גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חופשה מכשפת בחו"ל: טיול בצל הרי געש בגואטמלה

אנטיגואה שבגואטמלה יפהפייה תמיד, אבל בחג הפסחא היא מתקשטת בשטיחים מפרחים חיים ומנסורת צבעונית, שכמה שעות אחר-כך יירמסו תחת רגליהם של הצועדים בתהלוכות הדתיות המפוארות והצבעוניות ביותר במרכז אמריקה

שוטטנו להנאתנו ברחוב, כשמאחורינו הגיחה קבוצה של גברים ונשים, נושאים בידיהם פסל של מריה הקדושה. כך, מבלי לתכנן, נעשינו לפתע חלק מתהלוכה דתית ברחובות אנטיגואה, הנחשבת ליפה ולמיוחדת שבערי גואטמלה. נגנים שצעדו לצד החוגגים השמיעו צלילים מונוטוניים בחליל, בטרומבון ובתוף, ונערים שרצו לפניהם לא הפסיקו להבעיר זיקוקים ולפוצץ חזיזים, עד שכל הרחוב נשמע כמו מכונת פופקורן אחת גדולה. כל הקקופוניה הצבעונית הזו התנהלה תוך שירה דתית של המשתתפים, שלבשו חג וצעדו עם נרות בידיהם לעבר קפלה באחת מכנסיות העיר, ואנחנו איתם. כשהם התיישבו לתפילה נפרדנו כידידים והמשכנו לדרכנו.

תהלוכות דתיות הן כמעט עניין של יום ביומו באנטיגואה, ובאמריקה הלטינית בכלל, אבל חגיגות הסמנה סנטה (La Semana Santa, השבוע הקדוש) בעיר נחשבות למפוארות, למיוחדות ולצבעוניות ביותר במרכז אמריקה. משערים שהיה זה הקונקיסטדור פדרו דה אלוואדרו, כובש גואטמלה בפקודת הכתר הספרדי, שהנהיג את מסורת חגיגות השבוע הקדוש. השבוע הזה חותם את ארבעים ימי התענית הקודמים לחג הפסחא, הוא מוקדש לשחזור אירועי השבוע האחרון בחייו של ישו, והוא החשוב והמשמעותי ביותר במסורת הנוצרית. החגיגות, שתחילתן בתהלוכה רבתי ביום ראשון, הלוא הוא Palm Sunday, מייצגות את כניסתו של ישו הנוצרי לירושלים, נמשכות כל השבוע, ושיאן ביום שישי, שהוא Good Friday.

לא קרנבל ולא פייסטה

אבל החגיגות של אנטיגואה מפורסמות לא רק בשל הייסורים שבני העיר מייסרים את עצמם כדי לשחזר את סבלו של ישו. בחמישי בערב בשבוע הקדוש רחובות העיר מתקשטים כפי שלא נראה בשום עיר אחרת, ומתכסים במרבדים שעשויים מפרחים חיים ובשטיחים מנסורת צבעונית בדוגמאות שעין לא ראתה.

שטיחי הפרחים - האטרקציה המרכזית של החגיגות שמושכת תיירים מרחבי העולם - נקראים Alfombras (מילה שמקורה ערבי אנדלוסי, ופירושה שטיחים). חלקם מעוצבים ונארגים בידי הקופרדיאס, מסדרי האחווה בכנסיות השונות. הססגוניים ביותר הם אלה שנארגים על-ידי תושבי העיר, שמשקיעים עמל לא יתואר, ניסיון של שנים ועבודת נמלים בהכנת השטיחים היפהפיים האלה, שכמה שעות אחר-כך יירמסו תחת רגליהם של הצועדים בתהלוכות.

בשישי בבוקר יוצאות התהלוכות מכנסיות La Merced ו-Escuela de Cristo ומהכפר הסמוך San Felipe. קבוצות של קוקורוצ'וס (cucuruchos) - "חוטאים" או "מתוודים" בגלימות לבנות או סגולות ובמצנפות מחודדות - נושאים על-גבי פלטפורמות עץ נישאות דמויות ענק של קדושים, בהן ציורים עתיקים מן המאה ה-17 של ישו והצלב. להקות מקומיות של נגנים חמורי סבר משמיעות מנגינות חד-גוניות ונוגות בחלילים, בתופים ובכלי נשיפה ממתכת, ענני קטורת ממלאים את האוויר. בשלוש אחר הצהריים, השעה שבה לפי האמונה נצלב ישו, החוטאים עוטים גלימות שחורות והדרמה מתעצמת.

זהו כבוד גדול לצעוד בתהלוכה, אך משימה לא קלה. משקלה של כל אחת מפלטפורמות העץ הענקיות כשלוש טונות וחצי, וכשמונים איש ויותר נדרשים כדי להרים אותה. הם צועדים בכבדות לכיוון הכיכר המרכזית של העיירה, גוררים את רגליהם בצייתנות ומתאמצים שלא להחליק על האבנים המסותתות. השבוע הקדוש איננו קרנבל, וגם לא פיאסטה. זהו אירוע רציני וטעון מתח דתי, אך מצד שני לא צריך להיות חדורי רגשות דתיים כדי להיסחף בטקסים ובתהלוכות הצבעוניות.

קל להתאהב באנטיגואה (או לה אנטיגואה La Antigua, כפי שהיא נקראת לעתים), השוכנת ברמה המרכזית של גואטמלה. זוהי עיר שאינה ממהרת לשום מקום, שתושביה חביבים ומסבירי פנים וסמטאותיה צבעוניות ומרוצפות. זוהי מעין פיסת גואטמלה קצת לא שייכת, חתיכת ספרד של פעם בלב המדינה הכי אינדיאנית בהווייתה במרכז אמריקה, שריד לתקופה קולוניאלית של פריחה ושל עושר. גם האוכלוסייה שבה היא תערובת מעניינת של מקומיים - צאצאי המאיה וצאצאי הכובשים הספרדים - והמון תיירים צעירים שהתאהבו בעיר הזו, שאינה מאיימת ומשדרת נינוחות.

קצת מאובקת, קצת מכשפת

אל גג המלון שבו התאכסנו מוביל גרם מדרגות לולייני מעץ. המראה משם היה סוריאליסטי. ענן לבן התיישב סביב חרוט האפר הכמעט מושלם של הר הגעש וולקן דה אגואה (Volcan de Agua) שמדרום לעיר. בדרום מערב הסתכלו מגבוה שני הרי הגעש אקטננגו (Acatenango) ופואגו (Fuego). באיזו עוד עיר אפשר לראות במרחק נגיעה שלושה הרי געש שמתנשאים לגובה של כ-4,000 מטרים? במבט ראשון העיר נראתה מאובקת משהו, אך ככל ששוטטנו בה יותר היא התגלתה ביופייה ובאווירה הכמעט מכשפת שלה.

ב-1979 היא הוכרזה כאתר מורשת עולמי על-ידי אונסק"ו, ומלאכת שיקום מבניה הקולוניאליים המפוארים, הבנויים בסגנון הבארוק הספרדי ומהווים את לבו של הרובע העתיק, עדיין נמשכת.

הבתים הם חלק מחגיגת הצבע ששמה גואטמלה. רבים מהם צבועים בצבעי אדמה או בגוני צהוב, אדום, ירוק וחום עזים, ובחלונותיהם עציצי פרחים. כמעט מאחורי כל דלת עץ כבדה מסתתרת חצר פנימית קסומה, שבה גלומה תפארת העבר הספרדי. בחצרות עצים וחלק מקירותיהן מעוטרים בציורים.

הר געש על תקן ג'י.פי.אס

אנטיגואה הייתה בירתה השלישית של גואטמלה. הספרדים קבעו אמנם תחילה את הבירה ב-Iximche, לאחר מכן עברה לעמק Almolonga הסמוך לאנטיגואה וכונתה Ciudad Vieja (העיר הישנה), אך משזו נקברה תחת מפולת בוץ שגרמה אחת מרעידות האדמה הפוקדות את האזור לפרקים, ב-1541 היא הועברה שוב ונקבע מיקומה הסופי. רבים מבנייניה ששרדו מזכירים ערים איטלקיות מאותה תקופה, ואכן היא תוכננה בידי הארכיטקט האיטלקי פרנצ'סקו אנטונלי.

לאחר הקמתה היא הפכה למרכז תרבותי ושלטוני. במהלך המאה ה-16 שימשה מקום מושבו של בית המשפט העליון של מרכז אמריקה, נבנו בה כנסיות גדולות, הותקן בה אחד מבתי הדפוס הראשונים במרכז אמריקה, והיא הייתה מוקד משיכה לציירים, לפסלים, לאמנים ולאנשי רוח.

בימי תהילתה הייתה אנטיגואה מהחשובות שבערי האימפריה הספרדית, העיר המרכזית בכל מרכז אמריקה ואחת היפות שבהן. במאה ה-18 ידעה העיר שיא של שגשוג כלכלי ופריחה תרבותית והוקמו בה אוניברסיטה ומבני ציבור רבים. כיום אנטיגואה היא עיר שלווה, שיופייה ומיקומה מושכים תיירים מרחבי העולם. יש בה סצנת ברים שוקקת, בתי קפה, מסעדות טובות, מרכזים חשובים ללימוד ספרדית ואווירה קוסמופוליטית.

הכיכר המרכזית, Parque Central, יפה ומוצלת, ערוגות הפרחים שלה מטופחות יחסית, המזרקה החמודה בדמות בת ים מתיזה סילוני מים מפטמותיה, ומדרך הטבע מתנקזים אליה רוכלים שמציעים מכל טוב הארץ - מפלחי אננס ומנגו בשקיות ועד מזכרות, פיצ'יפקעס וצעצועים, ורוכלות המשדלות את העוברים ושבים לקנות צעיפים צבעוניים, תכשיטים צבעוניים לא פחות, שטיחים או סרטים לשיער. ולחשוב שבתקופה הקולוניאלית הכיכר הזו שימשה מקום של מלקות פומביות והוצאות להורג.

העיר תוכננה בסדר אורבני מופתי. רחובותיה הם שתי וערב של שדרות (avenida) הנמתחות בכיוון צפון-דרום, ורחובות (calle) בכיוון מזרח-מערב. התכנון מקל את ההתמצאות, אך מכיוון שאנחנו בגואטמלה בכל זאת, הרחובות בחלקם חסרי שילוט. מצד שני, תמיד אפשר להיעזר בהר הגעש אגואה, שהוא כמו מגדלור התמצאות המתנשא מדרום לעיר, ג'י.פי.אס חרוטי נטול מקשים. שוטטנו בסמטאות המרוצפות, בין נשים מקבוצות המאיה שתלבושותיהן צבעוניות להפליא, סינריהן רקומים, סלים בידיהן ותינוקות קשורים על גביהן.

מוכרת ענבים עם חיוך שובה לב שקלה בשבילנו אשכול במאזניים שבידה. תלמידות בית ספר בחצאיות משובצות חזרו מהלימודים, ואת בתי הקפה גדש ערב רב של זרים ושל תרמילאים. חשבתי שכמה טוב שמכוניות, אופנועים או טוסטוסים לא יכולים לטוס על הכבישים העתיקים המרוצפים האלה. כשהם נסללו לא חשבו עדיין על כלי רכב ממונעים.

ישבנו במסעדת הקטור ביסטרו המצוינת, מול כנסיית La Merced, מקום טרנדי, קטן, מודרני, עם מוזיקה ועם אווירה. זרים אוהבים אותו, וגם צעירים מקומיים. אכלנו פטריות פורטובלו מעולות, סלט נהדר וביף בורגיניון - הכול במחירים שבתל אביב אפשר רק לחלום עליהם. לא יכולתי שלא לחשוב על מה שהספרדים עוללו למאיה ולילידי מרכז אמריקה ודרומה בכלל. "גם כיום", אמר לנו חוגו, שעזר לנו בארגון הטיול בגואטמלה, "יש תיירים ספרדים המשוכנעים שאנחנו חייבים לשרת אותם ולהודות להשגחה על שאנחנו קיימים בזכותם. אבל יש גם כאלה שבאים עם ייסורי מצפון".

הר הגעש פקאיה

לא להחמיץ

פקאיה הוא הר הגעש הפופולרי ביותר לטיפוס במדינה. בעבר שימשו הרי הגעש מקום מסתור לשודדים שארבו למטיילים בתוך הצמחייה הסבוכה. המשטרה המקומית החלה לדאוג אמנם לשוטר מלווה חמוש, אך מומלץ מאוד להירשם במשרד נסיעות מוכר או לפנות לאחת מהחברות המתמחות במסלול. הטיפוס על ההר נמשך כשש שעות וקבוצות טיפוס יוצאות בכל יום מוקדם בבוקר או בצהריים. פקאיה הוא הר געש פעיל מאוד ומעשן. הטיפוס לצד לשונות לבה כתומות ואדומות הוא מחזה נהדר, כמו גם המראה המרהיב מהפסגה.

מידע מעשי

הגעה: אין טיסות ישירות לגואטמלה. לרוב אין ברירה אלא לטוס אליה דרך מדריד.

עונה: כדאי לבוא בתקופת הפסחא, אבל לא רק אז. אנטיגואה נהנית ממזג אוויר נוח יחסית רוב השנה, אך העונה הגשומה היא ממאי עד אוקטובר. אם מגיעים בתקופה של חגים או פסטיבלים, כדאי לזכור שחגיגות וטקסים הם שעתם היפה של הכייסים. מומלץ להשאיר את כל דברי הערך בכספת שבמלון.

התארגנות: אנטיגואה קרובה יחסית (כארבעים קילומטרים) לשדה התעופה הבינלאומי של גואטמלה סיטי, ואפשר להגיע אליה בתחבורה ציבורית או במונית. היא גם יושבת בצומת של רוב מסלולי הטיול הפופולריים במדינה, אם זה לאגם אטיטלן (Lago Atitlan), לריו דולסה (Rio Dulce), לטיקאל (Tikal) או להר הגעש פקאיה.

עוד כתבות

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן, אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"הבורסה בת"א אטרקטיבית": מנהל ההשקעות שבעד קמעונאות וביטחון

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

רשות המסים מגבירה את האכיפה על משכירי דירות שהקפיצו את המחירים למפונים במאות אחוזים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר