גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כל דיון שלישי בוועדת הערר מציגים לנו כפרשת הולילנד"

רגע לפני פרישתו מספר עו"ד מיכה גדרון, יו"ר ועדת הערר לתכנון ובנייה של מחוז ת"א, מה הן האג'נדות התכנוניות שהוביל ב-7 שנות כהונתו ועד מתי הוא מותח את החבל ■ "לוועדה מקומית צריכה לרעוד היד כשהיא לא מאשרת תוספת ממ"ד"

כ-700 עררים מגיעים בכל שנה לוועדת הערר לתכנון ובנייה של מחוז בתל אביב, כנגד החלטות שקיבלו הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה ברחבי המחוז. בעוד שאת ההחלטות בוועדות המקומיות מקבלים פוליטיקאים, את הדיונים וההחלטות בעררים מקבלת ועדת הערר בראשותו של עו"ד מיכה גדרון, שבה יושבים גם שני נציגי ציבור: נציג איגוד המהנדסים והאדריכלים ונציג לשכת התכנון המחוזית.

בעוד חודשים אחדים יסיים גדרון את כהונתו לאחר שבע שנים כיו"ר הוועדה, ובראיון ל"גלובס" הוא מספר על האג'נדות התכנוניות שהובילו את הוועדה בקבלת ההחלטות, ואת התקוות הגדולות ברפורמת הפרגולות שהוביל שר הפנים גדעון סער.

מקסימום 60 יום

"ועדות הערר הוקמו על מנת לאפשר ערעורים מהירים ויעילים על החלטות של הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה", מספר גדרון. "בין אלו שמגישים אלינו ערעורים יש גם יזמים וקבלנים שמערערים על החלטות של ועדות מקומיות ביחס להיתרי בנייה, וגם תושבים שמתנגדים להליכים תכנוניים. מדובר בקשת רחבה של נושאים תכנוניים - בקשה לסגירת מרפסת ועד אישור היתרי בנייה למאות יחידות דיור".

לדברי גדרון, מהיום שמוגש ערר ועד ליום שמתקיים דיון יחלפו לא יותר מ-60 יום. "ב-85% מהתיקים יוצאת החלטה כבר באותו יום שמתקיים הדיון", אומר גדרון. "במקרים מורכבים, ובעיקר בכאלה שנוגעים להשפעה של תוכנית על הסביבה, אנחנו גם יוצאים לסיור בשטח. למדנו למשל, שצילומים שמצורפים לערר או לתוכנית לא מלמדים דבר. מבנה מסוים יצולם על ידי המצדד בתוכנית כמבנה סטנדרטי לכל דבר, ואילו המתנגד לתוכנית יצלם את אותו מבנה בדיוק כמפלצת שחורגת מסביבתה. לכן בהרבה מקרים אנחנו מעדיפים שלושתנו לעלות על מונית ולהגיע למקום לראות את המציאות בעין שלנו ולא בעין אינטרסנטית. ללא ספק כשאנחנו יוצאים לשטח, ההחלטה תהיה טובה יותר".

- יש משקל לגוף שמגיש את הערר?

"לא. לעתים אזרח כותב ערר בכתב יד, וכשהוא לא מיוצג משפטית אנחנו הופכים להיות מעין עורכי הדין שלו, במיוחד במקרים שבהם הוא מצליח להוכיח שמוסדות מסוימים גרמו לו עוול", אומר גדרון.

"בוויכוחים על שימושים חורגים למשל, הרבה פעמים מגיעים אלינו מפעילים של עסק בשימוש חורג, שכבר יש החלטה של הוועדה המקומית להפסיק את השימוש, אך הם מבקשים אישור לפעול עוד שנה או שנתיים ואנחנו כן מקבלים את הערעור, כי מבחינתנו פרנסה של אנשים זה דבר חשוב, ולכן אנחנו מותחים את החבל ככל שניתן. אם אחרי החלטה להפסיק שימוש חורג ייקח עוד שנתיים עד לאישור תוכנית חדשה, אין סיבה לא לאפשר את המשך העיסוק עד שבאמת יהווה הפרעה ממשית למימוש התוכנית החדשה".

"יש אג'נדות תכנוניות"

גדרון ישתתף השבוע (ג') בכנס השנתי השלישי לתכנון ובנייה שעורך משרד עו"ד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' ומרכז הלכה ומעשה.

- בנושאים תכנוניים מסוימים, כמו התחדשות עירונית, הובלתם עמדה תכנונית ברורה ומעודדת מאוד.

"נכון. הרבה פעמים אנחנו דנים בנושאים עקרוניים שקובעים סדרי מדיניות, וניתן להצביע על אג'נדות תכנוניות שהובלנו, וגם הוועדות המקומיות מיישרות עימנו קו, כלומר אנחנו מצליחים להנחיל אג'נדות תכנוניות שגם הרשויות המקומיות וגם היזמים מפנימים.

"הנושא הראשון הבולט ביותר בהקשר זה הוא הוספת ממ"דים לבניינים. בשורה ארוכה של החלטות מצאנו שקיימת חשיבות עליונה לאפשר תוספת ממ"דים, גם כשהדבר דורש חריגה מקווי בניין. הרי ברור לכל, שבמצב של מלחמה, גם מרכז הארץ יהיה חשוף להתקפות טילים, ולכן אנחנו מורים לוועדות המקומיות לאשר תוספת ממ"דים. בתל אביב למשל היה מסמך מדיניות רשמי של עיריית תל אביב שקבע כי לא יאושרו ממ"דים בחריגה של יותר משני מטרים מקו בניין קדמי, ושלושה מטרים מקו בניין אחורי, ואנחנו ביטלנו את ההחלטה הגורפת הזאת, והורנו לוועדה המקומית לדון בכל מקרה לגופו.

"לוועדה מקומית שלא מאפשרת בניית ממ"ד צריכה לרעוד היד כשהיא כותבת את הסירוב לבקשה. מבחינתנו חייב להיות נימוק מהותי ומשכנע לסירוב כזה, שנוגע ישירות לחיי אדם".

"חשיבות גדולה לתמ"א 38"

הנושא השני עליו מדבר גדרון, שגם לגביו קבעה וועדת הערר בראשותו עמדה ברורה, הוא תמ"א 38, התוכנית שמעניקה זכויות בנייה בתמורה לחיזוק בניינים ישנים מפני רעידות אדמה.

גדרון: "במקומות שבהם מחירי הקרקע גבוהים מאוד, עלות הקרקע ליזם היא בעצם חיזוק הבניין והשדרוג שלו, ועדיין ישנה כדאיות כלכלית לפרויקטים האלה מבחינת היזמים. אנחנו רואים חשיבות גדולה לקדם תמ"א 38, תוך התחשבות בנושא התשתיות הקיימות".

אחת הסוגיות הדרמטיות שבהן הכריעה ועדת הערר בראשותו התייחסה לעררים שהוגשו כנגד תוכניות תמ"א 38 ברמת גן והקפיאו את המשך קידומן. הוועדה בראשות גדרון החליטה לדחות את העררים, לטובת קידום התוכניות בעיר.

- לדעתך הציבור מפנים את המדיניות שאתם מובילים בהחלטות הוועדה?

"במקרים מסוימים כן. אחד הנושאים שהפכו מאוד אקוטיים הוא גני ילדים שפועלים במסגרת שימושים חורגים", אומר גדרון. "כל השירותים לילדים בני 0-3 נמצאים בידי המגזר הפרטי, ואנשים מפעילים גני ילדים מהבית שלהם, לא ממבנים ציבוריים. לכן בשורה ארוכה של החלטות בלית ברירה אישרנו גני ילדים באזורי מגורים, למרות שיש בקיומם מטרד מסוים לתושבים.

"מצד שני, אנחנו גם קובעים שצריך להגביל בזמן את התקופה שבה פועל גן ילדים בבניין מסוים, ואחרי תקופה מסוימת, הגן צריך לעבור לבניין אחר כדי שחלוקת הנטל הציבורי תהיה הוגנת. לאור שורה ארוכה של החלטות בנושא הזה, היום מוגשים פחות ופחות עררים בנוגע לגני ילדים. אני מניח שעורכי דין שמכירים את ההחלטות כבר אומרים לתושבים שפונים אליהם בנושא הזה שחבל על הכסף שלהם, כי יש הפנמה של סדרי העדיפויות בשיקול הדעת של וועדת הערר.

"מנגד, כשמדובר במגדלים למשל, זה כבר עניין אחר - והעררים בנושא הזה לא פחתו. כשמגדל עומד לצוץ מול בית פרטי של אדם, הוא יגיש התנגדות לתוכנית. בדרך כלל הסביבה הקרובה חוששת בעיקר מעומסי תנועה וחנייה שייווצרו כתוצאה מריבוי יחידות דיור".

"מבחן המגרש הריק"

אחת השאלות הבלתי נמנעות שעולות כתוצאה מהחלטות שלכם מתייחסת להכשרת עבירות בנייה, ולניתוק המוחלט שעושה ועדת הערר בין השיקולים התכנוניים לשיקולים המשפטיים.

"יש לנו עניין למצות זכויות בנייה שחלות על מגרשים, כי צריך תמיד לזכור שבניינים נשארים במקום ואנשים לא. אין היגיון להעניש מישהו שבנה ללא היתר בנייה, משהו שמותר על פי התב"ע. מבחינה משפטית, שהוועדה המקומית תגיש נגדו כתב אישום ותמצה עמו את הדין. אך מבחינה תכנונית, גם בתי המשפט דורשים מאיתנו להפעיל שיקול דעת לפי 'מבחן המגרש הריק', כלומר, לשאול עצמנו האם היינו מאשרים את הבנייה אילו לא הייתה מתבצעת בנייה לא חוקית. אנחנו לא צריכים להיות מושפעים מעצם הבנייה שבוצעה במקום".

"היתרי הבנייה יוצאים מידי הפוליטיקאים - וזאת מהפכה"

בשנה החולפת אישרה הכנסת את "רפורמת הפרגולות" שיזם שר הפנים גדעון סער. עד כה אושרו שני פרקים ברפורמה: פרק התכנון, שעיקרו העברת סמכויות לוועדות המקומיות, ופרק הרישוי, שעיקרו קיצור וייעול של הליכי הרישוי לקבלת היתרי בנייה.

"בכל פעם שרוצים לשנות מצב קיים צריך לאשר תוכנית", מסביר גדרון. "עד היום הסמכויות של הוועדות המקומיות היו מינוריות - הן לא יכלו להוסיף שטחי בנייה או לשנות ייעודי קרקע. הרפורמה מעבירה סמכויות לוועדות המקומיות, על בסיס היכולת המקצועית שלהן. ועדות רגילות יקבלו אפשרות להוסיף זכויות בנייה בצורה מינורית. ועדות עצמאיות מיוחדות שהן מקצועיות מאוד, יקבלו יותר סמכויות, ומנגד מוועדות מקומיות כושלות יופקעו סמכויות וילווה אותן מקצועית מהנדס מלווה. משרד הפנים יבדוק מעת לעת את היכולת המקצועית של הוועדות המקומיות ויחליט אם לתת להן סמכויות או לקחת מהן.

"למעשה, משרד הפנים יחזק את הבקרה והמעורבות שלו, בכך שיצרף לוועדות המקומיות שני נציגים ממשרד הפנים בשכר שיהיו משקיפים ויהיו להם סמכויות לערור לוועדת הערר. מדובר בשיטת המקל והגזר במיטבו".

- מה בנוגע לטענה שחיזוק הוועדות המקומיות יביא דווקא להגברת השחיתות? רק בסוף השבוע נחתם הסדר הטיעון מול ראש העיר לשעבר של בת ים, שלומי לחיאני.

"הוועדות המקומיות מצטיירות בציבור כבעייתיות. בכל דיון שלישי אומרים לי שמדובר ב'הולילנד' חדש, אבל במציאות זה לא נכון. רוב הוועדות המקומיות הן מקצועיות ואין בהן בעיה של טוהר מידות. כן קיימת בעיה של מאכערים, והיא תוצאה של הימשכות הליכי תכנון".

לדברי גדרון, הפוטנציאל בחיסול תופעת המאכערים טמון דווקא בפרק הרישוי ברפורמת הפרגולות, שלפיו נושאים מסוימים יהיו פטורים לחלוטין מהצורך להנפיק היתרי בנייה, למשל הקמת מחסן שגודלו עד 6 מ"ר, הקמת פרגולה שגודלה עד 50 מ"ר, והקמת גגונים או גדרות. "חשוב להדגיש שלמרות שלא יידרש היתר בנייה לבנייה מהסוג הזה, היא תהיה מחויבת להיבנות על פי התב"ע", מזכיר גדרון.

"בנושאים כמו בנייה על גגות, סגירת מרפסות והתקנת מעלית יהיה מסלול מקוצר של הנפקת היתר עד 45 יום ממועד קליטת הבקשה במערכת. ובבקשות להיתרים מורכבים - עד 60 יום. מדובר במהפך בתחום הרישוי. עד היום לוקח המון זמן להוציא רישוי לפרגולה ועל אחת כמה וכמה לבניין שלם. כל ההגשות כעת יהיו מקוונות וכל תחום היתרי הבנייה (למעט בקשות להקלות ולשימושים חורגים) עובר לוועדות רישוי. כלומר, לדיון בהיתר בנייה לא יהיה צורך בכל חברי הוועדה המקומית, אלא בהרכב ועדת רישוי שכולל את יו"ר הוועדה המקומית ומהנדס העיר. המשמעות היא שתהליך הוצאת היתרי בנייה יוצא מידי הפוליטיקאים - וזאת מהפכה.

"גם הליכי הבקרה יופרטו ויועברו לאנשי מקצוע בשכר, ומדובר בהתייעלות משמעותית מאוד. התקווה היא שאם הליכי הרישוי יתבצעו בלוחות זמנים קצרים, תופעות המאעכרים פשוט תיעלם".

"להיזהר מהקרקע החקלאית"

הפרק הבא ברפורמה הוא הפרק הכלכלי, שדן בין היתר בנושאים כמו הגשת תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה בגין תוכניות פוגעות. לדברי גדרון, שעמד בראש החלטות דרמטיות הקובעות כי לא ניתן לקבל פיצויים בגין פוטנציאל שהיה קיים בקרקעות חקלאיות שייעודן השתנה, "ההצעה אכן מצמצמת את האפשרות להגיש תביעות פיצויים, ולחלוטין מבטלת את הפגיעה בפוטנציאל התכנוני ומצמצמת את האפשרות לתבוע פיצויים בגין נכס גובל, אך עוד לא נאמרה המילה האחרונה בעניין. הנושא עוד בדיונים".

- מה דעתך על הפרסומים המסיביים של חברות המשווקות קרקעות חקלאיות כדרך להגיע לדירה?

"כל מי שקונה קרקע חקלאית צריך להיזהר ולבצע בעצמו בדיקות בנוגע לסיכוי לשינוי התוכניות, ולא לסמוך רק על מה שאומרים לו. השמאי הממשלתי הראשי יפרסם תקן וימליץ על בדיקות נדרשות בעת מכירת קרקע חקלאית, וטוב שכך".

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

הוא עורך דין צמרת, היא תעשיינית מצליחה, עכשיו השותפות ביניהם נחשפת

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם