גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל עמירה גוטמן / צילום: תמר מצפי
עו"ד שיראל עמירה גוטמן / צילום: תמר מצפי

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

קידוח לויתן / צילום: אלבטרוס

דליה גוררת את ניו מד ורציו לבוררות בינלאומית בלונדון על עסקת הגז מלוויתן

דליה פנתה לבית הדין לבוררות בלונדון בדרישה להכריז על ביטול עסקת הענק ממאגר לוויתן על ידי ניו מד ורציו כחסר תוקף ● לטענת דליה, תנאי ההסכם התקיימו במלואם עם קבלת אישור רשות התחרות, בעוד שבשוק מעריכים כי מדובר בטקטיקה אגרסיבית של המוכרות לפתיחת החוזה והעלאת מחירים לאור ביקושי השיא לגז

גדי איזנקוט / צילום: גלעד קוולרצ'יק

ישר: רמטכ"ל העבר שיפחית את תקציב הביטחון

מפלגת ישר מתנגדת להעלאת מסים כללית, אך מציעה להטיל מסים על מוצרים ספציפיים ● היא אומנם נגד קיצוץ בביטחון עכשיו, אבל בעד הפחתה בטווח הארוך ● המצע הכלכלי, פרויקט מיוחד 

קלפי / צילום: Shutterstock

כמה ישראל חריגה בתדירות הבחירות שלה?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: נהוג לחשוב שאנו פוקדים את הקלפי כל שבועיים, אך התמונה המלאה יותר מורכבת

הפגנה בעד דיור בר השגה בברלין, בחודש שעבר / צילום: Shutterstock

הלאמה, פיקוח על שכר הדירה והעלאת מסים: הקואליציה החדשה בברלין מתכוונת להילחם בבעלי הדירות

מפלגת השמאל חוזרת להנהגת בירת גרמניה עם הבטחה אחת ברורה לבוחרים: להוריד את מחירי השכירות בכל מחיר, גם אם זה אומר עימות חזיתי עם הממשלה הפדרלית

צילום: דובר צה''ל

כחלק מהכוננות לקראת הבחירות - בצה"ל הוחלט על צמצום כניסת פועלים פלסטינים ליו"ש בימים הבאים ● דיווח: איראן הודיעה לפקיסטן כי היא פתוחה לחידוש המשא ומתן עם ארה"ב ● כוחות הביטחון פעלו הסופ"ש בכ-40 כפרים ועצרו כ-40 חשודים, ובהם מחבלים המזוהים עם חמאס ● עדכונים שוטפים

מייסדי פיירבלוקס, מימין: פבל ברנגולץ, מיכאל שאולוב ועידן עפרת / צילום: יוליה נר

פיירבלוקס הישראלית מפטרת כ-70 עובדים בעולם ובישראל

חברת הפינטק הישראלית, המפתחת תשתיות לניהול ואבטחת נכסים דיגיטליים, מפטרת כ-7% מכוח האדם שלה במסגרת שינוי מבני ● מדובר בסבב הפיטורים השלישי של החברה בשנים האחרונות, לאחר שביצעה צמצומים גם ב-2023 וב-2024 ● פיירבלוקס: ״החלטה קשה אך הכרחית״

אילוסטרציה: Shutterstock

"הפוליטיקאים לא טיפשים, הם יודעים מה מביא קולות ומה לא": ההסכת שמלמד איך להתווכח טוב יותר

במדינה עם שיח פוליטי רווי האשמות ועקיצות, בבית אבי חי מנסים ללמד איך לנהל דיבייט ● "ויכוחימפיאדה", הסכת קומי לילדים, הפך בעזרת אלוף העולם בדיבייט סטודנטים ד"ר רועי שולמן את הוויכוח הישראלי לספורט עם חוקים, שופטים וכרטיס אדום

חיפוש עבודה / אילוסטרציה: Shutterstock

בוגר דוקטורט מפרינסטון הגיש מועמדות ל־2,300 משרות. הוא עדיין לא מצליח למצוא עבודה

הקיפאון העמוק בשוק העבודה פוגע במיוחד בעובדים בעלי השכלה אקדמית

המעלית של Böcker מחוץ ללובר, אחרי השוד / צילום: ap, Alexander Turnbull

אחד משודי התכשיטים הנועזים בהיסטוריה הפך למהלך שיווקי מבריק

שודדי תכשיטים רוקנו את גלריית אפולו בלובר תוך דקות בעזרת מעלית ריהוט גרמנית ● רוב התאגידים היו שוכרים משרד ניהול משברים, אבל ב-Böcker בחרו "לרכוב" על הפשע - ושברו את הרשת ● כך הופכים זירת פשע לנכס מיתוגי ● האלגוריתם האנושי, מדור חדש

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מדד ת״א 35 סוגר שבוע שלילי. ומי הסקטור שהוסיף 4.5%

המסחר בת"א ננעל בירידות שערים בהובלת מניות השבבים שנגררו מטה בעקבות וול סטריט • בסיכום שבועי, המגמה מעורבת: ת"א 35 נחלש, אך ת"א 90 זינק בזכות סקטורי הנדל"ן והבנייה • בגזרת החברות: קרן פימי מציעה לרכוש 50% ממיטרוניקס, תחנת הכוח דליה גוררת את שותפויות לוויתן לבוררות בלונדון, וסופר פאוור רוכשת את פז גז אנרג'י • הדולר נחלש קלות ונסחר סביב 3.105 שקלים.

אמיר ירון ורה''מ בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

בנק ישראל נגד נתניהו: "קריפטו לא יכול לשמש מסלול עוקף סנקציות"

בבנק המרכזי הגיבו הערב באופן חריג לדבריו של ראש הממשלה, לפיהם ישראל צריכה להיערך לכלכלת קריפטו וכי בלוקצ'יין יכול לסייע לעקוף סנקציות, ובפועל סותרים אותם ● בבנק הדגישו כי על הדרג המדיני להתמקד במניעת הסנקציות ובהמשך קיום קשרי המסחר עם שותפותיה העיקריות של ישראל ● נתניהו בראיון: "מודה לבנק ישראל על העצות, אבל עושה מה שאני חושב"

בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הציונות הדתית וזהות: בסוף הקדנציה - השר נזכר לדבר על צעדים חברתיים

הציונות הדתית וזהות מצדדת בקיצוץ תקציב הביטחון, ושותפה בעניין זה רק לרשימה המשותפת ● "ניתן לחזק את הביטחון בלי לממן זאת מהתקציב הציבורי" ● המצע הכלכלי, פרויקט מיוחד   

יאיר גולן / צילום: כדיה לוי

הדמוקרטים: בנוגע ליוקר המחיה, גולן מוכן ללכת נגד הגוש

מפלגתו של יאיר גולן תומכת בפיקוח מחירים בניגוד לשותפיה בגוש ● אילו מסים מציעה המפלגה להעלות ואילו צעדים תבצע נגד יוקר המחיה? ● המצע הכלכלי, פרויקט מיוחד

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

100 מ"ר, ארבעה חדרים וממד: בכמה נמכרה הדירה בחיפה?

דירת 4 חדרים בשטח של כ־100 מ"ר בחיפה נמכרה תמורת 1.25 מיליון שקל אחרי כחודש על המדף ● המתווך: "יש ביקוש חזק לדירות ממוגנות בעיר"● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

שולחן אירוח במוצאלה, מוצא / צילום: באדיבות מוצאלה

גבינות עזים, סחלבים וג'ין סתווי בחגיגת אוכל כפרית בין ההרים

ארוחת בוקר שלמה על פוקצ'ה, סדנת אלכוהול משובח וזיכרונות עטופים בבצק מנחם ● ביקור אצל האנשים מאחורי הסירים בפסטיבל מטה יהודה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה חאבייר מיליי / צילום: קובי גדעון, לע''מ

דיווח: אחרי הסנקציות הבריטיות - שינוי המדיניות בישראל והתמיכה בארגנטינה

נתניהו קבע כי ישראל תתמוך בדרישה של ארגנטינה לקיים שיחות על הריבונות שחלה באיי פוקלנד ● השינוי בעמדה הישראלית מגיע אחרי הסנקציות שהבריטים הטילו על התנחלויות בישראל

ארגזי קלפי לקראת הבחירות / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

וינטר וזליכה עשויים לאבד מיליונים. מה הסיבה?

פרויקט המטרו התקדם השבוע בצעד משמעותי. מהו? ● בכמה מוצעת למכירה מסעדת אורסולה הפופולרית שביישוב צוקים? ● וגם: באיזו עיר בישראל הכי קשה לקבלנים למכור דירות? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

סמ''ר רון יונתן רויטמן ז''ל וסמל יובל שי סוילם ז''ל / צילום: דובר צה''ל

שני לוחמי צה"ל נפלו בפיגוע הירי בצומת יהודה

פיגוע ירי סמוך לצומת יהודה: סמ"ר רון יונתן רויטמן וסמל יובל שי סוילם נאבקו במחבלים - ונהרגו במהלך חילופי האש ● במערכת הביטחון בישראל מזהירים מהצהרות שיובילו לקריאה שגויה של המציאות, בעוד בטהרן מעריכים כי עימות הוא ודאי ועשוי לפרוץ עוד לפני פתיחת הקלפיות בישראל ● טראמפ: ארה"ב עשויה לבצע פעולה צבאית נוספת נגד איראן • עדכונים שוטפים  

עטיפת הקלטת ''הקרב על הוועד'' של ''הגשש החיוור''. שיעור בדמוקרטיה / צילום: ויקיפדיה

בגיל 73 רונלד רייגן הוכיח איך הופכים חיסרון ליתרון. בזכות בדיחה אחת

מראשות ועד הבית ועד המרוץ לנשיאות ארה"ב, מערכות בחירות מספקות חומר בלתי נדלה לקומדיות ● דרך סרטים וסדרות כמו "הקרב על הוועד", "בחירות או לא להיות" ו"מחלקת גנים ונוף", מתברר כיצד המאבק על כוח, הפער בין תדמית למציאות והניסיון למצוא חן בעיני הבוחרים הופכים את הפוליטיקה למופע משעשע

שחלות / איור: Shutterstock

שיבא יוצא למחקר ענק על האיבר שהוזנח במשך עשרות שנים

מחקרים גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת, השחלות לא מסיימות את תפקידן בתום תקופת הפוריות ● חוקרות משיבא קיבלו 6 מיליון דולר כדי לפצח איך הן משפיעות על ההזדקנות ● מדעי אריכות החיים