גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה מצטרפת למשרד אגמון

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, לשעבר ראשת מחלקת התאגידים ברשות ני"ע, מצטרפת כשותפה למשרד אגמון-רוזנברג-הכהן, שם תנהל את מחלקת התאגידים

עו"ד שיראל גוטמן-עמירה נחשבה עד לאחרונה לשומרת-הסף של שוק ההון הישראלי, למגינת "המשקיע הקטן", ומי שהייתה האישה ועורכת הדין הראשונה שמילאה את תפקיד ראשת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך. עד לאחרונה ייצגה גוטמן את האינטרס של המדינה - ששוק ההון שלה יתנהל באורח תקין לרבות החברות הציבוריות הנסחרות בו. אולם בעוד ימים ספורים יצטרכו אותן חברות להתרגל לכך שגוטמן מתחילה לייצג אותן. גוטמן-עמירה "עוברת צד" ומצטרפת כשותפה למשרד עורכי הדין אגמון-רוזנברג-הכהן, שבו תנהל את מחלקת תאגידים.

במהלך כהונתה כראשת מחלקת תאגידים ברשות נשמעו מכיוון השוק קולות על כך שגוטמן-עמירה מגלה קו נוקשה וקשוח כלפי החברות בשוק ההון. כעת, היא תעמוד לצד אותם מבקרים ואף תייצגם. לדבריה, לא מדובר במעבר קיצוני. "כל הערכים שאני מאמינה בהם ושבאתי לקדם אותם, פועלים לטובת החברות. זאת אומרת, השקיפות וממשל תאגידי נכון תורמים לחברה, וזה מה שאני ארצה לשווק ללקוחות, כי אני מאוד מאמינה בזה. הכלים שיש לי רלבנטיים גם מבחינת העיניים של רשות ניירות ערך, וגם מהעיניים של החברות. הכול לטובת החברות. למשל, אני חושבת שאוכל לזהות טוב יותר את החשיפות, מה באמת חשוב, איפה כדאי להיזהר, ולשרת בזה את הלקוחות".

- ובכל זאת, עד עתה עמדת מול שוק ההון, וכעת את עוברת לעבוד עבורו.

"אמנם מעכשיו אני אייצג את הצד של שוק ההון, אבל גם ברשות ייצגתי את העמדה העניינית של מה נכון, איך צריך לפרש את החוק, איך צריך לפעול כדי לשמור על עניינו של ציבור המשקיעים. אני חושבת, שאפשר וצריך לעשות את זה גם כשמייצגים את הלקוחות. בסופו של דבר, גם דירקטורים וגם הנהלות צריכים לפעול לטובת החברה, וכדי לעשות את זה נכון, צריך לפעול לפי החוק. אני חושבת שיהיו לי כלים טובים להבין מה זה אומר, ואיך לעשות את זה".

כהונה סוערת בצל המשבר

גוטמן-עמירה הצטרפה לרשות ניירות ערך לפני 11 שנים. בשנים אלה היא שימשה במגוון תפקידים מקצועיים וניהוליים בכירים. האחרון שבהם הוא ניהול מחלקת התאגידים, המונה כ-50 עורכי דין ורואי חשבון. קודם לכן, היא שימשה בין היתר, כיועצת המשפטית של מחלקת תאגידים וכמשנה למנהל המחלקה. תקופת כהונתה כמנהלת מחלקת תאגידים, תפקיד שמילאה מ-2010 עד פרישתה מהרשות לפני כ-10 חודשים, הייתה סוערת במיוחד על רקע המשבר הכלכלי והשלכותיו.

במהלך התקופה, ועל רקע תופעת הסדרי החוב, הייתה מחלקת תאגידים שותפה לרפורמות להגנה על זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב, תוך מתן דגש לבחינת הערת "עסק חי" בתאגידים המדווחים על כך. בנוסף, גוטמן-עמירה יזמה מספר תיקוני חקיקה, שמטרתם להגביר הן את האחריות והסמכות של נאמני איגרות החוב, וכן גם את זכויותיהם של מחזיקי איגרות החוב.

גוטמן-עמירה גם הגדילה את מעורבותה של הרשות בכל הקשור לבדיקת הדוחות הכספיים של החברות, ובאכיפת כללי החשבונאות הבינלאומיים. היא הייתה בין מובילי פרויקט שיפור וקיצור הדוחות, הכולל הסדרה של גילוי ענפי בתחומים משמעותיים, ובהם הגז והנפט, הנדל"ן המניב והביומד; ולקחה חלק בהחלטות רשות ניירות ערך, שמטרתן למנוע ניצול לרעה של כללי החשבונאות והגבלת השימוש בתקן IFRS 9, כדי לרשום רווח שניתן לחלוקה כדיבידנד. בנוסף, היא הייתה שותפה במספר רפורמות שנעשו בתחום הממשל התאגידי ועסקאות בעלי-שליטה, בהם תיקון 16, 17, 18-19, 20 לחוק החברות ותיקונים בחוק ניירות ערך.

גוטמן עסקה גם רבות בפרשנות חוקים, ביישומם על החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב ובגיבוש עמדות הרשות לשם הצגתם בפני גופים ממשלתיים, ועדות ציבוריות ובתי המשפט. היא הובילה רפורמה לשינוי התשתית הרגולטורית הנוגעת להסדרי חוב של מחזיקי אג*ח במישורים שונים, ובהם ממשל תאגידי, חלוקת דיבידנד, הדיווח הכספי, תפקיד הנאמן וזכויות ציבור מחזיקי איגרות החוב.

במקביל לתפקידה האחרון שימשה גוטמן-עמירה כחברה במועצת רואי חשבון וכמרצה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית) לרגולציה על שוק ההון (קודם לעבודתה ברשות, עבדה 4 שנים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, כעורכת דין המתמחה בליטיגציה אזרחית ובדיני נזיקין.

לאחר פרישתה מרשות ניירות ערך, ביוני אשתקד, ובחלוף תקופת צינון של כארבעה חודשים עלה שמה כמועמדת לתפקיד הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, אך לבסוף מונתה לתפקיד דורית סלינגר.

- מה עשית בעשרת החודשים האחרונים, עד להחלטה שתצטרפי למשרד אגמון?

"קודם הייתה לי תקופת צינון של כארבעה חודשים, ואחר-כך השלמתי פערים עם המשפחה שלי, עשיתי הרבה דברים אישיים".

לדברי גוטמן-עמירה, היא קיבלה כל העת הצעות עבודה ממשרדים מובילים בתחום שוק ההון, עד שבחרה במשרד אגמון. "הם פנו אליי לפני מספר חודשים וביקשו שאצטרף למשרד. מה שאני מאוד אוהבת אצלם, נוסף לרמת הלקוחות, אלה שני דברים: הראשון, הוא האנשים. הם יוצאי-דופן. אני מכירה אותם שנים, את אורי רוזנברג, דן הכהן וצבי אגמון, ומאוד אוהבת אותם; והדבר השני, זה המוניטין. יש להם מוניטין ללא דופי, של יושרה, הגינות והצלחות.

"אני שמחה להצטרף לפירמה איכותית, שלה גם אופק צמיחה משמעותי. סביבת שוק ההון הפכה למורכבת מתמיד בשל שינויים באקלים הכלכלי לצד שינויי חקיקה ורגולציה, והקמת בית משפט כלכלי מהיר ויעיל. ביחד עם הצוות המקצועי במחלקה, המוביל בתחומו, בכוונתי לפעול בתחום של הקטנת חשיפות לחברות, בהטמעה נכונה של הוראות החוק החדשות, פירוק מיטבי של פירמידות, ליווי רכישות חברה על-ידי שחקנים חדשים ועוד".

- אמנם עזבת את הרשות, אך מה לדעתך צריך לתקן עוד - ועל מה לפקח - בהנהלות שוק ההון?

"זו שאלה מאוד עמוקה ורחבה שקשה לענות עליה בלי להעמיק. אבל בלי שום קשר למה עוד צריך לשנות, צריך קודם כול לתת לשוק את האפשרות ליישם את מה שכבר השתנה. היו המון שינויים בשנים האחרונות, יש בית משפט כלכלי, יש חוק ריכוזיות, יש תיקונים שנעשו בקשר להסדרי-חוב, יש תיקון 16 של ממשל תאגידי, יש IFRS סופר-מורכב, יש משבר אשראי, מה לא? אנשים חדשים, תחומים חדשים, גז, נפט, תקשורת, הכול בעצם השתנה. לכן, חייבים לתת לשוק זמן ליישם את מה שכבר השתנה, ללמוד את זה, לעשות את זה נכון, ולראות ששוק ההון קוצר את הפירות של השינויים שנעשו. זה הדגש המרכזי שאני רואה לנגד עיניי היום. אי-אפשר כל רגע לשנות כיוון".

עו"ד צבי אגמון אמר היום (א') על הצטרפותה של גוטמן-עמירה כי "מדובר בחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הפירמה והמשך למיזוג שנעשה לפני יותר משנה. שיראל תחזק משמעותית את השירותים שהמשרד מספק לחברות, לדירקטורים ולמנהלים, ולבעלי המניות בחברות, בכל הקשור להתמודדות של התאגידים עם שינויי חקיקה ורגולציה, וכן תסייע בהעמקת נתח המשרד בליווי עסקות גדולות".

תנהל את מחלקת התאגידים

משרד אגמון, בראשות עו"ד צבי אגמון, שהתמזג לפני יותר משנה עם משרד רוזנברג-הכהן בראשות עורכי הדין אורי רוזנברג ודן הכהן, מונה כ-70 עורכי דין, מתוכם כ-20 שותפים. את המשרד מנהלים עורכי הדין איילת גולמב-פלנר ואבי פורטן. המשרד הוא מהמובילים בארץ בתחומי עיסוקו, הכוללים ליטיגציה אזרחית, תובענות ייצוגיות, שוק ההון וניירות ערך, אנרגיה, תכנון ובנייה, הגבלים עסקיים, בנקאות ומימון.

בראש מחלקת תאגידים של המשרד, המדורגת בכל המדריכים המקומיים והבינלאומיים כאחת המובילות בישראל, עמד עד עתה עו"ד אורי רוזנברג, המדורג בעצמו כמוביל בתחום ניירות הערך ב- legal 500. המחלקה, שאותה תנהל מעתה עו"ד גוטמן-עמירה, מתמחה בתחומי ניירות ערך וחברות.

עוד כתבות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בית ההשקעות הקטן שכבש את צמרת התשואות – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הקרן שהניבה 266% בשלוש שנים, ואיזה סיכון אורב למוצר ההשקעה שהפך ללהיט ● 
המשקיע שמזהה סיכוי לקריסה של 35% במדד הפופולרי ● בלי סוכנים: בית ההשקעות הקטן שכובש את צמרת טבלת התשואות ● מנהל ההשקעות שבטוח: הסקטור הזה ייתן תשואה עודפת בשנים הבאות ● ה-SpaceX הבאה? שתי מניות חלל עם אפסייד של עד 61%

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

רפורמת עמלות העו"ש החדשה: החשבון יעלה עד 120 שקל לשנה

מעל לעשור לאחר השקת סלי העמלות, בנק ישראל משנה את כללי המשחק בעו"ש: הלקוחות ישלמו מחיר גג מפוקח, שיכלול גם שירותים שהיו כרוכים בעמלה נפרדת ● עבור מיעוט פעולות המחיר יירד ל-5 שקלים בלבד ● הרפורמה תיכנס לתוקף בצורה מדורגת מאוקטובר הקרוב ועד ליולי הבא

כותרות העיתונים בעולם

הטעות האסטרטגית שיכולה לעלות ביוקר לאיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: הטלת אגרות במצר הורמוז יכולה לחזור לאיראן כבומרנג, החשש של טראמפ מפגיעה בכלכלה היה אחת הסיבות להסכם עם טהרן, ו-AP ממפים את השטחים שישראל השתלטה עליהם מאז אוקטובר 2023 ● כותרות העיתונים בעולם 

ג'ארד קושנר / צילום: Shutterstock, Alex Brandon

פרויקט הנדל"ן בשווי 5 מיליארד דולר של ג'ארד קושנר נתקל במציאות האלבנית

פרויקט אתר נופש יוקרתי באלבניה מצית את "מהפכת הפלמינגו", מעורר חקירה רשמית ואזהרה מצד האיחוד האירופי

בורסת נאסד''ק / צילום: Shutterstock

משלחת של המדינה יוצאת לניו יורק. על הפרק: הנפקה של החברות הביטחוניות

לגלובס נודע כי משלחת הכוללת את סגנית מנהל רשות החברות, מעין הראל, נציגי רפאל ות"א ומשרד הביטחון תיפגש עם גורמי רגולציה וחתמים, במטרה לבחון השלכות של הנפקת החברות הביטחוניות בנאסד"ק ● ברקע: מחלוקת מול רשות ניירות ערך על סוגיית חובת הגילוי והחיסיון

רחוב הרצל, נהריה / הדמיה: סטודיו אייקו

עם מרפסת גג ובריכה: בכמה נמכר פנטהאוז בנהריה

הפנטהאוז בן 5 חדרים בשטח של 155 מ"ר בנוי, עם מרפסות בשטח של 107 מ"ר ובריכה ● באותו הבניין נמכר גם מיני-פנטהאוז בשטח של 153 מ"ר בנוי

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

הורמוז עדיין משותק? איראן הכריזה על סגירת המצר, אך בארה"ב מכחישים

יממה לאחר שטהרן הודיעה על סגירת מצר הורמוז בעקבות הפרות של הסכם הפסקת האש, בארה”ב מתעקשים כי נתיב השיט נותר פתוח ● בפועל, חברות הספנות עדיין חוששות לחזור לפעילות מלאה, ומאות ספינות ממשיכות להמתין במפרץ הפרסי

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר גלי אינגבר / צילום: קובי אשכנזי

ההנפקה הגדולה בהיסטוריה והחששות: "בועה מזהים רק אחרי פיצוץ"

שיחה עם ד"ר גלי אינגבר, ראשת המחלקה למימון וכלכלה במכללה למינהל ● על ההנפקה הגדולה בהיסטוריה של SpaceX ולמה היא חושבת שהיא עלולה להיחתך בחדות, האם לצד אנתרופיק ו־OpenAI מדובר בבועה, ואיך כל זה ישפיע על החסכונות שלנו

דונלד ומלאניה טראמפ בחגיגות יום הולדתו ה־80 / צילום: Reuters, Sipa USA

אביו הציל אותו מקריסה כלכלית שוב ושוב. אז למה טראמפ טוען שהוא התחיל מאפס?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: נשיא ארה"ב משווק את עצמו כמי שצמח מהלוואה צנועה, אבל הוא נזקק להרבה יותר מכך

שי סנדלר / צילום: אוהד קב

יזם הסייבר שהדהים את המשפחה שלו פעמיים כשהפסיק תואר וויתר על מיליונים

"שירתי ב-8200 בבסיס פתוח, אבל חיפשתי בלילות מיטה לישון עליה כדי להרוויח עוד כמה שעות עבודה. אין בחיים הרבה הזדמנויות להיות עם כל-כך הרבה אנשים חכמים ממך" ● שיחה קצרה עם שי סנדלר, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר וגה

מרעומי פגזים שמייצרת ארית תעשיות / צילום: חזי שטרנליכט

מנכ"ל ארית: "אני אומר לעולם זה תקן של צה"ל - זה לבד מוכר"

מנכ"ל החברה הביטחונית חיים שטפלר אמר בשיחה למשקיעים כי הוא רוצה להגיע ל-15% מהשוק בארה"ב ובאירופה ● בהודו ארית כבר אחראית ל-80% מהשוק ● החברה הגדילה את יכולת ייצור המרעומים שלה פי 11

ביג פאשן גלילות / צילום: דרור מרמור

המאבק על פתיחת ביג גלילות בשבת מגיע לביהמ"ש: "ההשלכות - סכומי עתק"

לקראת הדיון בעתירה, מודה ביג במסמך רשמי כי לסגירת המתחם בגלילות בשבת עשויות להיות "השלכות כלכליות בסכומי עתק" ● גורמים בסביבת החברה טוענים כי עיקר הפגיעה צפויה בשוכרים, וכי חלק ממתחרותיה עומדות מאחורי המהלך ● מגישי העתירה מכחישים

צילום: Shutterstock

מבקר המדינה: בישראל אין תוכנית מערכתית להתמודדות עם אתגרי ההזדקנות

לפי דוח המבקר, לא גובשה תוכנית התמודדות רב-שנתית עם מענה מערכתי לאתגרי ההזדקנות, ולמרות שכן התקבלו החלטות מסוימות לטובת הגיל השלישי, היישום נשאר מוגבל ובעייתי ● בנוסף, המבקר מצביע על מחסור במיטות אשפוז וברופאים גריאטריים, ומזהיר: בעקבות הרפורמה בסיעוד, הביטוח הלאומי ייכנס לגירעון ב-2035

קרנות הגידור בנאמנות מסכמות שלוש שנים / אילוסטרציה: Shutterstock

קרנות גידור עממיות: מה עשה מוצר ההשקעה שהושק לפני 3 שנים והפך ללהיט

קרנות הגידור בנאמנות צומחות בקצב מהיר מאז השקתן ב-2023, חולשות על כ-6 מיליארד שקל ומציגות תשואות גבוהות, גם אם הן גובות דמי ניהול יקרים ומתקשות להכות את מדדי השוק ● המנהל בקרן המצטיינת של הראל: "החזקנו המון מניות ביטוח, ביטחון ושבבים והשוק היה לוהט, אבל הורדנו חשיפה" ● וגם: סימן שאלה לגבי עתיד הקרנות

סוללת טילי THAAD / צילום: Staff Sgt. Cory D. Payne

בארה"ב יוצאים למסע קניות של טריליון דולר. איזה נשק הם רוצים?

בזמן שהיחסים עם ישראל מתוחים, ספרד מסיימת להכשיר חיילים לבנונים בתחום פינוי המוקשים כחלק ממאמץ בינלאומי לחיזוק צבא לבנון ● ועידת התקצובים של בית הנבחרים האמריקאי הציגה את הרכש הביטחוני המיועד ל-2027, שצפוי לעמוד על 1.15 טריליון דולר - לפי בקשת הפנטגון ● וגם: פולין מאיצה את התחמשותה בסיוע האיחוד האירופי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

טראמפ מאיים לתקוף באיראן: "חייבת לעצור מיד את חיזבאללה"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ איים בפוסט כי אם איראן לא תעצור את פעילות שלוחותיה בלבנון, ארה"ב "תכה בה שוב - רק חזק יותר" ● לפי התקשורת האיראנית, מתקיימת פגישה משולשת בין איראן, ארה"ב וקטאר בנושא הפסקת האש בלבנון ● סמל ראשון נוה חבשוש, מג"ד 52 סא"ל דור גדליה בן שמחון, סמ"ר ליאב כבביה וסמ"ר יואב קליין נהרגו באסון טנק המג"ד ● חבר פרלמנט איראני הקריא בשידור חי קטעים "סודיים ביותר" וטען שמוג'תבא חמינאי מתנגד למו"מ. השידורים נקטעו בפתאומיות ● עדכונים שוטפים

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

חברת הטילים של אהרון פרנקל רוצה להנפיק בנאסד"ק

יוויז'ן מעמק חפר, שבשליטתו המלאה של פרנקל, צפויה להגיש בחודש הקרוב תשקיף לקראת הנפקה ראשונית לפי שווי מוערך של 3-3.5 מיליארד דולר

ליאור מנצר / צילום: שלומי יוסף

הבכיר במימון משק האנרגיה פורש במפתיע מהפועלים: ליאור מנצר מסיים את תפקידו

מנהל סקטור מימון הפרויקטים והתשתיות, שהוביל את הסכמי המימון המורכבים במשק, מסיים 30 שנה בבנק הפועלים ויעבור לייעוץ ● שחף גלעד יחליפו בתפקיד ● פרישתו של מנצר מצטרפת לגל עזיבות של בכירים ותיקים בחטיבה העסקית, ברקע תוכנית ההתייעלות של הבנק

כולם מדברים על המהפך באופוזיציה ולא שמים לב לנתון הבעייתי באמת

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש, ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בים המחנות? ● והפעם: איזנקוט עוקף את בנט ומתקרב לנתניהו, אבל רוב הסקרים מלמדים שלאף אחד מהצדדים אין ממשלה

מימין: שימעי הורטיג, אורן הולצמן, דניאל בראל / צילום: אמדוקס, Matt Monfredi, שלומי יוסף

אודיטי זינקה, אמדוקס ו-REE בשפל: חדשות השבוע מהחברות הישראליות בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע • אודיטי טק קופצת מעל 13 דולר חרף השיבושים באינסטגרם ● אמדוקס בשפל של 6 שנים, אך האנליסטים מציגים מחיר יעד אופטימי ● ו-REE נופלת לשווי של פחות מ-7 מיליון דולר תחת הערת "עסק חי"