גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש דברים שהמשטרה צריכה לטפל בהם, לא התקשורת"

למנכ"לית ערוץ 9, ויקטוריה גורדין, לקח שנה בדיוק לחולל מהפכה בערוץ הרוסי ■ עכשיו, ללא כל פחד כשמאחוריה איש העסקים אלכסנדר לוין, היא מסמנת את המהפכה הבאה: ערוץ 10 ■ ראיון מיוחד למגזין "פירמה"

יש משהו מתעתע בדרך לאולפנים החדשים והמרשימים של ערוץ 9. אולי זה הנוף הפתוח או אזור התעשייה במערבה של מודיעין שעדיין בשלבי אכלוס והתפתחות, אבל איכשהו נדמה שהנסיעה אליהם נמשכת ומתארכת. רק כשמרימים את הראש ומביטים במפה, אפשר להיזכר שהם נמצאים בעצם ממש במרכז הארץ, קצת יותר מ-3 ק"מ בקו אווירי מכביש מספר 1, פחות מ-10 ק"מ מנתב"ג.

אותו תעתוע, כך נדמה, שורר בתודעה הישראלית גם בכל הנוגע לקהילת העולים מרוסיה שנמצאת כאן כבר 20 שנה ויותר. קרובה אך רחוקה, נוגעת-לא נוגעת, משפיעה על החברה הישראלית ומעצבת אותה, אך גם שומרת מרחק - ספק מתוך יהירות ובחירה מודעת, ספק מתוך אילוץ.

בתווך הזה פועלים ערוץ 9, הערוץ הייעודי בשפה הרוסית שמשדר כאן מאז 2002, והמנכ"לית החדשה והנמרצת שלו, עו"ד ויקטוריה (ויקי) גורדין, שמכהנת בתפקיד קרוב לשנה. את גורדין, עורכת דין שמתמחה בנדל"ן, הביא לערוץ אלכסנדר לוין, איש עסקים יליד מוסקבה, מיד לאחר שרכש אותו ועלה במקביל לישראל. לוין הוא אחד האנשים המסקרנים ביותר כיום בתחום המדיה בארץ, ולו רק לאור העובדה שהוא נחשב כמועמד המרכזי לרכישת ערוץ 10 הנאבק על המשך קיומו.

לא רק הקשר של לוין עם השוק הישראלי טרי, אלא גם הקשר שלו עם מי שהפכה במהרה לאשת סודו. "נפגשנו לראשונה רק לפני כשנתיים, כשהוא התעניין בנדל"ן בישראל", מגלה גורדין.

- ואז? הוא הגיע למסקנה שהוא סומך עלייך ואמר לך "יאללה, תנהלי לי את ערוץ 9"?

"משהו כזה".

- באמת? ככה זה עובד?

"כן, ככה", אומרת גורדין ולא מצליחה לעצור את צחוקה. "בעצם אני בדקתי, במסגרת משרד עורכי הדין שעבדתי בו, את ערוץ 9. אנחנו במשרד למעשה עשינו לו דיו דיליג'נס (בדיקת נאותות)".

- הוא התעניין בערוץ וביקש שתעשו את הבדיקה, או שאתם הצעתם לו לעשות אותה?

"לא, לא, לא. הוא הביא את זה, אני לא הייתי ממליצה על דבר כזה", היא אומרת, ושוב פורצת בצחוק.

- אז זה די נפל עלייך כרעם ביום בהיר כשהוא בא עם הרעיון.

"חד-משמעית".

מה יש לך, מר לוין?

ספק אם יש בתעשיית התקשורת הישראלית, רוויית האגו והפוזה, עוד מנהל בכיר כמו גורדין. התשובות שהיא יורה נוטות להיות קצרות וחדות, בלי להשתחצן, אבל גם בלי לדפוק חשבון. היא לא נושאת נאומים, לא מדברת גבוהה-גבוהה ולא מורחת בקלישאות. ומעל לכל היא משדרת איזו ענייניות, משהו בה כאילו מבקש לשאול "למה בעצם אתם מסתבכים כל כך? בסופו של דבר, זה הרי בסך הכל עסקים".

אז בתור מי שבדקה את ערוץ 9, מה בעצם יש ללוין לחפש פה? הרי מדובר בערוץ מפסיד, שהבעלים הקודמים קברו בו עשרות מיליוני שקלים. לא צעקת, "תתרחק מזה, לא כדאי לך"?

"הסתכלנו על השנים הקודמות של הערוץ, ועל האפשרויות, ועל שוק הפרסום - גם על טעויות שנעשו פה, שעכשיו אנחנו מתקנים אותן לאט-לאט וזה לא פשוט. לוין סבר, כנראה בצדק, שבעולם הטלוויזיוני אפשר להרוויח, ושגם פה יש אפשרות כזו, במיוחד עם הידע שלו".

- כלומר הוא בא לשוק התקשורת בישראל כי הוא מאמין שאפשר לעשות פה כסף?

"נכון".

- שום סיבה אחרת.

"שום סיבה אחרת".

- את מבינה למה זה נשמע כמעט מופרך? קשה למצוא היום איש עסקים שמחזיק כלי תקשורת בישראל במחשבה של רק להרוויח ממנו כסף.

"היסטורית בישראל לא מתייחסים לכלי תקשורת כביזנס, ופה כל הבעיה. כשהרגולציה מתייחסת לכלי תקשורת לא כביזנס אלא כמשהו אחר - סוג של יכולת להשפיע, אני לא יודעת על מי ואיך - אז כך זה גם נראה. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא נגד רגולציה, אני חושבת שהמדינה צריכה לכוון את כלי התקשורת, כדי שלא נראה 24 שעות את 'האח הגדול'. אבל הרגולציה צריכה קודם כל להסתכל על עוגת הפרסום, לראות כמה אפשר להרוויח, להשאיר לכלי התקשורת רווח, ואז לראות מה אפשר לעשות עם מה שנשאר. אבל לא רוצים לשנות את זה, כי לדעתי זו דרך גם בשבילם להשפיע על התקשורת".

- בשבילם, כלומר בשביל הפוליטיקאים?

"כלי תקשורת שהם בבעלות אנשים שיש להם עסקים אחרים בארץ, תמיד יהיו תלויים בפוליטיקאים. אנחנו פה כבשה די מוזרה, כי אנחנו לא קשורים לפוליטיקה, אין לנו שום מטרה אחרת, ללוין אין עסקים אחרים וגם בעולם אין לו עסקים אחרים חוץ מתוכן טלוויזיוני וטלוויזיה".

- הרבה שנים ערוץ 9 התקיים מהעובדה שהיה לו קשר מאוד ברור עם הח"כים הרוסים. הם קיבלו זמן מסך, ובתמורה שמרו על ערוץ 9 בחקיקה. לכם יש חברים מיוחדים בכנסת?

"אני באתי מתחום עריכת דין מסחרי ומקרקעין, לא הכרתי אף אחד. הכרתי את המפה הפוליטית בערך, וזהו. לכן נכנסתי לתפקיד הזה בלי להכיר אף אחד, ולוין אותו דבר. מראש אמרתי שאם זה איזה משחק פוליטי אני לא בפנים. אני מקווה שאני אביא את הערוץ הזה לרווחים, וזאת המטרה שלי. אין לי מטרה ללכת לפוליטיקה, וגם ללוין לא. הוא רכש את הערוץ הזה כי חשוב לו שיהיה לו כלי תקשורת ללא צנזורה שיכול לדבר על כל דבר".

- מה האוריינטציה הפוליטית שלו? הוא דומה ללאוניד נבזלין שאומר אני ליברל, בעד חופש ביטוי?

"כן, זה העולם שלו. עולם של פתיחות, של 'אף אחד לא יגיד לעיתונאים שלי מה להגיד ומה לא להגיד, ומה לשאול או לא לשאול'. פוליטיקאי שניסה להגיד 'אני בא אליכם, אבל את זה, את זה ואת זה אתם לא תשאלו' - לא בא".

- ואיך הם קיבלו את השינוי הזה?

"הם קיבלו תשובה חד-משמעית שאנחנו לא רבים עם אף אחד, אבל אנחנו גם לא חברים של אף אחד במובן של לבצע את מה שאתם מבקשים. ואם יהיה לנו משהו להגיד נגדכם זה ייצא החוצה. בהתחלה הם קצת נבהלו, זה היה להם מוזר, והם התרגלו מהר מאוד, כי הם צריכים את התקשורת הרבה יותר משהתקשורת צריכה אותם. ואם כל כלי התקשורת היו מתנהגים כך, נראה לי שכולנו ביחד היינו משנים גם את הרגולציה".

- ובכל זאת, מדברים על זה שללוין יש קשר עם אביגדור ליברמן.

"אין לו שום קשר איתו. לא יותר מקשר לכל פוליטיקאי אחר".

- נפגשתם איתו?

"נפגשנו, אבל נפגשנו כבר עם כולם".

- אבל הם גרים באותו יישוב, לא? לוין לא קנה בית בנוקדים?

"מה פתאום, הוא קנה שתי דירות במושבה האמריקאית ביפו".

- אבל הכתובת הראשונה שלו בארץ הייתה בנוקדים.

"יש שם איזו גברת שהוא מכיר, אז הוא רשם את הכתובת עוד לפני שהייתה לו כתובת משלו כדי שרישיון הנהיגה יגיע לשם, זה הכל. תאמינו לי, אם כשנכנסתי לתפקיד הייתי יודעת מה זה נוקדים, הייתי רושמת לו את הכתובת הראשונה אצלי (צוחקת). אתם מבינים עד כמה אנחנו תמימים? היינו, לפחות. הדבר הכי פשוט היה לרשום אותו בכל מקום אחר, הוא נתן כתובת שהייתה לו בכיס".

השבט שלכם, השבט שלנו

גורדין, 44, עלתה לארץ ב-1990 מחרקוב שבאוקראינה, כשהיא בת 20 ונשואה. הדבר לא מנע מהוריה, אקדמאים בני אקדמאים, לשלוח אותה מיד ללמוד. גם היא, כמו רבים מבני העלייה הגדולה, מדברת על שבר גדול מאוד. "לא עלינו מעוני, היו לנו חיים טובים ולקח לנו הרבה שנים לבסס את עצמנו מחדש. להורים היה קשה, אבל זה רק דחף אותי עוד קדימה".

גורדין הלכה בעקבות סבתה ופנתה ללימודי משפטים במכללת רמת גן והתמחתה אצל השופט אבי זמיר. "אחותי ואני קיבלנו מבחינת אפשרויות הקריירה שלנו מעל ומעבר למה שהיינו מקבלות לולא היינו עולות", היא אומרת בקורת רוח. "ההישרדות הזו דחפה אותנו מאוד קדימה, לא רק כרוסיות, אלא כנשים בכלל בישראל, אנחנו מסמלות הישגיות. עדיין תקרת הזכוכית קיימת ויש על מה לעבוד".

- אם חושבים על זה, את האישה היחידה שמנהלת גוף שידור בישראל.

"זה שוק קטן מאוד. בסך הכל בטלוויזיה, אולי חוץ מבפסגה ממש, תוכל לראות שוויון בין המינים. יש ענפים אחרים שבהם יש גברים בלבד למעלה, והחמור ביותר שזה קורה במשרדי ממשלה".

תפקידה האחרון, שבו הכירה כאמור את לוין, היה במשרד עורכי הדין בועז רוה. לתחום הטלוויזיה היא הגיעה בלי שום ניסיון, ובתוך זמן קצר השתלטה על רזי הענף, ולא פחות חשוב על נבכי הרגולציה והבירוקרטיה הייחודיות לתעשייה המקומית.

"מה שלוין היה זקוק לו כאן זה לאיש אמון", היא מבהירה, "כי הוא מנהל בעצמו, זה לא שהוא משאיר את העסק בידיו של מישהו, כמו שעושים חלק מבעלי המניות בכמה ערוצים אחרים שאתם מכירים. את כל מה שקשור לתוכן, הנושאים המקצועיים, הוא עושה בעצמו. הוא הציע לי לנהל את הערוץ מבחינה אדמיניסטרטיבית. זה שהוא הכניס אותי כמעט לכל דבר ועניין - זה משהו אחר. אבל מלכתחילה הייתי אמורה לעסוק בדברים כמו כוח אדם, כסף, עסקים, יותר ברמה הגלובלית ופחות להיכנס למהדורת החדשות".

- אבל היום את נכנסת לזה?

"כן. ודאי לא ברמה של להגיד להם מה לעשות, יותר ברמה של לבדוק שמבוצע מה שלוין חושב לנכון".

- הוא אומר "אני רוצה שבמהדורת החדשות יהיה..."?

"בשום פנים ואופן לא. אבל הוא נכנס לטכניקה: כל אייטם צריך להימשך זמן מסוים; עושים אותו בצורה כזאת וכזאת; עיתונאי בחדשות לא אמור להביע את דעתו, אלא להביא עובדה כפי שהיא, והצופה הוא זה שבסופו של דבר מסיק את המסקנות".

- הוא מודע לתחקירים שעומדים לעשות?

"כן, ודאי. הוא מעודכן ברמה של מהדורת חדשות יומית".

- ואז מתקשרים פוליטיקאים, שרים, ח"כים. הם מתקשרים אלייך או אליו?

"גם אליי, גם אליו. למי לא...".

- ומה לגבי לחץ של מפרסמים? מה אם יהיה תחקיר על חברה שמפרסמת אצלכם?

"זה בקטנה, אלה לא תחקירים אמתיים. תחקיר אמתי הוא על המצב במדינה. למה יש סיליקון בחלב? שמשרד הבריאות יטפל בזה. לצלם רב בן 98 שנוגע באחות, זה ביזיון. יש דברים שהמשטרה צריכה לטפל בהם, שמשרד הבריאות צריך לטפל בהם, לא התקשורת".

- במה התקשורת צריכה לטפל?

"היא צריכה לטפל בשחיתות. אף על פי שזה מאוד סקסי ומאוד פשוט, אתה לוקח מכמה חנויות דברים למעבדה - תמיד הם ימצאו משהו. וואו".

*** הכתבה המלאה - במגזין "פירמה"

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות