גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"קלה למטרה": המיזם שיסייע לכן להגיע לחופה חטובות יותר

המיזם "קלה למטרה" שפיתחו טל בר-טור ונועה זיידל-שטיין מציע לכלות שבדרך סדנת אימונים של שלושה חודשים, כדי להגיע לחופתן חטובות ומוצקות יותר. אקטואלי לעונת החתונות

פארק הירקון בתל אביב, יום שלישי, 20:00. שטחי הפארק מלאים במתאמנים, כאילו אף אחד לא נשאר בבית. מגרשי המשחקים הומים, מסלולי הרכיבה סואנים, נתיב הריצה עמוס. ליד קיר הטיפוס שבספורטק מתכנסת קבוצה נשית קטנה וייחודית לאימון שגרתי.

המכנה המשותף דווקא אינו שגרתי: לרובן יש חתונה על הראש במהלך שלושת החודשים הקרובים, בין אם הן הכלה, אמה, אחיותיה, חברותיה ולפעמים אפילו החתן. את המיזם הזה, "קלות למטרה", שמציע לכלות שבדרך סדנת אימונים בת שלושה חודשים כדי להגיע לחופתן חטובות ומוצקות יותר, יזמו שתי חברות ספורטאיות: טל בר-טור (41) ונועה זיידל-שטיין (32).

דרכן של השתיים הצטלבה רק לאחרונה, אף שיש נקודות דמיון בביוגרפיות שלהן. שתיהן למדו תחומים דומים - מינהל עסקים ושיווק/מימון. בר-טור עסקה בתחום כמה שנים טובות, ואף שהיה לה מעניין בעבודה, דגדג לה לעשות משהו משל עצמה. זיידל-שטיין נכנסה לתוכנית יוקרתית להכשרת מנהלי בנקים. בשלב מסוים הבינה שהמסלול יוביל אותה למשרה בכירה, יציבה ונוחה, אבל יגרע ממנה זמן איכות לתחביב שהיא הכי אוהבת - ספורט.

שתיהן עוסקות בספורט מגיל העשרה. זה התחיל כתחביב, והפך לשריטה. בר-טור נתפסה לעניין הריצה והתזונה, וכדי לשלב הכול יחד, עשתה קורס בתזונה טבעית וקורס מדריכי ריצה - שתהיה תעודה על כל צרה שלא תבוא. זיידל-שטיין נשאבה אל האופניים, ורכבה את עצמה לדעת בקבוצת עלית, אבל ענייני בריאות גרמו לה לנטוש ולעבור לריצה.

בהמשך עשתה קורס מדריכים וקורס פילאטיס כדי להשלים ולאזן. היא חיפשה עבודה "בוטיקית" עם אנשים, כזו שמעניקה יחס אישי - ועשתה. ההתמכרות לריצה הפכה אותה לשותפה בניהול הקבוצה שבה היא רצה, ובהמשך הקימה קבוצות נוספות משלה. לקראת נישואיה, כשקיבלה מחמאות רבות על הגזרה, זה העלה לה רעיון והיא חיפשה שותף.

בר-טור לעומתה לקחה את הזמן, אבל בגיל 40 הבינה ש"אם לא עכשיו אימתי", והחליטה לעשות הסבה ולממש את החלום לפתח משהו משל עצמה. "היה לי מודל בבית", היא מספרת, "בעלי היה מהנדס תוכנה, ועשר שנים קודם לכן עשה הסבה מקצועית למטפל ברפואה סינית. ראיתי שאדם שמוצא את ייעודו יכול גם להיות מאושר בעבודה". היא בחרה לחבר את הספורט והתזונה לילדים ולמשפחות וגם חיפשה שותף לעניין - ואז הן נפגשו.

הן הכירו בקבוצת ריצה (שבה נועה ריכזה ובר-טור התאמנה), ולפני חצי שנה נפגשו בריצה בים. מהר מאוד הובילה השיחה לעניין העסקי, שתיהן זיהו שהן נמצאות בצומת החלטות, והשידוך היה מוצלח. בר-טור הייתה אחרי לידת הילד הרביעי, וזיידל-שטיין גילתה את היריונה הראשון, כך שהדיונים נסובו גם על אימהות, נישואים וספורט, וכך נולד פרויקט "קלה למטרה".

האימון התלת-חודשי המקיף כולל שלושה מפגשים בשבוע, תוכנית אימונים אישית, אבחון פילאטיס ופגישה מקיפה עם תזונאית. אבל המציאות חזקה יותר, ומתברר שלתוכנית הגיעו לא רק הכלות. לאחת הקבוצות הגיע החתן, לאחרת האחות והייתה גם משפחה (הורים ואחיות) שביקשה קבוצה פרטית עם הכלה. אבל עם הזמן התחילו להגיע גם אימהות אחרי לידה, וכאלה שמטרתן היא "הכיני גופך לקיץ".

אולם המודל נותר בדיוק כפי שהיה - ליווי אישי צמוד למטרה וגם מעבר לה. לדברי בר-טור, לכלות יש מטרה שבזכותה אפשר להגיע לתוצאות. זיידל-שטיין מדגישה שלא מדובר בקורס הרזיה או בדיאטת כאסח, אלא בתוכנית אימונים שמכניסה לכושר, שומרת על הבריאות ובונה נכון את שרירי הגוף - כל אחת לפי יכולתה.

בנוסף זה מסייע להכין את הגוף לקראת ההיריונות שבדרך, לחזק שרירי בטן ורצפת אגן, להנחיל הרגלי תזונה בריאים, להגמיש את הגוף ועוד. אף שתוכנית הבסיס מתייחסת לשלושה חודשים, רוב המתאמנות ממשיכות איתן גם הלאה.

לקבוצה אפשר להצטרף בכל שלב כי האימון נותן מקום לכולן. כדי לחוש זאת על בשרי, הגעתי בערב קריר אל פארק הירקון להתנסות פעילה. אחרי היכרות יצאנו עם בר-טור לחימום של עשרים דקות (בדגש על זמן ולא על מרחק).

בחלק השני עשינו תרגילי חימום, ספציפי ודינמי: ריצה קצרה על קצות אצבעות, עם הרמות ברכיים מתגברות ועוד. למרות הרוח הקרירה הגוף היה חם והתחושה מרעננת. פרק ג' כלל אימון טכניקה. זיידל-שטיין פיזרה קונוסים וכיפות, והעניקה הסברים פשוטים וברורים לריצה נכונה. הרבה מתאמנים רצים כמו שהם הולכים, ומוציאים את התנועה מהחלק העליון של הירך הקדמי.

אבל ריצה אינה הליכה מהירה, ואת התנועה צריך להתחיל בדחיפת קצות האצבעות והוצאת והכוח משריר התאומים שמרים את הברך כמעט לתשעים מעלות - כמו ריצת איילה קלילה. לוקח זמן להסתגל אך זה חיוני ומונע פציעות, ולכן תרגלנו כל רגל בנפרד. כעבור שעה של אימון סיימנו בפילאטיס.

נועה, שמתמחה בפילאטיס לספורטאים, טוענת שזה משפר יציבה ומסייע לשפר זמנים, וזה גם חידוש שלא קיים בשוק. במשך עשרים דקות של תרגול ושל מתיחות קיבלנו טיפים לתחזוקה נכונה של הגוף - למשל שחיזוק ידיים מתחיל בחיזוק השכמות שמעבירות אליהן את הכוח, שבבטן חשובה גם עבודה על השרירים הקטנים שמחברים את השרירים הגדולים לשלד, ובכלל - היא ממליצה להקדיש שעה בשבוע לפילאטיס לאיזון הגוף. המעקב הצמוד והפיקוח שלה על המתאמנות תורם לריצה נכונה, ליציבה, לתזונה ולתמיכה מוראלית ומנטלית, שגורמת לבנות להתאהב בריצה בפרט ובספורט בכלל, להנחיל להן הרגלים חדשים ולהביא אותן למקומות חדשים.

לירון, שעומדת להינשא בספטמבר, רצתה להיכנס לכושר וחיפשה גם דיאטנית. השילוב הביא אותה למיזם כדי להיראות ולהרגיש טוב, אבל גם כדי לאמץ אורח חיים ספורטיבי. לאימונים היא מגיעה עם אמה, ומודה שזה כיף ומדרבן. גם בן זוגה מעודד ומצטרף אליה לאימון האישי. "אני לא מוותרת לעצמי", היא מצהירה, "אבל בקבוצה קטנה יש יחס אישי וערך חברתי, ולכל אחת מטרה משלה". מדי שבוע היא מקבלת תוכנית שבועית ואימון חלופי אם צריך. המפגש עם הדיאטנית ארגן לה את התזונה ושיפר אותה, ולירון כבר יודעת שהיא תמשיך גם הלאה.

על בר-טור ועל זיידל-שטיין יש לה רק דברים טובים לומר: "הן מדרבנות ומעודדות וגורמות לנו להרגיש שאנחנו חלק ממשהו, אז יש מוטיבציה להצליח ולהשתפר". ואיך זה מסתדר עם ההכנות לחתונה? "לא פשוט, אבל למדתי לשלב. זו עוד משימה בלו"ז. אבל כיף לדעת שיש לי שעה של אימון לעצמי, של אימון בחוץ באווירה טובה, וזו פריבילגיה להתחיל את היום באימון".

רוב המתאמנות ממשיכות הלאה, מצטרפות לאחת מקבוצות הריצה, יורדות במשקל ומעלות את מצב הרוח. בר-טור וזיידל-שטיין הן צמד מאמנות שמהוות מודל לחיקוי באורח חייהן, ובמקצועיות שבה הן מובילות את הבנות לשינוי. האימון לא היה קל, אבל בהחלט משחרר וכיפי, ובעיקר מאפשר לכל אחת לתת כמה שהיא יכולה, בלי לחץ גדול מדי. המחיר הראשוני, 1,200 שקלים לחודש, גבוה, אבל לדבריהן התמורה גבוהה מאוד גם כן, וצירוף כל הרכיבים שווה יותר. אחרי שלושה חודשים יורד המחיר ל-600 שקלים לחודש, בקבוצת ריצה.

עוד כתבות

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

העלמת הכנסות / אילוסטרציה: Shutterstock, Andre Boukreev

חשד: העלים 12 מיליון שקל מהכנסות משכירות

רשות המסים מנהלת חקירה נגד תושב ביתר עילית החשוד כי העלים הכנסות בסך 12 מיליון שקל מהשכרת דירות לחברות כוח-אדם ● בבדיקה צולבת בין דיווחיו של החשוד לרשויות המס לבין חשבונות הבנק שלו נמצאו הפקדות בסך מיליוני שקלים שלא דווחו

בלון של היצרנית האוקראינית Aerobavovna / צילום: Reuters, Justin Yau

זולים וכמעט בלתי ניתנים ליירוט: הבלונים חוזרים לשדה הקרב

הבלונים, שמרחפים מעל זירות הלחימה כבר מימי המהפכה הצרפתית, שבים כעת לשטח כשהם מצוידים בבינה מלאכותית, חיישנים ויכולות אוטונומיות ● מאוקראינה ועד ארה"ב, הם משמשים לסיור, תקיפה ותקשורת - ומציבים חלופה זולה שמאתגרת גם מערכות הגנה מתקדמות

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

הלהיט החדש בוול סטריט, והאם הוא באמת יחליף את מניות ה-AI?

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

קלדנית בבית המשפט / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

האולם הדיגיטלי יוצא לדרך: כלי AI בשירות השופטים וסוף לעידן הקלדנות

מערכת המשפט מתקרבת להשלמת המעבר לדיגיטל, לטובת הפחתת העומס והבירוקרטיה ● לצד כלים המסייעים בכתיבת פסקי דין, מערכת חדשה תאפשר לקיים דיונים בווידאו ללא הגעה פיזית ● במקביל, התמלול האוטומטי מחליף את הקלדניות - שנוצר עבורן תפקיד חדש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון ''בשבע'', 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

האפקט האיראני: הישראלים מזמינים יותר חופשות בארץ, ופחות בחו"ל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% בהזמנת חופשות מקומיות - אך ירידה כוללת בענף התיירות

מימין: יוסף עליאש, ריצ'י האנטר, דני בן רעי / צילום: דרור סיתהכל

גרין לנטרן רוכשת מחצית מקפה גן סיפור לפי שווי של כ־150 מיליון שקל

קרן גרין לנטרן של ריצ’י האנטר נכנסת כשותפה ברשת בתי הקפה של ברנרדו בלכוביץ’; העסקה מצטרפת לגל עסקאות גדולות בענף המסעדנות

דרכונים זרים / צילום: Shutterstock

אלו המדינות שהישראלים העשירים רוצים לקבל בהן אזרחות זרה

עפ"י נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות', בשנת 2023 נרשם זינוק של 166% במספר הבקשות לתושבות ואזרחות זרה שהוגשו ע"י אזרחי ישראל "בעלי שווי נקי גבוה" ●  הישראלים כיוונו בעיקר ליוון, לפורטוגל ולספרד ● היעד החדש שמנסה למשוך את העשירים בעולם: איחוד האמירויות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12, בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר וב-PTC ● אירועים ומינויים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן ארצה ● לפי הבקשה לייצוגית, רווחי אל על זינקו בזמן המלחמה מ־0.9% מהעלות ל־13.3% מהעלות

מחנה ''מטווח 24'' / צילום: חורחה נובומינסקי

נסגר מכרז ל-1,100 דירות ב"שדה דב" של ראשון לציון

שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות ב"מטווח 24" במערב ראשון לציון נמכרו בסך כולל של 1.4 מיליארד שקל ● ענקית הטכנולוגיה אפלייד מטיריאלס חנכה ברחובות מרכז מו"פ חדש, וחברת המינרלים ICL חנכה את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

עסקת הענק עם מטא שהקפיצה את מניית השבבים בוול סטריט

מטא תרכוש שבבי AI ועוצמת מחשוב מ-AMD בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ותקבל אופציה להחזיק עד 10% מהחברה ● המהלך נתפס בין היתר כהבעת אמון ביכולת של AMD להתחרות באנבידיה

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף