גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קוממיות ונאכבה

הצעה לערוץ 1: הפסיקו את כל השידורים החיים ושדרו רק חומרי ארכיון

דן מרגלית / צלם: תמר מצפי
דן מרגלית / צלם: תמר מצפי

"חרבת חיזעה" וראיון מיוחד עם ס. יזהר, יום חמישי בחצות, ערוץ 1

יש לי הצעה לערוץ 1 המתפרק (או הנבנה מחדש - תלוי איך רוצים לראות את זה): הפסיקו את כל השידורים החיים וההפקות העכשוויות לאלתר, ועברו לשדר רק חומרי ארכיון. כך לא היינו צריכים להמתין עד לחצות הלילה שבין חמישי לשישי, כדי לראות ראיון מיוחד שקיים דן מרגלית עם הסופר ס. יזהר, כשהאחרון הגיע לגבורות, ומיד אחריו, שידור של דרמת הטלוויזיה "חירבת חיזעה", על-פי ספרו המפורסם של יזהר - אולי הטקסט היהודי-ציוני הספרותי החשוב הראשון שעסק גם בנרטיב הפלסטיני.

אי-שם לפני כ-35 שנים, עת התכוונה הטלוויזיה הישראלית לשדר את הסרט לראשונה, פרץ סביב השידור דיון ציבורי נוקב, עד שלבסוף הוחלט לשדר את "סרט המריבה". האמת? לא ברור על מה יצא הקצף: הסרט מתאר נאמנה את הדרך שבה התנהל חלק גדול ממלחמת השחרור, ומי שהתנגד לשידורו דומה כי ניסה לשכתב את ההיסטוריה.

נדמה שהשנים שחלפו מאז צמצמו עד למינימום את המחלוקות בין כ-80% מהישראלים לאחוז דומה בקרב הפלסטינים, כשהקרב העיקרי נותר, כאז כן עתה, על הנרטיב: באיזו שפה ומאיזו נקודת מבט ייכתב התיעוד של מה שקורה כאן כבר קרוב ל-100 שנים.

* ציון: 8

פעם שלישית קיציס

"תוכנית קיציס", יום שישי 21:25, ערוץ 2 קשת

זו הפעם השלישית שבה אני מתייחס כאן ל"תוכנית קיציס", לא מעט בשביל משדר שהחל לפני מעט יותר מחודש. הפעם הראשונה עסקה בתוכנית הצפויה, השנייה ניסתה להבין אם עד תום "צוק איתן" נראה את אייל קיציס במעין מהדורה מקוצרת של "ארץ נהדרת" או שהתוכנית תהפוך לבסוף למה שהתכוונה להיות: תוכנית אירוח. עתה נדמה שאפשר לשפוט את התוכנית במתכונתה המקורית-חדשה.

מכירים את האמרה לפיה אם תכניסו את כל המרכיבים הנכונים לסיר ואז תחכו בסבלנות יצא לכם צ'ולנעט? אז זהו, שלא כך היא. כל החומרים הנכונים נמצאים בקדירה של קיציס, אבל הריח שיוצא מהמטבח עדיין לא מגרה דיו, אפילו לגרגרן כמוני. קיציס מוכשר, על כך אין עוררין. הוא מסוגל לשאת מונולוג פתיחה, לנהל דיאלוג עם המרואיינים ולהביא פה ושם איזו פואנטה. יש לו גם צוות כותבים מהולל, וקשת פרשו לפניו שטיח אדום של מרואיינים: רוני דניאל, מורן אטיאס, נינט... אבל איכשהו, חסר שם הגרוש ללירה.

אולי זו תקופת ההסתגלות שלנו לפורמט האירוח, שקצת נעלם מהמסך בשנים האחרונות. אולי זו תקופת הסתגלות גם למנחה עצמו, למרות הקילומטראז' הרב שצבר בטלוויזיה. ואולי זה הניסיון לכוון ל"כל עם ישראל", במקום לנצל את העובדה שבערב שבת אפשר להעז קצת יותר ולמתוח את הגבול רחוק בהרבה מקו נינט-אטיאס, (למרות שהיה משהו מרענן בלראות את אטיאס מתאבדת בשידור כשהודיעה שלא תצא עם גבר שחור).

בקיצור, קיציס: פה זה לא "ארץ נהדרת". הצופים שלך הם חילונים/ליברלים/עירוניים, מהסוג שתמיד בטוח שמגיע לו יותר. במקרה של "תוכנית קיציס", הם גם צודקים.

* ציון: 7

והגדת לבנך

"מחוברים לחיים", יום שבת 17:30, ערוץ yes1

נניח שהייתם מציעים לילדים שלכם בני-העשרה לצפות בסרט שאין בו זומבים או סתם מפלצות, שאין בו כמעט סקס ושאינו שטותי או מצחיק במיוחד - ונוסף על הכול, הוא עוד דובר צרפתית והגיבורים שלו הם אחד שמשותק מהצוואר ומטה והשני מהגר שחור, עני ואלים. מה הסיכוי שהם יקנו את ההמלצה? אתם יודעים מה? אפילו אני נקלעתי לקולנוע כמעט בטעות כדי לראות את הסרט הזה.

ובכל זאת, מדובר בחוויה מרנינה: גבר עשיר וקפדן, משותק מצווארו ומטה בוחר בצעיר גדול ופרוע להיות המטפל הצמוד שלו. הסיבה לכך היא, שמכל האנשים שמקיפים אותו, דווקא הוא, חסר הרגישות, לא רואה בו "צמח" ולא מרחם עליו. הוא אפילו לא מתייחס אליו כאל בוס, אלא בן אדם - כזה שאפשר לצחוק איתו ולפעמים גם על חשבונו, לעשן איתו ג'וינטים, להשתולל עם מכונית הספורט המהירה שלו - ואפילו לנסות להוציא אותו לדייט.

לא בכדי זכה הסרט המיוחד הזה הן להערכת המבקרים והן לאהבת הקהל. יש בו כמעט הכול: רגעים מצחיקים לצד רגעים נוגעים ללב, מפגש טעון אך אופטימי בין תרבויות ואפילו סוף כמעט-טוב. מי שלא צפה עדיין, טוב יעשה אם יפנה לעצמו את השעתיים הכי רגועות של השבוע, רגע לפני שטרדות השבוע הבא נערמות שוב על הכתפיים. ואם תצליחו להושיב איזה טינאייג'ר ביתי מול המסך, אז שיחקתם אותה באמת.

* ציון: 9

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"