גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המלצות חמות: מניות שיהנו ממגמת המיזוגים והרכישות

חברות אמריקאיות גדולות רבות מנצלות את עלויות המימון הנמוכות ואת עודפי המזומנים שלהן כדי להתרחב לאזורים גיאוגרפיים חדשים ■ הנה המומלצות שלנו להשקעה

שוקי המניות בעולם ממשיכים בסך-הכול במגמה חיובית, בהובלת ארה"ב והשווקים המתעוררים, אך השונות בעקבות עונת הדוחות רבה. בארה"ב, הממתינה לדוח המשרות מחרתיים (ו'), עונת דוחות חזקה שתומכת במניות; ובאירופה צמיחת הרווח נמוכה ממה שנחזה בתחילת השנה, תוך חולשה במומנט שיפור המקרו יחסית לאזורים אחרים.

השיפור בצמיחה העולמית החזויה לא נעלמה מעיני מנהלי החברות, שמאיצים בחודשים האחרונים הוצאת חלק מיתרות המזומן המצויות בשיא במאזנים. בחברות ה-500 S&P נצבר שיא של מאה שנה במזומן - 1.5 טריליון דולר, או 11.4% מהנכסים.

המנהלים ממשיכים להוציא את המזומן על דיבידנד, רכישה חוזרת של מניות ובחצי השנה האחרונה גם על מיזוגים ורכישות. מתחילת השנה בוצעו בעולם עסקאות בשווי 1.85 טריליון דולר (לעומת 1.3 טריליון דולר בכל 2013). בארה"ב סך העסקאות זינק בכ-60%, וגם אירופה רושמת זינוק בהיקף העסקאות העומד מתחילת השנה על כ-500 מיליארד דולר. שיא העסקאות שנרשם ב-2007, 2.6 טריליון דולר, נמצא בסכנה.

מעבר לרצון לכבוש שווקים גלובליים במהירות והתחרות על נתחי שוק, בולט רצונן של החברות בארה"ב להאיץ הוצאת הכספים המוחזקים מחוץ לארה"ב לפני החלת רפורמת מיסוי שבה החלו לדון באוצר האמריקאי. להערכתנו, יותר מ-800 מיליארד דולר מוחזקים מחוץ לארה"ב - מהם כ-400 מיליארד דולר על ידי חברות טכנולוגיה וכ-150 מיליארד דולר על ידי חברות פארמה.

בין הבולטות בהחזקות מזומן מחוץ לארה"ב, נכון לסוף 2013, אפל עם 111 מיליארד דולר (76% מהמזומן שלה), מיקרוסופט - 70 מיליארד דולר (90%), ג'נרל אלקטריק - 57 מיליארד דולר (64%), סיסקו - 40 מיליארד דולר (80%), גוגל - 33 מיליארד דולר (55%), ועוד.

הניסיון לנצל את מבנה המס, המאפשר להוציא כסף שנצבר בחו"ל, הביא להאצה ברכישת חברות אירופיות על ידי אמריקאיות, ובעיקר של חברות מאירלנד שם משטר המס מקל. בהקשר זה זכורה הרכישה של פריגו את Elan או רכישת Medtronic את Covidien. מתהליך זה נהנות גם חברות טכנולוגיה ישראלית.

תופעה בולטת נוספת, היא שיעור המזומן הגבוה יחסית בעסקאות אלה. עליית מחירי המניות היה אמור להביא לשיעור גבוה מהרכישה בצורה של החלפת מניות, אולם בעסקאות האחרונות נע רכיב המזומן בין 30% ל-100%.

כמעט בכל מגזר שאנו בוחנים, תופעת המיזוגים והרכישות בולטת, לעתים תוך קונסולידציה בשווקים מקומיים דוגמת עסקאות בתחומי האנרגיה, הרכב והמדיה בתוך ארה"ב, אך בדרך-כלל מדובר על רכישות גלובליות, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, הפארמה והטלקום.

כמעט בכל אירוע שבו מוזכרת אפשרות רכישה, המשקיעים והאנליסטים נותנים פרמיית רכישה הנעה בין 15%-30%; אך אליה וקוץ בה - במקרה של ביטול האפשרות לעסקה עשויים המשקיעים לרשום הפסד כמעט מיידי, ולכן בכל חברה שנבחן בהקשר של אפשרות זאת, נרצה להשקיע גם ללא רכישה.

פרמיית מיזוג כבונוס

מלבד קרנות גידור והשקעה, המנסות לאתר חברות מועמדות לרכישה או לבצע עסקאות ארביטראז' עם היוודע דבר העסקה, מספר תעודות סל מנסות להתחקות אחר חברות אלה ועוקבות אחר מדדים שונים בתחום. הביצועים החלשים של חלק מהתעודות מלמדים כמה קשה לאתר מראש את החברות שצפויות להירכש. התעודות MRGR של Proshares (אנשי אופנהיימר הרחיבו אודותיה כאן בשבוע שעבר); CSMA של MNA; IQ ו-CSMB של קרדיט סוויס - כולן ירדו השנה לעומת עלייה נאה ב-500 S&P.

אנחנו ב-UBS מפרסמים במערכת בלומברג מדד המורכב מ-84 חברות אירופיות, שלהערכתנו מועמדות לרכישה (בסימול UBCIMAE). רבות מהחברות במדד הזה מומלצות לרכישה גם ללא פרמיית מיזוג - כך חברת התוכנה Telecity הבריטית, חברת ההוצאה לאור ההולנדית Wolters, ספקית הנופשים השוויצרית Dufry, חברת התרופות השוויצרית Actelion (שפרסמה דוחות חזקים בשבוע שעבר), ועוד. המדד עלה בשנה האחרונה ב-20% לעומת טיפוס של 15.7% ביורוסטוקס 50.

גל המיזוגים גורר גידול גם בהכנסות נותני שירותים כמו משרדי עורכי דין, רואי חשבון ובנקאי השקעות. שני בנקי השקעות אמריקאיים, המומלצים על ידנו בהקשר זה ופרסמו דוחות טובים בשבוע שעבר, הם Lazard ("קנייה", מחיר יעד 61 דולר, סימול LAZ) ו-Evercore ("קנייה", מחיר יעד 63 דולר, סימול EVR).

יצירת ערך לנרכשת

מבין החברות הרבות המוזכרות באחרונה, ומתוך הזהירות המתבקשת, נציין את T-Mobile (TMUS) שהיא מועמדת לרכישה על ידי ספרינט. T-Mobile היא ספק הסלולר הרביעי בגודלו בארה"ב, תחום תחרותי שבו צפויה התאוששות ברווחים ובמרווחים ב-2015. עסקה זו, אם תתרחש, צפויה להיות בשווי העולה על שווי השוק. אם תירכש, T-Mobile תצטרף לכמה עסקאות ענק שהוכרזו בתחום - רכישת וודאפון את Ono, AT&T את Direct TV, Liberty את Ziggo ועוד.

תחום ייצור החשמל בארה"ב עובר קונסולידציה מואצת, ואחת מבין החברות שהוזכרו כמועמדת לרכישה היא Pinnacle West (PNW) - ספקית אנרגיה ומוצרים משלימים מאריזונה, אשר צמיחת הכנסותיה העולות על הענף, כמו גם המיקוד הגיאוגרפי שלה, עשויים להיות אטרקטיביים. גם חברת Westar Energy (WR) הוזכרה כמועמדת מסיבות דומות בקנזס.

תחום נוסף בארה"ב העובר תהליך מואץ של מיזוגים ורכישות, הוא ניהול בתי חולים גם על רקע רפורמת הבריאות של הנשיא אובמה. חברת HCA Holdings (HCA), שהיא אחת החברות הגדולות בארה"ב לניהול בתי חולים עם 160 מוסדות ב-20 מדינות, עשויה להיות הן בצד הרוכשים והן בצד הנרכשים. באחרונה הודיעה החברה על תחזית חיובית לרבעון השני, תוך רכישה חוזרת אגרסיבית של מניות.

החברה המסוכנת בין המומלצות היום, היא Achillion (ACHN) - חברת קטנה לפיתוח תרופות לצהבת C, שמניותיה זינקו לאחר רכישת Idenix ע"י מרק לפי שווי 3.9 מיליארד דולר. Achillion נותרה החברה העצמאית היחידה בתחום, וגודלה ושלב פיתוח התרופה המוקדם יחסית שלה הופכים אותה להשקעה מסוכנת במיוחד.

לסיכום, המגמה המואצת של המיזוגים והרכישות ברחבי העולם צפויה להימשך בשנה הקרובה. החברות מנצלות עלויות מימון נמוכות, עודפי מזומנים וביקוש גדל ברחבי העולם, כדי להתרחב לאזורים גיאוגרפיים חדשים, תוך יצירת ערך לבעלי מניות של החברה הנרכשת בשלב הראשון.

הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב-UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ליהנות ממגמת המיזוגים והרכישות

עוד כתבות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם