גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אהרון פוגל: "דמי הניהול וכל העמלות מסביב גבוהים מדי"

היו"ר הקודם של מגדל אמר את הדברים במסגרת ועידת עדיף בשיתוף המסלול האקדמי המכללה למנהל

אהרון פוגל / צלם: איל יצהר
אהרון פוגל / צלם: איל יצהר

אהרון פוגל, לשעבר יו"ר מגדל, והיו"ר המיועד של צים כפי הנראה, אמר כי "דמי הניהול וכל העלות מסביב גבוהים מדי. בריביות של היום דמי הניהול בלתי אפשריים וצריך לעשות משהו להורדתם. עכשיו יש בעיה, שהיא נכונה לכל המשק, והיא שאם אתה חלק מקבוצה אתה משלם מעט ואם לבד תשלם הרבה. לכן אני מקווה שיהיו סיטונאים במשק שיסייעו להוריד המחיר לפרטיים. גם לא ברור כמה אתה משלם על מכירה וכמה על שירות ורגולציה שתבדיל בין העלויות הללו היא חשובה ויכולה לשנות את מבנה התמחיר בשוק. יש פתח להורדת דמי הניהול וזה הכרחי בתקופה של ריביות כה נמוכות".

הדברים נאמרו בפאנל בהשתתפות פוגל ויונל כהן, לשעבר מנכ"ל מגדל לצידו של פוגל, ובהנחיית גיל גרשלר מהמכללה למנהל, שנערך אתמול בוועידת עדיף בשיתוף המסלול האקדמי המכללה למנהל.

פוגל, שבעברו היה גם ראש אגף תקציבים באוצר, מנכ"ל האוצר ויו"ר נס טכנולוגיות ואף למשך זמן קצר יו"ר אי.די.בי פתוח עד לאחרונה, תקף את הדרך בה מתנהלים ראשי המערכת הכלכלית הממשלתית. "בנק ישראל והאוצר עושים הכל כדי שלצעירים לא תהיה עבודה. מי נתן לדולר לרדת כה הרבה? יש יתר רגולציה יש עומס של רגולציה לא חכמה, לא כדי לשמור על הציבור, ולמשל מביא להרחקת חברות ויזמים מהבורסה. ההון לא משתתף בצמיחה שהיא זו שתממן את הפנסיה העתידית של הציבור. הכנסת הממשלה והרגולטורים פוגעים. יש ויכוח מטופש בין נגידה לשר האוצר ופוגעים בצמיחה וגם בפנסיה של הציבור. יש לעשות מדיניות כוללת של צמיחה שבלעדיה אין תשלום פנסיה", אמר.

יונל כהן ציין בדבריו מספר איומים שפוגעים בפנסיה של הציבור ואמר כי "ריבית אפסית, עליית תוחלת החיים והגידול בהוצאות הבריאות, משפיעים על הפנסיה ועליהם כמעט אין לנו שליטה ויכולת להתמודד עם זה. גם מדינה לא יכולה לעמוד בזה ללא צמיחה. הארכת גיל הפרישה טוב מבחינת הפנסיה אבל בעייתי לצעירים בשוק העבודה".

על סוגיית שכר הבכירים ורצון האוצר להגבילו אמר כהן כי "שכר הבכירים הוא נושא שברמה של פוליטיקאים. אני חושב שיש לטפל בזה בכל המשק ולא רק בסקטור הפיננסי".

גם פוגל התייחס לסוגיית שכר הבכירים כמו גם לתיקון 20 שמצריך את החברות לקבל אישור בעלי מניות המיעוט לתנאי העסקה של המנכ"לים ויתר הבכירים בחברה, והוסיף כי "יש לראות שאין יותר נזק מתועלת ברגולציה. וראו מה קורה, בעל שליטה בחברה ציבורית לא יכול לשכור מנכ"ל, שזה החלק הכי חשוב של השליטה, ומי שקובע את זה ואת התנאים זה לא בעל השליטה אלא מישהו חיצוני שלא נושא באחריות. שכר בכירים יכול להיות בעיה אבל צריך שלהסדרה יהיו יתרונות, ההסדרה הרגעית של הרגולציה ועודף רגולציה פוגעים בחוסך".

פוגל התייחס גם לאופן ניהול ההשקעות הרצוי עבור החוסך הפנסיוני תוך שהתייחס למודל החכ"מ (המודל הצ'יליאני), ואמר כי "הרצון לשמור על המבוטח המבוגר דווקא ייפגע, כשלדבריו אין הבדל בין אופק השקעה של 15 שנה לאופק של 40 שנה". עוד אמר כי אחד הדברים הטובים - מתן הלוואות - דווקא זכה בתקשורת לביקורת על ההפסד וזה "גורם לנטייה גורפת של המוסדיים לצאת מסיכון, ובריבית כה נמוכה זה מכה לפנסיה. בסופו של דבר צריך לקחת סיכון ולא רק להיות שמרן. היה מזל גדול שמוסדיים נכנסו לאשראים".

בכנס השתתפה גם דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר, שאמרה כי "ענף הביטוח עדיין בהתפתחות ולא התייצב, למשל בהשוואה לבנקים. הוא משתנה ומתגבש". לדבריה, "רגולציה חכמה משמעה הצבת הצרכן במרכז ובגובה העיניים והכרת מגבלותיו. מטרתנו היא להעביר את הכח לצרכן, וזו צריכה להיות המטרה של כולם".

היא התייחסה גם לציפיותיה מדירקטוריונים של חברות הביטוח והגופים המוסדיים שתחת פיקוחה ואמרה ש"אנו רואים בהם שומר סף, ובין היתר נצפה שידאגו להגינות החברות, כבר מיום יצירת המוצר ועד לשירות למבוטח. זו אחריות הדירקטוריון להטמיע ה-dna בארגון". עוד הוסיפה שלדעתה "רכישת אמונו של הצרכן חשובה גם לאיתנות החברות. זה Win-Win". היא ביקרה את ענף הביטוח ואמרה כי "הטכנולוגיה ב-2014 עדיין לא הגיעה לענף".

עוד כתבות

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; למה איירבוס מאבדת גובה?

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.4%, הקאק מאבד מערכו כ-0.3% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית