גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וואלה מוכרת את יד2 לאקסל שפרינגר תמורת 806 מיליון שקל

המרוויחה הגדולה מהעסקה - בזק, שתרוויח 560 מיליון שקל לפני מס ■ אילן ישועה, מנכ"ל וואלה ויו"ר יד2: "העסקה והשווי אליו הגיעה יד2 מהווים הבעת אמון בשוק האינטרנט הישראלי בכלל ובהישגי יד2 בפרט"

היום שאחרי: בשעה 12 בצהריים נסגרו היום (ד') הדלתות של אולם האירועים ARCA בנמל תל-אביב. שמחים ומרוצים ישבו להם זה לצד זה אנשי וואלה והבעלים החדשים של אתר יד2, המו"ל הגרמני אקסל שפרינגר וקרן ההשקעות של ג'נרל אטלנטיק.

השבועות האחרונים היו מתוחים במיוחד עבור הצדדים, ושלשום (ב') השתחררה אנחת רווחה גדולה, כשבזק - החברה-האם של וואלה שנמצאת בשליטת שאול אלוביץ' - הוציאה הודעה לבורסה כי היא מוכרת את אתר הלוחות הפופולרי יד2 בסכום שיא של 806 מיליון שקל.

בפנים, בתוך ARCA, ישבו זה לצד זה מנכ"ל וואלה, אילן ישועה, ונשיא חטיבת מודעות הלוחות של אקסל שפרינגר, ד"ר אנדרס וויילה. רק בחודש שעבר מונה וויילה לתפקיד הנוכחי, ועכשיו הוא חותם על העסקה הראשונה שלו.

אקסל שפרינגר, אחד המו"לים הגרמנים המובילים, חבר בשעתו לקרן ההשקעות של חברת ג'נרל אטלנטיק, ויחד הם השיקו חברה בתחום מודעות הלוחות בשם Axel Springer Digital Classified. אחרי כמה וכמה רכישות ומיזוגים באירופה, עכשיו הם נכנסים לראשונה לישראל כדי להתרחב לשווקים חדשים.

התמורה

אקסל שפרינגר רכשה את מלוא האחזקות ביד2 תמורת 806 מיליון שקל. הרוכשים צפויים לשלם לבזק כ-787 מיליון שקל במזומן, כשהתאמות מחיר שייעשו בהמשך יוסיפו לעסקה עוד 18.8 מיליון שקל.

הרווח

העסקה אמורה להניב לבזק רווח לפני מס של כ-560 מיליון שקל. שיעור מס רווח הון המוטל על חברות עומד על 26.5% (אלא אם יש נסיבות חריגות שמצדיקות תיאום מס אחר מול רשות המסים), וכך בזק צפויה לשלם מס של 148.4 מיליון שקל ולהישאר עם כ-410 מיליון שקל ביד.

ועדיין, מדובר על תשואה מכובדת. וואלה, חברה-בת של בזק, שילמה עבור יד2 במסגרת שתי עסקאות שונות 192 מיליון שקל. תחילה וואלה רכשה 75% תמורת 117.5 מיליון שקל ב-2010, ובסוף 2013 מימשה אופציה ורכשה 25% נוספים ב-75 מיליון שקל. בזק עצמה שילמה ב-2010 סכום של כ-90 מיליון שקל כדי לרכוש את חלקה של "הארץ" (32%) בוואלה.

ההתחלה

בדיוק לפני 9 שנים השיקה חברת קורל תל, בניהולו של שון תל, את אתר הלוחות יד2 בהשקעה של 350 אלף דולר. את הכסף נתנו לשון הצעיר אמו ביאנקה וחמו, שמעון יעקובסון, איש עסקים בתחום הנדל"ן.

האתר, שהפיל עם הזמן את העיתונים הגדולים שהסתמכו על לוחות ומודעות מודפסות, נולד בכלל ממשפחה שהחזיקה בעצמה במספר מקומונים מודפסים באזור חיפה, כולל "כלבו" שהיה בשותפות עם רשת שוקן.

סוד ההצלחה

בוואלה אמנם טוענים כי הם אלה שהשביחו את השווי של יד2 בשנים האחרונות, אבל נראה שמדובר לא מעט גם בהשפעה של כוחות השוק. כך, משבר הנדל"ן תרם את חלקו באשר לנהירה אחר עסקאות כדאיות לרכישה, השכרה או השקעה לטווח ארוך. זאת, לצד הזינוק של מוצרי יד שנייה באתר ובראשם הסמארטפונים.

החדירה העמוקה של הטלפונים החכמים לשוק הישראלי הפכה אותו למוצר צריכה מבוקש במיוחד, ומחירם הגבוה של המכשירים החדשים שלח רבים מהישראלים אל אתרי יד שנייה כדי לחפש מציאות. כך, הפכה קטגוריית הסמארטפונים לפופולריות ביותר באתר יד2.

גם המצב הכלכלי בישראל, שלא הטיב עם האזרחים בשנים האחרונות, גרר אחריו השלכות והביא גולשים רבים לוותר על רכישות חדשות מהחנות וחיפוש מודעות אטרקטיביות באתר.

מנכ"ל יד2, יבין גיל מור, אמר בעצמו בראיון שהעניק ל"גלובס" לפני כשנה כי "פעם ישראלים היו בקטע של 'שופוני', אבל היום יש יותר ישראלים שמשווים מחירים, ולאט-לאט גם קם גל של ישראלים שקונים משומש".

היעדר החדשנות

על אף תג המחיר הגבוה שזכתה לו אתמול יד2, האתר נעדר חדשנות מזה תקופה ארוכה. העיצוב של האתר כמעט ולא השתנה וכך גם ממשק המשתמש. אפילו בעולם המובייל, באתר פספסו ובגדול. כך, האפליקציה הרשמית מאפשרת רק צפייה במודעות קיימות והוספת מודעה חדשה מפנה לאתר הסלולרי של החברה. אפילו אפליקציה חדשה שהושקה לפני כשנה - יד2 בקטנה - ושזכתה לממשק ועיצוב מרעננים קיבלה "השראה" מאפליקציה קיימת בשם "השכונה".

מוצרים משלימים

חוסר היכולת של יד2 לחדש התבטא לאורך השנים גם בכישלונות לייצר מוצרים נוספים מאותו הבית. כך, הניסיון לתת תחרות בעולם מנועי השוואת המחירים מול זאפ הסתיים באתר kama, שלא הצליח לגרד את ההצלחה מבית דפי זהב.

גם הניסיון לערער את מעמדו של מחירון הרכב של לוי יצחק נכשל ומחירון הרכב המודפס של יד2 נשאב אל דפי ההיסטוריה. גם הגלגולים השונים שעבר מדור הדרושים של יד2, באופן עצמאי ותחת הידיים של וואלה, הצליח לראות בעיקר את האבק שהשאיר אחריו אתר Alljobs מבית ynet.

כך פספסו נוני מוזס ועופר נמרודי את האופציה לרכוש את יד2

כשנה אחרי שיצא לדרך, כבר היה ברור שיד2 הולך להפוך לבוננזה של ממש. אמנם העובדה שהציע לפרסם מודעות בחינם לא ממש הדגישה את התשובה לשאלה איך הוא הולך לעשות מזה כסף, אך הוא בהחלט משך אליו עוד ועוד קהל, על חשבון העיתונים המודפסים ומוספי הלוחות שלהם.

אחד מראשוני המחזרים אחרי יד2 היה נוני מוזס, בעל השליטה ב"ידיעות אחרונות", שהבין שהוא חייב נוכחות בעולם האינטרנט המתפתח לפני שיד2 יקחו לו את כל המודעות והמפרסמים. כך, ב-2006 ניסה מוזס לרכוש את יד2 לפי שווי של 35 מיליון שקל, אך נתקל בסירוב.

"'ידיעות אחרונות', מבחינתי, הוא גוף דורסני, שכל השנים עבד בצורה מונופוליסטית מאוד חזקה. הראייה שלי היא לא כזאת, ואני לא רוצה להיות חלק מהם", הסביר תל בראיון שהעניק למגזין G של "גלובס" ביולי 2010, שבוע אחרי שמכר 75% מהאתר לוואלה.

אחריו מוזס, היה זה עופר נמרודי, אז הבעלים של עיתון "מעריב", שניסה ב-2007 את מזלו. "הוא היה מתקשר כל כמה ימים ואומר: 'שון, אני רוצה לקנות 50% מהאתר'. ואני אומר לו, 'עופר, אני לא מוכר'", סיפר תל.

"נמרודי מזמין אותי אליו הביתה, משמיע לי את מדונה בהופעה חיה, מוזג יין טוב. מזמין למסעדות. כמו גבר שמחזר אחרי בחורה, ככה הוא חיזר אחריי באלגנטיות מרשימה במשך חודשים. 'אני יודע שאתה לא מוכר', הוא אמר לי, 'אבל אני לא אעזוב אותך'".

תוך כדי החיזורים של נמרודי, נכנס לתמונה גם נוחי דנקנר. "אחרי הרבה מאוד פגישות, נמרודי שכנע אותי למכור 50% ולהישאר בעל השליטה", סיפר תל. "איכשהו זה מודלף לתקשורת, ובאותו יום אני מקבל טלפון מקבוצת אי.די.בי שמחזיקה בנענע 10 (באמצעות נטוויז'ן). 'איך אתה עושה טעות כזאת. אל תמכור לעופר, תמכור לנו'".

ההצעה של אי.די.בי אז הייתה לפי שווי של 74 מיליון שקל אבל גם המשא-ומתן הזה התפוצץ שבוע לפני החתימה בגלל שינויים מהותיים במתווה, לדברי תל.

יומיים אחרי הפיצוץ, סיפר אז, נכנסה לתמונה חברת טייגר הולדינגס האמריקאית, שרכשה 49% מהאתר לפי שווי של 85 מיליון שקל.

אל ידי וואלה, הגיע תל ויד2 דרך שיתוף פעולה בתחום מודעות הדרושים. "בהתחלה הכיוון היה הפוך ותל הציע לקרן האמריקאית לרכוש את מניות עמוס שוקן מ"הארץ", שהחזיק אז בוואלה. שוקן הסכים, והתחיל משא-ומתן מרתוני, אבל אז שאול אלוביץ' קנה את הבעלות על בזק, והתמונה התהפכה.

"אז הבנו שאין סיכוי שבזק (שהחזיקה אז כמחצית מוואלה - ר' ג') תיקח את זכות הסירוב", סיפר אז תל. כך, למעשה, נכנסה בזק באמצעות וואלה לתוך יד2, ומאז התגלגלו העניינים והסחורה השתבחה עד לכדי העסקה שנסגרה השבוע בסכום-עתק.

הומלס ו-winwin נשארו מאחור

יד2 הושק במאי 2005, כאשר בזירה הדיגיטלית של אתרי הלוחות כבר פעל, במשך כ-5 שנים, אתר הומלס. הומלס, שהקים פז דרור, היה פורץ דרך בזמנו, אך אולי מה שעיכב אותו בסופו של דבר בצמיחה והשאיר את הבמה ליד2 היה העובדה שהחליט לגבות תשלום עבור פרסום מודעות. זאת, לעומת האלטרנטיבה החינמית שהציע יד2, אז אתר עצמאי בבעלות משפחת תל.

ואולי הסיבה שיד2 הצליח לעקוף בסיבוב את הומלס הוותיק נוגעת גם גלישה של דרור כבעלים. לפני 5 שנים, כשכבר היה ברור מי מוביל ומי נמצא מאחור, אמר דרור בראיון ל"גלובס" כי "אז מה אם יש לי שליש מהטראפיק שלו? זה זמני".

באותה הזדמנות טען דרור כי שון תל, שעמד בראש אתר יד2, קיבל הרבה יותר מהשראה מאתר הומלס. "הוא העתיק את המוצר שלי אחד לאחד בצורה טובה".

על אף היומרות, דרור והומלס מעולם לא הצליחו לשנות את התמונה והומלס נותר אתר עצמאי, לא הגיע לאקזיט ולמעשה נשאר מאחור.

שנתיים אחרי יד2 נכנסה גם קבוצת "ידיעות אחרונות" לתמונה. במארס 2007, אחרי ניסיון כושל לרכוש את יד2, החליטו ב"ידיעות" שהם חייבים לתת מענה לבריחת עולם הלוחות לזירת האונליין והשיקו את winwin - הפלטפורמה הדיגיטלית של "לוח ידיעות אחרונות".

אף שהיה מדובר בגוף מדיה חזק, במרוצת השנים האתר מבית "ידיעות" הצליח רק לזנב ביד2 ותו לא. האתרים התחרו זה בזה, בין היתר באמצעות קמפיינים שיווקים, אך למרות ההישענות על אתר ynet הפופולרי, נראה שב-winwin לא יכלו להצלחה של יד2 בקרב הגולשים.

הפער בין הצדדים היה כה גדול, עד שב"ידיעות" אפילו לא טרחו לצרף את winwin לוועדת המדרוג למדידת הרגלי הגלישה באינטרנט כדי לא לחשוף את ההבדלים מול המובילה בשוק.

תאגיד המדיה המוביל בגרמניה

תאגיד המדיה הגרמני אקסל שפרינגר הפך במרוצת השנים לאחד הגדולים והמשפיעים בגרמניה ובכלל. עדות לכך ניתן למצוא בתמונות שבהן הקנצלרית אנגלה מרקל מחובקת עם פרידה שפרינגר, אלמנתו של אקסל ומי שהקים את אימפריית התקשורת, או את קודמה בתפקיד, גרהרד שרדר במסיבת הסילבסטר של "בילד", העיתון הנפוץ ביותר בגרמניה ובאירופה ואחד מהחמישה הכי נקראים ברחבי העולם.

"בילד" (Bild) הוא רק אחד המותגים החזקים שנמצאים בקבוצת ההוצאה לאור וניתן למצוא שם גם שמות כמו "די ולט" (Die Welt), "אוטו בילד" (Auto Bild), הגרסה הגרמנית של "רולינג סטון" ועוד.

הכניסה לישראל היא חלק מאסטרטגיית התרחבות מתמשכת של ענף מודעות הלוחות באקסל שפרינגר. חברה משותפת שהוקמה באפריל 2012 יחד עם קרן ההשקעות ג'נרל אטלנטיק, שבעבר הביעה עניין ברכישת חברת נטפים, כבר הספיקה לבצע כמה וכמה רכישות ומיזוגים כדי לתגבר את אחיזתה בשוק אתרי הלוחות והמודעות. כך, בידי החברה אתרי לוחות מובילים בצרפת, בריטניה, גרמניה ובלגיה.

מבחינת אקסל שפרינגר, הכניסה לשוק הישראלי היא בבחינת הגשמת חזון עבור האב המייסד, שעל שמו קרויה הקבוצה. שפרינגר האיש היה עיתונאי, ועד שהלך לעולמו במחצית שנות ה-80 נחשב לאוהד ישראל ואף הספיק לראות את החברה שהקים מונפקת בבורסה בגרמניה, כשהיום היא נסחרת לפי שווי של 4.31 מיליארד דולר. שפרינגר האב זכה לבקר מספר פעמים בישראל ואף תרם בשעתו למוזיאון ישראל.

המספרים של אקסל שפרינגר ויד 2

עוד כתבות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל