גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

TGI: התחזקות משמעותית ל"ישראל היום", נפילה ל"הארץ"

עפ"י הסקר, "ידיעות אחרונות" מוביל בסופ"ש עם חשיפה של 38%, והוא עדיין מספק את חבילת סוף השבוע הנקראת בישראל ■ ומה מעמדו של "מעריב" בסקר האחרון שבו הוא מופיע כמותג עצמאי, לפני שהפך לחלק מקבוצת "ג'רוזלם פוסט"?

בזמן שהעיתונות המודפסת עומדת בפני אחד האתגרים המשמעותיים בשנים האחרונות, עם ההרעה בהכנסות מפרסום בשל המצב הביטחוני, מתפרסמים נתוני סקר ה-TGI החצי-שנתי, המודד את מידת החשיפה של מדיה זו.

כשוק, העיתונות המודפסת בישראל ממשיכה במגמת הירידה עם 58.8% חשיפה בימי חול במחצית הראשונה של השנה, לעומת 61.3% במחצית שקדמה לה. ועם זאת, מבט פנימה אל נבכי הענף המקומי הייחודי מגלה מגמות לא אחידות.

ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי אשר החינמונים המופצים בה הם עיתונים לכל דבר. זאת בניגוד למדינות אירופה למשל, שם חינמוני ה"מטרו" הם מצומצמים וייעודיים לקריאה חטופה, ועל כן אינם מתחרים ממשיים בעיתונות המרכזית הממוסדת.

בארץ, החינמונים "ישראל היום" ו"פוסט" בנויים כחלופה לכל דבר לעיתונים, ועדיין מופצים ללא תשלום. על כן, הם מעמידים אתגר משמעותי לעיתונות המבוססת בעיקר על צריכת מנויים.

על-פי הסקר שמפרסמת חברת קנטר מדיה, שני עיתונים אלה הם גם הגופים היחידים שרשמו צמיחה משמעותית בחצי השנה שחלפה. כך, "ישראל היום" התחזק משמעותית במחצית הראשונה של 2014. יש לציין כי תקופת הלחימה הנוכחית לא נכללת בסקר.

העיתון של שלדון אדלסון - שזוכה לביקורות רבות בציבוריות הישראלית בשל תמיכתם הבלתי מתפשרת של תכניו בראש הממשלה בנימין נתניהו - עומד על חשיפה של 39.8%. זאת לעומת 34.5% ל"ידיעות אחרונות", שרושם ירידה בחשיפה.

במחצית הקודמת עמדו שני העיתונים המובילים בישראל על שיעור כמעט זהה שנע בין 38.4%-38.6%. יש לציין כי גם "ידיעות אחרונות" הפך במידת מה לעיתון שמשווק ללא תמורה במוקדים רבים.

בסופי שבוע, יחסי הכוחות בין שני הענקים הפוכים - "ידיעות אחרונות" מוביל עם 38%, והוא מספק עדיין את חבילת סוף השבוע הנקראת בישראל, לעומת 34% ליריבו.

פרט ל"ישראל היום", העיתון הצומח ביותר בחשיפתו הוא כאמור "פוסט", החינמון של קבוצת "ג'רוסלם פוסט". העיתון זינק לחשיפה של 8.7% אל מול 7.8% חשיפה במחצית שלפני.

"סופהשבוע" מזנק

בחודש מאי האחרון אוחד "סופהשבוע" עם המותג "מעריב". למרות שהסקר מתייחס לתקופה שבין ינואר ליוני השנה, כבר ממאי חדלו שני מותגים אלה להתקיים בנפרד, ובסקר הבא כבר יופיעו "מעריב השבוע" ו"מעריב סופהשבוע" במקומם, והם עשויים לחולל מהפכה במגמה.

כך או כך, בתום השנה הראשונה למדידתו הצליח "סופהשבוע" להפוך לחבילת סוף השבוע השלישית בישראל, ומעניין לראות עד כמה יצליח למשוך את "מעריב", שחווה נזק עצום למותגו בשנים האחרונות ובחשיפתו מעלה.

במבט אחורה אל החצי שנה האחרונה כולה, "מעריב" הוא העיתון בעל החשיפה המעטה ביותר - 3.2% בלבד. קורותיו העגומים של העיתון לאורך השנים האחרונות ניכרים בסקר החשיפה - בין יולי 2012-יוני 2013, חשיפתו עמדה על ממוצע של 7.7%, לעומת חשיפה של 3.3% לאורך השנה החולפת.

בקנטר אמרו היום (ב') ל"גלובס" כי עדיין לא ניתן לזהות מה ההשלכות של איחוד המותגים.

"הארץ" נחלש בחשיפה

העיתון שחווה את הירידה התלולה ביותר בחשיפה אליו במחצית זו הוא עיתון "הארץ", שצלל מחשיפה של 6.1% במחצית האחרונה של 2013, ל-4.8% במחצית הראשונה של שנה זו.

זה המקום להזכיר כי הסקר מדבר על "חשיפה" בלבד ומתיימר לשקף בכך קריאה. ה-TGI אינו מודד כמות מנויים או הכנסות ממכירות או פרסום. על כן, אי-אפשר לחזות כיצד מבצע "צוק איתן" ישפיע לטווח ארוך על מידת ביצועיו של העיתון בסקר זה, ואולי אף ישפרו אותו לאור השיח הרב שהוא יוצר. זאת למרות המגמה שפורסמה לפיה מנויים נוטשים את "הארץ".

לא מן הנמנע כי הדגש ששם העיתון על מנוי הדיגיטל שלו ועל שיווקו הוא שגרם לירידה התלולה בחשיפתו בכל הנוגע למהדורה המודפסת שלו.

לאורך השנה האחרונה (יולי 2013-יוני 2014) רושם "הארץ" מקבוצת שוקן ירידה מתונה ל-5.5% חשיפה. הנתון דומה לזה של מוספו הכלכלי "דה מרקר".

"כלכליסט", המופץ גם עם "ידיעות אחרונות", רושם ירידה ל-9.7% חשיפה בשנה החולפת, לעומת 12.1% בתקופה המקבילה אשתקד.

העיתון הכלכלי "גלובס" הוא למעשה העיתון היציב ביותר בחשיפתו הכלל ציבורית, כאשר כבר קרוב לשנתיים הוא עומד על חשיפה קבועה של 4.2%.

בנישת העיתונות הדתית לאומית, ניתן לראות כי "מקור ראשון", שנרכש באחרונה על-ידי "ישראל היום", רושם ירידה לחשיפה של 3.1%, לעומת 3.6% בחציון הקודם. בממוצע השנתי (יולי-יוני) העיתון רושם עלייה לעומת התקופה המקבילה לו בשנה שעברה. "בשבע" החינמי שומר על יציבות עם חשיפה של 5%.

כמו "הארץ", גם "מקור ראשון" הוא עיתון נישה הפונה לקהל אליטיסטי בעל גוון אידיאולוגי מובהק, המבקש עלות גבוה יחסית על מנוייו. אל מול מגמת התחזקות החינמיות, לא מפתיעה מגמת ההיחלשות בחשיפה של העיתונים.

גלגלצ - התחנה המואזנת ביותר

במבט כללי על תחום הרדיו, המחצית הראשונה של השנה הזו היתה מוצלחת יותר מהמחצית הראשונה של שנת 2013, אך נמוכה מהמחצית השניה של אותה השנה.

תחנות הרדיו הצבאי, גלי צה"ל, הן עדיין המואזנות ביותר עם חשיפה של 40.8%, כשגלגלצ היא התחנה המובילה בישראל עם 29.4% האזנה במחצית זו.

עם זאת, חלה ירידה בהאזנה לגלי צה"ל - 24% לעומת 25.8% במחצית הקודמת - אך גבוה משמעותית מהחציון המקביל אשתקד, אז עמדה ההאזנה על 20%.

רשת ב' שומרת על יציבות יחסית עם 25% האזנה.

ברדיו האזורי נרשם מהפך - אקו 99 הופכת להיות התחנה האזורית השנייה המואזנת בארץ, אחרי אחותה לקבוצה רדיו ללא הפסקה.

במחצית השנייה של השנה גוברת התחנה עם חשיפה של 8% בקרב מאזינים בוגרים על פני רדיוס שיורדת ל-6.8%. רדיו ללא הפסקה ממשיכה להוביל עם 9% האזנה, למרות ירידה במחצית זו.

רדיו תל-אביב ממשיך לאבד גובה עם 2.9% לעומת 3.6%, ואילו אחיו לקבוצה, רדיו גלי ישראל, המשדר לציבור הישראלי שמעבר לקו הירוק, מתחזק ל-2% האזנה.

חשיפה

עוד כתבות

גלולת ההרזיה וויגובי של נובו נורדיסק / צילום: נובו נורדיסק

גלולת ההרזיה של נובו נורדיסק אושרה: מתי היא תגיע לישראל?

החברה הדנית הקדימה את המתחרה הגדולה שלה אלי לילי באישור הגלולה להרזיה בארה"ב, והמניה שלה הגיבה בעלייה ● למי המוצר מיועד, והאם נובו נורדיסק תחזור לעמדת הובלה?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק

מלון נורדוי בנחלת בנימין / צילום: גלית חתן

פתאל חנך מלון בן 22 חדרים בת"א: "זה אותו מאמץ עם 5% מהכסף"

מלון נורדוי בתל אביב נפתח לאחר שנה של שיפוצים ושימור מחמיר, בהשקעה של כ–66.5 מיליון שקל שביצעה קבוצת פתאל ● שורד השבי שגיא דקל חן ייקח חלק במהלך של בנק מזרחי טפחות, לצד הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם - כך נודע לגלובס ● וגם: אליעזר (צ'ייני) מרום מונה ליו"ר סמארטי א.א.ר טכנולוגיות ● אירועים ומינויים

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלווייתן ותמר לקפריסין, למורת רוחה של טורקיה

קמפיין מכבי שיצר מקאן ת''א / צילום: צילום מסך מיוטיוב

קופ"ח מכבי יוצאת למכרז פרסום, בענף סבורים שהוא "שערורייה"

היקף התקציב העומד ככל הידוע על כ-25 מיליון שקל יוצא למכרז חדש ● המכרז הוא לחמש שנים, עם אופציה להארכה כפולה של שלוש שנים בכל פעם - כלומר 11 שנים ברצף ● קופת חולים מכבי בתגובה: "המכרז מנוהל באופן מקצועי תחת פיקוח של ועדת המכרזים של מכבי"

צילום: מיטל וייזברג

לאחר שהפסידו 90% בתקופתו: משקיעי מיטרוניקס נגד מענק הסתגלות של 800 אלף שקל למנכ"ל

בתקופתו של המנכ"ל שרון גולדנברג, איבדה מיטרוניקס את מקומה במדד ת"א 35 והפכה לחברה בשווי של פחות מחצי מיליארד שקל לעומת יותר מ-9 מיליארד שקל בעת שנכנס לתפקיד ● בעקבות התנגדות המשקיעים, החברה הסירה את נושא מענק ההסתגלות מאספת בעלי מניות

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

החזית של ארה"ב מול דנמרק: גרינלנד, טורבינות רוח ואוזמפיק בסכנה

הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה "אורסטד" ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

המשפחות השכולות מפנות את גבן לשר שקלי / צילום: מועצת אוקטובר

"ועדת טיוח": התגובות הקשות לוועדת החקירה הפוליטית

מליאת הכנסת אישרה את ההצעה להקים ועדת חקירה פוליטית לאירועי 7 באוקטובר בקריאה טרומית ● קצין נפצע מפיצוץ מטען ברפיח ובלשכת רה"מ זעמו: "חמאס ממשיך להפר את הפסקת האש, ישראל תפעל בהתאם" ● פלדשטיין העיד: עובד לשכת רה"מ נכח בפגישתי עם ברוורמן בקריה ● סגנו של ראש השב"כ דוד זיני פורש מתפקידו בעקבות משבר אמון בין השניים ● עדכונים שוטפים

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

אילוסטרציה: Shutterstock

הרשות לאיסור הלבנת הון מזהירה: אלה הדגלים האדומים לזיהוי הונאות קריפטו

הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מפרסמת מסמך מקיף המתריע מפני התרחבות ההונאות, מתקפות הכופרה ומימון טרור דרך נכסים וירטואליים ● המסמך מופץ על רקע שנת שיא בהיקף הפעילות הפלילית ומפרט אינדיקציות לזיהוי פעילות חשודה בזירות מסחר, ארנקים וכספומטים לקריפטו

קמפיין ה־AI של לושה / צילום: מתוך יוטיוב

לשבת בקפה של קלוד, לייצר פרסומת ב-150 דולר: יישומי ה-AI שיככבו השנה

הבינה המלאכותית מסייעת ליוצרי תוכן ולסטארט-אפים לחדור ללב המרחב הפרסומי והשיווקי, אך גם דורשת מהם קיצוניות כדי לבלוט ● דוח מקיף של ארטליסט הישראלית, המבוסס על סקר בקרב כ-6,500 יוצרים (כולל מישראל), מציג את האפשרויות ואת המגמות ב-2026

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שבע תשע, 103FM, 21.12.25 / צילום: Reuters, AMMAR AWAD

האם הפיגועים בישראל נמצאים במגמת ירידה?

השר איתמר בן גביר טען כי הפיגועים נמצאים כבר שנתיים בירידה, וייחס זאת להצלחות של "השוטרים שלו" ● ללא המלחמה, בשנה האחרונה אכן נרשמה ירידה, אבל היא באה רק אחרי שנתיים רצופות של עלייה ● המשרוקית של גלובס

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מכונת המימושים של קרן פימי: 7 חברות שהניבו 2.6 מיליארד שקל בשנה

קרן פימי רכבה על הגאות בבורסה המקומית וביצעה מימושים בשבע חברות ציבוריות שבשליטתה, שרובן פועלות בסקטור הביטחוני ● רוב המימושים הוכרו כרווח, ובשוק מעריכים: "אם הבורסה תמשיך לעלות, פימי תממש באופן דומה גם בשנה הבאה ותנפיק לפחות 2 חברות"

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

מזג אויר חורפי ברד ירושלים / צילום: איל יצהר

האם השיא של השפעת כבר מאחורינו ולמה כדאי להתחסן?

משרד הבריאות מרחיב היערכות ורוכש מאות אלפי חיסונים על רקע גל שפעת שהגיע מוקדם מהרגיל ● באיזה זן אנחנו חולים השנה, האם החיסונים פחות יעילים ומה עם הקורונה? גלובס עושה סדר

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

הסכם הממון קבע חלוקת רכוש שוויונית, אז מדוע האישה קיבלה רק שליש מהבית?

ביהמ"ש קבע כי מסמך שערכו בני זוג בכתב־יד, המעניק לאישה שליש בלבד משווי בית המגורים, גובר על הסכם ממון קודם שאושר בביהמ"ש ומחלק את הרכוש בחלקים שווים ● נקבע כי לא כל הסכם בין בני זוג הוא "הסכם ממון" המחייב את אישור ביהמ"ש

רה''מ לשעבר נפתלי בנט / צילום: יואב דודקביץ , ידיעות אחרונות

על רקע פרשת קטארגייט, בנט תקף את נתניהו

בנט פנה לשב"כ ולמשטרה: "חובתכם למצות את החקירה עד תום" ●  סגנו של ראש השב"כ פורש מתפקידו - בגלל חילוקי דעות קשים עם זיני ● במערכת הביטחון העלו חשש: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים