גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקוף צנח מהגב

נשיא ריאל פלורנטינו פרז סוף-סוף נפרד מהאובססיה: זכייה מספר 10 בצ'מפיונס והצדקת קיומו של פרויקט מאות המיליונים המגלומני השני שהוביל במדריד

1. לנשיא ריאל מדריד, פלורנטינו פרז, האיש שמזוהה יותר מכולם עם המונח "גלאקטיקוס" לדורותיו - מגרסה 1.0 של זידאן, בקהאם, פיגו ורונאלדו ועד לגרסה 2.0 עליה הוא עובד מאז 2009, שכללה הוצאות של למעלה מ-600 מיליון אירו על רכישת כדורגלנים - יש עכשיו כאב ראש. אבל אחד חיובי. רואי החשבון של הנשיא המגלומן יצטרכו להתחיל כעת לחלק בונוסים מיוחדים עבור עונת 2013/14. לפי העיתון הספרדי "אל קונפינדסיאל", הזכייה בצ'מפיונס ליג אתמול (שבת) תכניס עוד כחצי מיליון אירו לכיסם של כל אחד מ-25 שחקני הסגל של ה"בלאנקוס". ביחד עם מענקי הזכייה בגביע המלך הספרדי, מדובר על 600 אלף אירו לשחקן, ובסך הכל הוצאות שכר "לא צפויות" העונה של כ-15 מיליון אירו.

ניתן היה להתרשם שפרז השלים עם ה"גזירה" הזאת אתמול באהבה רבה. בניגוד להרגלו במשחקי הליגה לשמור על קור רוח, שמתחייב מתוקף מסורת הכבוד הספרדית של הישיבה בסמוך לנשיא הקבוצה היריבה - אתמול ביציע הכבוד בליסבון פרז כבר הרשה לעצמו להשתולל מאושר, כפי שתיעדו המצלמות. בכל זאת, הפקק הפרטי שלו השתחרר: המועדון הכי מצליח בהיסטוריה האירופית סוף-סוף הביא את הזכייה ה-10 הנכספת בתואר הגדול מכולם. ועוד אחרי בצורת של 12 שנים. יותר מהכל, בשביל פרז זו הייתה הסטמפה שהיתה חסרה לו לפרויקט 2.0 המנופח-מגלומני, שכלל החלפת סחורות אנושיות במחירים כמעט מגוחכים. 100 מיליון אירו על בייל? 94 על רונאלדו? הגולים שלהם אתמול היו שווים את זה לפרז.

2. גם ללא קשר לקוף ה"לה דסימה" שירד מהגב, צריך לזכור שחשבון הבנק של ריאל לא באמת נחבט מבונוסים לשחקנים, בטח בזמן שהיא זוכה באליפות אירופה וסופרת בעקבות כך מענקים מרשימים מאופ"א (ר' ידיעה).

ריאל מדריד רשמה בעונה הקודמת הכנסות של 519 מיליון אירו, יותר מכל קבוצה בכל ענף ספורט בעולם (עם 37 מיליון אירו רווח נקי שניפח את הרזרבות בבנק). העובדה שעונה אחת בלבד לאחר מספרים כאלו היא זוכה בצ'מפיונס ליג - תגרום להגדלת פערים נוספת שלה בפסגה הכלכלית של הענף: עוד כסף מאופ"א, עוד עלייה באפקט המיתוגי/מסחרי/שיווקי, עוד מכירות מרצ'נדייז, עוד "גלאקטיקו" שכנראה יצטרף בקיץ הקרוב לאוסף - עוד ועוד ועוד. לצערן הגדול של ברצלונה, מנצ'סטר יונייטד, וכמובן אתלטיקו מדריד.

3. למרות שהפסידה את המשחק האחרון של העונה - השנה הזו, שתנאי השטח מלמדים אותנו כי הייתה קרוב לוודאי הבלחה חד-פעמית - כמובן תיחקק בהיסטוריה של "אתלטי". בכל זאת היא הגיעה אתמול למרחק של דקה אחת מדאבל בלתי נתפס. "ההישג ההרואי של אתלטיקו העונה מוערך ומדובר מאד, אבל כמה שמנתחים אותו - עדיין לא באמת מבינים את גודלו העצום", טוען הסטטיסטיקאי והעיתונאי האנגלי דניאל פינקלשטיין. יש לכך סימוכין כלכלי מובהק: הגמר אתמול היה הכי פחות שיוויוני פיננסית שנרשם בהיסטוריית ליגת האלופות. לפי נתונים של היומון הספרדי "דיאריו גול", פער ההכנסות בין המועדונים בעונה שעברה עמד על 389.9 מיליון אירו - הגדול ביותר שמתועד בתולדות הגמר של מפעל המועדונים הבכיר של אופ"א. כהשוואה, פער ההכנסות בגמר אשתקד בין באיירן מינכן לדורטמונד עמד על 175 מיליון אירו. אנדרדוג כמו אתלטיקו, מול ענק כמו ריאל? כזה עוד לא היה לנו (בגמר ב-2004 שתי הקבוצות היו "קטנות" - פורטו 65 מיליון אירו הכנסות דאז, מונאקו 57 מיליון).

4. קרלו אנצ'לוטי הפך אתמול למאמן השני בהיסטוריה, אחרי בוב פייזלי של ליברפול, שמניף את גביע אירופה לאלופות שלוש פעמים (בפעמיים הקודמות עשה זאת עם מילאן). אבל הכדורגל הוא אכזרי למנג'רים, אפילו עבור אנשי מקצוע עילאיים כמו האיטלקי: כשקבוצה בסדר הגודל של ריאל זוכה בצ'מפיונס, מבחינת התפיסה והתודעה הציבורית האיש על הקווים בסך הכל עשה את העבודה שמצפים ממנו לעשות; כשקבוצה ללא סופרסטארים ועם תקציב נחות כמו אתלטיקו מגיעה כל כך רחוק, בעיקר בזכות משחק הגנה עילאי ועם מעט מאד רגעי הברקות התקפיות סוחפות - המאמן בדרך זוכה בכל התהילה.

מה זה תהילה? אפילו הצ'ילבה דייויד בקהאם, מספר ב"טיימס" מאט דיקינסון, התקשר לברך את סימאונה לאחר הזכייה של אתלטיקו באליפות ספרד. אותו בקהאם שסימאונה דאג, בעזרת פרובוקציה זכורה היטב, לגרום להרחקתו במונדיאל 1998 במהלך משחק בין נבחרות ארגנטינה ואנגליה.

העבודה הגדולה של סימאונה ניכרה גם אתמול, בעוד משחק הקרבה חסר מעצורים של אתלטיקו. "הוא כמו אלוהים בשבילנו", אמר הקשר הפורטוגלי של הקבוצה טיאגו. "אם הוא יגיד לנו לקפוץ מגשר, נקפוץ. כל מה שהוא אומר לנו שיקרה - בסוף קורה". הקפיצה לרגליים של שחקני ריאל אתמול (27 פאולים לעומת 19 של ריאל) ומשחק לחץ אדיר במשך רוב דקות המשחק עשו את שלהם: ריאל התקשתה לייצר מצבים, לפרקים התקשתה לחבר 3-4 מסירות רצופות. אבל בסוף קרה משהו שסימאונה כנראה לא אמר ולא חזה בפני טיאגו וחבריו: משחק האינטנסיביות הבלתי אנושי של אתלטיקו גבה מחיר כבד. לקראת הדקה ה-80 נגמר להם החמצן בריאות. סרחיו ראמוס היה שם בשביל להעניש בתוספת הזמן, באחד מהרגעים המכוננים האלו שהופכים את ליגת האלופות לדבר הכל כך גרנדיוזי שהיא - לפני שעמיתיו הצטרפו אליו בהארכה.

סימאונה קשור עם אתלטיקו בחוזה עד 2017. "לברוח" כעת הוא כנראה יתקשה: רוב הקבוצות הגדולות באירופה כבר תפוסות חזק עם מאמנים לשנה הבאה. לכן, המבחן העצום של הארגנטיני מתחיל עכשיו: איך ממריצים מחדש את חבורת הנינג'ות שלו, שכבר יודעת כי לא משנה מכמה גשרים תסכים לקפוץ עבורו בשנים הקרובות - את הדברים הגדולים של עונת 2013/14 היא תתקשה מאד לשחזר.

עוד כתבות

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

מכשיר הגלקסטי החדש / צילום: סמסונג

סמסונג משיקה את מכשירי הדגל החדשים שלה. כמה יעלו בישראל?

יצרנית הסמארטפונים הקוריאנית השיקה סדרת מכשירים חדשה, Galaxy S26, שכוללת יכולות בינה מלאכותית ● בין החידושים: "תצוגת פרטיות", פיצ'ר שיאפשר לסרוק מסמכים, וגם כזה שיוכל לחפש עבורכם תמונות בגלריה ● כמה זה יעלה ואיפה תוכלו למצוא הנחות?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת