גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התוכנית 'תדליקו' היא גירסה טלוויזיונית לטוויטר"

תוכנית על אנשים שצופים בטלוויזיה? עד כמה שהפורמט הזה נשמע פשטני, הוא הצליח להיות אחד הנצפים ביותר בבריטניה בשנתיים האחרונות ■ עכשיו הוא עושה עלייה לזכיינית ערוץ 2 קשת, תחת השם "תדליקו"

בפרק הסוגר את חצי העונה של "מד מן" שהסתיימה באחרונה מנסה פירמת "סטרלינג-קופר ושות'" לזכות בתקציב הפרסום של רשת המזון המהיר "בורגר שף".

בפיץ' המכירה שלה מספרת פגי אולסן ללקוח הפוטנציאלי על שולחן האוכל הביתי ועל מה שאבד בו בשנים האחרונות, כשכל אחד מבני הבית החל לעסוק בשלו וזנח את ה"ביחד". היא ניסתה לפרוט על נימי הנוסטלגיה, לצייר את "בורגר שף" כמקום שבו חוזרים לעסוק במה שחשוב בארוחה המשפחתית - האחד בשני.

במידה רבה, ולהבדיל, נראה שזה בדיוק מה שביקשו לעשות בסטודיו למברט הבריטי, שם פיתחו בעבור רשת צ'אנל 4 את מה שהפכה להיות הסדרה המצליחה ביותר ברשת בשנתיים האחרונות, "גוגל בוקס", או בשמה העברי "תדליקו". הדוקו-ריאליטי, כפי שאוהבים לכנות זאת עכשיו, מציג קבוצה של אנשים - משפחות או חברים - פשוט צופים יחד בטלוויזיה. זה נראה מעשה טבעי ומוכר, אך במידה רבה כזה שהולך ונעלם. זה לא שלא צופים בטלוויזיה יותר מבעבר, אלא שהצפייה המשותפת הולכת ונעלמת - כל איש ומסכו. את זה בדיוק "תדליקו" רוצה להזכיר לנו.

סטיבן למברט, מי שעומד מאחורי פיתוח הסדרה ונחשב לאחד מאנשי הטלוויזיה המובילים בעולם, מתקשה להודות בפה מלא שלפורמט יש גם אג'נדה נסתרת. ועם זאת הוא מסכים, כי "הטלוויזיה צריכה להיות קולקטיבית. אנחנו מעוניינים בדיאלוג עם הצופים שלנו".

בראיון ל"גלובס" לקראת עליית התוכנית בקשת הערב, הוא מודה כי "נכון שיותר אנשים צופים היום מבעבר בטלוויזיה לבדם, אבל עדיין הרבה מאוד אנשים צורכים גם הרבה טלוויזיה עם בני המשפחה ועם חברים. העובדה שאנחנו לא יכולים לשים מישהו שצופה לבד, נותנת את התחושה שאנחנו מעודדים לצפות יחד, אבל זה בעיקר צורך של התוכנית ועם זאת, אין ספק שיש משהו בתוכנית שמעלה נוסטלגיה".

גם סמנכ"ל קשת, רן תלם, לא היה אומר כי זו מטרתה העיקרית של התוכנית, אולם הוא לא מתנגד לה. "יש עדיין מדי ערב מעל למיליון ישראלים שזה מה שהם עושים. בתשע בערב הכי הרבה אנשים צופים בטלוויזיה. אפרופו זה, אתה יודע שקורה משהו בטלוויזיה כשהרשת החברתית סוערת סביב זה. זה לא חלק ממסע שלנו לעודד אנשים לצפות בטלוויזיה, למרות שאנחנו נורא בעד שזה מה שהם יעשו".

למרבה האירוניה, על-פי למברט, דווקא התוכנית שכה מעודדת צפיית סלונית משותפת בטלוויזיה, חווה פריחה יוצאת דופן במדיה החברתית. "במידה רבה", הוא אומר, "מה שקורה זה שהתוכנית היא גרסה טלוויזיונית לטוויטר. האמירות החדות והקצרות, חילופי הדברים. מצאנו שהדברים שאנשים מצייצים עליהם הכי הרבה, הם תוכניות הטלוויזיה וגילינו שהסדרה הזו שוברת שיאים בטוויטר".

צמודים לזמן אמת

למברט הוא האיש שעומד מאחורי להיטים בינלאומיים כמו "אמא מחליפה", "בוס בהסוואה" ו"המיליונר הסודי". "פיתחנו את הפורמט הזה במשרדי החברה שלנו בלונדון", הוא מספר, "לאנשים היו תוכניות בעבר בהן אנשים צפו באנשים צופים בטלוויזיה, אבל לא באופן הפשוט הזה. הבנו שלמעשה זו דרך להביט על חתך של החברה שלנו, שהאנשים יאהבו את האנשים בתוכנית, כי הם ירגישו שהם מייצגים אותם. למעשה, זאת תוכנית על אוסף של דמויות מצוינות שמשקפות את ההבדלים הדמוגרפיים, והמעמדיים במדינה שלנו. תוכניות הטלוויזיה הן רק הגירוי לדבר אחד עם השני - הן עצמן לא מעניינות אותנו. מה שמעניין אותנו זה רק מה שהמשתתפים חושבים עליהן וכך הם חושפים את האישיות שלהם ואת חוש ההומור השונה שלהם. במהירות ראינו מה הם חושבים על התוכניות והחדשות בשבוע החולף, ואתה מרגיש שאתה תופס את מצב האומה בנקודת זמן מסוימת".

- עד כמה הם באמת אותנטיים, כשאתה מחליט עבורם באילו תוכניות לצפות ומעמיד בסלון ביתם מצלמה שמופנית אליהם?

"זו שאלה שאפשר לשאול בנוגע לכל תוכנית טלוויזיה. היא בוודאי יותר אותנטית מהרבה סדרות אחרות, כי המשתתפים עושים משהו מאוד נורמלי ואין איתם איש בחדר - רק שתי מצלמות. המשימה האמתית היא העריכה. כבר בהתחלה החלטנו שההומור הוא העדיפות הראשונה שלנו בעריכה, ושהתוכנית אמורה להיות מצחיקה".

הרעיון בתוכנית הוא להיצמד כמעט לחלוטין לזמן האמת ובהפקה של שנהר הפקות ואריק הניג וקשת מקפידים לתת ל-10 המשפחות שנבחרו לצפות באירועים טלוויזיוניים מהשבוע החולף. "זה חייב להיות מצולם שבוע לפני השידור, כדי שזה יהיה אקטואלי", אומר למברט. "אין לנו הרבה זמן להכין את התוכנית ולכן יש הרבה עורכים שעובדים בו זמנית. חשוב שיהיו לפחות 9-10 משפחות כדי שיהיה מגוון אנושי מעניין. אנחנו מחליטים בעבור המשתתפים במה יצפו ואיך זה יאורגן כך שלכל תוכנית יהיו לפחות 4 משפחות שיצפו בה. האקט של הצפייה בטלוויזיה הוא לא ספונטני. אנחנו אומרים להם לצפות והם לא יכולים לעשות שום דבר תוך כדי - באופן שבו הם וודאי עושים בדרך כלל בבית - הם בטח לא היו צופים בזה אם לא היינו מבקשים. יהיה מעניין לראות איך זה יצחיק במדינות אחרות".

- באילו מדינות נוספות הסדרה משודרת?

"אנחנו עושים את זה בארה"ב כיום וזה בדרך להפקה במדינות אירופאיות רבות, ובאוסטרליה ובקנדה. הגרסה האמריקאית שונה, כי הרשת שאנחנו עושים את זה עבורה, לא אישרה לעשות את זה לאורך כל המדינה וכל המשתתפים קליפורנים. כך שזה יותר פאנצ'ים של חכמולוגים, פחות דוקומנטרי. האמריקאים נוטים להבהיר תמיד מה הם רוצים שיקרה - להאכיל את הצופה ברגש שהוא צריך לחוש - הבריטים הרבה יותר מעודנים".

מה שמוביל לסוגיה הישראלית. "תדליקו" שואבת את מקורות ההשראה שלה מסדרות אנדר סטייטמנט כמו "משפחת רויאל" שהתנהלה כולה בספת הסלון מצד אחד וסבוניות אותנטיות שנצמדות לאקטואליה כמו "איסטאנדרס". האם מדינה שהפריים טיים שלה ניזון מתוכניות ריאליטי גדולות ואימתניות, יכול לספוג פורמט עם פריים קטן וקבוע?

תלם מבטיח תוכנית מאוד "ישראלית". לדבריו, "התוכנית מצטלמת תוך כדי השבוע והיא מנסה להיות כמה שיותר קרובה למה שקרה בשבוע, למרות שזה לא קל בארץ. אצלנו משתדלים לתת כמה שיותר חומרים אקטואליים, ומעוררי דיון, מעניינים, עם היבט אקטואלי".

- זו די סיכון מבחינת מה שהצופה המקומי מורגל אליו.

"אם לא היינו מאמינים בזה, לא היינו עושים. בחרנו ישראלים, מן הסתם ולא בריטים, והתגובות שלהם הן ישראליות. יש מנעד גדול של האנשים - יש אנשים מסוגים שונים. אגב, גם הבריטים הם כבר לא חד גוניים ומאופקים כפי שנהוג לחשוב עליהם".

- האם תציגו לאנשים גם נושאים חדשותיים קשים?

"זה נושא טריקי, בטח שלא בהתחלה. אבל נושאים מעניינים, בהחלט. החל משקיעת הקרחונים, דרך ביונסה ואחותה במעלית, ועד משפחה שמתאחדת במרוקו - הכל בפנים".

לא בכדי תלם מציינת דווקא תוכנית של הזכיינית המתחרה רשת. אחד מחוקי הפורמט הוא לא להציג לצופים המשתתפים רק תכנים של הרשת המשדרת. "מצאנו שהקאסט יותר ביקורתי כלפי התוכניות שלנו", מודה למברט ומיד מבהיר, "אבל כולם חלוקים. אם היו מרגישים שהתוכנית היא מטעם ובאה לקדם תוכניות של צ'אנל 4 בלבד, אז הקהל היה מאבד עניין. התוכנית לא שלילית או עוינת, הם יכולים להיות גסים ובוטים. בכל אופן גם אם זה חיובי, זה לא באופן המשעמם. זה הומור כן וטבעי, מסוג הדברים שאמא שלי הייתה אומרת. זה לא הומור מאולץ".

לדבריו, "אנחנו רואים את הקהל שלנו מגיב לכמה מהתוכניות הגדולות של הערוצים האחרים, יש לנו את הדרמה הטובה, והריאליטי הגדולים ביותר - הם חוזרים על עצמם בתוכנית שלנו. אנחנו יכולים גם מבחינה חוקית להראות קליפים מכל הערוצים, והערוצים האחרים אוהבים את זה, כי זה מצחיק ויוצר באזז, גם אם לא אוהבים אותם".

- אנשים יאמרו שזה עוד צעד אחד של הטלוויזיה בחדירה אל הפרטיות של הציבור. הרי זה כמעט הכי אינטימי שיכול להיות - הישיבה בסלון עם בני המשפחה.

"זה מקום מאוד אינטימי כשאתה צופה בטלוויזיה בביתך, שנראה לא מיוחד, אבל למעשה זה מאוד מיוחד. אנשים צופים 4.5 שעות טלוויזיה ביום, ושם הם חיים את חייהם, מול הטלוויזיה, זה כמו מדורת השבט. יש לזה איכויות אינטימיות".

- אך האם הריאליטי לא מקשה על היצירה הכתובה והמתוסרטת ומחליף אותה?

"טלוויזיה היא מכונה ליצירת רגשות ואם תבוא עם רעיון לייצר את הרגשות האלה, אנשים יצפו, ואין סיבה שאנשים אמתיים לא יעוררו את אותם רגשות כמו שחקנים. כרגע יש עדיין קהל גדול לריאליטי, כי אנשים מושקעים בתוכניות האלה ובדמויות האלה, אכפת להם אם הם מודחים או ינצחו - אם לא אכפת לך, אין רגש. מנעד הרגשות יכול לצוץ גם בדרמה וגרם בריאליטי".

- יש תחושה בשנים האחרונות בכל מה שקשור לטלוויזיה, שאין באמת בשורה חדשנית. כל פורמט שמפותח הוא צעד קטן קדימה של דבר שנעשה.

"זה נכון, אבל מתי מישהו המציא משהו חדש בקולנוע או בתיאטרון? כל האמנויות נאבקות למצוא משהו חדש. אנחנו משקיעים הרבה זמן בלהמציא מחדש משהו שמישהו כבר המציא. בהרבה מהאומניות האלה, יצירות שכבר אנשים נהנו מהן בעבר, זוכות לתחיה מחודשת עם קהל חדש".

עוד כתבות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

בעקבות הזינוק בבורסה בת"א: גל מימושי מניות בהיקף של כמעט 3 מיליארד שקל ע"י בעלי עניין

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

הסיפורים והסכסוכים שחושפים את החורים במתווה לפיצוי המפונים מביתם

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים