גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעקבות עסקת זקן: הפרקליטות מבקשת דחייה בהכרעת הדין

(עדכון) - זקן מסרה אתמול במשך יותר משש שעות עדות נוספת במשרדי יאח"ה, והעבירה שורה של ראיות חדשות שהתבררו כחותכות ושעשויות בסבירות גבוהה להפליל את אולמרט בעבירות החדשות המיוחסות לו

שעות דרמטיות במערכת אכיפת החוק: הפרקליטות מבקשת לדחות את מועד מתן הכרעת הדין בתיק הולילנד, הקבוע ליום שני הקרוב. אחר הצהריים הגישה הפרקליטות בקשה לשופט דוד רוזן לדחות את מתן הכרעת הדין ולזמן את שולה זקן, שעימה נחתם הסכם עדת מדינה, לעדות מחודשת בבית המשפט, וכן התבקש אישורו של השופט רוזן לזמן את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט לחקירה באזהרה במשטרה בחשדות החדשים המיוחסים לו. הבקשה לדחות את מועד הכרעת הדין נוגעת לשולה זקן ואהוד אולמרט, ולא לשאר הנאשמים.

אישור בית המשפט נדרש נוכח העובדה שאולמרט הוא נאשם בהליך. סניגוריה של זקן הודיעו כי במסגרת ההסכם שנחתם, היא תרצה מעט פחות מ-11 חודשי מאסר בפועל, כי הפרקליטות תחזור בה מהערעור שהוגש בעניינה של זקן לביהמ"ש העליון בפרשות ראשונטורס וטלנסקי, וכי זקן "תסייע לפרקליטות להוציא את האמת לאור בכל הפרשות שבהן הייתה מעורבת, לרבות מסירת ראיות ומתן עדויות במשטרה ובבית משפט". הסניגורים ציינו כי על זקן הופעלו במשך שנים "סחיטה ומניפולציות מצד גורמים מסוימים".

היום (ה') בשעות הצהריים פרקליטות המדינה וסנגוריה של שולה זקן הגיעו לסיכום בדבר חתימה על הסכם עדת מדינה. על-פי ההסכם המסתמן, שטרם נחתם סופית, אמורה זקן לרצות עונש של 11-12 חודשי מאסר בפועל, בגין האישומים נגדה בפרשת הולילנד. זאת, בתמורה לעדותה ולראיות החדשות שהציגה למשטרה ולפרקליטות, המחשידות את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בעבירות של שיבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה בנסיבות מחמירות והטרדת עד.

החתימה התאפשרה נוכח הסכמתם של זקן וסנגוריה, עו"ד עפר ברטל ודב גלעד כהן, להתגמש ברגע האחרון ולהסכים לכך שזקן תרצה מאסר בפועל, כפי שדרש פרקליט המדינה, שי ניצן. קודם לכן איימו המגעים להתפוצץ, בשל העובדה שזקן וסנגוריה עמדו על שני תנאים שעליהם לא היו מוכנים לוותר: האחד הוא אי-קבלת אחריות ואי-הודאה באשמה כלשהי מצידה, והשני הוא שזקן לא תרצה תקופת מאסר מאחורי סורג ובריח, אלא רק מאסר בעבודות שירות, במסגרת בקשה משותפת שלה ושל התביעה בשלב הטיעונים לעונש במשפט הולילנד. ניצן עמד בתוקף על דרישתו שזקן תרצה עונש של מאסר בפועל, על העבירות החמורות בנסיבות החמורות שבהן הואשמה בתיק הולילנד.

בשל ההתפתחויות הדרמטיות בחקירה מיהרה היום המשטרה להוציא צו איסור פרסום על פרטי החקירה. הצו כולל איסור פרסום דבר קיומן של קלטות או ראיות חפציות אחרות; תוכנן של הקלטות או ראיות חפציות אחרות; מועדי הקלטתן של הפגישות והשיחות; האופן שבו נערכה ההקלטה; כל פרט מפרטי החקירה; כל פרט העלול לזהות את המעורבים בפרשה או את הדוברים בקלטות. בתחילה אסר הצו גם על עצם פרסום דבר קיומו של צו איסור הפרסום, ואולם בהמשך צימצמה המשטרה את היקפו כך שניתן לדווח על קיומו של צו איסור הפרסום. בית משפט השלום בראשון לציון אישר את צו איסור הפרסום לבקשת המשטרה. נוכח ההתפתחויות, אולמרט עצמו עשוי להיות מעוכב לחקירה בזמן הקרוב ביותר.

זקן מסרה אתמול במשך יותר משש שעות עדות נוספת במשרדי יאח"ה, והעבירה שורה של ראיות חדשות, הכוללות הקלטות של שיחות שקיים אולמרט עם זקן או עם בנה, נדב זקן וכן ראיות נוספות. בכירי הפרקליטות וראשי אגף החקירות והמודיעין במשטרה נועדו אמש (ד') עד שעות הערב במשרדי לה"ב 433 בלוד. בישיבה השתתפו פרקליט המדינה, שי ניצן, העומד כעת בפני המבחן הגדול הראשון של כהונתו, ואולי המשמעותי ביותר במהלך הקדנציה כולה, וכן המשנה לפרקליט אלי אברבנאל, פרקליטת מחוז מיסוי וכלכלה, ליאת בן-ארי שווקי, ראש אח"מ ניצב מני יצחקי, ראש יאח"ה תנ"צ אפרים ברכה ואחרים. בישיבה התברר כי הראיות שהציגה זקן הן אכן חותכות, ועשויות בסבירות גבוהה להפליל את אולמרט בעבירות החדשות המיוחסות לו. ואולם, ניתן יהיה לעשות בהן שימוש רק בצירוף עדותה של זקן עצמה ובשיתוף פעולה עמה - מה שעשוי להיות אפשרי רק במסגרת הסכם עדת מדינה.

התנועה לאיכות השלטון הודיעה כי היא "מברכת על השינוי בעמדת הפרקליטות, שבניגוד למה שנטען על ידה בבג"ץ, כי לא ניתן בשלב הזה להביא ראיות חדשות, שאין די בראיות שזקן הציגה וכי גרסתה הנוכחית לא תואמת את גרסותיה הקודמות - חתמה בסופו של יום הפרקליטות על הסכם הסדר טיעון וחידשה את החקירה כנגד אולמרט במלוא עוזה". לדברי יו"ר התנועה, עו"ד אליעד שרגא, "טוב שפרקליט המדינה התעוררו מתרדמת החורף שלהם, ואולי בכך סוף סוף עם ישראל ידע על מעלליו ופועלו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט".

אהוד אולמרט טוען, כי הסכם עדת המדינה בין הפרקליטות לבין שולה זקן מהווה שיבוש מהלכי משפט בתיק הולילנד. בהודעה שהוציא יועץ התקשורת של אולמרט נמסר כי "הסכם זה, ערב הכרעת הדין, הוא לא פחות משיבוש מהלכי משפט הולילנד. חששה של הפרקליטות מתוצאות משפט הולילנד גרמו לה להיגרר לעסקה שערורייתית עם נאשמת שהודתה בקבלת שוחד של מאות אלפי דולרים, תכשיטים, רהיטים, וחסכונות לילדיה, רק כדי שתפליל את אולמרט, וזאת בטענות כזב לעבירות פחותות בהרבה, שאין להן שחר".

עוד טען יועץ התקשורת של אולמרט כי "ההסכם נחתם על ידי אותם אנשים בפרקליטות, שרק לפני ימים בודדים, בתשובה לבג"ץ, תקפו את אמינותה הרעועה של שולה זקן, על אותה עדות ממש, ולמעשה קבעו שעדותה של זקן כנגד אולמרט ראוי לה שתיזרק לפח. אנחנו חוזרים וקובעים בצורה הברורה ביותר כי מר אולמרט לא שיבש בשום צורה את הליכי משפט הולילנד והדברים יובררו עד תום. לצערנו, כנראה, שבדרך למטרה - רדיפתו של אולמרט מתוך כוונה שיישבר, מותר לרמוס ברגל גסה את האמת, את הצדק, את זכויותיו הבסיסיות ביותר של אדם, ואף לזהם לבלי הכר את ההליך משפטי".

עוד כתבות

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי נערך לחיסולו - והדיח בפועל את הנשיא פזשכיאן

מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● וויטקוף: טראמפ לא מבין למה האיראנים לא נכנעו תחת לחץ כזה ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם, מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?