גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשביל 24 מיליון דולר, שווה לצופף קצת את הלו"ז

בכירי סבב הטניס מתלוננים על עומס? טורניר ראווה יוקרתי במיוחד שיתקיים ברובו במזרח אסיה ימשוך אליו את דיוקוביץ', מארי, ואפילו את נדאל השחוק

טניסאי הצמרת מתלוננים על הלו"ז הבלתי אפשרי שבו הם נתונים, שגובה מהם מחיר בפציעות. אבל מתברר שליגת טניס בינלאומית חדשה שתיערך החל מהעונה הקרובה ותשלם כסף גדול מאוד למשתתפים בה - הצליחה לשכנע גם את הטניסאים המותשים לדחוס עוד כמה משחקים לעונה הצפופה שלהם.

בנובמבר הקרוב תצא לדרך ליגת טניס בינלאומית פרטית שזכתה לשם International Premier Tennis League, או בקיצור IPTL, בהשתתפות קבוצות מארבע ערים: בנגקוק, דובאי, מומבאי וסינגפור. בסוף השבוע פורסם כי הליגה הצליחה להשיג מימון של 24 מיליון דולר ל-28 טניסאים שנבחרו עד כה לליגה, שתפעל בין 28 בנובמבר ל-13 בדצמבר. בסוף השבוע ערכה הליגה את "הדראפט" להרכבת ארבע הקבוצות, שיורכבו מכמה מהטניסאים הגדולים בהיסטוריה של הענף, חלקם כבר לא פעילים בסבב ה-ATP או ה-WTA. בסך הכל נכללו ברשימה לדראפט כ-70 שחקנים, מתוכם נבחרו אותם 28 טניסאים.

***

ל"קבוצת סינגפור" (Team Singapore) נבחרו בין היתר תומאס ברדיך, אנדרה אגאסי, לייטון יואיט, סרינה וויליאמס ודניאלה הנטוחובה; ב"קבוצת בנגקוק" נבחרו אנדי מארי, ג'ו וילפריד-צונגה, קרלוס מויה, ויקטוריה אזרנקה; בקבוצת הכוכבים "מומבאי" ישחקו רפאל נדאל, פיט סמפראס, פבריס סנטורו, אנה איבנוביץ'; ל"קבוצת דובאי" נבחרו נובאק דיוקוביץ', גוראן איבניסביץ', קרוליין ווזנייקי ומרטינה הינגיס.

שחקנים ששמם נכלל בדראפט אבל לא נבחרו על-ידי בעלי הקבוצות: אלוף אוסטרליה הטרי סטניסלאס ואוורינקה, הטניסאי הספרדי דויד פרר ואגנייסקה רדוונסקה. בין 28 הטניסאים שנבחרו ברשימה יש 21 אלופי גראנד סלאם. על-פי הדיווחים, כל שחקן יזכה לנתח אחר עבור ההופעה שלו בקבוצות, תלוי במידת האטרקטיביות שלו ובהסכם שחתם מול ראשי הליגה. ב"טלגרף" פורסם כי רפאל נדאל ייהנה ממיליון דולר לכל ערב שבו ישחק, כאשר גם שני הכוכבים הנוכחיים הגדולים - מארי ודיוקוביץ' - צפויים ליהנות מסכומים עצומים.

איך מסבירים השחקנים את העובדה שהסכימו להצטרך לליגה דווקא בתקופת הפגרה? בראיון ל"טלגרף" טוען הטניסאי הבריטי אנדי מארי כי "אנשים קצת מתבלבלים. זה דבר טוב שיש הרבה אירועי טניס במהלך השנה. הבעיה היא שאין לנו זכות בחירה, ויש אולי טורניר או שניים שאנחנו יכולים להחליט אם אנחנו רוצים או לא רוצים לשחק בהם, לכל היתר מכריחים אותנו ללכת".

איך זה יעבוד? הליגה תכלול 24 משחקים בסך הכל. כל הקבוצות יגיעו להתמודד במשך שלושה ימים באחת מארבע הערים, ואחר כך ימשיכו לעיר הבאה, וכן הלאה (פותחים בסינגפור, מסיימים בדובאי). כל התמודדות תכיל שישה משחקים - משחק גברים, משחק נשים, משחק זוגות גברים, זוגות נשים, זוגות מעורבים, ומשחק בין אגדות עבר (Legends). כאמור, 24 מיליון דולר כבר הובטחו למימון התחרות.

הוגה הטורניר, הטניסאי ההודי מאהש פוהאטי, אמר מיד בתום הדראפט: "כהודי וכבעלים של הטורניר, אני מאושר מזה שהמדורג מספר 1 בעולם רפא נדאל ישחק עבור עיר בהודו. אני מאושר עבור השחקנים שנבחרו, ומודע לזה שבשל העובדה שיש ארבע קבוצות, תמיד יהיו שחקנים שלא ייבחרו".

***

למרות הרעש התקשורתי שהליגה החדשה יצרה והדראפט הנוצץ, מתברר שיש לא מעט בעיות. אחת מהן היא העובדה שלכל שחקן יש הסכם אחר לגמרי, ומחיר אחר שהוא דורש, ותאריכים שונים שהוא מוכן להתחייב אליהם. חלק מהשחקנים טוענים שנבחרו בדראפט למרות שעוד לא נסגרו איתם כל הפרטים.

אנדרה אגאסי הודה שהופתע למצוא את עצמו נבחר על-ידי קבוצה ("סינגפור") בזמן שהוא לא יודע אפילו מי הבעלים של הקבוצה שלו, ובכל מקרה אם יבוא זה יהיה לימים ספורים בלבד כי הוא לא מתכוון לבלות את חג ההודיה ללא המשפחה. "ההסכם שלי הוא מאוד פשוט - אני לא יכול לעזוב (את ארה"ב) ליותר מחמישה ימים, כולל הנסיעות, והסכמתי רק לתאריכים של דצמבר". פיט סמפראס אמר שהחוזה שלו מול הליגה כולל "התחייבות לשלושה משחקים. אני לא יודע איפה עדיין, אני מניח שזה יהיה בדובאי ובהודו. מארי, למשל, טוען כי "ההסכם שלי עם הליגה הוא לשבוע אחד, בעיר אחת".

IPTL: השחקנים שנבחרו

"קבוצת סינגפור": תומאס ברדיך, אנדרה אגאסי, לייטון יואיט, ברונו סוארס, פטריק ראפטר, ניק קריגיוס, סרינה וויליאמס, דניאלה הנטוחובה

"קבוצת בנגקוק": אנדי מארי, ג'ו ווילפריד-צונגה, דניאל נסטור, קרלוס מויה, ויקטוריה אזרנקה, קירסטן פליפקנס

"קבוצת מומבאי": רפאל נדאל, גאל מונפיס, פיט סמפראס, פבריס סנטורו, רוהאן בופאנה, אנה איבנוביץ', סניה מירזה

"קבוצת דובאי": נובאק דיוקוביץ', יאנקו טיפסרוביץ', ננאד זימוניץ', גוראן איבניסביץ', מאלק יזירי, קרוליין ווזניאקי, מרטינה הינגיס

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"