גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משהו להמתיק את הימים הקשים: איזו גלידה הכי טעימה?

בן אנד ג'ריס דורגה ראשונה במבחן הטעימות של "גלובס", שכלל 8 גלידות וניל תעשייתיות ובחן את מרקמן ואת רמת המתיקות שלהן ■ אחריה מדורגות ג'ויה ולה קרמריה, ואחרונה ג'לאטו המיובאת ע"י רשת מגה

גלידת הווניל של בן אנד ג'ריס היא הגלידה שזכתה לציון הגבוה ביותר במבחן הטעימות של "גלובס", שבדק 8 גלידות וניל תעשייתיות הנמכרות במרכולים. הגלידות הוגשו ל-12 טועמים, חמישה מתוכם ילדים (בגילאים 10-14) והיתר מבוגרים.

הבדיקה נעשתה בטעימה עיוורת שבמסגרתה נתבקשו לדרג את הגלידה בפרמטרים של טעם, מרקם הגלידה ודרגת המתיקות (לפי טעמם הסובייקטיבי של הנסיינים). בסופו של דבר העניקו ציון כללי לגלידה. הציונים נעו בטווח שבין 1 כציון הגרוע ועד 10 כמצוין.

הגלידות שנכללו בבדיקה הן לה קרמריה (נסטלה), קרמיסימו (שטראוס), ג'לאטו (יבוא של מגה מספרד), וניל של פלדמן, Ichoc (יבוא של שופרסל מספרד), ג'ויה (נסטלה), בן אנד ג'ריס והאגן דאז. יצוין שבמסגרת הטעימה העיוורת טעמו הנסיינים גם גלידה של גלידריה שנקנתה ברשת וניליה, וכולם כאחד חשו בהבדל וציינו: "לא הוגן בכלל להשוות לגלידה קנויה". לפיכך, הציונים המפורטים כאן ניתנו ביחס לגלידות המסחריות, כלומר אחת מול השנייה, ולא ביחס לגלידת הגלידריה, שכולם סיכמו פה אחד שהיא "ליגה אחרת".

כל הגלידות שנכללו בבדיקה הן בטעם וניל בלבד, ללא תוספות. יצוין כי לא היו הבדלים מובהקים בין דירוגי הילדים והמבוגרים וכי הדירוגים היו עקביים בין הטועמים: הגלידה שקיבלה את הציונים הכי גבוהים הייתה אהובה בקרוב מרבית הטועמים, וזו שאהבו פחות קיבלה דירוג נמוך בקרב כל הטועמים.

הגלידה שיצאה המובילה בכל הפרמטרים היא זו של בן אנד ג'ריס. הגלידה שפחות אהבו הטועמים ושבאופן עקבי קיבלה דירוג נמוך היא ג'לאטו הנמכרת ברשת מגה. מדובר בגלידה המיוצרת בספרד (יבוא של ויליפוד). אחותה היא הגלידה ichoc המיוצרת על-ידי אותו יצרן ומכילה את אותם רכיבים, אולם לה הטועמים העניקו ציונים טובים יותר, בין היתר משום שהיא מתוקה פחות ועם מרקם גס פחות.

מבחן הטעם

הטועמים נתבקשו לדרג את שביעות-רצונם מטעם הגלידה בציונים שנעים בין 1 ל-10. הגלידה שהייתה הטעימה ביותר לפי הטועמים היא בן אנד ג'ריס שקיבלה את הציון 8.5. הגלידה מבוססת על שמנת, מה שכנראה העניק לה את היתרון. כך גם ג'ויה, שדורגה שניה עם הציון 7.5, ומבוססת גם היא על שמנת. עם זאת, השמנת שעליה מתבססת גלידת האגן דאז לא סייעה לה והיא קיבלה את הציון 6.5, אחרי לה קרמריה שקיבלה 7. ג'לאטו דורגה אחרונה גם במבחן הטעם, עם הציון 4.5. חלק מהטועמים ציינו שחסרה לגלידה הזו ארומה, אחרים טענו שיש לה טעם גס והיו מי שפסקו שהגלידה הזו "לא טעימה".

קרמיסימו, אחת הגלידות הפופולריות בשוק, הוגדרה על-ידי הטועמים כגלידה עדינה. חלקם טענו שהיא "בסדר, בלי טוויסט או ייחודיות".

לגבי פלדמן סברו חלק מהטועמים שמורגש טעם לוואי של שומן צמחי וכי הגלידה "סתמית". הילדים חיבבו אותה יותר. לגבי Ichoc יש מי שסברו שהיא טובה, אחרים חשבו שפחות. חלק מהטועמים ציינו שמרגישים את תיבול הווניל הצרפתי וכי יש תחושה בולטת של חלמונים.לעומתם, היה מי טען שחסר טעם יותר מתובל.

מבחן המרקם

עד כמה הגלידה נעימה? עד כמה המרקם חלק ומפנק? בפרמטר זה קיבלו מרבית הגלידות דירוגים גבוהים יחסית, כשידה של בן אנד ג'ריס הייתה על העליונה עם ציון כולל של 9 מתוך 10. ג'לאטו דורגה אחרונה עם הציון 4. לגלידה הזו יש מרקם גס עם מעין גרגרים שלא התחבבו על הטועמים, וזאת בלשון המעטה. אחרי בן אנד ג'ריס קיבלו לה קרמריה וג'ויה, שתיהן של נסטלה, את הדירוג 7.5.

הטועמים ציינו שגלידת Ichoc מרקם גס יותר מאשר לאחרות.

מבחן המתיקות

גלידה וניל לכל הדעות היא מאכל מתוק. השאלה היא האם מידת המתיקות משביעת-רצון או מתוקה מדי. הטועמים נתבקשו לדרג את שביעות-רצונם מרמת המתיקות של הגלידה. לווניל של בן ג'ריס רמת מתיקות עדינה שהעניקה לה את המקום הראשון - עם הציון 8. אחריה דורגה ג'ויה שמתאפיינת במתיקות מעודנת שזיכתה אותה בציון 7. קרמיסימו, האגן דאז ולה קרמריה קיבלו את הציון 6.5. את המקום האחרון תפסה שוב ג'לאטו, שניחנה במתיקות עזה.

בשורה התחתונה

בסוף הדירוגים בפרמטרים השונים נתבקשו הטועמים לתת לגלידה ציון כללי שמתחשב בטעמים, במרקם ובנראות של הגלידה. לא היו הפתעות גם הפעם והתוצאות היו עקביות: בן אנד ג'ריס שמרה על מקומה הראשון עם הציון 8.5, ג'ויה דורגה שנייה עם הציון 7.5, אחריה לה קרמריה עם 7. בדירוג הכללי קיבלה ג'לאטו את הציון הנמוך, 4.

שאלת המחיר

אי-אפשר כמובן להתעלם משורת המחיר בעומדנו מול מקרר הגלידות: טווח המחירים רחב ומבצעים על גלידות תמיד תמצאו בחנויות. חשוב לדעת שמחירה של הגלידה לא השתקף במבחן הטעימה, כך שהיקרה ביותר אינה דווקא הטעימה ביותר. הגלידה היקרה (ללא מבצעים) היא של האגן דאז עם מחיר של 8.40 שקלים ל-100 גרם, והיא דורגה רביעית, ואילו גלידת בן אנד ג'ריס שדורגה ראשונה זולה יותר - 6.20 שקלים ל-100 גרם. הגלידה הזולה בבדיקה, קרמיסימו, נמכרת ב-2.50 שקלים ל-100 גרם, ודורגה רביעית לצד האגן דאז - היקרה מבין הגלידות (ציון 6.5).

ביום הקנייה, נמכרה גלידת הווניל של פלדמן ב-15 שקל במחיר מבצע (במקום 23.50 שקל במגה בול), כך שביחס לתכולה (650 גרם) מדובר על 2.30 שקלים ל-100 גרם - חצי מחיר ואף פחות מכך ביחס למחיר המתחרות. המחיר ל-100 גרם ללא המבצע הוא 3.90 שקלים. הגלידה היקרה נכון ליום הקנייה הייתה ג'ויה, המחיר ל-400 גרם גלידה הוא 33 שקל, קרי 8.20 שקלים ל-100 גרם. אלמלא הייתה במבצע (השני ב-50%) - הייתה הגלידה של האגן דאז תופסת את משבצת היקרה עם 8.40 שקלים ל-100 גרם. הגלידה של בן ג'ריס, חביבת הטועמים, נמכרת זה זמן מה במסגרת מבצע 2 יחידות ב-40 שקל, כך שבגילום המבצע המחיר המתקבל הוא 4.75 שקלים ל-100 גרם, וללא המבצע המחיר הוא 6.4 שקלים ל-100 גרם.

בימים אלה הפרגון לתוצרת הישראלית, ובעיקר לזו של מפעלי הדרום, מתבקש. כך שלצד המחיר, הטעם והאיכות אפשר להכניס שיקול נוסף של פטריוטיות. מבין 8 הגלידות, 5 מיוצרות בישראל: בן אנד ג'ריס מיוצרת ביבנה, גלידת פלדמן המיוצרת ברחובות, לה קרמריה וג'ויה מיוצרות בבאר טוביה וקרמיסימו מיוצרת במפעל בעכו.

ההרכב התזונתי

3 מתוך 8 הגלידות שהוגשו לטועמים היו מבוססות על שמנת והיתר על שומן צמחי. השמנת אמורה להיות מפנקת, אבל לא כל השלוש זכו לחיבת הטועמים. בן אנד ג'ריס אמנם קיבלה את הציון הגבוה מבין כל הגלידות, אבל מעניין שהמותג האמריקאי האגן דאז שמבוסס על גלידת שמנת (39% שומן) לא דורג גבוה. היו מי שטענו שהטעם לא דומה לווניל ושהגלידה כבדה. הגלידה הזו מכילה את מספר הקלוריות הגבוה מבין השאר (250 ל-100 גרפ) ואת סך השומנים הגבוה, 17.3, מתוכו שומן טראנס 1 גרם לעומת 0 אצל בן אנד ג'ריס ו-0.5 גרם אצל השאר.

לדברי התזונאית גל כהן-לס, "בתכולת הגלידות שבבדיקה יש פחות מ-0.5% שומן צמחי, ולכן זה זניח. בגלידות המבוססות על שמנת רמת השומן והקלוריות גבוהות יותר, ולכן עדיפה גלידה המכילה פחות קלוריות ושומנים, כלומר כזו המבוססת על שומן צמחי, ובכל מקרה עדיפות גלידות המבוססות על יוגורט, גם על פני גלידות סורבה, בגלל כמות הסוכר".

האם גלידה היא "ממתק" מומלץ?

לדברי כהן-לס, "גלידה או שלגון הם חטיף סימפטי ועדיפות כצ'ופר על פני כל ממתק רווי נתרן ושומן רווי. בכל מקרה ההעדפה היא לגלידות או לשלגונים המבוססים על פרי ולא כאלה המכילים תוספות כמו אגוזים. שילוב של גלידה עם פירות טריים זה יופי של פינוק שהוא גם בריא וגם מרענן לקיץ. העניין בגלידה הוא הגבלת הכמות, משום שלרובנו אין בעיה לזלול קילו גלידה - זה מאכל אוורירי שלא מעניק תחושה של שובע, ולכן אני מציעה לחלק גלידה בכמות אישית, עדיף בכוס ולא בגביע וופל".

כהן-לס ממליצה, כמו בכל מזון אחר, להציץ על רשימת הרכיבים הגלידות לפני שבוחרים מה לקנות. בגלידה תמצאו שתי מידות כמות, ליטר וגרם. היות ורשימת הרכיבים מונה כמות ביחס ל-100 גרם תכולה ממליצה כהן-לס להתייחס למידה הזו. בגלידות השמנת הפער בין התכולה בליטרים/מ"ל לתכולה בגרם הוא נמוך לעומת גלידות השומן הצמחי שבהן התכולה בק"ג נמוכה עד כדי מחצית מזו שבליטרים, לדוגמה בלה קרמריה תכולת המארז היא 1.4 ליטר ו-700 גרם. המשמעות היא גלידה אוורירית ופחות דחוסה.

דגשים תזונתיים

■ העדיפו גלידת יוגורט/על בסיס צמחי על פני גלידת שמנת.

■ בדקו את כמות הקלוריות. ‏

■ העדיפו שומן טראנס נמוך ככל האפשר.

■ העדיפו‏ צבעי מאכל טבעיים המופקים מתבלינים תורמי צבע.

■ מומלץ להעדיף גלידות ללא תוספת שוקולד ואגוזים.

■ גלידות סורבה אמנם אינן מכילות שמנת אך מכילות סוכר. יש לשים לב לכמויות הנאכלת.

■ עדיף לצרוך גלידה במנה אישית.

גלידות

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון