גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טבע חושפת: תלות מוגזמת בקופקסון וגם בהטבות המס

קצב הצמיחה של הקופקסון נחתך בשנתיים בכשני שליש ■ ב-2013 הגיעו הטבות המס שקיבלה טבע על פעילותה בארץ ל-535 מיליון דולר ■ עובדי טבע בארץ מהווים רק 15.9% מכלל עובדיה ■ מה ניתן ללמוד מהמסמך השנתי של טבע?

עד לפני שנה, וכדאי שנודה בזה, המסמך השנתי של טבע (F20) היה די סטנדרטי, ואפילו די משעמם. עיקר המידע בו היה כמה טבליות יצרה החברה במפעליה, מה שיעור הכנסותיה בארה"ב לעומת זה של ישראל, וכמה כסף קיבלה אותה קבוצה שכוללת את כל מנהליה הבכירים והדירקטורים שלה - ואי אפשר היה להבין מנתון זה מה עלות השכר של כל מנהל בכיר.

בשנה האחרונה חלו שתי התפתחויות: הראשונה, והחשובה ביותר, טבע עלתה לכותרות הכלכליות על רקע חשיפת "גלובס" את הטבות המס השערורייתיות שקיבלה לאורך העשור האחרון במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. השנייה, במסגרת פשרה משפטית שאליה הגיעה, טבע החליטה לפרט באופן נפרד את עלויות השכר של חמשת מקבלי השכר הבכירים בה, החל בשנה הפיסקלית 2013.

שתי התפתחויות אלו הפכו את המסמך השנתי של טבע להרבה יותר מעניין מבעבר, בין היתר, מפני שהשנה החברה "נידבה" מידע שלא פירטה בעבר - בעיקר כזה הנוגע לסוגיית הטבות המס כבדת המשקל.

מס והטבות מס

נתחיל בסוגיה הכי מהותית: המס שמשלמת טבע - וכפועל יוצא שיעור המס האפקטיבי - והטבות המס שלהן היא זכאית.

טבע, מתוקף היותה החברה הישראלית הגדולה ביותר, מקבלת את הטבת המס הגדולה ביותר במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. חוק זה, בין היתר, מאפשר לה להיות פטורה לחלוטין ממס בגין רווחיה מתרופת הקופקסון - תרופת הדגל שלה, שמטפלת בטרשת נפוצה, וכנראה אחראית על לפחות מחצית מרווחי החברה.

בשנת 2013, ובדומה לשנה שקדמה לה, טבע נהנתה מהטבות מס גדולות שהגיעו על-פי הדוחות ל-535 מיליון דולר על פעילותה בארץ. צריך להזכיר שטבע מדווחת על הפסד כתוצאה מפעילותה בחו"ל. סך רווחי החברה לפני מס עמד אשתקד על 1.25 מיליארד דולר, ומתוכו יצרה הפעילות הישראלית רווח של 1.3 מיליארד דולר, ואילו הפעילות הבינלאומית יצרה הפסד של 53 מיליון דולר. לכן, בגין פעילותה בארץ, שילמה אשתקד טבע מס של 197 מיליון דולר, וזאת לעומת רק 5 מיליון דולר בשנה הקודמת.

פירוש הדבר הוא שבגין פעילותה בארץ, שילמה טבע מס אפקטיבי בשיעור של 15.1% (נזכיר - מס החברות בארץ עומד על 25%), וזאת לעומת שיעור מס אפקטיבי של 0.3% בלבד בשנה הקודמת. למעשה, מדובר בשיעור המס הכי גבוה מאז שנת 2005 - אז נכנס לתוקפו תיקון מספר 60 לחוק שקבע "מסלול אסטרטגי" שאפשר לטבע ליהנות מאפס מס לאורך תקופה בת 10 שנים.

מס זה נפרד מהמס ששילמה אשתקד החברה במסגרת פשרה אליה הגיעה בנוגע לשומות מס בגין 2005-2011. לפי המסמך, טבע שילמה אשתקד מס כולל בשווי של 1.298 מיליארד דולר (נטו לאחר הטבות מס), וזה כולל 790 מיליון דולר בגין אותה פשרה ובגין תיקון 69 לחוק (565 מיליון דולר רק בגינו) שאפשר לחברה לשחרר חלק מרווחיה הכלואים (שלא ממש היו כלואים לאור הרכישות המסיבות שביצעה טבע בעשור האחרון). בשנת 2012 עמד סך תשלומי המס של החברה על 614 מיליון דולר, ואילו בשנת 2011 - על 276 מיליון דולר.

לפי המסמך, סך הרווחים הכלואים שנותרו לחברה נכון לסוף 2013 עומד על 9.7 מיליארד דולר, ואם תרצה טבע לחלק ממנו דיבידנד, סך המס שתיאלץ להכיר בו יעמוד על 1.5 מיליארד דולר. נכון לסוף שנת 2012, סך הרווחים הכלואים של טבע עמד על 15.14 מיליארד דולר, וזה אומר שבמרוצת שנת 2013 טבע "שחררה מהכלא" 5.4 מיליארד דולר, ובגינם שילמה מס בשיעור של 10.4%.

מבדיקת "גלובס" עולה כי מ-2003 עד 2013 (11 שנה), סך רווחי החברה לפני מס עמד על 18.5 מיליארד דולר, המס ששולם בגינם עמד על 1.8 מיליארד דולר, ומכאן שיעור מס אפקטיבי ממוצע של 9.8% בלבד.

ועוד משהו. לראשונה בתולדותיה, טבע מציינת את הטבות המס אותן קיבלה במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, וזאת במסגרת הביאור שמסביר את תשלומי המס. כאמור, לפי טבע, אשתקד קיבלה הטבת מס בגובה של 535 מיליון דולר (1.9 מיליארד שקל); ב-2012 עמדה ההטבה על 520 מיליון דולר (1.8 מיליארד שקל), ואילו בשנת 2011 מדובר היה על 501 מיליון דולר (1.8 מיליארד דולר), ובסך הכול - 1.556 מיליארד דולר או 5.4 מיליארד שקל עבור שלוש שנים, ומספר הממחיש ביתר שאת את השערורייה ששמה "החוק לעידוד השקעות הון".

"גלובס", נזכיר, חשף כי הטבת המס של טבע בשנת 2011 עמדה על 2.9 מיליארד שקל, ועל 2.3 מיליארד שקל בשנת 2010. פער זה, כך נודע ל"גלובס", נובע מכך שהדו"חות שהחברות הכפופות לחוק לעידוד השקעות הון מגישות לרשות המסים כפופים לכללי דיווח שונים מאלו של הבורסה לה כפופה אותה חברה. טבע, נזכיר, היא דואלית (נסחרת בתל-אביב ובניו-יורק), והיא מדווחת כחברה זרה שנסחרת בארה"ב ולא כחברה ישראלית שנסחרת בישראל. במקרה וכן הייתה נאלצת לדווח לפי חוקי רשות ני"ע בארץ, הייתה חייבת לפרט בביאור לעיל את גובה הטבת המס בדיוק כפי שזה דווח על ידה לרשות המסים. לכן, מתוקף היותה דואלית, טבע "ניצלה" מדרישה זו, והפירוט שסיפקה במסמך הנוכחי אינו בהכרח משקף את המציאות.

מכל מקום, ע"פ הערכות, הטבות המס הרשמיות לטבע ב-2012 דומות לאלו של 2011 - 2.9-3.0 מיליארד שקל.

שכר מנהלים ותגמול הוני

לאחר הפסקה בת 14 שנה, וכתוצאה מתביעה ייצוגית שהוגשה נגדה, טבע חזרה לדווח על עלויות השכר של בכיריה, ולא באופן קבוצתי אלא אישי. למען האמת, נתונים אלו - כפי שדווחו במסמך הנוכחי - לא ממש מצביעים על איזושהי מדיניות תגמולים חריגה ביחס לגודלה של טבע. מה שכן מעט מפתיע הוא שרשימת חמשת מקבלי השכר הבכירים - שקצת עוותה השנה בגלל ההפרשות לפיצויי פרישה בגין פיטורי ג'רמי לוין, המנכ"ל לשעבר והעזיבה של אהרון יערי, סמנכ"ל קשרי קהילה - לא כוללת את מי שמוגדר כמספר 2 או 3 בחברה - לפחות לפי סדר ההופעה של שמות מנהלי טבע במסמך. וכאן הכוונה היא לאייל דשא, סמנכ"ל הכספים של החברה, ואיציק אברבנאל, האחראי על פעילותה בארץ, אינם כלולים ברשימת מקבלי השכר הבכירים.

מי שכן מוביל את הרשימה הוא ד"ר מייקל היידן, המדען הראשי של החברה, שעלות שכרו הכוללת עמדה על 3.2 מיליון דולר, וכללה שכר בסיס של 1 מיליון דולר בשנה, דהיינו שכר חודשי ממוצע של 83 אלף דולר. אחריו ברשימה מופיע ריצ'רד אגוסי, סמנכ"ל משפטי ומזכיר החברה (תפקיד חשוב אך יש חשובים ממנו בחברה), שעלות שכרו הכוללת עמדה על 3 מיליון דולר, 800 אלף דולר מתוכם כשכר בסיס, דהיינו שכר חודשי ממוצע של 67 אלף דולר.

טבע, למי ששכח, תמיד הייתה ידועה כחברה שהעשירה חלק ניכר ממנהליה הבכירים באמצעות תגמול הוני, דהיינו אופציות למניות. עם זאת, בשנים האחרונות, ועל רקע נסיגת המניה והדשדוש העקבי במחירה, התגמול ההוני כבר אינו מתגמל כמו בעבר, ולראיה שווי ההטבה הגלומה באופציות לכלל עובדי החברה, כולל מנהליה הבכירים.

לפי המסמך, עובדי ומנהלי טבע מימשו אשתקד אופציות שגילמו הטבה כוללת של 17.3 מיליון דולר בלבד, וזאת לעומת 205.4 מיליון דולר בשנת 2010. ההטבה, נציין, מחושבת לפי המחיר הממוצע של המניה לאורך השנה. בשנת 2010, מחיר המימוש הממוצע של האופציות שמומשו עמד על 24.53 דולר ואילו אשתקד הוא עמד על 32.17 דולר. טבע נסחרת כרגע לפי מחיר של 44.05 דולר המשקף שווי חברה של 37 מיליארד דולר. בשנה האחרונה הוסיפה לערכה המניה 14%.

ועדיין, למרות עלייה זו, רוב האופציות שנותרו בידי עובדי טבע מגלמות הטבה די צנועה ביחס לגודל החברה ומספר עובדיה. מבדיקת "גלובס" את תוכנית האופציות עולה כי סך הטבה זו עומד על 56.9 מיליון דולר בלבד, וזאת מפני ש-39% מהאופציות מצויות הרחק "מחוץ לכסף" מכיוון שהן נושאות מחירי מימוש גבוהים בהרבה ממחיר המניה הנוכחי.

ואם כבר בעובדים עסקינן, מצבת כ"א של החברה מגלה כי אשתקד מספר עובדיה בארץ קטן ב-234 איש (כנראה חלק פוטרו וחלק הגיעו לגיל פרישה), ועובדיה בארץ מהווים רק 15.9% מכלל עובדיה - כמעט שפל של עשר שנים. מספר עובדי טבע בכל העולם הכפיל עצמו פי ארבעה בין 2003-2013 אך בארץ הוא הוכפל רק פי שניים.

הקופקסון, ושוב הקופקסון

טבע הולכת ומתקרבת למועד שבו יפקע הפטנט על תרופת הדגל שלה, הקופקסון, והיא תיאלץ להתמודד מול תחרות גנרית לא קלה. תחרות זו אמורה לצאת לדרך במאי הקרוב, אך לפני שהתחילה טבע חווה נסיגה משמעותית בקצבי הצמיחה של ההכנסות מהתרופה. אחת הסיבות היא הכניסה לשוק של גרסאות אוראליות בעוד טבע כשלה בהשקת גרסה אוראלית משלה לתרופה שהיא בעצמה פיתחה.

ההכנסות מהקופקסון צמחו אשתקד בשיעור של 8% בלבד, וזאת לעומת 12% ב-2012 ו-21% ב-2011. כלומר קצב הצמיחה נחתך בתוך שנתיים בכשני שליש. ועדיין, תרומתה של התרופה לסך ההכנסות הגיעה אשתקד לשיא - 21% - לעומת 19% ב-2011, וזה אומר שיתר מקורות ההכנסה של טבע צומחים בשיעורים נמוכים יותר מזה של הקופקסון - נתון נוסף הממחיש את הסיכון הגלום בתלות של טבע בתרופה אתית זו.

לראשונה מגלה טבע את הרווח התפעולי שמיוחס אך ורק לקופקסון - נתון מהותי שממחיש עד כמה תלויה החברה בתרופה זו. לפי טבע, רווח זה מוגדר רווח בניכוי עלות המכר, הוצאות שיווק ומכירה, הוצאות מו"פ אך לא בניכוי הוצאות הנהלה וכלליות, פחת והפחתות חד פעמיות. אשתקד, עמד רווח זה על 3.3 מיליארד דולר, 76% מסך הכנסות התרופה. ב-2012 דובר על 3.0 מיליארד דולר (74%), וב-2011 - 2.8 מיליארד דולר (79%).

לצורך המחשה, הרווח התפעולי הכולל של טבע עמד אשתקד על 5.2 מיליארד דולר, כלומר הקופקסון הייתה אחראית ל-63% מהסך. ב-2012 דובר על שיעור של 55%, וב-2011 - על 57%.

טבע

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק