גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השוואת מצלמות מירור-לס: סוני מצוינת, סמסונג משתלמת

כשמצלמת הסמארטפון לא מספיקה, ומצלמה מקצועית עולה הון, רבים מחפשים פתרון ביניים ■ "גלובס" בדק 4 מצלמות מקטגוריית המירור-לס ביום, בלילה ובצילומי וידיאו - ומצא הבדלים לא גדולים

קטגוריית מצלמות המירור-לס (MirrorLess) שנכנסה לארץ לפני כשנתיים, ממשיכה להתבסס בענף. מדובר במצלמות ללא מראה, שמתאפיינות בממדים יחסית קטנים, הנמכרות עם עדשה יחסית בסיסית במחיר שמתחיל ב-1,500 שקל.

העדשות שמגיעות בערכה הן בסיסיות, וניתן בעלות נוספת של מאות שקלים ויותר, לקנות עדשה טובה יותר. הן משמשות במיוחד כחלופה למצלמה קומפקטית שלא מציעה פערים משמעותיים לעומת הסמארטפונים החדישים.

למעשה, מצלמות המירור-לס אמורות לענות על צרכיהם של צרכנים שלא מסתפקים במצלמות קומפקטיות, אבל עדיין לא רוצים לרכוש מצלמת DSLR, בגלל משקלן הכבד והמבנה היחסית גדול של המצלמה.

למי כדאי לקנות מצלמה כזו? למי שלא רואה את עצמו קונה מצלמה עם מבנה גוף ענק, שדורשת לצלם דרך עינית ועם ממשקים שלא כל משתמש חובב רוצה ומסוגל ללמוד.

"גלובס" בדק 4 מצלמות מירור-לס ברמות מחיר בינוניות ומעלה, שבאות לתת פתרון למי שמוכן להשקיע כ-3,000 שקל - דגם NX300 של סמסונג, ILCE-5000L של סוני, J4 של ניקון ו-G6W של פנסוניק.

לכל הדגמים יש התקן WiFi, המאפשר להעביר את התמונות בקלות באמצעות אפליקציה תואמת לסמארטפון. כך אפשר לחלוק את התמונות עם חברים במייל או באחת מהרשתות החברתיות, ללא צורך בחיבור למחשב.

המצלמות שונות בגודלן - ניקון מרגישה כמעט כמו מצלמה קומפקטית, ואילו סוני קצת יותר גדולה ונוחה ביד. סמסונג מציעה את העדשה הבומבסטית ביותר, בעוד שפנסוניק כבר מזכירה בגודלה מצלמת DSLR.

כדי לבדוק את איכות הצילום, הגדרנו כל מצלמה להגדרות הצילום האוטומטיות שלה, כפי שהיצרן חושב שהצילום יהיה הטוב ביותר עם זיהוי המצבים האוטומטי. כולן הוציאו תמונות טובות באור יום או במקומות סגורים. ההבדלים באור יום היו מינוריים, כאשר ניקון נתנה צבעים חמים יותר מהאחרים, אך איכזבה בצילומי הלילה ובצילום הווידיאו. גם האחרות אכזבו לרוב בצילומי הלילה.

נראה שעל המחיר הבסיסי של המצלמה, כדאי להוסיף עדשה טובה יותר מהמקורית. מסקנה נוספת היא שמצלמות המירור-לס אמנם מציעות איכות טובה ממצלמה קומפקטית, אבל לא מדובר בתחרות באיכות של מצלמת DSLR.

מבין המצלמות שבדקנו, אהבנו במיוחד את סמסונג וסוני. את סמסונג אהבנו גם מבחינת העיצוב והממשק החכם, וגם בזכות המחיר - שהוא הנמוך ביותר מבין הדגמים שבדקנו. תוצאות הצילום היו חדות ונקיות, ואפילו בלילה קיבלנו תוצאות טובות.

בסוני 5000L אין אמנם מסך מגע, אבל הצג שלה מסתובב ב-180 מעלות לצילום עצמי, הזום מוצלח יותר מאחרים והצילומים התוצאות ביום ובלילה טובים. מי שרוצה לחסוך 500 שקל, יכול לקבל את הדגם של סמסונג במחיר משתלם יותר.

סוני ILCE-5000Lף צילום טוב גם בלילה

עדשה: בדגם 5000L של סוני מציעה חיישן של 20.1 מגה פיקסל ועדשה של 16-50 מ"מ. הזום מוצלח.

צילום סטילס: הצבעים בתמונות רוויים (קצת פחות מאלו של ניקון). התמונות שמתקבלות חדות. הופתענו לטובה מתוצאות הצילום בלילה, בשל הרמה הנמוכה של הרעשים בתמונה.

צילום וידיאו: צילום הווידיאו מתבצע באיכות HD.

התוצאות טובות, כאשר כיוון הצבעים הוא יותר מט.

ממשק ותקשורת: הממשק של סוני בנוי לעולם משתמשי הסמארטפונים, רק שסוני לא גיירה אותו לעברית.

המסך נוח לשימוש, כאשר סוני גם מציעה חיבור WiFi המאפשר לתקשר עם סמארטפון והורדת אפליקציות נוספות.

יש כאן גם חיבור אלחוט מסוג NFC, המאפשר להעביר תמונות בין שני המכשירים באמצעות נגיעה (דרוש סמארטפון תומך בטכנולוגיה).

תשמחו לדעת שסוני מאפשרת גם שימוש בכרטיסי זיכרון סטנדרטיים מסוג SD ולא רק באמצעות הפורמט הכושל של סוני - ממורי סטיק.

מסך: הצג בגודל 3 אינץ', אך אינו מסך מגע. איכות המסך בינונית ויוצרת תחושה שהתמונה פחות טובות ממה שהן בפועל.

אחד הדברים הנחמדים במסך של סוני הוא שהוא מסתובב ב-180 מעלות כלפי מעלה, כך שניתן לצלם צילומי סלפי בקלות.

הנדסת האנוש של המצלמה מאפשרת אחיזה נוחזה ויציבה, מה שתורם לאיכות התמונה.

משקל: 385 גרם.

מחיר: 3,000 שקל, כולל כרטיס זיכרון 4 ג'יגה מתנה, 3 שנות אחריות על-ידי היבואן ישפאר וקורס צילום.

סמסונג NX300: טובה ומשתלמת

דגם NX300, שהושק כבר לפני שנה (ואף נסקר במדור זה), מספק תמורה מצוינת לכסף גם בהשוואה לדגמים חדשים של היצרניות המתחרות.

עדשה: סמסונג מספקת בדגם הזה חיישן עם רזולוציה של 20 מגה פיקסל, ועדשה של 18 עד 55 מ"מ.

צילום סטילס: העדשה של סמסונג הצליחה לחלק את האור בצורה טובה מאוד, כאשר הגוונים היו יותר לכיוון המט. צילום הלילה היה סביר, ללא גוונים שנתנו תחושה לא אמיתית, אבל התאורה לא הגיעה לכל האזורים בתמונה. סמסונג מצרפת לערכה פלאש חיצוני.

צילום וידיאו: צילום Full HD שבהחלט עשה עבודה טובה.

ממשק ותקשורת: מבין הדגמים שבדקנו, סמסונג היא היחידה שהבינה שאין טעם לסבך את המשתמש בממשקים מעצבנים.

הדגם מציע ממשק פשוט בהשראת הסמארטפונים, כולל גיור מלא שלו לעברית. המצלמה כוללת חיבורWiFi, המאפשר בצורה קלה מאוד, לשלוח את התמונות בדואר אלקטרוני, לגבות אותם לשירותים שונים ברשת, כמו OneDrive של מיקרוסופט ושיתוף בפייסבוק. מעבר לזה, המצלמה יודעת לתקשר בקלות עם סמארטפונים התומכים בטכנולוגיית אלחוט לטווח קצר מסוג NFC.

במכשירים שאין בהם NFC ניתן לבצע פעולה זו בהגדרות שונות.

מסך: המצלמה כוללת מסך מגע באיכות מוצלחת בגודל 3.3 אינץ', נוח לשימוש וגם מאפשר לכוון אותו, כך שניתן לצלם, גם שמחזיקים את המצלמה מעל הראש. לא לצילומי סלפי.

משקל: 395 גרם.

מחיר: 2,500 שקל, כולל אחריות לשנתיים.

ניקון J4: טובה בעיקר ביום

עדשה: דגם J4 של ניקון מציע חיישן של 18.4 מגה פיקסל ועדשה 10-30 מ"מ.

צילום סטילס: הזום קצת חלש. הצבעים רוויים וחמימים ונעימים לעין. צילומי הלילה מאכזבים בשל גירעון ורעשים רבים.

המצלמה יודעת לצלם עד 40 תמונות בו-זמנית ואז ניתן לבחור את התמונה הטובה ביותר - מדובר ביכולת שימושית כשמצלמים פעילויות ספורט. אפשר לשנות צבעים ולבצע אפקטים לתמונה ישר מהמצלמה (למשל, שפרח מופיע עם הצבעים שלו וכל הרקע מופיע בגווני אפור).

בעוד שבמצלמות אחרות העדשות מגיעות עם כיסוי פלסטיק נפרד, שצריך לזכור לשים בכיס בזמן שמצלמים, ה-J4 כוללת כיסוי עדשה אלקטרוני.

צילום וידיאו: צילום הווידיאו עומד על Full HD. התוצאות בינוניות, התמונה לא נקייה, לעתים קרובות קצת רועשת ובמקרים מסוימים חשוכה, גם באור יום. עדיף להשתמש בצילום הווידיאו רק כשאין פתרון אחר.

ממשק ותקשורת: ניקון לא גיירה את הממשק שלה לעברית, וחבל שכך. ניתן לחבר את המצלמה באמצעות תקשורת ה-WiFi לסמארטפון ואז להשתמש בו בתור שלט רחוק להפעלת המצלמה, כולל חיווי המתרחש מהעדשה בזמן אמת. ניתן גם להעביר את התמונות מהמצלמה לסמארטפון ולשלוח אותן כבר מהשטח לחברים בוואטסאפ או במייל.

מסך: מסך מגע בגודל 3 אינץ' עם צבעים חיים, כך שהתמונות על מסך המצלמה נראות טובות יותר מעל מבמחשב.

משקל: 317 גרם (כולל עדשה וסוללה).

מחיר: 2,700 שקל כולל אחריות לשנתיים דרך היבואן הדר.

פנסוניק Lumix G6W: טובה אך מגושמת

עדשה: דגם G6W של פנסוניק מציע חיישן 16 מגה פיקסל, והיא כוללת עדשה 14-42 מ"מ.

צילום סטילס: הזום סביר ומקביל למתחרים (פרט לסוני שסיפקה תוצאות יותר טובות). התמונות יוצאות בגוון מט קצת דהוי, כשבסך-הכול האובייקטים נראים בצורה חדה. בלילה התמונות מוארות ועם מעט רעשים.

צילום וידיאו: צילום הווידיאו עומד על Full HD. התוצאות בסך-הכול טובות עם צבעים רווים. בהחלט מדובר בפתרון שימושי כאשר רוצים לצלם סרטוני וידיאו של הילדים.

ממשק ותקשורת: ממשק המצלמה לא גויר לעברית - בעיה שחוזרת על עצמה אצל רוב היצרניות (פרט לסמסונג בכתבה זו), וחבל מאוד שכך.

הממשק סביר, אבל לטעמנו לא תמיד מספיק פשוט להבנה. המצלמה כוללת חיבור WiFi וגם NFC לצילום מרחוק עם המצלמה באמצעות הסמארטפון - צג ה-G6W משודר בזמן אמת לסמארטפון. ניתן גם להעביר תמונות בין שני המכשירים.

מסך: מסך מגע בגודל 3 אינץ' באיכות טובה, כאשר פנסוניק גם מאפשרת להפוך אותו ב-180 מעלות ובכך לשמור עליו מוגן מפני שריטות. מעבר לזה, ניתן בקלות לצלם עם המסך תמונות סלפי. לחובבי העיניות, פנסוניק מאפשרת לוותר על שימוש המסך בעת צילום ולעבוד עם העינית.

משקל: ה-G6W לא קלה - 555 גרם. גם העיצוב שלה יחסית גדול לעומת הדגמים האחרים שנבדקו.

מחיר: 3,200 שקל, כולל שנת אחריות על-ידי היבואן יורוקום.

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים