גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

עוזי מחלב נשר מביה"ס בכיתה ג' - ומגלגל 1.1 מיליארד ש'

בעלי "עוף עוז" בראיון ל"גלובס": "רשתות השיווק מתאמות את מחירי העופות" ■ מחירי העופות גבוהים? "מה רוצים, שנוריד את המחיר ונפסיד? זו בושה להרוויח כסף?" ■ וגם, הדרך שעשה משכונת התקווה עד להתעשרות הגדולה

בסוף כיתה ג' עזב עוזי מחלב (61) את בית הספר. ההורים עברו מהקריות לשכונת התקווה בתל-אביב, ומחלב לא מצא עניין בלימודים והחל לעבוד כמורט נוצות בשוק התקווה.

"הלימודים שעממו אותי. יכול להיות שאם היו מקפיצים אותי כיתה, היה לי יותר מעניין. הייתי מורט 10 עופות ומרוויח 80 אגורות. זה היה אז הרבה כסף לילד. העופות היו זקנות והיה להן כינים ואמא שלי הייתה צריכה אחר כך לשים לי נפט על הראש. כאן נפגשתי עם העוף בפעם הראשונה", מספר מחלב בראיון ל"גלובס".

בגיל 22 מחלב כבר שלט על חברה שסיפקה עופות חיים לשווקים והחזיק 7-8 משאיות. כיום, עם שותפו אבנר כליפה, הוא חולש על חברת "עוף עוז" - אימפריה שגלגלה אשתקד 1.147 מיליארד שקל בשנה (ללא מע"מ) ורשמה רווח נקי של כ-70 מיליון שקל. האימפריה הזו כוללת, בין היתר, את המשחטה הגדולה והמשוכללת ביותר בישראל - עוף עוז ביישוב הבדואי שגב שלום שבדרום. המשחטה, שנחנכה לפני 3 שנים בהשקעה של 350 מיליון שקל, מספקת עופות טריים ארוזים תחת המותג "עוז והדר" לרשת שופרסל, רשת קו-אופ ישראל ועד לאחרונה גם לרשתות מגה ויינות ביתן. היא גם ספקית גדולה של עופות והודים טריים של קבוצת נטו, השוק המוסדי, חנויות פרטיות וקצביות.

"לא עושים טובה"

- בכמה אתה מוכר את העוף לשופרסל?

מחלב: "14.4 שקל לפני מע"מ".

- וחזה עוף?

"22.5 שקל".

- מחיר העוף לצרכן ברשתות נמוך יותר. אתה מבין למה הרשתות מתלוננות?

"22 שקל לחזה עוף זה יקר? במבצעים הרשתות מוכרות בפחות. העוף הוא היחיד שמושך לקוחות ובגלל העוף, הפדיון שלהן גבוה. כשהן עושות מבצעים בבשר זה לא עובד, וכשהן עושות בעוף - הסניף מלא אנשים. אין לי עניין שיעשו מבצעים בעוף".

- אז יקנו פחות?

"לא. יקנו מה שצריך. הציבור קונה, שם במקפיא ואוכל לפי הצורך. הרשתות עושות את המבצעים בשביל עצמן. הן לא עושות לנו טובה, הן הורסות את הלקוחות הפרטיים, החנויות המתמחות והקצביות. אנחנו עלולים לאבד שוק כזה ולהיות תלויים רק ברשתות. הרשת מוכרת עוף במבצע ב-8 שקלים, ומוכרת עוד 20 אלף מוצרים. החנות הקטנה מוכרת רק עוף, אז מה היא תעשה? תמכור ב-8 שקלים? הרשתות הורגות את החנויות הקטנות וזה נגד האינטרס שלי. אחר כך אני אהיה תלוי בהן, והן ינהלו לי את החיים.

"היום (יום ג' השבוע) שופרסל התחילה למכור עוף ב-7.9 שקלים. היא מגיבה למגה. אם אני מייצר לה 1,500 קרטון עוף, היא הזמינה בבת אחת פי שלושה - 4,500 קרטון. מפעל לא תמיד יכול להיות גמיש בכמויות. זה גורם למערכת הייצור להיות פעם בחוסר ופעם בעודף. זה לא מייצב עסק. אם הרשתות היו מוכרות במחיר מלא, היינו יודעים מה הצריכה האמיתית ומתאימים את עצמנו".

- שופרסל לא ביקשה השתתפות במבצע?

"לא. אנחנו לא נוהגים להשתתף במבצעים. יש מחיר. הוא רוצה? קונה, לא רוצה? לא קונה".

- המגדלים מתאמים את כמויות גידול העוף, וכך שומרים על מחיר גבוה.

"ענף העוף מסודר במועצת הלול ששולטת בכמות הגידולים כדי שלא יהיה משבר וכדי שלא יהיה מחסור. אם לא, כל המשחטות היו פושטות רגל. הרשתות לוקחות את מחיר העוף שהיה בתקופת המשבר, ואומרות שהמחיר עלה מאז ב-23% אבל אז הפסדנו. מה רוצים, שנוריד את המחיר ונפסיד? היום זו בושה להרוויח כסף? המחירים ריאליים, הם לא מעשירים אותנו".

- מה הרווחיות שלכם?

"הרווחיות לא גבוהה. בסוף אנחנו נשארים עם רווח של 5%-6%.

אם אני עושה מחזור של 1.14 מיליארד שקל, אז מדובר ברווח של 70 מיליון שקל. זה הרבה? זה לא הרבה. כשהפסדנו, הפסדנו 8%-10% מהמחזור. עכשיו אנחנו רק מחזירים חלק".

- יבוא מאיים על הענף?

"אין איום יבוא על הענף. קשה לייבא עוף טרי וקשה עוד יותר לייבא עוף טרי כשר. הכשרות מגינה על הענף יותר מאשר המכס".

רשתות השיווק מצדן, לא חוסכות ביקורת מהמשחטות. "עם ישראל משלם 20%-30% יותר על העוף כי הרגולטור מאפשר למשחטות לתאם כמויות וכך אין תחרות ביניהן", אומר רמי לוי, בעל השליטה ברשת רמי לוי שיווק השקמה.

- יש תחרות אמיתית בין המשחטות?

מחלב: "יש תחרות בין המשחטות. התחרות אגרסיבית אך זה לא אומר שהיא בלתי מוגבלת. הרשתות מאשימות אותנו שאנחנו מתאמים מחירים והמחירון אחיד. זה לא נכון. מי שגורם לתיאום המחירים הן רשתות השיווק. כשמשחטה מוכרת במחיר נמוך, אז הרשת הולכת למשחטות היקרות יותר ודורשת להתאים את המחיר, אז מי עשה את התיאום? יש הסדרי כמויות אבל אין תיאום מחירים".

- גם שופרסל יישרה אותך במחיר?

"כן, גם מגה וגם יינות ביתן. למה אני לא מוכר למגה ויינות ביתן? הוא טוען שהוא קונה ב-15 שקל נניח ואומר 'תמכור לי באותו מחיר'. אם אני מסכים, אז הוא קונה מכולם באותו מחיר ומכאן שהם תיאמו לנו את המחיר".

- מתי הפסקת למכור ליינות ביתן?

"לפני 4 חודשים הוא רצה שאני אתיישר עם המחיר שהוא השיג, ואני לא מוכן להתיישר כי אני חושב שזה שווה יותר. העוף שלי ברמה גבוהה יותר. יכול להיות שאמכור לו בעתיד, כרגע אני לא מוכר לו".

- ומתי הפסקת למכור למגה?

"לפני שנה. עבדתי עם מגה 22 שנה והפסקתי בגלל תנאים מסחריים. הם רצו יותר ולא הסכמנו. מגה כמגה איבדה את הדרך. למסעדה טובה תבואי כל יום, אבל אם יום אחד יאכילו אותך אוכל מסריח, לא תכנסי יותר למסעדה - גם אם יחליפו את הבעלים והשף. קל מאוד לאבד לקוח אבל קשה מאוד להחזיר אותו. כדי להחזיר הלקוחות, הם צריכים לעשות עבודה מאסיבית ולאורך זמן. בשבועיים עד שלושה לא מחזירים לקוחות ועם כל המבצעים והשינויים שהם עשו - הם עדיין בבעיה.

"מגה הייתה הטובה ביותר. הגיע זאב וורמברנד, פיטר את הטובים והרס את העסק. לפני שנתיים הלכתי לדודי וייסמן (יו"ר קבוצת אלון המחזיקה ברשת מגה - א.ח) ואמרתי לו 'תתעורר, העסק שלך נהרס'. הוא אמר לי 'יש הסכמים, אני לא יכול לפטר עובדים'. אמרתי לו שזה לא קשור, שאין ניהול. ידעתי אז שאני הולך לאבד את הרשת והלכתי אליו כדי שישנה את הניהול ברשת".

- הפסקת האספקה למגה פגעה בכם?

"לא. גם היום אני מוכר את כל מה שאני מייצר".

- אתה מוכר לחצי חינם?

"רשת 'חצי חינם' קונה בחצי חינם, אבל לא מוכרת בחצי חינם. אני חבר של זקי שלום ושל ששי ומוטי קופרלי (בעלי הרשת - א.ח). סיפקתי להם עופות עוד כשהייתה להם בסטה בשוק הכרמל. אני לא עובד איתו כבר 7-8 שנים, תנובה מספקת לו ומוכרת לו זול יותר. אני לא מוכן למכור במחיר הזה".

- למה אתה לא עובד עם רמי לוי שיווק השקמה?

"רמי לוי מחזיק זכיין, בלדי, שאני מוכר לו מעט. רמי לוי היה אצלי במפעל אבל הוא עדיין לא קיבל החלטה".

- ברשת רמי לוי כמו גם ברשתות אחרות, העוף הטרי נמכר בקצבייה בזמן ש"עוף עוז" דוגלת במכירה לצרכן של עוף טרי וחלקיו ארוזים בוואקום.

"אין ספק שעוף טרי ארוז הוא ברמה יותר גבוהה. בכלל, הסודות נמצאים בתזונה של העוף. העוף שלי תמיד לבן, ואף פעם לא יהיה לו שומן צהוב. חיי המדף שלו ארוכים יותר מכל עוף בישראל. אם עוף של המתחרה יכול להסריח תוך יומיים, אצלי ייקח לו הרבה זמן עד שהוא יסריח, כי הכול קשור לתזונה. התזונה שאני נותן שונה לגמרי, היא כוללת פרמיקס של ויטמינים (תערובת מרוכזת שמדוללת לתוך מזון העופות - א.ח) שיש רק לאמבר (מכון תערובת המשמש את תנובה - א.ח) ולי".

- רמי לוי עשה עסקה טובה כשקנה את עוף העמק שנסגרה לאחר מכן?

"לא. מבחינתו הוא עשה עסקה נדל"נית. עסקה של לשקם עובדים ומפעל? זה בולשיט. את השיקום אני עשיתי כשקניתי את 'עוף קור' בשדרות. המשחטה קרסה והעובדים שם שרפו צמיגים. אני לקחתי את המשחטה לידיים, שיקמתי אותה, והצלתי את העסק. זה עובד נכון וטוב כבר 14 שנה, ויש שם כ-180 עובדים.

"משחטה כמשחטה לא יכולה להתקיים מבלי שיש לה את כל חומר הגלם באינטגרציה ובשליטה. אנחנו הראשונים והיחידים בארץ ששולטים בכל שרשרת הגידול: רבייה, הדגרה, גידול אפרוחים, גידול עופות לשחיטה, משחטה וייצור תערובת למזון העופות. כך אתה מבטל תחנות רווח בדרך ומביא מקסימום רווח לתחנה האחרונה".

- אתה רואה את השוק והתחרות. לאן זה הולך?

"מישהו ילך - או אחת הרשתות, או החנויות הקטנות. השווקים הולכים ונעלמים ובכללם שוק הכרמל, שוק התקווה ושוק מחנה יהודה, שהרוב בו מסעדות. משהו יקרה. אם הרשתות ימשיכו להילחם כך, מישהו ייפול".

לפני חודשים אחדים הגיש מחלב בג"ץ נגד המדינה מכיוון שלטענתו קיבל רק מענק חלקי מכוח החוק. המפעל קיבל מענק של 50 מיליון שקל בזמן שלטענתו, הוא היה זכאי למענק של 70 מיליון שקל בסך הכול מתוקף חוק הנגב. "המדינה עושה אפליה רצינית בינינו לבין חברות גדולות כמו טבע. למה? אני לא יודע. אני מעסיק 2,000 עובדים. אני חושד שיש אפליה עדתית".

מגה סירבה להגיב לנאמר בכתבה.

כשרות בד"ץ? "זה הכול פוליטיקה וכסף"

בשנה האחרונה פועל מחלב כדי לשכנע רבנים לצרוך את מוצרי החברה מבלי שיהיה להם הכשר בד"ץ.

"אין שום הבדל בין כשרות רגילה לכשרות בד"ץ, ורמת הכשרות אצלנו מאוד גבוהה", הוא אומר. "המשגיחים לוקחים הרבה כסף שאני צריך לגבות אותו מהלקוח. החלטתי שזו לא הדרך שלי.

"אני מוביל מהלך שהחרדים ייקנו את כשרות הרבנות במחיר רגיל ולא יצטרכו לשלם יותר. אין לזה שום הצדקה ברמת הכשרות, זה הכול פוליטיקה וכסף. זה מתסכל. אני מביא את הרבנים לסיורים במשחטה ומראה להם שהכשרות לא פחות טובה מהבד"צים".

- וזה עוזר?

מחלב: "יש רבנים שמשתכנעים ואומרים לציבור שלהם לקנות. עדיין יש הרבה פוליטיקה, כי הרבה רבנים ומשגיחים מתפרנסים מזה וכך לוקחים הרבה כסף דווקא מהציבור החרדי שיותר קשה לו והוא צריך לשלם יותר".

משחטה חדשה ב-80 מיליון שקל

עד 2006 החזיק המפעל בכשרות הגבוהה "יורה דעה" של הרב מחפוד. מחלב: "הרב מחפוד עבד אצלי 20 שנה ואני הקמתי את הכשרות 'יורה דעה'. השקעתי בו הרבה כסף והייתה לי הכשרות במשך 20 שנה. באיזשהו שלב הוא עבר לעוף ירושלים, זה היה עניין כספי ואני ויתרתי".

ראוי לציין כי הרב חיים קנייבסקי, גדול המקובלים בקרב הליטאים, צורך את מוצרי "עוף עוז" כשרב המשחטה, מרדכי גלאי, מביא לו אישית את המוצרים.

חרף כל האמור לעיל, במישור אדומים מחלב מתכוון להקים משחטה גדולה ומודרנית במיוחד לבד"ץ, כששיווק עופות ייעשה על ידי קבוצת נטו עם המותג עטרה. בניית המשחטה, שבהיושקעו 80 מיליון, צפויה להימשך כשנתיים.

מסגד לעובדים המוסלמים, בית כנסת ומקווה לעובדים החרדים

"כשהחלטתי להעביר את המשחטה מחדרה לשגב שלום, הפחידו אותי שאני בונה בכפר בדואי. לבדואים אין שם טוב בדרום בנושא של פשע ופרוטקשן, אבל התברר שהבדואים עובדים, נאמנים והפשע ירד", אומר מחלב.

זה לא עבר חלק. כמה חודשים לפני חנוכת המשחטה, המקום הוצת ונגרם נזק של 60 מיליון שקל (שכוסו על ידי הביטוח). מחלב בטוח שלא בדואים הם שהציתו את המקום. כיום, 80% מתוך 1,000 עובדי המשחטה הם מוסלמים, רובם תושבי היישוב הבדואי שגב שלום. 10% מהעובדים הם חרדים המועסקים בתפקידי שוחטים ומשגיחי כשרות. מנכ"ל המפעל, נוואף אבו מועמר, גם הוא תושב שגב שלום.

מחלב בטוח שמצא את המתכון המנצח לחיים בכפיפה אחת של מוסלמים ויהודים וגם לשילוב חרדים במעגל העבודה. בעבור המוסלמים בנה במפעל מסגד ובו חדרי תפילה נפרדים לנשים וגברים. בעבור החרדים בנה מקווה, בית כנסת וחדר לימוד תורני.

"ברמת הכשרות, השוחטים חייבים לטבול במקווה לפני שחיטה וזה היה מאלץ אותם לקום מוקדם מאוד בבוקר", מסביר מחלב. "הם גם צריכים להתפלל. המקווה ובית הכנסת מעניקים להם נוחות. לכן יש גם מסגד לעובדים המוסלמים - כדי שלא תהיה קנאה של אחד בשני. משמרות השוחטים מתחלפות כל 40 דקות. הם גם עובדים וגם לומדים תורה בזמנם הפנוי. כך יש להם מוטיבציה לבוא לעבוד. זה מתכון מנצח. יש שיתוף פעולה, אהבה ואחווה בין המוסלמים והחרדים".

באופן מפתיע, העובדים החרדים מקבלים בהשלמה את קיומו של המסגד במפעל. "היחסים מדהימים כי בני המגזר הבדואי לא עוינים", אומר שלמה פלדמן, האחראי על צוות הכשרות במפעל. "הם מרגישים חלק מאתנו. המסגד מראה להם שהבעלים מכבדים אותם והם מקרינים יחס של אחווה".

עוף טוב

עוד כתבות

בורסת הקריפטו בייננס / צילום: Shutterstock

ה- FBI: צפון קוריאה עומדת מאחורי שוד הקריפטו הגדול בהיסטוריה

מתקפת הסייבר על בורסת בינאנס הפכה לגניבת המטבעות הדיגיטליים הגדולה בהיסטוריה ● לפי הבולשת הפדרלית, קבוצת האקרים צפון קוריאנית עומדת מאחורי הפריצה ופועלת להלבנת הכספים שנגנבו ● בינאנס הודיעה כי כבר כיסתה כ-90% מהסכום והתחייבה לפצות את כל הלקוחות שנפגעו

בניין ''בית בכפר''. בעיגול: יעקב אטרקצ'י / צילום: איל יצהר, תמיר לוי

איך עושים אקזיט של מיליארד שקל במזומן על רשת בתי דיור מוגן?

משפחת בלושטיין, שמוכרת את רשת "בית בכפר" לידי חברת הנדל"ן אאורה, מתנהלת הרחק מאור הזרקורים ● מאב המשפחה שהיה איש סודו של ראש המוסד לשעבר, דרך הבית הראשון בכפר סבא ועד לרשת דיור מוגן, שחולשת על אלף יחידות דיור וכבר הפגישה את בני משפחת בלושטיין עם מאות מיליוני שקלים ● וגם: מה מחפשים המשקיעים בתחום? "מדובר בענף דפנסיבי שמייצר הכנסה יציבה, הביקוש אליו רק הולך וגדל"

מתנגדים לריכוז העושר בארה''ב. הפגנה ביוטה, החודש / צילום: Reuters, Charles-McClintock Wilson

החוב תופח, יוקר המחיה מכריע והפוליטיקה האמריקאית נערכת למלחמת הישרדות

בחירות האמצע בארה"ב עשויות להעביר את השליטה בקונגרס לידי הדמוקרטים, על רקע שחיקת התמיכה בטראמפ ויוקר המחיה שמעסיק את הבוחרים ● אלא שניצחון כזה לא יפתור את בעיות היסוד של הכלכלה האמריקאית: החוב הלאומי, הגירעונות ומשבר הדיור ● במקביל, המאבק על עתיד המפלגה הדמוקרטית מאיים להחריף את הקיטוב הפוליטי

אתר הספא הגיאותרמי Blue Lagoon באיסלנד / צילום: Reuters, Craig Ruttle

הלגונה הכחולה בדרך לבורסה, וזו הולכת להיות הנפקה לא שגרתית

אתר הספא המפורסם באיסלנד שרד התפרצויות געשיות, פינויי תיירים וסגירות חוזרות, וכעת הוא בדרך לבורסה במדינה • עם הכנסות של 156 מיליון אירו ותוכנית אופציות ל-700 עובדים, נותרה רק שאלה אחת: איך מתמחרים חברה שהר געש יכול לסגור בכל רגע?

''נביאים קטנים''. עדיין יש מקום לקסם / צילום: באדיבות אפל טי וי

לא להיבהל מהמיסטיקה: "נביאים קטנים" היא סדרה יפהפייה ומלאת אהבה לבני אדם

במרכז הקומדיה הבריטית החדשה עומד גבר שאהובתו נעלמה לפני שבע שנים, ומנסה למצוא תשובות בעזרת יצורים זעירים ומסתוריים ● מקנזי קרוק משלב הומור בריטי מאופק, פנטזיה ודמויות אקסצנטריות בסדרה פיוטית ומלאת חמלה, שעוסקת באובדן, בבדידות ובחיפוש אחר משמעות

יקב רקנאטי / צילום: אורנה בן חיים

נסענו בכביש יפהפה בגליל וגילינו מאפים, יין ותרבות שלא הכרנו

יצאנו לטיול בין הגפנים לזיתים של מרום הגליל ומצאנו מאפה גבינה שמנמן בבית מטורקיז, שוק ירקות שנקטפו עם שחר ורוזה ביקב שמתרחק מקלישאות ● חגית אברון תופרת יום

הנוף מטיילת טבריה / צילום: אביהו שפירא

ביטולים במיליונים, השקעות במיליארדים: מה עובר על הכנרת?

כ־800 אלף מבקרים פחות בחופים, ביטולי הזמנות בשווי מיליוני שקלים ועסקים ששוקלים לסגור ● הקורונה, המלחמה, הסבבים מול איראן ועכשיו גם האמבה - הנחיתו מכה אחר מכה על התיירות באגם הלאומי ● ובכל זאת, מלונות חדשים נבנים בהשקעות ענק ומסעדות מצליחות למשוך קהל ● אלה לוי־וינריב יצאה לסיבוב בכנרת וגילתה מציאות מורכבת בין תקווה לייאוש ● פרויקט מיוחד

הדירה  ברחוב רעות בשכונת ''בצוותא'' בחריש / צילום: יעקב קדם

מחיר גבוה לדירת גן בחריש: נמכרה ביותר מ־3 מיליון שקל

בשכונת "בצוותא" בחריש, נמכרה דירת גן בת 5 חדרים, בשטח בנוי של 141 מ"ר תמורת 3.035 מיליון שקל ● הדירה נמכרה על רקע ירידת מחירים של כ־12% בעיר בדירות רגילות ● מדובר במחיר גבוה מאוד יחסית לשוק דירות הגן בחריש

מנכ''לי מטא, אמזון, גוגל ומיקרוסופט / עיבוד: דגנית נחום ג'מצ'י

הנתון שמסביר מה מבהיל כל כך את וול סטריט

חמש ענקיות הטכנולוגיה השקיעו מתחילת השנה 557 מיליארד דולר, יותר מהמזומנים שהפיקו מפעילותן השוטפת ● בשישי שינתה S&P את תחזית הדירוג של מטא לשלילית, והיא צופה לחברה גירעון תזרימי של 71 מיליארד דולר ב-2027 ● במקביל, מיקרוסופט גייסה 25 מיליארד דולר ואמזון הציגה תזרים חופשי שלילי ● אחרי הנפילות בוול סטריט, המשקיעים שואלים מתי השקעות הענק ב-AI יתחילו להחזיר את עצמן

שריפה לאחר פיצוץ במפעל אינטל קריית גת / צילום: כבאות והצלה לישראל

פיצוץ יקר: כך תוביל התאונה בקרית גת לאובדן של 300 מיליון דולר מהכנסות אינטל

באינטל חששו מפגיעה של טיל איראני או עזתי - אך התברר כי דווקא תאונת עבודה אקראית היא שהובילה לנזק המתועד הגדול ביותר בהיסטוריה של מפעלי אינטל בכל העולם ● בשיחות המשקיעים סמנכ"ל הכספים לא פסל את גלישת נזקי ההשבתה, שאמורה להסתיים בימים הקרובים ● תגובת המשקיעים מוכיחה עד כמה תלויה אינטל במפעל בישראל ● ויש גם חדשות טובות

אהרון פרנקל / צילום: עידן חסון

בהשקעה של 120 מיליון שקל: אהרון פרנקל הגיע ל-20% מאלוני חץ

איש העסקים רכש נתח של כ-2% ממניות חברת הנדל"ן המניב, המנוהלת בידי נתן חץ, אליה נכנס לראשונה לפני כשנתיים ● ברקע, מתחילת השנה ירדה מניית אלוני חץ בכ-26% והיא נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-6.4 מיליארד שקל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

התשקיף מגלה: ברזאני תחלק דיבידנד ענק, שכר הבעלים יזנק

חברת התשתיות תנסה לגייס בהנפקתה כמיליארד שקל ותחלק כשליש מהתמורה לבעלי המניות ● צופה קפיצה של 42% ברווח השנתי ל-113 מיליון שקל ● שכרם של הבעלים והמנכ"לים המשותפים, האחים יוסי ברזאני ודיין בר, כמעט יוכפל לאחר ההנפקה ל-4.1 מיליון שקל כ"א

שלושת הדברים שמאפשרים לעובדים לפתור בעיות בצורה יצירתית / צילום: Shutterstock

אל תבנו על ה-AI: שלושת הדברים שמאפשרים לעובדים לפתור בעיות בצורה יצירתית

ארגונים משקיעים בחדשנות, אבל מתברר שהבעיה היא פחות איך לייצר רעיונות טובים אלא איך להפוך אותם לפתרונות אמיתיים ● מחקר חושף כי נטייה ללמידה ונחישות הם רק חלק מהסוד, וכשעובדים עמוסים אין להם סיכוי - הם זקוקים לפניות פסיכולוגית כדי להצליח לפתור בעיות באופן יצירתי

הדמיית פרויקט אאורה סיטי בחדרה. מודל פיננסי שונה / הדמיה: באדיבות אאורה

עם מלאי דירות על הנייר שמספיק ל-70 שנה, אטרקצ'י מעדיף לפזול לצדדים

חברת ההתחדשות העירונית, הגדולה בפער ממתחרותיה, דיווחה השבוע על רכישת חברת "בית בכפר" לפי שווי עצום של 1.7 מיליארד שקל ● המהלך מבהיר עד כמה גדול הסיכון בתחום התמחותה, ואיך הדיור המוגן אינו גחמה, אלא גידור אסטרטגי

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

האם זה הזמן להצטייד בדולרים? מומחים מנתחים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל השקעות בכיר: "הבורסה לא אטרקטיבית, הנדל"ן מת" ● איפה להשקיע? המומחים ממליצים להתרחק מנדל"ן; להתמקד באג"ח קצרות, טק דואלי וביטחון ●  מניית הרחפנים שצנחה ב-50%: הזדמנות השקעה או מלכודת? ● אבנר חדד מהפניקס מרגיע: "אין פאניקה בשווקים, מדובר בתיקון טבעי" ● וגם: רשות שוק ההון סוגרת את מלכודת ההנחות בביטוחי החיים - אך האם המבוטחים באמת ישלמו פחות?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ירידות חדות בסיום שבוע המסחר: הבורסה איבדה 3.5% מאז הבחירות

המסחר בבורסה המקומית ננעל בירידות שערים בהובלת מניות טכנולוגיה ● ת"א 35 צלל בכ-2.06% ● המניות הדואליות נובה, טאואר וקמטק בולטות לשלילה ● מנגד, אל על, דוראל ואלוני חץ עולות בניגוד למגמה ● הדולר מתחזק מול השקל ● מניית אלפא טאו מדיקל תיכנס למדדי ת"א 90 ● טקטונה מדווחת כי נכסי נוסטרו בשווי 1.5 מיליון דולר הוקפאו בבורסת בייננס בעקבות מתקפת סייבר ● מניית נופר אנרג'י נופלת למרות התקשרות למימון ענק בטקסס

קיה ספורטאז' פלאג–אין / צילום: יח''צ

גם עם הנחה של אלפי שקלים, למכונית הזו מחכה תחרות קשה

גרסת הפלאג–אין של הספורטאז' מציעה הנעה מעודנת, תא נוסעים שימושי, אבזור מכובד ואיכות קוריאנית ● אבל היא מצטרפת באיחור לפלח שנשלט על ידי סיניות מוזלות

נכס יוקרה שמוצע להשכרה / צילום: איב שמיאן

100 אלף שקל בחודש: מי שוכר את דירות היוקרה

פנטהאוז בתל אביב ב-60 אלף שקל בחודש ובית בירושלים ב-55 אלף שקל בחודש ממחישים כמה מוכנים לשלם בקצה העליון של שוק השכירות ● מה משפיע על הבדלי המחיר בין הדירות, ומדוע השוכרים שיכולים להרשות לעצמם את ההוצאה לא רוכשים?

ג'ורג' סורוס ואילון מאסק / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein, Ronald Zak

מאילון מאסק ועד ג'ורג' סורוס: המיליארדרים ששמים כסף גדול על בחירות האמצע

ניתוח נתוני התרומות לבחירות בארה"ב חושף כיצד קבוצה מצומצמת של בעלי הון ותאגידים מנצלת את מנגנוני המימון כדי להזרים מיליארדי דולרים לקמפיינים וארגונים פוליטיים ● ממאסק ועד חברות הימורים: השחקנים שמוכנים לשלם, והרבה, כדי להשפיע על היום שאחרי

וול סטריט אדומה / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; מניית אינטל ביום הכי גרוע מאז 1974

טלטלת השבבים וה-AI בוול סטריט גררה את שווקי העולם לירידות ● הדולר מזנק בחדות מול השקל, ונסחר כעת מעל 3.14 שקלים - שיא של חצי שנה • בגזרת הסחורות: מחירי הנפט והגז באירופה עולים, הביטקוין צולל מתחת ל-78 אלף דולר