גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חופשה בחו"ל במלדיביים: כך אמור להיראות גן עדן

זאת, בתנאי שממשיכים לטמון את הראש בחול הלבן, ולא מסתכלים אל מעבר לקצה השנורקל ■ לתייר זהו אמנם אתר נופש מופלא, אך בעבור התושבים התמונה אידילית הרבה פחות

מלמעלה היא נראית כמו עלמת חן עטופה בצעיפי משי בגוני טורקיז, כחול וירוק, ועדויה במחרוזות פנינים צחורות. כשמנמיכים מעט העלמה מתפרקת כמו בפאזל להמוני איים ואיונים, ובכולם חול לבן, ים כחול, מזג אוויר אידיאלי, אתרים מופלאים לצלילה בין דגים ואלמוגים ושפע של פינוקים. ברוכים הבאים לרפובליקה של האיים המלדיביים, המורכבת משרשרת של 1,192 איי אלמוגים באוקיינוס ההודי (רק כמאתיים מהם מיושבים), כ-700 קילומטרים דרומית מערבית לסרילנקה.

אחרי הנחיתה על האי הקטן Hulhule, שעליו שדה התעופה, ניגשים למזח ומפליגים אל האי "שלנו", Vadoo, אי עוד יותר קטן - כעשרה דונמים רבועים בסך-הכול - המשמש כולו כאתר נופש. יש באי 46 וילות הבנויות משני צדיו של גשר עץ הניצב על כלונסאות בתוך המים, ועוד ארבע וילות מבודדות על גשר פרטי משלהן, הנקראות "מתחם ירח הדבש". אחת מהן עמדה להיות ביתנו לשבוע הקרוב. ההליכה על הגשר מכניסה אותך לאווירת רוגע כשאתה מתבונן דרך המים הצלולים להפליא, באלמוגים ובלהקות הדגים שמתחתיך. הדרך צרה וללא מעקה, והמראה מהפנט.

ממש בתוך הטבע

פנים הווילה מרווח ומפנק. כל החזית היא דלת זכוכית, המאפשרת לצפות באוקיינוס ההודי ישירות מן המיטה. ברצפת החדר חלון זכוכית הנשקף אל הריף, כדי שלא תחמיצו דג חולף. בהמשך היחידה מרפסת נוספת ובה ג'קוזי גדול תחת כיפת השמיים. גרם מדרגות מוביל מהדק התחתון ישירות אל הים ואל השונית הפרטית, לשחייה או לשנירקול בגינת האלמוגים המטופחת של אלוהים. בדק העליון בריכת טבילה נחמדה. התיישבנו על מיטות השיזוף לשעה קלה לספוג את כל היופי. רחש גלי הים והתנועה הקלילה במים נתנו לנו תחושה כאילו אנחנו על יאכטה פרטית, משייטים במימי האוקיינוס ההודי.

לא רחוק משם נמצאים המתקנים הציבוריים כמו חדר האוכל, ובו קיר זכוכית הנשקף למטבח המבהיק בניקיונו, בר מזמין עם מרפסת גג ופינות זולה מפנקות, כמו גם ספא, חדר כושר, בריכת שחייה המתמזגת עם הים למראה אין-סופי, וגינה מטופחת עם פרחים ועם ציפורים. הכי נחמד הוא שהמים כל-כך צלולים, שאפשר לראות את השונית ואת הדגים שבה אפילו בלי להרטיב את הרגליים, במבט למטה מהמרפסת.

באחד הימים ירדתי לשנרקל ליד החדר. כשניסיתי לחזור מצאתי שדרכי לחדר חסומה על-ידי אנפית אפורה שעמדה להנאתה על המדרגות וניסתה לדוג דגים. היא התבוננה בי כאומרת: "מה את עושה פה?". חיכיתי בסבלנות, וצילמתי את האנפית במצלמה התת-מימית שהייתה בידי. לאחר מספר דקות עלתה האנפית במדרגות וטיילה להנאתה במרפסת. היא לא חיכתה שאציע לה משקה, והחליטה להרוות את צימאונה במי הבריכה שבמרפסת. היא עמדה לה בנחת על שפת הבריכה, ונראה היה שהיא מתמוגגת מדמותה הנאה המשתקפת במים.

אחרי "שעת הקוקטייל" ממימי הבריכה הגיעה מבחינתה שעת המנוחה, והיא בחרה לנסות את המיטה שבמרפסת. המזרן היה לה אכן רך ונוח, אבל השמש יקדה, והיא העמיקה את ההתעניינות בחפציי, כאילו שאלה את עצמה - כדאי אולי לגנוב כובע? או לשאול סנפיר? על הכובע לא הייתי מוכנה לוותר, ובשלב זה השמעתי קולי במחאה. האנפית הבינה את הרמז, חזרה אל המדרגות ומשם המריאה לדרכה.

מאחורי הגלויה הרומנטית

הדימוי התיירותי השכיח של האיים המלדיביים מתאר את המקום כ"גן עדן", וכך הוא מתואר גם ברוב הכתבות התיירותיות. יש בדימוי הזה מידה לא מעטה של אמת, ככה גן עדן אמור להיראות. אבל אפשר להמשיך ולראות במקום גן עדן שליו ושמח רק אם טומנים את הראש עמוק-עמוק בחול הלבן, ולא מרחיבים את נקודת הראות מעבר לקצה השנורקל. לתייר זהו אמנם אתר נופש מופלא ביופיו ובאיכויות שהוא מספק, אך בעבור תושבי האיים התמונה אידילית הרבה פחות.

במשך כמעט שלושים שנה היו האיים נתונים לשלטון רודני שנקט מדיניות שקיבעה את עוניים של התושבים, ובה בעת קידמה את המדינה כיעד תיירות לעשירים. התיירים הזרימו סכומים נאים והפכו את המדינה לאחת העשירות בדרום אסיה. ב-2008 התקיימו הבחירות הדמוקרטיות הראשונות במלדיביים (דמוקרטיות יחסית; מי שאינם מוסלמים מנועים מלהצביע), ומוחמד נאשיד, פעיל פוליטי כריזמטי, נבחר לנשיא. ב-2012 הודח, ובמקומו עלה מוחמד וואהיד חסן, האסלאמי יותר. מאז שוררים חוסר יציבות פוליטית ותהליך אסלאמיזציה גובר. התושבים עדיין עניים.

כך למשל, העובדים ששירתו אותנו במסירות בחלקת האלוהים הקטנה שלנו: מרביתם גרים באיים אחרים במלדיביים, חלקם מסרילנקה, מהודו ומארצות אחרות. הם לא הולכים הביתה בסופו של יום העבודה, אלא נשארים ללון במגורי העובדים באי. פעם בשבוע הם מקבלים יום חופשי, שאותו הם מבלים בדרך כלל באי מאלה הסמוך, האי הראשי. פעם בשנה הם מקבלים חופשה של שבועיים, ורק אז הם יכולים לראות את המשפחה.

גם השף המצוין של אתר הנופש, אלוויס אקמפה (Alwis Akampa), גבר גדל קומה וחייכני, גר במגורי העובדים שבאי. משפחתו נמצאת בסרילנקה, והוא יכול לראותם רק פעמיים בשנה, בכל פעם לשבוע. הודות למיני איי-פד, הוא מסוגל לתקשר עם אשתו ועם בתו הקטנה. נימת עצב נשמעה בקולו כשסיפר איך הוא מחמיץ את החוויה של גידול בתו.

השף המצוין הזה ממש יצא מגדרו כדי לסייע לנו, כצמחונים שאינם יכולים ליהנות מהמבחר בחדר האוכל הראשי או במסעדה מקומית. המבחר הצמחוני מוגבל מאוד, ולא היה לטעמנו. לבקשתנו, הגיע השף וישב איתנו כחצי שעה, שבמהלכה התעניין בכנות במה שאנחנו אוהבים לאכול. כבר בארוחה הבאה הוא לקח אותנו תחת חסותו, והכין במיוחד לבעלי ולי מעדנים צמחוניים כמו ניוקי תוצרת בית עם מגוון פטריות, צנוברים וירקות קלויים, מקושטים בגבעולי אספרגוס טריים, ושאר מנות צמחוניות עם הרבה דמיון, טעמים מדהימים וצורת הגשה אמנותית ממש. יחס אישי כמו זה לא קיבלנו בשום מקום.

עונש מלקות לנאנסת

המלדיביים הם אחת המדינות המובילות בעולם לא רק באתרי צלילה יפהפיים אלא גם בחוסר סובלנות דתית. תושבי המקום הם מוסלמים (מאז המאה ה-12; לפני כן היו בודהיסטים), ודתות אחרות הן מחוץ לחוק. אסור לחוקק חוק המנוגד לאסלאם. עם זאת, מכיוון שרוב התיירים באים מהמערב, חוגגים באתרי הנופש את החגים הנוצריים.

ב-2012 פרצה סערה עולמית בשל הרס מכוון של פסלי בודהה וחפצי אמנות בודהיסטיים והינדיים מהמאה השישית בידי קנאים מוסלמים מלדיבים, שביקשו לנתץ את העבר הלא מוסלמי. אסור להביא למלדיביים כתבי עת של דתות אחרות בכמות מסחרית. החשש ממסיונריות הוא גדול.

פעילה לזכויות נשים שפגשנו במקום סיפרה לנו על המאבק המתמשך בנושא, שלדבריה עדיין ארוך וקשה. במלדיביים מותר לגבר לשאת מספר נשים, ומעמדן של אלה נמוך ובעייתי. אחת הפרשות שפרסמו את הצד הזה של מדינת האיים הייתה פסק דין מפברואר 2013 לנערה שנאנסה - מאה מלקות ומאסר בית (בבית יתומים) של שמונה חודשים, בשל חלקה בקיום יחסי מין לפני הנישואים. התברר שאביה החורג אנס אותה, וגם גרם להריגת עוברה. האב לא נשפט. לדברי השופטים, ההרשעה אינה קשורה לאונס, אלה להתנהגותה המינית הבלתי חוקית של הנערה. הסיפור עורר סערה עולמית, ואפילו היווה איום על המשך התיירות למקום. גם הומוסקסואליות, אגב, היא מחוץ לחוק במלדיביים.

מרבית התיירים לא יחושו דבר מכל זה. באיים שהם רזורטים בכלל לא מרגישים שזאת מדינה מוסלמית. אנחנו עזבנו את האי מעט לפני חג המולד, והעובדים, מוסלמים ברובם, עמלו במרץ על קישוטים ועל יצירת אווירה חגיגית שתשמח את אורחיהם הנוצרים. גם ישראלים מתקבלים במלדיבים בשמחה ובכבוד, ואפילו לא צריכים ויזה.

התיירות היא ענף מרכזי, והרשויות מוכנות לעשות הכול כדי שהם יחושו בנוח. ואכן, הנופשים חשים בנוח. על אף כל האמור לעיל, זה אולי המקום היפה והכיפי ביותר שהייתי בו אי פעם, וטיילתי לא מעט. בין אם מתכננים לנוח וליהנות מטיפולי ספא ומארוחות גורמה, ובין אם צוללים ומשנרקלים (יש אפילו אפשרות להצטרף לטיול בצוללת, לצפייה בשוניות ובכרישים), מובטחת שהות מפנקת ברמה שלא מוצאים במקומות רבים בעולם.

המלדיביים, תעודת זהות

הרפובליקה משתרעת על 26 אטולים, רכסים געשיים תת-מימיים, המסודרים בשתי שורות בכיוון צפון-דרום. אורכם הכולל הוא 960 קילומטרים, כאשר הלוע של כל הר געש הוא הלגונה הכחולה שבאטול, והבליטות הקטנות שעל הלוע הם האיים. גובה הקרקע הממוצע הוא מטר וחצי, כאשר המקום הגבוה ביותר הוא 2.5 מטרים. כשעומדים על אי שטוח כזה, קשה להאמין שנמצאים על פסגה של הר געש תת-מימי, וממש על פי הלוע. עקב התחממות כדור הארץ נמצאת המדינה בסכנת הצפה תמידית.

בסך-הכול יש 1,192 איים, המתפרסים על שטח של תשעים אלף קילומטרים רבועים. מתוכם רק 192 מיושבים. כ-350 אלף איש חיים ברפובליקה, כשליש מהם באי הראשי, מאלה, Male, שהוא הצפוף מכולם ומשמש גם כמרכז השלטוני. חלק מהאיים משמשים כאתרי נופש, אחרים פשוט שוממים מאדם. הרפובליקה המלדיבית קיבלה עצמאות מבריטניה ב-1965. 90% מהכנסות המדינה מגיעות ממסים על יבוא וממסים על תיירות. לאזרחים אין מס על הכנסה מעבודה.

מידע מעשי

איך מגיעים: הדרך הנוחה והזולה להגיע מהארץ היא בטיסה של טורקיש איירליינס. מומלץ לבדוק גם עם חברות תעופה אחרות. ההגעה לאיים הקרובים היא בסירה מהירה. אל המרוחקים יותר מגיעים במטוס אמפיבי (שנוחת על המים), דבר המייקר את החופשה לא מעט.

מתי: במלדיביים הטמפרטורות נעימות כל השנה, בין 25 ל-32 מעלות צלסיוס. העונה הגשומה היא בין אפריל לאוקטובר. העונה היבשה בין נובמבר לסוף מארס. גם בעונה היבשה עלול לרדת מעט גשם.

מחירים: לא זול. יש הבדלים לא קטנים במחיר בהתאם לעונה ולסוג החדר. כדאי לבדוק.

המלצה: זאת הפעם השניה שאני מגיעה למלדיבים, ואכן יש הבדלים אדירים בין אי לאי, ובין רזורט לרזורט. אחרי תחקיר והתנסות אישית, אני ממליצה בחום על אי שכולו אתר נופש אחד: Adaaran Prestige Vadoo.

אינטרנט: www.adaaran.com/prestigevadoo

www.visitmaldives.com/en http

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

אחרי 60 שנה ותשואה של מיליוני אחוזים: הצלחות הענק והפספוסים של וורן באפט

לאחר שניהל במשך 60 שנה את ברקשייר האת'וויי, הודיע האורקל מאומהה כי הוא יפרוש בסוף השנה ● הוא יותיר אחריו מורשת של הצלחות שאין שנייה לה כמשקיע, אבל היו גם כישלונות ● אלה ואלה מהווים עבורו ולכולם שיעורים חשובים ● וגם, איך הגיע המנכ"ל המיועד גרג אייבל לברקשייר, ומה גרם לו לומר על עצמו: "הפכתי לכלב שתפס את המכונית"

אסותא / צילום: דוברות אסותא

החלטה דרמטית של העליון: התינוקת סופיה תישאר אצל הוריה המגדלים

בהרכב מורחב פסק העליון בפרשת החלפת העוברים באסותא ודחה את הערעור של ההורים הגנטיים ● הרכב השופטים אישר את החלטת בית המשפט המחוזי וקבע: "תיקבע מתכונת מתאימה לקשר בינה לבין הוריה הגנטיים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר / צילום: ap, Carl Court

מה כוללת עסקת הסחר של ארה"ב עם בריטניה ומה חסר בה?

טראמפ וקיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה, חתמו על הסכם סחר בין המדינות ● האם מדובר בסנונית ראשונה להסכמים עתידיים של ארה"ב, ומה בכלל כולל ההסכם? ● גלובס עושה סדר

החשיפה לדולר ושיטת המיסוי: מה כדאי לדעת על קרן מחקה מדד

רעיון ההשקעה הפשוט של לעקוב אחרי המדד מעט מסתבך כשצוללים לאותיות הקטנות ● הפעם נבין כיצד קרנות עשויות להניב תשואה שונה על אותו מדד, בעקבות גורמים כמו חשיפה למט"ח, צורת העקיבה והמיסוי ● ההבדלים הבולטים שכדאי להכיר ● חלק ב' ● המחשבון

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר ניצן פלדמן / צילום: אורי קלאוזנר

מה הסיכוי שתפרוץ מלחמה בין שתי מדינות? לחוקר הזה יש דרך ניתוח מפתיעה

שיחה עם ד"ר ניצן פלדמן, חוקר כלכלה פוליטית ● על הקשר בין סחר בינלאומי לבין מלחמות, מדיניות המכסים והאפשרות שהיא תפגע בתחרותיות של ארה"ב וההשלכות על ישראל ● טראמפ נגד העולם, פרק ראשון בסדרה ● האזינו

Nothing Phone (3a) Pro. VIVO X200 Pro. סמסונג Galaxy A56 5G. שיאומי Redmi Note 14 Pro 5G. POCO: X7 Pro 5G / צילום: יח''צ

5 סמארטפונים שישאירו לכם עודף מ-2,000 שקל

לצד מכשירי דגל, חברות רבות מייצרות גם מכשירי ביניים למי שלא מעוניין לשלם סכומים גבוהים ● ביקשנו מארבעה יבואנים רשמיים בישראל להמליץ על אפשרויות מוצלחות בקטגוריה הזו

יעקב ברדוגו / צילום: תמר מצפי

אחרי הטענות לסחיטה: המשטרה פתחה בחקירה נגד יעקב ברדוגו

בעקבות דבריו של השרים לוין, זוהר וקרעי פתחה המשטרה חקירה פלילית נגד פרשן ערוץ 14 • נעשתה פנייה לשרים אך לפי שעה אף אחד מהם לא מוכן להעיד במשטרה • על פי הנטען, ברדוגו ניסה לשכנע את השר זוהר למנות לתפקיד היועץ המשפטי של קק"ל את אחיינו

הנשיא טראמפ עם השחקן ג'ון ווייט, שמונה ליועצו המיוחד. מדיניות אגרסיבית / צילום: Reuters, Brendan McDermid

מכת המכסים של טראמפ מגיעה לקולנוע, והוליווד בכוננות ספיגה

שוברי קופות אדירי תקציב כבר לא מצולמים בארה"ב ● לאחרונה קרא טראמפ לתופעה "איום ביטחוני לאומי" והודיע כי אישר הטלת מכסים של 100% על כל ההפקות שיצולמו על אדמה זרה ● כמה ההצהרה של הנשיא אפשרית, ואיך היא תשפיע על תעשיית הסרטים בארה"ב ובעולם?

ביל גייטס / צילום: ap, Andres Kudacki

למה ביל גייטס מתכנן לתרום 200 מיליארד דולר, ומה יקבלו שלושת ילדיו?

גייטס, האיש החמישי בעושרו בעולם הודיע כי יחלק בתוך 20 שנה 200 מיליארד דולר לשורה של מטרות פילנטרופיות ● מה עומד מאחורי ההחלטה וכמה יישאר למשפחתו?

ברק עילם / צילום: CRC Media

הצרות של המניה שאיבדה את התואר הישראלית הגדולה ביותר ונפרדה מהמנכ"ל הוותיק

מניית ענקית הטכנולוגיה איבדה 50% משווייה בשיא, ואת מעמד החברה הישראלית הגדולה ביותר ● זאת בעקבות פרישתו המפתיעה של המנכ"ל המוערך ברק עילם, אך גם בשל תחזית מאכזבת, חששות המשקיעים מהשפעת ה־AI ותחרות עם מיקרוסופט ● האם המחיר שאליו נפלה מניית נייס מהווה הזדמנות השקעה?

נייג'ל פרג', מנהיג מפלגת הרפורמה. ניצחונות מרעישים בבחירות המקומיות / צילום: ap, Jose Luis Magana

80 שנה לתבוסת גרמניה הנאצית, והפוליטיקה העולמית עומדת בסימן עייפות כבדה

ייאוש וחרדה בין מצביעים צעירים באירופה ובאמריקה והמהלומה שהונחתה על ראשה של הפוליטיקה הבריטית: מחשבות לא אופטימיות ביום השנה ה-80 לכניעת הנאצים

התקווה של גנבי המכוניות / צילום: Shutterstock

"אחרי שעה, הרכב כבר היה בקלקיליה": העיר שהפכה לבירת גניבות הרכבים

בשנה וחצי האחרונות גנבי הרכבים רואים בפתח תקווה מוקד עלייה לרגל ● ארבע משכונותיה מככבות בצמרת טבלת הפריצות בישראל, ומספר המקרים בעיר זינק ב־57% ברבעון הראשון של 2025 ● הקרבה לכביש 5 והיצע המכוניות הרב והמגוון מושכים את החוליות השונות, שמגיעות עם מהלכים מתוכננים היטב ● גם עשרות מיליוני השקלים שהשקיעה העירייה לא הועילו ● למה זה קורה דווקא שם?

אילוסטרציה: Shutterstock

המתחזים החדשים: הדיפ־פייק משכללת את ההונאות ברשת

גל ההונאות החדש, שעושה שימוש בטכנולוגיית DeepFake כדי להתחזות לדמויות בולטות במשק, ממחיש כיצד איומי הסייבר משתכללים בעידן הבינה המלאכותית ● גיל מסינג, ראש מערך התקשורת הגלובלית בצ'ק פוינט: "אנשים חייבים להיות מודעים שזה קורה, החשדנות שצריך להפעיל גדולה מאי פעם"

הבניין ברחוב השונית 10 במרינה של הרצליה / צילום: באדיבות אנגלו סכסון

"מחיר טוב לקונה": כמה עלתה דירת נופש בפרויקט המרינה בהרצליה

דירת נופש בשטח של 90 מ"ר במרינה של הרצליה, נמכרה תמורת 3.8 מיליון שקל ● במרינה ישנם פרויקטים שונים, עם הבדלים משמעותיים בין הדירות, לכן יש פערים גדולים בין המחירים הממוצעים

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; טבע ירדה בכ-5%, אנלייט אנרגיה עלתה ב-4%

מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ● סוכנות דירוג האשראי S&P הותירה את הדירוג של ישראל ללא שינוי, ברמה של A עם תחזית שלילית ● השקל התחזק בחדות מול המטבעות הזרים ● בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם מדדי המחירים לצרכן בישראל ובארה"ב ● וגם: מאילו מניות בוול סטריט כדאי להיזהר?

אבישי קימלדורף, מנכ''ל חברת שיכון ובינוי נדל''ן / צילום: יח''צ

מתפקיד מהנדס עיר ועד לניהול אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל

מאז שהיה צעיר אבישי קימלדורף התעניין באמנות ואנימציה, וגם בצבא הוא קיבל את פרס מפקד 8200 ליצירתיות ● בחיים הבוגרים הוא תרגם את האהבה הזאת ללימודי אדריכלות ● תפקיד המנכ"ל בשיכון ובינוי נדל"ן, שאליו התמנה לפני חצי שנה, הוא הגלגול השני שלו בחברה: "רציתי להחזיר אותה למקום שאליו היא שייכת. יש אתגרים משמעותיים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האישה תבעה מיליון שקל לפי הכתובה. מה קבע בית הדין הרבני?

מתווך נדל"ן אשר הטעה והסתיר מידע במסגרת עסקה סיבובית שהוביל יחד עם חברו, דירקטור בתאגיד, יישא באחריות כמי שהיה מעורב בהפרת חובת האמונים כלפי אותו תאגיד ● דיינים פסקו שאם בכתובה ננקב סכום מוגזם, הגבר לא יחויב לשלמו ●  בית המשפט נדרש להכריע אם אדם ששכר שירותי ייעוץ משכנתאות צריך לשלם לפי הסכום שביקש מהבנק או לפי הסכום שנטל ● 3 פסקי דין בשבוע

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המניה שצפויה ליפול ב-7%, ומי עוד יכבידו על פתיחת השבוע בבורסה?

בורסת ת"א סגרה שבוע חיובי כאשר המדדים המרכזיים עלו ב-4% ● עם זאת, שבוע המסחר צפוי להיפתח בירידות על רקע פערי ארביטראז' שליליים של המניות הדואליות ● אילו מניות צפויות להכביד על המסחר?

העיר צ'נגדו, נקודת המוצא של יוזמת החגורה והכביש / צילום: Shutterstock

טראמפ הולך על פופוליזם, וסין מתמקדת ביעדים כלכליים

בזמן שארה"ב שוקעת במדיניות כאוטית ולא תמיד עקבית, סין צועדת באסטרטגיה סבלנית ומחושבת - מכיבוש דרכי הסחר ועד כניסה עמוקה לקוטב הצפוני ● וכשסין משקיעה מאות מיליארדי דולרים ב"פרויקט החגורה והכביש", שנועד לפתוח אותה לשווקים חדשים, אמריקה של טראמפ ומאסק עסוקה בהתרת בריתות ארוכות שנים ● כתבה שלישית בסדרה על סין־ארה"ב ועתיד הדולר