גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

TGI: התחזקות משמעותית ל"ישראל היום", נפילה ל"הארץ"

עפ"י הסקר, "ידיעות אחרונות" מוביל בסופ"ש עם חשיפה של 38%, והוא עדיין מספק את חבילת סוף השבוע הנקראת בישראל ■ ומה מעמדו של "מעריב" בסקר האחרון שבו הוא מופיע כמותג עצמאי, לפני שהפך לחלק מקבוצת "ג'רוזלם פוסט"?

בזמן שהעיתונות המודפסת עומדת בפני אחד האתגרים המשמעותיים בשנים האחרונות, עם ההרעה בהכנסות מפרסום בשל המצב הביטחוני, מתפרסמים נתוני סקר ה-TGI החצי-שנתי, המודד את מידת החשיפה של מדיה זו.

כשוק, העיתונות המודפסת בישראל ממשיכה במגמת הירידה עם 58.8% חשיפה בימי חול במחצית הראשונה של השנה, לעומת 61.3% במחצית שקדמה לה. ועם זאת, מבט פנימה אל נבכי הענף המקומי הייחודי מגלה מגמות לא אחידות.

ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי אשר החינמונים המופצים בה הם עיתונים לכל דבר. זאת בניגוד למדינות אירופה למשל, שם חינמוני ה"מטרו" הם מצומצמים וייעודיים לקריאה חטופה, ועל כן אינם מתחרים ממשיים בעיתונות המרכזית הממוסדת.

בארץ, החינמונים "ישראל היום" ו"פוסט" בנויים כחלופה לכל דבר לעיתונים, ועדיין מופצים ללא תשלום. על כן, הם מעמידים אתגר משמעותי לעיתונות המבוססת בעיקר על צריכת מנויים.

על-פי הסקר שמפרסמת חברת קנטר מדיה, שני עיתונים אלה הם גם הגופים היחידים שרשמו צמיחה משמעותית בחצי השנה שחלפה. כך, "ישראל היום" התחזק משמעותית במחצית הראשונה של 2014. יש לציין כי תקופת הלחימה הנוכחית לא נכללת בסקר.

העיתון של שלדון אדלסון - שזוכה לביקורות רבות בציבוריות הישראלית בשל תמיכתם הבלתי מתפשרת של תכניו בראש הממשלה בנימין נתניהו - עומד על חשיפה של 39.8%. זאת לעומת 34.5% ל"ידיעות אחרונות", שרושם ירידה בחשיפה.

במחצית הקודמת עמדו שני העיתונים המובילים בישראל על שיעור כמעט זהה שנע בין 38.4%-38.6%. יש לציין כי גם "ידיעות אחרונות" הפך במידת מה לעיתון שמשווק ללא תמורה במוקדים רבים.

בסופי שבוע, יחסי הכוחות בין שני הענקים הפוכים - "ידיעות אחרונות" מוביל עם 38%, והוא מספק עדיין את חבילת סוף השבוע הנקראת בישראל, לעומת 34% ליריבו.

פרט ל"ישראל היום", העיתון הצומח ביותר בחשיפתו הוא כאמור "פוסט", החינמון של קבוצת "ג'רוסלם פוסט". העיתון זינק לחשיפה של 8.7% אל מול 7.8% חשיפה במחצית שלפני.

"סופהשבוע" מזנק

בחודש מאי האחרון אוחד "סופהשבוע" עם המותג "מעריב". למרות שהסקר מתייחס לתקופה שבין ינואר ליוני השנה, כבר ממאי חדלו שני מותגים אלה להתקיים בנפרד, ובסקר הבא כבר יופיעו "מעריב השבוע" ו"מעריב סופהשבוע" במקומם, והם עשויים לחולל מהפכה במגמה.

כך או כך, בתום השנה הראשונה למדידתו הצליח "סופהשבוע" להפוך לחבילת סוף השבוע השלישית בישראל, ומעניין לראות עד כמה יצליח למשוך את "מעריב", שחווה נזק עצום למותגו בשנים האחרונות ובחשיפתו מעלה.

במבט אחורה אל החצי שנה האחרונה כולה, "מעריב" הוא העיתון בעל החשיפה המעטה ביותר - 3.2% בלבד. קורותיו העגומים של העיתון לאורך השנים האחרונות ניכרים בסקר החשיפה - בין יולי 2012-יוני 2013, חשיפתו עמדה על ממוצע של 7.7%, לעומת חשיפה של 3.3% לאורך השנה החולפת.

בקנטר אמרו היום (ב') ל"גלובס" כי עדיין לא ניתן לזהות מה ההשלכות של איחוד המותגים.

"הארץ" נחלש בחשיפה

העיתון שחווה את הירידה התלולה ביותר בחשיפה אליו במחצית זו הוא עיתון "הארץ", שצלל מחשיפה של 6.1% במחצית האחרונה של 2013, ל-4.8% במחצית הראשונה של שנה זו.

זה המקום להזכיר כי הסקר מדבר על "חשיפה" בלבד ומתיימר לשקף בכך קריאה. ה-TGI אינו מודד כמות מנויים או הכנסות ממכירות או פרסום. על כן, אי-אפשר לחזות כיצד מבצע "צוק איתן" ישפיע לטווח ארוך על מידת ביצועיו של העיתון בסקר זה, ואולי אף ישפרו אותו לאור השיח הרב שהוא יוצר. זאת למרות המגמה שפורסמה לפיה מנויים נוטשים את "הארץ".

לא מן הנמנע כי הדגש ששם העיתון על מנוי הדיגיטל שלו ועל שיווקו הוא שגרם לירידה התלולה בחשיפתו בכל הנוגע למהדורה המודפסת שלו.

לאורך השנה האחרונה (יולי 2013-יוני 2014) רושם "הארץ" מקבוצת שוקן ירידה מתונה ל-5.5% חשיפה. הנתון דומה לזה של מוספו הכלכלי "דה מרקר".

"כלכליסט", המופץ גם עם "ידיעות אחרונות", רושם ירידה ל-9.7% חשיפה בשנה החולפת, לעומת 12.1% בתקופה המקבילה אשתקד.

העיתון הכלכלי "גלובס" הוא למעשה העיתון היציב ביותר בחשיפתו הכלל ציבורית, כאשר כבר קרוב לשנתיים הוא עומד על חשיפה קבועה של 4.2%.

בנישת העיתונות הדתית לאומית, ניתן לראות כי "מקור ראשון", שנרכש באחרונה על-ידי "ישראל היום", רושם ירידה לחשיפה של 3.1%, לעומת 3.6% בחציון הקודם. בממוצע השנתי (יולי-יוני) העיתון רושם עלייה לעומת התקופה המקבילה לו בשנה שעברה. "בשבע" החינמי שומר על יציבות עם חשיפה של 5%.

כמו "הארץ", גם "מקור ראשון" הוא עיתון נישה הפונה לקהל אליטיסטי בעל גוון אידיאולוגי מובהק, המבקש עלות גבוה יחסית על מנוייו. אל מול מגמת התחזקות החינמיות, לא מפתיעה מגמת ההיחלשות בחשיפה של העיתונים.

גלגלצ - התחנה המואזנת ביותר

במבט כללי על תחום הרדיו, המחצית הראשונה של השנה הזו היתה מוצלחת יותר מהמחצית הראשונה של שנת 2013, אך נמוכה מהמחצית השניה של אותה השנה.

תחנות הרדיו הצבאי, גלי צה"ל, הן עדיין המואזנות ביותר עם חשיפה של 40.8%, כשגלגלצ היא התחנה המובילה בישראל עם 29.4% האזנה במחצית זו.

עם זאת, חלה ירידה בהאזנה לגלי צה"ל - 24% לעומת 25.8% במחצית הקודמת - אך גבוה משמעותית מהחציון המקביל אשתקד, אז עמדה ההאזנה על 20%.

רשת ב' שומרת על יציבות יחסית עם 25% האזנה.

ברדיו האזורי נרשם מהפך - אקו 99 הופכת להיות התחנה האזורית השנייה המואזנת בארץ, אחרי אחותה לקבוצה רדיו ללא הפסקה.

במחצית השנייה של השנה גוברת התחנה עם חשיפה של 8% בקרב מאזינים בוגרים על פני רדיוס שיורדת ל-6.8%. רדיו ללא הפסקה ממשיכה להוביל עם 9% האזנה, למרות ירידה במחצית זו.

רדיו תל-אביב ממשיך לאבד גובה עם 2.9% לעומת 3.6%, ואילו אחיו לקבוצה, רדיו גלי ישראל, המשדר לציבור הישראלי שמעבר לקו הירוק, מתחזק ל-2% האזנה.

חשיפה

עוד כתבות

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: מוכנים למו"מ עם איראן ביום שישי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

עו''ד אייל נחשון / צילום: נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"