גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפוני גוש קטיף: "רוצים לחזור, לכבוש מחדש את עזה"

9 שנים אחרי ההתנתקות, והיישובים שהובטחו למפוני גוש קטיף עדיין בבנייה ■ בינתיים, מהקרווילות שלהם, הם רואים את הנעשה ברצועת עזה ומתלוננים על המדינה ■ ומה הם חושבים על הקיבוצניקים שבעוטף עזה?

מפוני גוש קטיף / צילום: רפי קוץ
מפוני גוש קטיף / צילום: רפי קוץ

מזרח לכיש הוא חבל ארץ ריק למדי ולגמרי יפהפה. גם עכשיו, כשהקוץ תפס את מקום הכלנית והירוק הולך ונסוג בפני הצהוב. יורדים מכביש 6 לכיוון קריית גת, נוסעים ביער מחטני ישראלי, בשדות רועות פרות, חולפים דרך כרמים - קודם עוברים את ענבי המאכל של מושב לכיש, אחר כך את כרמי היין של מושב אמציה. כבר אלפי שנים מגדלים ובוצרים ענבים בלכיש. שמשון הגיבור, הרקולס שלנו, היה מסתובב פה, אבק דרכים בתלתליו, משסע אריות ומפתה נשים פלישתיות עד שהוכרע.

במזרח לכיש מוקמים בימים אלה שלושה ישובים חדשים עבור קהילות עקורי גוש קטיף. בני דקלים (לתושבי נווה דקלים), כרמי קטיף (לתושבי קטיף) ונטע (לתושבי תל קטיפא וכפר דרום). הראשון, הגדול שביניהם, כבר ממש נבנה; השני והשלישי עדיין גבעות טרשים והתושבים עדיין בקרווילות, בהרחבה של מושב אמציה, מחכים. תשע שנים להתנתקות והם עדיין בצריפי הקרטון העלובים האלה. לפחות אזעקות ונפילות אין להם פה כמו בניצן, אתר הקרווילות הגדול והידוע ביותר שאיתרע מזלו לשבת בלב הטווח ולספוג טילים המשוגרים מהמקום שפעם היה ביתם.

נסענו לראות מה שלומם, אפרופו צוק איתן.

משהו מוזר קורה לי כשאני מגיע לשכונת הקרווילות באמציה, שם יושבים מגורשי קטיף ("זבל מפנים", הם אומרים, "אותנו גירשו"): אני מרגיש בבית. כמו שאמריקאי מרגיש בנוח ליד סניף של מקדונלדס, אני נהיה נינוח ליד סניף של בני עקיבא. ואם זה לא מספיק, במשרד הקטן של היישוב אני פוגש את בלהה שולמן, רכזת הקהילה - והיא הייתה מדריכה שלי בבני עקיבא! אנחנו מחליפים הדים קלושים של זיכרונות רחוקים מסניף מלאבס. היא פותחת שקית ערגליות ומספרת על אירועי תשע השנים שנדחו עקב צוק איתן. מילא המפגשים והסיורים שבוטלו, נגד זה אין מה לעשות, אבל אחד התכנונים היה להקרין סרט על ימי הגוש האחרונים, אלא שפתאום הניגוד בין הימים ההם, ימים של עימות ומלחמה פנימית, לבין הימים האלה של אחדות ואויב משותף, היה נראה לשולמן צורם מדי. היא ויתרה על זה. זו המדריכה שלי.

"אנחנו לא יושבים ובוכים כל הזמן", היא אומרת, "זה לא אנחנו. אנחנו חיים. ילדים נולדים, משפחות מתרחבות. הזיכרון חי כמובן, אבל מסתכלים קדימה, ובעיקר משתדלים לזכור גם את הדברים היפים".

בסניף בני עקיבא אני פוגש חבורת ילדים, חלקם לא נולדו אז, חלקם היו קטנים, אבל כולם זוכרים את הכול כאילו היו שם. מהבחינה הזו הם לא שונים מכם וממני: הזיכרונות שלנו מושתלים על-ידי הורים, סיפורים ותמונות. המשקעים עוד שם והם לא הולכים להיעלם בקרוב. לא צריך לגרד אפילו מילימטר מפני השטח כדי להגיע אליהם. הכול עוד שם, חי ובוער: הכאב, הגעגוע, חוסר האמון. על קצה הלשון, כל הלשונות, עומד "אמרנו לכם", ולרוב לא עומד כלל אלא פורץ החוצה בקלות. בדרך כלל עם תוספת: "אנחנו לא רוצים להגיד אמרנו לכם". "אנחנו לא רוצים להגיד אמרנו לכם" זה ה"אמרנו לכם" החדש.

אחת הטינות הפחות כבושות מופנית לאו דווקא למדינה אלא לקיבוצניקים של עוטף עזה המופצצים. כולם, או לפחות כל מי שדיברתי איתו, ודיברתי עם הרבה, אומרים אותו הדבר פחות או יותר: לבנו עם תושבי נחל עוז, עין השלושה וכולם, אבל לפני תשע שנים הם היו עומדים עם שלטים של "די לכיבוש, די לגוש" ו"שובו הביתה". הם לא הבינו שאנחנו הגנו עליהם, אנחנו חטפנו בשבילם, הזהרנו אותם, והנה - היום הם חוטפים. חשוב להדגיש שהדברים האלה לא נאמרים בשמחה לאיד, בטח לא בשנאה חלילה, אלא בכאב.

הם משווים את עצמם ואת מצבם דאז למצב היום שוב ושוב, בדרך כלל אחרי קידומת של "בלי להשוות, כן? אבל...": הם מתפנים מבתיהם, אנחנו נשארנו, נאחזנו, לא ויתרנו. להם יש אזעקות, לנו לא היו. אנחנו הקרבנו יותר, ובשביל מה. מילא אם היה יוצא מזה משהו טוב, הם אומרים, היינו מבינים. אבל תראה מה יצא. "אנחנו נאבקנו להישאר והם רצו שנצא", אומרת שולמן בשקט. "אנחנו סבלנו אז והם סובלים היום". ותושבי קטיף אכן סבלו, ולא רק דקירות, יריות ופצמ"רים (אלפים נפלו על הגוש).

למשרד הקטן של שולמן נכנס איציק כהן. גם את כהן אני מכיר, למדנו באותה ישיבת בני עקיבא, "אור עציון". כהן נפצע אנושות מדקירת מחבלים בחממות קטיף לפני 11 שנים, יומיים אחרי שהשתחרר מהצבא. הוא הצליח להרוג מחבל אחד ולפצוע אחר טרם פונה לטיפול רפואי. "ואני עוד הייתי ג'ובניק בצבא", הוא אומר בחיוך שמאיר את החדר. כהן מנהל היום את ישיבת ההסדר בעתניאל וממנו לא תשמעו אמרנו לכם, אף שגם הוא אומר שזה פשוט מתבקש. טוב, אולי קצת אמרנו לכם, אבל רק כלפי הממשלה, לא כלפי אזרחי המדינה. "משבר האמון שלי", הוא אומר, "אף פעם לא היה כלפי העם בישראל, רק נגד הממשלה". מי שמוותר לתוקפן, הוא אומר, יקבל תוקפנות גדולה יותר.

מבחינת כהן, הפתרון פשוט: אנחנו רוצים לחזור. איך? לכבוש מחדש את עזה. "לתחושתי, זה לא כיבוש", הוא מתקן אותי, "זה שחרור". עם כל הכבוד לתחושתך, אני אומר לו, זה כיבוש ועוד איך, וכזה שיעלה לנו במאות הרוגים.

מי אמר, שואל כהן, אולי לא? בסוף נצטרך להכריע: האם אנחנו מסוגלים לעמוד באיום בלתי פוסק או לא. להערכתי, נכבוש את עזה. כלומר נשחרר אותה. איך, אני שואל. פשוט מאוד, הוא אומר: כמו בלבנון הראשונה. נשים אניות על החוף ונגיד להם שיתפנו. תאמין לי שהחמאס יברחו מהר מאוד. אני מפקפק בזה, אבל כהן ואנשי כרמי קטיף רואים את הדברים קצת אחרת: "הקשר לגוש קטיף הוא עניין רוחני שלא יינתק". אומר כהן. "נכון, הייתה תקופה של חולשה וניתוק, אבל עכשיו יש התעוררות והבנה שצריך לחזור לשם". אני מפקפק בזה, אבל כהן איתן באמונתו: "חנן פורת ז"ל היה אצלנו ואמר לנו: לגוש עציון חזרנו אחרי 19 שנה, לגוש קטיף נחזור מהר יותר. והנה, עברו תשע שנים. זה מתחיל".

אתם בונים בתים חדשים, חיים חדשים, אני אומר, הייתם חוזרים לגוש? ללא ספק, משיב כהן. אם זה בהסכמה, ודאי, אומרת שולמן, ואם לא אנחנו, אז הילדים שלנו. על התשובה הזו חוזרים כולם, גם עידית קפאח, רכזת הקהילה של בני דקלים, שאותה פגשתי על מרפסת ביתה עם ארבעה מתשעת ילדיה. גם הרב שמעון כהן, גם כל הילדים מחוץ לסניף בני עקיבא, גם מרב זוהר ומזל חניה: גוש קטיף זה הבית. כמו שלא תוציא את תל אביב מהתל אביבי, אומרת לי זוהר, לא תוציא מאיתנו את הגוש.

עם כל האמונה והאהבה למדינה, דבר אחד מרתיח את דמם של עקורי הגוש בשנייה: הביורוקרטיה הישראלית. ויש להם את כל הסיבות, וקצת יותר. המדינה רמסה כל מראית עין של תקינות ממסדית בבואה לעקור אותם מבתיהם, העקוב הפך למישור בהחלטה של רגע, חוקים חוקקו בהליך מזורז והדמוקרטיה הייתה גמישה יותר מכל נערת גומי. אבל מהיום שאחרי הפינוי, חזרה הביורוקרטיה להכביד את עולה. "גירשו אותנו מהר וסידרו אותנו לאט", אומרת בלהה שלמון, ואף שפה בכרמי קטיף מצבם של העקורים טוב מאחרים, עדיין לכל אחד סיפורים קפקאיים על הביורוקרטיה הישראלית שלוקחת את הזמן שלה. עצם העלאת המילה ביורוקרטיה מעלה חיוך מריר על השפתיים פה, אחריו בא הכעס.

אבל רגע, אני אומר להם, יש לכם מפלגה. מפלגה גדולה, חזקה, מאבני היסוד של הקואליציה, שראשיה יושבים בוועדות ובמשרדים הכי רלוונטיים. למה הם לא הופכים שולחן? למה הם לא נלחמים בשבילכם כמו שהם יודעים להילחם? האם הם זנחו אתכם?

לרוב הם שותקים. אחר כך הם מודים לאורי אריאל שעושה הרבה. אולי הרבה, אני אומר, אבל לא מספיק. מילא המדינה שזנחה אתכם, אבל המפלגה שלכם? הוא לא יכול לעזור, הם אומרים, זה הכול פקידים שם. פקידים, אני אומר, אפשר להחליף. "תראה", אומרים שולמן וכהן, "זה לא אנחנו. אנחנו לא מתלהמים, לא מפגינים, לא בכיינים".

דוברו של השר אורי אריאל, המשמש כאחראי על הטיפול במפוני גוש קטיף בשנה האחרונה, לא יכול להכחיש את הסחבת הנוראה שנגרמה לאנשים, אבל דוחה על הסף את תיאוריית הקונספירציה שלי וטוען כי אריאל עושה הכל למענם. השבוע, אמר, אישרה ועדת השרים לענייני התנתקות את המתווה המסכם להסדרת המגורים בדיור הזמני למפונים. נכון להיום, הוא אומר, הסתיים הטיפול בכ-65% מהמשפחות, ומאז פברואר 2014 עברו 115 משפחות לבית הקבע, 77% מהיעד שנקבע. השר אורי אריאל: "מטרתי הברורה היא לתת את הפתרון הכי טוב שאנחנו יכולים לכל משפחה ומשפחה ולשים סוף למציאות המרה שבה משפחות נאלצות לחיות במגורים זמניים כבר 9 שנים, תוך גרירת רגליים מצד המדינה".

כהן הולך להתפלל ערבית, שולמן נועלת את המשרד. מחוץ לבית הכנסת הקטן אני פוגש את הרב שמעון כהן, שגם הוא קורא לכבוש את עזה, להשליט משטר צבאי, לגרש את חמאס. כהן הוא היחיד מבין האנשים שדיברתי איתם שמחיה את שיח השנאה: שנאה כלפי המתנחלים, כמובן. הדברים שהוא אומר על שרון ועל התקשורת ועל בג"ץ חריפים מכל טוקבק, אף שהוא איש חייכן וחביב למדי. הרצחנות לא תעבור להם, הוא אומר. אבל הרגע אמרת לי, אני אומר לו, שרק החמאס רצחני ושתושבי עזה אהבו לחיות עם ישראל. כן, אומר כהן, אבל הדוקטרינה הרצחנית שלהם הושלטה ונטמעה היטב. את האבן שזרק הטיפש לבור לא יוציאו עכשיו אלף חכמים.

אני מתלווה לכהן לשיעור שהוא הולך להעביר בבני דקלים - שהולך להיות ישוב די ענק, יותר ממאה וחמישים משפחות, בתי ספר, מבני ציבור. בינתיים הוא נבנה לאיטו, כעשרים משפחות כבר גרות באתר הבנייה הזה. וילות מפוארות למדי, בלי עין הרע. באחד הבתים מתנהלת מכירת בגדים ובחוץ יש מתנפחים לילדים שקופצים בגיל.

אני די משתעמם משיעור הגמרא של כהן ומעדיף לעמוד בחוץ ולדבר עם מרב זוהר, מזל חניה וחלק מילדיהן. הדיבור נע בין עול הביורוקרטיה, הכעס על המדינה וזיכרונות מהבית הישן. "לא האמנתי שהעם שלי ירצה לגרש אותי מהבית", אומרת מזל חניה. "לא האמנתי שייתנו לזה לקרות עד הרגע האחרון. אבל עכשיו כולם משלמים על זה". רצו עתיד טוב יותר, אני אומר, זה קצת התפקשש. את מתגעגעת הביתה?, אני שואל את מרב זוהר. היא מחייכת. יותר משאני מתגעגעת, זה עדיין חי אצלי, היא אומרת, הכול עדיין חי. מה חי, אני שואל. הדברים הקטנים. בכל פעם שאני פותחת חלון משהו בי מצפה לראות את הנוף של הגוש, המקום הכי יפה בעולם. גם פה יפה, אבל...".

"אתה יודע מה, אני מרגישה שהאדמה של גוש קטיף קוראת לנו", אומרת מזל חניה. "היא קוראת והיא לא תנוח עד שנחזור אליה. הגעגועים שלנו לקטיף זה כמו הגעגועים של עם ישראל לירושלים. אני מרגישה שהכול משמיים, כמו בספר שמות: אלוהים מקשה את לב חמאס, בגלל זה הם יורים גם כשהם מובסים, גם בהפסקות אש. אלוהים מכביד את ליבם כדי להביסם".

אנחנו שותקים לרגע ארוך. "אני מייחלת לימים טובים", אומרת מרב זוהר.

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה