גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כן פייט: "מקווים להסכם גדול פי 10 מהעסקה עם היפנים"

4 חברות הביומד הדואליות שלקחו חלק בכנס של גלברט כהנא, עדכנו לגבי השלב בו נמצאות תוכניות המסחור שלהן

מנכ"לית חברת התרופות כן פייט , פרופ' פנינה פישמן, טוענת כי למוצר של החברה לטיפול בדלקת מפרקים "יש את מה שדרוש" לביצוע עסקת מסחור. המוצר כבר מוסחר לשוק היפני בעסקה שבה קיבלה כן פייט 7.5 מיליון דולר, ועשויה עוד לקבל 20 מיליון דולר בתשלומי אבני דרך ו-12% בתמלוגים.

"יפן מהווה כ-10% מהשוק העולמי למחלה, ולכן אנו מקווים לחתום על עסקה שתהיה לפחות גדולה פי 10 מהעסקה היפנית", אמרה פישמן, וציינה כי היא מקווה שזה יקרה עד סוף השנה.

פישמן אמרה את הדברים בכנס של חברת קשרי המשקיעים גלברט כהנא, בו השתתפו ארבע חברות דואליות.

לכן פייט העדפה ברורה לא לקחת את המוצר לבדה לשלב הבא של הניסויים בדלקת מפרקים, שכן הניסוי אמור להיות גדול ויקר. עם זאת, היא כבר פועלת בעצמה לתכנן את פרוטוקול הניסוי ולקבל עבורו אישור מהרשויות.

אבני דרך נוספות להן מצפה החברה השנה הן: קבלת תוצאות של ניסוי שלב II/III בפסוריאזיס ברבעון הרביעי; תוצאות מניסוי שלב II בגלאוקומה הנערך על ידי החברה הבת אופתליקס; וכניסה לשלב II במוצר לטיפול בסרטן הכבד. פישמן רמזה ל"דברים טובים" שיגיעו מכיוון הבת אופתליקס בקרוב, וזאת לאחר כישלון צורב בתרופה שפיתחה זו על בסיס הטכנולוגיה של כן פייט, לתחום העין היבשה.

פישמן מציינת כי את 2013 סיימה החברה עם 6 מיליון דולר בקופתה, וגייסה 5 מיליון דולר נוספים, ואלו על פי התוכנית שהוצגה יספיקו לחברה עד סוף 2015, לכן לא צפוי גיוס בקרוב.

רדהיל: נכנסים לניסוי באינדיקציה נוספת במוצר ה-102

חברת רדהיל הגיעה לכנס לאחר שכבר חתמה על עסקת מסחור מפתיעה עבור אחד המוצרים הפחות מדוברים שלה, תרופה לריקון המעי לפני קולונוסקופיה. מנכ"ל החברה, דרור בן אשר, ציין כי בדיקת הנאותות למוצר על ידי חברת salix נמשכה כשנתיים. בסופן נרכשו זכויות המסחור ב-7 מיליון דולר באופן מיידי, לצד תשלומי אבני דרך של 5 מיליון דולר ותמלוגים חד ספרתיים.

המוצר המוביל של החברה היום מבחינת השלב בפיתוח הוא ה-RHB103, לטיפול במיגרנה. התרופה כבר הוגשה לשיווק בארה"ב, והתקבלו שאלות מטעם רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA). בן אשר מדגיש כי השאלות היו מינוריות, לא דנו בבטיחות ויעילות המוצר, אלא בעיקר בתהליך הייצור על ידי צד שלישי המייצר את חומרי הגלם של החברה, "אבל שום דבר ספציפי או מדאיג", לדבריו. החברה נערכת לביצוע ניסוי נוסף, לשם אישור המוצר גם מול רשויות הרגולציה האירופיות.

מוצר ה-102 של רדהיל למניעת בחילות והקאות, סיים ניסויים קליניים ונמצא גם הוא בתהליכי הגשה ל-FDA, והחידוש הוא שהפך לאחד המוצרים המרכזיים של החברה, לאחר שגילתה כי הוא עשוי להתאים להתוויה חדשה. בכוונת החברה להיכנס לניסוי שלב III במוצר לאותה התוויה חדשה, שאת טיבה היא אינה חושפת עדיין.

מלבדו, שני המוצרים המובילים של החברה הם התרופות האנטיביוטיות למחלת קרוהן ונגד חיידק H Pylori - RHB104ו-105 בהתאמה. המוצר לקרוהן הוא ההימור הגדול של רדהיל והניסוי היקר ביותר שלה. הוא הצליח בעבר בניסוי שלב II באוסטרליה, אך נכשל כשנוסה על ידי חברת פייזר. לדברי בן אשר, "פייזר, עם כל היותה ענקית פארמה, פשוט טעתה באופן ביצוע הניסוי וניתוח התוצאות. הניתוח מחדש שלהן על ידי צד שלישי השיג תוצאות טובות דווקא, ואפילו הופיע בכתב העת המדעי המוביל Lancet".

ה-105 משתמש באותו קוקטייל אנטיביוטי לטיפול בחיידק הידוע כגורם לאולקוס, ההופך בהדרגה עמיד לתרופות האנטיביוטיות הנהוגות כיום. תוצאות ניסוי שלב III במוצר זה צפויות ברבעון השלישי השנה.

פלוריסטם: ניסוי שלב III בקוריאה על חשבון השותפה המקומית

זמי אברמן, מנכ"ל חברת תאי הגזע פלוריסטם , הסביר כי הוא רואה בתחום תאי הגזע את הגל הבא של הביוטכנולוגיה. "בפיתוח תרופות קלאסי מסנתזים אותן במעבדה, ובביוטכנולוגיה, שהייתה הגל השני של פיתוח תרופות, מייצרים את החומרים בתאים חיים, ואז מזקקים ומזריקים אותם", ציין. "בשיטה שלנו, מזריקים את התאים החיים והם מפרישים את החומרים הרצויים בגוף. זה צעד נוסף באותו הכיוון".

לחברה מספר מוצרים בצנרת לחסימות כלי דם בגפיים, שיקום שריר, טיפול בלחץ דם בריאות וטיפול לרעלת הריון. יתרונות התאים של פלוריסטם הם, על פי אברמן, היכולת להזריקם מספר פעמים בלי ליצור תגובה של מערכת החיסון, וכן שרידותם הגבוהה בגוף. בחיות נמצא כי התאים שורדים ארבעה שבועות; בבני אדם קשה למדוד, אך הערכת החברה היא כי התא צריך לשרוד בגוף האדם יותר מאשר בחיה.

במהלך השנה אמורה החברה להתחיל ניסוי שלב III בקוריאה על חשבון השותפה הקוריאנית שלה, Cha, בהתוויה של חסימה מלאה של כלי דם. הגיוס לניסוי שלב II בחסימות חלקיות אמור להסתיים עד סוף השנה, וכשישה חודשים לאחר מכן יהיה אפשר להתחיל בניתוח התוצאות. אברמן דווקא נלהב ביותר מהמוצר של החברה לרעלת הריון, שהשיג עד כה רק תוצאות פרה-קליניות טובות, אך עשוי להתקדם מהר כיוון שזו מחלה שאין לה כל תרופה.

פרוטליקס: "הפעילות בברזיל כבר מתבטאת בדוח הרבעוני"

דוד אביעזר, מנכ"ל חברת פרוטליקס , אמר כי "עד התקופה הזו בשנה הבאה, נהיה עם שני מוצרים נוספים בניסויי שלב III", בנוסף למוצר שהחברה כבר משווקת, למחלה הנדירה גושה.

אחד מהם הוא הטיפול במחלת פברי, מחלה גנטית נדירה, שנמצא בשלב II והתוצאות הסופיות צפויות במחצית השנייה של 2014. השני הוא מוצר חדש לטיפול בגושה הניתן בבליעה ולא בעירוי. היתרון של המוצר אינו רק בנוחות לחולה, אלא בכך שבניגוד לעירוי אותו נהוג לתת בקצב של פעם בשבועיים, את הכדור ניתן לתת אחת ליום, וכך ליצור רמה אחידה יותר של האנזים בדם שאמורה להוביל לשיפור בבריאות.

באשר למוצר המוביל של החברה לגושה, שחדירתו לארה"ב נחוותה על ידי המשקיעים כמאכזבת במקצת, אמר אביעזר כי פעילות בשווקים נוספים כמו ברזיל וצ'ילה, תתבטא כבר בדוחותיה הקרובים. "פייזר, השותפה שלנו לשיווק המוצר, עשתה כמה שינויים מבניים בחברה, שהדגישו את הפעילות של יחידת התרופות למחלות נדירות שאליה אנחנו שייכים", אומר אביעזר. הוא מקווה כי המהלך ייתן דחיפה קדימה למהלכי השיווק של פייזר סביב המוצר, בין היתר לפלח הילדים, עבורו היא אמורה לקבל אישור בארה"ב בקרוב.

המשקיעים עדיין זוכרים לכם שטרם האישור, נסחרתם בשווי גבוה יותר אפילו מאשר היום.

אביעזר: "גם אני זוכר את זה. שווי יכול להשתנות מהר מאוד. לא כל כך נהנינו מהעליות בשוק הביומד, ועכשיו אנחנו מתגלגלים עם כולם בירידות. אבל בין המשקיעים שלנו יש מוסדיים רבים חזקים, כולל קרנות עילית אמריקאיות, והם יודעים שביוטק זה סיפור לטווח ארוך".

תשואת 4 המניות מתחילת השנה

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"