גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר ששוחרר מהמעצר: עו"ד רונאל פישר שב לייצג לקוחות

מתום מעצר-הבית, על פישר, החשוד בתיווך לשוחד, לא מוטלת מגבלה חוקית לעבוד כעו"ד ■ גורמים המקורבים למשרדו: רוב העובדים מעריכים כי לא יוגש נגדו כתב אישום ■ טוען כי על המסמכים שהוחרמו ממשרדו חל חיסיון עו"ד-לקוח

רונאל פישר / צילום: יונתן בלום
רונאל פישר / צילום: יונתן בלום

עו"ד רונאל פישר, החשוד בתיווך לשוחד ובעבירות נוספות, חזר לעבודה במשרד עורכי הדין שבבעלותו ושב לייצג את לקוחות המשרד. ל"גלובס" נודע כי כ-3 שבועות אחרי ששוחרר מהמעצר בו ישב במשך כשבוע וחצי, חזר בימים האחרונים פישר לעבודה במשרדו, הממוקם בקומה החמישית במגדל בסר בבני-ברק.

עבודתו של פישר כוללת גם ייצוג לקוחות בבית המשפט, אך לאור העובדה שבתי המשפט מצויים בפגרת קיץ, כמות ההופעות פחתה באופן משמעותי.

מיד לאחר שחרורו מהמעצר שהה פישר מספר ימים במעצר-בית תחת תנאים מגבילים, ואסור היה לו לעבוד. ואולם, כעת אין עליו אין שום מגבלה חוקית, והוא רשאי לעבוד כעורך דין. פישר גם לא זומן לחקירה נוספת מאז ששוחרר מהמעצר.

פישר חזר לעבודה, אך מטבע הדברים, האווירה במשרד עורכי הדין רונאל פישר-בלום-דוד ושות' אינה קלה. עובדת היותו של ראש המשרד חשוד בפלילים היא קשה עבור עורכי הדין, המתמחים ושאר עובדי הפירמה.

עם זאת, לפי גורמים המקורבים לעבודת המשרד, רוב העובדים, גם הבכירים שבהם, מאמינים כי פישר יצליח להוכיח את חפותו, וכי לא יוגש נגדו כתב אישום בפרשה.

בתוך כך דחו היום (ב') גורמים המקורבים לעבודת המשרד את הפרסומים כי שותפו הבכיר לשעבר של פישר, עו"ד יואב נרי, עזב את המשרד עקב החקירה נגד פישר. לדבריהם, נרי עזב את המשרד כבר לפני כשנה וללא קשר לפרשה.

בעיה נוספת שבה נתקל המשרד היא מול הלקוחות הוותיקים שלו. בעת מעצרו של פישר לקחו חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים ממשרדו וכן מרכבו מסמכים רבים, ובין היתר גם תיקים של לקוחות. אותם לקוחות, שחלקם חשודים או נאשמים בפלילים, כמו גם פישר ואנשי משרדו, חוששים כי המידע שמסרו הלקוחות לפישר, במסגרת חיסיון עורך דין-לקוח, הפך לחשוף לעיני הרשויות.

בקרוב עתיד להיערך דיון בבית משפט השלום בירושלים, שבו תיקבע הפרוצדורה לבירור השאלה האם חומרי החקירה שנתפסו במשרדו של פישר חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח.

ל"גלובס" נודע כי לאחרונה פנה משרדו של פישר, שטוען כי כל המסמכים חסויים, ללשכת עורכי הדין, בבקשה כי תתמוך בעמדתו בבית המשפט.

עם לקוחותיו של פישר נמנים אנשי עסקים מוכרים רבים, בהם קבלנים בעלי היקף פעילות נרחב בארץ ובחו"ל, אנשי עסקים מתחום הטקסטיל, הביטוח והנדל"ן, חברות ביטוח, חברות בינלאומיות, רואי חשבון, אישי ועובדי ציבור וכן ראשי ערים, בהן פתח-תקווה, הוד-השרון וראשון-לציון.

שוחד לשוטרים

פישר, שנעצר לראשונה ב-3 ביולי, חשוד בביצוע עבירות של תיווך לשוחד, בכך שביקש לכאורה מיו"ר ועד עובדי נמל אשדוד המושעה, אלון חסן, שוחד עבור רכזי מודיעין של המשטרה, בתמורה לסגירת תיקים נגדו. פישר אף נתפס כשהוא מעביר תיק ובו 150 אלף דולר לחסן, לכאורה עבור גומרים במשטרה.

החקירה נגד פישר החלה לאחר שחסן עצמו, שאותו ייצג פישר בעבר, הביא את המידע המפליל לכאורה למשטרה. פישר, מצדו, טוען כי הכספים שקיבל מחסן הם כספי שכר-טרחה, שחסן נותר חייב לו.

פישר חשוד בנוסף במעורבות בפרשת הלבנת ההון לכאורה של חברת ב. יאיר הציבורית עבור ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל. פישר מייצג את החברה מזה שנים, והוא גם שותף עסקי של בעליה. כמו כן, הוא חשוד בתיווך בשוחד בין עו"ד רועי בר, החשוד במתן שוחד ליזמי נדל"ן בראשון-לציון וברחובות, לבין אנשי משטרה.

טרם שחרורו מהמעצר, ציינה שופטת בית משפט השלום בירושלים, חגית מאק-קלמנוביץ', כי פישר חשוד במספר אירועים שכל אחד מהם עומד בפני עצמו. "לפחות לגבי חלק מהאירועים הוצג חומר הכולל חשדות מוצקים, שמאחוריהם עומדים אנשים קונקרטיים וגרסאות ברורות", ציינה.

האם חיסיון עורך דין-לקוח חל על המסמכים שהוחרמו במשרדו של פישר?

ב-21 ביולי פנו עורכות הדין נטלי שטרול ורות בלום-דוד, בשמו של עו"ד רונאל פישר, אל יו"ר מחוז תל-אביב בלשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נווה, ואל יו"ר הוועדה לעניינים פליליים בלשכה, עו"ד אבי עמירם. זאת, בבקשה כי הלשכה תצטרף לדיון בבית המשפט, שבו ייקבע אם חומרי החקירה שתפסה מח"ש במשרדו של פישר חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח או לא. המכתב הגיע לידי "גלובס".

"ביום 3 ביולי 2014 נעצר עו"ד פישר על-ידי המחלקה לחקירת שוטרים", כתבו עורכות הדין שטרול ובלום-דוד, בשם פישר, ללשכה. לדבריהן, בו ביום התקיים חיפוש במשרד עורכי הדין רונאל פישר-בלום-דוד ושות', שבמסגרתו נתפסו מכשירי פלאפון, חומרי מחשב ומסמכים שונים. "בעת החיפוש, נטען על-ידי פישר כי כל שנתפס חוסה תחת חיסיון עורך דין-לקוח, ועל כן כל החומרים הוכנסו למעטפות ונאטמו", ציינו.

עורכות הדין מציינות כי כעבור 3 ימים, בעת שפישר היה נתון כבר במעצר, נערך במשרד חיפוש שני על-ידי מח"ש. לדבריהן, החיפוש השני נערך בעיקרו בחדרה של מנהלת המשרד, עו"ד ליאת דר, ונתפסו בו מסמכים רבים.

"בחיפוש השני נתפסו, בין השאר, רשימת כל הלקוחות של המשרד, כל הסכמי שכר-הטרחה בין המשרד לבין לקוחותיו, כל החשבוניות שהונפקו על-ידי המשרד ב-3 השנים האחרונות, פרטי כל חשבונות הבנק של המשרד ושל חברת רונאל פישר ושות', לרבות פרטי כל חשבונות הנאמנות המנוהלים עבור לקוחות המשרד ומסמכים נוספים שונים".

לפי המכתב, בדומה לפישר, גם מנהלת המשרד טענה בפני חוקרי מח"ש כי כל החומרים שנתפסו חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח, ולכן הם הוכנסו למעטפות שנאטמו.

"חשיבות רבה לכלל עורכי הדין"

עוד מתברר כי ב-9 ביולי, במסגרת חקירתו של פישר, פתחו חוקרי מח"ש את המעטפות שנתפסו ביום החיפושים הראשון בפניו, וכל החומרים שפישר טען שהם חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח נאטמו שוב עד להכרעה של בית המשפט בשאלה.

לטענת באות-כוחו של פישר, "בחקירתו של פישר וגם בדיוני מעצרו עלה באופן ברור כי המעטפות שנאטמו ביום החיפוש השני נפתחו ללא ידיעת פישר או באות-כוחו, וללא כל צו שיפוטי; וחוקרי מח"ש - על אף העובדה שידעו שנטען לגבי חומרים אלה שהם חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח - פתחו את המעטפות ועיינו בחומרים שנאספו בהם".

ב14 ביולי הגישה מח"ש לבית משפט השלום בירושלים בקשה לקבוע דיון שבו תוגדר הפרוצדורה לבירור השאלה אם המסמכים חוסים תחת חיסיון.

לדברי באות-כוחו של פישר, "להחלטות שיתקבלו בדיון יש חשיבות רבה לכלל עורכי הדין, שכן מח"ש בהתנהלותה אל מול החומרים שתפסה במשרד עורכי הדין, נוגסת בגזרות החיסיון שחייבים בהם עורכי דין ללקוחותיהם. על כן, לעמדות שתובענה בדיון, כמו גם להחלטות שיתקבלו על-ידי בתי המשפט, יש כדי להגדיר, ואולי מחדש, את גדרו של החיסיון".

לאור כל האמור, עורכות הדין בלום-דוד ושטרול מבקשות מלשכת עורכי הדין להצטרף לדיונים בשאלת החיסיון.

ל"גלובס" נודע כי הלשכה נוטה שלא להצטרף מיוזמתה להליך, והיא תצטרף רק אם בית המשפט יבקש לשמוע את עמדתה.

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל