גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תהיו בריאים: למה הישראלים מכורים לביטוחי בריאות?

שילוב של פחד, קושי להשוות בין הכיסויים ואמונה רווחת ש"על בריאות לא חוסכים" מביא ישראלים רבים לשלם - בנוסף למס הבריאות המנוכה מהמשכורת ובנוסף לביטוח המשלים של הקופה - גם על ביטוח פרטי

שבוע חלף מאז פורסמו המלצות ועדת גרמן - ששמו להן למטרה, בין השאר, להילחם בכפל הביטוחים הקיים אצל הצרכנים לרוב ללא ידיעתם. גובה ההוצאה של משקי בית בישראל עבור ביטוחי הבריאות מגיע פעמים רבות למאות שקלים בחודש - ולאלפי שקלים בשנה: הן על רובדי הביטוח השונים בקופות החולים, והן על ביטוחים פרטיים שנרכשים עבור ההורים וילדיהם כדי להשלים את התמונה. וזאת מבלי לקחת בחשבון הפרשת מס בריאות ממשכורת ממוצעת של שני בני זוג, שמגיעה כשלעצמה לכ-900 שקל בחודש.

בסך הכול, מעידים נתוני משרד הבריאות, נוגסות ההוצאות עבור ביטוחי בריאות 33% מסך ההוצאה על בריאות למשק בית - הכוללת בין השאר שירותים שונים, רפואת שיניים, תרופות ועוד.

"מרבית הצרכנים אינם מודעים לזכויות שלהם בנוגע לשירותי הבריאות, אפילו הבסיסיים ביותר", אומרת אורנה קרני, מנהלת ביטוח חיים ובריאות AIG ישראל. "אנשים לא יודעים למה הם זכאים תחת חוק ביטוח בריאות ממלכתי, אילו שירותים מגיעים להם, מהם בדיוק שירותי בריאות נוספים (ביטוחים משלימים), מה מציעות קופות החולים ומה מציעות חברות הביטוח - וכן הלאה. לצערי, את רוב האנשים זה גם לא מעניין כל עוד זה לא נוגע אליהם או לסביבתם הקרובה. חלקם מנסים להבין ומתבלבלים ומיעוט קטן באוכלוסייה ממש מבין בתחום".

בפועל, על פי סקר שערכה חברת סאפיו מחקר ופיתוח עבור "גלובס" בקרב מדגם של 500 מרואיינים, מחזיק כיום קרוב לשליש מהציבור הן בביטוח משלים והן בביטוח בריאות פרטי. כ-10% מהמבוטחים בשני הביטוחים קיבלו את הביטוח הפרטי כחלק מהתנאים במקום עבודתם. הנימוקים הנוספים שהושמעו להחזקת שני סוגי הביטוחים היו "לכל צרה", "הם נותנים יותר כיסוי", "לא סומך על הרפואה הציבורית" וכן הלאה.

"רכישת ביטוח משלים נתפסת אצל אנשים כחלק מהרפואה הציבורית", אומר ליפשיץ. "אנשים לא יודעים לומר מה ההבדל ביניהם, אפילו השימוש במושגים לא בהכרח נכון. אנשים חוששים להיות אזרח סוג ב' ללא ביטוח משלים של קופת החולים".

דווקא רכישת ביטוח פרטי, אומר ליפשיץ, היא אקט המעיד הנעשה לרוב מתוך רמה גבוהה יותר של הבנה. "חלק מבינים שיש בעיה ברפואה הציבורית, גם אם לא יודעים לשים עליה את האצבע, ועושים במודע ביטוח פרטי - 30%-40% הוא הנתון המקובל. זה לא תמיד נובע מפחד, יש כאן משהו אקטיבי שאדם עושה, מעורבת כאן יותר מודעות".

אז מה מיותר?

האם ביטוח פרטי מייתר קיומו של ביטוח משלים? "לא בהכרח", אומר אהוד ליפשיץ, יועץ בריאות ושותף במשרד "פרש קונספט, "זה דורש בחינה מדוקדקת. אם בקופה מסוימת הביטוח המשלים מתמקד בטיפולי שיניים, ובמקום העבודה אתה מכוסה עבור זה, אולי הרובד זה מיותר. מנגד, לרוב לא הייתי ממליץ לבטל את הרובד בסיסי, שכולל הרבה דברים יומיומיים יותר ונחוצים כמו בדיקות הריון, מדרסים ועוד".

ומה בכיוון ההפוך? "אם למישהו יש ביטוח משלים - זה לא מייתר את הביטוח הפרטי, שמתייחס לקטסטרופות", סבור ליפשיץ. עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שהשוק כיום מכיל הרבה כפילויות בשוק הביטוח - כאלו שעולות ביוקר לצרכן, ומתגלות כמיותרות ברגע האמת. עם הכפילויות האלה ניסתה להתמודד ועדת גרמן, וימים יגידו אם אכן תשפר את המצב.

בעוד חברות הביטוח דוחפות את כולנו לרכוש עוד ביטוחים, בהסתמך על חוסר הידע ובאמצעות לא מעט הפחדה, מאמינים מומחים כי ביטוחים נוספים אינם בהכרח נחוצים. הסל הממלכתי הוא סל טוב שמספק שירותים רבים - הרבה יותר ממה שהציבור יודע, כשהוא פונה לתוספות בתשלום - וכך מככבת ישראל במקום השלישי בשיעור מחזיקי ביטוחים משלימים ומסחריים בין מדינות ה-OECD.

מנגד, מגלים ממצאי הסקר, ל-12% כלל אין ביטוח משלים או פרטי, 36% מחזיקים בביטוח משלים בלבד ו-9% - רק בביטוח פרטי. שיעור הצרכנים שאין להם ביטוח משלים או פרטי גבוה יחסית בקרב בעלי הכנסה והשכלה נמוכה (18% ביחס ל-12% בכלל האוכלוסייה) ואילו ככל שרמת ההשכלה וההכנסה עולות, כך ניתן לראות גידול בשיעור בעלי כפל ביטוחים, גם ביטוח משלים וגם ביטוח פרטי (37% ביחס ל-31% בכלל האוכלוסייה).

הסיבה המרכזית לבעלות על שני סוגי הביטוח, על פי הנשאלים, היא התפיסה כי כל סוג ביטוח מציע כיסויים שונים, והשילוב ביניהם מאפשר קבלת כיסוי רפואי רחב יותר. סיבה משמעותית נוספת שנותנים המבוטחים היא 'לכל צרה / ליתר ביטחון' - תשובה זו מאפיינת לדברי הרשנזון מצב של חוסר ידע או חוסר ביטחון - מצד אחד, לאנשים חשובה הבריאות, ומצד שני הם תופסים את מערכת הבריאות הציבורית כירודה.

הסיבות שמציינים אלה שמחזיקים רק בביטוח משלים (36%) דומות לסיבות שציינו בעלי שני הביטוחים, למעט התייחסות משמעותית יותר לנושא הנחה ומימון לטיפולים ולשירותים (כגון טיפולי שיניים ובדיקות הריון).

42%: אין כסף לשום ביטוח בריאות

מדוע מעדיפים הנשאלים להחזיק רק ברובד בסיסי, ללא ביטוח משלים או פרטי? 42% השיבו בפשטות - "אין לי כסף"; 29% טענו כי "אין להם צורך" בביטוח נוסף ו-12% "אינם מאמינים בזה".

"ההנמקה הכלכלית בהחלט מוצדקת", אומרת קרני, "משפחה של ארבע נפשות שיש לה ביטוח משלים של קופות החולים - מה שאנחנו מכירים כמכבי זהב, מאוחדת שיא, כללית מושלם וכו', עלולה להגיע להוצאה של מאות שקלים בחודש. מדובר בסכום לא מבוטל אשר לא כל המשפחות בישראל יכולות לעמוד בו".

חשוב לדעת בהקשר הזה כי בשנים האחרונות, בהוראת המפקח על הביטוח, מציעות כל חברות הביטוח הפרטיות גם ביטוחים פרטיים שהם משלימים את הביטוח של הקופות ("משלים שב"ן) - כדי למנוע כפל ביטוח; המבוטח מממש קודם כל את מה שניתן לו בקופת החולים, ולאחר מכן משלים את השאר מול חברת הביטוח. לרוב מדובר גם בפוליסות זולות משמעותית. "המבוטחים יכולים לחסוך אלפי שקלים למשפחה בביטוח כזה", מעריכה קרני.

"בנוגע להנמקה על חוסר אמון במערכת הציבורית", מוסיפה קרני, "אני אעז לומר עמדה לא כל כך פופולרית: במערכת הבריאות הציבורית בישראל יש מקום לשיפורים, אבל היא נותנת מענה טוב למגוון רחב מאוד של מצבים רפואיים בפריסה גיאוגרפית רחבה. אני מאמינה שהמקום של ביטוח הבריאות הפרטי הוא במתן מענה בעיקר לניתוחים פרטיים, במקרה שאין מענה בקופת החולים, כיסוי למקרה קטסטרופה כגון תרופות שאינן בסל הבריאות, השתלות איברים וטכנולוגיות מתקדמות".

מעניין לראות כי בקרב נשים יש שיעור גבוה יחסית של בעלות ביטוח משלים בלבד (42% ביחס ל-30% בקרב גברים), בעוד שבקרב הגברים שיעור גבוה של בעלי ביטוח משלים וביטוח פרטי (34% ביחס ל-28%). ייתכן שהדבר נובע מתנאי העסקה או תחומי תעסוקה שונים של גברים ונשים.

"הצרכנים אינם שבויים", מזכירה קרני. "הם בעלי מודעות נמוכה. הצרכן יכול לבחור את קופת החולים בה הוא חבר, חברי הקופה יכולים לבחור לעבור בין הקופות בשישה מועדים בכל שנה, כאשר כל אחת מתקופות המעבר נמשכת חודשיים - ולמרות זאת ב-15 השנים האחרונות פחות מ- 2% בחרו לעבור בין הקופות.

"חברות הביטוח מציעות מגוון שירותים ותוכניות ביטוח, חלקם מוצעים כיום גם על ידי קופות החולים במסגרת הרובד השלישי. הכול בידיים של הצרכן".

הציבור לא מבין את הרפורמה

רק 12% מנשאלי הסקר שבוצע עבור "גלובס" ערב פרסום המלצות ועדת גרמן בקיאים בפרטי הרפורמה המדוברת - ויותר ממחצית המשיבים כלל לא שמעו עליה. כשליש שמעו אך אינם יודעים עליה פרטים כלשהם.

לדברי גלי הרשנזון, מנכ"לית חברת סאפיו שערכה את הסקר, הפער בין החשיפה התקשורתית הרבה לבין רמת המודעות עולה בקנה אחד עם ממצאים של מחקרי עומק המראים כי הצרכנים אינם אוהבים לעסוק בתחום הבריאות בכלל ובבעיות הקיימות במערכת בפרט, ולכן הקשב שלהם לנושא הוא ככל הנראה נמוך מאוד.

המעטים ששמעו ויודעים פרטים על הרפורמה, נחלקים ל-3 קבוצות דומות בהיקפן (כשליש כל אחת): מבוטחים הסבורים שהרפורמה לא תשנה את המצב, אלה הסבורים שהרפורמה תרע את המצב - שמחירי השירותים יעלו, ותהיה הרעה במצב החולים ובתנאים שהמערכת מספקת לציבור - ומבוטחים שמאמינים כי הרפורמה תסייע להוביל לחסכון כספי למבוטחים על ידי הסדרת נושא כפל הביטוחים.

הרשנזון מדגישה כי מדובר בצרכנים בודדים בלבד - מתוך 500 המרואיינים בסקר רק 5 בלבד מאלה שידעו לפרטים על הרפורמה התייחסו לסוגיית כפל הביטוחים.

"אני לא מופתע שאנשים לא יודעים במה מדובר", אומר ליפשיץ.

"בעיתונות הרגילה ובפריים טיים כמעט ולא עוסקים בזה, זה מעניין בעיקר אנשי רפואה או ביטוח ולא את הצרכן הקטן, למרות שזה נוגע לו".

ליפשיץ עצמו מגלה סקפטיות בעניין הוועדה, "שיורה לכל הכיוונים" כדבריו: "אני רואה הרבה סיסמאות ופחות דברים פרקטיים", הוא אומר, "אבל אנשים לא צריכים להיות מוטרדים, הוועדה לא תרע את המצב".

"הפניקס" גבתה הרבה מעבר למה שסיכמה עם הלקוח

עד כמה אתם מקפידים לעקוב אחר חיובי הביטוח שאליהם התחייבתם בנקודה כזו או אחרת? ניסיונו של מ' מגלה כי מעקב כזה הוא הכרחי: כהורה אחראי דאג מ' לבטח את משפחתו בביטוח בריאות. כשנולדו בנותיו התאומות לפני כשנתיים דאג לצרפן, תוך שדרוג הפוליסה למקרי ניתוח עבור כל ארבעת ילדיו. במקום 90 שקל לחודש, הוסבר לו, ישלם מעתה 200 שקל מדי חודש.

לאחר שבוע לערך צלצל אל מ' סוכן אחר, הסביר כי הנציג הקודם נמצא בחופשה והוא מחליף אותו - וביקש אישור לפצל את שתי הפוליסות מכיוון ש"נעשתה טעות". האם הפיצול גורר שינוי מהותי נוסף, התעניין מ', והנציג לדבריו ענה חד משמעית כי מדובר בסך הכל בעניין פרוצדורלי.

אלא שבמועד החיוב גילה מ' כי חויב ביותר מ-300 שקל: במוקד הסבירו כי מדובר בחודש מלא פלוס השלמת הימים של החודש שעבר. מ' הניח שמדובר בחיוב חד-פעמי ובסתפק בהסבר. עד שגילה כי החיוב המנופח קבוע: "חברת הביטוח המשיכה לקחת לי מהחשבון סכומים גבוהים בהרבה ממה שסיכמתי איתם", הוא מספר ל"גלובס". "המפנה קרה כאשר דברתי עם נציגה שבתחילת השיחה גם ניסתה להסביר לי ש'זה המחיר ולא יכול להיות שסיכמו איתך מחיר אחר' - אבל בכל זאת 'היא תבדוק'. לאחר המתנה ארוכה היא חזרה אליי, הודתה בטעות ואמרה: "מרגע זה ואילך יחייבו אותך ב-215 שקל". הלקוח הסבלן הסכים לסבול את התוספת - אך חיובים שגבוהים, שונים ומשונים המשיכו לצוץ בחשבון.

הסאגה נמשכה עוד זמן רב עם פניות, הבטחות, מנהל שאמור היה לטפל ישירות במקרה וכן הלאה - עד לפנייה ל"גלובס", בעקבותיה הוסדר החוב ללקוח - כמובן, לא לפני שנטען כי התיקון "לפנים משורת הדין".

תגובת הפניקס: "לאור אי הבנה שנוצרה בין המבוטח לנציג המכירה ולסוכן הביטוח, הפניקס החליטה לפנים משורת הדין לעדכן את מחיר הפוליסה של המבוטח בהתאם לסכום שהוצע לו מלכתחילה. הפניקס מתנצלת על אי הנוחות שנגרמה למבוטח".

מדוע יש לך גם ביטוח פרטי וגם ביטוח משלים

ביטוחי בריאות

עוד כתבות

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

רחוב הרצל, תל אביב / צילום: רועי חבני

מנורה מבטחים מלווה 260 מיליון שקל לבניינים שמשכנים את מפוני קיבוץ רעים

חברת הביטוח העמידה אשראי לשני מגדלים בפרויקט "תאודור" בדרום תל אביב של יובלים ורן בלינקיס ● הבניינים בפרויקט כוללים דירות שמיועדות ברובן להשכרה לטווח ארוך ● את העסקה הובילה אקטיב חיתום של עומרי לוי

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

טבע עקפה את התחזיות וצמצמה את ההפסד הנקי; המניה קופצת במסחר בת"א

הכנסות טבע עקפו את התחזיות המוקדמות, וההפסד הנקי הצטמצם בהשוואה לרבעון המקביל ● לצד זאת החברה אשררה את התחזית השנתית שמסרה ברבעון הקודם ● הודיעה במקביל על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; טבע זינקה ב-13%, שופיפיי התרסקה ב-18%, אובר ב-6%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.6% ורשם את רצף העליות הארוך ביותר השנה, שישה ימים ● שיא של שש שנים ברכישות העצמיות של מניות ● ניו יורק טיימס: הרווח זינק ב-81%, נוספו 210 אלף מנויים ● מלחמת השבבים: הממשל האמריקאי חוסם את יצוא השבבים של אינטל וקוואלקום ● חקירה בארה"ב: האם טסלה הטעתה את המשקיעים? ● רדיט וליפט עלו לאחר שעקפו את ציפיות האנליסטים