גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

אפריל המדהים בגמל: המסלול שעקף את כולם ואלו שכמעט שברו שיא של 15 שנה

החוסכים בקופות הגמל נהנו בחודש החולף מתשואה פנומנלית של כ-4.2% במסלול הכללי וכ-8.3% במסלול המנייתי ● למרות הביצועים העודפים של השוק האמריקאי מסלולי ה-S&P 500 עם תשואה של 2.5%, בשל התחזקות השקל מול הדולר

משרדי פלייטיקה / צילום: איל יצהר

הרכישה שהצליחה יותר מדי והפכה לבעיה גדולה של פלייטיקה

רכישת סופרפליי הייתה אמורה להיות מנוע הצמיחה של פלייטיקה, והיא אכן עלתה על הציפיות ● אלא שההצלחה מקפיצה את התשלום לכמעט פי שניים מהמחיר ההתחלתי, והחברה הזהירה שייתכן שלא יהיה לה מספיק מזומן, מה שעלול להוביל לסיכון תזרימי ממשי

זאבים בצ'רנוביל / צילום: Reuters, Vasily Fedosenko

40 שנה לאסון צ'רנוביל: מה מגלים מחקרים על תוצאותיו?

התאונה הגרעינית הגדולה שהתרחשה באפריל 1986 בצפון מערב אוקראינה עדיין משמשת מושא למחקר של מדענים מתחומים שונים ● מה מצא המחקר הישראלי על הניצולים שעלו לארץ, מדוע הג'וקים לא עמדו בציפיות ואיך משמשים נתונים מהאזור את שני הצדדים בוויכוח על הקמת כורים גרעיניים חדשים ● וגם: כטב"מ רוסי אחד הראה שהאירוע כנראה לא הסתיים

עבודה של עומרי גולדזק (''בת גלים 14'') / צילום: דניאל חנוך

מחשבות על בית ומשמעות העמל: האירוע שחושף מה מעסיק את האומנים בישראל בימים סוערים

הביאנלה לאומנויות ולעיצוב שעלתה במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב עמוסה לעייפה ביצירות מקוריות, חכמות ומרגשות, כולן מתחקות אחר משמעות היצירה בעת של מלחמה וטלטלות

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס; נבות בר, מנכ''ל קיסטון; אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: סטודיו דינו, דודי מוסקוביץ', יח''צ

נחשף בגלובס: קרן קיסטון מצטרפת לעסקת הענק לרכישת הוט מובייל

קיסטון מצטרפת במקום מור, ותרכוש ביחד עם דלק ישראל ולאומי פרטנרס את חברת הסלולר בעסקה המשקפת לה שווי של 1.88 מיליארד שקל ● קיסטון ודלק ישראל יהיו בעלות נתח של 40% כל אחת, בעוד לאומי פרטנרס תחזיק ב-20%

אימונים של חטיבת מילואים בגבול הצפון / צילום: דובר צה''ל

המענק הגדול לחיילי המילואים בדרך ויגיע לעד 50 אלף שקל ללוחמים

המענקים שיתקבלו מחר צפויים לזנק באלפי שקלים, ועשויים להגיע עד ל־50 אלף שקל במקרי קיצון ● אלא שבהיעדר מחשבון מעודכן מטעם צה"ל, המילואימניקים נותרים באפלה לגבי גובה התשלום ומועד הפקדתו המדויק ● כל מה שצריך לדעת על התגמול הנוסף

אאודי Q3 40 קוואטרו / צילום: יח''צ

החל מ-319 אלף שקל: מותג יוקרה גרמני מציג דגם תוצרת סין

אאודי Q3 40 קוואטרו, הדגם רב המכר של אאודי, עובר חידוש חיצוני ופנימי מקיף ● עם תא נוסעים איכותי ויכולת דינמית מלוטשת, הוא יסב הנאה רבה למי שידע להעריך אותה - ויהיה מוכן לשלם את המחיר

מנכ''ל סופרגז פאוור, דניאל ספיר / צילום: ענבל מרמרי

תמורת 395 מיליון ש': אלומה רוכשת את פעילות הגז הטבעי של סופרגז

קרן ההשקעה בתשתיות תרכוש את קווי אספקת הגז הטבעי של סופרגז, שתתמקד בפעילות הליבה שלה ● בעקבות העסקה, החברה בניהולו של דניאל ספיר, תרשום רווח של כ-20 מיליון שקל

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

היורש של וורן באפט הגיע לבורסה, המניה צנחה 18% ביום אחד

קרן הגידור של המשקיע המפורסם ביל אקמן החלה להיסחר אתמול וסיימה את יומה הראשון עם ירידה חדה של 18% ● מי שנחשב במובנים הרבים ה"יורש" של וורן באפט מסביר למה הלך להנפקה מלכתחילה

קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

חשד נוסף לעוקץ קשישים: חברי חוליה נעצרו בגין מרמה בהיקף של מיליון שקל

המשטרה עצרה אתמול 11 חברי חוליה שעפ"י החשד פעלו באופן שיטתי ומתוחכם ברחבי הארץ כלפי כ-70 קורבנות בני הגיל השלישי ● הקורבנות דיווחו על דפוס פעולה זהה: שיחת טלפון מ"נציג שירות" של חברת תקשורת, בקשה למסירת פרטים מזהים באמתלות שונות, וזמן קצר אח"כ - גילוי של חיובים בעשרות אלפי שקלים בכרטיסי האשראי

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

למכור במאי וללכת? לא הפעם

אסטרטגיית ההשקעות הוותיקה של וול סטריט קוראת לצאת מהשווקים במאי לקראת חולשה מתמשכת שתועדה עד אוקטובר ● אך יש מי שמאמינים שהפעם השווקים דווקא בדרך לעליות, ואלה הסיבות

אורלי עדס, מנכ''לית ועדת הבחירות המרכזית / צילום: דוברות הכנסת

אחרי 15 שנה: מנכ"לית ועדת הבחירות אורלי עדס תפרוש מתפקידה

עדס, שמכהנת מאז 2010 והובילה מאז שבע מערכות בחירות, תסיים את תפקידה ביולי ● יו"ר הוועדה, השופט נעם סולברג, הפציר בה להישאר אך היא דחתה את הבקשה ● הבוקר דווח כי לפני מספר חודשים סולברג ביקש לקצוב את כהונתה, אך נשיא המדינה יצחק הרצוג התערב כדי למנוע פגיעה בתפקוד הוועדה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מדד S&P 500 זינק לשיא חדש בחודש הטוב ביותר שלו זה חמש שנים; מניית גוגל קפצה בכ-10%

נאסד"ק ו-S&P 500 עלו לשיאים ● מחירי הנפט עברו לירידות ● צ'ק פוינט צנחה בעקבות הדוח הרבעוני ● אתמול: דוחות של ארבע ענקיות הטכנולוגיה הציגה תמונה מעורבת, התוצאה: אלפאבית זינקה, מטא נפלה ● קצב האינפלציה המועדף ע"י הפד עלה ל-3.2%,  רמתו הגבוהה מזה שלוש שנים

אזור הפגיעה הישירה של הטיל האיראני בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

המאבק על פרויקט פינוי־בינוי במתחם הסמוך למקום נפילת הטיל בבית שמש

הרוב הסכים לפרויקט פינוי־בינוי בבית שמש, הבניינים הסמוכים כבר נהרסו, אך דייר אחד מסרב לחתום ● השכנים טוענים ל"סחטנות" ומצביעים על סכנת הטילים, ואילו בעל הדירה מתעקש כי הוריו הקשישים חיים בה ואינם מעוניינים לעזוב

חיילים גרמנים / צילום: Shutterstock

המדינה שרוצה להפוך לצבא החזק באירופה עד 2039

בתקציב הביטחון של ארה"ב עלתה דרישה לתקצוב 4.2 מיליארד דולר עבור תוכנית "תשתית הבינה המלאכותית הריבונית" ● במבצע שאגת הארי השתמשה ארה"ב בטכנולוגיות שהניסוי המבצעי המהותי הראשון בהן היה דווקא באוקראינה • המדינה באירופה שנהנית ממכירות בשווקים שישראל לא נמצאת בהם ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דנה ביטון לב עמי, מנכ''לית BUYME / צילום: ליאור שליק

אחרי עסקת הפניקס: דנה ביטון לב עמי מונתה למנכ"לית BUYME

המינוי מגיע מיד לאחר אישור מכירת 65% מ־BUYME לקבוצת הפניקס בכמיליארד שקל ● ביטון לב עמי, מנכ"לית קבוצת TLC שממנה צמחה החברה, תוביל אותה תחת הבעלות החדשה

כוונת חכמה של סמארט שוטר. מותקנת על רובה סער / צילום:  Smart Shooter

החברות שנותנות מענה טקטי לרחפני הנפץ של חיזבאללה

הם עולים מאות דולרים בודדים בעלי אקספרס וחסינים לשיבוש: רחפני הסיב של חיזבאללה הפכו לאיום ממשי ● בזמן ש"אור איתן" מתעכבת ורחפני התקיפה סובלים ממחסור בתקציב, שורה של סטארט־אפים ישראלים מנסה לספק מענה טקטי לאיום שחומק מהביטחוניות הגדולות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

אופטימיות זהירה בוול סטריט: עליות קלות בממדים המובילים

מניית אפל מזנקת בכ-4% לאחר פרסום דוחות חזקים, בעוד מניית רובלוקס צונחת ● הביטקוין מתחזק בכ-2.6% ● באירופה לא היה היום מסחר בגלל האחד המאי

אייל לפידות, מייסד ויו''ר ארכימדס מימון נדל''ן / צילום: הגר בדר

החיים אחרי הפניקס ושיכון ובינוי: כך משלב אייל לפידות בין פיננסים ונדל"ן

ארכימדס של לפידות תעניק לתדהר מימון בהיקף של כמיליארד שקל - כך נודע לגלובס ● העסקה מפנה זרקור לפעילות שהקים, המנצלת פערי ריביות בין הלוואות שמעמידים הבנקים ליזמי נדל"ן, לאלה שניתן לקבל בשוק האג"ח ● וגם: כמה שוות מניות הביטוח שמחזיק לפידות

פתיחת שולחן / צילום: משה לוי

המקום החדש בבת גלים שמספק עוד סיבה לנסוע לחיפה

מפגש בת גלים החיפאי הוא מקום שכונתי אמיתי עם השפעות ים תיכוניות, שרק רוצה לעשות לאנשים טוב על הנשמה ובבטן, ובלי לקרוע את הכיס