גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ספר הקונדיטוריה שהפך ללהיט ונמכר במהירות באינטרנט

הבלוגריות נטלי לוין (עוגיו.נט) ואפרת ליכטנשטט (אז מה את עושה כל היום), הוציאו יחד ספר בהוצאת כתר ■ הספר הפך ללהיט ברשת, וכל המהדורה נמכרה באינטרנט עוד לפני שיצא לחנויות. מהודרה שנייה בדרך

נטלי לוין  ואפרת ליכטנשטט / צילום: מתוך הספר המתוק בהוצאת כתר
נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט / צילום: מתוך הספר המתוק בהוצאת כתר

בחדר המדרגות של בניין הדירות ברמת גן פשט ריח אפייה חזק. קיוויתי שמוצאו בקומה חמש, בביתה של נטלי לוין, בעלת בלוג הקונדיטוריה עוגיו.נט. תקוותי התגשמה. על השולחן בפינת האוכל עמדה צנצנת עם עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז שזה עתה יצאו מהתנור, ולצדה עוגת קפה עם קוקוס ושוקולד - שני מתכונים נפלאים שמופיעים בספרה החדש, "הספר המתוק" (הוצאת כתר), שכתבה יחד עם אפרת ליכטנשטט. גם ליכטנשטט היא בלוגרית, ולבלוג שלה יש השם הכי חינני ונשי בעולם: "אז מה את עושה כל היום".

הספר - שעם הפרסום על צאתו לאור לפני כחודש, בבלוגים של השתיים - הפך ללהיט ברשת. בתוך פחות מחודש נמכרה המהדורה הראשונה שלו. לחנויות הוא יצא בשבוע הקרוב, ונראה כי גורל המהדורה השנייה יהיה זהה לראשונה; היא תיחטף כמו העוגיות הנימוחות שמונחות על השולחן לפניי וריחן לא נותן לי מנוח.

אני אוהבת את התפיסה השוויונית שעומדת מאחורי הדבר הזה שנקרא בלוג (לכל אחד יש במה, מי שטוב יש לו קהל, ואולי אפילו יצליח להוציא את לחמו מזה, אם יחפוץ בכך) ומחבבת מאוד את הבלוגים של לוין ושל ליכטנשטט, שבמונחים ישראליים נחשבים למוצלחים ולמצליחים (ללוין יש מאתיים אלף כניסות בחודש וכשישים אלף עוקבים בפייסבוק; לליכטנשטט יש 17 אלף עוקבים בפייסבוק וכשישים אלף כניסות).

קלאסיקה עם שינויים

את הבלוג של לוין אני פוקדת בגלל עושר המתכונים (כמעט אין מאפה שאין לי עבורו מענה בו), הרצינות והמקצוענות שמופגנים בו. על הבלוג של ליכטנשטט אני חולה בגלל הפוסטים המדליקים, הקלילים ומלאי ההומור, בגלל המתכונים הנכונים שמדברים בשפה שלי, אבל בעיקר בגלל צילומי האוכל המפתים ומעוררי ההשראה. ליכטנשטט הירושלמית מגיעה לאוכל ממקום של עיצוב, והדבר ניכר בכל פריים ופריים שלה. חומרי הגלם הם אובייקטים עבורה. "האוכל הוא רק תירוץ בשבילי", צחקה בפגישתנו השבוע. לוין היא קונדיטורית שעבדה במסעדות מובחרות ומפתחת מתכונים מוכשרת.

וזאת גם חלוקת העבודה ביניהן בספר: לוין אחראית על המתכונים, על הכנתם ועל הגשתם, ליכטנשטט אמונה על הצילומים ועל העיצוב המוקפד. וכפי שניתן היה לשער, פני הספר כפני הבלוגים. אסופת מתכונים - חדשים וישנים, בדרגות קושי שונות, מעוגות מהירות, עבור בעוגיות, במאפי שמרים, בקינוחים אישיים, בטארטים, בחטיפים ובממתקים, ועד עוגות וואו. כולם מצולמים באופן מינימליסטי, גרפי מאוד, באור יום טבעי, עם מינימום סטיילינג. הספר כולל טבלת מידות, משקלים והמרות שימושית, איורים מתוקים וברורים למאפים שדורשים הדרכה (כמו קיפול בצק עלים למילפיי) וכפולת צילומים מדליקה המספקת הצצה אל מאחורי הקלעים של העבודה על הספר ("צילומים שהתאפקנו לא לעלות לאינסטגרם", הן צוחקות).

הן נפגשו בבלוגוספירה, "קהילת בלוגים הנוצרת על-ידי קישורים והפניות לבלוגים אחרים, כך שנוצר מעבר מבלוג אחד לאחר ומתגבשת הבלוגוספירה", בתרגום ויקיפדיה. זה קרה לפני שנתיים. לוין כבר הייתה בעלת עוגיו.נט (שעלה ב-2009) ושימשה כעורכת משנה של ערוץ האוכל בנענע10. ליכטנשטט, שהייתה בעלת בלוג טרי, כתבה תגובה בעוגיו.נט ("זאת אחת הדרכים להפיץ ולקדם את הבלוג שלך בתחילת הדרך", היא מסבירה). לוין נכנסה לקישור שהשאירה ליכטנשטט ואורו עיניה.

"נגלה לפניי עולם חדש שלא פגשתי בבלוגים אחרים", משחזרת לוין. "אני לא מכירה מישהו שמעצב כל-כך נקי וכותב בכזה חן. זה הרגיש לי כמו מקום אמיתי ומאוד נעים להיות בו. אפילו שאני בקושי מבשלת, מאוד אהבתי את המתכונים של אפרת. יש בהם משהו מיוחד ומעניין. למתכונים ברשת נטייה לחזור על עצמם, ואצל אפרת היה משהו מרענן. מיד הצענו לה להצטרך לצוות הכותבים של נענע10". אט-אט הן הפכו לחברות ואת החברות הפכו לשותפות מקצועית.

- מהו הקו המנחה אתכן בבחירת המתכונים לבלוגים?

ליכטנשטט: "אנחנו באות ממקומות שונים. אצל נטלי תמצאי מתכונים פשוטים לצד מתכונים מאוד מורכבים. אצלי הקונדיטוריה מאוד בסיסית. להבדיל מנטלי, אני לא ממציאה או מפתחת מתכונים. אני בוחרת מתכונים מבלוגים שאני אוהבת, מנסה כמה פעמים ומתאימה אותם לחומרי הגלם שיש בארץ, לקמח מלא וכולי. אם המתכון מושלם אז אני מצטטת אותו כמו שהוא. אני בוחרת מתכונים מקוריים (למשל, לחם ללא קמח, סלט אבטיח, עוגיות ג'ינג'ר, עוגת עגבניות) וחדשניים, עם עדיפות לבריאים, אבל לא תמיד - ויותר מכול, חשוב לי שיהיו פוטוגניים, שיהיה לי כיף ומאתגר לצלם אותם. לכן אבחר הרבה פעמים להכין סלט ופחות עוגה בחושה. הרבה פעמים אני מצלמת חומרי גלם, יוצרת מהם מעין תבנית, ולא תמיד מוצר מוגמר".

לוין: "אני אוהבת לפתח מתכונים שיש בהם שילובי טעמים מעניינים. אני אוהבת לקחת מתכונים קלאסיים ולתת להם טוויסט עדכני. למשל, סנט אונורה עם לימון ועם פטל. זו עוגה צרפתית קלאסית שהכנסתי בה שינויים שלי, כך שהדבר היחיד שנותר בה בסופו של דבר הוא הצורה הסופית".

עולם ישן, עולם חדש

- אתן נראות לי חזקות ברשת, מדברות על בוריה את שפת העולם החדש. למה בעצם להוציא ספר, שזה עולם ישן?

ליכטנשטט: "קודם כול אני זקנה, ואני הכי עולם ישן".

לוין: "מילדות היה לי חלום להוציא ספר. כנערה כתבתי שירים וסיפורים. עברו הרבה שנים מאז, וככל שהבלוג התקדם והתפתח, ועלו שאלות של קוראים למה אני לא מוציאה ספר. הבנתי שהספר שתמיד חלמתי להוציא יהיה כנראה ספר מתכונים. זה הרגיש הכי טבעי בעולם. אלה שני דברים שונים, שיכולים וצריכים להתקיים זה לצד זה, הם חיים בסינרגיה".

לוין: "מכיוון שאלה מוצרים משלימים היה לי חשוב להביא בספר מתכונים חדשים ולא לעשות קופי פייסט למתכונים מהבלוג. רציתי שיהיה בו משהו אקסטרה. פרויקט חדש".

ליכטנשטט: "ספר זה משהו יותר רגשי. זה מוצר שאתה קונה מתנה. יש בו חוויה של דפדוף, ובמיוחד בספר שלנו, שהוא לא רק ספר מתכונים, אלא גם ספר עיצוב".

- ובכל זאת יש בו כמה קלאסיקות מהבלוג; עוגת הקוף קייק למשל.

לוין: "יש בו פיתוחים של כמה קלאסיקות. עוגת הקוף קייק הא עוגת שוקולד עם מרנג שהכנתי לרון קופמן, חבר משפחה. היא אחת העוגות הכי מזוהות עם הבלוג שלי, המון-המון אנשים הכינו אותה. בספר הוצאתי ממנה את הגלוטן והיא הפכה לכשרה לפסח. בספר גם שמנו דגש על תיוג המתכונים: פרווה, טבעוני, ללא גלוטן וכולי. השתדלנו לתת מענה לכולם".

- אתן מרגישות בבלוגים שלכן את "הפרעות האכילה" השונות של העידן הזה?

"כן. כשאני מעלה בבלוג משהו ללא גלוטן אנשים ישר כותבים לי, 'איזה יופי'. כל הזמן מבקשים תחליפים".

- הייתן אומרות שזה הרוב?

ליכטנשטט: "יש פה שאלה אחרת - מי קורא בלוגים. בין קוראי הבלוגים יש הרבה טבעוניים, כן. אם יש ביצים במתכון מבקשים תחליפים. לא תמיד יש".

- מעייף קצת, לא? היום כל מתכון צריך לספק בכמה גרסאות: טבעונית, ללא גלוטן, פרווה וכולי.

"ליכטנשטט: "אני פתרתי את זה עם לשונית טבעונית, ומי שרוצה טבעוני שייכנס לשם".

לוין: "אני משתגעת מזה לפעמים. שואלים אותי, למשל, איך עושים מקרונים טבעוניים (מקרון מבוסס על קציפת חלבונים ועל אבקת שקדים). לא עושים. או איך עושים עוגת גבינה פרווה ואיך עושים עוגת בננות ללא בננות. שמעת דבר כזה? אל תעשה. קח מתכון אחר. אני לא מצליחה להבין, אתה לא קורא את המתכון? אתה לא רואה שזה עוגת בננות? אתה חייב להכין דווקא עוגת בננות בלי בננות? אפרת גרמה לי להסתכל על זה בחיוך".

ליכטנשטט: "לפני כמה שבועות העליתי פוסט של עוגת בננות ושוקולד. מישהי כתבה לי, 'אני לא אוהבת בננות ולא אוהבת שוקולד; מה את אומרת, כדאי להכין את העוגה?'. עניתי לה, 'עדיף שלא', כי את יכולה לצפות את התוצאה. היא לא תאהב את העוגה, אז למה לעשות אותה? תבחרי עוגה אחרת. אם אתה לא אוהב את רוב החומרים במתכון, אל תעשה אותו".

- מה הקוראים שלכן הכי אוהבים?

ליכטשנטט: "עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד צ'יפס, בחושה שוקולד, שמרים שוקולד ופונדנט שוקולד".

תגידי, אז מה את עושה כל היום?

"להתחיל לפרט?".

מתכונים

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד

חומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): לעוגה - 300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום כהה, 200 מ"ל (1 כוס) שמן, 3 ביצים, קורט מלח, 150 גרם (1 כוס 1 כף) קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית אבקת נס קפה, 150 גרם (כוס וחצי) קוקוס טחון, 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.

לקרם - 75 גרם שוקולד מריר, כפית אבקת נס קפה, 80 מ"ל (שליש כוס) חלב/חלב סויה.

הכנה: העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. בקערה גדולה שמים יחד סוכר, שמן, ביצים ומלח, וטורפים במטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קפה וקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.

הקרם - בקערה נפרדת ממיסים שוקולד, קפה וחלב. מעבדים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או על בן מארי. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים את תערובת העוגה אל תוך התבניות ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או מרית יוצרים דוגמת שיש; אופים במשך 40-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. שומרים אותן בטמפרטורת החדר, עטופות, עד 3 ימים.

פונדנט שוקולד (ללא גלוטן)

חומרים (ל-6 מנות אישיות): 20 גרם חמאה רכה מאוד לשימון, 3 כפיות סוכר לציפוי הכלים, 200 גרם שוקולד מריר קצוץ, 100 גרם חמאה, 30 מ"ל (2 כפות) אספרסו מוכן, או 1 כפית גדושה נס קפה איכותי מומס ב-2 כפות מים חמים, 2 ביצים, 2 חלמונים, 1 כף קורנפלור, 100 גרם (חצי כוס) סוכר, רבע כפית מלח, 25 גרם (רבע כוס) אגוזי פקאן טחונים, אבקת סוכר לקישוט.

הכנה: מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים את התבניות האישיות בחמאה רכה, מפזרים מעט סוכר ומצפים את התחתית ואת הדפנות. ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל. מעבדים בפולסים של 30 שניות במעבד מזון או על בן מארי. מוסיפים אספרסו לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר ומלח במשך 5-4 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ואוורירית.

מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת כמעט אחידה.

מוסיפים את האגוזים הטחונים וממשיכים לקפל בעדינות עד שהתערובת אחידה. ממלאים את התבניות האישיות בתערובת הפונדנט עד לכשלושה רבעים מגובה התבנית. אופים במשך כ-10 דקות, עד שהפונדנט תופח מאוד אך עדיין רוטט מעט במרכז. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים מיד. אפשר להשאיר את הפונדנטים לא אפויים במקרר עד 5 ימים (עטופים היטב) או להקפיא אותם עד שבועיים.

לגרסת פרווה: ממירים את החמאה ב-75 גרם שמן קוקוס, וגם את התבניות משמנים בשמן קוקוס.

עוד כתבות

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

הוא אחד המנכ״לים הוותיקים בת"א, אבל השנה הוא הרוויח יותר מאי פעם

הזינוק במחיר מניית השבבים טאואר, מגיע גם לכיסו של המנכ"ל הוותיק, ראסל אלוונגר, שנהנה אשתקד משכר בעלות שנתית של מעל 15 מיליון דולר ● בכך, הוא ניצב בצמרת מקבלי השכר בבורסה בת"א, שני רק למנכ"ל טבע

אילו שתי שכונות בתל אביב רשמו זינוק דו-ספרתי במחירי הדירות?

הבנקים ביקשו השבוע להכריז על נוחי דנקנר כפושט רגל - עם אילו הגבלות הוא יתמודד אם זה אכן יקרה? וגם: איזה שיא שברה השבוע סנדיסק שנסחרת במדד S&P 500? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

שינוי מדרגות המס / אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכירים שיקבלו תוספת של מאות שקלים בתלוש השכר

כניסתן לתוקף של מדרגות השכר החדשות מובילות לכך שעובדים רבים ישלמו פחות מס, ואף חלקם יקבלו החזר רטרואקטיבי • השינוי יחול על כל העובדים שמרוויחים יותר מ-16,150 שקלים

סמל ליאם בן חמו ז''ל

הותר לפרסום: סמל ליאם בן חמו ז"ל נפל בדרום לבנון

תוך יממה עגנו בישראל שתי אוניות ענק ונחתו מספר מטוסי מטען, שהכילו ציוד צבאי לצה"ל ● שני לוחמים נפצעו בינוני ו-10 נוספים נפצעו קל מהפגיעה הישירה של רחפן נפץ הבוקר בשומרה ● מאות ק"מ מישראל: כוחות צה"ל השתלטו על המשט לעזה ● הבקשה של ישראל מטראמפ: הגבלת ניסיונות המו"מ עם לבנון לעוד שבועיים בלבד ● עדכונים שוטפים

אורלי עדס, מנכ''לית ועדת הבחירות המרכזית / צילום: דוברות הכנסת

אחרי 15 שנה: מנכ"לית ועדת הבחירות אורלי עדס תפרוש מתפקידה

עדס, שמכהנת מאז 2010 והובילה מאז שבע מערכות בחירות, תסיים את תפקידה ביולי ● יו"ר הוועדה, השופט נעם סולברג, הפציר בה להישאר אך היא דחתה את הבקשה ● הבוקר דווח כי לפני מספר חודשים סולברג ביקש לקצוב את כהונתה, אך נשיא המדינה יצחק הרצוג התערב כדי למנוע פגיעה בתפקוד הוועדה

אלון דרור / צילום: יונתן בלום

גר במשאית שלוש שנים, היה שותף של מנכ"ל גוגל לשעבר - ורוצה להתחרות בענקיות הביטחון

אלון דרור התגייס לתלפיות אבל ביקש להיות לוחם, ובהמשך זכה בפרס ביטחון ישראל על פרויקט גילוי מנהרות ● אחרי תחנה בסטנפורד הוא חבר לשותפות עם מנכ"ל גוגל לשעבר, אלא שאז חיפש "משהו עם אימפקט" ● חברת קלע שייסד פיתחה פלטפורמה שמאחדת טכנולוגיות ביטחוניות שונות למערך קטלני ● פרויקט 40 עד 40

צילום: AP, Pakistan Prime Minister Office, Vahid Salemi, רויטס, ZUMA Press Wire, ויקיפדיה, Meghdad Madadi

ממשטר דתי למשטר צבאי: השינוי שמתרחש מתחת לרדאר בצמרת האיראנית

בזמן שהעולם מנסה להבין מי באמת מחזיק במושכות בטהרן, יש מי שבטוחים שהוואקום השלטוני שהותיר מותו של חמינאי האב שינה את פניה של איראן לעד ● היורש המיועד מוג'תבא נותר בצללים, ומאפשר למשמרות המהפכה להשתלט על הכלכלה ועל מוקדי הכוח ● המומחים ממפים את השחקנים שמושכים בחוטים ומסמנים: "איראן עוברת משלטון חכמי הלכה לדיקטטורה צבאית רצחנית"

אוניית ZIM DIAMOND בנמל המפרץ / צילום: אריאל ורהפטיג

עסקת צים מתקדמת שלב נוסף: בעלי המניות אישרו ברוב גדול

בעלי המניות של חברת התובלה הימית אישרו הלילה את מכירתה ● הפג לויד רוכשת את צים יחד עם קרן פימי, שתקבל את החלק הישראלי של הפעילות ● העסקה מתבצעת לפי שווי של 4.2 מיליארד דולר לצים

זאבים בצ'רנוביל / צילום: Reuters, Vasily Fedosenko

40 שנה אחרי, האם אסון צ'רנוביל נגמר?

התאונה הגרעינית הגדולה שהתרחשה באפריל 1986 בצפון מערב אוקראינה עדיין משמשת מושא למחקר של מדענים מתחומים שונים ● מה מצא המחקר הישראלי על הניצולים שעלו לארץ, מדוע הג'וקים לא עמדו בציפיות ואיך משמשים נתונים מהאזור את שני הצדדים בוויכוח על הקמת כורים גרעיניים חדשים ● וגם: כטב"מ רוסי אחד הראה שהאירוע כנראה לא הסתיים

כך הפך הפרוטקשן למנהל העבודה בשטח / צילומים: Shutterstock

"לאשתך יש רכב כחול יפה, חבל שהיא תעשה תאונה": כך הפך הפרוטקשן למנהל העבודה בשטח

באמצעות איומים אלימים, הטיית מכרזים והשתלטות עוינת על חברות לגיטימיות, ארגוני הפשיעה הפכו לשותפים סמויים בבניית הארץ ● דוח מבקר המדינה חשף השבוע את היקף התופעה, ובענף מזהירים: "בסוף העבריינים ישתלטו על התחום" ● המדינה מנסה להיאבק בעזרת חקיקה מחמירה, יחידות עילית שפועלות במסווה בלב אתרי הבנייה ושימוש בכלים מנהליים לחניקת המנגנון הכלכלי ● גלובס צולל אל העדויות

אילוסטרציה: Shutterstock

היכונו לירידה דרמטית בשווקים: האזהרה של המשקיע הפסימי

הכלכלן הוותיק גארי שילינג, שהיה בין הבודדים שחזו את המשבר הפיננסי של 2008, בטוח שארה"ב בדרך למיתון ולקריסה בשוק המניות ● אלו הסיבות שבגללן הוא כל כך פסימי - ולא בפעם הראשונה

חנויות להשכרה ברחוב דיזנגוף. ''ניתנו הקלות לעסקים'' / צילום: מאיה לוין

רחוב דיזנגוף מתרוקן: "מחירי השכירות של חנויות צנחו ב־10%־20% תוך שנתיים"

אחד מרחובות המסחר הבולטים של תל אביב משנה את פניו, ולפחות בחלקים ממנו נרשמת ירידה משמעותית בביקוש לשכירות ● המלחמה, חוסר היציבות הפוליטי ושינוי העדפות הצרכנים דוחפים את השינוי, שכרגע מתבטא בחנויות ריקות

בתים על שפת המצוק בארסוף / צילום: איל יצהר

מצוקי החוף בסכנת קריסה: "התרחיש שאדם ייפול קיים תמיד"

קריסות מצוקים שאירעו לאחרונה בנתניה ובהרצליה מזכירות שרבע מקו החוף של ישראל מצוי בסכנה להידרדרות ● הרשויות המקומיות אחראיות לפתרונות הגנה על המצוק, אך אין להן תקציב ייעודי לכך

מטוס של ספיריט איירליינס / צילום: ap, David J. Phillip

המלחמה דחפה את ספיריט לקצה: חברת הלואו קוסט האמריקאית מפסיקה לפעול

חברת הלואו קוסט האמריקאית ספיריט איירליינס תפסיק את פעילותה לאחר 34 שנות פעילות ● הקריסה של החברה מגיעה לאחר הפסדים של יותר מ-2.5 מיליארד דולר וזינוק בעלויות הדלק הסילוני בעקבות המלחמה באיראן

חידוש רצפות בשדרת הכוכבים של הוליווד / צילום: Shutterstock

דלויט הביאה ראיות מרשיעות: לתעשיית הבידור כבר לא משנה התוכן

שני דוחות שפורסמו לאחרונה חושפים מהפך בתעשיית המוזיקה: אלגוריתמים של בינה מלאכותית מנפחים האזנות וגוזלים תמלוגים מאמנים בשר ודם ● במקום להכתיב טעם, הוליווד נכנעת לאלגוריתם ומנסה להדהד את מה שהקהל ממילא צורך בפורמט של 15 שניות

וול סטריט. המשקיעים לוקחים ברצינות את מחקרי החברה / צילום: ap, Seth Wenig

אנליסט בהורמוז ותחזיות אימה: חברת המחקר המסתורית שמטלטלת את השוק

עם דוח ויראלי שחוזה אבטלה המונית בשל הבינה המלאכותית, הצליחה חברת המחקר סיטריני למחוק מיליארדי דולרים משווי חברות הענק בוול סטריט ● בזמן שהשפעתה הולכת וגדלה, יש התוהים אם מדובר בניסיון מתוחכם של גופים מוסדיים להזיז את השווקים לטובתם

מטוס שניזוק במלחמת העולם השנייה. צריך לשאול מה קרה דווקא למטוסים שלא שבו / צילום: Reuters, IMAGO

התעלמות ממפסידים היא ביטחון מדומה: ההטיה שגורמת למשקיעים להסתנוור

"הטיית השורד" היא נטייה להסיק מסקנות מאלה ששרדו והצליחו, בלי ללמוד ממי שנכשלו ונעלמו ● בשווקים, הבעיה חריפה במיוחד: המשקיעים שמים את הכסף על רולטה רוסית, רק שהם משוכנעים שיש פה אסטרטגיה או מומחיות ● בשטח, סיכון אמיתי אינו נמדד במספר הפעמים שבהן משקיע הרוויח, אלא בשאלה האם הוא יכול להרשות לעצמו את הפעם האחת שבה האקראיות לא תעבוד ● הסיכונים בשווקים - כתבה ראשונה בסדרה

דנה ביטון לב עמי, מנכ''לית BUYME / צילום: ליאור שליק

אחרי עסקת הפניקס: דנה ביטון לב עמי מונתה למנכ"לית BUYME

המינוי מגיע מיד לאחר אישור מכירת 65% מ־BUYME לקבוצת הפניקס בכמיליארד שקל ● ביטון לב עמי, מנכ"לית קבוצת TLC שממנה צמחה החברה, תוביל אותה תחת הבעלות החדשה

כוונת חכמה של סמארט שוטר. מותקנת על רובה סער / צילום:  Smart Shooter

החברות שנותנות מענה טקטי לרחפני הנפץ של חיזבאללה

הם עולים מאות דולרים בודדים בעלי אקספרס וחסינים לשיבוש: רחפני הסיב של חיזבאללה הפכו לאיום ממשי ● בזמן ש"אור איתן" מתעכבת ורחפני התקיפה סובלים ממחסור בתקציב, שורה של סטארט־אפים ישראלים מנסה לספק מענה טקטי לאיום שחומק מהביטחוניות הגדולות

בניין אמפא בהרצליה / צילום: יהונתן גולן

האם בניין יכול להיות עצמאי אנרגטית?

טכנולוגיות אגירה של חשמל הופכות את הבניינים לשחקנים אקטיביים בשוק האנרגיה ● בינתיים האגירה מתאימה יותר לבנייני משרדים ● בניין אמפא בהרצליה יהיה חסין מפני הפסקות חשמל ואף יוכל לחסוך 10% מההוצאה