גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרן מקרסטון מציגה תשואה אפסית ועשרות מיליונים למנהלים

בימים שבהם "דמי הניהול הכפולים" נמצאים בכותרות, הדוגמה של קרן מרקסטון ממחישה לאן מנותבים בחלק מהמקרים כספי חסכונות הציבור ■ רוב השקעותיה של מרקסטון לא מומשו, וחלק גדול מהן כבר התבררו ככושלות ביותר

מאי 2006. האמפיתיאטרון הרומי בקיסריה מלא עד אפס מקום. רגע לפני תחילת המופע של רמי וריטה עוצרים המארחים - מנהלי קרן הפרייבט אקוויטי מרקסטון, רון לובש ואמיר קס - כדי לחייך למצלמה שתנציח עוד אחת משלל התמונות שיתנוססו למחרת בעיתונים. בכל זאת, לא היה זה עוד כנס ליועצים בבנקים, אלא אחד האירועים הראוותניים בתולדות ענף בתי ההשקעות המקומי: יציאתו לדרך של בית השקעות פריזמה.

"בראי הזמן, השקת פריזמה תהיה נקודה משמעותית בשוק ההון והכלכלה הישראליים", אמר באותו ערב לובש, לאחר שמרקסטון בניהולו השקיעה קרוב ל-2 מיליארד שקל במהלך. בית ההשקעות ניהל אז 50 מיליארד שקל והפך בן לילה לגדול בישראל.

במובן מסוים לובש דווקא צדק. פריזמה, שהתפורר תוך שנתיים והותיר אחריו חובות אדירים, הפך לנקודת שפל בהיסטוריה של שוק ההון הישראלי, אבל בעיקר בהיסטוריה של מרקסטון עצמה.

חלפו רק חודשים ספורים עד שהתגלה שחלק לא מבוטל מתוך הסכום חסר התקדים שגייסה הקרן ביחס לקרנות הפועלות בישראל - 800 מיליון דולר - הגיע לידיה בדרכים בלתי חוקיות, לאחר שהיו"ר והשותף המייסד שלה, אליוט ברוידי, גייס את הכספים במרמה (ראו מסגרת).

ברוידי הלך הביתה באמצע 2009, מרקסטון נקנסה ב-18 מיליון דולר, ודני גילרמן, שגריר ישראל באו"ם לשעבר, מונה כיו"ר הקרן. היום, כשהיא מסכמת 10 שנים להקמתה, חושף "גלובס" את דוחותיה הכספיים של מרקסטון. מהדוחות הללו עולה כי קרן הפרייבט אקוויטי שגייסה כאמור סכומי עתק מציגה תשואה אפסית, בזמן שצמד מנהליה הישראלים הפכו למולטי מיליונרים בדולרים, על חשבון כספי המשקיעים בקרן.

לפני מספר חודשים העבירה קרן מרקסטון למשקיעיה את דוחותיה לרבעון השלישי של 2013. רוב המשקיעים הללו הם גופים מוסדיים בארה"ב כגון קרן הפנסיה של ניו יורק (שהזרימה לה 250 מיליון דולר) אך נכללים בהם גם גופים מקומיים כמו חברות הביטוח כלל, מנורה מבטחים והפניקס.

מהדוחות עולה כי בסוף התקופה המדוברת הסתכמו השקעות הקרן ב-656 מיליון דולר, בעוד ששווי 10 חברות הפורטפוליו שלה, כולל אלו שמומשו, משוערך ב-675 מיליון דולר. במילים אחרות, לאורך עשור הניבה מרקסטון תשואה זעומה של כ-3% בלבד למשקיעיה, וגם זאת על בסיס שערוכים שחלקם שנויים במחלוקת (את ההון שגייסה הקרן היא מינפה, כך שבפועל מדובר בהשקעות בהיקף של כמיליארד וחצי דולר).

שווי הפרוטפוליו של מרקסטון כולל שלוש השקעות שמומשו ברווח מרשים: חברת המדריכים המודפסים לשעבר דפי זהב (תשואה של 105% על ההון), חברת זרעים גדרה (תשואה של 76%) ויצרנית מוצרי ההשקיה נטפים (תשואה של 223%). שני המימושים המוצלחים הראשונים - שבוצעו בשנות הגאות וזמן קצר לאחר שהקרן נכנסה לאותן השקעות - לצד העובדה שלובש וקס הפכו במהרה ל"סלבס" בסיטי התל אביבי, גרמו לכך שעד לפני כמה שנים מרקסטון נהגה לערוך למשקיעיה אסיפת משקיעים שנתית ראוותנית במיוחד שהתקיימו מעבר לים.

כיום, לאחר מספר כישלונות צורבים שאיפסו את מאזן ההצלחות, דוחות הקרן כבר מוצגים רק בחדרי חדרים, ולא בכדי. חרף העובדה שלמרקסטון נותרו רק שנתיים למימוש יתרת החזקותיה, רוב ההשקעות בפורטפוליו של הקרן עדיין לא מומשו, וחלקן - כמו אמפיק (שאריות פריזמה), חברת הנדל"ן אלרן, יצרנית הרכב תומקאר וחברת ההנדסה PRS - התבררו ככושלות למדי.

לצד התשואה העלובה שהניבה עד היום למשקיעיה, מרקסטון החזירה להם כ-365 מיליון דולר, שהם כמחצית מההון המושקע. יתרת סכום ההשקעה (310 מיליון דולר) מסווג כ"ערך בלתי ממומש". כלומר, זהו השווי שבו מנהלי הקרן מעריכים את יתרת ההשקעה על הנייר. ובמרקסטון, כפי שמלמדת ההיסטוריה, נוטים בדרך כלל לאופטימיות יתר, כך שאין ערובה לכך שאלו המספרים שיראו המשקיעים בסוף תקופת הקרן.

מה שבהחלט ריאלי הוא דמי הניהול בסך 16 מיליון דולר שגבו מנהלי מרקסטון מדי שנה - אותם, ככל הידוע, הם ממשיכים לגבות - בלי קשר לביצועים כמובן. יתרה מכך, העובדה שמרקסטון גייסה מהמשקיעים 800 מיליון דולר אולם בסופו של דבר קראה רק לחלק מהכסף, לא מנעה ממנהליה ליהנות מדמי ניהול שנתיים בגובה 2% מכל הסכום שגויס.

לובש וקס המשיכו לגבות את הסכום גם אחרי שנחשף שברוידי שיחד בכירים בעיריית ניו יורק כדי לגייס חלק נכבד מהכסף, וגם לאחר שקיבלו פניה מחלק מהגופים המוסדיים להקטין את דמי הניהול שהם מחלקים ביניהם. גם העובדה שלפני שנתיים חשף "גלובס" כי מרקסטון דורגה על ידי חברת המחקר האמריקנית Preqin כאחת מקרנות הפרייבט אקוויטי הגרועות בעולם, עם תשואה שנתית של כ-1% (בין השנים 2004-2011) בזמן שברשימה מככבות קרנות ישראליות כמו אייפקס ופימי עם תשואות גבוהות משמעותית, לא הפריעה למנהליה להמשיך ולהתעשר. כך, במשך עשור, משכו לובש וקס על פי הערכות, דמי ניהול בגובה 80 מיליון דולר (מחצית מכלל דמי הניהול ששולמו למנהלי הקרן).

ומה עשה בזמן הזה הכסף שהם גייסו מהמשקיעים?

פריזמה: הפסד של למעלה מ-200 מיליון דולר והסדר חוב

בראש רשימת ההשקעות הלא מוצלחות של מרקסטון, בלשון המעטה, ניצבת כמובן אמפיק - פעם הזרוע הפיננסית של הקרן והיום ספיח שנותר לאחר פירוק בית ההשקעות פריזמה, שאחראי לתשואה שלילית של 82% על ההון שהושקע בו.

אמפיק מוערכת לפי שווי של 49 מיליון דולר, לאחר שהקרן השקיעה בה לא פחות מ-260 מיליון דולר. נתון עגום זה חושף כי מאז 2010 נאלצה מרקסטון להזרים לאמפיק 60 מיליון דולר נוספים, בהון והיוון הלוואות בעלים, על רקע חובותיה האדירים של החברה לבנקים ולמחזיקי האג"ח, בהם היא מתקשה לעמוד. ההשקעה באמפיק שוערכה לאחרונה כלפי מטה ב-50%.

בחודש שעבר חשף "גלובס" כי סאגת פריזמה הגיעה לשפל חדש, לאחר שקרן מרקסטון החלה לנהל מגעים להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח של פנומנל (חברה בת שמרכזת את החזקותיה של אמפיק). פנומנל, שבעקבות מכירת קופות הגמל של פריזמה לפסגות קיבלה 23% ממניות בית ההשקעות הגדול בישראל, הפכה בתחילת החודש לחדלת פירעון, לאחר ששוב לא עמדה בתשלום של כ-15 מיליון שקל למחזיקי האג"ח שלה.

מדובר בחלק מחוב אג"ח העומד כיום על כ-90 מיליון שקל, שבית ההשקעות פריזמה הנפיק בשנת 2007 לגופים מוסדיים, ושאותו אמורה פנומנל לשרת באמצעות הדיבידנדים שמחלק פסגות. אבל לובש וקס (שהתמהמהו בתשלום החוב אבל מיהרו להחתים את הגופים המוסדיים בפנומנל על הסכם סודיות בעניין הסדר החוב בחברה), צריכים להתמודד לא רק עם חוב האג"ח.

ההרפתקה הגרנדיוזית של השניים בענף הפיננסים הותירה את אמפיק עם חובות בנקאיים שנאמדים בכחצי מיליארד שקל, שעל רקע המצוקה התזרימית של הקרן מטופלים בחלק מהבנקים במחלקת האשראים המיוחדים. כעת על מרקסטון לממש את החזקותיה בפסגות - לאחר שפספסה הזדמנות פז להצטרף למכירה לקרן אייפקס בשנת 2010. האם מרקסטון יכולה עדיין להרוויח ממכירת חלקה בפסגות? נראה כי כיום השאלה הרלוונטית יותר היא האם המימוש הזה יוכל להספיק לכיסוי חובותיה הכבדים (ראו מסגרת).

תומקאר אלרן ו-PRS: הפסד מצרפי של כ-60 מיליון דולר

לא רק את השקעתה באמפיק ממשיכה מרקסטון להפחית. זהו המצב גם ביצרנית רכבי השטח תומקאר ובחברת PRS העוסקת בדיפון תעלות וייצוב קרקע ותשתית. שווי ההשקעה בתומקאר עומד כיום על 5.5 מיליון דולר בלבד (ירידה של 60% מאז 2010), ומשקף תשואה שלילית של כ-84% על ההון שהושקע בה. זאת, לאחר שמרקסטון השקיעה בחברה 33 מיליון דולר - מהם כ-6 מיליון דולר בשנים האחרונות.

תשואה שלילית מציגה הקרן גם בגין השקעתה ב-PRS, הפעם של כ-42%. גם במקרה זה נרשמה לאחרונה ירידה של 30% בשווי ההשקעה, שעומד כיום על 14.2 מיליון דולר. בשנים האחרונות הגדילה מרקסטון את השקעתה בחברת ההנדסה בכ-2.5 מיליון דולר נוספים, לכ-24.5 מיליון דולר. עם זאת, מרקסטון כבר מימשה כ-60% מההשקעה שלה בחברה.

ההשקעה של מרקסטון בחברה הכושלת אלרן נדל"ן, הניבה לה תשואה שלילית של 83%. לאחר שהקרן השקיעה בחברה של בני הדודים גדי ודורי דנקנר כ-25 מיליון דולר, כיום היא מעריכה את השקעתה בה ב-4.2 מיליון דולר בלבד, כאשר 3 מיליון דולר מהם כבר מומשו. מרקסטון נכנסה להשקעה באלרן נדל"ן בינואר 2008, אז רכשה רבע ממניות החברה תמורת 80 מיליון שקל. נכון להיום אלרן נדל"ן היא חברה חדלת פירעון.

נילית, סטימצקי ומגנוליה: רווח משוערך של כ-100 מיליון דולר

ומה לגבי ההשקעות הטובות של הקרן? כאמור, ברקורד של מרקסטון שלושה אקזיטים מרשימים - בדפי זהב, נטפים וזרעים גדרה - ואם להסתמך על דוחותיה הם אינם האחרונים. בקרן צופים אקזיט נאה של 50% על ההון שהושקע בנילית, יצרנית חוטי הניילון שבסוף 2006 רכשה הקרן כ-20% ממניותיה. מרקסטון השקיעה בנילית כ-73 מיליון דולר בהון וכיום מוערכת ההשקעה בדוחותיה לפי שווי של כ-110 מיליון דולר - תשואה של 50% על ההון.

השקעה נוספת שטרם מומשה ובקרן צופים כי תניב תשואה חיובית על ההון היא זו שבוצעה בחברת התכשיטים מגנוליה וברשת הספרים סטימצקי, המופיעות בדוחות האחרונים כהשקעה אחת, למרות שהן פועלות בתחומים שונים לגמרי. הקרן מדווחת כי מימשה כבר כשליש מ-93 מיליון הדולרים שהשקיעה בשתי החברות הללו (מצרפי) וכי השווי המצרפי של השתיים עומד על 151 מיליון דולר (תשואה של 62% על ההון).

בכמה מעריכה מרקסטון את החזקותיה ברשת הספרים, שברכישתה ב-2005 היא השקיעה 34 מיליון דולר הון עצמי? התשובה היא שאי אפשר לדעת. במרקסטון החליטו, כאמור - אולי כדי לטשטש ביצועים חלשים ואולי משיקולים חשבונאיים, מיסויים או של סינרגיה עתידית - לאחד את ההשקעות בסטימצקי ובמגנוליה, שנרכשה בכלל שנתיים מאוחר יותר.

ההשקעות הללו מתווספות כאמור לשלושת האקזיטים המוצלחים של הקרן, ועדיין אי אפשר להתעלם מהעובדה שמרקסטון בעצמה מעריכה כי רוב ההשקעות שנותרו לה לממש הן השקעות הפסדיות.

בימי האופוריה של מאי 2006 אמר קס כי "אנחנו לא נפסיד את ההשקעה, מקסימום נפגע בתשואה, אם עשינו השקעה לא הכי טובה. אנחנו מדברים על תשואה גבוהה, סביב ה-20% (בשנה), לשם אנחנו מכוונים, וכן, אפשר להשיג אותה עם חברות כאלה. איך? כשאנחנו בודקים את ההשקעה, מנהלים אותה ו(בסוף) נעשה בה אקזיט. אחרת זה חילטורים, ואנחנו לא בביזנס הזה". 20% תשואה על ההון? הצחקתם את המשקיעים במרקסטון. כמו שזה נראה כרגע, הם ישמחו רק לקבל את כספם בחזרה.

התסבוכת בפריזמה לא נגמרה

בתחילת 2009, חמש שנים לאחר הקמתה של קרן מרקסטון, התחילו להגיע הצרות. פריזמה, בית ההשקעות שהקימה ברעש גדול ובהשקעה של כ-2 מיליארד שקל, התפרק. לובש וקס, מייסדיי הקרן ראו איך החלום שלהם לחלוש על בית ההשקעות הגדול בישראל הופך למצבת אדירה של חובות, שמתוכה כמיליארד שקל הם חובות לבנקים. במקביל, הם נאלצו להתמודד עם פרשיית הכשל הניהולי על מנהל ההשקעות בקופות הגמל של פריזמה, בן גביזון, שהסב לחוסכים בהן הפסדים כואבים, ונזק שנאמד בכ-100 מיליון שקל (ששולם להם ע"י הביטוח של פריזמה).

"חתול שחור בשם פריזמה"

ההחלטה להקים את פריזמה, יודעים לספר גרומים בשוק, הייתה הרסנית עבור מרקסטון לא רק מבחינה פיננסית אלא גם בגלל שבדיעבד היא פילגה בין שני שותפיה, רון לובש ואמיר קס. "בין לובש לקס עבר חתול שחור ושמו פריזמה", טען השבוע בכיר בשוק ההון. לדבריו, עד היום השניים ממעטים לתקשר ביניהם והם תולים זה בזה את האשמה לברוך שנוצר עם נפילת בית ההשקעות.

גם לאחר שקרסה ממשיכה פריזמה להעיק על מרקסטון, בגלגולה הנוכחי, הנושא את השם פנומנל. חברה זו - המחזיקה 23% ממניות בית ההשקעות פסגות - הפכה לחדלת פירעון לפני שלושה שבועות, לאחר ששוב לא עמדה בתשלום למחזיקי האג"ח (גופים מוסדיים, בראשם מנורה מבטחים). כעת מנהלת עמם מרקסטון מגעים להסדר חוב. למחזיקי האג"ח של פנומנל אין ביטחונות, בניגוד למספר בנקים שהלוו בזמנו עשרות מיליוני שקלים לפריזמה והיום מחכים שפנומנל תחזיר להם את הכסף. הבנקים זכו בשעבוד לחלק ממניות פסגות, כאשר היתרה משועבדת לבנקים הנושים של החברה האם, אמפיק, שחובותיה לבנקים נאמדים בכ-400 מיליון שקל.

דבר אחד בטוח: למרקסטון - שב-2010 התעקשה שלא למכור את החזקותיה בפסגות לאייפקס תמורת יותר מ-600 מיליון שקל - אין כיום די כסף לשרת את חובותיהן של פנומנל ואמפיק, והמלווים הרבה פחות סבלניים מבעבר. ספק גם אם הסכום שהוצע לה לפני שלוש שנים - ויכול היה לפתור את בעיית החוב ולסגור את סיפור פריזמה ללא נפגעים נוספים - יוצע לה שוב בעתיד. יחד עם זאת, מקורבי הקרן טענו לאחרונה כי עסקה למכירת חלקה בפסגות עדיין נמצאת על השולחן, כך שכעת נותר לראות האם אכן תצליח מרקסטון לממש את ההחזקה ובאיזה מחיר, והאם הדבר יקרה לפני שנושי פריזמה יחליטו לפעול.

הפורטפוליו של מרקסטון

המספרים של מרקסטון

כמה השקיעו המוסדיים במרקסטון

עוד כתבות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

 

אחרי שבוע על המדף: בכמה נמכרה וילת יוקרה בהוד השרון?

בשכונת הדר בהוד השרון נמכרה וילת יוקרה בשטח בנוי של 280 מ"ר לאחר שעמדה כשבוע בלבד על המדף, תמורת 11 מיליון שקל ● "שוק היוקרה במצב קשה כרגע - הקונים מאוד בררנים כי יש להם היצע גדול" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

שינוי במאזן הכוחות: איראן תקבל השבוע מטוסי קרב מדגם סוחוי 35

לפי סוכנות הידיעות האיראנית הממלכתית, איראן תקבל כבר בשבוע הבא אספקת מטוסי קרב מדגם סוחוי 35 ● כיום חיל האוויר של משטר האייתוללות מתבסס על מטוסים מיושנים מאוד כמו פנטום - כך שמאזן הכוחות האווירי הנוכחי צפוי להשתנות, אך ישראל עדיין מתקדמת יותר

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן