גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חופשה בפריז המתוקה: אמנות, שווקים ומסע בין עוגות וקינוחים

גם זו דרך להכיר את פריז: סיור מודרך בין עוגות ומתוקים, כמו טיול בדגש אדריכלות, אמנות או היסטוריה. מסע בין גבינות, עוגות ושוקולדים, שווקים, מאפיות ו"סלון דה תה" ■ קבלו כמה המלצות מתוקות

עשרים שנה חלפו מאז הביקור האחרון שלי בפריז, ורק כשדרכתי בה שוב, הבנתי שאלה היו עשרים שנה יותר מדי. התירוץ (טיול גיוס עם הבת), היה רק כיסוי פורמלי לגעגוע פנימי ארוך, לדיאלוג עם הזיכרונות שהלכו וקהו ולצורך במפגש חוזר עם התרבות האלגנטית, עם הנימוסים ועם הגינונים, ההקפדה הדקדקנית שהופכת כל פריט יומיומי, במיוחד אוכל, לאמנות.

אין הכוונה הפעם לבישול הצרפתי הקלאסי, אלא למה שהצרפתים יודעים לעשות, לטעמי, הכי טוב: בולנז'רי (מאפייה), פטיסרי (קונדיטוריה), פרומז'רי (גבינות) ושוקולטרי (לא צריך להסביר). כל אלה היו מאז ומתמיד הדגל הקולינרי של צרפת, העילית של העילית, שבשנים האחרונות הגיעו לדרגה של אמנות בשילובים, בעיצוב, בעיטור ובפרזנטציה. גם זו סיבה לכך שארגון אונסק"ו הכיר במטבח הצרפתי כנכס תרבות לאנושות, ועשה כבוד לתרבות שיודעת לשמור ולשמר מסורת ארוכת שנים, אבל גם להוסיף לה חן עדכני, קריצה קטנה ואפילו קורטוב של הומור.

מכיוון שנסענו קצת לפני פסח, שיצא השנה בסמיכות לחג הפסחא הנוצרי, זכינו ליהנות מקולקציית השוקולדים לחג, וחלונות הראווה היו פשוט מרגשים. חנויות הפטיסרי והשוקולטרי של פריז בעונה זו של השנה עומדים במלוא תפארתם. מחלונות הראווה נשקפה קולקציית ה"איסטר", וביצי הפסחא מילאו כל סלסילה וקערה. קשה לעמוד מול היופי הזה, הצבעוניות והססגוניות. אם מתפתים, משלמים לא פחות משבעה אירו לכל 100 גרם!

הכי טוב שיש

תרבות המתוקים הצרפתית היא כל-כך מפותחת והגאווה המקומית בה כה רבה, עד שמתקיימים בפריז אפילו סיורים מודרכים בעקבותיה, בדיוק כמו סיורים בדגש אדריכלות, אמנות, גינון או היסטוריה. אחד מהם מתבצע אפילו בעברית - שרון היינריך, קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כבר ארבע שנים, כותבת על המקומות המופלאים האלה בבלוג שלה, "פריז של שרון" (Paris Ches Sharon), ומוליכה תיירים בעקבותיהם.

היינריך הגיעה לעיר בעקבות האהבה לשפה הצרפתית, לתרבות ולאפייה, ויצאה למסע חקר בעקבות הפטיסרי המקומיות, הבולונז'רי והשוקולטרי. עם הזמן טוותה רשת קשרים אישיים, הכוללת רבים מהשפים ואת כל המקומות הנחשבים, ויודעת איפה מגישים את הקרואסון הכי טוב, את עוגת הגבינה הכי טעימה, את אקלר השוקולד הכי שווה ואת עוגיית המקרון הכי מושלמת. בימים אלה יוצא לאור (בישראל ובעברית) ספר שכתבה - מדריך לפטיסרי הכי טובות בפריז. היינריך לקחה אותי ואת המתגייסת הצעירה למסע נעים וטעים בין עוגות ומתוקים, ובו הביאה אלינו את פריז שלה, מתובלת בסיפורים, בהיסטוריה, בתרבות ובהרבה מתוקים.

בסיור עם שרון צללנו במהירות לעולם קסום של שווקים קטנים ואיכותיים, שדוגלים בגישה חסרת פשרות של התמקדות בהכי טוב/איכותי/טרי שיש. רחוק להחריד מהתפיסה הישראלית-פרקטית שלי את עניין האוכל. התוצאה היא קנייה יומיומית, מקררים קטנים, היעדר מקפיאים, והכול מתוך כבוד לטעם, לטריות ולמוצרים משובחים (ויקרים). התרבות הזו מגנה בינוניות וסוגדת לעילית, ומאמינה שעל איכות משלמים, ואין לה בעיה עם זה. לנו, התיירים, לא פעם יש.

התחלנו בביקור בסופר Le Bon Marche (מילולית: קנייה טובה). המבנה, שגילו למעלה מ-160 שנה, הוא מעוז הטוב בהתגלמותו, והוא שופץ ונפתח מחדש לפני חודשים אחדים. החלל הפנימי מחולק לאגפים שונים, ויש בו כל מה שסופרמרקט צריך, אבל בכמויות קטנות, והכי טוב שיש.

המקום גדול כדי להכיל את המבחר אבל האיכות היא שקובעת, ואין עודף היצע. יש שוקולד מהשורה הראשונה, מעדנייה מעולה, שוק דגים וגבינות מדוגם להפליא, בשר ברמה הגבוהה בפריז, בר אוכל מוכן מבוסס כמהין, מאפים ומתוקים שלמראם העין מתבלבלת, שוק ירקות ופירות מושלם שמתנהג כמו חנות תכשיטים ועוד. המחירים בהתאם.

כשיצאנו משם חלפנו על-פני Fouchen, מעדנייה ותיקה ונחשבת, שיש לה גם שוקולטרי מיוחד. כאן הדגש הוא על המסורת, ועושים לה המון כבוד. השוקולדים הקלאסיים ברובם מהאולד פשן, ומי שרוצה לטעום קלאסיקה במיטבה, זה המקום.

כללי המסורת, עיצוב חדשני

ברחוב Bac האלגנטי, השוכן בשכונה יוקרתית, ביקרנו באנג'לינה, מוסד פריזאי מיתולוגי. הסניף הזה נפתח רק לפני כמה חודשים, אך הוא מעוצב באותו סגנון של תחילת המאה כמו של הסניף הראשון, עם המון שיק. הוא מכונה "סלון דה תה" - המונח הצרפתי לבית קפה - אבל שרון מספרת שדווקא בקפה הצרפתים אינם מצטיינים, להפך. הם שורפים אותו ומשתמשים בחלב עמיד, למרבה החרפה.

מוצר הדגל של אנג'לינה הוא דווקא השוקו החם, משקה מנחם ומחמם, שטעמו עשיר, עמוק ומלא, ללא מתיקות יתר (4.90 אירו לכוס). יש גם עוגות נפלאות, שהמפורסמת שבהן היא "מון בלאן", על-שם ההר שבאלפים הצרפתיים, אלא שכאן פסגתו מעוטרת קרם ערמונים ובסיסו מרנג וקצפת.

באנג'לינה מקפידים על אריזות שגם הן חלק מהמוצר, משקיות יקרות ועד קופסאות פח שוות. גם העובדים במקומות האלה אינם חבר'ה זמניים לפני גיוס או טיול גדול, אלא אנשי מקצוע בלבוש מוקפד, שנותנים שירות מעולה.

שרון משלימה את התמונות בסיפורי רקע מעניינים. בצרפת מעמד השפים גבוה, אבל יש גם שף על - mof (Meilleur Ouvrier de France) תואר שמקבלים הטובים ביותר בתחומם, אחרי תחרות שהיא אחת הנחשבות ביותר באומנות הכפיים הצרפתית. התחרות מתקיימת מדי כמה שנים, התואר מוענק בידי הנשיא, וחבר השופטים כולל גם כאלה שכבר זכו בתואר בעבר.

גם בצרפת נשלט תחום המגדנאות (כמו בישראל) בידי גברים, ואנחנו שמנו פעמינו לבוטיק הראשון בבעלות שפית - קלייר דמון, האישה היחידה בקבוצת השפים המובילים. הבוטיק הקטן והחמוד מציג דברי מאפה, לחמים ועוגות שהיא אופה לפי כל כללי המסורת, אבל בעיצוב חדשני עם טרנדים וטכניקות עדכניות, מה שהופך אותה לאחת הטובות בעיר. לצד שמירה על חומרים טבעיים היא יצירתית בהרכבים ובעיטורים, והמוצרים שלה רעננים ויפהפיים. העיצוב בחנות מדמה חנות תכשיטים הייטקית, וכל מוצג הוא אקזמפלר ייחודי.

מכאן עברנו לרובע השישי, לפולאן (Poilane) - המאפייה הראשונה שהביאה לעיר את בשורת לחם המחמצת, שאור. כיכרות הלחם שם עצומות בגודלן, והאותP המסתלסלת מוטבעת בהן כסמל של איכות. כאן הגדילו לעשות ופרסו את הלחם, כדי לאפשר רכישה של כמה פרוסות בודדות- כדי שלא ייזרק.

הסיפור ההיסטורי של פולן חוזר לסב המשפחה שפתח את המקום. בנו המשיך אותו, ועם מותו הוא עבר לידי בתו. היא פיתחה את העסק, פתחה סניפים שלצד חלקם הוסיפה מעין בית קפה קטן שמציע ארוחות קלות לדרך (טוסטים, מרק, סלטים) - מזון מהיר בריא שנעשה על דלפק עבודה לעיני הקונה.

הלחם מעניין אבל קצת כבד, עוגיות הסאבלה שלה נחשבות למצוינות וטארט התפוחים דורג כאחד הטובים על-ידי לה-פיגרו. חבל שאת הריח אי-אפשר להעביר, כי הוא חודר לנשמה ונשאר גם כשעוזבים את המקום. המאפייה משקיעה באקססוריז (סלים ממוחזרים), וכמו באופנה, יש קולקציות לחם משתנות.

סיימנו בשוקולטרי של פטריק רוז'ה (Patrick Roger), שף-על ((mof ידוע. רוז'ה נבחר בזכות אומנותו - פיסול בשוקולד. הוא אמנם עובד מחוץ לפריז, אבל בכיכר כנסיית סיינט סולפיס (Saint Sulpice), הכנסייה השנייה בגודלה בפריז, הוא פתח חנות חדשה לגמרי. הוא טוען שלא הגיע לשוקולד, אלא השוקולד הגיע אליו, ומאז הוא העלה את הפיסול בשוקולד לדרגת אמנות בינלאומית. הפסלים שלו מוצגים בחנויות, וכשהוא מחליף קולקציה הם הופכים לתבנית לרפליקות מברונזה שנמכרות בסכומי עתק (יש כמה דוגמאות בקומה השנייה).

העין לא יודעת שובע

אחרי הסיור המאלף והמעלף, המשכנו בסיור עצמאי באותה רוח. היה קשה להישאר אדישות מול חלונות הראווה, פניני חן מושלמות. על פייר הרמה (Pier Herme) ודאי שמעתם, אלוף המקרון של צרפת, שהפך את המקרון לנישה של הפטיסרי וכל יחידה נמכרת ב-2 יורו! להרמה סניפים רבים, אחד מהם ניצב סמוך מאוד לכיכר סיינט סולפיס. התור שמייצרים התיירים ארוך, השפע מבלבל, הצבעים מתעתעים והאמנות זועקת לשמיים. עונג צרוף.

עוד שוקולטרי משפחתית ותיקה היא La Mere de Famille , ששורשיה מגיעים ל-1761. הבוטיק החדש שנפתח לפני פחות מחצי שנה מלא כל טוב והעין אינה יודעת שובע. ההתמחות היא בבונבוני שוקולד ובפרלינים, אבל יש גם עוגות, מוצרי מרציפן ואפילו שוקולד למריחה - הכול מתוצרת עצמית.

בדרכנו לאזור המארה (Marais), האזור היהודי הידוע בחנויות הווינטג' שבו, יצאנו בתחנת המטרו סיינט פול, ולא רחוק ממנה גילינו פרומז'רי - חנות גבינות. משהו במקום צד את עיניי. למרות הבוטיק הקטן שנראה כמו מסדרון צר, הוא היה יפהפה. מדובר ברשת וותיקה שהחליפה בעלים, וזהו הסניף הקטן ביותר והאחרון שהוקם, שדומה למכולת ביתית. בבוטיק מוצגים כ-120 סוגי גבינות. מרביתן מצרפת אבל יש גם מאיטליה, מספרד ומאנגליה. היקרה ביותר היא גבינה מיושנת (comte) בת 3-4 שנים, שמחירה כמה מאות שקלים. בדיעבד, כשקצת שאלתי על-אודותיה, התברר לי שמדובר ברשת שהיא כנראה הטובה בפריז.

לורן דובואה (Laurent Duboit) הוא אדריכל גבינות יצירתי שידוע בשילובים ובהמצאות, והוא אושיה ושף על בתחום הגבינות. אם בא לכם להתפנק כהוגן, לפיקניק מקומי או להביא הביתה, יהיה קשה לבחור מתוך השפע, הריח יתעתע בכם ובסוף גם קצת הכיס, אבל בשביל מה הגענו עד הלום?

מידע מעשי

מי שמעוניין בסיורים עם שרון, יוכל ליצור קשר דרך הבלוג שלה. משך הסיורים עד ארבע שעות והם נעשים בהתאמה אישית. לאחר צאת ספרה, הם גם ינועו בעקבותיו. www.parischezsharon.blogspot.co.il

Rue de Sevres 24 - Le Bon Marche טל' 01.44.39.80.00

Rue de Sevres 38 - Fouchen

טל' 00.80.39.44.01

אנג'לינה - 108 Rue du Bac

טל' 01.42.22.63.08

קליר דמון - Des Gateaux et du Pain, כתובת: 89 Rue de Bacטל' 01.45.48.30.74

פולאן - כתובת: Rue du Cherche-Midi 8 טל' 01.45.48.42.59, www.poilane.com

פטריק רוז'ה (Patrick Roger) כתובת: 2-4 place St. Sulpice, טל' 01.43.29.88.25 www.patrickroger.com

La Mere de Famille 70 Rue Bonaprte טל' 01.46.34.45.05

www.lameredefamille.com

Laurent Duboit 97-99 Rue Saint ,Antoine טל' 01.48.87.17.10

www.fromageslaurentdubois.fr

עוד כתבות

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום