גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אצלי אחמד טיבי או חנין זועבי לא יקבלו במה"

מבצע "צוק איתן" היווה גם הזדמנות יוצאת דופן עבור אתרי אינטרנט פחות גדולים לפרוץ לתודעה ■ "גלובס" סקר 4 אתרים שמבקשים להשמיע את קולם הייחודי

בועז גולן / צילום: אוניברסיטת חיפה
בועז גולן / צילום: אוניברסיטת חיפה

הנהירה לעדכונים השוטפים בטלוויזיה, לאפליקציות המובייל ולאתרי החדשות בזמן מבצע "צוק איתן" שיחקה לטובת כל אתרי החדשות הגדולים, אף כי ברוב המקרים לא באמת תורגמה לכסף, לאור הקיפאון שגילה שוק הפרסום בשבועות האחרונים.

אך מעבר לאתרים הבולטים כמו וואלה, ynet או מאקו, הצליחו כמה אתרים קטנים יותר לאתגר את עצמם ולנצל את המומנטום של רוחות המלחמה כדי לייצר עלייה משמעותית בטראפיק של עצמם. זאת, בין היתר, בגלל האג'נדה שכה מזוהה עמם.

"גלובס" סוקר 4 אתרים שצמחו בצל המלחמה ושמקווים שהמודעות שגאתה, תשאיר את הגולשים אצלם גם ביום שאחרי.

מייסד 0404: "אנחנו כלי תקשורת לגיטימי בישראל ואנחנו כבר מתחרים באתרים הגדולים"

כמו לאתרים אחרים, גם מבחינת בועז גולן, עיתונאי ותיק ומייסד אתר חדשות 0404, מבצע "צוק איתן" הגיע יחסית בזמן. בפורטל, שמתמחה בעיקר בנושאי צבא וביטחון, תכננו לצאת עוד לפני המבצע עם קמפיין שילוט על גבי אוטובוסים כדי לקדם את אפליקציית האתר, אך בסוף חיכו לצוק איתן, מה שבהחלט שיחק לטובתם. בשיא המבצע, האפליקציה הגיעה לעשירייה הראשונה בחנויות הישראליות של iOS וגוגל פליי.

האתר נולד לפני שנים רבות בשם 04, לאור אזור פעילותו של גולן כעיתונאי ואיש רדיו באזור הצפון, ובמבצע "עמוד ענן" הפך לאתר ארצי, כשגולן ניצל קשרים שיזם לאורך השנים בתחומי הצבא והביטחון כדי לבסס את חדשות מעודכן. "בתקשורת הגדירו אותנו כאתר שנוטה לצד הימני של המפה אבל אני הגיוני - לא שמאלני או ימני. מפרסם הכול בלי להסתיר", מסביר גולן.

עם זאת, גולן מבהיר כי "הקו שאנחנו משדרים הוא יותר ימני. אצלי אנשים כמו אחמד טיבי או חנין זועבי לא יקבלו לעולם במה. מי שפוגע במדינה ובתפיסה של רוב הציבור לא יקבלו במה, אפילו שאנחנו גוף תקשורת. רואים פה הרבה פחות תמונות מעזה כי זה לא מעניין אותי. אני גר בישראל והמדינה היא זו שמעניינת אותי".

עוד לפני "צוק איתן", הפיק הגדול בטראפיק הגיע בעקבות הסיפור של "דוד הנחלאווי". "כל המחאה נולדה אצלנו. חיילים פנו אלינו ובסך-הכול היו לנו 17 אלף תמונות במהלך המחאה", מסביר גולן ומוסיף: "אנחנו האתר שתומך יותר מכולם בצה"ל".

המודל העסקי: בדומה לאתרי תוכן אחרים, המודל העסקי של חדשות 0404 מבוסס על פרסומות לצד שיתופי פעולה מסחריים. על התחרות בעולם החדשות האינטרנטי אומר גולן, כי "אנחנו כלי תקשורת לגיטימי בישראל ואנחנו כבר מתחרים באתרים הגדולים".

אתר ``0404`` / צילום: מתוך האתר

אתר "מידה": "אנחנו האלטרנטיבה הימנית לעיתון 'הארץ'"

מייסד האתר: "מאוד נזהרנו מלבקר תוך כדי המבצע את הממשלה ואת כוחות הביטחון"

בניגוד לשלושת האתרים האחרים, הרוח החיה שהביאה להקמת אתר "מידה" אינה דווקא של עיתונאי. רן ברץ הוא דוקטור לפילוסופיה, שמתמחה בפילוסופיה עתיקה ובשנים האחרונות עסק בהוראה ובכתיבה. הרצון לקדם אג'נדה שמרנית וליברלית, הביאה אותו להקים את אתר מידה לפני כשנתיים ולאט לאט החל לצוות סביבו מספר עיתונאים ובראשם עקיבא ביגמן ("מקור ראשון"), המשמש כעורך המשנה. בתקופה האחרונה גייס לשורות האתר את אמנון לורד, לשעבר העורך הראשי של "מקור ראשון", שאמור לקבל תפקיד דומה גם באתר "מידה" ולפנות לברץ זמן להתעסק גם באתגרים נוספים. באתר אפשר למצוא שמות נוספים כמו אריק גרינשטיין, ארלא סגל, בועז לוי ועוד.

"תפיסה שמרנית ליברלית זו תפיסת עולם שהיא פחות מוכרת בישראל אבל הרעיון של האתר הוא להציג את החדשות דרך זווית ראייה זו", מסביר ברץ.

המבצע הנוכחי הקפיץ את הטראפיק לאתר בעשרות אחוזים ואף שבר את השיא שהביא איתו מבצע "עמוד ענן", אז הושק אתר "מידה". "התמקדנו באירועים ביטחוניים אבל לא בזמן שהם קרו כי אנחנו לא אתר חדשות. גם מאוד נזהרנו מלבקר תוך כדי המבצע את הממשלה וכוחות הביטחון. זה השאיר לנו ניתוחי עומק של המזרח התיכון ולהסביר לקוראים בצורה עמוקה על החמאס ורקע הקונפליקט".

"המאמר הכי פופולרי בחודש האחרון היה שלי, כשכתבתי על הקונצזוס החדש שהתגלה בזמן המבצע, ושבו טענתי שהוא הוזז לכיוון יותר ריאליסטי מבחינה ביטחונית", מסביר ברץ. "זה מוצא את אתר 'מידה' במקום שהוא יותר מרכז, אף שבתחום הכלכלה אנחנו עדיין ימינה מהקונצנזוס הישראלי".

המודל העסקי: המודל מבוסס על תרומות שמגיעות מיהודים אמריקאיים שדוגלים באידיאולוגיה דומה לזו של מקימי האתר. קרן תקווה של זלמן ברנשטיין, ממקימי צו פיוס וקרן אבי חי, היא התורמת העיקרית. אף שהאתר פונה יותר לקהל הימני, ברץ מפתיע ומספר, כי "הקהל הגדול שלנו זה קהל מהשמאל. אנחנו האלטרנטיבה הימנית ל'הארץ'. אתר 'מידה' זה הימין המנומק. ימין שבא עם טיעונים, הסברים, עובדות ונתונים ולכן זה אתגר לשיח והופך אותו ליותר מעניין".

אתר

"לא היינו ערוכים לסיקור המלחמה מבחינת כוח-אדם ותקציבים"

עורכת האתר: "קיבלנו תגובות קשות על כתבות שהעלנו מעזה. הצלחנו להרגיז, אבל גם נתנו בית לתמונות שלא תמיד רואים"

החודש האחרון תפס את עינת פישביין ואירית דולב, המייסדות של האתר "המקום הכי חם בגיהנום", לגמרי לא מוכנות. האתר, שהוקם לפני כ-11 חודשים, דוגל באג'נדה של מדינה מאורגנת ומדינת רווחה, מתוך ראייה של שמאל חברתי-כלכלי, כך שנושאים מדיניים וביטחוניים הם לא ממש כוס התה של עורכי וכותבי האתר.

אבל, במציאות כמו של היום, לא הייתה ברירה אלא ליישר קו. "כבר בתקופה של חטיפת הנערים, העניינים נהיו כאלה שלא הייתה ברירה והיינו חייבים לטפל בתחום", מסבירה פישביין. "לא היינו ערוכים מבחינת כוח-אדם ותקציבים, וכל יום היינו צריכים לחשוב מחדש איך לטפל בנושאים. אבל אני חושבת שעמדנו במשימה ורשמנו עלייה של כ-20% בטראפיק לעומת ימים רגילים. עם זאת, המשכנו עד כמה שאפשר לשמור על סדר יום אזרחי".

בפועל, מספרת פישביין, ההתעסקות הייתה פחות בשאלות מדיניות, אסטרטגיות ופוליטיות, ויותר בניסיון לתאר את מציאות החיים בזמן המלחמה בישראל וברצועת עזה. "הנושאים העיקריים היו הדרום, העלייה של הגל הגזעני ואלימות נגד ערבים ונגד השמאל והמצב בעזה", היא אומרת.

"קיבלנו תגובות מאוד קשות על כתבות שהעלנו מעזה. אז אמנם הצלחנו להרגיז אבל גם נתנו בית לתמונות אחרות שלא תמיד רואים". עם זאת, היא מציינת כי "אני חושבת שיש לנו גם קהל מהצד השני של המפה הפוליטית. אני מאוד מקווה שכן".

לדבריה, החומרים שהכי בלטו עד כה במבצע היו פוסט מתגלגל של עיתונאים סביב הנושא של סכנה ברורה ומיידית לדמוקרטיה, וממש בימים של הפסקת האש בשבוע שעבר זכה גם פוסט של אור-לי ברלב ואסתי סגל להתעניינות רבה, כשעסק ביוזמות חקיקתיות בזמן שכולם עסקו בלחימה בעזה. פישביין מציינת לטובה גם את טוריו של עוזי וייל, "שהם הצלחה אדירה בימי שלום אבל שברו גם את הרף של עצמם".

המודל העסקי: אתר "המקום הכי חם בגיהנום" התחיל כמימון עצמי של פישביין ודולב ובימים אלה הן בונות את המודל העסקי.

האתר מאפשר קבלת תרומות, אבל פישביין מבהירה כי זה מספיק לכמה אלפי שקלים בחודש ולא מספיק כדי להחזיק את האתר באוויר.

אתר

"שיחה מקומית": "קיבלנו איומים, קריאות של בוגדים"

חגי מטר, מעורכי האתר: "אנחנו מנסים להביא את הסיפורים שברוב המכריע של התקשורת לא יהיה להם ביטוי"

באתר "שיחה מקומית", שעוטף ומארח שורה של בלוגרים תחת קורת גג אינטרנטית אחת, לא יכלו כנראה לייחל לפתיחה טובה יותר אודות למבצע "צוק איתן". רק לפני 4 חודשים השיקו את האתר, שעלה ושגשג בזמן המלחמה. "'שיחה מקומית' היה אחד המקומות היחידים, אם לא ממש היחיד, שהקפיד באופן שוטף להביא דיווחים מעזה, כשדואגים להציג גם קולות מבית חולים שיפא וגם מבית חולים ברזילי", מסביר חגי מטר, מעורכי האתר ולשעבר עיתונאי "מעריב". "אנחנו מנסים להביא את הסיפורים שברוב המכריע של התקשורת לא יהיה להם ביטוי, בלי קשר אם מסכימים עם המבצע או לא. גם אנשים שתמכו במבצע ולא היה אכפת להם מגורלם של תושבי עזה נכנסו ל'שיחה מקומית' כדי פשוט לדעת, כי אין מספיק מידע במקום אחר".

"המלחמה הוכיחה כמה התוכן שלנו רלוונטי וכמה יש באתר צורך", אומר מטר. "גם בתרומות הייתה עלייה כי אנשים רואים שיש מקום שנותן להם משהו".

לדברי מטר, אחד הסיפורים המרכזיים בתקופת "צוק איתן" היה התהייה מדוע כיפת ברזל לא הגנה על כפר בדואי לא מוכר שנחשב לשטח פתוח ולא מיושב, מה שהביא למותו של עודה אל-וואדג' סמוך לדימונה. "כלי התקשורת המרכזיים עשו פולו-אפ ובמקביל כותבים שלנו הוזמנו לאולפני החדשות", הוא אומר.

כאתר שמציג את הצד השמאלי של המפה הפוליטית, מטר מספר כי הפיכתו של השיח הציבורי לאלים בתקופה האחרונה נתנה את אותותיה גם באתר. "קיבלנו איומים, תגובות קשות, קריאות של בוגדים, בין היתר גם כהודעות אישיות בפייסבוק. היו כמה כותבים שמאוד נפגעו מזה", הוא אומר.

"השיח הציבורי יצר לנו אתגר לבחון דברים מזווית אחרת, כמו להבין למה כל זה קורה ולמצוא את הסיבות שאנשים הם גזענים", הוא הוסיף.

המודל העסקי: האתר מתפקד כאתר-אח ל-972, אתר באנגלית שפועל במתכונת דומה כבר 4 שנים, והשניים פועלים במסגרת עמותת 972 לעיתונאות אזרחית.

המודל העסקי מתבסס על תרומות לעמותה מצד קרנות גדולות ועל תרומות מקוראי האתר, שתורמים סכומים של כמה עשרות שקלים בחודש על בסיס משתנה.

אתר

עוד כתבות

בנק J.P. Morgan / צילום: Reuters, Nicolas Economou

ריביות גבוהות היוו מכונת מזומנים לבנקים. לא עוד

הבנקים האמריקאים ג'יי. פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ הציגו דוחות טובים מהצפוי לרבעון הראשון, אך התחזיות שלהם קדימה מופחתות ● כשריבית הפד נותרת גבוהה, ייאלצו הבנקים לשלם יותר על פיקדונות, ומנגד יעמידו פחות הלוואות

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"

מתן סמיש, רשא חולי ואילון לוי בפאנל בהנחיית נבו טרבלסי, גלובס / צילום: כדיה לוי

הצרכים, האתגרים והשאיפות: שלושה מנהיגים צעירים על במה אחת

בפאנל בהשתתפות נציגי הנבחרת לשנת 2024, מתן סמיש מלאומי סיפר על מהפכת השירות של הבנק, רשא חולי מדיפלסט סיפרה על אתגרי הניהול בתעשייה, ואילון לוי, דובר במערך ההסברה עד לאחרונה, דיבר על מצבה של ישראל בעולם

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

משקאות ממותקים / צילום: Shutterstock

גביית יתר של 16.7 מיליון שקל: התביעה שאושרה נגד רשות המסים

בית המשפט אישר הגשת תובענה ייצוגית נגד רשות המסים בגין גביית מס קנייה ביתר מיבואני המשקאות הממותקים ● ברשות טענו בתגובה כי תנאי להשבת הכסף ליבואניות המשקאות יהיה הוכחה שהן לא גלגלו את המס לצרכנים ● המס, שהטיל שר האוצר לשעבר אביגדור ליברמן, בינתיים כבר בוטל ע"י הממשלה הנוכחית

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

יירוטי כיפת ברזל מעל שמי אשקלון, ערב מתקפת הכטב''מים מאיראן / צילום: Reuters, Amir Cohen

ישראל החליטה: תקיפה ברורה ונחרצת נגד איראן; נשלמה היערכות חיל האוויר

דיווח: סעודיה ואיחוד האמירויות חלקו מידע מסווג עם ארה"ב כדי לסכל את המתקפה האיראנית ● קבינט המלחמה התכנס ב-14:00 לדיון נוסף על תגובת ישראל מול איראן ● נשיא צרפת מקרון הודיע כי ישוחח היום עם נתניהו; שר החוץ הבריטי: "שוקלים להטיל סנקציות נוספות על איראן" שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עם שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן ומצרים עדכונים שוטפים

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

מייסדי סנאפי, חני גולדשטיין ודביר כהן / צילום: Elad Malka

הגיוס מגלה: השווי של הסטארט-אפ נחתך בחצי, אבל ההכנסות עלו

חברת הסטארט-אפ סנאפי, פלטפורמת המתנות לעובדים וללקוחות, השלימה סיבוב גיוס הון חדש בהובלת קרן קומרה ● הסיבוב בהיקף של 25 מיליון דולר משקף לחברה ירידת שווי, שנע כעת בין 180-200 מיליון דולר - כמחצית מהשווי הקודם שקיבלה החברה בשנת 2021

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה