גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אלה שיושבים על הגבול הסורי היום הם ליצנים בשחור"

תיירים ועיתונאים מגיעים להר אביטל לצפות בקרבות ■ הדרוזים משוכנעים שחיילי צה"ל בדרך לעזור לסורים ■ דרור פויר חזר מרמת הגולן

עיתונאים בהר אביטל / צילום: רפי קוץ
עיתונאים בהר אביטל / צילום: רפי קוץ

יום שני השבוע, רמת הגולן. יופייה עוד מהמם אותי. השקט, הריקות, הבזלת האדישה, הרוח החזקה, תחושת הנסיעה הבודדת בכביש המתפתל. השמש יוקדת, ומה שלא צהוב וקוצני פורח בעוז. הבציר בעיצומו, כך גם קטיף התפוחים. העצים נותנים פריים, הצאן רועה, סוס מגרש סוס במכת זנב.

עלינו לראות הכצעקתה, אפרופו זליגת הירי - הו, מילה טיפשית נהדרת - וכל רוחות המלחמה האלה גורמים לי לראות את הרמה גם באור אחר: פתאום נראה שהקרב עדיין לא תם. כל השדות השרופים, המוצבים הנטושים, שדות המוקשים, הקירות המחוררים בכדורים. לאן שלא תביט תראה בסיס. לאן שלא תיסע תיכנס לשטח צבאי. מקום מוזר ונהדר.

בדיוק כשאנחנו מחנים בגבעת התצפית של הפארק הוולקני בהר אביטל, מדבר ברדיו איזה מומחה לסוריה, טוען שאין פתרון ומבטיח שאוטוטו כל הבלגן מגיע אלינו. מכאן ואילך זה כבר שטח צבאי סגור. בתקשורת אמרו שצה"ל בכוננות גבוהה, אבל זה לא נראה ככה.

פצמ"ר תועה נחת בשדות היפים מתחתינו באותו הבוקר, טיל פטריוט יירט מל"ט סורי תוצרת איראן, או להפך, קצין צה"ל נפצע ממש פה מירי לחזהו (הוא ייצא מזה) וצה"ל כבר תקף בתגובה את עמדת הירי של צבא סוריה. "אנחנו עוקבים מקרוב אחר האירועים ברמת הגולן", הודיע ראש הממשלה. כמה אתרי תיירות פונו או נסגרו למבקרים, כמה חקלאים הורחקו מאדמותיהם.

בצד הסורי של קוניטרה מתנהלים קרבות די אינטנסיביים. צבא סוריה ניגף פה בפני בליל הארגונים העומדים מולו, מצבא סוריה החופשית, עבור בג'בהת א-נוסרה, שחטפו ממש לא רחוק מכאן 43 חיילי או"ם, ועד דאע"ש. הדגל הסורי הענקי שהתנופף בגאווה ברוח, הורד. עכשיו הצבא מפציץ מרחוק. זו נקודה קטנה, קוניטרה, אבל הצבא לא מוותר עליה. הוא כבר איבד אותה, וכבש שוב, ואיבד וכבש. עוד מעט אדע למה.

במרפסת היפה המשקיפה על הפארק ועל הגבול, עומדים כמה צוותים זרים ומעט סקרנים, ישראלים, יהודים ודרוזים, וגם כמה תיירים. מדי פעם מצטרפים כמה או"מניקים, כלומר אלה שנשארו ולא נחטפו או ברחו. התנהלות האו"ם, כלומר העולם, היא פשוט בושה וחרפה תבוסתנית.

יש אקשן, והרבה. פיצוצים, יריות. אצלנו מעבירים משקפות מיד ליד, מתצפתים על המלחמה. עם משקפת טובה - והכי טובה היא משקפת התיירים שצריך לשלשל לתוכה חמישה שקלים - אתה ממש יכול לראות אותם, בחולצות השחורות שלהם, נעים ברגל או בטנדרים, משפרים עמדות בין מטח למטח של הצבא. יש בזה משהו מפחיד ומושך כאחד. אחד העיתונאים, שיש לו מצלמה טובה במיוחד, הצליח לצלם אתמול את אחד מהלוחמים כורע לעשות את צרכיו מאחורי שיח. הוא מראה את זה לקולגות וכולם אומרים "גדול, אחי".

על המרפסת כולם גנרלים. מניעים את הכוחות מצד לצד. תאמין לי, אומר גבר יהודי מכריס, מומחה עולמי לטקט ולטקטיקה, לגבר דרוזי רזה, יש לכם מזל שאתם בצד הזה של הגבול. הדרוזי מהנהן, אולי חושב על משפחתו שנמצאת בצד השני. אולי מודה לאלוהיו על מזלו שהביא אותו לעמוד דווקא בנקודה הזו.

כולם מודאגים. הישראלים בסגנון מופשט משהו של "מה יהיה, תגיד לי מה יהיה" והדרוזים בחשש קונקרטי יותר. תאמין לי, אומר אנוואר מבוקעאתא, מסכנים האנשים. הגדולים נלחמים והקטנים מתים. פרס צדק, אומר אנוואר, זה באמת מזרח תיכון חדש.

הרוח העזה של הגולן נושבת מדי פעם, מרחיקה ומקרבת את הדי הפיצוצים. למטה ממשיכים הסוסים לאכול בשלווה. זה בכלל לא אותה תחושה כמו בגבעה ליד שדרות שבה מתקבצים עיתונאים ותושבים לצפות בהפצצות צה"ל בעזה בימי מבצע. כאן הכול שקט יותר, סטייל צפוני. בכל העניין יש משהו מאוד מרגיע ומדיטטיבי, כמעט מהפנט. כמעט גורם לך לשכוח שאנשים מתים שם.

הבת הבתולה של סוריה

בין העיתונאים קשה מאוד לפספס את חאמד עווידאת, תושב מג'דל שמס וכתב הטלוויזיה האיראנית והסורית בישראל. סוג של כוכב, עווידאת. מרואיין קבוע אצל רזי ברקאי, גם עשו עליו כתבות. בן 30, לוק תל אביבי, כולו רבדים, ניגודים ובעיקר אנרגיות. למד בדמשק הנדסת תוכנה ("למדתי את אלח'ואריזמי - ממציא האלגוריתם - בשפת המקור"), השתעשע בהאקינג, עבד בהיי-טק בתל אביב, עד שנמשך לעיתונות ונדבק בקסמה המפוקפק. הוא בדיוק מגיע מהחזית, מכנסיו מלוכלכים, אחרי שהתגנב עם הצלם שלו שאהדי ממש קרוב לגבול, עד שהצבא פינה אותם משם. דרך המצלמה שלהם הקרבות נראים ממש, אבל ממש, עזים. הערב זה כבר ישודר באיראן ובסוריה. יש לו גם צילומים של הורדת הדגל.

כמו הרבה דרוזים, גם הוא אוהד המשטר של אסד. אלה מליציות שם, הוא אומר, טרוריסטים לכל דבר ועניין. חייבים להילחם בהם, וחזק. אלה לא מורדים או אנשים שנלחמים על חופש. אלה מחפשים רק דם".

- ואקשן.

"בעיקר מחפשים בתולות. תראה, זה אמור היה להיות הגבול הכי חזק - והפך להיות הכי חלש. המורדים שולטים בקוניטרה והמשטר הסורי לא מספר את האמת. בגלל הבושה".

- בושת ההפסד?

"תראה, קוניטרה היא כמו הבת הבתולה של סוריה. אסור לגעת בה. זה הכבוד של סוריה. והנה, הם יצאו לא גברים".

"תראה", הוא אומר, "זה הכול משחק אחד גדול. כולם יודעים מי מימן את מי ומי רוצה שמי ייפול. כל פעם מגדלים נחש, ואז הוא עוקץ אותך. כולם במשחק. גם ישראל. תראה את כל הפצועים שהיא לוקחת, כולם מהמורדים. אנחנו הרי יודעים שכל פעם שמכריזים על שטח צבאי סגור זה לא רק ביטחון. תמיד יש עוד משהו".

עוד אנשים מגיעים לצפות, וכשמתחיל להיות צפוף אנחנו נוסעים לאכול במג'דל שמס. מיני פרלמנט מתאסף פה. אנשים מודאגים, הם תומכי המשטר, וכך גם המשפחות שלהם מעבר לגבול. הדרוזים בסוריה עדיין לא מרגישים את הקרבות, אבל לאט-לאט הקרבות באים אליהם. פה אומרים לי שהארגונים הקיצוניים, ג'בהת אל נוסרה ודאע"ש הכריזו כי אחרי היזידים, הם הולכים על הדרוזים. מבחינתם האישית הם לא מודאגים, כי "העיקר שצה"ל יהיה חזק", כמו שהם אומרים.

מדי פעם עווידאת מקבל הודעה חשובה או שיחת טלפון, ומעדכן את כולם שמחכים למוצא פיו. בשלב האספרסו הוא עוצר רגע את השיחה ומודיע: צבא סוריה נסוג והמורדים שולטים בקוניטרה. הדרוזים בכפר חאד'ר בסכנה. כמעט כולם סביב השולחן אומרים שיש להם משפחות שם. חאד'ר יושבת במין מובלעת בתוך שטח חיץ בשליטת הצבא הסורי, וכבר כמה זמן ההערכה היא שזו תהיה הזדמנות טובה לחברים בשחור לצלם עוד כמה מהסרטונים שלהם.

הבשורה מתקבלת אמנם בדריכות, אבל גם ברוגע. תראה, אומרים סביב השולחן, הדרוזים ידאגו לדרוזים". מה זה אומר, אני שואל. גדוד חרב (גדוד המיעוטים בצה"ל, שרוב המשרתים בו דרוזים) ייכנס לשם, עונים לי.

מה, אני שואל, יערוק? או שיקבלו רשות, אומרים לי, אולי מתחת לשולחן ובעצימת עין, ואם לא, אז בטח יעזבו הכול ויילכו להילחם בשביל האחים שלהם.

לא מפחדים מהליצנים בשחור

במג'דל מתעניינים בדרוזים שבסוריה, כמובן, אבל לא פחות מכך כועסים על נווה אטי"ב. כעשרת אלפים ראשי בקר של אנשי מג'דל שמס קיבלו מים כבר הרבה שנים מצינור של נווה אטי"ב, בתשלום. לפני שבועיים חתכו נווה אטי"ב את הצינור. עשרות ראשי בקר מתו, לא מעט פרות גם ערקו לסוריה בחיפוש אחר מים. כנראה שנווה אטי"ב היא לא בדיוק המקום הכי אהוב על תושבי מג'דל שמס בעולם. האמת שגם לא עליי: למה מה קרה, החרמון זה של אבא שלהם? אבל לא ניכנס לזה עכשיו. בכל מקרה, אני מתקשר ליעקב שוחט, מזכיר אגודת נווה אטי"ב, שאומר לי שלפני מעל שנה הגיע מכתב התרעה מרשות המים: מכירת מים היא עבירה פלילית. פנינו למג'דל כבר לפני שנה. הודענו, ניסינו למצוא פתרון, אבל לא הלך. זו לא יוזמתנו ולא אשמתנו, אלה סתם סיפורים, אבל אנחנו לא מוכנים לעבור על החוק.

נוסעים עוד קצת בגולן הנטוש, עוברים במרום גולן. וזו תמיד סיבה טובה לדבר עם יהודה הראל, תושב מרום גולן, וממייסדיו. הראל, בן 79, הגיע לרמת הגולן מיד אחרי מלחמת ששת הימים ומאז הוא כאן, עוסק בעיקר בחינוך. "זה הסטארט-אפ שלי", הוא אומר. לחובתו ייאמר בחיבה כי שימש כח"כ (בין השנים 96'-99' במפלגת הדרך השלישית).

אני משתף אותו בתחושת הריקות בדרכים. "זה בסדר", הוא מרגיע, "תמיד ריק פה בספטמבר. עד החגים ריק. ואז ריק עד פריחת הדובדבן. אז הכול בסדר. זה לא אומר שהעתיד ברור, אבל הכול בסדר".

מבחינת הראל, הכול לטובה. "לפני שלוש שנים היו על הגבול שלנו מאות טנקים סורים, טילי נ"מ וטילים עם ראשים כימיים. זה היה האיום העיקרי עלינו, והוא נעלם. אלה של היום, הייתי קורא להם ליצנים בשחור, אבל מה שהם עושים לא כל-כך מצחיק, הם איום קטן יותר עלינו, מה גם שבינתיים הם נלחמים בעיקר בינם לבין עצמם".

- עד שיבואו הנה, הרי ישראל היא הגביע הקדוש של כל ארגון אסלמיסטי שמכבד את עצמו.

"שמע, היה פה איום צבאי שכמעט הגיע לטבריה, לחולה. זאת חבורה שמבוימת היטב עם כל הסרטונים האלה, אבל כשאני רואה את השיירות המצחיקות שלהם אני בטוח שחיל האוויר מחסל אותם בחמש דקות. לא צריך להיות מושפעים יותר מדי מההצגות האיומות שלהם. הדרוזים תמיד צדקו כשאמרו שאסד זה הרע במיעוטו". זה מזרח תיכון חדאע"ש, הוא מתלוצץ.

"אז נכון", הוא אומר, "אין סיכוי לדעת את העתיד ואני לעולם לא אוציא מפי את הביטוי אין ספק, אבל דבר אחד בטוח: טוב שאנחנו ברמת הגולן. אני חושש היום פחות, למרות שיכול להיות שאני טועה, כבר טעיתי בעבר".

- אתה היחיד.

"צריך להפנים את חוסר הוודאות. לא יעזרו קוראים בקפה, פרשנים, רבנים או אסטרולוגים. העתיד יישאר לא ידוע. בטח פה".

מה שמרגש היום את הראל, הרבה יותר מדאע"ש, הוא הכיתה החדשנית בתיכון בקצרין, מודל שנוסה כבר במכללת אוהלו (הראל הוא יו"ר חבר הנאמנים של המכללה): 55 תלמידות ותלמידים בכיתה, חמישה מורים. אולם גדול, פינות מנוחה, מלאכה ועוד. אין שולחנות, אין שיעורים פרונטליים, אין לוח, משתמשים בסמארטפונים, אין הפסקות (מי שרוצה, שינוח מתי שהוא רוצה), אין שקט. זה יותר נראה כמו אופן ספייס בהיי-טק, הוא אומר ואני מבטיח לבוא לראות את זה בפעולה.

בנו של הראל, ארנון הראל ("אני מת על אבא שלי", הוא אומר), הוא מנהל השיווק של יקבי רמת הגולן ("בדיוק אני יושב פה, מקשיב לענבים תוססים"). הענב לא נפל רחוק מהגפן. "אבא שלי תמיד אומר", מספר ארנון הראל, "שההבדל בין תלמיד טוב לתלמיד גרוע זה שהטוב שוכח את כל החומר דקה אחרי שהמבחן נגמר. הרע שוכח אותו דקה קודם". האב ובנו חולקים את אותה פילוסופיית עתיד, כשארנון עשה לה כמה התאמות לעולם העסקי. "אין עתיד", אומר ארנון, "פשוט כי הוא לא קיים, אז אין מה לחזות. צריך לדעת להתנהל, להיות זריז ומוכן".

- אבל אתה עוסק ביין, תחום שרואה שנים קדימה.

"בדיוק. חשוב לשלב. שמע, כשאני שותל סוביניון אין לי שום יכולת לדעת אם בעוד חמש שנים זה בכלל יהיה יין ששותים. שמע, החיים - בטח היין, אבל גם מה שקורה פה ברמה ובכלל - הם בית ספר לענווה".

בשאר הסוגיות הם פחות מסכימים. "לא נעים לראות מה שקורה בצד השני", אומר ארנון, "כבר מתגעגעים לימי אסד, הוא נראה עכשיו כמעט מתוק ונאור. ארבעים שנה היה פה יותר שקט מכל מקום אחר במדינה, ופתאום שוב בלגן. נכון שבינתיים הם נלחמים אחד בשני", מסכים הבן עם אביו, "אבל מי יודע מה יהיה מחר", הוא מפנה כלפיו, כמו בג'ודו, את אותו הטיעון.

- עזוב, מה עם היין?

"או. נכון, היו שני עיכובים, אבל קטיף התפוחים מתנהל כסדרו וגם הבציר בעיצומו, לא מפסיק - הרי בציר אי אפשר להפסיק או לשנות - רק השבוע בצרנו 700 טון. סך הכול נבצור השנה 5,500 טון. אז הכול בסדר. יותר מבסדר: היינן שלי מספר לי שהשנה זה בציר איכותי במיוחד".

עוד כתבות

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

האפקט האיראני: הישראלים מזמינים יותר חופשות בארץ, ופחות בחו"ל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% בהזמנת חופשות מקומיות - אך ירידה כוללת בענף התיירות

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים  ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

פאנלים סולאריים מעל שדה חקלאי / צילום: אמיר טרקל

האיום החדש על שדות סולאריים חקלאיים עוד לפני שהוקמו

בדיון בכנסת התגלה שהקמת פאנלים סולאריים מעל שטחים חקלאיים יגרור חיוב בהיטל השבחה, מכיוון שבוטלה הדרישה בהליך תכנוני חדש לשדות ● משרדי הממשלה חלוקים, והחקלאים חושבים מחדש אם הפרויקט משתלם

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן ארצה ● לפי הבקשה לייצוגית, רווחי אל על זינקו בזמן המלחמה מ־0.9% מהעלות ל־13.3% מהעלות

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון

העלמת הכנסות / אילוסטרציה: Shutterstock, Andre Boukreev

חשד: העלים 12 מיליון שקל מהכנסות משכירות

רשות המסים מנהלת חקירה נגד תושב ביתר עילית החשוד כי העלים הכנסות בסך 12 מיליון שקל מהשכרת דירות לחברות כוח-אדם ● בבדיקה צולבת בין דיווחיו של החשוד לרשויות המס לבין חשבונות הבנק שלו נמצאו הפקדות בסך מיליוני שקלים שלא דווחו

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מאתר קשת

המדד שקובע אפקטיביות בפרסום: "הזמר במסכה" וליגת העל במקום הראשון

ניתוח של מאות קמפיינים שעלו בטלוויזיה ב-2025, והתרומה שלהם לחיפושי מותג, שיחות נכנסות, המרות ומכירות, הוביל את חברת אנימו ליצור את מדד אפקטיביות הפרסום ● החלק הראשון לא מתחשב בתקציב שהושקע אלא רק בביצועים, והחלק השני משקלל אותו לתוך הנוסחה

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

הדוח האפוקליפטי שהפחיד את המשקיעים בוול סטריט

דוח ויראלי של חברת המחקר Citrini Research הצית גל ירידות חריג בוול סטריט והעמיק את חשש המשקיעים כי האצה חדה בהתפתחות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית עלולה לערער את השוק

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שבה הנשיא וראש הממשלה בעימות בגלל ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם איראן מוכנה למלחמה, מה עומד מאחורי האסטרטגיה של ארה"ב מול טהרן, וראש ממשלת קרואטיה והנשיא נמצאים בעימות בשל שת"פ עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

מימין: יוסף עליאש, ריצ'י האנטר, דני בן רעי / צילום: דרור סיתהכל

גרין לנטרן רוכשת מחצית מקפה גן סיפור לפי שווי של כ־150 מיליון שקל

קרן גרין לנטרן של ריצ’י האנטר נכנסת כשותפה ברשת בתי הקפה של ברנרדו בלכוביץ’; העסקה מצטרפת לגל עסקאות גדולות בענף המסעדנות

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים

מיזוג מטריקס ומג'יק נסגר השבוע, ומניית מג'יק, חלוצת הרישום הכפול בת"א, תהפוך לחברה בת בבעלות מלאה של מטריקס ותימחק מהמסחר ● במקביל היא תימחק גם מהנאסד"ק אחרי 35 שנים