גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"העיתונאים הבכירים בערוץ 1 לא יקבלו אגורה בפרישה"

אורן נהרי, עורך חדשות החוץ בערוץ 1, מתייחס בין היתר לחוזים של אילה חסון, קרן נויבך, עודד גרנות ועוד ‏‎■‎‏ על הטלת הספק בסקופ שהביא את תמלול השיחה בין נתניהו לאובמה: "המילה פרגון היא לא אחת המילים החזקות בישראל"

אורן נהרי / צילום: תמר מצפי
אורן נהרי / צילום: תמר מצפי

בזמן שאורן נהרי, עורך חדשות החוץ של ערוץ 1, פרסם את אחד הסקופים הגדולים של תקופת מבצע "צוק איתן" - תמליל השיחה בין נשיא ארה"ב ברק אובמה לראש הממשלה בנימין נתניהו, הצביעה מליאת הכנסת על סגירת רשות השידור כפי שהיא היום.

"זו תחושה מוזרה", אומר נהרי בשיחה עם "גלובס". "האנשים שאתה רואה על המסך עובדים ללא הפסקה, כשאנחנו יודעים שמקום העבודה שלנו נסגר. אין לנו מושג אם עוד שנה אנחנו לא מצטרפים למספר ההולך וגדל של המובטלים ולאלה שהתקשורת נסגרה על פניהם. אנחנו ממשיכים להביא מדי יום ביומו את הכותרות הנכונות והטובות".

- אבל צופים בכם פחות מ-3%.

"צופים בנו מעט, אני מסכים. אבל הקריסה הזו הייתה בין השאר בגלל הידיעות על הסגירה. לתוכנית 'גלובוס' (שאותה נהרי עורך ומגיש, ל"א) היו כבר 7%-8% והיום הרבה פחות, ועדיין 2% הם 30 אלף איש. גם אם זה 300 איש, אני חייב להם את המוצר הכי טוב שאני יכול לתת".

פניו וקולו של נהרי מוכרים היטב לשוחרי השידור הציבורי. גם בימים רגועים יותר, בתוכניות כמו "רואים עולם", "גלובוס" ו"השעה הבינלאומית", ברשת ב', והוא מאיר באלגנטיות ובידענות את המתרחש בפינות החשוכות ביותר בעולם, כמו גם באלה שנוגעות לנו יותר. כך היה גם בשבוע שעבר, כשמכל פרשני החוץ בעיתונות הישראלית, גם עתירי הרייטינג שבהם, בחר מקור אמריקאי בכיר לתת לנהרי את הסיפור שיעשה כותרות.

בתמליל השיחה הקשה שהביא נהרי לצופיו, נוזף נשיא ארה"ב בראש הממשלה ודורש ממנו לנצור אש חד-צדדית מיידית, ואף דורש להיענות לתיווכן של קטאר וטורקיה ולהסרת המצור על רצועת עזה.

- אחרי שפרסמת, מיד יצאו בטוויטר הכחשות רשמיות של הבית הלבן ושל ירושלים, ואחריהן מיד צייצו עיתונאים מתחרים שלך, והטילו ספק באמיתות הפרסום.

"המילה פרגון היא לא אחת המילים החזקות בישראל. שמעתי מה נאמר ואני, בשל טבעי, לא אכנס לעימותים. סיפר לי אדם בכיר מאוד שחבר שלו - שר בכיר, הגיע להתראיין באחד הערוצים, והכתבים דיברו ביניהם ותהו מי יכול היה להדליף את המידע. הוא אמר לי, 'הם הגיעו למסקנה שזה אני. תעשה משהו'".

- זה לא הוא.

"לא. אמרתי שמדובר במקור אמריקאי בכיר, ואני לא יכול להגיד יותר מזה. אני נמצא במקצוע הזה לא מעט, נכון שחדשות חוץ זה תחום שמטבעו הוא פחות עתיר סקופים, אבל פרסמתי לא מעט סיפורים שכולם היו נכונים. וכך גם הסיפור הזה".

- אז אתה עומד מאחורי הפרסום הזה לחלוטין?

"חד-משמעית. אותם מקורות אמריקאיים נתנו לי במהלך המבצע הזה 4 סיפורים".

בהמשך פרסם נהרי, כי מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי נמצא בקטאר ומעביר שם את הצעתו. "אז בתוך ישיבת הקבינט מתברר שישראל דוחה את ההצעה, ויומיים אחר-כך ברק רביד ("הארץ", ל"א), שיצא נגדי בעניין הזה, מפרסם את ההצעה, שהיא מילה במילה מה שאני אמרתי יומיים קודם לכן".

- גם בזה הטילו פקפוק.

"נכון. אלה אותם מקורות, ואני יודע מאיפה הם מקבלים את זה. אנשים אומרים: 'מה זאת אומרת, שיחה בין אובמה לנתניהו? מה, אורן נהרי היה באמצע והאזין? לא. ה-NSA ויחידת 8200 עומדים באמצע ומאזינים. אבל בישראל יש עוזר שרושם את עיקרי הדברים, ובישראל מוכת ההדלפות זה עובר לעוד 3 או 4 אנשים; בארה"ב, מדינה קצת יותר מסודרת, ישנו העוזר, שיושב בדרך-כלל על השלוחה, ורושם את הדברים בתזכיר. משם הוא מועבר לאותם גופים שונים בממשל שצריך לעבוד איתם".

- יש לציין גם כי ההכחשות רוככו עם הזמן ובמסיבת העיתונאים שערך נתניהו הוא כבר דיבר על "אי-דיוקים". אבל, כשאתה מפרסם דבר כזה, האם עולה לך בראש, שאתה עשוי לפגוע ביחסי ארה"ב-ישראל בתקופה כה מתוחה?

"אני פטריוט ישראלי, אנחנו בתקופת מלחמה, וזה בהחלט עובר לי בראש, אבל זה לא ברמת עבירת הצנזורה שבגינה אני אעצור בעדי. תפקידנו כעיתונאים הוא להביא את האמת, ככל שאנחנו יודעים ורואים אותה. מעבר לזה, יכול להיות שכשאני מציף את הנושא הזה, זה גם עושה טוב".

- היחסים עם ארה"ב נמצאים היום במשבר?

"לא. כבר שכחנו שהמנהיג האמריקאי הראשון שביקר בישראל אי-פעם היה ניקסון, והוא עשה את זה שבועיים לפני שהוא התפטר. אנחנו לא זוכרים את עצירת הערבויות בתקופת שמיר, אנחנו זוכרים רק את קלינטון ואת בוש הבן. בוש הבן יצא למלחמה בעיראק והמית על האזור הזה אסון גאו-אסטרטגי. הוא מוטט את האויב היחיד של אירן, הוא פירק את עיראק ויצר את פרי הבאושים הזה - דאע"ש - וזה בא מתוך הנשיא האמריקאי הכי ידיד ישראל שהיה לנו. כך שבין הכוונות לתוצאות יש פער. הממשל הזה מעניק כספים לישראל בזמן משבר כלכלי אדיר בארה"ב, ומטיל וטו באו"ם על החלטות נגד ההתנחלויות".

- אנחנו עושים עוול לקרי, שהפך לשק אגרוף לאומי?

"בוא נפריד בין אישים בממשל הישראלי, לבין עיתונאים. כעיתונאי מותר לעודד גרנות (הפרשן לענייני ערבים של ערוץ 1, ל"א) ולי להגיד שהתנהלות קרי היא כמו של פיל בחנות חרסינה, למרות כל הרצון הטוב. בשנים האחרונות, מדיניות החוץ של האמריקאים הולכת מדחי אל דחי, לא רק בנושא הישראלי-פלסטיני. מצד שני, כשבממשל הישראלי אנשים אומרים דברים ולכל שר יש מדיניות חוץ משלו, זה כבר עניין אחר. בארה"ב, אם שר החוץ מציג עמדה אחרת מהנשיא, מחר הוא כבר לא שר חוץ".

- נדמה שיחסי החוץ של ישראל בשפל חסר תקדים. נראה שהפסדנו בקרב על דעת הקהל העולמית.

"אני חולק על זה. בוא נפריד בין הצד המדיני לבין 'מלחמת ההסברה'. בצד המדיני, ישראל יצאה למבצע הזה כשיש לה חבל ארוך שלא היה לה באף מבצע קודם - גם בגלל ההמתנה בכניסה הקרקעית, וגם כי ישראל הסכימה להפסקות האש. שרי החוץ של האיחוד האירופי נתנו הצהרת תמיכה שלא שמעתי מעולם, ודאי שלא בזמן מבחן צבאי. לחמאס אין אף ידיד בעולם.

"בפן התדמיתי, שלא תהיינה אי-הבנות - אני מעדיף לנצח במלחמה האמיתית, ולהפסיד במלחמת ההסברה, מאשר ההפך. במלחמת ההסברה, כשפגז פוגע בבית-ספר של אונר"א וחופרים גופות תינוקות מההריסות, ואתה מהצד שלך מראה את החמאס יורה שובלי עשן, ועל הקרקע נוחתים צינורות ברזל. אתה לא יכול להתמודד עם זה. זה לא כוחות".

- ההשפעה הזו של הלחימה בעזה על הלב של הציבור בעולם, תחלחל בסופו של דבר אל מנהיגיהם?

"ללא ספק. אחת הבעיות הגדולות שלנו היא שבארה"ב התמיכה בישראל היא בגילאים המבוגרים. ככל שאתה יורד למטה, אל האנשים שיהיו בצומת מקבלי ההחלטות עוד 10-20 שנה, המספרים האלה מאוזנים יותר. הם כבר לא גדלו על האתוס של השואה, אקסודוס או ששת הימים. בעיניהם זה כבר ישראל-פלסטינים".

מעדיף מאמר על פני סטטוס

- אחד הדברים שקרו בעקבות הסקופ שלך, זה שעמיתיך מנסים להביא אותך לפתוח חשבון טוויטר. אתה ער לשאלה, איך זה שאורן נהרי לא בטוויטר?

"כן, זה המשך של איך לאורן נהרי אין פייסבוק, ואיך לאורן נהרי אין בלוג. זה לא נובע מאיזושהי שמרנות דינוזאורית, אלא כי אני זוכר את התקופה הקצרה שהייתי בפייסבוק, וראיתי כמה זה אוכל את זמנך. אתה מתחיל לקבל מיליוני בקשות חברות, ואיזו בחורה בת 19 מציעה לי חברות בפייסבוק, אז אני שואל אותה למה בדיוק את רוצה להיות חברה שלי בפייסבוק? תסבירי לי, והיא כותבת לי בכנות: 'כי אבא שלי אמר לי שאתה מפורסם'. ואז, אם אתה לא מאשר אנשים, אתה נהיה חזיר מתנשא. אני בגישה שאם יש לי מה לומר, אני מעדיף לכתוב מאמר, אבל כנראה שאצטרך להיות בטוויטר. לאור המהומה האחרונה".

- אתה ער למה שהתרחש ברשתות החברתיות בלחימה האחרונה?

"גבולות חופש הדיבור הצטמצמו מאוד במלחמה הזו. הרשתות החברתיות הפכו להיות ביב שופכין נוראי. אני רואה נער שכותב, 'חבל שהיטלר לא הרג את כולכם, אשכנזים, שמאלנים, הומואים ולסביות'. קורה דבר מפחיד ואני רואה בזה סכנה לחברה הדמוקרטית".

- גם אתה סופג?

"לא. אולי בגלל שאני עושה את זה בסגנוני. אני מופיע מדי יום באולפנים ואומר, אני בא לנתח עבורכם. יש הבדל גדול מאוד בין פרשנות להבעת דעה, שהיא 'בואו אני אגיד לממשלת ישראל מה צריך לעשות'. אני, סגן במיל' אורן נהרי, זה לא תפקידי לתת הנחיות לגנרלים".

- יש אנשי תקשורת שחוטאים בזה לדעתך?

"זה האנדר סטייטמנט של השנה. אבל כנראה שכל אחד תופס את מושג הפרשנות באופן אחר. זה סגנון אישי".

"אין הבטחה לעתיד"

לדברי נהרי, ברשות השידור הוא נהנה מחופש עיתונאי מוחלט - אולי דווקא בגלל העיסוק בחדשות החוץ.

- יש לך פחד שבגוף החדש שיקום לא יהיה הטמפרמנט הזה?

"אני מקווה שלא. אף אחד לא יודע איך ייראה הגוף החדש, מי יהיה המנהל - אולי בדרגים שבין נתניהו לארדן אולי יש מישהו שקיבל הבטחה כזו או אחרת. אני בכל אופן, לא קיבלתי שום הבטחה כזו".

- אתה רואה עצמך חלק מהגוף הזה?

"אשמח להיות חלק בו, אבל יכול להיות שיגידו, 'אתה יודע מה מר נהרי, אנחנו מעוניינים בך מאוד, אבל שכרך יקוצץ', ואני אגיד תודה רבה ואקח את פיצויי ואלך לפנסיה. במלוא הצניעות, לא מעט מחבריי ומהקולגות שלי ברדיו ובטלוויזיה - אנחנו חלק מה-DNA הטוב, פארק היורה שצריך לשמר אותו. שידור ציבורי חייב לתת חדשות מהעולם".

- החוק כפי שהוא - לסגור ולפתוח מחדש, הוא נכון?

"מבחן התוצאה הוא זה שיקבע. עברנו את שלב ההכחשה, זה נעשה. אם יהיו מנהלים טובים, שייקחו אנשים טובים, אפשר לעשות שידור ציבורי נפלא".

- רשות השידור הביאה את הסגירה הזו על עצמה?

"האם העובדים המצוינים הביאו את זה על עצמם? לא. האם ניהול, הסכמי עבודה והגבייה הביאו את המיאוס שחש הציבור? אז כן. אני לא לוקח את האשמה על עצמי ועל חבריי הטובים. אבל היו דברים שהביאו את זה על עצמם".

- מה קורה אצלכם היום, לפני בוא המפרק?

"אנחנו לא יודעים מי מנהל אותנו. לחטיבת החדשות אין מנהל בחודשים האחרונים. אנחנו חיים במציאות שבה אנחנו ניזונים ממה שמתפרסם ב'גלובס' ובאתרים השונים וקוראים על הקטטה היומית בין המנכ"ל שלנו לבין היו"ר, מושכים בכתפינו והולכים לעשות את העבודה הכי טובה שאנחנו יכולים לעשות. להגיד לך שזה לא משפיע על המורל? זה משפיע. אבל זה כבר לא משנה, ההחלטה עברה".

"מענישים אותנו, העיתונאים הבכירים, על הצטיינות"

נהרי, קרוב ל-35 שנה ברשות השידור, מתקומם לנוכח הסכמי הפרישה להם זכו רבים מהמוכרים שבעובדי הרשות.

"אין לנו ויכוח על זה שהפנים של רשות השידור, במיוחד בטלוויזיה, הם האנשים הבכירים", אומר נהרי ומתקומם: "והנה, התברר לנו שבמסגרת ההסדרים בין ההסתדרות, אגודת העיתונאים ומשרד האוצר, הוחלט שמרבית העובדים יקבלו הטבות להסכמי הפרישה שלהם, מי שעובד בהסכם גלובלי ומקבל שכר עד כפול מהשכר הממוצע במשק קיבל מעט פחות, ואלה שבין פי 2 לפי 3 מהשכר הממוצע קיבלו עוד פחות.

"מי שמעל לזה לא מקבל אגורה. כלומר, כל היתר מקבלים 11 משכורות הסתגלות, מענק של 105 אלף שקל ופיצויים של 230%, ואנשים בשכר בכירים - כרמלה מנשה, קרן נויבך, צ'יקו מנשה, אילה חסון, עודד גרנות, אמיר בר-שלום, עודד שחר, אני - לא מקבלים אגורה?".

- למה זה קרה?

"באגודות אמרו שהאוצר אמר שהוא לא מוכן, והם נכנעו. לא יוצגנו בשולחן המשא-ומתן. אנחנו חושבים שזו חרפה, ואנחנו ננקוט אמצעים. אנחנו זועמים. אנחנו קורעים את התחת, קיבלנו חוזה בגלל שאמרו לנו שאנחנו מצטיינים בעבודתנו, וזה אחרי עשרות שנים שקיבלנו את השכר הפנסיוני המחורבן כמו כולם. כלומר, על הצטיינות מענישים. זה דבר שאני לא יכול לקבל אידיאולוגית".

- אז מה עושים?

"אנחנו בינתיים בשיחות זעם בינינו. נאמר לנו על-ידי אגודות העיתונאים שזה לא סוף פסוק".

מאגודת העיתונאים בירושלים נמסר כי הנושא נמצא בדיונים.

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח

חשד לפיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על נצח יהודה • בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה  ● כל העדכונים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות