גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אין לי את התנאים והמעמד שהיו לי בהתאחדות, אבל אני חי"

החיים החדשים של אורי שילה, מנכ"ל ההתאחדות לשעבר: הסטארט-אפ שהקים גייס מיליון ד', וינסה לתת מענה לבעיות לוגיסטיות של אוהדים

אורי שילה סטארט-אפ FanZone / צילום: רוני שיצר
אורי שילה סטארט-אפ FanZone / צילום: רוני שיצר

רק לפני שנה, בשיאה של מלחמת העולמות בין ההתאחדות לכדורגל לבין הטוטו ושרת הספורט, נשלח אורי שילה לכל במה אפשרית כדי להגן על האינטרסים של ההתאחדות. הוא רץ לכנסת לעמוד מול השרה; הוא נשלח להתקוטט ביציע העיתונות; אלו היו הימים האחרונים שלו בתפקיד מנכ"ל ההתאחדות, בו שימש שש שנים. אחר כך הוא כיבה את האור במשרד בפעם האחרונה והלך הביתה. בגיל 40. "לא היו לי תוכניות אחרות, אבל ידעתי שמיציתי ואני בשל לאתגר הבא", הוא מסביר בראיון ל"גלובס".

זו הפעם הראשונה ששילה מספר על הסיבות לעזיבתו את ההתאחדות, אבל גם על התהליך שעבר בשנה האחרונה. תהליך שהוביל אותו לעולם שלא חלם עליו בחלומות הכי פרועים - במסגרתו הפך ליזם אינטרנט, שהתעורר בוקר אחד עם רעיון והפך אותו לסטארט-אפ בשם FanZone, שבימים אלו סיים גיוס של מיליון דולר.

"הרגשתי מיצוי בעולם של הכדורגל. הייתי בהתאחדות 13 שנה, מתוך זה שש שנים אחרונות כמנכ"ל. פגשתי את האנשים הכי בכירים בתעשייה, את פלאטיני, את בלאטר, אבל הרגשתי שזהו. עזבתי כי הסתכלתי במראה ולא יכולתי לשקר יותר - לא לעצמי ולא לארגון. הייתי בא למשרד בהתאחדות, לובש את החליפה ושם עליי פני פוקר של מנכ"ל ההתאחדות ומתנהל. וההתנהלות בהתאחדות היא במצב שאתה רוב היום במגננה מול כולם".

* בגיל 40 נדיר לעזוב מרצון את התפקיד הכי בכיר עם השכר הכי גבוה בספורט הישראלי.

"כן, שאלו אותי 'מה קרה, רבת עם אבי (לוזון)?' לא, לא רבתי עם אף אחד. לא היה טעם למשוך עוד. זה אולי כיסא שחצי מהגברים במדינה היו רוצים אותו, אבל לא יכולתי לקום בבוקר יותר ולהמשיך להחזיק את הכיסא ולהגיד 'אני מנכ"ל ההתאחדות'. בכל מקום שבאתי אליו הייתי הכי מעניין והכי סקסי, והיו אומרים 'ספר מה קורה, ואיך בהתאחדות', ומאסתי בזה. בפנים זה כבר לא עשה לי כבר כלום. היום אני מרגיש חי ומאושר כמו שהרבה שנים לא הרגשתי. בשלוש בבוקר אני ער ועובד על המחשב, זה לא קרה לי המון זמן. בהתאחדות, לקראת הסיום, הייתי אחר הצהריים מסתכל על השעון, מחכה שהיום ייגמר כבר ואלך הביתה. אין לי היום את התנאים שהיו לי, וירדתי בשכר בחצי (עלות שכרו בהתאחדות ב-2012 עמדה על 789 אלף ש' - ט"ו), ואין לי את כל המעמד שהיה לי. אני עם תיק על הגב, ומאושר. הורדתי את כל הקליפות של המגננה, ובפעם הראשונה אחרי הרבה זמן אני עצמי. עם ג'ינס וטריקו וחיוך, וחי, אני חי".

***

כמה חודשים אחרי שעזב את ההתאחדות שילה נחשף לעולם ההיי-טק, אבל הניסיון הראשון שעשה לא עלה יפה. "הסתובבתי עם כמה חברים שהקימו סטארט-אפ בניסיון להשתלב, אבל זה היה משהו לא מעולמות התוכן שלי. די מהר הבנתי שזו לא התעשייה שלי ולא מצאתי את הידיים והרגליים שם, אבל בזמן הקצר שהסתובבתי איתם למדתי קצת את השפה, ותרגמתי את זה לעולמות התוכן שלי, עולם הכדורגל. מכאן נולד הרעיון להקים את FanZone, פלטפורמה שנועדה לתת פתרונות לאוהדים בדרכם לאירועי ספורט וחזרה, לפתור להם בעיות לוגיסטיות ולהוזיל עלויות. זה צורך שאני מכיר אותו מהתפקידים שעשיתי. כדורגל בכלל נהיה מאוד יקר לצריכה עבור אוהדים, ולכל אוהד יש את הצרכים הלוגיסטיים שלו שהופכים אותו לעוד יותר יקר.

"התחלתי לפגוש משקיעים. חלקם משקיעים איתם הייתי מיודד מתחום הכדורגל בישראל, והראיתי להם מצגת שהכנתי. די בהתחלה הייתי אצל אלי ברקת, פניתי למשפחת שרצקי, פגשתי את מאיר שמיר. החבר'ה האלו הם לא מהמשקיעים שלי היום. אבל היה חשוב לי לפגוש אותם כדי לקבל פידבקים על הרעיון שלי. בשלב מסוים הבנתי שצריך לעצור, להקים צוות. הפסקתי להשקיע בלחפש משקיעים והתחלתי להשקיע בלמצוא שותף". כך פגש שילה את תומר קזז, 31, מהנדס מחשבים שבדיוק סיים תשע שנים ביחידה הצבאית 8200. שילה וקזז, המייסדים, הפכו לשותפים פיפטי-פיפטי. "חיפשתי שותף טכנולוגי ומצאתי את השותף שכל אחד חולם למצוא. תומר הוא עילוי בתחומו, חרוץ עם אינטואיציות חזקות ואפילו היה שנים שוער במכבי נתניה, שילוב נדיר של כדורגלן וטכנולוג. ברגע שחברתי לתומר, והמון בזכותו - עפנו קדימה". גם המשקיעים התחילו להכניס יד לכיס.

* איך זה הולך לעבוד?

"הפלטפורמה שלנו מכוונת לשלושה מישורים: להוזיל עלויות לאוהד, לפתור עבורו צרכים לוגיסטיים, ולשפר את חוויית המסע למשחק. אנחנו לוקחים שירותים גנריים גדולים, כמו 'קארפול' או Airbnb ומגישים אותם לאוהד. אנחנו לא מתעסקים עם כרטיסים למשחקים, גם בגלל בעיות רגולציה וגם בגלל שאנחנו לא רוצים להיכנס לטריטוריה של המועדונים. אם אתה אוהד מנצ'סטר יונייטד שרוצה לנסוע למשחק בצ'לסי ומחפש לעשות את הדרך הזאת במינימום עלות - אז עד היום נכנסת לשירותים כמו "'קארפול' באנגליה וחיפשת אנשים לנסוע איתם לכיוון, ומצאת שתי דודות או שתי סבתות - הן לא מכירות את האצטדיון, הן לא חוזרות אחרי המשחק, והנסיעה איתן היא מבאסת. עכשיו בתור אוהד תוכל לנהל את הנסיעה שלך - אתה תיכנס לאתר של הקבוצה, תבחר את המשחק שאליו אתה נוסע, תבחר אם לעשות את הנסיעה עם אוהדים כמוך שנוסעים למשחק, הם יחלקו איתך את הנסיעה, את ההוצאות, את הפאשן, את הבירה, ויחזרו איתך חזרה.

"הפלטפורמה תאפשר לך לעשות חיבורים גם עם מוניות: בלחיצת כפתור אתה תפתח קריאה למונית למשחק, והמערכת תמצא לך אנשים בסביבה שלך שמוכנים לחלוק איתך את המונית למשחק וחזרה. אותו דבר לנסיעה באוטובוסים למשחק חוץ. ככה יוצרים פלטפורמות לאוהדים - של רכב, מונית או אוטובוס. הכל על בסיס השיתוף".

*החברות הישראליות שגוזרות מאות אחוזים עבור נסיעות ספורט לחו"ל צריכות לדאוג?

"לא. כי הבדל בינינו לבין הסוכנויות האלו הוא שהן בדרך כלל לוקחות ישראלים שנוסעים למשחק באנגליה או לטיול בר מצווה בקאמפ נואו, וזה בדרך כלל אירוע חד-פעמי. הישראלים הולכים לסוכנויות האלו כי הם צריכים את הכרטיס למשחק ולא בגלל שהם צריכים מלון או טיסה או רוצים להוזיל עלות. אצלנו המשתמשים הם האוהדים הכבדים, כאלו שנוסעים פעמיים-שלוש בשבוע. אלו אנשים שכבר יש להם את הכרטיס, ומה שהם צריכים זה את הפתרון של התחבורה ולפעמים של הלינה".

***

שילה מודה ש"בשום שלב האוהד הישראלי לא היה המטרה שלנו. זה נועד כרגע לתת פתרון לאוהדים בחו"ל. אוהד מנצ'סטר יונייטד נוסע בממוצע למשחק בית 80 מייל, ואוהד של ארסנל נוסע בממוצע 50 מייל כי חלק גדול מהם לא גרים בתוך מנצ'סטר או בתוך לונדון אלא בפריפריה. ויש להם הרבה בעיות שמקשות עליהם - גם אם יש להם רכבת הלוך, לא תמיד יש להם רכבת חזרה; או שהם רוצים לשתות אלכוהול במשחק ומחפשים נהג שיסיע. בקטע של לינה זה אותו דבר - אנחנו לא אקספדיה שנחפש להם את המלון הכי זול, אלא ניתן להם פתרון למצוא אנשים שנוסעים ורוצים לחלוק את החדר וההוצאות".

*מה לגבי נסיעות למשחקים בחו"ל? משחקי ליגת אלופות ביעדים רחוקים?

"יש לנו פלטפורמה שנקראת 'החלפת ביתיות', שבה מיד אחרי ההגרלה של המפעל האירופי האוהדים נכנסים למערכת ויכולים להציע לארח או להתארח אצל אוהדי הקבוצה היריבה, על בסיס הדדיות. למשל, אם ניקח את מכבי ת"א, שהגרילה בעונה שעברה את פרנקפורט וניקוסיה בליגה האירופית- מיד אחרי ההגרלה יעלו מולך אוהדי פרנקפורט או ניקוסיה ויציעו לך החלפת ביתיות. כשאתה בא לגרמניה אתה תתארח אצלי בבית, וכשאני בא לתל אביב אני אישן אצלך. ככה שנינו חסכנו הוצאות על לינה".

*איפה אתם מתחילים?

אנחנו משיקים את המערכת באוגוסט עם שפילד וונסדיי מליגת המשנה באנגליה. במהלך הדרך חברנו לדייויד צ'יזיק, שנשא בתפקידים בכירים בכדורגל האנגלי ומאוד מנוסה בצומת החיבור בין חברות טכנולוגיות ועולמות הספורט. דייויד מעורב בחברה והציע את שפילד כיריית הפתיחה".

*למה דווקא הם?

"חיפשנו מועדון שהוא מספיק גדול אבל לא יותר מדי. זה מועדון שיש בו צורך לפלטפורמה כזאת - יש לו 2,500 אוהדים שנוסעים למשחק חוץ וכמעט 30 אלף אוהדים במשחק בית. יש לו חמישה ארגוני אוהדים, וכולם עוסקים בבעיות התחבורה למשחקים. מעבר לזה, שפילד וונסדיי הוא מועדון עם שם מספיק גדול ומוכר באנגליה, ועדיין מתחת לרדאר, וזה התאים לנו להשקה. עד תחילת העונה נסגור עם שני מועדונים נוספים באנגליה, ונצא לדרך בתחילת העונה עם שלושה מועדונים באנגליה, לראות שהמוצר עובד. ברגע שזה יעבוד המטרה היא להיכנס בכל חודש לעוד ועוד מועדונים. המטרה היא להגיע לליגה הראשונה באנגליה, לגרמניה, ולנסות להגיע לארה"ב ולעבוד גם בליגות אחרות - בייסבול, הוקי, קריקט - כי הצרכים הם דומים, ואפילו להגיע לעולמות המוזיקה, של הופעות מוזיקה, על בסיס אותה שיטה.

"היעד הגדול שלנו הוא שיתוף עם אופ"א וכניסה ליורו 2016 שיהיה בצרפת, ששם אוהדים מכל אירופה יצטרכו למצוא פתרונות תחבורה ולינה כדי ללוות את הנבחרת. בקטע הזה כבר נפגשנו עם אופ"א, הצגתי את המוצר, והשבוע אני נוסע שם כבר לפגישה שלישית".

*ההיכרות שלך עם מסדרונות אופ"א, מן הסתם, לא הזיקה?

"נכון. ברגע שאני בא לשם ומבקש פגישה כמי שעד אתמול הסתובב שם, אז יש לזה משמעות אחרת. אני מניח שדופקים להם 800 סטארט-אפים ביום על הדלת, וההיכרות האישית היא זו שחשובה - גם מבחינת המשקיעים, שיידעו שאני לא בא אמנם מעולם ההיי-טק, אבל פה דווקא חשוב עולם התוכן".

*אמרת שהאוהד הישראלי לא היה המטרה, אבל בכל זאת אתם יושבים כאן ואתה מכיר את האוהד הישראלי.

"נכון, בארץ אנחנו משיקים כבר העונה עם מכבי חיפה, מועדון שפועל המון למען אוהדיו. אנחנו נופיע באתר החדש שלהם שיעלה. היום למכבי חיפה יש עמוד פייסבוק שפתחו אוהדים, לא של המועדון, שחברים בו למעלה מאלף איש והוא נקרא 'לוח טרמפים למשחקי מכבי חיפה', והעמוד מחבר בין נהגים לטרמפיסטים, ושם אתה רואה מישהו ששואל מי יוצא מטירת הכרמל, ואחרי חצי שעה מישהו עונה לו 'אני', ואז מתחילה התכתבות שלמה של איפה לאסוף אותך, ומי יצלצל למי. אתה רואה ציבור של אלף איש שמחפש איך להגיע למשחק חוץ. היום לאוהד מכבי חיפה יהיה ווידג'ט בתוך אתר הקבוצה: תראה מי נוסע למשחק, אתה תבחר אם אתה נהג או נוסע כטרמפיסט, מיד אחר כך תראה את סוג האוטו שאיתו אתה נוסע, מי הנוסעים איתך ברכב, כמה תעלה לך הנסיעה. בעניין הזה אנחנו עושים את החישוב כמה מומלץ לגבות, וניתן לשחק עם זה שקל לפה או שקל לשם. אתה לוחץ על join the ride ומיד יופיע לך מסלול ה-GPS שתעשה בדרך למשחק, אתה מקבל שירות מדלת לדלת, וכל החוויה הזאת לוקחת כמה שניות".

*אתה לוקח בחשבון שהמיזם לא יעבוד?

"אני מכיר את הסטטיסטיקות של הסטארט-אפים, וזה אחד הדברים שאני לוקח בחשבון. אבל אם זה לא יצליח אז עברתי חוויה מטורפת, למדתי שפה ותוכן חדשים, יצרתי קשרים בעולמות שלא היו לי. בכל מקרה אני אמצא עבודה, אני אנחת על הרגליים. אני לא מפחד. יחד עם זאת, את כל זה אמרתי לפרוטוקול - בפועל אין באמת תרחיש שלא נצליח. אנחנו הולכים לכבוש יעדים גדולים מאוד".

FanZone - סבב גיוס ראשון: מיליון דולר בפחות משנה
היעד של שני מייסדי FanZone, אורי שילה ותומר קזז, היה לגייס מיליון דולר לפני ההשקה. את היעד הזה השיגו בתוך חצי שנה. למעלה ממחצית מהסכום הם גייסו ממשרד המדען הראשי, כ-500 אלף ד' מתוך זה ממשרד המדען הראשי ועוד כ-70 אלף ד' מהחממה הטכנולוגית "דה טיים" שבבעלות משרד הפרסום מקאן אריקסון, שנכללת ב"תוכנית החממות" של המדען הראשי. יתר הסכום גויס ממשקיעים פרטיים ומוסדיים: קנדי בשם מאייר גניוויסש; משה אזולאי, משקיע ישראלי שחי בארה"ב; קרן אינפיניטי ואמיר גלאור; וברק זייפר, חבר פרטי של שילה. "הכסף הזה יחזיק אותנו לשנה פלוס", אומר שילה. "למרות שסימנו יעד של מיליון דולר והגענו אליו די מהר, החלטנו לעצור. חבל לנו לוותר על עוד אחוזים, שאנחנו מעריכים שיהיו שווים הרבה יותר בסיבוב הגיוס הבא".

במהלך הגיוסים החברה הגישה מועמדות ונבחרה במסגרת "תוכנית ההאצה" של מיקרוסופט - תוכנית שנפתחת פעמיים בשנה לסטארט-אפים - ושאליה נבחרו 13 חברות מתוך 400. בזכות הבחירה קיבלו שילה וקזז ארבעה חודשים של פסיליטיז מלאים וישבו בתוך משרדי מיקרוסופט בהרצליה פיתוח, של קיבלו את כל התמיכה הנדרשת לסטארט-אפ בראשית דרכו. "המעבר מהחדר הגדול והמרווח שלי במשרדי ההתאחדות אל אופן ספייס עם 50 מתכנתים - לא מצאתי בהתחלה את הידיים והרגליים שלי", אומר שילה. "אבל האקסלרטור של מיקרוספט זה הדבר הכי טוב שקרה לנו, הצוות שם מדהים והלוואי שיכולנו להישאר עוד". החברה, שבימים אלו מסיימת את תקופת החממה, מעסיקה כיום שישה עובדים.

FanZone - תעודת זהות:
שנת הקמה: 2014
המייסדים: אורי שילה ותומר קזז
גיוסי הון: 1 מיליון דולר
משקיעים: משרד המדען הראשי', 'דה טיים' (מקאן אריקסון), מאייר גניוויסש, משה אזולאי, קרן אינפיניטי ואמיר גלאור, ברק זייפר
מספר עובדים: 6

עוד כתבות

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק שגם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על-מנת לפעול

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מגמה חיובית בחוזים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.5% ● הניקיי צלל ב-1.6% ● החוזים בארה"ב נסחרים בירידות קלות ● אנבידיה נסחרה בירידות לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מתחזקות הירידות בתל אביב; אופקו הלת' צוללת בכ-11%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 משיל מערכו 1% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

אזעקות בגליל המערבי, צה"ל בגל תקיפות נרחב בלבנון

צה"ל ערך תקיפות נרחבות בלבנון • במטולה דווח על פגיעה ישירה, לא הופעלה התרעה • ישראל פתחה מחדש את מעבר כרם שלום, לאחר שנסגר בתחילת השבוע אחרי המטח הקטלני לאזור שגרם למותם של 4 לוחמי צה"ל • עדכונים בולטים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים