גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עידן נזרי, רק בן 33, יקבל כ-50 מיליון שקל מרכישת EDM

EDM המתמחה בשיווק משחקים ברשתות חברתיות, סיימה את השנה שהסתיימה ביוני עם רווח נקי לפני מס של 3 מיליון דולר ■ אורי ויס, מנכ"ל XLMedia: "משחקים חברתיים הם הכוכב העולה של תעשיית המשחקים המקוונים"

עידן ניזרי / מתוך פייסבוק
עידן ניזרי / מתוך פייסבוק

ביולי האחרון, כשראיינו את אורי ויס, מנכ"ל וממייסדי XLMedia, משווקת אתרי ההימורים המקוונים, הוא הבטיח לנו כי עד סוף השנה החברה תבצע רכישה משמעותית, וזאת לאחר שלוש רכישות קטנטנות. הבטחה זו הפכה אז לכותרת של הכתבה, ועכשיו ויס מקיים אותה. XLMedia, שהונפקה רק במארס האחרון בבורסת המשנה הבריטית (AIM), הודיעה הבוקר על רכישת EDM הישראלית (ExciteAd Digital Marketing), משווקת משחקים חברתיים, תמורת עד 19 מיליון דולר במזומן - 12 מיליון דולר באופן מיידי, ועד 7 מיליון דולר לפי רווחי ה-EBITDA של EDM בשנה הראשונה והשנייה שאחרי 1 ביולי 2014. עד 71% מתמורה נוספת זו, לפי שיקול דעתה של XLMedia בלבד, יועברו לבעלי המניות של EDM במניות של XLMedia ולא במזומן.

EDM היא הרכישה החמישית של XLMedia והגדולה בתולדותיה (ראו טבלה). למעשה, מאז שהונפקה פרצה החברה הישראלית בסדרת רכישות ו"העבידה" את ההון שגייסה לקופתה במסגרת ההנפקה (54.5 מיליון דולר). לפני EDM, הספיקה XL לרכוש באוגוסט האחרון אתר הימורי ספורט בריטי תמורת 6.7 מיליון דולר, ובסך הכול השקיעה עד כה בחמש רכישות 28.4 מיליון דולר, יותר ממחצית ההון שגייסה. מניית XLMedia נסחרת כרגע לפי מחיר של 65 פני - תשואה של 33% מאז ההנפקה, ומחיר המשקף שווי חברה של 189 מיליון דולר.

XLMedia, נזכיר, משווקת, דרך טכניקות שיווק מקובלות בתעשיית האינטרנט בכלל ובתעשיית ההימורים המקוונים בפרט, את האתרים של לקוחותיה (מפעילי אתרים), וגורמת לגולשים להגיע לאתר של מפעיל ההימורים שמשלם לה. לחברה יש שלוש טכניקות שיווק עיקריות, הראשונה שבהן היא SEO (Search Engine Optimization) - קידום אתרים במנועי חיפוש; השנייה היא רכישת מדיה דיגיטלית; והשלישית היא הפעלת רשת של סוכני שיווק (Affiliates).

הרכישה הנוכחית, של חברה דומה לה אך כזו שמתמקדת במשחקים חברתיים (משחקים שמתנהלים ברשתות חברתיות דוגמת פייסבוק), לא ממש מפתיעה. נישת המשחקים החברתיים היא אחת הלוהטות בתעשיית ההימורים/המשחקים המקוונים, ולכן לא פלא ש-XLMedia מבקשת לייצר בה דריסת רגל. "אין ספק שנישת המשחקים החברתיים היא כוכב עולה בתעשייה שלנו, וזה ורטיקל שרצינו להיכנס אליו", אומר ויס ל"גלובס". "אחת הסיבות להנפקה הייתה לאפשר לחברה לפעול ככוח מאחד בשוק מבוזר", הוא מוסיף. לטענתו, סדרת הרכישות הזו אינה אמורה לחפות על נסיגה בצמיחה האורגנית של XLMedia - "הרכישות הן תוספת לצמיחה האורגנית".

גייסה מעט, יצרה ערך מהיר

EDM, שפועלת תחת המותג DAU UP, היא חברה צעירה שקיימת בקושי שש שנים. לפי הידוע, החברה לא גייסה ממש הרבה מאז הקמתה וזה אומר שתמורת רכישתה היא כמעט רווח נטו, לפני מס, לבעלי מניותיה (ראו מסגרת). פרט לכך, כמו הרבה חברות בתחומה, EDM יצרה די מהר ערך למייסדיה. בשנה שהסתיימה ביוני האחרון רשמה החברה הכנסות של 12.8 מיליון דולר, ורווח נקי לפני מס של 3 מיליון דולר (על בסיס Non GAAP, שולי רווח של 23%). היא מעסיקה 27 איש במשרדיה ברמת גן, וכפי שאפשר להבין מאתר הבית שלה - החברה מאוד צעירה ברוחה. "We love what we do", היא מעידה על עצמה, ומשתדלת להסביר מה היא עושה בשפה פשוטה ולא אינטרנטית כבדה. כנראה שפשטות זו, וההתמקדות במשחקים חברתיים, הפכו את EDM לאחת המובילות בתחומה.

XLMedia מציינת בהודעתה, כי כמחצית מתנועת גולשי האינטרנט שמגיעה לפתחה של EDM מקורה במכשירים ניידים כמו הסמארטפון - מגמה שהולכת וגוברת אפילו בתעשיית ההימורים המקוונים. משחק חברתי, נזכיר, אינו כפוף לרגולציה (מכשול לא קטן בתעשיית ההימורים המקוונים) ואינו כרוך בהזרמת כסף אמיתי מצד המשתמש. EDM, בדומה ל-XLMedia, מסייעת למפתחי משחקים חברתיים להזרים גולשי אינטרנט למשחקים אלו, והם אלו שיוצרים את הכנסותיה לפי המודלים המוכרים בתעשיית השיווק האינטרנטית שציינו לעיל.

המיליונר החדש: מייסד EDM, עידן נזרי, רק בן 33, יקבל כ-50 מיליון שקל

אין זה סוד שתעשיית ההימורים משחקים מקוונים העולמית כמעט ונשלטת על ידי יזמים ישראלים. משהו במכלול התכונות של הישראלי הממוצע הופך אותם למומחי שיווק, ובתעשייה זו - שיווק נכון זה שם המשחק. רכישת EDM על ידי XLMedia מוכיחה טענה זו, והופכת יזם ישראלי צעיר נוסף למיליונר. מדובר במייסד, המנכ"ל ובעל המניות העיקרי של EDM, עידן נזרי. לפי רשם החברות, לנזרי יש 71.2% מהון המניות של EDM, וזה אומר שהוא ייפגש מיד עם מזומן בשווי 8.5 מיליון דולר (31 מיליון שקל, ברוטו לפני מס). במקרה ש-EDM תעמוד באבני הדרך שנקבעו לה, יקבל נזרי סך של 13.5 מיליון דולר (כמעט 50 מיליון שקל). אחרי הרכישה נזרי צפוי להמשיך לעבוד ב-EDM תחת המטרייה של XLMedia, לפחות למשך שנתיים נוספות.

בעל המניות השני בגודלו בחברה הוא אחיו, קובי נזרי, לו יש החזקה של 17.8% (שווי של 3.4 מיליון דולר או 12 מיליון שקל לפי העסקה).

נזרי, רק בן 33, נשוי (עדיין ללא ילדים), הקים את EDM במהלך 2008, רגע לפני שהשלים את לימודיו במכללת "שנקר" להנדסה ועיצוב. במהלך לימודיו עבד נזרי, רחובותי במקור שמתגורר כרגע בתל-אביב, במשך שנה כמנהל מכירות באזור המזרח-התיכון של Ad2Target. בסתיו 2008 הקים את EDM מתוך מטרה, לפי עמוד הלינקדאין שלו, "לרכוש תמיד שחקנים עם ה-ROI (החזר על ההשקעה, ט' צ') הכי טוב שאפשר". בתחילת 2011 מיתגה EDM את עצמה מחדש תחת השם DAU UP - ראשי תיבות של Daily Active Users - אחד המונחים השגורים בתעשיית האינטרנט.

נזרי, שמצטייר כבחור די חייכן (לפחות לפי עמוד הפייסבוק שלו), יחגוג בסוף החודש יום הולדת 34. את המתנה הכי גדולה, לפחות במונחים כלכליים, קיבל כבר היום.

כל הרכישות

עוד כתבות

טרמינל 1 בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

המאבק בין חברות התעופה הזרות למשרד התחבורה מגיע לבג"ץ

ארגון התעופה IATA ו-10 חברות תעופה בינ"ל עתרו לבג"ץ נגד שרת התחבורה, שר הכלכלה וועדת הכלכלה של הכנסת ● מבקשות שבג"ץ יורה למדינה להפעיל את סמכות החירום שנוספה לחוק שירותי תעופה, ולצמצם רטרואקטיבית את חובותיהן כלפי נוסעים בתקופה שבה המרחב האווירי של ישראל נסגר במבצע "עם כלביא"

ראש מפא״ת במשרד הביטחון, תא''ל (מיל') ד״ר דני גולד, בכנס דיפסנטק / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

מפתח כיפת ברזל חשף: זה מועד מסירת מערכת הלייזר לצה"ל

תא"ל (מיל') דני גולד הודיע בכנס דיפנסטק כי מערכת "אור איתן" תימסר לצה"ל ב־30 בדצמבר ● בכנס אף התייחס מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם למערכה נוספת שצפויה עם איראן: "כל החזיתות עדיין פתוחות"

יפית גריאני / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון כאל בחר: יפית גריאני מונתה למנכ"לית

לגריאני צפויים לא מעט אתגרים בניהול חברת כרטיסי האשראי, ובראשם הליך המכירה של מניות החברה שצפוי להימשך עוד חודשים ארוכים ● גריאני שימשה בעבר הלא רחוק  כמשנה למנכ"לית ישראכרט

ח''כ דוד ביטן ושר התקשורת ד''ר שלמה קרעי / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

למרות התנגדות הייעוץ המשפטי: חוק השידורים בדרך לוועדה מיוחדת

ועדת הכנסת תדון ביצירת מסלול עוקף לקידום הצעת החוק של שר התקשורת שלמה קרעי, ובכך תדלג על ההתנגדות שהוביל יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן ● בענף מביעים חשש מפוליטיזציה

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

עסקת הגז ב–35 מיליארד דולר עם מצרים תקועה וקטאר מנסה להיכנס לתמונה

העיכוב המתמשך באישור עסקת הענק ליצוא גז ממאגר לוויתן למצרים פותח פתח לקטאר להציע לקהיר אספקת גז טבעי מונזל בהיקפי ענק ● בינתיים גורמים ישראליים ומצריים זועמים, ולגלובס נודע כי שורת בכירים אמריקאים בראשות טראמפ מנסים לפתור את הפלונטר

עו''ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עורכי הדין גזרו קופון מהמלצות על יועצים חיצוניים. עכשיו הלשכה שמה ברקס

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מרחיבה את האיסור להמליץ ללקוחות על יועצים חיצוניים תמורת תשלום מעורכי דין בתחום ההתחדשות העירונית לכלל התחומים ● איך בכל זאת אפשר להמליץ?

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

לפנות בוקר: עשרות עצורים בפשיטה על ארגוני פרוטקשן

המשטרה פשטה לפנות בוקר על עשרות יעדים של ארגוני הפשיעה חרירי ואבו לטיף, אשר חלק מהעומדים בראשם כבר מרצים עונשי מאסר ● עשרות חשודים נעצרו, כולל בשטחים

מושגים לאזרחות מיודעת. נימבוס / צילום: Shutterstock

הטכנולוגיה העוצמתית שבידי הממשלה: מהו נימבוס, ואיך הוא ישפיע על חיינו?

תחום הבינה המלאכותית חודר לכל תחומי החיים, האם הוא סוף־סוף יגיע גם לממשלה? ● זאת התשתית שאמורה לאפשר את המהפכה הדיגיטלית במגזר הציבורי ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה אדומה בוול סטריט; המניה שזינקה לאחר שאנבידיה השקיעה בה

אירופה ננעלה בירידות קלות ● אנבידיה רכשה מניות סינופסיס בהיקף של 2 מיליארד דולר ● המניות הביטחוניות באירופה ירדו על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין צנח

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מסלול אחד הניב תשואה של מעל 20% השנה: מה עשה החיסכון שלכם?

החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתוספת תשואה חיובית ממוצעת של 1% בנובמבר, בעוד החוסכים במסלולי המניות צפויים ליהנות מתשואה חזקה מעט יותר של 1.3% ● בהמשך למגמה בחודשים האחרונים, גופים ומסלולים שהיו חשופים יותר לישראל הרוויחו יותר, ואלה שהיו מוטים למדדי ארה"ב נהנו פחות

נתניהו וסמוטריץ'. רה''מ לא נתן לאוצר אור ירוק, אבל גם לא אור אדום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ביטחון, חלב ומס על קרקעות: המחלוקות שמאיימות על אישור תקציב המדינה

מאבקי התקציב מגיעים לשיא, לקראת אישורו בממשלה בסוף השבוע ● עיקר המחלוקת הוא סביב הגדלת תקציב משרד הביטחון, רפורמה בשוק החלב ומיסוי קרקעות ● בעוד סמוטריץ' דוחף ליישום הרפורמות, אי־הוודאות בעמדת נתניהו מטילה צל על סיכויי אישור התקציב

מה מסתתר במבול תשקיפי הנדל''ן בבורסה בת''א / איור: גיל ג'יבלי

6 חברות נדל"ן הגישו תשקיף באותו סוף שבוע, ויש להן מכנה משותף אחד

בסוף שבוע אחד, 6 חברות נדל"ן חדשות פרסמו תשקיף לקראת הנפקת מניות או אג"ח ● לכולן יש מכנה משותף: גירעון בהון החוזר, שמלמד על צורך גובר בנזילות ● מהלכי ההנפקה מקודמים ימים ספורים אחרי הורדת הריבית של בנק ישראל ● גלובס צלל לתשקיפים ומביא את התוצאות והסיבות להנפקות החדשות של ת"א

מייסדי Moonshot - מימין: פרד סימון, הילה חדד חמלניק, שחר בהירי. / צילום: Moonshot

הסטארט-אפ של מנכ"לית משרד המדע לשעבר: "מעליות" לחלל

משגר חלליות אלקטרו-מגנטי הבנוי בתצורה של מסילת רכבת המזדקרת לשמיים: זהו המוצר אותו מפתחת חברת הסטארט-אפ הישראלית Moonshot שהקימה הילה חדד-חמלניק, בעברה מנכ"לית משרד המדע, יחד עם פרד סימון, ממייסדי ג'ייפרוג, ושחר בהירי

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: תמר מצפי

3.5 מיליארד דולר: ישראל ויוון מתקרבות לסגירת עסקת ענק

ישראל ויוון מתקרבות לסגירת עסקת ענק, של מכירת שלוש מערכות הגנה אווירית ישראליות, הצפויות להשתלב למערך מחודש לצד פטריוט ● "יש התעצמות ברכישת מערכות הגנה אווירית. ההתעניינות לא מסתכמת רק ביוון", מסר לגלובס בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

אחרי הזינוק בבורסה: מיטב מכרה 5% מהמניות בחצי מיליארד שקל

לאחר שמניית מיטב זינקה בתוך שנה וחצי ב-650% והפכה לאחת מ-40 החברות הגדולות בבורסה עם שווי שוק של 9.5 מיליארד שקל, החברה מגייסת 500 מיליון שקל ממשקיעים בארץ ובחו"ל ● את הגיוס הוביל בנק ההשקעות ג'פריס

ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני / צילום: ap, Phil Noble

2,452 טון זהב עלולים להצית עימות חדש שיטלטל את כלכלת איטליה

תיקון חוק חדש באיטליה מבהיר כי זהב המדינה שייך לעם, ומעורר חשש שהממשלה תנסה להשתלט על העתודות ולפגוע בעצמאות הבנק המרכזי ● המהלך מעורר דאגה גם באיחוד האירופי: לאיטליה יש עתודות זהב בשווי 280 מיליארד אירו, שהן חלק מהגיבוי למטבע המשותף

פערים במחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אותו בניין בתל אביב, שתי דירות שונות ופערים של עשרות אחוזים במחיר למ"ר

רובעים 3 ו־4, שעברו גל של התחדשות עירונית ומזוהים עם "תל אביב של פעם", נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק הנדל"ן ● אך בעוד שמחירי דירות מסוימות נשארים גבוהים, דירות בקומות נמוכות ועורפיות רושמות ירידות משמעותיות, ויוצרות פערים גדולים בין דירות סמוכות

ראש הממשלה בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

הימנעות מהודאה ותקדים שנוי במחלוקת: מה צפוי כעת עם בקשת החנינה של רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש בקשה רשמית לנשיא המדינה, שבה קרא לחון אותו בשם "האינטרס הציבורי", מבלי להודות באישומים ● השלב הבא הוא קבלת עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, שאחריה הכדור יעבור להרצוג ● וגם: הקשר לתקדים קו 300 ומה יעשה בג"ץ

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

החוסכים בדרך להשלים 3 שנים של תשואות פנומנליות. האם החגיגה תימשך?

ביצועי הגמל והפנסיה בשנה הנוכחית בדרך לעקוף את שנת 2021, ולהפוך לטובים ביותר מזה עשור וחצי, הרבה בזכות הפריחה בבורסה המקומית ● במסלולי המניות התשואה מתחילת השנה כבר מתקרבת ל־23% ● ובכל זאת יש מי שמציע למשקיעים לעבור לאסטרטגיה זהירה