גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו: 11 משרדי הפטנטים המובילים בהיי-טק בישראל

עורכי הפטנטים הם האנשים שמלווים את הממציאים בכל שלבי רישום הפטנט וההגנה על הטכנולוגיה והקניין הרוחני ■ "דן אנד ברדסטריט" בשיתוף "גלובס" דירגו את משרדי עורכי הפטנטים בארץ לפי איכותם ■ מי בשלישייה המובילה?

תעשיית ההיי-טק הפורחת בישראל מספקת לנו מעת לעת רגע של גאווה ישראלית, כאשר עוד סטארט-אפ ישראלי נרכש על-ידי ענקי הטכנולוגיה העולמיים. בשנים האחרונות עשרות חברות היי-טק ישראליות עשו אקזיט מרתק, והוכיחו שוב את כוחה של התעשייה הקטנה בארץ להמציא המצאות שקורצות לעולם.

בין היתר, לאחרונה רכשה גוגל את ווייז, IBM רכשה את טראסטיר ופייסבוק רכשה את אונאבו ועוד. מאחורי כל אקזיט כזה עומד הקניין הרוחני של החברה הישראלית, שהוא לב העסקה. החברות הזרות הרוכשות את חברות הטכנולוגיה הישראליות מתעניינות בעיקר ב-IP, בטכנולוגיה, בפטנט, ולאו דווקא בכוח-האדם המוכשר. תחומי האינטרנט והטכנולוגיה הפכו את הקניין הרוחני לבעל חשיבות כלכלית עצומה.

כל פטנט טכנולוגי כזה, ששווה הרבה מאוד כסף, דורש הגנה. וכך, לצד הממציאים עומדים גם עורכי הפטנטים - אנשי המקצוע שמסייעים לממציאים לשמור על זכויות הקניין הרוחני שלהם. עורכי הפטנטים נחשפים לרעיונות היצירתיים בשלב שבו מדובר עדיין בסרטוט או בנוסחה על נייר, ומסייעים לרעיונות להפוך למציאות.

- מי הם האנשים שמלווים את הממציאים הישראלים בכל שלבי רישום הפטנט ו/או ההגנה על הטכנולוגיה?

כמדי שנה, גם השנה, 2014, דירגה דן אנד ברדסטריט" בשיתוף "גלובס", את משרדי עורכי הפטנטים בארץ לפי איכותם. הדירוג משקלל מספר פרמטרים, בהם מספר עורכי הפטנטים והעובדים המקצועיים במשרד, זהות הלקוחות, מספר בקשות לרישום פטנט שהוגשו באמצעות המשרד בארץ ובחו"ל; מרכיבים שלפיהם נקבע מי הם משרדי עורכי הפטנטים המובילים בישראל.

על-פי הדירוג, גם השנה, וזה כעשור, שומר משרד עורכי הפטנטים הוותיק, ריינהולד-כהן, על מקומו בצמרת המשרדים. במשרד, החוגג השנה את שנת ה-80 לקיומו, מועסקים 45 עורכי פטנטים.

ריינהולד-כהן היא קבוצת הקניין הרוחני הוותיקה והגדולה בישראל. היא מתמחה ברישום, הגנה, בדיקת נאותות, אכיפה, חידושים, בדיקות חופש פעולה, חוות-דעת, ליטיגציה, רישוי ומסחור של זכויות הקניין הרוחני בכל התחומים, בהם פטנטים, סימני מסחר, סודות מסחריים ועוד. הקבוצה כוללת את משרד עורכי הפטנטים, ריינהולד-כהן ושותפיו, ואת משרד עורכי-הדין גילת-ברקת.

במקום השני, בדומה לאשתקד, מדורג משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ המעסיק 40 עורכי פטנטים. המשרד, שהוא תולדה של המיזוג שנערך אשתקד בין משרד עוה"ד פרל-כהן-צדק-לצר למשרד עוה"ד ברץ, הוא אחד המובילים בארץ בייצוג חברות היי-טק וביומד, במגוון רחב של תחומים. הוא פועל ממשרדים בתל-אביב, בהרצליה-פיתוח ובחיפה, ומפירמות מסונפות בניו-יורק, בבוסטון ובלונדון.

המשרד הבא מבחינת איכותו וגודלו הוא משרד ארליך-אנד-פנסטר, המתמחה בעריכת ובהגשת בקשות לרישום פטנטים, מדגמים, סימני מסחר ותמיכה בליטיגציה בארץ ובחו"ל. המשרד, שמונה 130 עובדים, מתוכם 35 עורכי פטנטים, פועל באמצעות מחלקות מקצועיות בתחומי מדעי החיים, פארמה, היי-טק, מכשור רפואי, פיזיקה ותוכנה. עם לקוחות המשרד נמנים מוסדות אקדמיים, מוסדות מחקר וחברות ישראליות ובינלאומיות.

על-פי מדרגי דן אנד ברדסטריט, משרד ארליך-אנד-פנסטר, מוביל השנה מבחינת אחוז הצמיחה המשוקלל של מספר עורכי הפטנטים ומספר העובדים המקצועיים. שיעור הצמיחה המשוקלל שלו הוא כ-120%.

בהמשך, במקום הרביעי, מדורג משרד לוצאטו-את-לוצאטו, המעסיק 15 עורכי פטנטים. לוצאטו מעניק שירותים לענקי תעשיית התרופות בעולם, לרבות תעשיות הכימיה והביוטכנולוגיה; לתעשיות הביטחוניות ולתעשיות החשמל והאלקטרוניקה. בנוסף, מעניק המשרד שירותים לחברות לפיתוח קניין רוחני של האוניברסיטאות בישראל, לחממות טכנולוגיות וליזמים פרטיים רבים.

את החמישייה הראשונה סוגר משרד עורכי הפטנטים וב, שמעסיק 16 עורכי פטנטים, בראשות השותפה ד"ר סינתיה וב.

מה העסיק השנה את המשרדים המובילים? מה היו המגמות המעניינות בתחום עריכת הפטנטים. לדברי השותפים המובילים במשרדים, תחום עריכת הפטנטים נמצא בפריחה.

בשנת 2013 הוגשו כ-4,300 בקשות לרישום פטנטים ומתוכן כ-480 בהתאם לאמנת - PCT The Patent Cooperation Treaty. מדינת ישראל קיבלה על עצמה להתאים את נורמות ההתנהלות, הדין הפנימי, הרגולציה ומשטר האכיפה שלה, בכל הנוגע לקניין רוחני, לאלה המקובלים בעולם המפותח. ב-1 ביוני 2012 החלה רשות הפטנטים להפעיל רשות בינלאומית לחיפוש ולבחינה מקדימה עבור בקשות פטנט בינלאומיות, במסגרת האמנה לשיתוף-פעולה בענייני פטנטים (PCT). עד השינוי, הבקשות הבינלאומיות שהגישו ישראלים נבחנו ברשויות החיפוש והבחינה הבינלאומיות בארה"ב ובאירופה (לפי בחירת המבקש).

אסטרטגיית פטנטים

ישראל שומרת על מעמדה בעולם מבחינת כמות הגשות לרישומי פטנטים והגשות PCT. לפי נתוני שנת 2011, ישראל נמצאת במקום ה-16 בהגשות בקשות PCT לפי מדינת מקור, כפי שהייתה בשנת 2010. על-פי מדרגי דן אנד ברדסטריט, הדבר מעיד על חוסנה הכלכלי של ישראל כמדינה המתמידה בהובלת חדשנות טכנולוגית גלובלית.

מהדירוג עולה עוד, כי מתוך 556 בקשות בינלאומיות, שהגישו ישראלים ב-2012, 48% מהמבקשים (269 בקשות) פנו לרשות הפטנטים הישראלית כרשות החיפוש הבינלאומית, נתון שמראה על האמון הגדול של המבקשים הישראלים ברשות הישראלית. שאר הבקשות יועדו לרשויות החיפוש של ארה"ב (126 בקשות - 23%), ואירופה (161 בקשות - 29%).

משרדי הפטנטים המובילים

"חלק מרכזי מערך עסקת גוגל-ווייז יוחס לפטנטים של אפליקציית הניווט"

לדברי ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד עורכי הפטנטים ריינהולד-כהן, "התחומים הבולטים השנה בהגשת בקשות הפטנט עבור חברות וממציאים ישראליים היו בתחום האינטרנט, סייבר, ננוטכנולוגיה, טכנולוגיית מים, מכשור רפואי, תרופות, טכנולוגיה ירוקה, אנרגיה מתחדשת ועוד".

כהן ציין, כי "בשנה החולפת המשיכה המגמה של עלייה מתמשכת בפעילות של הגשות פטנטים בעולם, כאשר בשנה מוגשים יותר מ-2 מיליון בקשות לפטנט בעולם. חמשת היעדים המובילים להגשות פטנט הם ארה"ב, סין, אירופה, יפן וקוריאה. על רקע עסקות ענק בעולם וגם בארץ, שבבסיסם פטנטים, משפטי פטנטים שתוצאתם פיצויי עתק לבעלי הפטנט, הגבירו מאוד את העניין בפטנטים ובהכרה בחשיבותם ככלי עסקי ראשון במעלה. כך בעולם וכך גם בארץ".

כהן: "יש עלייה כללית משמעותית ומתמשכת בפעילות של חברות ויחידים בתחום הפטנטים, לרבות הגשה של בקשות לפטנטים וביצוע עסקות על בסיסם ואכיפה של הזכויות הנובעות מהם. כך לדוגמה, ברכישה של חברת Waze על-ידי Google, חלק מרכזי מערך העסקה יוחס לפטנטים של ווייז.

"לפיכך, ההכרה שאסטרטגיית פטנטים היא חלק חשוב ביותר מהאסטרטגיה העסקית הכוללת במיזם טכנולוגי, המשיכה להתעצם השנה. בהתאם לכך, הייתה עלייה רבה במספר החברות אשר אסטרטגיית הפטנטים היא חלק אינטגרלי ומרכזי מהאסטרטגיה העסקית שלהן".

הוסרנו מ"הרשימה השחורה"

זאב פרל, השותף-המנהל במשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, מספק מבט גלובלי על מצב הקניין הרוחני בישראל, ביחס לארה"ב ולאירופה: "אני חש שלקוחותינו הישראלים, ביחס ללקוחותינו הזרים, עושים שימוש הולך וגובר ברישום סוגי הקניין הרוחני השונים, וברישום פטנטים בפרט. חלק ממגמה ברוכה זו היא ההתייעלות המבורכת בלשכת הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר.

"עבור מדינת ישראל, שמשאבה הוא ההון האנושי, ועבור חברות ישראליות רבות שהשוק המקומי הוא זניח עבורן באופן יחסי, שימורו והעצמתו של הקניין הרוחני הוא אינטרס ראשון במעלה; עבור חברות רבות, קניין רוחני הוא לעיתים ההבדל בין להיות או לחדול. אני צופה שהמגמה הזו תתחזק בשנים הבאות, וישראל תמשיך בביצור מעמדה כמדינה מובילה בעולם הקניין הרוחני".

עניין נוסף שהעסיק השנה את שוק עורכי הפטנטים הוא הבשורה, כי בחודש פברואר 2013, הוסרה ישראל מ"הרשימה השחורה" של ארה"ב בנוגע לאיכות ההגנה על קניין רוחני. נציגות הסחר של ארה"ב, ה-USTR, הודיעה על הסרתה של מדינת ישראל מ"הרשימה השחורה" של מדינות שאינן מגינות באופן מספק על זכויות קניין רוחני.

המהלך שהוביל להסרת ישראל מ"הרשימה השחורה" נובע ממסמך הבנות שנחתם עם ממשלת ארצות הברית, אשר יישומו נעשה בעיקרו באמצעות שני תיקונים נפרדים לחוק הפטנטים, וכן תיקון לפקודת הרוקחים, שעבר בקריאה שלישית בכנסת בחודש ינואר 2014.

בתום מאמץ מרוכז וממושך לקידום הליכי חקיקה אלה, ועם קבלתם בכנסת של כל התיקונים שלהם התחייבה ישראל בהסכם, הוסרה המדינה מהרשימה השחורה.

לדברי עו"ד פרל, "הסרת ישראל מהרשימה השחורה, לאחר שנים, היא מבורכת, במיוחד נוכח היחסים הפוליטיים והכלכליים בין ישראל לארה"ב. אמנם במישור המעשי המיידי לא נרגיש בהבדל, אבל ייתכן שנמנעה מבוכה בהקשר זה. זוהי כמובן רק תחילת העבודה הרבה הנדרשת לחיזוק מעמד הקניין הרוחני בישראל, ועלינו לעבור עוד כברת-דרך נוספת על מנת שנוכל לעמוד בשורה אחת עם מרבית המדינות המפותחות. אל לנו להתבשם מהסרתנו מן הרשימה ולנוח על זרי הדפנה".

פרל ציין, כי "במציאות הטכנולוגית המורכבת שבה אנו פועלים, ולאור הגלובליזציה, עלינו להתמודד מדי יום ביומו עם האתגרים החדשים, הן במישור המקומי והן במישור הגלובלי. יש מקום להמשיך ולקדם יוזמות חקיקה, לשקול הקמת בית-משפט מיוחד לקניין הרוחני, עם שופטים מתמחים בתחום זה, להגדיל את תקני רשות הפטנטים, ולהגביר את המאמצים ליישום אכיפה ראויה, פלילית ואזרחית, נגד מעשי פירטיות וזייפנות".

עוד כתבות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

ירידות קלות בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-11%

הנאסד"ק יורד ב-0.1% ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"