גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הערת "עסק חי" לחברת סקיילקס; בדרך להסדר חוב נוסף

מניית סקיילקס ואגרות החוב שלה התרסקו בעשרות אחוזים השבוע, זאת לאחר שהחברה קיבלה מכתב מבשר רעות מסמסונג הקוריאנית

חודשיים בלבד לאחר שהוסרה, חזרה הערת "עסק חי" להתנוסס מעל דוחות חברת סקיילקס של אילן בן דב. בדוחות הכספיים שפרסמה החברה בסוף השבוע נכתב כי לאור "התפתחויות שליליות במערכת היחסים ההסכמית והעסקית עם סמסונג ולאור סימני האזהרה המתקיימים בחברה, מציגה החברה דוח תזרים מזומנים חזוי שהינו דוח גרעוני. בכוונת החברה לפנות לנאמני איגרות החוב של החברה, על מנת שיפנו לבית המשפט, כדי למנות מומחה לצורך קיום מו"מ להסדר חוב בין החברה לבין כל נושיה".

המשמעות - חמישה חודשים בלבד לאחר שהושלם הסדר החוב בסקיילקס, עומדת החברה בפני הסדר נוסף לחוב בלתי מובטח שהיקפו כ-570 מיליון שקל. באשר לחברה האם, סאני, שם הפך הסדר החוב שגובש לאחרונה לבלתי רלבנטי ומחזיקי האג"ח (חוב של 270 מיליון שקל) צפויים לזכות בתספורת עמוקה.

עד לפני זמן קצר חשבו בן דב, בעל השליטה בסקיילקס ובחברה האם סאני, והמנכ"ל שלו בשתי החברות, יהל שחר, כי הם רואים את האור בקצה מנהרת החובות. לאחר שנתיים שבהן היו השניים עסוקים באופן אינטנסיבי במשיכת זמן מול נושי החברות (בעיקר בסאני), במטרה לשמור על השליטה של בן דב בפירמידה, לזמן קצר נדמה היה שמאמציהם נשאו פרי.

בסוף 2012 מכרה סקיילקס את מניות השליטה בחברת הסלולר פרטנר לידי קבוצת חיים סבן, תוך שהאחרונה לוקחת על גבה את הלוואת המוכר הענקית - בגובה של כ-300 מיליון דולר - להאצ'יסון מהונג קונג, שאיימה למוטט את סקיילקס.

מאוחר יותר, בקיץ 2013, הצליח בן דב לגייס אג"ח פרטיות, שבעזרתן יכול היה להמשיך ולפרוע את תשלומי האג"ח לסדרות המובטחות של סקיילקס, ובתחילת השנה הנוכחית הוא אף השלים הסדר עם מחזיקי האג"ח הלא מובטחות. במסגרת ההסדר הזה נפרס החוב כלפיהם לטווח ארוך יותר, תוך שימוש ב"אס" של בן דב: הקשר החזק שיש לו עם ענקית האלקטרוניקה הקוריאנית סמסונג.

המהלכים הללו הובילו לכך שבדוחות השנתיים שפרסמה סקיילקס במארס, הוסרה הערת "עסק חי" שהוצמדה לחברה זה זמן. אחרי שסיים לטפל בסקיילקס קידם בן דב את הסדר החוב בסאני, קיבל את אישור המומחה מטעם בית המשפט, והיה כפסע מאישור הסדר חוב על ידי מחזיקי האג"ח של החברה, שהיה מקנה לו קצת שקט מהנושים הפיננסים בפירמידה.

אלא שכעת מתברר כי מדובר היה בהפוגה קצרה בלבד, ובקרוב עשויים השניים למצוא את עצמם מגיעים שוב לאסיפות, כשהם מנסים לספק למשקיעים הסברים, או תירוצים, כיצד מה שהוצג רק לפני מספר חודשים כמערכת יחסים איתנה, הפך כעת למשענת קנה רצוץ.

היו סימני אזהרה מקדימים

הסיבה להתמוטטות הנוכחית של המגדל של בן דב היא כמובן חברת סמסונג, זו שבן דב כה התגאה בקשר העסקי שיש לו איתה. המכתב ששלחה החברה הקוראינית לסקיילקס בשבוע שעבר, לפיו היא דורשת לשנות את תנאי הסכם הזיכיון למכירת מכשירי הטלפון הסלולארי שלה מול סקיילקס, ובעיקר קיצור תקופת הזיכיון למכירת המכשירים מסוף שנת 2020 לסוף שנת 2015 - הוא לא פחות מרעידת אדמה עבור החברה.

זאת בפרט כאשר סמסונג העמידה סנקציה כלפי סקיילקס אם לא תסכים לשינוי בהסכם הזיכיון - הקפאת אשראי הספקים שהיא מעמידה לה. במצב עניינים זה לא תוכל סקיילקס לעמוד ביעדי המכירות שנקבעו בהסכם עם סמסונג, מה שיכול להביא בסופו של תהליך, ללקיחת הזיכיון מידיה.

סימני אזהרה מוקדמים לצינון היחסים בין הצדדים ניתן היה לראות כבר לפני שלושה חודשים, עם החתימה על הסכם הזיכיון החדש; זה אמנם הוארך לתקופה של 7 שנים, אך חלק מהותי מהפעילות בו - מכירת המכשירים לחברות הסלולר הגדולות בארץ - נלקח מידי סקיילקס. בן דב העדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה, וסיפר לכל מי שרק רצה לשמוע כי ההסכם החדש "לא ישפיע על הרווחיות של סקיילקס". "סמסונג מעולם לא חתמה עם אף יבואנית בעולם על הסכם כזה ארוך", הוא התגאה.

אלא שהתמונה, כך התברר בשבוע שעבר, שונה לחלוטין. בדוחות הרבעון הראשון של סקיילקס נכתב כי אם החברה לא תצליח לשנות את עמדת סמסונג, עלולה להיות לכך השפעה מהותית לרעה על יכולתה לעמוד ביעדיה על פי הסכם ההפצה מכוחו מפיצה החברה טלפונים ואביזרים של סמסונג; על תזרים המזומנים החזוי של החברה; על השווי ההוגן של הפעילות; על ה-NAV (שווי נכסי נקי) של החברה; ועל כושר הפירעון שלה. במצב דברים זה קיים חשש לקיומן של עילות לפירעון מיידי בשטרי הנאמנות ובמסמכי האשראי של החברה מול בנק מסחרי וגוף מוסדי שהעמיד לחברה אשראי".

ניה"ע סקיילקס מממשיכים ליפול

היום לא ניתן היה להשיג את תגובתם של בן דב ושחר למצב החדש שנוצר בסקיילקס, ונראה שגם הם עדיין לא מעכלים את החדשות המרות, או יודעים כיצד ניתן להתמודד עימן. מי שכבר נתן את הפרשנות שלו למהלך של סמסונג הוא שוק ההון. בשלושת הימים האחרונים נרשמה צניחה בכל ניה"ע של סקיילקס, כשרק איגרות החוב מסדרה ד' ו-ו' של סקיילקס, להן משועבדות מניות של פרטנר, רושמות ירידות צנועות יחסית.

מניית סקיילקס צנחה מאז המכתב ששלחה סמסונג ב-56%, כשהיא נופלת לשווי של 57 מיליון שקל בלבד. מדובר בשווי שפל של החרבה. איגרות החוב הלא מובטחות (סדרות ז'-ט') נפלו בשיעור מצטבר של 33%-42%, ובמצב הדברים הנוכחי, נראה שהמחזיקים צפויים לעבור תספורת או לכל הפחות דחייה משמעותית עוד יותר בהחזר החוב.

באשר לפעילות התפעולית של זיכיון סמסונג, הרי שברבעון הראשון של השנה הסתכמו ההכנסות ממנה בכ-269 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. המשך השחיקה בשיעורי הרווחיות על רקע התחתרות בענף, הקטינה את הרווח התפעולי במעט, ל-12 מיליון שקל. בדוח תזרים המזומנים החזוי, מעריכה סקיילקס כי פעילות סמסונג תייצר תזרים של 40 מיליון שקל לשנה, ודירקטוריון החברה מציין כי "החברה אינה יכולה להעריך בשלב זה את ההשפעות שעלולות לנבוע מההתפתחויות השליליות במערכת היחסים עם סמסונג". לפני חודשיים נציין, העריך דירקטוריון סקיילקס כי פעילות סמסונג תייצר תזרים של 57 מיליון שקל בשנת 2014, ו-84 מיליון שקל בשנת 2015.

הקשר המידרדר בין סקיילקס לסמסונג

מערכת היחסים בין סמסונג ישראל לקבוצת סאני-סקיילקס של אילן בן דב נמצאת במגמת הידרדרות זה מספר שנים. תהליך ההתנתקות, או ההיפרדות במגוון תחומי פעילות, החל כבר בתקופתו של מנכ"ל סקיילקס הקודם, דוידי פיאמנטה, שהיה מקורב מאוד להנהלת סמסונג העולמית ועזב בתחילת 2013.

באותה התקופה החליטה סמסונג ישראל לקחת על עצמה את נושא השיווק ויחסי הציבור של סמסונג סלולר. זמן לא רב לאחר מכן החליטה סמסונג להוציא את תחום עדכוני הגרסה של הסמארטפונים ממשרדי סאני ולהעבירו לטיפול במשרדיה ביקום. המשבר האמיתי הגיע בחודש פברואר השנה, כאשר סמסונג בישרה לסקיילקס, במסגרת תנאי חידוש הזיכיון, שהיא לא תטפל עוד ביבוא המכשירים עבור מפעילות הסלולר בישראל, אלא תתמקד בחנויות הסלולר, באתר האינטרנט שלה ובהוט מובייל.

בהנהלת סקיילקס דאגו להדגיש בזמנו, בניגוד להערכת המשקיעים, כי הסכם הזיכיון החדש עם סמסונג מיטיב עם החברה, שכן במסגרתו תשמש סקיילקס כיבואן בלעדי ל"שוק הפתוח" (חנויות הסלולר ומכירה ישירה ללקוח) עד סוף שנת 2020, בכפוף לעמידתה ביעדים שנתיים.

ייתכן שסמסונג תוסיף עוד יבואן

בריאיון ל"גלובס" בתחילת החודש סיפר מנהל חטיבת הסלולר בסמסונג ישראל, קובי כליף, על הסיבות לשינוי ההסכם מול סקיילקס: "מערכת היחסים עם סאני-סקיילקס היא טובה ויציבה", אמר והוסיף, "סאני-סקיילקס היא היבואן שלנו במשך 15 שנה. אי אפשר לקחת את מה שהם עשו בשנים האלו, ובסמסונג מכירים את העבודה שלהם".

נראה שזו הייתה רק המדיניות כלפי חוץ. מתחת לפני השטח התקבלה בסמסונג ישראל החלטה לקרר את היחסים עם השותף הוותיק. לפני מספר ימים שיגרה סמסונג מכתב אודות שינוי תנאי הפעילות בין שני הגופים. עם או בלי קשר למערכת היחסים עם סמסונג, בסוף החודש שעבר הודיעו גם סמנכ"ל השיווק, יובל אטד, ומנכ"ל פעילות הסלולר בסקיילקס, יצחקי בנציוני, על עזיבת החברה.

כדאי לשים לב, שמערכות היחסים בין אנשי הנהלות סמסונג ישראל וסקיילקס לא רגועים כבר תקופה ארוכה, ונראה כי לא הכול קשור רק להנהלה בקוריאה. כך, למשל, אירוע צורם התרחש בהשקת מכשיר הדגל של החברה, גלקסי S5, בחודש אפריל: במסיבת העיתונאים שסמסונג ישראל ארגנה לא נכח אף חבר הנהלה בכיר מטעם סקיילקס, בראשונה זה שנים. אי-הופעה של כזה לימדה על הקרירות בין שתי החברות.

זאת ועוד: לסמסונג ישראל יש, על פי ההערכות, תוכנית לפתוח מעבדות תיקונים לסמארטפונים ולטאבלטים - פעילות שמתבצעת כיום תחת סקיילקס ובסמסונג ישראל מכחישים כרגע.

בסופו של דבר, לפי קצב ההתפתחויות הנוכחי, ייתכן שסמסונג תוסיף בעתיד עוד יבואן לישראל. להנהלת סקיילקס כדאי להסתכל על מה שקרה בשנתיים האחרונות עם LG ישראל וברימאג תקשורת, שהייתה תקופה ארוכה יבואנית מכשירי הסלולר של LG. היחסים בין שתי החברות הידרדרו, עד שברימאג מכרה את הסכם היבוא ליבואנית אחרת, רונלייט, שהצליחה לקדם פלאים את המותג בישראל בשנה האחרונה.

בן דב

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר