועים ומינויים

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

לא רק עם איראן: היערכות למלחמה רב-זירתית

בצל פריסת הכוחות האמריקאית: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה ● סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ ● עדכונים שוטפים

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

אילוסטרציה: איל יצהר

תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "דפוס פעולה שיטתי של הטעיה והסתרת מידע"

חברת ויז'ן אנד ביונד, המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעת ע"י 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה נטען ל"דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● בא-כוח החברה: "טרם התקבל כתב התביעה"

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף