גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ממציאה את IBM מחדש: החזון של ג'יני רומטי

ג'יני רומטי, מנכ"לית IBM מזה שנתיים, מבטיחה להתמודד עם רוחות השינוי בעולם המחשבים ■ מבטיחה לא להפסיק לחדש ומאמינה במוניטין הרציניים ורבי-השנים של החברה ראיון עם מנכ"לית IT בעידן הענן

כאשר המנכ"לית ג'יני רומטי (Rometty) תתייצב מול בעלי מניות חסרי מנוחה באסיפה הכללית של IBM הערב (ד'), היא תעשה זאת במומחיות של מי שכבר רגילה לטפל במצבי הגאות והשפל של תעשיית הטק.

"החברה הזו ממציאה את עצמה מחדש בכל עשור. היא פשוט עושה את זה שוב", היא אמרה בראיון במטה IBM בפרבר עטוי עצים צפונית לניו יורק. "אני מאמינה שהתעשייה שלנו עוברת כעת שינוי חשוב מאוד, והיא תארגן את עצמה מחדש. אנחנו נהיה המובילים בסוף השינוי, כפי שהיינו בכל פעם בעבר".

הדיבורים על מפנה עסקי באים בקלות לאשה הראשונה והמנכ"ל התשיעי שמנהלים את הענקית הכחולה בהיסטוריה בת מאה השנים שלה. רומטי, אשת מכירות רהוטה עם רקע בעבודות ייעוץ, בנתה את המוניטין שלה בהקמת החטיבה שמוכרת שירותי עסקים ללקוחות שמתמודדים עם הפרעה דיגיטלית.

כעת IBM עצמה מתמודדת עם רוחות של שינוי. "היא האדם המושלם כדי לוודא שהם לא עושים סתם כך עוד מאותו דבר", אומר ג'פרי זוננפלד, פרופסור בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ייל.

ואולם, לדבר על הצורך בשינויים סוחפים זה דבר אחד, אבל לבצע אותם זה דבר אחר לגמרי. הגישה ששירתה היטב את IBM במשך כמעט שני עשורים, והפכה אותה למודל לחיקוי לחברות רבות בעולם ה-IT, ניצבת בפני המבחן הרציני הראשון שלה.

עלייתו של מחשוב הענן - מונח שמתייחס לריכוז עוצמת המחשוב במרכזי נתונים של חברות כמו אמזון וגוגל, שיכולות למכור שירותים באמצעות האינטרנט ללקוחותיהן, מאיימת על כל ספקיות ה-IT (טכנולוגיית המידע) שמרוויחות את לחמן ממכירת מערכות ארגוניות וממשלתיות גדולות ו/או ניהול שלהן.

IBM, שרומטי קיבלה לידיה לפני שנתיים, רחוקה מלהיות השכיב מרע שהיא הייתה בתחילת שנות ה-90, כאשר כמעט נשיקת מוות העלתה אותה על פסי השינוי שהפך אותה למה שהיא כיום. אחרי החמצה גדולה של תחזיות ההכנסות, מניית IBM החמיצה את העלייה של 50% במדדי המניות העיקריים בארה"ב מתחילת 2012.

האיום של אמזון

ההוכחה הניצחת לשינוי הגדול שקרה בעולם באה בסוף השנה שעברה, כאשר סוכנות הביון האמריקאית, ה-CIA, העניקה חוזה מרכז נתונים בסך 600 מיליון דולר לספקית בלתי רגילה לכאורה: קמעונאית האינטרנט אמזון.קום. המחזה הזה - של סוכנות ממשלתית ששמה הוא מילה נרדפת לאבטחת מידע ששוכרת חברה שעשתה את שמה באינטרנט הצרכני - יכול בהחלט לשכנע לקוחות חשובים נוספים לעשות כמוה, אומר טוני סאקונאגי, אנליסט לתעשיית המחשבים בחברת סנפורד ברנסטין. "זה יכול להעמיד בסימן שאלה את מעמדה של IBM כשותפה הכל-יכולה במחלקות IT תאגידיות", הוא מוסיף.

"אי אפשר לפטר אותך אם אתה קונה מערכת של IBM" - הייתה מזמן המנטרה של מנהלי IT מתעבי סיכונים בחברות הגדולות. אבל בימים אלו, אומר סטיב מילונוביץ', אנליסט טק ב-UBS בניו יורק, הלקוחות משתמשים לעיתים בסיסמה חדשה, שמעוררת צמרמורת בגבה של IBM: "אי אפשר לפטר אותך אם אתה קונה מערכת של אמזון".

הליבה של פעילות IBM בעשור האחרון היא מה שהמנכ"ל החיצוני, לו גרסטנר, עשה כדי להחזיר אותה לחיים ממשבר פיננסי כשהוא הובא כדי לנהל את IBM ב-1993. באותה עת, אימפריית המחשבים המרכזיים (מיינפריים) של IBM אוימה על ידי עלייתם של מחשבי הפי.סי. והשרתים הזולים - העידן שכונה "לקוח/שרת", שהתפרץ בסופו של דבר עם עליית האינטרנט.

לפני שסטיב ג'ובס חזר כדי להציל את אפל, מה שעשה גרסטנר ל-IBM היה האגדה הגדולה ביותר של החייאת חברת טק שניצבה בפני הסיכון של אי-רלוונטיות. רומטי, שידוע שהיא פונה עדיין לגרסטנר כדי להתייעץ איתו, אומרת שהוא היה זה שהבין שעליית האינטרנט סיבכה בהרבה את חייהם של מנהלי חטיבות IT. התשובה שלו הייתה להרחיב במהירות את היצע התוכנה והשירותים של IBM כדי לעמוד בביקוש החדש.

יורשו של גרסטנר, סם פלמיסאנו, הטביע חותם משלו על החברה עם רה-ארגון נוסף של פעילותה בהיבט גלובלי יותר. זה היה גם שם קוד להעברת עשרות אלפי משרות מארה"ב לחו"ל, כאשר IBM נאבקה כדי להדוף את עליית חברות מיקור החוץ המוזל מהודו.

התוצאה הייתה מכונת רווחים אדירה ואמינה מאוד. לפי רומטי, יותר ממחצית מהכנסות IBM, ביחד עם מעל 60% מרווחיה, קשורים לחוזים ארוכי טווח, כמו מיקור חוץ טכנולוגי ותמיכה ותחזוקת תוכנה. העובדה הזו הביאה יציבות לרווחיה של IBM.

במשך יותר מעשור, IBM הגדילה את רווחיה למניה ב-11% בשנתיים בממוצע, למרות שהכנסותיה עלו רק ב-2%. ב-2011 הרקורד הזה הספיק כדי למשוך את תשומת ליבו של וורן באפט, משקיע הערך, שבעבר התרחק מתעשיית הטק. ההשקעה של באפט, קרוב ל-11 מיליארד דולר תמורת יותר מ-6% מהמניות, הפכה אותו לבעל העניין הגדול ב-IBM.

והנה התברר שהוא היה מצליח יותר אילו קנה תעודות סל על מדדי מניות. מניית IBM פיגרה אחרי ביצועי השוק הרחב מאז, כאשר ההכנסות פחתו ובוול סטריט חששו שחלקים גדולים מעסקיה של החברה מצויים תחת ענן, פשוטו כמשמעו.

רומטי דוחה לחלוטין את התפיסה של כמה מדיירי וול סטריט, שלפיה IBM סובלת תחת נטל "תיק גרוע" של נכסים שניזוקו ללא תקנה, אבל היא מודה שחלקים משמעותיים של הפעילות מתכווצים כעת.

"אל תבלבלו בין עסקים איטיים ונסוגים ועסקים לא נחוצים שאינם מומצאים מחדש", היא אומרת. כ-70% מהנתונים של החברות הגדולות בעולם מנוהלים על מערכות של IBM, גם אם כוחות הדפלציה חסרי הרחמים בתעשיית ה-IT מורידים את העלויות ללקוחות ואת ההכנסות לIBM-. "המטרה היא להגדיל את שולי הרווח מהעסקים הללו, גם אם הם מתכווצים", היא אומרת.

משקיעה במחקר ופיתוח

במרוץ לטיפול בלחצים הללו, רומטי מאיצה את ההיפטרות המזדמנת של IBM מעסקים ששולי הרווח שלהם יורדים, כשהיא מנסה למצב מחדש את החברה בתחומים הרווחיים ביותר של הטק. "עם הכנסות של 100 מיליארד דולר, אתה חייב להמציא מחדש את עצמך כל הזמן", לדבריה.

אבל למרות שהגישה הזו סייעה ל-IBM להישאר על תוואי העמידה ביעדי הרווח לחמש שנים, האמון של וול סטריט ביסודותיה התערער. ההכנסות ותזרים המזומנים ירדו בשנה שעברה כאשר מכירות המחשבים נחלשו ולקוחות במדינות כמו סין וברזיל צמצמו הזמנות.

המגמה הזו גרמה למשקיעים להתחיל להעריך מחדש את העמידות של העלייה ברווחים, שנתפסה עד כה ככמעט אוטומטית. רוב העלייה ברווח למניה בשנים האחרונות נבע מקיצוצי עלויות או קנייה של מניות חזרה מהציבור, ורק מעט מכניסה לעסקים חדשים ועתירי שולי רווח, אומר האנליסט סאקונאגי.

המבקרים הולכים עוד כברת דרך, וטוענים שקיצוצי העלויות חסרי הרחמים שנועדו לאפשר ל-IBM לעמוד ביעדי הרווח פוגעים בעסקיה. "החברה מתאבדת באלפי דקירות סכין", אומר בוב דיורדייביץ', מנהל לשעבר בIBM- וכיום אנליסט IT.

האשמות אלו מעוררות את זעמה של רומטי. "אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות, מה לא עשיתי?", היא אומרת. היא מצביעה על ההוצאה של IBM על מחקר ופיתוח, ואומרת: "רמת ההשקעה שלנו, מעל 6% מההכנסות, היא פנטסטית, ולא מצטמצמת".

שינויים גדלים בטכנולוגיה, עם זאת, גורמים לעיתים קרובות למנצחים לשעבר להתחיל לפגר - לא מפני שהם לא ביצעו היטב את התוכניות שלהם, אלא מפני שהם לא יכלו להתחרות בדרך חדשה ומהפכנית של עשיית עסקים.

המשקיעים חוששים, למשל, שהלקוחות כבר לא יוציאו הרבה על עסקאות מיקור חוץ גדולות על IBM, או אפילו לא יקנו ממנה שירותי ייעוץ בערך מוסף גבוה. במקום זאת, רק כדי לתחזק את מערכות ה-IT שלהם, הם יעדיפו לשלם לחברות כמו אמזון תמורת שימוש במרכזי הנתונים שלה, או לקנות מנוי בחברה כמו Salesforce.com כדי להשתמש בתוכנה שלה באמצעות האינטרנט.

לא יהיה גם קל להתמודד חזיתית במתחרים חדשים כאלו. אמזון, עם מימדיה הגדולים ונכונותה לפעול בשולי רווח צנומים מאוד, הפכה ליריבה מפחידה בתחום שירותי "הענן הציבורי".

רומטי אומרת שהחששות הללו מוגזמים. לדבריה, לקוחות גדולים של IBM לא יהיו שבע רצון ממה שהיא מגדירה כשירותים חלופיים פחות חזקים של חברות אינטרנט, שאינן מורגלות לעמוד בצרכים של לקוחות כמו בנקים וחברות תעופה.

היא אומרת שפתרון מצבים סבוכים יישאר נקודת יתרון חזקה מאוד של IBM כאשר לקוחות גדולים מנסים לשלב טכנולוגיה קיימת עם שירותי הענן החדשים. אבל היא אשת שיווק מקצועית מכדי להתרברב ש-IBM תוכל לעשות הרבה כסף ממכאוביהם של לקוחותיה. "כל התפקיד שלנו הוא לפשט מורכבות בכל דבר שאנחנו עושים", היא אומרת.

והיא תולה את תקוותיה הגדולות ב"ביג דאטה" - הרעיון שהסיוע ללקוחות לאסוף, לאחסן ולנתח נתונים יהפוך לפונקציה החשובה ביותר של IBM. "בכל החברות", היא אומרת, "המידע, למעשה האנליזה שלו, יהיה סביב היתרון התחרותי".

"שינוי בזמן אמת"

התכווצות ההכנסות ברבעונים האחרונים יצרה תחושה חריפה יותר של דחיפות, וחוסר הסבלנות של רומטי נראה בגלוי. בחודשים האחרונים זה אומר ביצוע חריש עמוק בשווקים מהירי צמיחה חדשים, לעיתים בשיטות שמתנגשות עם השיטות המסורתיות של החברה.

אחת השיטות הללו היא הכניסה האגרסיבית למחשוב ענן ציבורי נגד אמזון - בהיפוך מהערכת החברה הרשמית שהלקוחות הגדולים שלה לא יהפכו למשתמשים גדולים בשירותים הללו. שיטה אחרת היא ללחוץ להשקה מהירה יותר של מחשב שאלות ותשובות שנקרא ווטסון (ראו מסגרת).

גם אם הם יתבררו כשווקים גדולים ל-IBM בטווח הארוך, שני השווקים הללו לא יפתרו את הבעיה המיידית של רומטי. סירות מרוץ הן פתרון חלקי מאוד למיכלית-על כמו IBM.

למרות הביקורת של וול סטריט, IBM נשארת חברה מוערכת מאוד יחסית לכמה מיריבותיה. "זה עדיין לא משבר, זהו רגע של מחשבה מחודשת", אומר זוננפלד. הוא משבח את רומטי על "יצירת דיון" באותו אופן שגרסטנר יצר לפני שני עשורים. היא אמנם משכה פחות תשומת לב מאשר קודמה הנערץ, אבל "המהפכנים מבפנים נוטים להיות אפקטיביים יותר", לדבריו.

רומטי עצמה משבחת את התרבות הארגונית של IBM, שלדבריה שירתה היטב את החברה בטווח הארוך, למרות שהיא לוחצת לפעולה מהירה יותר של 400 אלף עובדי החברה. בתשובה לשאלה מה היא עושה כדי לנער דברים, היא מדגישה גישה מגיבה יותר לנעשה בחברה. "זהו שינוי קבוע - שינוי ומבחן בזמן אמת", היא אומרת ומוסיפה: "אני חושבת שכל העסקים הולכים להיכנס לזה: ניסוי, למידה, התנסות".

האפקט של מחשוב הענן, למרות שנחזה כבר מזמן, רק מתחיל להיות מורגש ברחבי ארץ ה-IT. המנכ"לית הנוכחית של IBM תצטרך להפגין את כל כישוריה במפנה עסקי כדי למנוע חזרה על המשבר שהכה בחברה בעבר.

האתגר הבא: מחשוב קוגניטיבי

חלפו שלוש שנים מאז ש-IBM ערכה מצגת מסקרנת של "מוח" המחשב התקדם ביותר שלה. המערכת הזו, שנקראת ווטסון, על שם מייסד IBM, ניצחה מתמודדים אנושיים חזקים בשעשועון הידע Jeopardy בטלוויזיה. אגב כך היא הדגימה את יכולתה לשלוט בשפה טבעית - אחת הבעיות הגדולות במחשוב. פריצת הדרך הזו מעלה את החזון של עזרים דיגיטליים "חכמים" ודרכים חדשות של אינטראקציה עם מחשבים.

אבל רומטי העמידה רק השנה את מלוא המשקל של הענקית הכחולה מאחורי המסחור של הטכנולוגיה הזו, עם השקעה של מיליארד דולר ביחידת "המחשוב הקוגניטיבי" - תחום חדש שווטסון הוא המוצר המוביל בו. במחווה סמלית, היחידה הזו תפעל ממשרד בלב "סמטת הסיליקון", רובע חברות ההזנק של ניו יורק.

בתשובה לשאלה מדוע לקח כה הרבה זמן להחליט להשקיע, אומרת רומטי: "ווטסון מתקדמת בדיוק לפי לוח הזמנים שהצבנו לה, אבל זה לא דבר פשוט - זה כמו לרפא סרטן".

ה"טריק" של המחשב החדש הוא מערכת מורכבת מאוד של זיהוי דפוסים. המערכת מחפשת קורלציות (מתאמים) שמצביעות על התשובה ה"נכונה".

היישום הראשון של ווטסון היה בשירותי הבריאות, בשותפות שאפתנית עם ממוריאל סלואון קייטרינג, בית החולים בניו יורק שנחשב למוקד רפואת הסרטן, לאבחון סרטן ריאה. אחריו באו יישומים רחבים יותר בתחום הבריאות, למשל בגילוי שימוש בתרופות או סמים, ועזרה לשופט להחליט אם פוליסת ביטוח מסוימת מכסה אבחון רפואי כזה או אחר.

בתחום הפיננסי, חברות כמו רויאל בנק אוף קנדה ו-USAA, מפתחות שירותי ייעוץ שמסוגלים "להביא ייעוץ פיננסי להמונים", אומרת רומטי. IBM הודיעה באחרונה גם על כוונה לפתוח את הטכנולוגיה הזו לשימוש בתחומים כמו מסחר אלקטרוני. רומטי אומרת שהשירות יתומחר על בסיס ערך התשובות למשתמשים.

"זהו מסחור בתכנון", אומרת המנכ"לית, שמתארת את ווטסון כאחד ההימורים ארוכי הטווח שלה ב-IBM. "אנשים אומרים: שלוש שנים - למה אתם לא ממהרים? כמה עשרות שנים פותרים אנשים את מחלת הסרטן?"

IBM

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח

חשד לפיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על נצח יהודה • בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה  ● כל העדכונים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?