גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יש סעיף אחד בחוק שיכול לחסוך עשרות עתירות בנדל"ן

סעיף 119 א' לחוק התכנון והבנייה מחייב את הוועדות המקומיות לתת תמורת 200 שקל את כל המידע התכנוני הרלוונטי הנוגע לנכס מסוים

עו"ד מיכל גלקין גולן / צילום: תמר מצפי
עו"ד מיכל גלקין גולן / צילום: תמר מצפי

הכירו את סעיף 119 א' לחוק התכנון והבנייה, הסעיף הפשוט והלא ידוע, שיכול היה לחסוך עשרות עתירות ועררים שמוגשים בכל שנה כנגד ועדות מקומיות, בטענה שנתונים תכנוניים מהותיים הנוגעים לבתיהם של התובעים, היו נסתרים מעיניהם. הסעיף מחייב את הוועדות המקומיות לתת תמורת 200 שקל את כל המידע התכנוני הרלוונטי הנוגע לנכס מסוים. פשוט מאוד.

"במקרים של בתים צמודי קרקע מדובר במידע קריטי", אומרת עו"ד מיכל גלקין גולן, המכהנת כיו"ר ועדת הערר המחוזית מרכז, בראיון ל"גלובס". "לפעמים צווי הריסה לא תמיד רשומים והבעלים או רוכש הנכס לא תמיד מודעים לכך. לצערי, עורכי דין אינם מכירים את הסעיף הזה, וחבל, כי נוסף לוודאות הרבה ששימוש בסעיף הזה מעניק, הוא גם מהווה תעודת ביטוח. לוועדה מקומית יהיה הרבה יותר קשה לטעון שקיבלה החלטה סותרת למצב קיים ושינתה את דעתה, כאשר היא בעצמה נתנה מידע תכנוני אחר. אנחנו בוועדת הערר מאוד מעודדים שימוש בסעיף הזה. אלה הם כלים שקבע המחוקק להבטחת השקיפות".

לאחר שבע שנים בתפקידה כיו"ר הוועדה, עומדת גלקין גולן לסיים את תפקידה ולחזור לשוק הפרטי, שאינו זר לה. טרם מינויה ליו"ר ועדת הערר המחוזית הייתה גלקין גולן שותפה במשרד עוה"ד יגנס-טויסטר-בירן (שהתפרק מאז). "ללא ספק יש יתרון ליו"ר ועדת ערר אחרי שהיה בשטח, וידע גם לייצג מתנגדים לתוכנית, וגם לייצג יזמים של תוכנית, ולהכיר את המציאות משני צדי המתרס", אומרת גלקין גולן, שבשנה וחצי האחרונות כיהנה גם כמ"מ יו"ר ועדת הערר בחיפה.

מחוז מרכז חולש על שטח נרחב שבין גבולות חדרה לגדרה, וכולל ערים גדולות כמו נתניה, ראשון לציון, כפר סבא, הוד השרון, רעננה, פתח תקווה ומודיעין, קיבוצים ומושבים רבים וכן יישובים ערביים דוגמת טירה, טייבה וקלנסואה.

אל ועדת הערר המחוזית שבראשה עומדת גלקין גולן מגיעים בכל שנה בממוצע כ-400-500 תיקים שברובם מתקבלת החלטה עוד באותו יום.

להקדים תכנון למעשה

ועדת הערר נותנת עדיפות ברורה לעמידה בתוכניות תקפות. במקרה אחד שהגיע להכרעתה של הוועדה בראשותה של גלקין גולן, ביקשה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה יהוד לשנות את תקן החניה בבניינים חדשים מ-1.5 חניות לדירה, ל-2 חניות לדירה, בלי לשנות את תוכנית בניין העיר שלה. חברת אאורה ישראל, שרכשה קרקע בעיר להקמת פרויקט מגורים וערכה את התחשיב הכלכלי של הפרויקט על פי התוכנית התקפה בעיר, שכוללת 1.5 חניות לכל דירה, הגישה ערר לוועדת הערר המחוזית מרכז כנגד החלטת הוועדה המקומית שלא להנפיק לפרויקט היתר בנייה ללא תקן החניה המוגדל. גלקין גולן קיבלה את הערר והורתה לוועדה המקומית להנפיק היתר בנייה לפרויקט שתואם את הוראות תוכנית בניין העיר התקפה.

במקרה אחר החליטה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברעננה כי אזור התעשייה בעיר רווי בתחנות דלק וכי היא מעוניינת לשנות את המדיניות הקיימת ולאסור על הקמת תחנות דלק חדשות בעיר. "הוועדה אישרה לבעל קרקע להקים תחנת דלק על המגרש, ולאחר מכן שינתה את דעתה וסירבה להנפיק ליזם היתר בנייה", אומרת גלקין גולן. היזמית, חברת שובלים, הגישה ערר - והערר התקבל. "אם ועדה מקומית סבורה שהיא רוצה לשנות את המדיניות ולאסור על הקמה של תחנות דלק נוספות בעיר, שתואיל ותשנה את תוכנית בניין העיר שלה".

"תוכנית עתידית אשר טרם הופקדה ואף לא פורסמה הודעה בגינה הינה בבחינת כוונה נסתרת מן הציבור", ציינה גלקין גולן בהחלטה. "אין ולא ראוי שיינתן לכוונות תכנוניות מעמד המשנה מצב תכנוני תקף. תוצאה האחרת עלולה להביא לאבסורד לפיו לכוונות תכנוניות, דמיוניות ככל שיהיו, תהיה משמעות אופרטיבית". גלקין גולן קבעה כי ההיפוך בעמדת הוועדה לוקה בהעדר סבירות קיצונית, וציינה כי היא מקווה שלהבא הוועדה המקומית "תקדים תכנון למעשה". עוד קבעה גלקין גולן כי אין חולק שבסמכות הוועדה המקומית לשנות מדיניות תכנונית אולם שינוי זה צריך להיעשות כחוק.

במקרה נוסף, פסלה ועדת הערר של גלקין גולן תוכנית לשינוי בינוי בשדרות החשמונאים במודיעין, לאחר שהבינוי הקיים לא הוכיח את עצמו מבחינה שיווקית. הוועדה המקומית אישרה תוכנית להסרת 400 יחידות דיור מתוך 1,000 קיימות, וכנגד ההחלטה עתרה החברה להגנת הטבע בטענה כי הוועדה המקומית "קברה" מאות יחידות דיור מתוך מטרה לניידן בהליך אחר לשטח מחוץ לתוכנית. גלקין גולן קיבלה את הערר ומסבירה היום: "ניודן של הזכויות שם חייב לדעתנו תוכנית שתבהיר ברחל בתך הקטנה את מיקומן ותעבור בשבט ביקורתו של הציבור בהליך ההפקדה, שאם לא כן הן עלולות לרדת לטמיון או לחלופין יכפו אותן על הציבור במיקום פחות מתאים".

רציפות ליזמים

חלק ניכר מהתיקים שמגיעים אל שולחן ועדת הערר המחוזית, מספרת גלקין גולן, עוסקים למעשה באותו תיקון 43 לחוק התכנון והבנייה, שנכנס לתוקף בשנת 1995 והעניק זכויות נוספות לוועדות המקומיות לתכנון ובנייה, שהיו עד אז ברשות הוועדות המחוזיות. התיקון, שנחשב אז ל"מהפכני", נדון בבתי המשפט עם השנים, ויש שאמרו כי נחלש על ידי פרשנות חלק מבתי המשפט כפי שהתבטאה בפסיקה, אך כיום השאלות שמעלה התיקון הופכות שוב רלוונטיות עם אישורה של "רפורמת הפרגולות" וחיזוק מעמדן של הוועדות המקומיות.

"השאלה שנשאלת היום בוועדות הערר היא - איך כן, ולאו דווקא למה לא", אומרת גלקין גולן. "אנחנו דורשים מהרשויות המקומיות להסביר איך לנצל זכויות מוקנות. בוועדה המרחבית לתכנון ובנייה שרונים למשל, היתרי בנייה לפרויקט בנייה ברמת אמיר בקדימה-צורן, כמו גם בוועדה המקומית זמורה בנוגע ליישוב אירוס, במחלוקת שהגיעה לוועדת הערר, קבענו לוחות זמנים להוצאת ההיתרים ומתן טפסי 4. הנושא של הגברת שקיפות ו-וודאות גם הוא מהותי מאוד. אם יזם הסתמך על מידע בוועדה המקומית ואז היא שינתה את דעתה, המגמה היא לאפשר את אותן זכויות שהיזם הסתמך עליהן כאשר רכש את הקרקע.

"במקרה שהובא אלינו בעבר בעניין פרויקט לדיור מוגן ביד בנימין, היזמים, תושבי חוץ, הסתמכו על מכרז של המינהל ותיאום בינוי עם הוועדה המקומית. לימים, זו שינתה את דעתה והחליטה שיש לבנות שם בית אבות ארכאי שאינו תואם את אותם עקרונות שעליהם הסתמך היזם, מחשש שאותן יחידות תהפוכנה ליחידות דיור רגילות. אנו התערבנו בהחלטה, נקטנו שורת צעדים שהבטיחו לדעתנו את השימוש לדיור מוגן בלבד, ואפשרנו את אותו דיור מוגן פרוש שהובטח מלכתחילה".

הוועדה תורחב

בעניין תמ"א 38 אומרת גלקין גולן: "עמדת ועדת הערר כלפי תמ"א 38 היא כעיקרון עמדה אוהדת, שכן מדובר בפתרון ייחודי ויחיד שקבע המחוקק להצלת חיי אדם. יחד עם זאת, יש ליישם את התמ"א בהתאמה לתנאי המקום. גם במסגרת זו אנו דורשים מהוועדות ליישם עקרונות בשקיפות ובמסגרת תוכניות, ולא באמצעות אימוץ עקרונות אד הוק. כך, למשל, חייבנו ועדות מקומיות לנצל את אותה סמכות הנזכרת בסעיף 23 לתמ"א להכנת תוכנית שתקבע עקרונות ספציפיים, על מנת לטפל באזורים שבהם לא ניתן או נכון תכנונית לאפשר תוספת זכויות, ולא במסגרת מדיניות שאינה נבחנת על ידי הציבור, וחלקן כמו רחובות ופתח תקווה אף הרימו את הכפפה ופעלו כך".

באשר לרפורמה שתעניק סמכויות נרחבות יותר לוועדות המקומיות מסבירה גלקין גולן, כי ועדת הערר תשב בהרכב מורחב יותר מההרכב הנוכחי. כיום הוועדה מורכבת מיו"ר, נציג עמותת האדריכלים שמואל חכים, נציגת מתכננת המחוז מירה מוסקוביץ' ושני נציגי ציבור - עמירם גלילי ודודו כהן.

"בהרכב החדש יתווספו לוועדת הערר נציגי משרד השיכון, משרד התחבורה והמשרד להגנת הסביבה", אומרת גלקין גולן. "הדבר יאפשר לראות את הדברים בצורה יותר רחבה. הרבה תיקים שנדונים היום בוועדה המחוזית יידונו בוועדות המקומיות ותהיה זכות ערר. אם יזם מבקש להגדיל אחוזי בנייה והוועדה המחוזית דוחה אותו, הוא צריך לבקש רשות ערר למועצה ארצית, ואם נדחה, בבקשה או בערר, הוא יכול להגיש עתירה מנהלית. כאן נפתחת ערכאת ערר בזכות, ויש לקוות כי העומס לא ייצור פקק בוועדות הערר".

השכונה החדשה בבאר יעקב: הוועדה מתערבת במירוץ

נושא מהותי נוסף שבו הכריעה ועדת הערר בראשותה של גלקין גולן עסק ב"מירוץ ל-1,000 היתרי הבנייה" בשכונה החדשה בבאר יעקב. כידוע, תוכנית בניין העיר לשכונה חדשה בדרום מערב היישוב, שבה מתוכננת הקמתן של אלפי יחידות דיור, קובעת שלביות שיונפקו 1,000 היתרי בנייה בשלב הראשון, ואחריהן כל היתר בנייה נוסף יינתן רק לאחר השלמת עבודות להקמת קו ביוב חדש ליישוב, ולשדרוג והרחבה של מט"ש איילון.

יזמים רבים שמחזיקים קרקעות בבעלותם ביישוב, יודעים זאת היטב ועל כן רוצים להיכלל בהיתרים להקמת אלף הדירות הראשונות. בחודש מארס 2013 קבעה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה מצפה אפק, שבתחומה נמצא היישוב באר יעקב, כי היתרי בנייה ל-1,000 יחידות דיור הראשונות בשכונה החדשה בבאר יעקב, יונפקו על פי הבקשות שיהיו הראשונות להשלים את כל התנאים למתן ההיתר.

קבוצת יצחקי התנגדה לקביעה, וטענה כי יש להוציא היתרים בכל שלב ביצוע על פי החלק היחסי של כל בעלי הזכויות ולא כפי שקבעה הוועדה.

הוועדה המקומית החליטה שלא לשנות את עמדתה וזאת לאור הצורך שהיא רואה במימוש מהיר של התוכנית. יצחקי פנתה אל ועדת הערר המחוזית בטענה כי ההחלטה פוגעת בשוויון ורומסת את זכותו של החלש, מאחר שלחברות יזמיות גדולות יש משאבים גדולים בהרבה כדי לעמוד בדרישות להיתר, מאשר ל"פרדסן חסר ניסיון". עוד בטענה יצחקי כי הפתרון צריך להיקבע על פי יחס האחזקה של בעלי קרקע בקרקע בכל שלב ושלב.

מנגד טענו חברות נדל"ן שכבר הגישו בקשות להיתר בנייה כמו קרדן נדל"ן, רוטשטיין, אלמוג כדאי, צרפתי, גבסו וחלקן אף אושרו, כי אין יסוד משפטי לשריון יחידות דיור, לאחר שפעלו במרץ להשלמת התנאים להוצאת היתר בנייה.

ועדת הערר בראשות גלקין גולן החליטה לדחות את הערר של קבוצת יצחקי וציינה כי הוועדה לא התרשמה שמדובר ב"חזקים" העושקים זכויות של חלשים, אלא בכל המקרים מדובר בבעלי זכויות בקרקע שהיו רשאים להגיש בקשות להיתר בנייה באותה מידה, ויש לאפשר קידום מימוש התוכנית.

עוד כתבות

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

פיטורי בינה מלאכותית? המעסיקים בכלל חושבים אחרת

סקר מעסיקים של רשות החדשנות מעלה כי בשנת 2025 לא נרשמה פגיעה מהותית בהיקף המשרות בענף ההייטק, כאשר רק 13% מהחברות שביצעו פיטורים קשרו זאת להטמעת כלי בינה מלאכותית

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, כצפוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון  מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות לאחר הנעילה

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

הספארי ברמת גן עובר דירה? לא כל כך מהר

החתימה על הסכם העברת הספארי ברמת גן אומנם מתוכננת להמשך השבוע, אך המעבר לא נראה באופק ● כדי שהמהלך יקרה צריך לשנות את הגבולות המוניציפליים של רמת גן, ועוד יותר חשוב - צריך לבחור מנכ"ל לרמ"י, דבר שבינתיים לא נראה באופק

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● המניה יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

תכנית המתאר לצפון מערב העיר ת''א / 3700 - אבן גבירול / הדמיה: יח''צ

בשורת התשתיות מחלחלת גם לנדל"ן: תוכניות הענק שמתקדמות לאישור סופי

הקפיצה הצפויה בשימוש בתחבורה ציבורית, בעקבות מהפכת המטרו והרכבות הקלות, צפויה לקדם גם פיתוח נדל"ני מואץ במתחמי ענק חדשים בלב גוש דן ● לקראת כנס התשתיות, בדקנו אילו תוכניות נמצאות בשלבי תכנון מתקדמים, מה הן מציעות, ואיך הן ישנו את סביבתן?

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו אנרגיות / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל רציו: "המדינה מקבלת 10 מיליארד שקל בשנה מהגז - בלי שהשקיעה אגורה"

מנכ"ל רציו, יגאל לנדאו, שוחח בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על הסכם הגז החדש עם מצרים ועל הרחבת מאגר לוויתן ● הוא הדגיש את החשיבות הגאופוליטית של ההשקעה בהרחבת לוויתן: "ישראל כבר היום מספקת קרוב ל-15% מצריכת הגז של מצרים, וזה יגדל למעל 20% מרגע שהאספקה של ההרחבה תתחיל"

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך