גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה צחק השופט רוזן?

השופט ששלח את אולמרט לכלא נתן באילת הופעה בעייתית

השופט דוד רוזן / צילום: תומר אפלבאום
השופט דוד רוזן / צילום: תומר אפלבאום

1. נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, עשה בשבוע שעבר מהלך חסר תקדים כשבחר להביע צער פומבי על כך ששופטים בדימוס מבקרים פסקי דין שנותנים חבריהם המכהנים כשופטים. "מעניין אותי מה היו הם אומרים אילו עדיין כיהנו כשופטים, ואחרים - שופטים בדימוס - היו מתבטאים בצורה דומה", עקץ גרוניס, כשהוא כורך את ביקורת השופטים בדימוס לניסיונות התקשורתיים להשפיע על בתי המשפט.

במונחים של הברנז'ה השיפוטית זו הייתה סטירת לחי פומבית. ככלל, שופטים לא מתנצחים זה עם זה בפומבי. הם יכולים לעקוץ זה את השקפתו המשפטית של זה בפסקי דין, לשמחת הקוראים; הם יכולים לומר דברים קשים בלשכה, או במקרי קיצון, בישיבת שופטים. אך הם לא מכבסים את הכביסה בחוץ, ובעיקר לא על במה מול אולם מלא בכלי תקשורת.

אז שנשיא בית המשפט העליון יתקוף כך שופטים בדימוס? במיוחד שלמתקפה הזו יש פנים ושמות ידועים ומכובדים? הרי רובנו יודעים מי היו השופטים בדימוס שאך לפני שבועיים השיאו עצות וביקרו מזוויות שונות את פסק דינו של השופט המחוזי דוד רוזן בפרשת הולילנד. שמות כמו אמנון סטרשנוב, דן ארבל, שלי טימן, חיותה כוחן, ברכה אופיר-תום ועוד. חבורה של שופטים בדימוס שהם מנכבדי העדה.

מצד גרוניס, זאת לא הייתה פליטת-פה, גם לא אלתור ולא היסחפות של רגע. זה היה נאום כתוב מראש. מתוכנן. שקול. גרוניס הוא איש מחושב מאוד, אנליטי. הוא נדחף למתקפה הזו על-ידי מציאות בלתי אפשרית מנקודת מבטו של מי שעומד בראש מערכת המשפט.

בשנים האחרונות השופטים בדימוס הפכו לגורם חדש ומשמעותי בזירה הציבורית. פעם שופט שפרש היה מתפוגג מהציבוריות. הכלל הקדוש, שלפיו שופט אומר וכותב את מה שיש לו בפסק הדין, היה כלל-ברזל שהכתיב את ההמשך - כששופט פורש ומפסיק לכתוב פסקי דין, הוא גם מפסיק לדבר.

היוצאים מהכלל היו נדירים. שופטים עליונים התראיינו פעם בכמה שנים, בדרך-כלל על-פי בקשת נשיא בית המשפט העליון או בתיאום עימו, כדי להגן על המערכת בעת עימותים מול המערכת הפוליטית.

תיק הולילנד כקו פרשת המים

אבל בשנים האחרונות שופטים פורשים גילו שיש להם שוק לא רק כמגשרים, בוררים וכמרצים, אלא גם כפרשנים לענייני מערכת המשפט. מדובר בשכבה מובחנת של שופטים: רובם ככולם מחוזיים בדימוס, בעיקר בוגרי המחוזי תל-אביב. שופטים שהתרגלו במשך שנים כי אולם שלם עמוס תקשורת ממתין למוצא פיהם בהולם-לב, וגילו שהפנסיה לא אומרת שהם צריכים לוותר על זה. להיפך.

עכשיו הם יכולים להתחיל לדבר בפה מלא ישירות לאומה, בלי הפילטר המתסכל של התקשורת, שלא תמיד שיתפה פעולה לשביעות-רצונם. וככה, בניגוד לנוהג בן השנים שלפיו שופט לא מתראיין, צמחה פה קבוצה חדשה של פרשנים טלוויזיוניים לענייני משפט - השופטים בדימוס.

התהליך הזה היה הדרגתי. בתחילה, שופטים בדימוס נצמדו לפירוש החוק ולתקדימים הנהוגים. כמעט כל שאלה ספציפית נהדפה בהתנצלות, שהם אינם מכירים את פרטי התיק ולא שמעו את העדים. אבל במשך הזמן, כשהתברר שהשמיים לא נופלים, ושנשיא בית המשפט העליון לא קורא אותם לסדר - הסכר נפרץ.

וככה אפשר היום לראות ולשמוע שופטים בדימוס משחזרים תיקים שנדונו בפניהם ומחלקים ציונים לעדים ("חכם ומניפולטיבי בצורה בלתי רגילה", הגדיר בכתבת טלוויזיה השופט בדימוס מנחם נאמן נאשם שנדון בפניו); מייעצים לשופטים מכהנים מהו העונש הראוי ("אני דווקא הייתי מחמיר בעונשו", העיר השופט בדימוס שלי טימן להרכב שופטי העליון בערעור של משה קצב); מעבירים ביקורת על פסקי דין טריים ("קשה לי עם ההרשעה, אני חושב שראוי היה להשתמש בביטויים קצת יותר מינוריים", אמר השופט בדימוס ומנהל בתי המשפט דן ארבל על פסק דין הולילנד); מבקרים וגם משבחים.

במובן זה, תיק הולילנד הוא קו פרשת המים. קודם כול בגלל הכמות: מדובר באוסף של הסתייגויות (ומעט שבחים) של שופטים בדימוס מהחלטותיו ומפסק דינו של השופט רוזן. כמות שיוצרת בלבול.

שופטים בדימוס, גם אם הם "לשעבר", נתפסים בציבור כחלק מהמערכת השיפוטית. אם שופט אחד מרשיע את אולמרט, אבל 5 שופטים טוענים שההרשעה וסגנונה בעייתיים, או שכדי להגיע לחקר האמת היה צריך לדחות את ההרשעה ולהעיד קודם את שולה זקן - מה אמור לחשוב הציבור? שהשופט שהרשיע לא מבין מהחיים שלו? או שהשופטים שמתנגדים טועים?

ואולי יש ביניהם חברים של אולמרט, כמו שרומז טוקבק אנונימי נוטף שנאה? ואולי בעצם הרוב קובע? והאם ייתכן שכל העניין הזה של החוק הוא בעצם "פוקס" גמור - ואתה זכאי או אשם לפי השופט שבמקרה נפלת עליו?

חסר שפוליטיקאים יסמנו את הקו האדום

תהיה המסקנה אשר תהיה - כל הדבר הזה ממש לא תורם לאמון הציבור במערכת המשפטית, שלא לדבר על הנזק שנגרם מהקטטות הפומביות שנוצרות בתגובה.

"את עושה עוול נורא", הגיב סנגורו של אולמרט, עו"ד דן שיינמן, לדברי השופטת בדימוס ברכה אופיר-תום, שתקפה את זיכוי אולמרט בפרשת טלנסקי. "הייתי מצפה משופטת לשעבר שתכבד קצת החלטה של 3 שופטים שישבו ודנו בתיק".

דוגמה נוספת היא תגובתו של עו"ד רוני בר-און על ההערות של השופטת בדימוס חיותה כוחן לקראת הכרעת הדין של חברו הקרוב אולמרט בפרשת מרכז ההשקעות: "השופטת בדימוס חצתה קו אדום והמיטה קלון על עצמה ועל מערכת המשפט. מכיוון שהיא באה כשופטת בדימוס ולא כפרשנית וכאזרחית מהשורה... היא לא יכולה... לומר לציבור מה דעתה על ההתרחשות כשכרגע בית המשפט המחוזי מתדיין על גזר הדין, והיא מהצד יושבת ונותנת להם עצות".

בר-און, צריך לומר, מבטא פה את עמדתה הרשמית והמקובלת של מערכת המשפט, אבל רק זה מה שחסר לגרוניס, שהפוליטיקאים יהיו אלה שיצטרכו לסמן לשופטים שלו את הקו האדום. וכך הוא הפשיל שרוולים וניסה לעשות סדר בעצמו.

לא בטוח שזה לא מאוחר מדי: הופעתו שומטת הלסתות של השופט דוד רוזן בפאנל בכנס לשכת עורכי הדין באילת בשבוע שעבר (ד') הייתה כנראה רמז לכך שהתהליך הוא כמעט בלתי הפיך.

יושב שופט מכהן שכתב פסק דין בהליך שעוד לא הסתיים, ושיכול עוד לחזור אליו, וחולק עם הציבור את תחושתו הטובה לגבי פסק הדין שכתב, את תגובתו לביקורת המוטחת בו, ומסביר מדוע צדק בהחלטות שקיבל באולם. בין לבין הוא, רוזן, מאפיין את עצמו כשופט, להבדיל משופטים אחרים, ומודה שהוא מרבה מדי לדבר.

אז מצד אחד, אפשר להבין את הצורך של השופט רוזן להגן על עצמו פומבית אחרי שהותקף ציבורית על-ידי קולגות במשך שבועיים, כשהמערכת לוקחת לה את הזמן ולא יוצאת להגנתו. אך מצד שני, יושב לו הצופה הנבוך מול הטלוויזיה ורואה את השופט רוזן מודה בצחוק גדול שהוא נהנה מהעבודה.

"מה הוא צוחק?" שואל את עצמו הצופה. ממה הוא נהנה כל-כך? זה לא פסק הדין שלו ששלח אנשים לשנים ארוכות בכלא? שקבע שראש ממשלה לשעבר הוא בוגד? הרי מספרים לנו במשך שנים ששופטים לא ישנים בלילות בגלל שהם נאלצים לשלול את חירותו של אדם? אז מה, הם לא ישנים בגלל שהם מתפקעים מצחוק?

הצעת חוק "סוכני חוץ": ומה עם הכסף של שלדון?

2. חברי הכנסת איילת שקד, רוברט אילטוב ויריב לוין הגישו הצעת חוק חדשה, שאמורה להכפיף לפיקוח ולשלול הטבות מישראלים - אנשים פרטיים ותאגידים - הזוכים למימון מ"ישויות מדיניות זרות". מי שנתמך על-ידי ישות כזו, ומקדם את האינטרסים שלה, יצטרך להגיש דוחות שוטפים למדינת ישראל, ולציין בראש כל מסמך שהוא מוציא, כולל התכתבות אינטרנטית, כי הוא משמש כסוכן חוץ של הישות המדינית הזרה. מדינת ישראל תפרסם רשימה פומבית של סוכני החוץ לטובת הציבור.

הרעיון הוא - בדומה להצעת חוק קודמת שקיבלה אישור בממשלה לפני פחות מחצי שנה אבל נתקעה בגלל וטו של היועץ המשפטי לממשלה - לפגוע בפעילותם של ארגוני זכויות האדם המבקרים את פעילות צה"ל מול הפלסטינים. חברי הכנסת מסבירים כי הארגונים הללו מייצגים את האינטרסים של מי שאינו אזרח ישראלי, ולכן יש לסמנם ככאלה, כדי שלכולם יהיה ברור מה עומד לפניהם.

למה לשוב ולהגיש הצעת חוק נוספת אם קודמתה, שהייתה אפילו מצומצמת יותר (היא קבעה 5 מקרים ספציפיים של עמותות שייפגעו, להבדיל מהחדשה שמאיימת על כל מי שמקבל כסף מגוף זר, כולל אנשים פרטיים) כבר נפסלה על-ידי היועץ המשפטי לממשלה כלא חוקתית? הרי ברור שאין שום סיכוי שהצעת החוק הזו תעבור את בג"ץ. מי בדיוק יקבע מתי גורם ישראלי "משרת בעיקר אינטרס של מי שאינם אזרחי ישראל ותושביה"?

עמותות השמאל סבורות כי סיום הכיבוש הוא אינטרס ישראלי ראשון במעלה. אז עכשיו הן יצטרכו חותמת מאיילת שקד ומיריב לוין? ומה לגבי המיליארדר שלדון אדלסון המממן עיתון כדי להפיץ את האידאולוגיה שבה הוא מאמין?

אמנם הצעת החוק קובעת במפורש כי האיסור על קבלת מימון זר לא יחול על בתי-חולים ואוניברסיטאות; אבל מה עם עיתונים? האם הכסף של אדלסון נופל בקטגוריה האסורה של כסף לא ישראלי המשרת אינטרס של אדם לא ישראלי, שמא האינטרס הלא ישראלי שלו יוכר על-ידי המדינה כאינטרס שגם ישראלים רשאים לאמץ אותו?

ובואו נניח, לצורך הדיון התיאורטי, שפוליטיקאי ישראלי מקבל מעטפת מזומנים שופעת מתורם זר. אז הוא הופך, נוסף למקבל שוחד, עבריין ובוגד לפי בית המשפט המחוזי בתל-אביב, גם לסוכן חוץ? רבותיי חברי הכנסת, האם זו גזירה שהכנסת יכולה לעמוד בה?

כל הבעיות האלה לא מעידות על רשלנות בניסוח הצעת החוק. ההצעה לא מגובשת פשוט מפני שחברי הכנסת שקד-את-אילטוב-את לוין לא חושבים באמת שיש טעם להשקיע בה. גם הם יודעים שהיא מעורפלת, קיצונית ובלתי ניתנת לאכיפה במדינה דמוקרטית.

אבל זה לא משנה להם, כי המטרה היא כנראה לא להעביר חוק, אלא להשתמש בהליכי החקיקה כדי לטרטר קצת את גופי ועמותות השמאל, להלחיץ אותם, להתסיס סביבם את דעת הקהל, ועל הדרך לשמח את הימין הקיצוני.

ואם ככה, אז הכותרת "הצעת חוק סוכני חוץ" מחטיאה את המטרה. למה להיות מעורפלים עם מושג "סוכני החוץ", אם אפשר לדבר ברור? "הצעת חוק בוגדים מסריחים", תעשה את העבודה הרבה יותר טוב.

einat@einatziv.net

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים