גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הבשורה של צוקרברג שהזכירה למשקיעים תקופות אחרות, ולמה לגוגל נוצרה סיבה לדאגה?

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות