גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש דחה עתירה לביטול פינוי-בינוי בצומת עלית בר"ג

נדחתה העתירה שהגישו תושבים הגרים סמוך למתחם עלית, שעתרו כנגד תוכנית פינוי-בינוי להקמת 285 דירות בשני מגדלים בני 29 קומות ברחוב ארלוזורוב בעיר

אור ירוק למימוש פרויקט פינוי-בינוי ברמת-גן: בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה השבוע את העתירה שהגישו תושבים המתגוררים סמוך למתחם עלית, שעתרו כנגד תוכנית פינוי-בינוי להקמת 285 דירות בשני מגדלים בני 29 קומות במתחם המתמיד ברחוב ארלוזורוב בעיר. העתירה הוגשה לאחר שהתוכנית אושרה בוועדות התכנון השונות וקיבלה לאחרונה תוקף.

ביוני 2013 דחתה הוועדה המחוזית חלק מההתנגדויות שהוגשו לתוכנית, ולאחר מכן הגישו המתנגדים עתירה מינהלית לביטולה של התוכנית, בטענה כי מדובר במגדלים גבוהים מדי שהשפעתן על הסביבה שהתשתיות בה מוגבלות היא שלילית.

עוד נטען בעתירה כי התוכנית אושרה למרות שלא נקבעה מדיניות כוללת לגבי בנייה לגובה בכל תחומי רמת-גן.

השופטת רות רונן דחתה את העתירה וקבעה כי התוכנית כבר אושרה בהתאם לעקרונות הבנייה לגובה ברחוב ארלוזורוב.

עוד קבעה רונן כי "למרות שהוספת יחידות הדיור לא אושרה כחלק מתוכנית כוללת לבנייה גבוהה בעיר רמת-גן כולה, אין בנסיבות העניין כדי להצדיק את המסקנה שלפיה דין התוכנית שכבר אושרה למתן תוקף - להתבטל, ואין בה להצדיק את הפגיעה החמורה בדיירים אם העתירה תתקבל".

רונן הוסיפה כי היא סבורה שייגרם נזק לאינטרס הציבורי אם טענות העותרים יתקבלו והתוכנית תיפתח מחדש לדיון. "מדובר בתוכנית שנועדה לשרת את האינטרס החשוב של התחדשות עירונית, שתהליך אישורה ארך 8 שנים בערך", ציינה רונן. "התהליך הושלם והתוכנית פורסמה למתן תוקף. אין ספק כי התוכנית הגיעה לקו הגמר שלה תוך השלמת כל התהליכים הדרושים כדי שניתן יהיה להתחיל בהוצאתה לפועל".

רונן ציינה בפסק הדין כי את התוכנית יזמו דיירי המתחם שמאוד מעוניינים באישור התוכנית ובנייה מחדש של המתחם. "לגישתם הם חיים בתנאים קשים בבניינים שנבנו לפני כ-50 שנה, עם תשתיות במצב רעוע, אין בבניינים פתרונות למיקום בלוני הגז המצויים חשופים בכניסה לבניינים, אין מיגון נגד רעידות אדמה, אין מרחבים מוגנים להגנה מפני טילים, והדיירים נמצאים בסכנה ממשית", קבעה רונן.

את התוכנית, שערך האדריכל גיל שנהב ממשרד כנען שנהב אדריכלים, קידמה והגישה בשם דיירי המתחם החברה לפיתוח והתחדשות עירונית. קבוצת ים סוף שבבעלות אלי פפושדו זכתה במכרז שערכו דיירי המתחם באמצעות עו"ד יריב בר-דיין.

"התוכנית הינה הישג חשוב להתחדשות העירונית בישראל", מסר מנכ"ל אלמוג ים סוף, צחי עמר. "מדובר בצעד משמעותי, שכן עם דחיית העתירה המינהלית הוסר המכשול האחרון למימוש הפרויקט, וניתן להתקדם אל תחילת הבנייה. מתחם עלית הוא המקום הראוי ביותר להתחדשות עירונית, בהיותו סמוך לכל עורקי התחבורה והתעסוקה. הפרויקט החדש יכלול תמהיל של דירות, ובהן דירות קטנות, ובכך יגדיל את היצע הדירות החדשות באזור".

עו"ד בר דיין ציין בשם הדיירים כי "החלטת בית המשפט במקרה זה מהווה המשך ישיר לאיזון הנכון והראוי שערכה הוועדה המחוזית בין הצורך המובהק לקדם ולפתח את מרכזי הערים - לבין השמירה על המשך חיי התושבים והשכנים במרקם העירוני החדש המתהווה. בית המשפט לקח במניין שיקוליו את השיקולים הכלכליים, היזמיים, הסביבתיים והחברתיים, על מנת לאפשר ל-88 משפחות החיות בתנאים לא סבירים לשנות את גורלם בשנת 2014".

את הדיירים ייצג בהליך המשפטי עו"ד עפר טויסטר, ואת קבוצת ים סוף ייצגה עו"ד מירה בורנשטיין ממשרד הרטבי-בורנשטיין בסון.

עוד כתבות

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל ידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית, שנפלו בה פגמים מהותיים בהליך קבלתה, היא התקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

מספר עובדי ההייטק בישראל במגמת ירידה / צילום: Shutterstock

הנתון החריג שמראה: מספר העובדים בהייטק הישראלי במגמת ירידה

נתונים חדשים מציגים עלייה בשכר הממוצע בענף הייטק הישראלי ● אלא שמאחורי המספרים מסתתר סיפור מורכב יותר: החל מהתכווצות במצבת כוח האדם, דרך קיפאון בקידומים ועד עלייה במשרות הפנויות ● האם המגמה צפויה להמשיך לתוך 2026?

טעינת רכב חשמלי / צילום: Shutterstock

מי ימצמץ ראשון? המאבק על מס הקנייה שעלול לעלות ביוקר לבעלי הרכב הצמוד

המחלוקת בנוגע למס הקנייה על רכב חשמלי ושווי השימוש נמשכת ● ועדת הכספים והאוצר מתבצרים בעמדתם, מה שעלול להביא לכך שלמעלה מ-150 אלף עובדים ישלמו החל מינואר 500-1,500 שקל יותר על שווי השימוש החודשי

רכב ותחבורה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הנאמנות למותג? איך 70 דגמים חדשים שינו את הכללים בשוק הרכב

עשרות דגמים התווספו לשוק הרכב הישראלי ב־2025, במיוחד של מותגים סינים ● ההיצע הרחב מספק שלל אפשרויות לצרכנים שמחפשים תמורה לכסף, ומוותרים על נאמנות למותגים הוותיקים ●"השוק הפך לטרנדי, כל מותג חדש ומרשים מייצר נהירה קצרה", אומרים בענף

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

מענק של עד 20 אלף שקל: תוכנית הפרישה מרצון של i24NEWS נחשפת

בהנהלת i24NEWS מציעים תוכנית פרישה מרצון לעובדים ● עובדים בעלי ותק של בין ארבעה חודשים לשנה יקבלו 10,000 שקל אם יחליטו לפרוש; עובדים בעלי ותק של מעל לשנתיים יקבלו 20 אלף שקל ● בוועד העובדים ציינו כי "למרות שמדובר בפעולה מאוד לא טבעית בעבורנו, אנו מציעים לכם לשקול בחיוב אופציה להיעתר להצעת ההנהלה"

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

4 רפורמות קריטיות: כלכלנים משרטטים את המפתח לצמיחה בשנים הקרובות

על פי תחזית האוצר, הצמיחה ב־2026 צפויה להיות גבוהה מהרגיל, ולאחר מכן לשוב לקצב של 3.5% מהתוצר ● אלא שבמכון אהרון מציגים תמונה פסימית יותר, וטוענים כי ללא רפורמות מבניות במשק - היא תישחק ● על הפרק: גיוס חרדים וקידום השכלה בחברה הערבית

יו''ר ועדת החוקה ח''כ שמחה רוטמן הבוקר הזה, כאן ב', 30.11.25 / צילום: יונתן בלום

רוטמן מאשים את לפיד שבגללו המחירים עלו בחדות. מה הוא שכח לציין?

טכנית, רוטמן צודק: תחת ממשלת בנט־לפיד נרשמה עליית המחירים השנתית הגבוהה בעשור האחרון ● אבל באותה שנה קרה משהו ששם את הכול בהקשר שונה לגמרי ● המשרוקית של גלובס

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

ישלמו 50% מס? נוסח החוק שמדאיג את מנהלי הקרנות האלטרנטיביות

הקרנות האלטרנטיביות לא נכללו ברפורמה להורדת המס על המשקיעות בהייטק, ומחכות להחלטות נפרדות ● גורמים חוששים שמיסוי לא מוסדר עלול להגיע עד 50% על רווחי השותפים הפאסיביים

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: נשללו הרישיונות של 7 סוכני פינברט שגייסו חוסכים לקרנות האדומות

הממונה על שוק ההון שלל את הרישיונות של 7 סוכני פינברט בתום חקירה שהצביעה על "תמונה חמורה מאוד המעידה על התנהלות שיטתית של הסוכנים שלא בהתאם להוראות הדין" ● פינברט היא אחד מששת המארגנים שגייסו כספי חוסכים לקרנות השקעה אלטרנטיביות בחו"ל, מהן נעלמו 850 מיליון שקל ● בא-כוח הסוכנים: "ההחלטה יוצרת עיוות מוסרי"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א לחברות הציבוריות: כך תוכלו לממש את הפוטנציאל של מסחר בשישי

לקראת המעבר לימי מסחר גלובליים בתחילת ינואר, הבורסה בת"א פנתה למנכ"לי החברות הציבוריות במטרה לנצל את השינוי ולהגדיל את חשיפתן למשקיעים זרים ● בין ההמלצות: לחזק פעילות באנגלית, להעמיק קשרי משקיעים בינלאומיים וליישר קו עם סטנדרט הדיווח המקובל בעולם

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

בית קפה בקריית שמונה / אילוסטרציה: אייל מרגולין

חנוכה שמח בצפון: ענף בתי הקפה והמסעדות רשם זינוק במכירות

גלובס מציג מדד שבועי הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה בפעילות העסקית במהלך החג, עם בולטות בצפון הארץ

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר מתחת ל-3.2 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר יומיים רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

מרחב דרום הר חברון / צילום: אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון

5 ישראלים נעצרו ע"י המשטרה, הפלסטינים מדווחים: "נכנסו לבית בכפר בדרום הר חברון, שחטו 3 כבשים ופצעו תושבים"

במערכת הביטחון העלו חשש, ההבנה: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים

לארי אליסון / צילום: ap, Eric Risberg

המיליארדר מול נטפליקס: המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך

פרמאונט מעלה את רמת הוודאות סביב הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באמצעות ערבות אישית של לארי אליסון בהיקף של 40.4 מיליארד דולר ● במקביל, נטפליקס מחזקת את חבילת המימון וממשיכה להיתפס כהצעה הבטוחה יותר בעיני הנהלת וורנר

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה את החברה בחסר משמעותי"

במקביל מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה, הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות" ● יו"ר הוועד של צים: "לא ניתן להעביר את החברה לידיים זרות"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר האוצר רוצה להטיל מס רווחי יתר של 15% על הבנקים - גבוה מהמלצת הוועדה

המס צפוי להכניס לקופת המדינה 1.13 מיליארד שקל בשנה הקרובה, ולטפס ל-1.5 מיליארד שקל מדי שנה עד לסוף העשור ● איגוד הבנקים בתגובה: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי שהוא עצמו מינה, שר האוצר קיבל החלטה שרירותית ללא כל היגיון כלכלי ובניגוד לאינטרס הציבורי"

מימין: אבי אורטל, אר פי אופטיקל; ריצ'י הנטר, מחלבות גד; חיים דנון, UMI; ארז דהבני, בלדי / איור: גיל ג'יבלי

מאטליז בשוק הכרמל לשווי של מיליארדים: ההנפקות הגדולות של 2025

התשואות הגבוהות שהניבו הנפקות ראשוניות בבורסה השנה, יצרו הון לבעלי מניות מרכזיים באותן חברות ● ארז דהבני חולש על מניות בלדי ב־1.3 מיליארד שקל, ואילו קרן מנור אוורגרין מחזיקה מניות אר פי אופטיקל ב־465 מיליון שקל ● וכמה הרוויח מייסד מחלבות גד, עזרא כהן

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

אקזיט ענק בסייבר: ארמיס הישראלית נמכרת ב-7.75 מיליארד דולר במזומן

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס בעסקת הסייבר הרביעית בגדולה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

צ'רלי ג'ביס

כך שכר הטרחה המשפטי של צ'ארלי ג'ביס הגיע ל־74 מיליון דולר: החל מסוכריות גומי ועד עורכי הדין המפורסמים בעולם

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל-7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות