גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לזכייה של מכבי יש ערך של מיליוני דולרים עבור אלקטרה"

מכבי ת"א קיבלה מהספונסרית הראשית שלה בונוסים מיוחדים עבור הזכייה ביורוליג, אבל גם נותנת החסות רשמה רווח מיתוגי נאה

חגיגות הזכייה של מכבי תל-אביב ביורוליג כללו בימים האחרונים כמובן את אנשי הקבוצה והאוהדים. אבל מי שחגג כל הדרך ממילאנו היו גם הגופים המסחריים שמלווים את המועדון, ובראשם הספונסר הראשי אלקטרה.

יקי ודמני, שסיים החודש 7 שנים בתפקיד מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה והיה זה שהוביל את ההסכמים של החברה מול מכבי, מסביר כי "לשלושת הימים במילאנו יש ערך של מיליוני דולרים עבור אלקטרה".

ודמני מציין כי "בזכייה הזאת אלקטרה הכניסה את עצמה לזיכרון הספורטיבי לכל החיים, כי המשחק הזה ישודר, והתמונות האלה יישארו לעולם. קח לדוגמה את הנפת הגביע של טל ברודי מ-1977, שעד היום מופיעה עם הכיתוב של עלית על החולצה. גם אם אלקטרה תסיים את החסות עם מכבי בעתיד, היא תונצח באירועים האלה לדורות הבאים. וזו השקעה משתלמת מאוד, בניגוד למשל לחברה שקונה דף בעיתון או לקמפיין בטלוויזיה - ששם זה פורסם ומת באותו רגע".

זו השנה השישית שאלקטרה היא הספונסר הראשי של מכבי תל-אביב, אחרי שהחליפה את עלית עם אותו הסכם נצחי. לפני תחילת העונה נכנסו אלקטרה ומכבי למשא-ומתן על הארכת חוזה, שהתארך והתארך, בין היתר אחרי שאלקטרה ביקשה להקטין את סכום החסות שעמד על 2 מיליון דולר לעונה.

בסופו של דבר הצדדים החליטו לחתום על חוזה לעונה אחת (2013/14), ושינו את בסיס ההתקשרות כך שיהיה בנוי לפי הצלחות על המגרש - מה שהתברר בימים האחרונים כמשתלם מאוד עבור המועדון.

ודמני סירב להיכנס לסכומים סביב ההסכם עם מכבי תל-אביב, אבל גורמים בסביבת הקבוצה מאשרים כי ההסכם הנוכחי עם אלקטרה מורכב מבסיס של 1.5 מיליון דולר אותו משלמת החברה לקבוצה.

בנוסף, יש בו 3 סעיפי בונוס - 200 אלף דולר עבור העפלה לפיינל-פור של היורוליג; 250 אלף דולר עבור זכייה ביורוליג (שני בונוסים שמכבי כבר הבטיחה העונה); ובנוסף מענק של 100 אלף דולר עבור זכייה באליפות. מי שמשתתף במימון החסות היא לא רק אלקטרה מוצרי צריכה אלא גם אלקטרה בע"מ.

המשא-ומתן על הסכם חדש צפוי להיפתח בקרוב, וכבר עכשיו ברור כי העונה המוצלחת של מכבי תל-אביב והעובדה שמניות המועדון בעלייה יביאו אותה בעמדת עליונות ברורה לשולחן. הערכות הן כי חברות מסחריות נוספות ינסו לנצל את הסיטואציה ויבחנו אפשרות לקחת את החסות הראשית.

***

אלקטרה הייתה הראשונה שהבינה שהובלת חסות היא פרויקט שמחייב ניהול צמוד, ולכן העסיקה את ברוריה ביגמן, שניהלה את כל הקשר בין הקבוצה לחברה, לאוהדים ולכתבי הספורט. ביום שישי האחרון חולקו 4,000 חולצות צהובות ממותגות של אלקטרה לאוהדי מכבי שיצאו למילאנו בעמדות חלוקה ממותגות של החברה.

עם זאת, אחת הבעיות שאלקטרה מתמודדת איתה בקשר עם מכבי (ולמעשה חלק גדול מהגופים המסחריים שמלווים קבוצות ספורט או ליגות בישראל) הוא חוסר הרצון של חלק מגופי התקשורת "לשתף פעולה עם ההסכם", במקרה של מכבי הימנעות מלכנות את הקבוצה "מכבי אלקטרה תל-אביב".

מי שראה את ההכרזה של השדר יורם ארבל בערוץ 10 בעת הנפת הגביע של גיא פניני, שמע אותו אומר "גביע אירופה למכבי אלקטרה תל-אביב". העניין הזה הוא חלק מהבנות יש בין אלקטרה לערוץ 10.

"יש פה פספוס של אמצעי התקשורת בישראל, וזה משהו שלא קורה בעולם", אומר ודמני. "מובילג'ירג'י וארזה, אפס פילזן, ארמני מילאנו - אלה שמות ספונסרים שכלולים בשמות של הקבוצות, וכולם קוראים להם ככה. פה נוצר מצב של גול עצמי, כי כל העולם ניזון מהקשר הזה. ברגע שיש ספונסרים, זה מניע את כל גלגלי תעשיית הספורט, ממנו ניזונים גם מדורי הספורט והשדרים, וזה מממן את הנסיעות של כתבים לחו"ל. יש גופי תקשורת שלא מוכנים להזכיר את השם, למרות שזה השם הרשמי של הקבוצה".

בעניין ערוץ 10 אומר ודמני כי "הם הבינו שמדי פעם צריך להגיד את השם המפורש אלקטרה. היו אמצעי תקשורת שרצו מאיתנו כסף כדי שיזכירו את השם אלקטרה, ובעיניי זה לא תקין".

דוני הכלב, הקמע של מכבי ת

בשידור של מכבי ביורוליג, שדר הטלוויזיה מכריז בין 6-8 פעמים את השם המפורש של הספונסר הראשי במהלך משחק.

לפני 4 עונות זכו אלקטרה במסגרת עם הקשר עם מכבי לאיזור חסות יוקרתי נוסף. "לזכותו של שמעון מזרחי יאמר שהוא שכנע את היורוליג להכניס חסות נוספת, על גב החולצה", אומר ודמני. וכך צירפה אלקטרה את המותג ווירלפול שאותו היא משווקת בישראל.

***

על ההחלטה להאריך את ההסכם עם מכבי אשתקד למרות שמבחינה ספורטיבית הקבוצה הייתה רחוקה מתקופת השיא שלה (איבדה את האליפות, לא הצליחה להעפיל שנתיים ברציפות לפיינל-פור של היורוליג), אומר ודמני: "יש המון מחקרים שמראים מה קורה לספונסר שעוזב מותג ספורט בתקופה לא כל-כך טובה. הייתי גם בעלית כשהמותג מכבי תל-אביב היה פחות אהוד, וההליכה ביחד של ספונסר יש בה יותר מסתם הליכה - היא מסמלת את החיבור בין הצדדים. יש מותגים שעובדים עם קבוצות, ויש כאלה שעובדים לרוחב. הייניקן (ספונסרית של ליגת האלופות - ט"ו), למשל, לעולם לא יתחברו לקבוצה, אלא יתחברו לליגה או לפרויקט כדי להישאר עם כולם".

עוד כתבות

צילום: Shutterstock

18 המניות האלה צפויות להוביל בוול סטריט, בגלל סיבה מפתיעה אחת

ניתוח היסטורי שנערך במרקטווץ' מעלה כי לקראת סוף שנה, מניות גדולות נוטות להניב ביצועים טובים יותר ממניות קטנות ● האנליסט מרק הולברט מצביע על סיבה מפתיעה לתופעה - וגם מסמן 18 מניות גדולות שלדעתו יובילו בשווקים ברבעון האחרון של 2025

הנפקת אודיטי טק. מציעה אופציה בפרמיה של פי 2 על מחיר המניה / צילום: 2023 Nasdaq, Inc. / Vanja Savic

הנפקות של 4 מיליארד דולר: בשוק נוהרים לאג"ח עם ריבית של 0%

גיוס חוב באמצעות אג"ח להמרה בריבית 0% הפך לטרנד לוהט בוול סטריט עם גיוסים של מיליארדי דולרים, גם בקרב חברות ישראליות ● גם בורסת הקריפטו Coinbase, גייסה באמצעות האג"ח הללו 2.6 מיליארד דולר, וחברת האוצר סטרטג'י הייתה מראשונות הטרנד השנה וגייסה בחודש פברואר 2 מיליארד דולר ● מה עורר מחדש את המכשיר שכמעט ונעלם?

ניר צוק, שמוליק האוזר ויובל אלוני באירוע ההשקה של בנק אש / צילום: גדי סיארה

בלי עמלות עו"ש: בנק חדש בישראל יוצא לדרך

בנק אש, שבין מייסדיו נמצא היזם הטכנלוגי ניר צוק, יפתח את שעריו לקהל בתחילת 2026 ויציע חשבון עו"ש ללא עמלות, ריבית זהה לכל המפקידים, ומחצית מההכנסות שלו יופקדו בחשבונות הלקוחות – שינוי שמאתגר את הבנקים המסורתיים בארץ ● עם זאת, הבנק לא יפעל בתחום המשכנתאות ולא מתכנן להציע מסחר בניירות ערך

מוצרי חשמל. המכירות עולות לקראת החג / צילום: תמר מצפי

נערכים לחג: ענף מוצרי החשמל רושם את העלייה הגבוהה ביותר השבוע

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי גובה ההוצאה הממוצעת על מוצרי חשמל עומד על כ-1,700 שקל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הנאסד"ק וה-S&P 500 ננעלו בשיאים חדשים; גוגל זינקה לשווי של מעל 3 טריליון דולר

הנאסד"ק עלה בכ-0.9% ● הסנטימנט החיובי בוול סטריט בא בעקבות דבריו של טראמפ על כך שהמו"מ מול סין מתקדם היטב ● טסלה קפצה בכ-3.5%, לאחר דיווח לפיו המנכ"ל אילון מאסק רכש מחדש מניות של החברה ● הזהב בשיא כל הזמנים ● החל מרביעי: 36 שעות של החלטות ריבית מסביב לעולם. רוב תשומת־הלב אל הפד, שצפוי לבצע הפחתה ראשונה בקדנציה של טראמפ

העזתים שברחו מעזה בעזרת ChatGPT

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראלים לא יוכלו להתקבל לאקדמיה הצבאית היוקרתית של בריטניה החל משנה הבאה, הצרות של איראן צפויות להחמיר, ארה"ב נאלצת לכבות שריפות במזרח התיכון, וסיפורו של עזתי שברח מעזה בעזרת אופנוע ים ו-ChatGPT ● כותרות העיתונים בעולם 

תקיפת מתחמי מחבלים בעזה / צילום: ap, Yousef Al Zanoun

נמשכות ההפצצות האינטנסיביות בעזה: "אנשים יוצאים ברגל"

צה"ל הרחיב את התקיפות בעיר עזה כהכנה לכניסת כוחות קרקעיים • גורם ביטחוני: "מספר העזתים שהתפנו מאפשר להתחיל את התמרון בעיר" • בצל התקיפות העזות ברצועה: משפחות חטופים ושורדי שבי הקימו הלילה אוהלים מול מעון רה"מ בירושלים ● שר החוץ האמריקאי מזהיר: "חלון ההזדמנויות להסכם הפסקת אש הולך ונסגר" ● 48 חטופים - 711 ימים בשבי - עדכונים שוטפים 

אילוסטרציה: Shutterstock

עונשי מאסר ממושכים לאחים שהורשעו בהעלמת הכנסות והלבנת הון במאות מיליונים

עונשי מאסר ממושכים נגזרו על שני אחים שהורשעו בהעלמת הכנסות והלבנת הון במאות מיליונים מספסור כרטיסים לאירועי ספורט ומוזיקה בעולם ● במסגרת הטיעונים לעונש הדגישה הפרקליטות את התחכום, השיטתיות, פרק הזמן הארוך שבו ניתנו דיווחי שקר, ריבוי הגורמים הפיננסיים שנוצלו, ואת הנזק המשמעותי לקופת המדינה

מיכה קאופמן, מנכ''ל פייבר / צילום: באדיבות Fiverr

250 עובדים ו-16 אזכורים למילה אחת: מה עומד מאחורי פיטורי הענק בפייבר

מיום הופעתו של ChatGPT, היה ברור שפלטפורמות הפרילנסרים - כמו פייבר ומתחרתה Upwork - יצטרכו להשתנות ● בפוסט שכתב אמש מנכ"ל פייבר מיכה קאופמן, בו הכריז על פיטורי כרבע מהעובדים, הוא ציין את המילה "AI" לפחות 16 פעמים. אבל האם החברה אכן מנצחת ב-AI? ● וגם: מה חושבים על פייבר בבית ההשקעות אופנהיימר?

אוגוסט היה חודש טוב לחוסכים / אילוסטרציה: Unsplash, andre taissin

מה הכסף שלכם עשה באוגוסט? חברת הביטוח שעקפה את כולם ובית ההשקעות שנשאר בתחתית

חודש אוגוסט הסתיים עם תשואה ממוצעת של 1.1% במסלולים הכלליים ● חברת הביטוח מנורה בלטה בביצועים טובים, ואילו ילין לפידות ומור התמקמו בתחתית עם ביצועים חלשים ● המסלולים מחקי מדדי ה-S&P 500 הציגו תשואה שלילית למרות הזינוק במדד

ג'אקו 7, רכבי הפלאג אין מובילי מכירות בשוק הפרטי ובהדרגה גם בשוק הציים / צילום: יח''צ

באוצר מתכננים שינוי בהטבות המס למחזיקי רכב צמוד. כל הפרטים

לגלובס נודע כי עפ"י הערכות בענף, במשרד האוצר מתכננים להפחית במאות שקלים את ההטבה החודשית לרכבי פלאג־אין. לעומת זאת, זו של החשמליים צפויה לגדול ● ואיך יושפעו בעלי רכבים היברידיים?

מיכה קאופמן, מייסד ומנכ''ל Fiverr / צילום: שלומי יוסף

פייבר הישראלית הודיעה שתפטר 250 עובדים

מייסד ומנכ"ל חברת פייבר, מיכה קאופמן, הצהיר היום כי החברה צפויה לפטר 250 עובדים, במטרה להתאים את מבנה החברה לעידן ה-AI ● קאופמן ציין כי המהלך הוא חלק מתוכנית טרנספורמציה שמטרתה להפוך את החברה לממוקדת-AI, רזה ומהירה יותר, עם פחות שכבות ניהול

וול סטריט / צילום: Shutterstock

לקראת החלטת הריבית מחר, וול סטריט בשיאים חדשים; אורקל מזנקת ב-5%

מגמה שלילית באירופה ● הניקיי עלה בכ-0.3% ● הזהב נסחר בשיא כל הזמנים ● מחר בארה"ב תתקיים החלטת הריבית שהמשקיעים מצפים לה ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב־0.6% בחודש שעבר לעומת יולי, מעל הצפי

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ: הגדלות הרמטכ"ל לא חוקיות, הסדירו אותן תוך 3 חודשים או שיבוטלו

בג"ץ נותן ארכה עד סוף שנת 2025 להסדיר את הנושא, אחרת כל ההגדלות יבוטלו ● יש לכך חשיבות גדולה בשווי עשרות מיליארדי שקלים לכל פורשי צה"ל בפנסיה תקציבית ● העותרות, עמותת "צדק פיננסי" ו"רווח נקי": "מסע של למעלה משש שנים הגיע לסיומו עם אמירה מרכזית של בית משפט שכולם כפופים לחוק, וצה"ל לא יכול לעשות דין לעצמו"

שי סנדלר, מנכ''ל Vega Security (משמאל) ואלי רוזן / צילום: Ohad Kab

שנה מההקמה: סטארט־אפ הסייבר מגייס 65 מיליון דולר לפי שווי של 400 מיליון דולר

כיום מועסקים בחברת הסייבר הישראלית ווגה סקיוריטי כ־60 עובדים בתל אביב ובניו יורק, ובחברה מציינים כי המוצר נמצא כבר בשימוש בארגוני פרוצ׳ן 500 ● החברה מפתחת מערכת שמאפשרת לארגונים לזהות ולחקור מתקפות סייבר באופן מיידי, ברגע שהן מתרחשות

בנימין נתניהו, הליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

נתניהו קרא להסתגל לאוטרקיה. מה זה אומר?

אחרי שבמשך מאות שנים הכלכלה העולמית נפתחה למסחר בינלאומי, רה"מ נתניהו אמר שישראל תצטרך לשנות מגמה ● מה משמעות המונח "אוטרקיה", כיצד מתייחס אליה המחקר הכלכלי, ואיפה זה נוסה בעולם? ● המשרוקית של גלובס

אינפלציה ישראל / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

קצב האינפלציה באוגוסט מתחת ל-3% - לראשונה זה שנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת

האינפלציה עלתה בחודש אוגוסט ב-0.7%, בהתאם לצפי ● הסעיפים שבלטו בעליות: תרבות ובידור, תחבורה ותקשורת וירקות טריים ● בחודשים יוני-יולי 2025 מחירי הדירות ירדו ב-0.2%, ומחירי הדירות החדשות ירדו ב-0.8%, בהשוואה למחירים במאי-יוני

אייל גפני, מנכ''ל בנק וואן זירו / צילום: אוהד רומנו

וואן זירו: 3 בכירים שהיו בצוות ההקמה של הבנק הוחלפו

שלושה מבכירי בנק וואן זירו, שהיו שותפים להקמתו, מסיימים את תפקידיהם ● במקביל הודיע הבנק על מינויו של יובל בירנבוים ל־CTO ועל איחוד חטיבות הטכנולוגיה ● המנכ"ל אייל גפני: "היסודות שנבנו הם בסיס איתן להמשך ההתפתחות כמחולל תחרות במערכת הבנקאית"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

ירידות בתל אביב; מדד הבנקים יורד ב-0.9%, מדד הביטוח עולה ב-0.2%

נאום נתניהו, שהזהיר אתמול מבידוד מדיני של תעשיית הנשק הישראלית, והדיווחים מהבוקר על תמרון קרקעי לתוך העיר עזה, הביאו לירידות חדות בפתח יום המסחר ● תדיראן קופצת במעל 7%, לאחר שהודיעה כי תיכנס לתחום קירור חוות השרתים ● האינפלציה בישראל נכנסה לראשונה מזה שנה לטווח היעד של בנק ישראל ● מחר בארה"ב תתקיים החלטת הריבית שהשוק מחכה לה

ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס השנתי של אגף החשב הכללי באוצר / צילום: תדמית הפקות

נתניהו הפך את "כפסע מניצחון" לתחזית מבהילה

בימים שבהם מנכ"ל אנבידיה מתלבט איפה בדיוק בצפון הארץ הוא יקים את מטה הפיתוח הענק שלו, מתייצב ראש ממשלת ישראל ומדבר על בידוד עולמי ועל משק אוטרקי ● מי שדיבר שוב ושוב על "כפסע מניצחון", בחר לפתע להציג תחזית מבהילה ● ושלא יהיה ספק - אתונה וסופר ספרטה? אין באמת חיה כזו