גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יודעת כמה פעמים קיבלתי מחמאות עם צביטה בישבן?"

ציפי פינס, האישה המשפיעה בתיאטרון הישראלי, מספרת בראיון ל"ליידי גלובס" על המנהל שהציע לה 1,000 דולר כדי "לפתוח כפתור" ומדברת גם על השכר שלה (484 אלף שקל בשנה): "אני מקבלת פחות מדי בשביל מה שאני עושה"

בתחילת דרכה, כשניהלה את תיאטרון באר שבע, יצאה ציפי פינס לפגישה עם מנהל של חברת תפאורה. הם החלו במשא ומתן עסקי והיא ביקשה שיוריד במחיר.

"אם אוריד לך באלף דולר, את תפתחי כפתור?", הוא שאל אותה.

היא לא התבלבלה, פתחה מיד כפתור ושאלה אותו: "אם אפתח עוד אחד, תוריד לי בעוד אלף דולר?".

הוא נחנק.

חבל, היא אומרת היום, אבל הוא דווקא עצר בהנחה הראשונית.

לא תמיד מצליחה פינס לנצח את הסיטואציה. בפעם אחרת, בפגישה עם ועדת האיתור שחיפשה מנהל לפסטיבל ירושלים, היא הגיעה לסף דמעות. "נכנסתי לחדר, אחד מראשי הדירקטוריון לחץ לי את היד כשבידו השנייה החזיק סמרטוט רטוב", היא נזכרת. "הוא ביקש ממני לקחת את הסמרטוט: 'תנקי רגע את הכתם של הקפה על השולחן'".

- איך הגבת? כבר לא היית אז זוטרה שבאה משום מקום.

"לקחתי את הסמרטוט וניקיתי את השולחן. זה מפתיע אותך, נכון? זה לא מסתדר עם הדימוי שלי. אנשים לא יודעים עליי, אבל כשמעליבים אותי ככה שעוד שנייה אני בוכה מעלבון וכעס, אני משותקת. כל חדות הלשון נעלמת. אני שוב חוזרת להיות הילדה מכפר סבא, הבת להורים ניצולי השואה. רק כשאני יוצאת מהפגישה, אני אומרת לעצמי: 'הייתי צריכה להגיד לו ככה ולעשות ככה'. תסריט שלם בראש".

- הצרפתים קוראים להלקאה העצמית הזו 'חוכמת חדר מדרגות'.

"את יודעת כמה פעמים קיבלתי מחמאות מלוות בצביטה בישבן? לא פשוט היה להיות אישה בעולם של גברים. כמה פעמים הגעתי לפגישה וחשבו שאני המזכירה, היו אומרים לי שהם מחכים למנהל שלי. לא חשבתי ולא חלמתי שאגיע לאן שאגיע. נשים באותן שנים לא חשבו כל כך רחוק. הלכתי בדרך לא פשוטה, לא נורמלית. נכון שבסוף פילסתי לעצמי את הדרך, אבל היא תמיד הייתה קשה, עם הרבה כישלונות באמצע ומינויים שנמנעו ממני רק בגלל שאני אישה".

פינס שוחה היום מצוין במים העמוקים. כשהגיעה ב-93' לנהל את תיאטרון בית ליסין, הוא עוד היה קרוי מועדון, והיה בשליטת ההסתדרות. היא חתכה את חבל הטבור בתעוזה ובנחישות שכל כך מזוהים איתה, והפכה אותו לתיאטרון ציבורי, השני בגודלו אחרי הקאמרי, כשהתיאטרון הלאומי, הבימה, נדחק למקום השלישי.

- גם אתם הייתם בגירעון מתמשך של מעל 6 מיליון שקל עד לתוכנית ההבראה. למרות זאת, את נהנית משכר שנתי של 484 אלף שקל.

"אני עושה שני תפקידים וחוסכת בכך משכורת. אני מקבלת פחות ממנהל אגף בבית חולים בהדסה (מחייכת וכעבור שנייה מתלהטת), את יודעת מה, זו טענה פופוליסטית. מחפשים להאשים את המשכורת הזו או האחרת בגירעון. אני מביאה מעל 40 מיליון שקל בשנה, אז יכול להיות שמגיע לי? אני מקבלת פחות מדי בשביל מה שאני עושה, והשחקנים שדובר על שכרם הגבוה מביאים קהל. זו התנפלות גסת רוח שאני שומעת מהציבור ומהטוקבקיסטים. כשהיה צורך בתוכנית הבראה, הורדנו לכולם, כולל לי. גם אני עשיתי גזירות".

- על פי טבלאות שכר ופרסומים שונים: השחקנים הראשיים, הטאלנטים, דוגמת יונה אליאן וליאור אשכנזי, מרוויחים משכורות עתק. דובר על 60 אלף שקל לכל אחד.

"מאיפה את מביאה את הסכומים האלה? זה ממש לא כך. זה נורא תלוי במספר ההצגות. יש שחקנים שמקבלים 1,000 שקל להצגה ויש כאלה שמרוויחים 3,000, אז הם עושים 10 הצגות בחודש ומקבלים 30 אלף שקל שכר. זה יגיע ל-60 אלף אם יהיה להם 20 הצגות בחודש, ואז הם גם ייסעו בכל הארץ. אגב, לצאת להצגות מחוץ לתל אביב, זה לצאת בחמש מהבית ולחזור בשתיים בלילה".

- יש פער אדיר בין המשכורות של הטאלנטים שלך לשאר השחקנים בתיאטרון.

"יש פער. הקהל רוצה לראות אותם. הם מחזירים את זה בריבית דה ריבית. כשבנאדם אומר שהוא הלך לראות הצגה, שואלים אותו מי שיחק שם. הטאלנטים נולדו בטלוויזיה, וכולם רוצים לראות את השחקנים האהובים עליהם. הדבר הזה גם מכתיב את עולם התיאטרון.

"להגיד לך שזה תמיד טוב? לא. חד משמעית לא. אחד הדברים הלא טובים שעשיתי זה שפתחתי את הנושא של החוזים האישיים עם שחקנים, אבל לא הייתה לי ברירה, הייתי צריכה לתת פייט מול המתחרים. אלא שאז המפלצת נהייתה רעבה, הגולם קם על יוצרו".

*** הכתבה המלאה - במגזין "ליידי גלובס" הנמכר בסטימצקי

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-120 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר