גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ספר הקונדיטוריה שהפך ללהיט ונמכר במהירות באינטרנט

הבלוגריות נטלי לוין (עוגיו.נט) ואפרת ליכטנשטט (אז מה את עושה כל היום), הוציאו יחד ספר בהוצאת כתר ■ הספר הפך ללהיט ברשת, וכל המהדורה נמכרה באינטרנט עוד לפני שיצא לחנויות. מהודרה שנייה בדרך

נטלי לוין  ואפרת ליכטנשטט / צילום: מתוך הספר המתוק בהוצאת כתר
נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט / צילום: מתוך הספר המתוק בהוצאת כתר

בחדר המדרגות של בניין הדירות ברמת גן פשט ריח אפייה חזק. קיוויתי שמוצאו בקומה חמש, בביתה של נטלי לוין, בעלת בלוג הקונדיטוריה עוגיו.נט. תקוותי התגשמה. על השולחן בפינת האוכל עמדה צנצנת עם עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז שזה עתה יצאו מהתנור, ולצדה עוגת קפה עם קוקוס ושוקולד - שני מתכונים נפלאים שמופיעים בספרה החדש, "הספר המתוק" (הוצאת כתר), שכתבה יחד עם אפרת ליכטנשטט. גם ליכטנשטט היא בלוגרית, ולבלוג שלה יש השם הכי חינני ונשי בעולם: "אז מה את עושה כל היום".

הספר - שעם הפרסום על צאתו לאור לפני כחודש, בבלוגים של השתיים - הפך ללהיט ברשת. בתוך פחות מחודש נמכרה המהדורה הראשונה שלו. לחנויות הוא יצא בשבוע הקרוב, ונראה כי גורל המהדורה השנייה יהיה זהה לראשונה; היא תיחטף כמו העוגיות הנימוחות שמונחות על השולחן לפניי וריחן לא נותן לי מנוח.

אני אוהבת את התפיסה השוויונית שעומדת מאחורי הדבר הזה שנקרא בלוג (לכל אחד יש במה, מי שטוב יש לו קהל, ואולי אפילו יצליח להוציא את לחמו מזה, אם יחפוץ בכך) ומחבבת מאוד את הבלוגים של לוין ושל ליכטנשטט, שבמונחים ישראליים נחשבים למוצלחים ולמצליחים (ללוין יש מאתיים אלף כניסות בחודש וכשישים אלף עוקבים בפייסבוק; לליכטנשטט יש 17 אלף עוקבים בפייסבוק וכשישים אלף כניסות).

קלאסיקה עם שינויים

את הבלוג של לוין אני פוקדת בגלל עושר המתכונים (כמעט אין מאפה שאין לי עבורו מענה בו), הרצינות והמקצוענות שמופגנים בו. על הבלוג של ליכטנשטט אני חולה בגלל הפוסטים המדליקים, הקלילים ומלאי ההומור, בגלל המתכונים הנכונים שמדברים בשפה שלי, אבל בעיקר בגלל צילומי האוכל המפתים ומעוררי ההשראה. ליכטנשטט הירושלמית מגיעה לאוכל ממקום של עיצוב, והדבר ניכר בכל פריים ופריים שלה. חומרי הגלם הם אובייקטים עבורה. "האוכל הוא רק תירוץ בשבילי", צחקה בפגישתנו השבוע. לוין היא קונדיטורית שעבדה במסעדות מובחרות ומפתחת מתכונים מוכשרת.

וזאת גם חלוקת העבודה ביניהן בספר: לוין אחראית על המתכונים, על הכנתם ועל הגשתם, ליכטנשטט אמונה על הצילומים ועל העיצוב המוקפד. וכפי שניתן היה לשער, פני הספר כפני הבלוגים. אסופת מתכונים - חדשים וישנים, בדרגות קושי שונות, מעוגות מהירות, עבור בעוגיות, במאפי שמרים, בקינוחים אישיים, בטארטים, בחטיפים ובממתקים, ועד עוגות וואו. כולם מצולמים באופן מינימליסטי, גרפי מאוד, באור יום טבעי, עם מינימום סטיילינג. הספר כולל טבלת מידות, משקלים והמרות שימושית, איורים מתוקים וברורים למאפים שדורשים הדרכה (כמו קיפול בצק עלים למילפיי) וכפולת צילומים מדליקה המספקת הצצה אל מאחורי הקלעים של העבודה על הספר ("צילומים שהתאפקנו לא לעלות לאינסטגרם", הן צוחקות).

הן נפגשו בבלוגוספירה, "קהילת בלוגים הנוצרת על-ידי קישורים והפניות לבלוגים אחרים, כך שנוצר מעבר מבלוג אחד לאחר ומתגבשת הבלוגוספירה", בתרגום ויקיפדיה. זה קרה לפני שנתיים. לוין כבר הייתה בעלת עוגיו.נט (שעלה ב-2009) ושימשה כעורכת משנה של ערוץ האוכל בנענע10. ליכטנשטט, שהייתה בעלת בלוג טרי, כתבה תגובה בעוגיו.נט ("זאת אחת הדרכים להפיץ ולקדם את הבלוג שלך בתחילת הדרך", היא מסבירה). לוין נכנסה לקישור שהשאירה ליכטנשטט ואורו עיניה.

"נגלה לפניי עולם חדש שלא פגשתי בבלוגים אחרים", משחזרת לוין. "אני לא מכירה מישהו שמעצב כל-כך נקי וכותב בכזה חן. זה הרגיש לי כמו מקום אמיתי ומאוד נעים להיות בו. אפילו שאני בקושי מבשלת, מאוד אהבתי את המתכונים של אפרת. יש בהם משהו מיוחד ומעניין. למתכונים ברשת נטייה לחזור על עצמם, ואצל אפרת היה משהו מרענן. מיד הצענו לה להצטרך לצוות הכותבים של נענע10". אט-אט הן הפכו לחברות ואת החברות הפכו לשותפות מקצועית.

- מהו הקו המנחה אתכן בבחירת המתכונים לבלוגים?

ליכטנשטט: "אנחנו באות ממקומות שונים. אצל נטלי תמצאי מתכונים פשוטים לצד מתכונים מאוד מורכבים. אצלי הקונדיטוריה מאוד בסיסית. להבדיל מנטלי, אני לא ממציאה או מפתחת מתכונים. אני בוחרת מתכונים מבלוגים שאני אוהבת, מנסה כמה פעמים ומתאימה אותם לחומרי הגלם שיש בארץ, לקמח מלא וכולי. אם המתכון מושלם אז אני מצטטת אותו כמו שהוא. אני בוחרת מתכונים מקוריים (למשל, לחם ללא קמח, סלט אבטיח, עוגיות ג'ינג'ר, עוגת עגבניות) וחדשניים, עם עדיפות לבריאים, אבל לא תמיד - ויותר מכול, חשוב לי שיהיו פוטוגניים, שיהיה לי כיף ומאתגר לצלם אותם. לכן אבחר הרבה פעמים להכין סלט ופחות עוגה בחושה. הרבה פעמים אני מצלמת חומרי גלם, יוצרת מהם מעין תבנית, ולא תמיד מוצר מוגמר".

לוין: "אני אוהבת לפתח מתכונים שיש בהם שילובי טעמים מעניינים. אני אוהבת לקחת מתכונים קלאסיים ולתת להם טוויסט עדכני. למשל, סנט אונורה עם לימון ועם פטל. זו עוגה צרפתית קלאסית שהכנסתי בה שינויים שלי, כך שהדבר היחיד שנותר בה בסופו של דבר הוא הצורה הסופית".

עולם ישן, עולם חדש

- אתן נראות לי חזקות ברשת, מדברות על בוריה את שפת העולם החדש. למה בעצם להוציא ספר, שזה עולם ישן?

ליכטנשטט: "קודם כול אני זקנה, ואני הכי עולם ישן".

לוין: "מילדות היה לי חלום להוציא ספר. כנערה כתבתי שירים וסיפורים. עברו הרבה שנים מאז, וככל שהבלוג התקדם והתפתח, ועלו שאלות של קוראים למה אני לא מוציאה ספר. הבנתי שהספר שתמיד חלמתי להוציא יהיה כנראה ספר מתכונים. זה הרגיש הכי טבעי בעולם. אלה שני דברים שונים, שיכולים וצריכים להתקיים זה לצד זה, הם חיים בסינרגיה".

לוין: "מכיוון שאלה מוצרים משלימים היה לי חשוב להביא בספר מתכונים חדשים ולא לעשות קופי פייסט למתכונים מהבלוג. רציתי שיהיה בו משהו אקסטרה. פרויקט חדש".

ליכטנשטט: "ספר זה משהו יותר רגשי. זה מוצר שאתה קונה מתנה. יש בו חוויה של דפדוף, ובמיוחד בספר שלנו, שהוא לא רק ספר מתכונים, אלא גם ספר עיצוב".

- ובכל זאת יש בו כמה קלאסיקות מהבלוג; עוגת הקוף קייק למשל.

לוין: "יש בו פיתוחים של כמה קלאסיקות. עוגת הקוף קייק הא עוגת שוקולד עם מרנג שהכנתי לרון קופמן, חבר משפחה. היא אחת העוגות הכי מזוהות עם הבלוג שלי, המון-המון אנשים הכינו אותה. בספר הוצאתי ממנה את הגלוטן והיא הפכה לכשרה לפסח. בספר גם שמנו דגש על תיוג המתכונים: פרווה, טבעוני, ללא גלוטן וכולי. השתדלנו לתת מענה לכולם".

- אתן מרגישות בבלוגים שלכן את "הפרעות האכילה" השונות של העידן הזה?

"כן. כשאני מעלה בבלוג משהו ללא גלוטן אנשים ישר כותבים לי, 'איזה יופי'. כל הזמן מבקשים תחליפים".

- הייתן אומרות שזה הרוב?

ליכטנשטט: "יש פה שאלה אחרת - מי קורא בלוגים. בין קוראי הבלוגים יש הרבה טבעוניים, כן. אם יש ביצים במתכון מבקשים תחליפים. לא תמיד יש".

- מעייף קצת, לא? היום כל מתכון צריך לספק בכמה גרסאות: טבעונית, ללא גלוטן, פרווה וכולי.

"ליכטנשטט: "אני פתרתי את זה עם לשונית טבעונית, ומי שרוצה טבעוני שייכנס לשם".

לוין: "אני משתגעת מזה לפעמים. שואלים אותי, למשל, איך עושים מקרונים טבעוניים (מקרון מבוסס על קציפת חלבונים ועל אבקת שקדים). לא עושים. או איך עושים עוגת גבינה פרווה ואיך עושים עוגת בננות ללא בננות. שמעת דבר כזה? אל תעשה. קח מתכון אחר. אני לא מצליחה להבין, אתה לא קורא את המתכון? אתה לא רואה שזה עוגת בננות? אתה חייב להכין דווקא עוגת בננות בלי בננות? אפרת גרמה לי להסתכל על זה בחיוך".

ליכטנשטט: "לפני כמה שבועות העליתי פוסט של עוגת בננות ושוקולד. מישהי כתבה לי, 'אני לא אוהבת בננות ולא אוהבת שוקולד; מה את אומרת, כדאי להכין את העוגה?'. עניתי לה, 'עדיף שלא', כי את יכולה לצפות את התוצאה. היא לא תאהב את העוגה, אז למה לעשות אותה? תבחרי עוגה אחרת. אם אתה לא אוהב את רוב החומרים במתכון, אל תעשה אותו".

- מה הקוראים שלכן הכי אוהבים?

ליכטשנטט: "עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד צ'יפס, בחושה שוקולד, שמרים שוקולד ופונדנט שוקולד".

תגידי, אז מה את עושה כל היום?

"להתחיל לפרט?".

מתכונים

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד

חומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): לעוגה - 300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום כהה, 200 מ"ל (1 כוס) שמן, 3 ביצים, קורט מלח, 150 גרם (1 כוס 1 כף) קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית אבקת נס קפה, 150 גרם (כוס וחצי) קוקוס טחון, 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.

לקרם - 75 גרם שוקולד מריר, כפית אבקת נס קפה, 80 מ"ל (שליש כוס) חלב/חלב סויה.

הכנה: העוגה - מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. בקערה גדולה שמים יחד סוכר, שמן, ביצים ומלח, וטורפים במטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קפה וקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.

הקרם - בקערה נפרדת ממיסים שוקולד, קפה וחלב. מעבדים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או על בן מארי. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים את תערובת העוגה אל תוך התבניות ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או מרית יוצרים דוגמת שיש; אופים במשך 40-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. שומרים אותן בטמפרטורת החדר, עטופות, עד 3 ימים.

פונדנט שוקולד (ללא גלוטן)

חומרים (ל-6 מנות אישיות): 20 גרם חמאה רכה מאוד לשימון, 3 כפיות סוכר לציפוי הכלים, 200 גרם שוקולד מריר קצוץ, 100 גרם חמאה, 30 מ"ל (2 כפות) אספרסו מוכן, או 1 כפית גדושה נס קפה איכותי מומס ב-2 כפות מים חמים, 2 ביצים, 2 חלמונים, 1 כף קורנפלור, 100 גרם (חצי כוס) סוכר, רבע כפית מלח, 25 גרם (רבע כוס) אגוזי פקאן טחונים, אבקת סוכר לקישוט.

הכנה: מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים את התבניות האישיות בחמאה רכה, מפזרים מעט סוכר ומצפים את התחתית ואת הדפנות. ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל. מעבדים בפולסים של 30 שניות במעבד מזון או על בן מארי. מוסיפים אספרסו לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר ומלח במשך 5-4 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ואוורירית.

מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת כמעט אחידה.

מוסיפים את האגוזים הטחונים וממשיכים לקפל בעדינות עד שהתערובת אחידה. ממלאים את התבניות האישיות בתערובת הפונדנט עד לכשלושה רבעים מגובה התבנית. אופים במשך כ-10 דקות, עד שהפונדנט תופח מאוד אך עדיין רוטט מעט במרכז. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים מיד. אפשר להשאיר את הפונדנטים לא אפויים במקרר עד 5 ימים (עטופים היטב) או להקפיא אותם עד שבועיים.

לגרסת פרווה: ממירים את החמאה ב-75 גרם שמן קוקוס, וגם את התבניות משמנים בשמן קוקוס.

עוד כתבות

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי הקריסה: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"אחד הרוכשים איראני לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת גארדנט הלת' תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם