גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר ששוחרר מהמעצר: עו"ד רונאל פישר שב לייצג לקוחות

מתום מעצר-הבית, על פישר, החשוד בתיווך לשוחד, לא מוטלת מגבלה חוקית לעבוד כעו"ד ■ גורמים המקורבים למשרדו: רוב העובדים מעריכים כי לא יוגש נגדו כתב אישום ■ טוען כי על המסמכים שהוחרמו ממשרדו חל חיסיון עו"ד-לקוח

רונאל פישר / צילום: יונתן בלום
רונאל פישר / צילום: יונתן בלום

עו"ד רונאל פישר, החשוד בתיווך לשוחד ובעבירות נוספות, חזר לעבודה במשרד עורכי הדין שבבעלותו ושב לייצג את לקוחות המשרד. ל"גלובס" נודע כי כ-3 שבועות אחרי ששוחרר מהמעצר בו ישב במשך כשבוע וחצי, חזר בימים האחרונים פישר לעבודה במשרדו, הממוקם בקומה החמישית במגדל בסר בבני-ברק.

עבודתו של פישר כוללת גם ייצוג לקוחות בבית המשפט, אך לאור העובדה שבתי המשפט מצויים בפגרת קיץ, כמות ההופעות פחתה באופן משמעותי.

מיד לאחר שחרורו מהמעצר שהה פישר מספר ימים במעצר-בית תחת תנאים מגבילים, ואסור היה לו לעבוד. ואולם, כעת אין עליו אין שום מגבלה חוקית, והוא רשאי לעבוד כעורך דין. פישר גם לא זומן לחקירה נוספת מאז ששוחרר מהמעצר.

פישר חזר לעבודה, אך מטבע הדברים, האווירה במשרד עורכי הדין רונאל פישר-בלום-דוד ושות' אינה קלה. עובדת היותו של ראש המשרד חשוד בפלילים היא קשה עבור עורכי הדין, המתמחים ושאר עובדי הפירמה.

עם זאת, לפי גורמים המקורבים לעבודת המשרד, רוב העובדים, גם הבכירים שבהם, מאמינים כי פישר יצליח להוכיח את חפותו, וכי לא יוגש נגדו כתב אישום בפרשה.

בתוך כך דחו היום (ב') גורמים המקורבים לעבודת המשרד את הפרסומים כי שותפו הבכיר לשעבר של פישר, עו"ד יואב נרי, עזב את המשרד עקב החקירה נגד פישר. לדבריהם, נרי עזב את המשרד כבר לפני כשנה וללא קשר לפרשה.

בעיה נוספת שבה נתקל המשרד היא מול הלקוחות הוותיקים שלו. בעת מעצרו של פישר לקחו חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים ממשרדו וכן מרכבו מסמכים רבים, ובין היתר גם תיקים של לקוחות. אותם לקוחות, שחלקם חשודים או נאשמים בפלילים, כמו גם פישר ואנשי משרדו, חוששים כי המידע שמסרו הלקוחות לפישר, במסגרת חיסיון עורך דין-לקוח, הפך לחשוף לעיני הרשויות.

בקרוב עתיד להיערך דיון בבית משפט השלום בירושלים, שבו תיקבע הפרוצדורה לבירור השאלה האם חומרי החקירה שנתפסו במשרדו של פישר חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח.

ל"גלובס" נודע כי לאחרונה פנה משרדו של פישר, שטוען כי כל המסמכים חסויים, ללשכת עורכי הדין, בבקשה כי תתמוך בעמדתו בבית המשפט.

עם לקוחותיו של פישר נמנים אנשי עסקים מוכרים רבים, בהם קבלנים בעלי היקף פעילות נרחב בארץ ובחו"ל, אנשי עסקים מתחום הטקסטיל, הביטוח והנדל"ן, חברות ביטוח, חברות בינלאומיות, רואי חשבון, אישי ועובדי ציבור וכן ראשי ערים, בהן פתח-תקווה, הוד-השרון וראשון-לציון.

שוחד לשוטרים

פישר, שנעצר לראשונה ב-3 ביולי, חשוד בביצוע עבירות של תיווך לשוחד, בכך שביקש לכאורה מיו"ר ועד עובדי נמל אשדוד המושעה, אלון חסן, שוחד עבור רכזי מודיעין של המשטרה, בתמורה לסגירת תיקים נגדו. פישר אף נתפס כשהוא מעביר תיק ובו 150 אלף דולר לחסן, לכאורה עבור גומרים במשטרה.

החקירה נגד פישר החלה לאחר שחסן עצמו, שאותו ייצג פישר בעבר, הביא את המידע המפליל לכאורה למשטרה. פישר, מצדו, טוען כי הכספים שקיבל מחסן הם כספי שכר-טרחה, שחסן נותר חייב לו.

פישר חשוד בנוסף במעורבות בפרשת הלבנת ההון לכאורה של חברת ב. יאיר הציבורית עבור ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל. פישר מייצג את החברה מזה שנים, והוא גם שותף עסקי של בעליה. כמו כן, הוא חשוד בתיווך בשוחד בין עו"ד רועי בר, החשוד במתן שוחד ליזמי נדל"ן בראשון-לציון וברחובות, לבין אנשי משטרה.

טרם שחרורו מהמעצר, ציינה שופטת בית משפט השלום בירושלים, חגית מאק-קלמנוביץ', כי פישר חשוד במספר אירועים שכל אחד מהם עומד בפני עצמו. "לפחות לגבי חלק מהאירועים הוצג חומר הכולל חשדות מוצקים, שמאחוריהם עומדים אנשים קונקרטיים וגרסאות ברורות", ציינה.

האם חיסיון עורך דין-לקוח חל על המסמכים שהוחרמו במשרדו של פישר?

ב-21 ביולי פנו עורכות הדין נטלי שטרול ורות בלום-דוד, בשמו של עו"ד רונאל פישר, אל יו"ר מחוז תל-אביב בלשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נווה, ואל יו"ר הוועדה לעניינים פליליים בלשכה, עו"ד אבי עמירם. זאת, בבקשה כי הלשכה תצטרף לדיון בבית המשפט, שבו ייקבע אם חומרי החקירה שתפסה מח"ש במשרדו של פישר חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח או לא. המכתב הגיע לידי "גלובס".

"ביום 3 ביולי 2014 נעצר עו"ד פישר על-ידי המחלקה לחקירת שוטרים", כתבו עורכות הדין שטרול ובלום-דוד, בשם פישר, ללשכה. לדבריהן, בו ביום התקיים חיפוש במשרד עורכי הדין רונאל פישר-בלום-דוד ושות', שבמסגרתו נתפסו מכשירי פלאפון, חומרי מחשב ומסמכים שונים. "בעת החיפוש, נטען על-ידי פישר כי כל שנתפס חוסה תחת חיסיון עורך דין-לקוח, ועל כן כל החומרים הוכנסו למעטפות ונאטמו", ציינו.

עורכות הדין מציינות כי כעבור 3 ימים, בעת שפישר היה נתון כבר במעצר, נערך במשרד חיפוש שני על-ידי מח"ש. לדבריהן, החיפוש השני נערך בעיקרו בחדרה של מנהלת המשרד, עו"ד ליאת דר, ונתפסו בו מסמכים רבים.

"בחיפוש השני נתפסו, בין השאר, רשימת כל הלקוחות של המשרד, כל הסכמי שכר-הטרחה בין המשרד לבין לקוחותיו, כל החשבוניות שהונפקו על-ידי המשרד ב-3 השנים האחרונות, פרטי כל חשבונות הבנק של המשרד ושל חברת רונאל פישר ושות', לרבות פרטי כל חשבונות הנאמנות המנוהלים עבור לקוחות המשרד ומסמכים נוספים שונים".

לפי המכתב, בדומה לפישר, גם מנהלת המשרד טענה בפני חוקרי מח"ש כי כל החומרים שנתפסו חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח, ולכן הם הוכנסו למעטפות שנאטמו.

"חשיבות רבה לכלל עורכי הדין"

עוד מתברר כי ב-9 ביולי, במסגרת חקירתו של פישר, פתחו חוקרי מח"ש את המעטפות שנתפסו ביום החיפושים הראשון בפניו, וכל החומרים שפישר טען שהם חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח נאטמו שוב עד להכרעה של בית המשפט בשאלה.

לטענת באות-כוחו של פישר, "בחקירתו של פישר וגם בדיוני מעצרו עלה באופן ברור כי המעטפות שנאטמו ביום החיפוש השני נפתחו ללא ידיעת פישר או באות-כוחו, וללא כל צו שיפוטי; וחוקרי מח"ש - על אף העובדה שידעו שנטען לגבי חומרים אלה שהם חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח - פתחו את המעטפות ועיינו בחומרים שנאספו בהם".

ב14 ביולי הגישה מח"ש לבית משפט השלום בירושלים בקשה לקבוע דיון שבו תוגדר הפרוצדורה לבירור השאלה אם המסמכים חוסים תחת חיסיון.

לדברי באות-כוחו של פישר, "להחלטות שיתקבלו בדיון יש חשיבות רבה לכלל עורכי הדין, שכן מח"ש בהתנהלותה אל מול החומרים שתפסה במשרד עורכי הדין, נוגסת בגזרות החיסיון שחייבים בהם עורכי דין ללקוחותיהם. על כן, לעמדות שתובענה בדיון, כמו גם להחלטות שיתקבלו על-ידי בתי המשפט, יש כדי להגדיר, ואולי מחדש, את גדרו של החיסיון".

לאור כל האמור, עורכות הדין בלום-דוד ושטרול מבקשות מלשכת עורכי הדין להצטרף לדיונים בשאלת החיסיון.

ל"גלובס" נודע כי הלשכה נוטה שלא להצטרף מיוזמתה להליך, והיא תצטרף רק אם בית המשפט יבקש לשמוע את עמדתה.

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן