גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למשקיעים בוול סטריט לא היו חסרות צרות, ואז הגיעה אמזון

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● וול סטריט סגרה יום שלישי רצוף של ירידות, ה-S&P 500 עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה ● אמזון צנחה אתמול במסחר המאוחר בכ-10%, בעקבות דוחות מעורבים שפרסמה ● הביטקוין צנח אתמול בכ-10% ונסחר הבוקר סביב 65 אלף דולר ● וגם: הכירו את מניית ה-AI החדשה שתיכנס היום למדד ה-S&P 500 ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון מגדילה את ההימור על AI, והמשקיעים מודאגים; המניה נופלת

אמזון רשמה שיא רבעוני בהכנסות של 213 מיליארד דולר, מעל התחזית ● הרווח למניה, 1.95 דולר, היה מעט מתחת לצפי ● הכנסות הענן היו 35.6 מיליארד דולר, מעל התחזיות, עם צמיחה שנתית של כ־21% ● המניה נופלת במסחר המאוחר בעיקר בשל תחזית השקעות חריגה של כ־200 מיליארד דולר לשנה הקרובה, שמעוררת חששות לגבי הלחץ על התזרים והרווחיות

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

טוביה לוסקין, המייסד והמנכ''ל לשעבר / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך: מייסד גבעות עולם יוצא בנזיד עדשים, החברה חוזרת לקידוחים

לאחר 12 שנות מאבק משפטי, נפרדת שותפות הנפט "גבעות עולם" מהמייסד טוביה לוסקין, שמכר את חלקו תמורת כ־1.2 מיליון שקל בלבד ופטור מחובות עתק ● כעת מכריזה ההנהלה על "דף חדש" וחזרה להפקת נפט מסחרית: "מחפשים שותף אסטרטגי, וגם נגייס הון בבורסה"

חוק הרווחים הכלואים / איור: גיל ג'יבלי

אלף פניות ביומיים: מי מחפש את נפגעי רפורמת הרווחים הכלואים?

למרות שצלחה את ועדת הכספים ושרדה את בג"ץ, רפורמת הרווחים הכלואים נתקלת במאבק חדש: רואי חשבון ובעלי חברות מתארגנים להקמת לובי נפגעים בכנסת, במטרה לעקר את החוק מתוכן

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

המדינה לא מסתפקת במניית זהב ומגבשת מודל חדש בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

עבאס עראקצ'י שר החוץ של איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

שר החוץ האיראני לפני השיחות בעומאן: "זוכרים מה אירע בשנה האחרונה, נכנסים למו"מ בעיניים פקוחות"

דוברת הבית הלבן: "טראמפ רוצה עסקה עם איראן, אבל אני רוצה להזכיר לאיראנים שיש לנשיא גם אופציות אחרות" ● צה"ל תקף במהלך הלילה ברצועת עזה בתגובה לירי מחבלים ● עדכונים שוטפים

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

ארגוני הפשיעה מצאו שיטה חדשה לגנוב מיליארדי שקלים מהמדינה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רשות המסים בלמה לאחרונה חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 25 מיליארד שקל, וארגוני הפשיעה החלו לחשב מסלול מחדש: לפרוץ למערכות של חברות אמינות, לגנוב זהויות ולהנפיק חשבוניות "רפאים" באישון לילה ● מקבלנים שחשבונם הוקפא ועד מילואימניקים שנפלו קורבן - כך עובדת שיטת העוקץ