גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל עמירה גוטמן / צילום: תמר מצפי
עו"ד שיראל עמירה גוטמן / צילום: תמר מצפי

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

יקב רקנאטי / צילום: אורנה בן חיים

נסענו בכביש יפהפה בגליל וגילינו מאפים, יין ותרבות שלא הכרנו

יצאנו לטיול בין הגפנים לזיתים של מרום הגליל ומצאנו מאפה גבינה שמנמן בבית מטורקיז, שוק ירקות שנקטפו עם שחר ורוזה ביקב שמתרחק מקלישאות ● חגית אברון תופרת יום

אתר הספא הגיאותרמי Blue Lagoon באיסלנד / צילום: Reuters, Craig Ruttle

הלגונה הכחולה בדרך לבורסה, וזו הולכת להיות הנפקה לא שגרתית

אתר הספא המפורסם באיסלנד שרד התפרצויות געשיות, פינויי תיירים וסגירות חוזרות, וכעת הוא בדרך לבורסה במדינה • עם הכנסות של 156 מיליון אירו ותוכנית אופציות ל-700 עובדים, נותרה רק שאלה אחת: איך מתמחרים חברה שהר געש יכול לסגור בכל רגע?

חברת הדירוג פיץ' / צילום: Shutterstock

חברת הדירוג פיץ' מעריכה: זה התרחיש הסביר לפלונטר הפוליטי

סוכנות דירוג האשראי מעריכה כי הפלונטר הפוליטי בישראל עלול להוביל לבחירות נוספות בעוד כחמישה חודשים ● בפיץ' מציינים כי היעדר תקציב חדש עשוי דווקא להקטין את הגירעון בטווח הקצר, אך מזהירים: לא מדובר בשיפור אמיתי במצב הפיסקלי

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

האם זה הזמן להצטייד בדולרים? מומחים מנתחים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל השקעות בכיר: "הבורסה לא אטרקטיבית, הנדל"ן מת" ● איפה להשקיע? המומחים ממליצים להתרחק מנדל"ן; להתמקד באג"ח קצרות, טק דואלי וביטחון ●  מניית הרחפנים שצנחה ב-50%: הזדמנות השקעה או מלכודת? ● אבנר חדד מהפניקס מרגיע: "אין פאניקה בשווקים, מדובר בתיקון טבעי" ● וגם: רשות שוק ההון סוגרת את מלכודת ההנחות בביטוחי החיים - אך האם המבוטחים באמת ישלמו פחות?

סקר חדשות 12 האחרון לפני יום הבחירות / צילום: צילום מסך, חדשות 12

המבחן הבא של הסוקרים: לשכנע את תנובה וסלקום שהן לא שורפות מיליונים

כישלון הסקרים הפוליטיים בבחירות מעמיד למבחן את המודל העסקי של תעשיית מחקרי השוק ● מומחים מנתחים את ההבדל בין שאלות פוליטיות טעונות להרגלי קנייה בסופר, ומסבירים ממה באמת צריכות החברות במשק לחשוש

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

המוכרים עזבו את העיר - ודירת הבוטיק נמכרה ב־1.7 מיליון שקל בלבד

דירת 4 חדרים בשטח של 113 מ"ר בנתיבות נמכרה תמורת 1.695 מיליון שקל ● "יש הרבה בנייה חדשה בעיר, מה שמגדיל מאוד את ההיצע ומחזק את הכוח של הקונים" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

חנות לגו בברלין ממוגנת בלוחות עץ, לקראת הסופ''ש / צילום: Reuters, Annegret Hilse

300 אלף בצרפת, 100 אלף בגרמניה: גל המחאה שוטף את אירופה

גל המחאה נגד יוקר המחיה התפשט ברחבי אירופה, כאשר מאות אלפים יצאו לרחובות בצרפת, גרמניה ואיטליה, ועימותים אלימים נרשמו בכמה מוקדים ● משרד הפנים הצרפתי נערך בכוחות מתוגברים, אחרי המהומות שאירעו לפני שבועיים עם כ-70 אלף שוטרים ברחובות

חיל האוויר ההודי / צילום: Reuters, Ankit Tyagi

905 מיליון דולר: התעשייה האווירית על סף עסקת ענק בהודו

ניו דלהי אישרה את הצעת החברה הישראלית כמועמדת היחידה במכרז, שבו התמודדו גם חברות רוסיות ואירופיות ● במסגרת העסקה, אם תצא לפועל, יוסבו שישה מטוסי בואינג 767 למתדלקים ● העסקה עשויה להיות מהגדולות שנחתמו בין המדינות בתחום הביטחוני

אלעד ארנפלד, מנכ''ל החברה הממשלתית לתיירות / צילום: אלי הלוי

כילד מכר סוכריות מהכותל. היום הוא מוביל גוף ממשלתי שחולש על מיליארדים

"בני נולד עם שיתוק מוחין והייתי צריך לעשות שינוי. אני מנגן בכינור, אז מצאתי עבודה קרוב לבית כסמנכ"ל בחברת התקליטים התו השמיני" ● שיחה קצרה עם אלעד ארנפלד, מנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות

ניקולס קייג' בקדימון של הסרט. אין מפיץ או תאריך יציאה / צילום: מתוך הרשתות החברתיות

הוא מימן מכיסו סרט עם ניקולס קייג' ב-45 מיליון דולר. ואז הסרט נגנב

תביעה נגד נטפליקס בגלל כונן קשיח שנעלם היא התפנית האחרונה בסיפורו רצוף התלאות של הסרט Fortitude

הוצאות הביטחון זינקו, וכן הפיצויים על נזקים. בניין שנפגע מטיל מאיראן, ת''א / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הגירעון מעמיק, המסים על הפרק: החשבון הכלכלי שמחכה לממשלה הבאה

תוצאות הבחירות השאירו את המערכת הפוליטית בלתי מוכרעת, אך הכלכלה הישראלית לא יכולה להמתין ● הזינוק בדרישות הצבאיות, הקופה המדוללת של מס רכוש ורפורמות המיסוי הנדרשות יעמדו במרכז סדר היום ● המומחים כבר מזהירים: "המשימה הראשונה תהיה ריסון תקציב הביטחון, כי ההוצאה כרגע בלתי נשלטת"

שריפה לאחר פיצוץ במפעל אינטל קריית גת / צילום: כבאות והצלה לישראל

פיצוץ יקר: כך תוביל התאונה בקרית גת לאובדן של 300 מיליון דולר מהכנסות אינטל

באינטל חששו מפגיעה של טיל איראני או עזתי - אך התברר כי דווקא תאונת עבודה אקראית היא שהובילה לנזק המתועד הגדול ביותר בהיסטוריה של מפעלי אינטל בכל העולם ● בשיחות המשקיעים סמנכ"ל הכספים לא פסל את גלישת נזקי ההשבתה, שאמורה להסתיים בימים הקרובים ● תגובת המשקיעים מוכיחה עד כמה תלויה אינטל במפעל בישראל ● ויש גם חדשות טובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

התשקיף מגלה: ברזאני תחלק דיבידנד ענק, שכר הבעלים יזנק

חברת התשתיות תנסה לגייס בהנפקתה כמיליארד שקל ותחלק כשליש מהתמורה לבעלי המניות ● צופה קפיצה של 42% ברווח השנתי ל-113 מיליון שקל ● שכרם של הבעלים והמנכ"לים המשותפים, האחים יוסי ברזאני ודיין בר, כמעט יוכפל לאחר ההנפקה ל-4.1 מיליון שקל כ"א

מגנוס פרל, הבן של וויל / צילום: Reuters, Alive Coverage

"ילדים של" מככבים על הבמות: שם משפחה מפורסם מבטיח פופולריות או יוצר מכשול?

בעידן שבו שם, קהל וקשרים הם נכסים, להיות צאצא של אומן מצליח שווה הון תרבותי ● אבל גם הם לא ישרדו בתעשיית המוזיקה בלי כישרון ● המפיק חיים שמש: "להתבסס על פרוטקציות לא עושה טוב לאף אחד"

הדירה  ברחוב רעות בשכונת ''בצוותא'' בחריש / צילום: יעקב קדם

מחיר חריג: בכמה נמכרה דירת גן עם 5 חדרים בחריש?

בשכונת "בצוותא" בחריש, נמכרה דירת גן בת 5 חדרים, בשטח בנוי של 141 מ"ר תמורת 3.035 מיליון שקל ● הדירה נמכרה על רקע ירידת מחירים של כ־12% בעיר בדירות רגילות ● מדובר במחיר גבוה מאוד יחסית לשוק דירות הגן בחריש

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

מזרחי טפחות יעניק 1,000 שקל להורים לסבסוד חוגי ילדים - אלה הכוכביות

ההטבה, במסגרת מתווה בנק ישראל, מוגבלת למספר של 10,000 החשבונות הראשונים שיגישו בקשה והיא גם מותנית בהיקף הכנסה ושימוש בכרטיס אשראי ● סקר שערך הבנק מצא ש-91% מההורים בארץ מעידים שהוצאות החוגים מכבידות על התקציב

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר ויו''ר בריל / צילום: רמי זרנגר

שחר תורג'מן מציג: כך ניצחתי את שר האוצר "השחצן"

נשיא איגוד לשכות המסחר, שחר תורג'מן, יצא נגד הרחבת הפטור ממע"מ והיה ממובילי המהלך לביטולו ● בראיון לגלובס הוא תוקף את סמוטריץ' ("שחצן"), מכנה את הליכי השימוע לעובדים "מפעל זבל בירוקרטי" ומתעקש שהיבואנים והקמעונאים אינם אחראים ליוקר המחיה ● "לפני סטארט־אפ־ניישן - אנחנו רגוליישן־ניישן"

הדמיית פרויקט אאורה סיטי בחדרה. מודל פיננסי שונה / הדמיה: באדיבות אאורה

עם מלאי דירות על הנייר שמספיק ל-70 שנה, אטרקצ'י מעדיף לפזול לצדדים

חברת ההתחדשות העירונית, הגדולה בפער ממתחרותיה, דיווחה השבוע על רכישת חברת "בית בכפר" לפי שווי עצום של 1.7 מיליארד שקל ● המהלך מבהיר עד כמה גדול הסיכון בתחום התמחותה, ואיך הדיור המוגן אינו גחמה, אלא גידור אסטרטגי

שלושת הדברים שמאפשרים לעובדים לפתור בעיות בצורה יצירתית / צילום: Shutterstock

אל תבנו על ה-AI: שלושת הדברים שמאפשרים לעובדים לפתור בעיות בצורה יצירתית

ארגונים משקיעים בחדשנות, אבל מתברר שהבעיה היא פחות איך לייצר רעיונות טובים אלא איך להפוך אותם לפתרונות אמיתיים ● מחקר חושף כי נטייה ללמידה ונחישות הם רק חלק מהסוד, וכשעובדים עמוסים אין להם סיכוי - הם זקוקים לפניות פסיכולוגית כדי להצליח לפתור בעיות באופן יצירתי

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap

11 שעות עם טראמפ: מה ראינו בשטח בשבע עצרות בחירות בתוך שבעה ימים

מסע עצרות הבחירות במדינות שרובן מזוהות עם הרפובליקאים נועד לעודד את תומכי טראמפ להגיע לקלפיות ביום הבחירות, ובכך לצמצם את הפסדי המפלגה הצפויים