גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוזי מחלב נשר מביה"ס בכיתה ג' - ומגלגל 1.1 מיליארד ש'

בעלי "עוף עוז" בראיון ל"גלובס": "רשתות השיווק מתאמות את מחירי העופות" ■ מחירי העופות גבוהים? "מה רוצים, שנוריד את המחיר ונפסיד? זו בושה להרוויח כסף?" ■ וגם, הדרך שעשה משכונת התקווה עד להתעשרות הגדולה

בסוף כיתה ג' עזב עוזי מחלב (61) את בית הספר. ההורים עברו מהקריות לשכונת התקווה בתל-אביב, ומחלב לא מצא עניין בלימודים והחל לעבוד כמורט נוצות בשוק התקווה.

"הלימודים שעממו אותי. יכול להיות שאם היו מקפיצים אותי כיתה, היה לי יותר מעניין. הייתי מורט 10 עופות ומרוויח 80 אגורות. זה היה אז הרבה כסף לילד. העופות היו זקנות והיה להן כינים ואמא שלי הייתה צריכה אחר כך לשים לי נפט על הראש. כאן נפגשתי עם העוף בפעם הראשונה", מספר מחלב בראיון ל"גלובס".

בגיל 22 מחלב כבר שלט על חברה שסיפקה עופות חיים לשווקים והחזיק 7-8 משאיות. כיום, עם שותפו אבנר כליפה, הוא חולש על חברת "עוף עוז" - אימפריה שגלגלה אשתקד 1.147 מיליארד שקל בשנה (ללא מע"מ) ורשמה רווח נקי של כ-70 מיליון שקל. האימפריה הזו כוללת, בין היתר, את המשחטה הגדולה והמשוכללת ביותר בישראל - עוף עוז ביישוב הבדואי שגב שלום שבדרום. המשחטה, שנחנכה לפני 3 שנים בהשקעה של 350 מיליון שקל, מספקת עופות טריים ארוזים תחת המותג "עוז והדר" לרשת שופרסל, רשת קו-אופ ישראל ועד לאחרונה גם לרשתות מגה ויינות ביתן. היא גם ספקית גדולה של עופות והודים טריים של קבוצת נטו, השוק המוסדי, חנויות פרטיות וקצביות.

"לא עושים טובה"

- בכמה אתה מוכר את העוף לשופרסל?

מחלב: "14.4 שקל לפני מע"מ".

- וחזה עוף?

"22.5 שקל".

- מחיר העוף לצרכן ברשתות נמוך יותר. אתה מבין למה הרשתות מתלוננות?

"22 שקל לחזה עוף זה יקר? במבצעים הרשתות מוכרות בפחות. העוף הוא היחיד שמושך לקוחות ובגלל העוף, הפדיון שלהן גבוה. כשהן עושות מבצעים בבשר זה לא עובד, וכשהן עושות בעוף - הסניף מלא אנשים. אין לי עניין שיעשו מבצעים בעוף".

- אז יקנו פחות?

"לא. יקנו מה שצריך. הציבור קונה, שם במקפיא ואוכל לפי הצורך. הרשתות עושות את המבצעים בשביל עצמן. הן לא עושות לנו טובה, הן הורסות את הלקוחות הפרטיים, החנויות המתמחות והקצביות. אנחנו עלולים לאבד שוק כזה ולהיות תלויים רק ברשתות. הרשת מוכרת עוף במבצע ב-8 שקלים, ומוכרת עוד 20 אלף מוצרים. החנות הקטנה מוכרת רק עוף, אז מה היא תעשה? תמכור ב-8 שקלים? הרשתות הורגות את החנויות הקטנות וזה נגד האינטרס שלי. אחר כך אני אהיה תלוי בהן, והן ינהלו לי את החיים.

"היום (יום ג' השבוע) שופרסל התחילה למכור עוף ב-7.9 שקלים. היא מגיבה למגה. אם אני מייצר לה 1,500 קרטון עוף, היא הזמינה בבת אחת פי שלושה - 4,500 קרטון. מפעל לא תמיד יכול להיות גמיש בכמויות. זה גורם למערכת הייצור להיות פעם בחוסר ופעם בעודף. זה לא מייצב עסק. אם הרשתות היו מוכרות במחיר מלא, היינו יודעים מה הצריכה האמיתית ומתאימים את עצמנו".

- שופרסל לא ביקשה השתתפות במבצע?

"לא. אנחנו לא נוהגים להשתתף במבצעים. יש מחיר. הוא רוצה? קונה, לא רוצה? לא קונה".

- המגדלים מתאמים את כמויות גידול העוף, וכך שומרים על מחיר גבוה.

"ענף העוף מסודר במועצת הלול ששולטת בכמות הגידולים כדי שלא יהיה משבר וכדי שלא יהיה מחסור. אם לא, כל המשחטות היו פושטות רגל. הרשתות לוקחות את מחיר העוף שהיה בתקופת המשבר, ואומרות שהמחיר עלה מאז ב-23% אבל אז הפסדנו. מה רוצים, שנוריד את המחיר ונפסיד? היום זו בושה להרוויח כסף? המחירים ריאליים, הם לא מעשירים אותנו".

- מה הרווחיות שלכם?

"הרווחיות לא גבוהה. בסוף אנחנו נשארים עם רווח של 5%-6%.

אם אני עושה מחזור של 1.14 מיליארד שקל, אז מדובר ברווח של 70 מיליון שקל. זה הרבה? זה לא הרבה. כשהפסדנו, הפסדנו 8%-10% מהמחזור. עכשיו אנחנו רק מחזירים חלק".

- יבוא מאיים על הענף?

"אין איום יבוא על הענף. קשה לייבא עוף טרי וקשה עוד יותר לייבא עוף טרי כשר. הכשרות מגינה על הענף יותר מאשר המכס".

רשתות השיווק מצדן, לא חוסכות ביקורת מהמשחטות. "עם ישראל משלם 20%-30% יותר על העוף כי הרגולטור מאפשר למשחטות לתאם כמויות וכך אין תחרות ביניהן", אומר רמי לוי, בעל השליטה ברשת רמי לוי שיווק השקמה.

- יש תחרות אמיתית בין המשחטות?

מחלב: "יש תחרות בין המשחטות. התחרות אגרסיבית אך זה לא אומר שהיא בלתי מוגבלת. הרשתות מאשימות אותנו שאנחנו מתאמים מחירים והמחירון אחיד. זה לא נכון. מי שגורם לתיאום המחירים הן רשתות השיווק. כשמשחטה מוכרת במחיר נמוך, אז הרשת הולכת למשחטות היקרות יותר ודורשת להתאים את המחיר, אז מי עשה את התיאום? יש הסדרי כמויות אבל אין תיאום מחירים".

- גם שופרסל יישרה אותך במחיר?

"כן, גם מגה וגם יינות ביתן. למה אני לא מוכר למגה ויינות ביתן? הוא טוען שהוא קונה ב-15 שקל נניח ואומר 'תמכור לי באותו מחיר'. אם אני מסכים, אז הוא קונה מכולם באותו מחיר ומכאן שהם תיאמו לנו את המחיר".

- מתי הפסקת למכור ליינות ביתן?

"לפני 4 חודשים הוא רצה שאני אתיישר עם המחיר שהוא השיג, ואני לא מוכן להתיישר כי אני חושב שזה שווה יותר. העוף שלי ברמה גבוהה יותר. יכול להיות שאמכור לו בעתיד, כרגע אני לא מוכר לו".

- ומתי הפסקת למכור למגה?

"לפני שנה. עבדתי עם מגה 22 שנה והפסקתי בגלל תנאים מסחריים. הם רצו יותר ולא הסכמנו. מגה כמגה איבדה את הדרך. למסעדה טובה תבואי כל יום, אבל אם יום אחד יאכילו אותך אוכל מסריח, לא תכנסי יותר למסעדה - גם אם יחליפו את הבעלים והשף. קל מאוד לאבד לקוח אבל קשה מאוד להחזיר אותו. כדי להחזיר הלקוחות, הם צריכים לעשות עבודה מאסיבית ולאורך זמן. בשבועיים עד שלושה לא מחזירים לקוחות ועם כל המבצעים והשינויים שהם עשו - הם עדיין בבעיה.

"מגה הייתה הטובה ביותר. הגיע זאב וורמברנד, פיטר את הטובים והרס את העסק. לפני שנתיים הלכתי לדודי וייסמן (יו"ר קבוצת אלון המחזיקה ברשת מגה - א.ח) ואמרתי לו 'תתעורר, העסק שלך נהרס'. הוא אמר לי 'יש הסכמים, אני לא יכול לפטר עובדים'. אמרתי לו שזה לא קשור, שאין ניהול. ידעתי אז שאני הולך לאבד את הרשת והלכתי אליו כדי שישנה את הניהול ברשת".

- הפסקת האספקה למגה פגעה בכם?

"לא. גם היום אני מוכר את כל מה שאני מייצר".

- אתה מוכר לחצי חינם?

"רשת 'חצי חינם' קונה בחצי חינם, אבל לא מוכרת בחצי חינם. אני חבר של זקי שלום ושל ששי ומוטי קופרלי (בעלי הרשת - א.ח). סיפקתי להם עופות עוד כשהייתה להם בסטה בשוק הכרמל. אני לא עובד איתו כבר 7-8 שנים, תנובה מספקת לו ומוכרת לו זול יותר. אני לא מוכן למכור במחיר הזה".

- למה אתה לא עובד עם רמי לוי שיווק השקמה?

"רמי לוי מחזיק זכיין, בלדי, שאני מוכר לו מעט. רמי לוי היה אצלי במפעל אבל הוא עדיין לא קיבל החלטה".

- ברשת רמי לוי כמו גם ברשתות אחרות, העוף הטרי נמכר בקצבייה בזמן ש"עוף עוז" דוגלת במכירה לצרכן של עוף טרי וחלקיו ארוזים בוואקום.

"אין ספק שעוף טרי ארוז הוא ברמה יותר גבוהה. בכלל, הסודות נמצאים בתזונה של העוף. העוף שלי תמיד לבן, ואף פעם לא יהיה לו שומן צהוב. חיי המדף שלו ארוכים יותר מכל עוף בישראל. אם עוף של המתחרה יכול להסריח תוך יומיים, אצלי ייקח לו הרבה זמן עד שהוא יסריח, כי הכול קשור לתזונה. התזונה שאני נותן שונה לגמרי, היא כוללת פרמיקס של ויטמינים (תערובת מרוכזת שמדוללת לתוך מזון העופות - א.ח) שיש רק לאמבר (מכון תערובת המשמש את תנובה - א.ח) ולי".

- רמי לוי עשה עסקה טובה כשקנה את עוף העמק שנסגרה לאחר מכן?

"לא. מבחינתו הוא עשה עסקה נדל"נית. עסקה של לשקם עובדים ומפעל? זה בולשיט. את השיקום אני עשיתי כשקניתי את 'עוף קור' בשדרות. המשחטה קרסה והעובדים שם שרפו צמיגים. אני לקחתי את המשחטה לידיים, שיקמתי אותה, והצלתי את העסק. זה עובד נכון וטוב כבר 14 שנה, ויש שם כ-180 עובדים.

"משחטה כמשחטה לא יכולה להתקיים מבלי שיש לה את כל חומר הגלם באינטגרציה ובשליטה. אנחנו הראשונים והיחידים בארץ ששולטים בכל שרשרת הגידול: רבייה, הדגרה, גידול אפרוחים, גידול עופות לשחיטה, משחטה וייצור תערובת למזון העופות. כך אתה מבטל תחנות רווח בדרך ומביא מקסימום רווח לתחנה האחרונה".

- אתה רואה את השוק והתחרות. לאן זה הולך?

"מישהו ילך - או אחת הרשתות, או החנויות הקטנות. השווקים הולכים ונעלמים ובכללם שוק הכרמל, שוק התקווה ושוק מחנה יהודה, שהרוב בו מסעדות. משהו יקרה. אם הרשתות ימשיכו להילחם כך, מישהו ייפול".

לפני חודשים אחדים הגיש מחלב בג"ץ נגד המדינה מכיוון שלטענתו קיבל רק מענק חלקי מכוח החוק. המפעל קיבל מענק של 50 מיליון שקל בזמן שלטענתו, הוא היה זכאי למענק של 70 מיליון שקל בסך הכול מתוקף חוק הנגב. "המדינה עושה אפליה רצינית בינינו לבין חברות גדולות כמו טבע. למה? אני לא יודע. אני מעסיק 2,000 עובדים. אני חושד שיש אפליה עדתית".

מגה סירבה להגיב לנאמר בכתבה.

כשרות בד"ץ? "זה הכול פוליטיקה וכסף"

בשנה האחרונה פועל מחלב כדי לשכנע רבנים לצרוך את מוצרי החברה מבלי שיהיה להם הכשר בד"ץ.

"אין שום הבדל בין כשרות רגילה לכשרות בד"ץ, ורמת הכשרות אצלנו מאוד גבוהה", הוא אומר. "המשגיחים לוקחים הרבה כסף שאני צריך לגבות אותו מהלקוח. החלטתי שזו לא הדרך שלי.

"אני מוביל מהלך שהחרדים ייקנו את כשרות הרבנות במחיר רגיל ולא יצטרכו לשלם יותר. אין לזה שום הצדקה ברמת הכשרות, זה הכול פוליטיקה וכסף. זה מתסכל. אני מביא את הרבנים לסיורים במשחטה ומראה להם שהכשרות לא פחות טובה מהבד"צים".

- וזה עוזר?

מחלב: "יש רבנים שמשתכנעים ואומרים לציבור שלהם לקנות. עדיין יש הרבה פוליטיקה, כי הרבה רבנים ומשגיחים מתפרנסים מזה וכך לוקחים הרבה כסף דווקא מהציבור החרדי שיותר קשה לו והוא צריך לשלם יותר".

משחטה חדשה ב-80 מיליון שקל

עד 2006 החזיק המפעל בכשרות הגבוהה "יורה דעה" של הרב מחפוד. מחלב: "הרב מחפוד עבד אצלי 20 שנה ואני הקמתי את הכשרות 'יורה דעה'. השקעתי בו הרבה כסף והייתה לי הכשרות במשך 20 שנה. באיזשהו שלב הוא עבר לעוף ירושלים, זה היה עניין כספי ואני ויתרתי".

ראוי לציין כי הרב חיים קנייבסקי, גדול המקובלים בקרב הליטאים, צורך את מוצרי "עוף עוז" כשרב המשחטה, מרדכי גלאי, מביא לו אישית את המוצרים.

חרף כל האמור לעיל, במישור אדומים מחלב מתכוון להקים משחטה גדולה ומודרנית במיוחד לבד"ץ, כששיווק עופות ייעשה על ידי קבוצת נטו עם המותג עטרה. בניית המשחטה, שבהיושקעו 80 מיליון, צפויה להימשך כשנתיים.

מסגד לעובדים המוסלמים, בית כנסת ומקווה לעובדים החרדים

"כשהחלטתי להעביר את המשחטה מחדרה לשגב שלום, הפחידו אותי שאני בונה בכפר בדואי. לבדואים אין שם טוב בדרום בנושא של פשע ופרוטקשן, אבל התברר שהבדואים עובדים, נאמנים והפשע ירד", אומר מחלב.

זה לא עבר חלק. כמה חודשים לפני חנוכת המשחטה, המקום הוצת ונגרם נזק של 60 מיליון שקל (שכוסו על ידי הביטוח). מחלב בטוח שלא בדואים הם שהציתו את המקום. כיום, 80% מתוך 1,000 עובדי המשחטה הם מוסלמים, רובם תושבי היישוב הבדואי שגב שלום. 10% מהעובדים הם חרדים המועסקים בתפקידי שוחטים ומשגיחי כשרות. מנכ"ל המפעל, נוואף אבו מועמר, גם הוא תושב שגב שלום.

מחלב בטוח שמצא את המתכון המנצח לחיים בכפיפה אחת של מוסלמים ויהודים וגם לשילוב חרדים במעגל העבודה. בעבור המוסלמים בנה במפעל מסגד ובו חדרי תפילה נפרדים לנשים וגברים. בעבור החרדים בנה מקווה, בית כנסת וחדר לימוד תורני.

"ברמת הכשרות, השוחטים חייבים לטבול במקווה לפני שחיטה וזה היה מאלץ אותם לקום מוקדם מאוד בבוקר", מסביר מחלב. "הם גם צריכים להתפלל. המקווה ובית הכנסת מעניקים להם נוחות. לכן יש גם מסגד לעובדים המוסלמים - כדי שלא תהיה קנאה של אחד בשני. משמרות השוחטים מתחלפות כל 40 דקות. הם גם עובדים וגם לומדים תורה בזמנם הפנוי. כך יש להם מוטיבציה לבוא לעבוד. זה מתכון מנצח. יש שיתוף פעולה, אהבה ואחווה בין המוסלמים והחרדים".

באופן מפתיע, העובדים החרדים מקבלים בהשלמה את קיומו של המסגד במפעל. "היחסים מדהימים כי בני המגזר הבדואי לא עוינים", אומר שלמה פלדמן, האחראי על צוות הכשרות במפעל. "הם מרגישים חלק מאתנו. המסגד מראה להם שהבעלים מכבדים אותם והם מקרינים יחס של אחווה".

עוף טוב

עוד כתבות

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הכנסת הרחיבה את סמכויות בתי הדין הרבניים בתחום המזונות. מה המשמעות?

רק בפברואר האחרון בג"ץ קבע כי בתי הדין הרבניים אינם מוסמכים לדון במזונות ילדים ללא הסכמת שני ההורים ● האם הוא צפוי להתערב כעת בחקיקה של הכנסת שעקפה את פסיקתו, ומה היה המצב המשפטי עד עכשיו? ● גלובס עושה סדר

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן / צילום: דוברות מבקר המדינה

מבקר המדינה מצטרף לביקורת האוצר על צה"ל: אין בקרה על עשרות מיליארדים בתגמולי מילואים

דוח חדש של מבקר המדינה מצביע כי לצה"ל ולביטוח הלאומי אין מנגנון בקרה משותף שמוודא שההוצאה הציבורית מנוצלת באופן יעיל ● בנוסף, המבקר אנגלמן מצביע על התנהלות בעייתיות של האקדמיה מול הסטודנטים ● ומה בנוגע לזכויות העבודה?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Lev Radin/Si

הנשיא טראמפ מאשר: ארה"ב תמכור מטוסי F-35 לסעודיה

נתניהו: "אני רואה בחומרה רבה את ההתפרעויות האלימות ואת הניסיון לקחת את החוק לידיים ע"י קומץ קיצוני" ● ממצא שאותר בעזה יועבר לישראל: "לא מדובר בחלל חטוף" ● מדינת ישראל הגישה בקשה לפסילת תובע בית הדין ICC, כרים ח'אן, וביטול הצווים הנוגעים לישראל ● בישראל מעריכים: ההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם על "נתיב למדינה פלסטינית" לא תהיה מחייבת ● עדכונים שוטפים

בצלאל מכליס, מנכ''ל ונשיא החברה / צילום: אסף שילה ישראל סאן

אלביט שוברת שיאים: "רואים סגירת מעגל בין הגידול בצבר לשיפור ברווחיות"

הענקית הביטחונית מציגה צמיחה דו-ספרתית בהכנסות וברווח וצבר הזמנות שיא ● המנכ"ל בצלאל מכליס: "המגמה תימשך גם קדימה" ● מניית אלביט הכפילה את שווייה מתחילת השנה והבעלים מיקי פדרמן כבר "שווה" כ-10 מיליארד דולר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ראש צוות השרים לסמכויות ועדת החקירה לאירועי ה-7 באוקטובר: יריב לוין

בצוות יהיו חברים גם השרים בן גביר, סמוטריץ', סטרוק, אלקין, דיכטר, גמליאל, אליהו ושיקלי ● הצוות אמור לקבוע את סמכויות ועדת החקירה שמתכננת הממשלה להקים במקום ועדה ממלכתית, ולהחליט אילו נושאים ייכללו במנדט שלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו מעיד בתיק 4000: אין הקבלה בתולדות המדינה לשיטפון ההתקפות עליי בתקשורת

רה"מ בנימין נתניהו החל להעיד בתיק 4000 ● עו"ד יהודית תירוש חוקרת אותו בחקירה נגדית לגבי האישום נגדו בשוחד סביב מתן הטבות רגולטוריות לקבוצת בזק שהייתה אז בשליטת שאול אלוביץ', תמורת הטיית הסיקור באתר וואלה לטובתו ולטובת משפחתו ● נתניהו: "לא הייתה שום הבנה עם אלוביץ'" ● עו"ד תירוש: "אנחנו נמצאים בתיק של היענות חריגה לבקשות סיקור; אנחנו נראה שלנתניהו הסיקור התקשורתי מאוד חשוב"

בית רומנו הקיים / צילום: משה צור אדריכלים

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ת"א: 3 קומות יתוספו לבית רומנו שיהפוך למבנה ציבורי

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב החליטה כי הזכויות בבית רומנו יועברו מחברת YBOX נדל"ן לעירייה ● בתוך כך, המבנה ההיסטורי יהפוך למבנה בעל אופי ושימושים ציבוריים ● בתמורה, תקבל החברה זכויות למגורים בהיקף של עשרות אלפי מ"ר במקומות שונים בעיר

שתי המדינות שסיפקו לישראל 70% מהנפט במהלך המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ישראל נתפסה במלחמת "חרבות ברזל" כמבודדת, אבל בפועל 25 מדינות נרתמו למכור לה נפט במשך שנתיים; הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מאסה בהתנהלות איראן; והאיום החות'י בים האדום ממשיך לתת את אותותיו על התקשורת הבינלאומית ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

ישראל מאבדת את היתרון במזרח התיכון. רק דבר אחד יכול להציל אותה

מכירת המטוס המתקדם פותחת מרוץ חימוש במזרח התיכון שאין לדעת איפה יעצר ● אי־הכרעת חמאס שידרה מסר בעייתי לציר הסוני המתון, והיעדר האופק המדיני בנושא הפלסטיני מרחיק את ערב הסעודית - על כן, טראמפ כאיש עסקים, עושה ביזנס בצירים אחרים ● רק נורמליזציה עשויה לאזן את מחיר ההפסד לישראל

איתן יוחננוף / צילום: איל יצהר

"יוקר המחיה מדכא מכירה. פער של 100% במחיר לעומת אירופה לא נובע רק מתמחור"

אם שואלים את איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף, הממשלה רק מפריעה לשוק המזון - והגיע הזמן שהיא "תשחרר רגולציות" כדי שהמחירים יירדו ● בראיון לגלובס, רגע לפני כנס קמעונאות המזון ישראפוד שבו ייקח חלק, הוא מציג את הפתרון שלו ליוקר המחיה בישראל, מגלה מדוע מכר את זול סטוק ומדוע קנה אדמה חקלאית, ומסביר למה אין סיכוי שימכור אייפונים בסניפים כמו המתחרים

המשרוקית מסבירה. ועדות חקירה / צילום: יעקב סער - לע''מ

זן חדש של ועדות חקירה? החלטת ממשלה לא תספיק

הממשלה החליטה: ועדת חקירה - אבל לא ממלכתית. אז מה כן, ומה צריך לקרות כדי שזה באמת ייצא לפועל? ● המשרוקית של גלובס

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

ביום הרווקים הסיני, האונליין ניצח את החנויות הפיזיות בהיקף הרכישות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של יותר מ-20% ברכישות בענפים הבולטים ב-11 בנובמבר

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

בתעשייה הביטחונית מאותתים: הפסקת האש פותחת דלת לשורה של עסקאות ענק

אלביט דיווחה על אחת העסקאות הגדולות בתולדותיה עם "לקוחה בינלאומית" - בהיקף של 2.3 מיליארד דולר ● בכך היא מצטרפת לשורת עסקאות שנרקמו לאחרונה, ובתעשיות הביטחוניות המקומיות מעריכים כי בתקופה הקרובה יבשילו לכדי עסקאות מגעים נוספים ● בשורה חיובית גם מגרמניה: מסירה את האמברגו על ישראל

אופיר חמו / צילום: עופר חג'יוב

"להוריד חשיפה למניות": הבנקאי שמציע לממש רווחים אחרי שנתיים פנומנליות

אופיר חמו ממזרחי טפחות חושש ש"התמחור בשווקים כבר מזמן לא משקף שווי כלכלי של החברות", אלא בעיקר את העתיד: "המכפילים משקפים גידול של 25% ברווחים" ● את עיקר המשקל בתיק ההשקעות הוא מציע להקצות כעת לאג"ח, כפי שהציע טרם הראלי הנוכחי בת"א

אושר טובול, מנכ''ל מיטב טרייד / צילום: מיטב טרייד

פעילות הטרייד של מיטב ממשיכה לצמוח, והיא תנסה להפיח רוח בפעילות ברוקראז'

חברת המסחר החוץ בנקאית הגדולה נהנתה מגיוס של 26.5 אלף לקוחות חדשים מתחילת השנה והציגה צמיחה של 26% בהכנסות ● חתמה על הסכם לרכישת פעילות הברוקראז' המוסדי של מיטב לפי שווי של 54 מיליון שקל

תקלת אינטרנט / צילום: Shutterstock

תקלת ענק באינטרנט מנעה גישה לאתרים רבים - "מאמינים שהתקלה נפתרה כעת"

בעקבות התקלה אתרים שונים חדלו לעבוד ובהם רשת X ,OpenAI, ספוטיפיי, גריינדר ועוד ● במקביל להודעה על תיקון התקלה, חברת קלאודפלייר פרסמה כתבה: "ייתכן שחלק מהלקוחות עדיין יתקלו בבעיות בכניסה"

הדמיה של תוכנית ''קרן הקריה'' / צילום: רשות מקרקעי ישראל

11 שנים לאחר שמשרד הביטחון פינה את השטח: מכרז "קרן הקריה" יוצא לדרך

המכרז, המשתרע על שטח של כעשרה דונמים, מאפשר בנייה של 741 יח"ד ושטחי מסחר, במגדלים בני 50 קומות ויותר ● במשרד הביטחון מציינים כי המכרז פורסם "לציון היערכות לפינוי השטח"

הסלון האווירי בדובאי / צילום: Altaf Qadri

רוסיה מציגה בדובאי: העתק של מל"ט מתוצרת התעשייה האווירית

בסלון האווירי בדובאי, שמתקיים בימים אלו, רוסיה מציגה לראווה גרסת יצוא של מל"ט מתוצרת התעשייה האווירית, אליו קיבלה רישיון בעבר ● שיתוף הפעולה בין תע"א לרוסיה נקטע כבר לפני עשור, אך זה לא מפריע לרוסים לייצר העתק במפעל אזרחי תחת שם שונה

ההנחות על החשמל יצטמצמו? / צילום: Shutterstock

רשות החשמל משנה את הכללים, וההנחות לצרכנים בסכנה

הרשות מעדכנת את מבנה תעריף החשמל ומעלה את העלויות הקבועות, מה שמצמצם את מרחב התמרון של הספקיות הפרטיות ● החשש: ההפסדים בשוק שגם כך מתקשה להרוויח יעמיקו, והשינויים בהכרח יגולגלו לצרכנים ● האם המכרז החדש לרכישת חשמל יספק פתרון?

גיוס עובדים / צילום: Shutterstock, tsyhun

מחקר חדש של דיל: 75% מהחברות בישראל מצמצמות גיוסי ג'וניורים

המחקר, המבוסס על סקר רחב־היקף שנערך בקרב אלפי מעסיקים מ־17 מדינות, מצביע על צמצום חד ביכולת ההשתלבות בשוק העבודה עבור מי שנמצאים בתחילת דרכם - כאשר ישראל מובילים את המגמה העולמית