גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  המגזינים של גלובס

ספר הקונדיטוריה שהפך ללהיט ונמכר במהירות באינטרנט

הבלוגריות נטלי לוין (עוגיו.נט) ואפרת ליכטנשטט (אז מה את עושה כל היום), הוציאו יחד ספר בהוצאת כתר ■ הספר הפך ללהיט ברשת, וכל המהדורה נמכרה באינטרנט עוד לפני שיצא לחנויות. מהודרה שנייה בדרך

נטלי לוין  ואפרת ליכטנשטט / צילום: מתוך הספר המתוק בהוצאת כתר
נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט / צילום: מתוך הספר המתוק בהוצאת כתר

בחדר המדרגות של בניין הדירות ברמת גן פשט ריח אפייה חזק. קיוויתי שמוצאו בקומה חמש, בביתה של נטלי לוין, בעלת בלוג הקונדיטוריה עוגיו.נט. תקוותי התגשמה. על השולחן בפינת האוכל עמדה צנצנת עם עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז שזה עתה יצאו מהתנור, ולצדה עוגת קפה עם קוקוס ושוקולד - שני מתכונים נפלאים שמופיעים בספרה החדש, "הספר המתוק" (הוצאת כתר), שכתבה יחד עם אפרת ליכטנשטט. גם ליכטנשטט היא בלוגרית, ולבלוג שלה יש השם הכי חינני ונשי בעולם: "אז מה את עושה כל היום".

הספר - שעם הפרסום על צאתו לאור לפני כחודש, בבלוגים של השתיים - הפך ללהיט ברשת. בתוך פחות מחודש נמכרה המהדורה הראשונה שלו. לחנויות הוא יצא בשבוע הקרוב, ונראה כי גורל המהדורה השנייה יהיה זהה לראשונה; היא תיחטף כמו העוגיות הנימוחות שמונחות על השולחן לפניי וריחן לא נותן לי מנוח.

אני אוהבת את התפיסה השוויונית שעומדת מאחורי הדבר הזה שנקרא בלוג (לכל אחד יש במה, מי שטוב יש לו קהל, ואולי אפילו יצליח להוציא את לחמו מזה, אם יחפוץ בכך) ומחבבת מאוד את הבלוגים של לוין ושל ליכטנשטט, שבמונחים ישראליים נחשבים למוצלחים ולמצליחים (ללוין יש מאתיים אלף כניסות בחודש וכשישים אלף עוקבים בפייסבוק; לליכטנשטט יש 17 אלף עוקבים בפייסבוק וכשישים אלף כניסות).

קלאסיקה עם שינויים

את הבלוג של לוין אני פוקדת בגלל עושר המתכונים (כמעט אין מאפה שאין לי עבורו מענה בו), הרצינות והמקצוענות שמופגנים בו. על הבלוג של ליכטנשטט אני חולה בגלל הפוסטים המדליקים, הקלילים ומלאי ההומור, בגלל המתכונים הנכונים שמדברים בשפה שלי, אבל בעיקר בגלל צילומי האוכל המפתים ומעוררי ההשראה. ליכטנשטט הירושלמית מגיעה לאוכל ממקום של עיצוב, והדבר ניכר בכל פריים ופריים שלה. חומרי הגלם הם אובייקטים עבורה. "האוכל הוא רק תירוץ בשבילי", צחקה בפגישתנו השבוע. לוין היא קונדיטורית שעבדה במסעדות מובחרות ומפתחת מתכונים מוכשרת.

וזאת גם חלוקת העבודה ביניהן בספר: לוין אחראית על המתכונים, על הכנתם ועל הגשתם, ליכטנשטט אמונה על הצילומים ועל העיצוב המוקפד. וכפי שניתן היה לשער, פני הספר כפני הבלוגים. אסופת מתכונים - חדשים וישנים, בדרגות קושי שונות, מעוגות מהירות, עבור בעוגיות, במאפי שמרים, בקינוחים אישיים, בטארטים, בחטיפים ובממתקים, ועד עוגות וואו. כולם מצולמים באופן מינימליסטי, גרפי מאוד, באור יום טבעי, עם מינימום סטיילינג. הספר כולל טבלת מידות, משקלים והמרות שימושית, איורים מתוקים וברורים למאפים שדורשים הדרכה (כמו קיפול בצק עלים למילפיי) וכפולת צילומים מדליקה המספקת הצצה אל מאחורי הקלעים של העבודה על הספר ("צילומים שהתאפקנו לא לעלות לאינסטגרם", הן צוחקות).

הן נפגשו בבלוגוספירה, "קהילת בלוגים הנוצרת על-ידי קישורים והפניות לבלוגים אחרים, כך שנוצר מעבר מבלוג אחד לאחר ומתגבשת הבלוגוספירה", בתרגום ויקיפדיה. זה קרה לפני שנתיים. לוין כבר הייתה בעלת עוגיו.נט (שעלה ב-2009) ושימשה כעורכת משנה של ערוץ האוכל בנענע10. ליכטנשטט, שהייתה בעלת בלוג טרי, כתבה תגובה בעוגיו.נט ("זאת אחת הדרכים להפיץ ולקדם את הבלוג שלך בתחילת הדרך", היא מסבירה). לוין נכנסה לקישור שהשאירה ליכטנשטט ואורו עיניה.

"נגלה לפניי עולם חדש שלא פגשתי בבלוגים אחרים", משחזרת לוין. "אני לא מכירה מישהו שמעצב כל-כך נקי וכותב בכזה חן. זה הרגיש לי כמו מקום אמיתי ומאוד נעים להיות בו. אפילו שאני בקושי מבשלת, מאוד אהבתי את המתכונים של אפרת. יש בהם משהו מיוחד ומעניין. למתכונים ברשת נטייה לחזור על עצמם, ואצל אפרת היה משהו מרענן. מיד הצענו לה להצטרך לצוות הכותבים של נענע10". אט-אט הן הפכו לחברות ואת החברות הפכו לשותפות מקצועית.

- מהו הקו המנחה אתכן בבחירת המתכונים לבלוגים?

ליכטנשטט: "אנחנו באות ממקומות שונים. אצל נטלי תמצאי מתכונים פשוטים לצד מתכונים מאוד מורכבים. אצלי הקונדיטוריה מאוד בסיסית. להבדיל מנטלי, אני לא ממציאה או מפתחת מתכונים. אני בוחרת מתכונים מבלוגים שאני אוהבת, מנסה כמה פעמים ומתאימה אותם לחומרי הגלם שיש בארץ, לקמח מלא וכולי. אם המתכון מושלם אז אני מצטטת אותו כמו שהוא. אני בוחרת מתכונים מקוריים (למשל, לחם ללא קמח, סלט אבטיח, עוגיות ג'ינג'ר, עוגת עגבניות) וחדשניים, עם עדיפות לבריאים, אבל לא תמיד - ויותר מכול, חשוב לי שיהיו פוטוגניים, שיהיה לי כיף ומאתגר לצלם אותם. לכן אבחר הרבה פעמים להכין סלט ופחות עוגה בחושה. הרבה פעמים אני מצלמת חומרי גלם, יוצרת מהם מעין תבנית, ולא תמיד מוצר מוגמר".

לוין: "אני אוהבת לפתח מתכונים שיש בהם שילובי טעמים מעניינים. אני אוהבת לקחת מתכונים קלאסיים ולתת להם טוויסט עדכני. למשל, סנט אונורה עם לימון ועם פטל. זו עוגה צרפתית קלאסית שהכנסתי בה שינויים שלי, כך שהדבר היחיד שנותר בה בסופו של דבר הוא הצורה הסופית".

עולם ישן, עולם חדש

- אתן נראות לי חזקות ברשת, מדברות על בוריה את שפת העולם החדש. למה בעצם להוציא ספר, שזה עולם ישן?

ליכטנשטט: "קודם כול אני זקנה, ואני הכי עולם ישן".

לוין: "מילדות היה לי חלום להוציא ספר. כנערה כתבתי שירים וסיפורים. עברו הרבה שנים מאז, וככל שהבלוג התקדם והתפתח, ועלו שאלות של קוראים למה אני לא מוציאה ספר. הבנתי שהספר שתמיד חלמתי להוציא יהיה כנראה ספר מתכונים. זה הרגיש הכי טבעי בעולם. אלה שני דברים שונים, שיכולים וצריכים להתקיים זה לצד זה, הם חיים בסינרגיה".

לוין: "מכיוון שאלה מוצרים משלימים היה לי חשוב להביא בספר מתכונים חדשים ולא לעשות קופי פייסט למתכונים מהבלוג. רציתי שיהיה בו משהו אקסטרה. פרויקט חדש".

ליכטנשטט: "ספר זה משהו יותר רגשי. זה מוצר שאתה קונה מתנה. יש בו חוויה של דפדוף, ובמיוחד בספר שלנו, שהוא לא רק ספר מתכונים, אלא גם ספר עיצוב".

- ובכל זאת יש בו כמה קלאסיקות מהבלוג; עוגת הקוף קייק למשל.

לוין: "יש בו פיתוחים של כמה קלאסיקות. עוגת הקוף קייק הא עוגת שוקולד עם מרנג שהכנתי לרון קופמן, חבר משפחה. היא אחת העוגות הכי מזוהות עם הבלוג שלי, המון-המון אנשים הכינו אותה. בספר הוצאתי ממנה את הגלוטן והיא הפכה לכשרה לפסח. בספר גם שמנו דגש על תיוג המתכונים: פרווה, טבעוני, ללא גלוטן וכולי. השתדלנו לתת מענה לכולם".

- אתן מרגישות בבלוגים שלכן את "הפרעות האכילה" השונות של העידן הזה?

"כן. כשאני מעלה בבלוג משהו ללא גלוטן אנשים ישר כותבים לי, 'איזה יופי'. כל הזמן מבקשים תחליפים".

- הייתן אומרות שזה הרוב?

ליכטנשטט: "יש פה שאלה אחרת - מי קורא בלוגים. בין קוראי הבלוגים יש הרבה טבעוניים, כן. אם יש ביצים במתכון מבקשים תחליפים. לא תמיד יש".

- מעייף קצת, לא? היום כל מתכון צריך לספק בכמה גרסאות: טבעונית, ללא גלוטן, פרווה וכולי.

"ליכטנשטט: "אני פתרתי את זה עם לשונית טבעונית, ומי שרוצה טבעוני שייכנס לשם".

לוין: "אני משתגעת מזה לפעמים. שואלים אותי, למשל, איך עושים מקרונים טבעוניים (מקרון מבוסס על קציפת חלבונים ועל אבקת שקדים). לא עושים. או איך עושים עוגת גבינה פרווה ואיך עושים עוגת בננות ללא בננות. שמעת דבר כזה? אל תעשה. קח מתכון אחר. אני לא מצליחה להבין, אתה לא קורא את המתכון? אתה לא רואה שזה עוגת בננות? אתה חייב להכין דווקא עוגת בננות בלי בננות? אפרת גרמה לי להסתכל על זה בחיוך".

ליכטנשטט: "לפני כמה שבועות העליתי פוסט של עוגת בננות ושוקולד. מישהי כתבה לי, 'אני לא אוהבת בננות ולא אוהבת שוקולד; מה את אומרת, כדאי להכין את העוגה?'. עניתי לה, 'עדיף שלא', כי את יכולה לצפות את התוצאה. היא לא תאהב את העוגה, אז למה לעשות אותה? תבחרי עוגה אחרת. אם אתה לא אוהב את רוב החומרים במתכון, אל תעשה אותו".

- מה הקוראים שלכן הכי אוהבים?

ליכטשנטט: "עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד צ'יפס, בחושה שוקולד, שמרים שוקולד ופונדנט שוקולד".

תגידי, אז מה את עושה כל היום?

"להתחיל לפרט?".

מתכונים

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד

חומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): לעוגה - 300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום כהה, 200 מ"ל (1 כוס) שמן, 3 ביצים, קורט מלח, 150 גרם (1 כוס 1 כף) קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית אבקת נס קפה, 150 גרם (כוס וחצי) קוקוס טחון, 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.

לקרם - 75 גרם שוקולד מריר, כפית אבקת נס קפה, 80 מ"ל (שליש כוס) חלב/חלב סויה.

הכנה: העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. בקערה גדולה שמים יחד סוכר, שמן, ביצים ומלח, וטורפים במטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קפה וקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.

הקרם - בקערה נפרדת ממיסים שוקולד, קפה וחלב. מעבדים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או על בן מארי. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים את תערובת העוגה אל תוך התבניות ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או מרית יוצרים דוגמת שיש; אופים במשך 40-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. שומרים אותן בטמפרטורת החדר, עטופות, עד 3 ימים.

פונדנט שוקולד (ללא גלוטן)

חומרים (ל-6 מנות אישיות): 20 גרם חמאה רכה מאוד לשימון, 3 כפיות סוכר לציפוי הכלים, 200 גרם שוקולד מריר קצוץ, 100 גרם חמאה, 30 מ"ל (2 כפות) אספרסו מוכן, או 1 כפית גדושה נס קפה איכותי מומס ב-2 כפות מים חמים, 2 ביצים, 2 חלמונים, 1 כף קורנפלור, 100 גרם (חצי כוס) סוכר, רבע כפית מלח, 25 גרם (רבע כוס) אגוזי פקאן טחונים, אבקת סוכר לקישוט.

הכנה: מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים את התבניות האישיות בחמאה רכה, מפזרים מעט סוכר ומצפים את התחתית ואת הדפנות. ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל. מעבדים בפולסים של 30 שניות במעבד מזון או על בן מארי. מוסיפים אספרסו לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר ומלח במשך 5-4 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ואוורירית.

מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת כמעט אחידה.

מוסיפים את האגוזים הטחונים וממשיכים לקפל בעדינות עד שהתערובת אחידה. ממלאים את התבניות האישיות בתערובת הפונדנט עד לכשלושה רבעים מגובה התבנית. אופים במשך כ-10 דקות, עד שהפונדנט תופח מאוד אך עדיין רוטט מעט במרכז. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים מיד. אפשר להשאיר את הפונדנטים לא אפויים במקרר עד 5 ימים (עטופים היטב) או להקפיא אותם עד שבועיים.

לגרסת פרווה: ממירים את החמאה ב-75 גרם שמן קוקוס, וגם את התבניות משמנים בשמן קוקוס.

עוד כתבות

היכל מנורה מבטחים בתל אביב. ההיכל הבייתי של הקבוצה / צילום: Shutterstock, Moshe EINHORN

משפחת רקנאטי רוכשת את מניות משפחת פדרמן במכבי ת"א במחיר של 50 מיליון דולר

לאחר השלמת בעסקה משפחת רקנאטי תחזיק ב־58% ממניות קבוצת הכדורסל מכבי תל אביב ● המשמעות המסתמנת היא שאריק שטילמן שנכנס לקבוצה בקול תרועה והבטחות גדולות, ימצא עצמו ככל הנראה מחוץ למבנה הבעלות ● מדובר באחת העסקאות המשמעותיות בספורט הישראלי

מבצע הנפט החשאי של ארה''ב בהורמוז / צילום: Reuters, Mohammed Aty

ארה״ב סוגרת לאיראן את הברז. מה הסיכוי שהמלחמה תתחדש?

בתגובה לתקיפת מכליות בידי איראן הודיעה ארה״ב על החזרת הסנקציות על מכירת נפט. איך תושפע איראן? למה מצבה של ישראל משתפר והאם המלחמה תחזור? גלובס עושה סדר

גיל שויד, ממייסדי צ'ק פוינט / צילום: כדיה לוי

מכירה עיוורת בראייה צלולה לחלוטין: המהלך של גיל שויד שהשוק הצליח לפספס

מייסד צ'ק פוינט גיל שויד קיבל במרץ 2025 החלטה אחת, שהתבררה בדיעבד כבעלת משמעות כלכלית של כ־100 מיליון דולר להונו האישי ● מדובר בשינוי דפוס המכירה של מניות שהומרו מאופציות שקיבל, אבל רוב המשקיעים פספסו את הפואנטה שבהקדמת המימוש ● מאחורי הגרפים, מדור חדש

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל - פלאש 90, נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

שופטי בג"ץ: אי-ציות לביהמ"ש עשוי להביא להסרת חסינות; לוין: "אחרוני הדיקטטורים"

שופטי בג"ץ השיבו להחלטת הממשלה שלא לציית לפסק הדין בעניין מועצת הרשות השנייה, והזהירו כי כאשר נבחרי ציבור פועלים בניגוד להחלטות שיפוטיות, קיימים מקרים שבהם החסינות האישית לא תחול ● בתגובה, שר המשפטים יריב לוין תקף את שופטי בג"ץ, כינה אותם "אחרוני הדיקטטורים" ואמר כי הם "מאיימים לדכא בכוח את מי שדורש צדק"

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

צבא ארה"ב: "פתחנו בשורת תקיפות נגד איראן"

לפי הודעת ארה"ב, התקיפות בוצעו "במטרה לגבות ממנה מחיר כבד על כך שפעלה נגד ספינות מסחר שעליהן צוותים של אזרחים חפים מפשע" ● באיראן מדווחים על גל תקיפות נוסף סמוך לעיר סיריכ ולאי קשם ● טראמפ הודיע מוקדם יותר הערב: בוטלו ההקלות בסנקציות על הנפט האיראני ● הרקע: איראן שיגרה טילים בליסטיים הבוקר לעבר ספינות במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

תמיר עזרזר, סגן נשיא בכיר לפיתוח שבבים, חותך את הסרט האדום בחניכת מרכז הפיתוח החדש בבאר שבע / צילום: אנבידה

תגייס מאות עובדים: אנבידיה חונכת את מרכז המו"פ החדש בבאר שבע

ענקית השבבים חנכה היום באופן רשמי את מרכז המחקר והפיתוח החדש שלה בבאר שבע, שמשתרע על פני כ־3,000 מ"ר ● דמי השכירות מוערכים בכ-2.5 מיליון שקל בשנה לחוזה של כ-10 שנים ● במרכז מועסקים כיום יותר מ־150 עובדים, ובחברה מתכננים להרחיב את הפעילות באמצעות גיוס של מאות עובדים נוספים

ביתנים מכוסים של חברות ישראליות בתערוכת הנשק יורוסטורי / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

מקרון הרחיק ישראלים מתערוכה ביטחונית אך וייטנאם התעקשה לפגוש אותם

חברות ישראליות הצליחו למשוך תשומת לב מצד לקוחות בינלאומיים, למרות צמצום משמעותי בהשתתפות הישראלית בתערוכה ● ישראל מחזקת את שיתוף הפעולה עם מדינות אסיה־פסיפיק, שהפכו ליעד יצוא מרכזי עבור התעשיות הביטחוניות הישראליות

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

הרחפנים של רמי לוי מגיעים לבורסה: קאנדו דרונס גייסה 19 מיליון שקל

חברת הרחפנים האוטונומיים קאנדו דרונס, שנאלצה לוותר על חלום המוניות המעופפות ועברה לפיתוח רחפנים חמושים בעקבות המלחמה, השלימה IPO לפי שווי של 102 מיליון שקל ומניותיה יחלו להיסחר בימים הקרובים ● למרות צבר הזמנות מבטיח, הדוחות חושפים הפסדים מעמיקים וגירעון בהון העצמי ונושאים הערת "עסק חי"

מרין לה-פן / צילום: Reuters

דרמה בצרפת: לה-פן תוכל תיאורטית להתמודד לנשיאות בשנה הבאה

בית המשפט אישר את הרשעתה של מנהיגת הימין הצרפתי בעבירות שחיתות, אך קיצר משמעותית את תקופת הקלון שנגזרה עליה ● ההחלטה עשויה לפתוח בפניה את הדרך להתמודדות בבחירות לנשיאות ב־2027, ותאלץ אותה להכריע בקרוב אם לרוץ בעצמה או לפנות את הבמה ליורשה הפוליטי ז’ורדן ברדלה

מוצרי קוסמטיקה / צילום: יח''צ

המבצעים של ענף הקוסמטיקה הובילו לזינוק של 20% במכירות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב ענפי הצריכה רשמו ביצועים חלשים, למעט הקוסמטיקה ומוצרי הספורט

אפליקציית DeepSeek / צילום: ap, Andy Wong

הדיווח על דיפסיק הסינית שמכניס ללחץ את מניות השבבים

לפי דיווח של רויטרס, חברת הבינה המלאכותית הסינית מפתחת שבב המיועד להרצת מודלי AI , במטרה להפחית את התלות באנבידיה ובוואווי ● בעבר דיפסיק כבר גרמה לטלטלה בשווקים כשהציגה מודל בינה מלאכותית בטענה לעלות אימון ופיתוח זולה משמעותית

צילום: מארק ישראל סלם (הארץ), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ימין אופטימי, שמאל חושש: כך הפוליטיקה מעצבת את תפיסת הכלכלה הישראלית

סקר מקיף של המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) חושף כיצד העמדה הפוליטית משפיעה על הציון שמקבלת הכלכלה ועל השאלה האם כדאי להשקיע בארץ ● מעבר למספרים, הדוח מציף חשש מקיטוב חברתי ובודק מהו הגיל המועדף לרכישת דירה בישראל

מה ההשלכות של הפרת פס''ד, ומה בג''ץ החליט? / אילוסטרציה: Shutterstock

מה ההשלכות של הפרת פסק דין, ומה בג"ץ החליט?

הממשלה הודיעה כי לא תכיר בהחלטות מועצת הרשות השנייה, אף שבג"ץ קבע כי היא רשאית להמשיך לפעול בהרכבה הנוכחי ● מה בדיוק נפסק, מדוע טוענת הממשלה שההחלטה סותרת את החוק, והאם ניתן לאכוף את פסק הדין באמצעות הליך ביזיון בית המשפט? ● המשרוקית מסבירה

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

רשת 13 לממשלה: אין לכם סמכות שלא להכיר במועצת הרשות השנייה

במכתב ששלחה רשת 13 היא תוקפת את החלטת הממשלה שלא להכיר בפעולות מועצת הרשות השנייה ולפעול בניגוד להחלטת בג"ץ ● פסק הדין של בג"ץ איפשר למועצה היוצאת לפעול, ובין היתר לבחון את עסקת המכירה של רשת 13 לקבוצת ההייטקיסטים

בית השנהב. בעיגול: נוחי דנקנר / צילום: יוסי זמיר, תמר מצפי

איך נראה הנכס האחרון של נוחי דנקנר, ומה הסיכוי להפוך את המשרדים הישנים לדירות חדשות

בניין המשרדים הוותיק בבירה עומד למכירה ושווה לטענת דנקנר 420־500 מיליון שקל ● דנקנר מחזיק בנכס יחד עם אחותו, ובעת המכירה יצטרך לשלם היטל השבחה ● לבניין יש תוכנית השבחה, אולם לא יהיה קל לממש אותה נוכח היצע המשרדים הגבוה בירושלים

מגדלי הארבעה / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

גורל פרטנרס יוכרע בסוף יולי: ביהמ"ש אישר לחלט ערבויות של 1.7 מיליון שקל לטובת סלע קפיטל

בית המשפט ביטל את צו המניעה ואישר חילוט ערבויות לטובת סלע קפיטל, זאת לאחר שפרטנרס נקלעה לקשיים תזרימיים וביקשה להשתחרר מהסכם שכירות ארוך־טווח במגדלי הארבעה

השקעות ESG / אילוסטרציה: Shutterstock

השקעות ESG: עד כמה המצב בתחום חמור?

משקיעים משכו מיליארדי דולרים, קרנות נסגרו והיקף ההצבעות באמצעות ייפויי כוח ירד ● אך תומכי הגישה טוענים כי היא עדיין בת־קיימא, גם אם היא מיושמת כיום בשקט רב יותר

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

90 מיליון שקל של בכירי מנורה הוקפאו: החשדות וההתפתחויות בפרשת השחיתות בהסתדרות

פרשת השחיתות בהסתדרות שהתפוצצה לפני שמונה חודשים מסתעפת, עם הודעת המשטרה על הקפאת חשבונות של חברת מנורה מבטחים וקברניטיה - בהם מנכ"ל הקבוצה ארי קלמן, מנכ"ל חברת הביטוח מיכאל קלמן והיו"ר יהודה בן אסייאג ● מניית החברה נופלת ביום שאחרי הדיווח ● מהם עיקרי החשדות?

רחפן FPV בפעולה / צילום: Shutterstock

מיליארד שקל כבר הושקעו: המרוץ טכנולוגי נגד הרחפנים של חיזבאללה

חודשיים לאחר שנתניהו הקצה תקציב של 2 מיליארד שקל למלחמה באיום הרחפנים בצפון, מערכת הביטחון כבר פיזרה מחצית מהסכום במרוץ טכנולוגי נגד השעון ● מפיתוח יירוט עם גלי מיקרו, דרך גדרות לחיתוך הסיב האופטי ועד עסקאות המיליונים עם מאגוס, עין שלישית וקלע

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

בעלי המניות בטאואר התנגדו למדיניות התגמול החדשה, אך שכרו של המנכ"ל יעלה

מדיניות התגמול שהציעה חברת השבבים לא אושרה ע"י בעלי המניות באסיפה השנתית, כאשר בין המתנגדים היו כנראה גופים מוסדיים מישראל וגם מארה"ב ● העלאת השכר של המנכ"ל ראסל אלוואנגר אושרה, אך העלאת הבונוס המקסימלי שלו ואת ההקצאה ההונית השנתית לבכירי החברה נדחו