גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  המגזינים של גלובס

איך הרחוב האירופי נגד ישראל במלחמתה בחמאס?

ביקור בלונדון וצריכה אינטנסיבית של התקשורת האנגלית מבהירים היטב את התשובה לשאלה הזו: רק צה"ל מפציץ, הורס, הורג; זכר לטילים על ישראל כמעט ואין ■ והאבסורד הגדול? ביחס לעבר, זה עוד נחשב "סיקור מאוזן יותר"

"צוק איתן" - לונדון / צילום: רויטרס
"צוק איתן" - לונדון / צילום: רויטרס

זה התחיל בהתכתבות וואטסאפ במוצ"ש. חברה שגרה בלונדון יצאה לחופשה והציעה את דירתה. קפצתי על ההזדמנות לקפוץ, ולו בקטנה, לעיר האהובה ולקבל שלושה ימים ללא טילים, ומעל הכול: לחוש שוב את התחושה המשגעת בלחתום - דרור פויר, לונדון.

הכול התחיל די גרוע. טיסת איזי-ג'ט של יום א' בצהריים לשדה התעופה לוטון נתקעה על המסלול משהו כמו חמש שעות, כשכל הנוסעים בתוך המטוס, בגלל המצב, עד שבוטלה לחלוטין. זו הייתה חוויה מתסכלת ומעצבנת עד מאוד, שלולא אופיי הנוח ובקבוק הוויסקי שרכשתי, הייתה יכולה להיות עוד הרבה יותר מעצבנת. ובעיקר, העיכוב גרם לי לפספס את אחת הסיבות לנסיעה, לסקר את יום ההפגנות הגדול והסוער שעבר על לונדון: עשרות אלפי מפגינים נגד ישראל והמלחמה בעזה, והפגנת נגד קטנה בהרבה בעד ישראל. מצד שני, היא נתנה לי הזדמנות וזמן - הרבה יותר מדי זמן, לעזאזל - לשוחח עם לא מעט צעירות וצעירים יהודים-בריטים שחזרו הביתה.

כולם סיפרו על אווירה אנטי ישראלית חזקה בתקשורת, באקדמיה וברשתות החברתיות ועל התסכול בלעמוד מול חד צדדיות בוטה כל-כך, וכזו שאינה מוכנה לשמוע. בחיי היומיום, הדגישו כולם, אין שום תחושה של פחד או אלימות ברחובות. לונדון איננה פריז. היא סובלנית ומכילה בהרבה. ובכל זאת. לא נעים. הם הראו לי את המיזם האינטרנטי של "Death to all juice" (חפשו אותו ברשת). זה נשמע מאוד חמוד כשאתה בישראל, אבל בלונדון ההומור הזה נעשה הרבה פחות נוח. כמעט כולם חזרו ודיברו על אנטישמיות, סמויה אמנם, אבל כזו ששורשיה הם שהצמיחו את המחאה הנוכחית.

הם סיפרו על מיצגים באוניברסיטאות היותר רדיקליות, SOAS ו-LSE, שבמסגרתם סטודנטים מקימים מחסומים, מתחפשים לחיילי צה"ל ובודקים כל מי שנכנס, דברים מהסוג הזה. למחרת בבוקר, כשהצלחתי סוף-סוף להגיע ללונדון למרות הכול ולבקר באוניברסיטאות הנ"ל, לא היה לכך זכר. כולם נחו אחרי יום א' האיום. מה שכן, הקירות מלאים בתמונות של קורבנות עזתים וכרזות אנטי ישראליות. בפאב ליד האוניברסיטה אני נקלע לשיחה עם כמה סטודנטים, אבל אחרי הפעם השביעית של "אתם רוצחים ילדים, תפסיקו את הכיבוש", התייאשתי. בשביל לקיים דיאלוג שלא הולך לשום מקום ולהסביר הסברים שמתנפצים על אוזניים אטומות יכולתי להישאר בארץ.

הם צדקו במאה אחוזים, החברים במטוס התקוע. צריכה מרוכזת של המדיה הבריטית, בעיקר בי.בי.סי, אבל גם סקיי וכמובן העיתונות המודפסת, מספקת חוויה מדכאת עד מאוד. הראש כמעט ומתפוצץ. הייתי מגדיר את הסיקור "חד צדדי", אבל עצם המונח "חד צדדי" מרמז שאיפשהו אכן יש שני צדדים ומישהו בחר ביניהם. אבל לי זה לא נראה ככה: פה יש רק צד אחד.

המנהרות "מרשימות"

הסיפור פה הוא עזה - וגם ברור למה ואיך: החומרים קשים, טלוויזיונים, התמונות מזעזעות - יד של אישה מושטת לאוויר מתוך גל הריסות של בית מופצץ; פלסטיני שנורה, מנסה לקום, ונורה שוב. בית חולים מופצץ, מיטות חדר מיון מנותצות, משפחות הרוסות, רעבות, כתבים חבושים קסדה ולבושים אפוד, שפופים מאחורי מחסה, לוחשים, מפוחדים, בעוד צה"ל מרעיש במטוסים ובטנקים. לעומת הכתבים בישראל שנראים, כמו שלגלג ג'ון סטיוארט האמריקאי בקטע שהפך ויראלי, כמי שהולכים לסרט ולארוחת ערב.

רק צה"ל מפציץ, הורס, הורג, משטח, וכמעט ואין זכר לטילים על ישראל. מדי פעם מזכירים את כיפת ברזל, אבל כשמראים בית ישראלי שפגע בו טיל, דואגים פתאום לאזן: יחסית למה שקורה בעזה, מדגיש הכתב, זה כלום. ובמקרה אחר שכמעט וגרם לי לרסק את הטלוויזיה הראו לוויות של חיילים בטלוויזיה. אני בוכה, אבל הקריין אומר משהו כמו: אף שאין מה להשוות במספר ההרוגים, גם הישראלים יכולים להיות עצובים.

והמסגור - אחרי תמונות של הלוויות בישראל, מראים (כבר לא זוכר באיזו רשת, הכול סלט) קריקטורות מעיתונים ערביים של יהודי מזוקן, דר שטירמר סטייל, דורך על ערימת גופות בעודו מייבב על שריטה באצבע. האמפתיה שמורה רק לצד אחד. המנהרות "מרשימות". ל"לוחמי" חמאס "לא היה סיכוי", ועוד.

כשמדברים עם דוברים ישראלים, נראה כאילו לועגים להם. לפעמים גם הרגשתי שלא בלי סיבה: הטענה הישראלית החוזרת על עצמה אצל כל הדוברים, שהחמאס הורג את בני עמו בעצמו, נשמעת הגיונית לאוזניים ולעיניים ישראליות שחשופות לערוצים הישראלים, אבל פה זה פשוט לא עובד, ולא משנה אם וכמה זה נכון. המילים לא מצליחות לעמוד מול התמונות, פשוט לא.

כשמצד אחד מראים ארבע ילדות ממררות בבכי על מות אמם בהפצצה, כשאביהם לידן מאבד את הכרתו ומהצד השני גבר בחליפה במבטא ישראלי בולט - או את ראש הממשלה נתניהו, שמבטאו אולי מושלם, אבל האיפור הכבד מדי גורם לו להיראות מנותק מהמציאות - מאשים את החמאס ברצח, פשוט קשה להאמין, בטח לא להזדהות. בטח כשהדוברים הישראלים מנסים לטעון שהחמאס מנהל מלחמת יח"צ - שוב אותה תפיסה ישראלית שהכול זה הסברה, כאילו אין מציאות. ראיתי את ציפי לבני בבי.בי.סי ונבוכותי.

ומילא לעמוד לצד החלש - זו עוד נטייה אנושית ברוכה בסך הכול. אבל מה עם טיפה הגינות, או לפחות מראית עין של כזו? שאלות מתבקשות לא נשאלות. כך, לדוגמה, נכנס צוות של הבי.בי.סי למנהרה של חמאס, מתפעל מההישג ההנדסי, אבל לא שואל איך לזה יש כסף בעוד לתושבים אין מים בברזים וחשמל בתקעים. הרי הכול באשמת ישראל. או שאלה כמו האם החמאס טוב או רע לתושביו, או מה הטעם בלצאת למלחמה שאי אפשר לנצח בה על חשבון כמעט 600 הרוגים (נכון ליום ג').

ובכלל, כמעט ולא ראיתי בטלוויזיה דוברים של החמאס - רק תושבים פצועים ומסכנים, באמת - ואם כן, הם תמיד מצהירים, לעולם לא נשאלים. לעומת זאת, הדוברים הישראלים נחקרים כמעט בגסות. כך צריך, איני אומר שלא, אבל רק צד אחד נשאל שאלות. החמאס לא נשאל אפילו מה הוא רוצה. אולי בגלל שהתשובה ידועה ולא נעימה לשמיעה. מדברים על כיפת ברזל ומשבחים אותה, ואיש לא חושב לשאול למה רק צד אחד מגן על תושביו.

אפילו ההודעה המצרית הדרמטית בה האשימה מצרים את חמאס בהפקרת תושבי עזה בעוד מנהיגיו חיים חיי מותרות בקטאר עברה בשקט. לא ראיתי לזה אף לא התייחסות אחת ביומיים של צפייה אינטנסיבית מדי. לא משהו שאני ממליץ עליו.

ככה נראה שינוי לטובה?

אז סגרתי את הטלוויזיה ויצאתי. הסתובבתי ודיברתי עם יהודים וישראלים לונדוניים. כמובן שיש הבדלים, לפעמים עצומים, בתחושות בין בריטים-יהודים לבין ישראלים, ובין הישראלים לבין עצמם - יש כאלה ברילוקיישן לזמן מוגבל, יש כאלה שהיגרו. יש הרואים בעצמם חלק מקהילה יהודית-ישראלית, יש שלא. יש כאלה שהפיד שלהם ברשתות החברתיות מורכב רק מישראלים, יש כאלה שנמצאים בקשר בעיקר עם בריטים. אבל רובם סופקים כפיים בייאוש.

והדבר הכי מוזר - על גבול המדהים - זה שכולם אמרו לי עת חלקתי איתם את התרשמותי, שעכשיו המצב הוא הרבה יותר טוב ומאוזן ממה שהיה במבצעים קודמים. לדוגמה, מה שהיה "המתקפה הישראלית" הפך ל"הקונפליקט בעזה". לדוגמה, יש מדי פעם כתבה מישראל. לפעמים אפילו חיובית. נכון, האווירה הכללית ביקורתית, אם לדבר בעדינות, אבל יש שינוי לטובה. לא היה לי אלא להאמין להם.

אני פוגש את שגריר ישראל באנגליה דניאל טאוב בשגרירות ישראל המאובטחת עד מאוד. גם השגריר מסכים שעכשיו יותר טוב ביחס למערכות קודמות; יש יותר אהדה לישראל בעולם. "יש יותר בגרות", הוא אומר, "בטח בקרב האנשים החושבים". הוא מספר על עבודת הסברה שקטה שנעשתה בתקופת הרגיעה, וכמובן: הפריזמה שהשתנתה יחד עם האירועים במזרח התיכון, המהפכות בעולם הערבי, עליית דאע"ש והג'יהדיסטים ועוד.

להיות ישראלי באנגליה היום זה אולי לא כבוד גדול, הוא אומר, אבל להיות יהודי זה קול. משפט אחר כך הוא מספר ש-50% מבני הנוער היהודים שהוא פוגש נתקלו באנטישמיות. מהי אנטישמיות? אין לו הגדרה מדויקת. איך שתי ההצהרות הנ"ל משתלבות? משתלבות. נכון שאנטי מדיניות ישראל היא דרך מקובלת להסוות אנטישמיות, אבל לא רק שבלתי אפשרי לשרטט את הקו בין זה לזה, גם מאוד לא בריא (את זה אני אומר) לזעוק "אנטישמיות!" בכל פעם שמישהו מבקר את ישראל, גם אם בגסות ובבורות.

אנחנו מדברים על ההבדל בין עמדת בריטניה הרשמית, התומכת בישראל, לבין התקשורת והמחאה ברחוב. בסך הכול, הוא מרגיע אותי, המצב לא כל-כך גרוע: הניסיון לחרם על ישראל נכשל באופן חרוץ. מה שכן, חרם אולי נכשל, אבל במקום אחר נכשלה ישראל כישלון חרוץ ומתנגדיה ניצחו: במה שמכנה השגריר "צ'יל פקטור": אנשים שבעד ישראל לא מזדרזים, נאמר זאת כך, להביע את דעתם בפומבי, שלא כמו מנאציה - שלהם אין בעיה להיות קולניים.

השגריר דווקא מבין טוב מאוד שהשאיפה לאיזון תקשורתי מופרכת, ושמה שצריך לעשות זה לא לנאץ את החמאס ולתלות בו את האחריות למותם של תושבי עזה, אלא לאגף ולתקוף מצד שני: בעד מה אתם, תושבי בריטניה? דמוקרטיה או דיקטטורה? משטר דכאני ורצחני או בעד מדינה הדואגת לתושביה? אין טעם להשקיע את האנרגיות בשוליים, את אלה אין סיכוי לנצח. מה שצריך לעשות זה להשקיע במרכז. והמרכז בבעיה: בשבוע שעבר פורסם פה סקר מפורט על דעת הקהל לגבי הסכסוך שלנו. מתברר שבשנים האחרונות הולכת ומסתמנת ירידה ברורה בתמיכה בפלסטינים. עדיין היא גבוהה מהתמיכה בישראל, אולם מה שבעיקר בלט מהסקר הוא עלייה משמעותית באלה שפשוט הפסיק להיות להם אכפת ממה שקורה אצלנו.

אנחנו נפרדים. אני חוזר למרקע להזריק עוד קצת דיכאון וזעם. אבל הפרצופים חמורי הסבר של מגישי הטלוויזיה השתנו קצת ביום ג' בבוקר. משהו חשוב יותר קרה: הנסיך ג'ורג' חגג יום הולדת שנה. באריכות אין קץ עברו הערוצים על רשימת המתנות שקיבל הנסיך - את אלה אהב, את אלה פחות - הראו תמונות שלו: הנה הוא הולך, הנה רץ, הנה הוא בתערוכת פרפרים עם הוריו, ראו איזה ילד סקרן. הילדים המתים בעזה פינו אחר כבוד את מקומם לנסיך הקטן. אוי, נאנחת המגישה, הוא כל-כך מקסים. זה נכון, באמת חמוד הילד. אז מזל טוב, ג'ורג'. מזל גדול יש לך בחיים, תאמין לי.

עוד כתבות

האחים צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: יח''צ - שי תמיר

הרווח של חג’ג’ זינק, וכמה דירות נמכרו בפרויקט באבן גבירול?

קבוצת חג’ג’ מכרה 66 דירות ברבעון השני, עם עלייה במכירות בפרויקטים בבבלי וביבנה, בעוד שבפרויקט אינפיניטי-סומייל בתל אביב לא נמכרה אף דירה ● ההכנסות צמחו ב־26% והרווח הנקי הסתכם ב־35 מיליון שקל, יותר מפי שניים לעומת הרבעון המקביל ● ומה צופה החברה בנוגע להשפעת זיהום הקרקע בשדה דב?

עמרי שינפלד / צילום: יח''צ וולט

המינוי החדש של וולט בישראל

עמרי שינפלד יוביל את מהלכי הצמיחה של וולט בישראל, בהם פיתוח Wolt+ והתרחבות לקהלים ומגזרים חדשים ● אלונית מנסה למשוך מתדלקים עם קפה קר בשקל אחד ● ורותם סלע משיקה את מותג תוספי התזונה Better בהשקעה של כ־8 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

התפלת מים / צילום: איל יצהר

חמישה מתקני התפלה הושבתו. האם צפוי מחסור במים בישראל?

עכירות חריגה במי הים הובילה להשבתה יזומה של רוב מתקני ההתפלה הגדולים בישראל, וגם ניסיון להחזירם לפעילות לא החזיק מעמד ● מה גרם לתופעה, האם המים בברזים בטוחים לשימוש, מי עלול להיפגע ראשון ומתי המצב צפוי להסתיים? ● גלובס עושה סדר

מה צפוי בשווקים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זה החודש הכי גרוע בוול סטריט, אבל בתל אביב התמונה אחרת לגמרי

חודש ספטמבר ידוע לשמצה בוול סטריט בתור חודש של ירידות ● מחקר מסביר כי יש קשר בין פתיחת שנת הלימודים לתנודתיות הזו ● ובינתיים בתל אביב נראה שלא שמעו על "אפקט ספטמבר", ובכמעט מחצית מהמקרים הוא אף הניב תשואה גבוהה מהממוצע

גיל אגמון, מנכ''ל ובעל השליטה בדלק רכב / צילום: אוהד רומנו

גיל אגמון קנה מניות דלק רכב בכ־200 מיליון שקל. אלה המוכרים

אחרי הצניחה במניה, בעל השליטה ביבואנית הרכב רכש 10% ממניותיה מידי אלטשולר שחם, אנליסט ואחרים

תעשיות ביטחוניות / צילום: אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

שלוש ישראליות בטופ: כך נראה דירוג ענקיות הביטחון בעולם

אלביט, התעשייה האווירית ורפאל התברגו לדירוג השנתי של "דיפנס ניוז" ונמצאות בין 30 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם, עם הכנסות מצרפיות של יותר מ־20 מיליארד דולר מדיפנס ב־2025 ● בצמרת הדירוג ממשיכות לשלוט הענקיות האמריקאיות, לצד התחזקות של חברות מאירופה וממדינות נוספות ● כך נראית מפת תעשיית הביטחון העולמית

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

סימנים של משבר: גל מכירות חריג של איגרות חוב ממשלתיות בעולם

תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ובמדינות מפותחות רבות אחרות מזנקות לגבהים חדשים, מה שדוחף בנקים מרכזיים לכיוון של העלאות ריבית, ובמקביל מפעיל לחץ שלילי על שוקי המניות ● מה עומד מאחורי המגמה וכיצד בעולם מתמודדים מול המצב? ● גלובס עושה סדר

גרג קייס. מנכ''ל AON / צילום: יחץ

עסקת ענק בשוק הביטוח העולמי בהיקף של 16.7 מיליארד דולר

סוכנות הביטוח הענקית AON רוכשת את אחת המתחרות, USI, בסכום עצום שמשקף את רצון ההתרחבות הגדול של סוכנויות הביטוח בשנים האחרונות ● המטרה של AON היא לחזק את המעמד שלה בשוק העסקים הבינוניים בארה"ב המוערך ב-40 מיליארד דולר

לוחמי צה''ל / צילום: דובר צה''ל

עד 2,500 שקל: ההפתעה שחיכתה בחשבון הבנק של משרתי המילואים

מענק "כלכלת הבית" החל להיות מופקד בחשבונותיהם של עשרות ומאות אלפי משרתי מילואים, כאשר הזכאים יכולים לקבל עד 2,500 שקל נטו בהתאם להיקף השירות ולסיווג היחידה ● התשלום מועבר אוטומטית ע"י צה"ל בשתי פעימות במהלך השנה, ללא צורך בהגשת בקשה מצד המשרתים

יואב גולן, מנכ''ל ובעל השליטה בקבוצת חמת / צילום: רמי זרנגר

סגירת הפעילות בטורקיה גבתה מחמת הפסד של 28 מיליון שקל

הכנסות חמת נותרו יציבות ברבעון השני, אך הפסקת הפעילות המפסידה בטורקיה הובילה להפסד של 11.2 מיליון שקל ● החברה מעריכה כי תמכור את נכסיה במדינה בכ־56.5 מיליון שקל

רשות המסים / צילום: איל יצהר

אחרי 15 שנה ברשות המסים: העו"ד שעובר לכסא הנאשם

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד עו"ד ורו"ח שמעון כהן, לשעבר בכיר ברשות המסים, ונגד איש העסקים דודי אפל, בגין עבירות מס, זיוף ועבירות על חוק חדלות פירעון וחוק איסור הלבנת הון ● עוד נאשמים בפרשה עו"ד אורלי טל, אף היא עובדת רשות המסים לשעבר שעבדה במשרדו של עו"ד כהן; צבי שפץ; חיים סלטר; ושלוש חברות שבשליטת כהן

נשיא סין שי ג'ינפינג בסבב עולמי, השבוע / צילום: Reuters, Kyrgyz Presidential Press Servic

מטוסי קרב על השולחן: האינטרסים בביקור נשיא סין במצרים

סבב הביקורים של נשיא סין שי ג'ינפינג ברחבי העולם ממשיך עם ביקור ראשון במצרים מזה עשור ● היחסים בין המדינות נמצאים בשיא, כשסין מחפשת לבסס את מעמדה במזרח התיכון, ומצרים זקוקה להשקעות ● ברקע הפגישה המדינות פתחו סדרה של תרגולים משותפים

איור: Shutterstock

העליון: היעדר שיתוף בנכס אחד עשוי להשליך על גורלו של נכס אחר בגירושים

דירת המגורים של בני הזוג הייתה רשומה על שם הבעל, אולם שני בני הזוג גרו בה והשקיעו בשיפוץ; לאישה הייתה דירה נוספת שירשה מאמה ● העליון הבהיר כי התנהלות בני הזוג מלמדת על כוונת שיתוף, ודחה את טענות הבעל לבעלות בלעדית בדירה

ד''ר שמעון אקהויז וד''ר דולב רפאלי / צילום: תומר שלום, יחצ

רשות ני"ע הטילה עיצומים כספיים על אפיטומי מדיקל; החברה תערער

אפיטומי מדיקל ובכיריה נקנסו בעקבות קביעת רשות ני"ע כי דיווחי החברה מסוף 2023 כללו פרטים מטעים ברשלנות, הנוגעים להסכם הפצה עם נסטלה ● החברה מתכוונת כעת לשווק את התרופה שלה בארה"ב ובישראל באופן עצמאי

יהודה ושומרון / צילום: Shutterstock, dominika zara

בכירים ביטחוניים לשעבר מזהירים: זה האיום שמדאיג יותר מאיראן

כותרות העיתונים בעולם: דיווח שמליציה סודאנית הגיעה לביקורים חסויים בישראל, בכירים במערכת הביטחון מזהירים מהאלימות של המתנחלים ביהודה ושומרון, וג'יי די ואנס מנסה להתקרב מחדש ליהדות ארה"ב ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

אוטובוסים חשמליים של TST / צילום: TST

לא רק בישראל: חברת האוטובוסים דן כובשת את פורטוגל

חברת TST שבהחזקת קבוצת דן ב-51%, המפעילה את התחבורה הציבורית במטרופולין ליסבון מאז שנת 2022, דורגה ראשונה בסקר שביעות רצון נוסעים ● במקביל, בימים אלו משלימה החברה מעבר להחלפת כלל צי האוטובוסיים לחשמליים

גבריאל טרבלסי, יו''ר ובעלים GT נדל''ן / צילום: תמיר חסון

עסקת נדל"ן בגליל: GT נדל"ן רכשה את קניון ראש פינה ב-48.5 מיליון שקל

החברה שבשליטת גבריאל טרבלסי תרכוש מאשטרום נכסים את המרכז המסחרי בראש פינה תמורת 48.5 מיליון שקל ● ב-GT נדל"ן מעריכים כי השבחת הנכס תגדיל את ה-NOI מכ-3 מיליון לכ-5 מיליון שקל בשנה

כבאים אוקראינים עובדים בזירת פגיעה של רחפן נפץ רוסי / צילום: Reuters, Valentyn Ogirenko

רחפני נפץ, איומים והצתות: באירופה חוששים שרוסיה מגבירה את הלהבות

סדרת ניסיונות תקיפה בגרמניה בעזרת רחפני נפץ מניחות במרכז הבמה את החששות של אירופה מזליגת המלחמה בין רוסיה ואוקראינה לשטח שלהן ● הממשלה הגרמנית צפויה להכריז על שורת צעדים חריפים בתגובה, בעוד ארה"ב מנסה להנמיך את הלהבות

יועצים לתכנון אריכות ימים / איור: Shutterstock

הכירו את המקצוע החדש: יועצים לתכנון אריכות ימים

ד"ר אירה סובל ומשה לרון מ־BDO Academy פיתחו מדד להערכת המוכנות שלנו לשנות חיים רבות וקורס יועצים לתכנון אריכות ימים ● זה רק אחד ממקצועות הלונג'ביטי החדשים ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הנפט זינק, התשואות זינקו: וול סטריט ננעלה בירידות ביום הראשון של ספטמבר

נאסד"ק ירד בכ-1% ● שתי מכליות נפט נפגעו מקליעים במצר הורמוז ומחירי הנפט זינקו ● עידן חדש באפל: ג'ון טרנוס נכנס לתפקיד המנכ"ל ● תשואת האג"ח הממשלתית בארה"ב לעשר שנים בשיא מאז ינואר 2025 ● הלילה: הדוחות של דל ופאלו אלטו