גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מרדכי אלבוים, מבעלי המניות בב.יאיר, ואחיו איימו עליי"

מרדכי אלבוים רכש מהמדען אמיר טבעון מפעל לתרופות טבעיות ■ לטענת טבעון, האחים אלבוים הפעילו עליו לחץ כבד ואיומים, בניסיון להשתלט על העסק ולהימנע מלקיים הסכמים ■ אלבוים: "טבעון הוא נוכל שהשתלט על נכס של אחי"

ב-28 במאי חשפה המשטרה כי היא חוקרת חשד לפיו ראשי חברת הנדל"ן הציבורית ב. יאיר, יאיר ויורם ביטון, הלבינו עשרות מיליוני שקלים עבור ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל. בהמשך, נעצר גם סנגורה של החברה, עו"ד רונאל פישר, בין היתר בחשד למעורבות במעשים.

החקירה עודנה מתנהלת, אך ללא קשר אליה הגיע בימים האחרונים לידי "גלובס" מידע, לפיו בעל מניות נוסף בחברה, איש העסקים החרדי מרדכי (מוטי) אלבוים, מעורב לכאורה בפרשה אחרת.

אלבוים, שמחזיק 10% מחברת הנדל"ן ב. יאיר, ניהל בעבר מאבק מוצלח נגד השכר הגבוה של בעלי השליטה ממשפחת ביטון והביא לכך שעלות העסקתם השנתית של בני המשפחה תעמוד על 4.3 מיליון שקל לפני מענקים - פחות ממחצית השכר לו היו זכאים בעבר.

ב-26 באוגוסט הוציאה שופטת בית משפט השלום בירושלים, מיכל שרביט, צו למניעת הטרדה מאיימת נגד אלבוים ונגד אחיו, דב שמואל אלבוים. זאת, לבקשתו של אמיר טבעון, הבעלים של חברת טבעון ביוטק, בעלת מפעל באזור התעשייה גוש עציון.

השופטת קבעה כי בהתאם לחוק למניעת הטרדה מאיימת אסור לאחים אלבוים להטריד את טבעון, לאיים עליו, ליצור עמו קשר בעל-פה או בכתב ולהימצא במרחק של פחות מ-150 מטר מדירתו בבית-שמש או ממפעל טבעון ביוטק בפארק התעשייה גוש עציון. יומיים לאחר מכן בוטל הצו, לאחר שהאחים אלבוים התחייבו שלא להתקרב לטבעון.

בדיון שהתנהל בבית המשפט, תיאר טבעון, מדען העוסק בפיתוח תרופות טבעיות ומיוצג בידי עו"ד אורן וינברג, את הסיבות שבגללן פנה לבית המשפט בבקשה להרחיק ממנו את האחים אלבוים.

לדברי טבעון, דב אלבוים רכש ממנו את העסק לתרופות טבעיות, שאותו הקים וניהל במשך 8 שנים. בהמשך, טען טבעון, הפעילו עליו האחים אלבוים לחץ כבד שכלל איומים ויותר, בניסיון להשתלט על העסק ולהימנע מלקיים הסכמים שנחתמו ביניהם.

"הולכים בצורה לא משפטית"

"אלבוים קנה את הפעילות של העסק כאשר בין התנאים שלנו היה כי בהמשך הזמן ייערכו חוזים שונים, אם אני אצליח לתת כל מיני פיתוחים שיכניסו לו מיליונים, וכך אכן היה", תיאר טבעון.

לדבריו, "את כל תמצית החיים שלי שמתי בעסק הזה. בחודשים האחרונים כל השלבים של החוזה התחילו להתממש, והרגשתי אי-שביעות-רצון מבחינתו ולחץ אדיר עליי שדב אלבוים לא רוצה לקיים את החוזה, אבל הוא מחויב לחוזה, וקיבל מיליוני שקלים כתוצאה מהפיתוחים, וזה מוכח בחשבוניות".

לדברי טבעון, בהמשך אלבוים סבל ממצוקה תזרימית בעסקיו, והוא קיים את החוזה והחזיר לו את העסק. ואולם, לטענת טבעון, בהמשך, "דב אלבוים התחיל להפעיל עליי מכבש לחצים נורא... הוא התחיל לאיים עליי, אמר שאני משחק עם החיים שלי ועם חיי ילדיי, אם לא אתן לו כספים. זה מוסרט, מוקלט. אחר-כך יצאנו החוצה לנשום אוויר, הוא אחז בגרון שלי, בצוואר שלי, התחיל לטלטל אותי, הבן שלי בא והפריד, והגיעה משטרה".

בהמשך, תיאר טבעון איך נכנס לכאורה מרדכי אלבוים לתמונה: "אח שלו, מוטי אלבוים, הוא הזכיין החרדי, מהעליתה של חסידות בלעז. הוא התקשר אליי ואמר שהוא רוצה עוד כספים, ושזה לא בסדר, ואם הם לא יקבלו עוד כסף, הם יוכיחו שהם בעלי הבית ויזרקו אותי החוצה. אמרתי לו שזה לא מקובל עליי, ואם יש דין ודברים, המקום שמקובל לבני אדם להתדיין בו הוא בית המשפט".

עוד אמר טבעון כי לאחר שהוא לא נענה לתכתיבי האחים, התקשר אליו מרדכי אלבוים ואמר לו: "אוקיי, נגמרו המשחקים, נגמרו ההצעות הנחמדות, עכשיו אנחנו הולכים לטפל בך בכל אמצעי שהוא. אני יודע את דרכי הפעולה שלהם, אני יודע שהם הולכים בצורה משפטית, אבל גם בצורה לא משפטית".

"ניסיון השתלטות על נכס"

מרדכי אלבוים מסר בתגובה כי "אמיר טבעון הוא נוכל שהשתלט על נכס של אחי, דב אלבוים, שאינו שייך לו. טבעון פרץ למפעל ולקח סחורה לא לו. הוא ניסה באופן חמור לבצע את המעשה ללא מפריע, ולכן הלך לבית משפט וסיפר סיפור כאילו מאיימים עליו ושהוא מנסה להרחיק אותנו מעליו. טבעון לא סיפר שאנחנו בעלי המפעל האמיתיים".

עוד מסר אלבוים כי "בתחילה קיבל טבעון צו הרחקה במעמד צד אחד, אבל כעבור יומיים התקיים דיון במעמד שני הצדדים, ובית המשפט גער בו על כך שלא סיפר שהמפעל שייך לאחי. בסופו של דבר ביטל בית המשפט הצו. היום הגשנו תביעה לפינוי וסילוק ידו מהמפעל. הוא שירבב את שמי לסיפור הזה ללא סיבה".

המוצר שבמחלוקת: תרסיס פלא להרזיה

במקביל להגשת הבקשה להוצאת צו הרחקה נגד האחים אלבוים הגישה מוריה טבעון, בתו של אמיר טבעון, לבית המשפט המחוזי בירושלים תביעה נגד חברת "טונר פרינט" של דב אלבוים.

בתביעה מבקשת טבעון מבית המשפט כי יורה על אכיפת הסכם המכר, שעליו היא חתמה לטענתה עם דב אלבוים, וכי יירשם כי החברה שלה היא בעלת הזכויות הבלעדית בכל הנכסים והציוד של מפעל "טבעון ביוטק", ולא החברה של אלבוים.

לפי פרסומי באתר החברה, "טבעון ביוטק" הינו אחד המפעלים הוותיקים והגדולים בישראל לייצור תרופות טבעיות, ובקרת האיכות של טבעון ביוטק נחשבת מהמחמירוות ומהמוקפדות ביותר.

"טבעון ביוטק התפרסמה רבות בגלל דיאטת התרסיס המהפכנית שלה, אולם במהלך השנים פיתחה פורמולות הרזיה מוצלחות נוספות שהביאו לשינויים דרמטיים בחייהם של צרכנים רבים", נכתב באתר החברה.

לפי התביעה של טבעון, ב-2011 החכירה "טבעון ביוטק" לחברה של אלבוים את זכויות השימוש בפורמולה לייצור תרסיס ההרזיה. עיקר המחלוקת בין הצדדים היא סביב הצלחתו של מוצר זה.

לטענת טבעון, בהסכם שנחתם ב-2011 בין הצדדים (הסכם הפורמולה) הותנה והוסכם כי "והיה ויוכח בפועל כי דיאטת התרסיס הינה 'פורמולת פלא', ותכניס סך מכירות שלא יפחת מכ-2 מיליון שקל עד סוף שנת 2013 - תקבל מוריה טבעון כ-50% מפעילות ושווי ממוני מכאן ולהבא של מפעל 'טבעון ביוטק', הנמצא ברשות חברת 'טונר פרינט'".

לדברי טבעון, כאמור בהסכם הפורמולה, הניב תרסיס ההרזיה לנתבעת הכנסות העולות על 4 מיליון שקל. "הצלחת התרסיס הניבה ל'טונר פרינט' ולמוצרים האחרים מבית 'טבעון ביוטק' פרסום, הכרה וחשיפה נוספת גם למוצריה האחרים".

לפי התביעה, לפיכך, חברת "טונר פרינט" של אלבוים חייבת, בהתאם להסכם, להעביר לידי מוריה טבעון מחצית הזכויות במפעל "טבעון ביוטק" שבגוש עציון.

עוד כתבות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

תיקון והתנצלות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?