גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו: 11 משרדי הפטנטים המובילים בהיי-טק בישראל

עורכי הפטנטים הם האנשים שמלווים את הממציאים בכל שלבי רישום הפטנט וההגנה על הטכנולוגיה והקניין הרוחני ■ "דן אנד ברדסטריט" בשיתוף "גלובס" דירגו את משרדי עורכי הפטנטים בארץ לפי איכותם ■ מי בשלישייה המובילה?

תעשיית ההיי-טק הפורחת בישראל מספקת לנו מעת לעת רגע של גאווה ישראלית, כאשר עוד סטארט-אפ ישראלי נרכש על-ידי ענקי הטכנולוגיה העולמיים. בשנים האחרונות עשרות חברות היי-טק ישראליות עשו אקזיט מרתק, והוכיחו שוב את כוחה של התעשייה הקטנה בארץ להמציא המצאות שקורצות לעולם.

בין היתר, לאחרונה רכשה גוגל את ווייז, IBM רכשה את טראסטיר ופייסבוק רכשה את אונאבו ועוד. מאחורי כל אקזיט כזה עומד הקניין הרוחני של החברה הישראלית, שהוא לב העסקה. החברות הזרות הרוכשות את חברות הטכנולוגיה הישראליות מתעניינות בעיקר ב-IP, בטכנולוגיה, בפטנט, ולאו דווקא בכוח-האדם המוכשר. תחומי האינטרנט והטכנולוגיה הפכו את הקניין הרוחני לבעל חשיבות כלכלית עצומה.

כל פטנט טכנולוגי כזה, ששווה הרבה מאוד כסף, דורש הגנה. וכך, לצד הממציאים עומדים גם עורכי הפטנטים - אנשי המקצוע שמסייעים לממציאים לשמור על זכויות הקניין הרוחני שלהם. עורכי הפטנטים נחשפים לרעיונות היצירתיים בשלב שבו מדובר עדיין בסרטוט או בנוסחה על נייר, ומסייעים לרעיונות להפוך למציאות.

- מי הם האנשים שמלווים את הממציאים הישראלים בכל שלבי רישום הפטנט ו/או ההגנה על הטכנולוגיה?

כמדי שנה, גם השנה, 2014, דירגה דן אנד ברדסטריט" בשיתוף "גלובס", את משרדי עורכי הפטנטים בארץ לפי איכותם. הדירוג משקלל מספר פרמטרים, בהם מספר עורכי הפטנטים והעובדים המקצועיים במשרד, זהות הלקוחות, מספר בקשות לרישום פטנט שהוגשו באמצעות המשרד בארץ ובחו"ל; מרכיבים שלפיהם נקבע מי הם משרדי עורכי הפטנטים המובילים בישראל.

על-פי הדירוג, גם השנה, וזה כעשור, שומר משרד עורכי הפטנטים הוותיק, ריינהולד-כהן, על מקומו בצמרת המשרדים. במשרד, החוגג השנה את שנת ה-80 לקיומו, מועסקים 45 עורכי פטנטים.

ריינהולד-כהן היא קבוצת הקניין הרוחני הוותיקה והגדולה בישראל. היא מתמחה ברישום, הגנה, בדיקת נאותות, אכיפה, חידושים, בדיקות חופש פעולה, חוות-דעת, ליטיגציה, רישוי ומסחור של זכויות הקניין הרוחני בכל התחומים, בהם פטנטים, סימני מסחר, סודות מסחריים ועוד. הקבוצה כוללת את משרד עורכי הפטנטים, ריינהולד-כהן ושותפיו, ואת משרד עורכי-הדין גילת-ברקת.

במקום השני, בדומה לאשתקד, מדורג משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ המעסיק 40 עורכי פטנטים. המשרד, שהוא תולדה של המיזוג שנערך אשתקד בין משרד עוה"ד פרל-כהן-צדק-לצר למשרד עוה"ד ברץ, הוא אחד המובילים בארץ בייצוג חברות היי-טק וביומד, במגוון רחב של תחומים. הוא פועל ממשרדים בתל-אביב, בהרצליה-פיתוח ובחיפה, ומפירמות מסונפות בניו-יורק, בבוסטון ובלונדון.

המשרד הבא מבחינת איכותו וגודלו הוא משרד ארליך-אנד-פנסטר, המתמחה בעריכת ובהגשת בקשות לרישום פטנטים, מדגמים, סימני מסחר ותמיכה בליטיגציה בארץ ובחו"ל. המשרד, שמונה 130 עובדים, מתוכם 35 עורכי פטנטים, פועל באמצעות מחלקות מקצועיות בתחומי מדעי החיים, פארמה, היי-טק, מכשור רפואי, פיזיקה ותוכנה. עם לקוחות המשרד נמנים מוסדות אקדמיים, מוסדות מחקר וחברות ישראליות ובינלאומיות.

על-פי מדרגי דן אנד ברדסטריט, משרד ארליך-אנד-פנסטר, מוביל השנה מבחינת אחוז הצמיחה המשוקלל של מספר עורכי הפטנטים ומספר העובדים המקצועיים. שיעור הצמיחה המשוקלל שלו הוא כ-120%.

בהמשך, במקום הרביעי, מדורג משרד לוצאטו-את-לוצאטו, המעסיק 15 עורכי פטנטים. לוצאטו מעניק שירותים לענקי תעשיית התרופות בעולם, לרבות תעשיות הכימיה והביוטכנולוגיה; לתעשיות הביטחוניות ולתעשיות החשמל והאלקטרוניקה. בנוסף, מעניק המשרד שירותים לחברות לפיתוח קניין רוחני של האוניברסיטאות בישראל, לחממות טכנולוגיות וליזמים פרטיים רבים.

את החמישייה הראשונה סוגר משרד עורכי הפטנטים וב, שמעסיק 16 עורכי פטנטים, בראשות השותפה ד"ר סינתיה וב.

מה העסיק השנה את המשרדים המובילים? מה היו המגמות המעניינות בתחום עריכת הפטנטים. לדברי השותפים המובילים במשרדים, תחום עריכת הפטנטים נמצא בפריחה.

בשנת 2013 הוגשו כ-4,300 בקשות לרישום פטנטים ומתוכן כ-480 בהתאם לאמנת - PCT The Patent Cooperation Treaty. מדינת ישראל קיבלה על עצמה להתאים את נורמות ההתנהלות, הדין הפנימי, הרגולציה ומשטר האכיפה שלה, בכל הנוגע לקניין רוחני, לאלה המקובלים בעולם המפותח. ב-1 ביוני 2012 החלה רשות הפטנטים להפעיל רשות בינלאומית לחיפוש ולבחינה מקדימה עבור בקשות פטנט בינלאומיות, במסגרת האמנה לשיתוף-פעולה בענייני פטנטים (PCT). עד השינוי, הבקשות הבינלאומיות שהגישו ישראלים נבחנו ברשויות החיפוש והבחינה הבינלאומיות בארה"ב ובאירופה (לפי בחירת המבקש).

אסטרטגיית פטנטים

ישראל שומרת על מעמדה בעולם מבחינת כמות הגשות לרישומי פטנטים והגשות PCT. לפי נתוני שנת 2011, ישראל נמצאת במקום ה-16 בהגשות בקשות PCT לפי מדינת מקור, כפי שהייתה בשנת 2010. על-פי מדרגי דן אנד ברדסטריט, הדבר מעיד על חוסנה הכלכלי של ישראל כמדינה המתמידה בהובלת חדשנות טכנולוגית גלובלית.

מהדירוג עולה עוד, כי מתוך 556 בקשות בינלאומיות, שהגישו ישראלים ב-2012, 48% מהמבקשים (269 בקשות) פנו לרשות הפטנטים הישראלית כרשות החיפוש הבינלאומית, נתון שמראה על האמון הגדול של המבקשים הישראלים ברשות הישראלית. שאר הבקשות יועדו לרשויות החיפוש של ארה"ב (126 בקשות - 23%), ואירופה (161 בקשות - 29%).

משרדי הפטנטים המובילים

"חלק מרכזי מערך עסקת גוגל-ווייז יוחס לפטנטים של אפליקציית הניווט"

לדברי ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד עורכי הפטנטים ריינהולד-כהן, "התחומים הבולטים השנה בהגשת בקשות הפטנט עבור חברות וממציאים ישראליים היו בתחום האינטרנט, סייבר, ננוטכנולוגיה, טכנולוגיית מים, מכשור רפואי, תרופות, טכנולוגיה ירוקה, אנרגיה מתחדשת ועוד".

כהן ציין, כי "בשנה החולפת המשיכה המגמה של עלייה מתמשכת בפעילות של הגשות פטנטים בעולם, כאשר בשנה מוגשים יותר מ-2 מיליון בקשות לפטנט בעולם. חמשת היעדים המובילים להגשות פטנט הם ארה"ב, סין, אירופה, יפן וקוריאה. על רקע עסקות ענק בעולם וגם בארץ, שבבסיסם פטנטים, משפטי פטנטים שתוצאתם פיצויי עתק לבעלי הפטנט, הגבירו מאוד את העניין בפטנטים ובהכרה בחשיבותם ככלי עסקי ראשון במעלה. כך בעולם וכך גם בארץ".

כהן: "יש עלייה כללית משמעותית ומתמשכת בפעילות של חברות ויחידים בתחום הפטנטים, לרבות הגשה של בקשות לפטנטים וביצוע עסקות על בסיסם ואכיפה של הזכויות הנובעות מהם. כך לדוגמה, ברכישה של חברת Waze על-ידי Google, חלק מרכזי מערך העסקה יוחס לפטנטים של ווייז.

"לפיכך, ההכרה שאסטרטגיית פטנטים היא חלק חשוב ביותר מהאסטרטגיה העסקית הכוללת במיזם טכנולוגי, המשיכה להתעצם השנה. בהתאם לכך, הייתה עלייה רבה במספר החברות אשר אסטרטגיית הפטנטים היא חלק אינטגרלי ומרכזי מהאסטרטגיה העסקית שלהן".

הוסרנו מ"הרשימה השחורה"

זאב פרל, השותף-המנהל במשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, מספק מבט גלובלי על מצב הקניין הרוחני בישראל, ביחס לארה"ב ולאירופה: "אני חש שלקוחותינו הישראלים, ביחס ללקוחותינו הזרים, עושים שימוש הולך וגובר ברישום סוגי הקניין הרוחני השונים, וברישום פטנטים בפרט. חלק ממגמה ברוכה זו היא ההתייעלות המבורכת בלשכת הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר.

"עבור מדינת ישראל, שמשאבה הוא ההון האנושי, ועבור חברות ישראליות רבות שהשוק המקומי הוא זניח עבורן באופן יחסי, שימורו והעצמתו של הקניין הרוחני הוא אינטרס ראשון במעלה; עבור חברות רבות, קניין רוחני הוא לעיתים ההבדל בין להיות או לחדול. אני צופה שהמגמה הזו תתחזק בשנים הבאות, וישראל תמשיך בביצור מעמדה כמדינה מובילה בעולם הקניין הרוחני".

עניין נוסף שהעסיק השנה את שוק עורכי הפטנטים הוא הבשורה, כי בחודש פברואר 2013, הוסרה ישראל מ"הרשימה השחורה" של ארה"ב בנוגע לאיכות ההגנה על קניין רוחני. נציגות הסחר של ארה"ב, ה-USTR, הודיעה על הסרתה של מדינת ישראל מ"הרשימה השחורה" של מדינות שאינן מגינות באופן מספק על זכויות קניין רוחני.

המהלך שהוביל להסרת ישראל מ"הרשימה השחורה" נובע ממסמך הבנות שנחתם עם ממשלת ארצות הברית, אשר יישומו נעשה בעיקרו באמצעות שני תיקונים נפרדים לחוק הפטנטים, וכן תיקון לפקודת הרוקחים, שעבר בקריאה שלישית בכנסת בחודש ינואר 2014.

בתום מאמץ מרוכז וממושך לקידום הליכי חקיקה אלה, ועם קבלתם בכנסת של כל התיקונים שלהם התחייבה ישראל בהסכם, הוסרה המדינה מהרשימה השחורה.

לדברי עו"ד פרל, "הסרת ישראל מהרשימה השחורה, לאחר שנים, היא מבורכת, במיוחד נוכח היחסים הפוליטיים והכלכליים בין ישראל לארה"ב. אמנם במישור המעשי המיידי לא נרגיש בהבדל, אבל ייתכן שנמנעה מבוכה בהקשר זה. זוהי כמובן רק תחילת העבודה הרבה הנדרשת לחיזוק מעמד הקניין הרוחני בישראל, ועלינו לעבור עוד כברת-דרך נוספת על מנת שנוכל לעמוד בשורה אחת עם מרבית המדינות המפותחות. אל לנו להתבשם מהסרתנו מן הרשימה ולנוח על זרי הדפנה".

פרל ציין, כי "במציאות הטכנולוגית המורכבת שבה אנו פועלים, ולאור הגלובליזציה, עלינו להתמודד מדי יום ביומו עם האתגרים החדשים, הן במישור המקומי והן במישור הגלובלי. יש מקום להמשיך ולקדם יוזמות חקיקה, לשקול הקמת בית-משפט מיוחד לקניין הרוחני, עם שופטים מתמחים בתחום זה, להגדיל את תקני רשות הפטנטים, ולהגביר את המאמצים ליישום אכיפה ראויה, פלילית ואזרחית, נגד מעשי פירטיות וזייפנות".

עוד כתבות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט עולה לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עולים אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרים קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"