גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל עמירה גוטמן / צילום: תמר מצפי
עו"ד שיראל עמירה גוטמן / צילום: תמר מצפי

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

דריו אמודיי, מנכ''ל אנתרופיק / צילום: ap, Jeff Chiu

הפסדי אנתרופיק חצו את רף ה-100 מיליארד הדולר

אנתרופיק עדכנה את המשקיעים בתוצאותיה הכספיות לתשעת החודשים הראשונים של השנה לקראת הנפקה אפשרית, וחשפה כי הכנסותיה מאז תחילת השנה ועד סוף חודש ספטמבר עמדו על 33.2 מיליארד דולר, עלייה של 1,200% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ● ההפסד עלה ביותר מפי ארבעה בתוך שנה

ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני / צילום: Reuters, Marco Iacobucci

מלכודת דבש איטלקית: המדינה שפיתתה את עשירי אירופה מציגה כעת "מס יציאה"

תקנה חדשה שכלולה בהצעת התקציב לשנה הבאה של ממשלת איטליה, מטילה צל כבד על הטבות המס שקיבלו בעבר מיליונרים שהיגירו למדינה ● לפי ההצעה אם הם יעזבו את המדינה, הם ישלמו מס על הרווחים הלא ממומשים של עסקיהם ● בשנה שעברה בלבד היגרו לאיטליה כ־3,600 מיליונרים

ג'ון טרנוס, מנכ''ל אפל החדש / צילום: צילום מסך אתר אפל

רבעון ראשון למנכ"ל אפל החדש ג'ון טרנוס: מכה את התחזיות, מאכזבת באייפד ובסין

אפל עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות בגובה של 114.48 מיליארד דולר שמשקפות צמיחה של 12% ● ההכנסות ממכירות בסין פספסו את תחזיות האנליסטים, ומכירות האייפדים התכווצו במעל 10% ● המניה תחילה ירדה במסחר המאוחר, אך עברה להיסחר ביציבות

מקרר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

בעקבות מתקפות הסייבר באירופה: אזהרה דחופה לרשתות המזון בישראל

בעקבות גל מתקפות סייבר חריג באירופה, שבמסגרתו השתלטו האקרים על מערכות קירור והקפאה בסופרמרקטים, העלו טמפרטורות וגרמו להשמדת כמויות גדולות של מזון, מערך הסייבר הלאומי מפרסם היום (ב') אזהרה דחופה לרשתות השיווק והמזון

בית החולים רמב''ם / צילום: Shutterstock

בית החולים רמב"ם יעלה לגובה: שטחו ומספר המיטות יוכפלו

הרחבת בית החולים רמב"ם היא נגזרת מהגדרתו כ''בית חולים על'' המספק שירותים לכל אזור הצפון, כאשר מספר המיטות בו כיום מגיע ל-976 בלבד ● הרחבת בית החולים מתוכננת לכיוון שכונת בת גלים ותבוא על חשבון שטחים המוגדרים כיום למגורים ● התוכנית צריכה לקבל אישור של הוועדה המחוזית

אוטווה, בירת קנדה / צילום: Shutterstock, Iryna Tolmachova

המדינה המערבית שבה 3 מיליון עובדים מחרימים את ישראל

כותרות העיתונים בעולם: חברת הקונגרס ממישיגן החליטה לתמוך במועמד הרפובליקאי, ארגון קנדי המייצג כ־3 מיליון עובדים החליט לסרב לטפל במשלוחי נשק לישראל, ופרשן ביטחוני מזהיר מפני המחיר של המלחמות המתמשכות • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

צחי דידי, מנכ''ל אביב מליסרון / צילום: תמר מצפי

אביב מליסרון מציעה לרוכשים הלוואה כנגד נכס קיים. למי המתווה מתאים, ומי מסתכן?

אחרי מבצעי 20/80 והלוואות קבלן, אביב מליסרון לוקחת את המודל צעד נוסף קדימה ומציעה לרוכשי דירות מתווה מימון שיאפשר להם להתקדם לעסקה בלי להעמיד בתחילתה הון עצמי ממקורות נזילים ● במקום זאת, הרוכשים יוכלו לקבל הלוואה כנגד שיעבוד נכס קיים, כאשר החברה תישא בעלויות המימון ובריבית עד למועד האכלוס

דירה למכירה / צילום: תמר מצפי

הטבת המס שכדאי לבעלי דירות להכיר

האטה במכירות וירידות מחירים שלחו קרוב לחצי ממשקיעי הדירות לטווח קצר למכור בהפסד ריאלי ● דיווח נכון מאפשר לקזז את ההפסד מול רווחים בשוק ההון ולחסוך עשרות אלפי שקלים

הספינה בשירות צים שהוטבעה בים השחור / צילום: Reuters, French Armed Forces

רוחות המלחמה חוזרות, אבל הממשלה שוקלת להפסיק את ביטוח הספינות

בחודש מרץ יצרו במשרד האוצר קרן פיצויים למטענים שנישאים דרך הים מפני "נזק מלחמה" ● אלא שבסוף החודש הקרוב, יפוג תוקפו של הביטוח וזאת בתקופה שבה ספינות מטען חוזרות לשוט דרך הים האדום ● משרד האוצר: "הארכת התוכנית נבחנת אחת לחודש"

תור להצבעה מוקדמת באלסקה / צילום: ap, Lindsey Wasson

מס על מיליארדרים והקלות לבעלי בתים: ההכרעות הכלכליות בקלפיות בארה"ב

מס של 5% על הון המיליארדרים בקליפורניה, קרן השקעות ממשלתית שתאפשר לבטל מסים במיזורי והקלות לבעלי בתים בפלורידה במחיר של מיליארדים לרשויות ● לצד בחירת הפוליטיקאים, האמריקאים יכריעו גם בניסויים כלכליים מרחיקי לכת ● מי ירוויח, ומי ישלם?

איתן מדמון, מנכ''ל אגוד הבנקים / צילום: תמר מצפי

לאחר ניסיון ההדחה: איתן מדמון, מנכ"ל איגוד הבנקים, פורש מתפקידו

חודשים ספורים לאחר שחשדות לתיאום בין יו"רי הבנקים סביב הדחתו הובילו להתערבות רשות התחרות, הודיע מדמון על סיום כהונתו לאחר 8 שנים בתפקיד ● כהונתו התאפיינה במאבקים מול האוצר סביב מיסוי רווחי היתר של הבנקים, ובהתמודדות עם לחצים רגולטוריים ● מדמון: "הצלחנו לשמור על המערכת מפני מהלכים פופוליסטיים"

מגדל דניאל בתל אביב / הדמיה: 3 division

יזם הייטק צרפתי רכש שתי קומות בתל אביב תמורת כ-120 מיליון שקל

יזם הייטק יהודי־צרפתי, המתגורר בפריז, רכש שתי קומות במגדל דניאל בתל אביב של קבוצת יוסי אברהמי ● משרד הפרסום מקאן ת"א ממנה לראשונה משנה למנכ"לית אתי עבדי ● ועו"ד שמואל סנראי, היועץ המשפטי של NSO, מצטרף למשרד הרצוג ● אירועים ומינויים

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

"החל ממחר נחל בנקיטת צעדים": ארקיע בדרך לסכסוך עבודה?

איגוד עובדי התחבורה ונמלי הים שלח היום מכתב התראה טרם הכרזה על סכסוך עבודה לנציג בעלי החברה, אבי חורמרו, ולמנכ"ל עוז ברלוביץ' והודיע כי ממחר יחלו בנקיטת צעדים נגדם ● "עולה חשש כי בכוונתם להטיל את מחיר כשלי הניהול על כתפי העובדים", כך נכתב ● בנוסף מאיימים הכותבים, שלא במפורש, על שביתה

נטלי משען-זכאי, מנכ''לית גב ים / צילום: איליה מלניקוב

מנכ"לית גב-ים בשיחת המשקיעים: "במגורים כל השוק בקיפאון, אבל במשרדים יש מגדלים עם רשימות המתנה"

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ב-151 מיליון שקל ברבעון ● במקביל, אמות וגב-ים הודיעו על השכרת כ-10,000 מ"ר למתחם WeWork בעסקה שמוערכת בכ-180 מיליון שקל ל-10 שנים ● המנכ"לית נטלי משען-זכאי אמרה בשיחת המשקיעים: "היו לנו שני נכסים עם סימן שאלה לגביהם. היום יש סימן קריאה"

הדירה  ברחוב רעות בשכונת ''בצוותא'' בחריש / צילום: יעקב קדם

מחיר חריג: בכמה נמכרה דירת גן עם 5 חדרים בחריש?

בשכונת "בצוותא" בחריש נמכרה דירת גן בת 5 חדרים, בשטח בנוי של 141 מ"ר תמורת 3.035 מיליון שקל ● הדירה נמכרה על רקע ירידת מחירים של כ־12% בעיר בדירות רגילות ● מדובר במחיר גבוה מאוד יחסית לשוק דירות הגן בחריש

בינה מלאכותית / צילום: Shutterstock

צה"ל מקים זרוע חדשה לבינה מלאכותית ולמערכות רובוטיות

כחלק ממהלך רחב להרחבת השימוש בטכנולוגיות מתקדמות בשדה הקרב, צה"ל מקדם הקמת זרוע חדשה לבינה מלאכותית ולמערכות בלתי מאוישות ● "יחידות מאוישות יילחמו בשילוביות עם כלים בלתי מאוישים להשגת יתרון ועליונות מבצעית בשדה הקרב", אמר הרמטכ"ל

נתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

6,000 רכבים ביום: כמה חוסכים "הנתיבים המהירים" באיילון?

פרויקט "הנתיבים המהירים" שהובילה חברת נתיבי איילון בהשקעה של 8 מיליארד שקל יצא לדרך לפני כחצי שנה, וכעת ניתן ללמוד כמה אנשים משתמשים בו וכמה הוא חוסך ● אלו הנתונים

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: Reuters

בזכות ה-AI: ההכנסות של פלנטיר זינקו בכמעט 100% ליותר מ-2 מיליארד דולר ברבעון

חברת ה-AI עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, עם הכנסות בגובה 2.31 מיליארד דולר ● החברה העלתה גם את תחזיתה לשנת 2026 המלאה וסיפקה תחזית אופטימית לרבעון הרביעי של השנה

מייסדי קבוצת הפיננסים פרופיט, אסף בנאי ושלומי אלברג / צילום: קבוצת הפיננסים פרופיט

פרופיט בוחנת מהלך לא שגרתי: הקמת פעילות גמל

קבוצת הפיננסים שוקלת לנהל קופות גמל וקרנות השתלמות בעצמה ● המהלך יהפוך את סוכנות הענק למתחרה של הגופים שאנשיה משווקים ● למרות חסמי הכניסה הגבוהים, בפרופיט, המפקחת על 130 מיליארד שקל, בוחנים את האפשרות לעומק

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

"הצמיחה החזקה אי פעם": טאואר בדרך להכנסות של 2 מיליארד דולר בשנה

יצרנית השבבים הישראלית עקפה את תחזיות האנליסטים לרבעון השלישי וסיפקה תחזית אופטימית להמשך השנה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר מצהיר: "נכנסים לשלב הצמיחה החזק בתולדות החברה" ● מנוע הצמיחה המרכזי - תחום הסיליקון פוטוניקס, שצפוי לזנק פי 5 מקצב ההכנסות של 2025 ● למרות המספרים החזקים, המניה צללה במסחר בתל אביב ובוול סטריט