גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העתיד על פי אינטל: סמארטפון במקום מפתחות למכונית

חיישן שיודע מתי כדאי לנקות את השירותים בעבודה, מכונת קפה שמספקת נתונים על המלאי ותרמוסטט שמזהיר מפני שריפות ■ רוד או'שיי מאינטל מדבר על מהפכת "האינטרנט של הדברים"

רוד או'שיי / צילום: איל יצהר
רוד או'שיי / צילום: איל יצהר

"האינטרנט של הדברים" (Internet Of Things) הוא מושג חם שמככב כמעט בכל הרצאה טכנולוגית בתקופה האחרונה. מדובר בכך שמוצרים רבים שאנו עושים בהם שימוש יומיומי, למשל המזגן או המקרר, יתחברו לאינטרנט וכתוצאה מכך יאפשרו להשתמש בהם בצורה טובה יותר. על פי הערכות שונות, 50 מיליארד מכשירים שונים יחוברו לרשת עד שנת 2020, כך שכולנו נהיה מוקפים, כל הזמן, במוצרים שמחוברים לאינטרנט.

רוד או'שיי, מנהל תחום ה-IoT באינטל אירופה, מזרח תיכון ואפריקה, הגיע בחודש שעבר לארץ, לכבוד השקת קבוצה חדשה באינטל ישראל לאינטרנט של הדברים והתחלת שיתופי פעולה עם סטארט-אפים וחברות היי-טק בתחום. המטרה היא לשלב אותן בחברה ואולי גם להשקיע בהן. באינטל החליטו בחודשים האחרונים להקים קבוצה חדשה שתעסוק בתחום (IoT Group). באינטל מאמינים שזה אחד התחומים הבולטים שבהם ישראל תוכל לתרום לאינטל העולמית. את תחום ה-IoT תנהל בישראל חן לופסקו.

"ישראל היא אחת המדינות הכי טכנולוגיות בתחום הזה וגם באיכות החינוך, ביזמות ובהמון פיתוחים שהגיעו מכאן", אומר או'שיי בראיון ל"גלובס". כששאלנו את או'שיי אילו סטארט-אפים מעניינים אותו, הוא סיפר: "בישראל יש תרבות חזקה של חדשנות ומספר גדול של סטארט-אפים. אם מסתכלים על חדשנות בתחום הבריאות, אנחנו חושבים שבהרבה מקרים התעשייה הזו מתייחסת לטיפול ובמקרים אחרים על מניעה. איך אני יוצר סביבה בה אנשים דואגים יותר לבריאות שלהם? התעשייה הזו מאוד מעניינת אותנו".

"רוב האנשים מייחסים את האינטרנט לאדם מסוים, כאשר הם גולשים בדפדפן ומדברים עם מישהו", אומר או'שיי, "האינטרנט של הדברים הוא הבנה שגם חפצים יכולים לדבר ביניהם ויש ערך בתקשורת הזו. מה שמוביל לערך מוסף שמקבל האדם באמצעות התקשורת הזו".

הסמארטפון יפתח את המכונית

אחת הדוגמאות שבהן הוא משתמש כדי להמחיש את היתרונות של הטכנולוגיה היא האפשרות לנהל את הטמפרטורה בבית או במשרד, בהתאם למזג האוויר בחוץ. "כשאני יושב בחדר ופתאום הטמפרטורה בחוץ מתחממת בצורה משמעותית, המזגן יבצע התאמה ויקרר בעוצמה חזקה יותר את החדר. במקרה הזה, מדובר בחיישן שנמצא מחוץ לבית ו'מדבר' עם המזגן. זה בעצם ממחיש את הרעיון של האינטרנט של הדברים, כאשר מכשירים שונים מדברים אחד עם השני ויוצרים חוויה טובה יותר".

- מהם האתגרים בתחום האינטרנט של הדברים?

"אחד האתגרים בתום הזה הוא ההייפ שנוצר והצורך להראות שאפשר בקלות לגרום לדברים להתחבר אחד לשני. למשל, אנחנו עובדים כבר שנה עם חברה של מכונות קפה שרצתה שהמכשירים שלה יהיו מחוברים לאינטרנט. הסיבה לכך היא הרצון שלהם לדעת מתי נגמר להם הקפה או החלב במכונה וגם לדעת מתי וכמה משתמשים במכונה?

"הנתונים האלו מאפשרים להם לדעת איזה קפה נרכש בבית קפה ואיזה נרכש בתחנת דלק. מדובר בקהלים שונים שצורכים כל אחד משקה אחר. עוד דוגמא הוא פרויקט שלנו עם חברת ניקיון של חדרי שירותים. לפני הפרויקט, צוות הניקיון היה נכנס לשירותים ומנקה אותם כל שעה עגולה. הכנסנו מכשיר שבודק בזמן אמת כמה אנשים נכנסים ובמקום לנקות כל שעה, החלטנו שכל פעם שמגיעים למספר מסוים של מבקרים, צוות הניקיון ייכנס ולא משנה אם זה פעם ב-20 דקות או ב-4 שעות".

כמובן שהאינטרנט של הדברים לא רק נוגע למוצרי עסקים, אלא גם לצרכנים הפרטיים. למשל, שעונים חכמים, טלוויזיות חכמות, מקררים חכמים ומשקפי הגלאס של גוגל. "אנחנו נראה יותר ויותר מוצרים מהמחשוב הלביש והמכשירים הניידים שיאפשרו גישה למידע. אני לא חושב שבעוד שלוש שנים אנחנו נסחוב איתנו מפתחות לרכב, אלא נשתמש בסמארטפון, באחד ממוצרי המחשוב הלביש או אפילו בזיהוי פנים, שיפתחו את המכונית עבורנו. יש הרבה הזדמנויות בבתים של האנשים למוצרים מהתחום הזה, החל מתוכן, נוחות, ניהול הבית ואבטחה".

לדברי או'שיי, "אינטל מספקת טכנולוגיה שמתאימה למחשוב לביש, סמארטפונים וטאבלטים. הפילוסופיה שלנו בתחום היא שהמוצרים האלה צריכים לעשות דברים יעילים עם כוח עיבוד. יש אפשרות לשלב מחשב בכל מוצר שעובד עם חשמל, והטכנולוגיה של אינטל תהיה המנוע של המוצרים האלו, כאשר היא גם תציע להם אבטחה וחיבוריות. אני חושב שמוצרים הופכים לבעלי ערך גבוה יותר, כאשר הם מציעים שירותים חדשים. למשל, מערכת בקרת אש בבית שמחוברת לחיישן, שמתריע לסמארטפון שהחום בבית עולה או במקרה גרוע יותר, כאשר יש באמת שריפה, מכבי האש מקבלים התראה על כך".

כמה צעדים אני צועד

- אפשר להסיק מכך, שאנחנו הולכים להיות מוקפים בעתיד ביותר ויותר חיישנים?

"לכל מוצר עם חשמל, יש את היכולת לאסוף אינפורמציה. למשל, אתה לא חושב על דלת כמוצר עם יכולת חישוב טכנולוגית, אבל אם אתה מוסיף רכיב שבודק כמה פעמים משתמשים בדלת, אתה יכול לדעת את כמות האנשים באותו מקום או כמה אנשים נמצאים באותו חדר. אני חושב שיהיו יותר חיישנים בעתיד והם יוכלו לעבוד ביחד ולספק מידע מאוד מועיל. בצורה הזו, כשאני נכנס לבניין משרדים, אני יכול לדעת במבט על מסך, באילו חדרים משתמשים באותו רגע. זה מאוד פשוט".

- אנחנו מתחילים לראות יותר מחשבים לבישים בשוק, בעיקר שעונים, צמידי בריאות וגם משקפיים. אתה חושב שאנשים ירצו להשתמש במוצרים האלו?

"מוצרי המחשוב הלביש הם טרנד גדול. יש המון מיקוד על המוצר הלביש עצמו, האם הוא אופנתי? האם הוא נראה טוב? אחד הדברים שיהפכו את המוצרים הלבישים למוצלחים, הוא חיבור שלהם לענן מידע, שיספק אינפורמציה חיונית שבאמת תשנה את החיים. לדוגמא, מוצר שיבדוק כמה ספורט אני עושה, כמה אוכל אכלתי ואיך אני מנהל את הבריאות שלי? המידע אותו ינתח המכשיר ויספק למשתמש, יהיה מאוד חשוב לאותו אדם. יש הרבה חדשנות סביב המוצרים עצמם ולאינטל יש טכנולוגיות שמתאימות לסביבה הזו. אני משתמש במוצר שמספק לי מידע כמה צעדים אני צועד בכל יום וזה שינה לי את דפוס ההליכה שלי".

איך האינטרנט של הדברים ישנה את חיינו

עוד כתבות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות בבורסה; אלארום מזנקת ב-20%, נובה ב-4%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7%, המניות הדואליות עולות ב-2% ● השקל מתחזק בכ-0.6% ונסחר סביב 3.76 שקלים ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● טסלה פיספסה את התחזיות אך המניה זינקה במסחר המאוחר, תאיץ השקת דגמים מוזלים ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות" ● היום ומחר המסחר יינעל ב-14:30

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים