גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הגראס מרדים אותי, אז ביום אני לוקח כדור הרגעה"

דני סידס, שדרן ותקליטן: "איך אמר לי הפרופסור? אתה מפריע לנו לטפל בך. יש דברים שאתה מכניס את עצמך לפרופורציה. הייתי בסכנת מוות, וכנראה שלא כל-כך מהר אמות, כי העסק נרגע, ואני מתרגל"

דני סידס / צילום: ענבל מרמרי
דני סידס / צילום: ענבל מרמרי

אין הרבה אנשים בישראל שמבינים במוזיקה כמו דני סידס. מעבר לכך שיש לו טעם אנין ומדויק, מדובר בקטלוג מוזיקלי מהלך. בימי שישי בצהריים, אחרי שהוא ואודי סגל מסיימים את תוכניתם "גומרים הולכים" ברדיו תל אביב, בן-זוגי הרדיופוני ניר קיפניס ואני מחליפים אותם ליד המיקרופון, ובאופן קבוע נעזרים בשירותיו למציאת שירים אבודים. מספיק לזמזם לו תיבה כדי שסידס יזהה מי כתב אותו, מתי, אם יופיע בפלייליסט של התחנה או ביוטיוב, ובקיצור, הוא הבן אדם האחרון שהיית מאמין עליו ש"ייתן בכפיים".

אז לא רק שסידס עושה חתונות, הוא די.ג'יי אירועים מבוקש מאוד, והוא מאוד גאה במקצוע שלו. וכדי להסיר ספק, ולבדל אותו מגבוהי המצח המוזיקליים למיניהם, שמזלזלים בתקליטני חופות, חשוב לו להבהיר שהוא לא אמן, ולא מוזיקאי, אלא רק מישהו שעוסק במוזיקה, ומבחינתו לעשות חתונות זו עבודה מכניסה.

מתברר שלנגן לחתן-כלה ולאורחים הנפלאים, זה לא רק עניין של בחירת שירים, אלא גם ואולי בעיקר עיסוק פסיכולוגי. "בכל אירוע המטרה שלי היא לשמור על גרעין של אנשים, כי אם אני מפשל, אין דף הסברים למה הדי.ג'יי חרא". רגע לפני הפגישה הוא מספר כי חכך בדעתו אם להעלות פוסט לפייסבוק שלו, משהו בסגנון, "אני במרכז שוסטר ברמת אביב, ואני היחיד שלא מנותח פה", אף שניתוחים הוא דווקא עבר, לא קוסמטיים אלא מצילי חיים, כשחלה לפני שש שנים בסרטן העור, קיבל טיפולים ביולוגיים חדשניים והבריא, טפו טפו טפו.

"אני מסתכל על הקהל, קולט את האנרגיות ומנווט את זה. אם טעיתי, אני מחליף שיר מיד. אני גם מתקלט בקבלות הפנים ואז אני בוחן את הקהל. מי מסטול, מי הגיע לשמוח, כמה צעירים, מבוגרים, דתיים, מזרחיים, אם יש אורחים מחו"ל. את הטעם האישי שלי אני משאיר בבית ומביא אותו למועדונים, לברים".

- ולרדיו.

"אפילו בתוכנית עם אודי זה לא ככה. כולה יש ארבעה שירים, מקסימום חמישה. בתוכנית הלילה שלי, בימי שני, אני נותן את הכול וזה כמו מקלחת נעימה, שעתיים מרגיעות. אחריה אני ישן בלי כדורים".

- אתה צריך תרופות כדי להירגע?

"צריך. אני שומע אנשים מסביב. זה מנסה להתאבד, ההוא בדיכאון. הגראס הרפואי שאני לוקח מרדים אותי. אני לא יכול לקחת אותו ביום, לכן אני לוקח כדור הרגעה. כשהגיעה המחלה הרופאים אמרו לי לקחת את הכדורים. איך אמר לי הפרופסור? אתה מפריע לנו לטפל בך.

"יש דברים שאתה מכניס את עצמך לפרופורציה. הייתי בסכנת מוות, וכנראה שלא כל-כך מהר אמות, כי העסק נרגע ואני מתרגל. עכשיו אני מחכה לתוצאות של הסי.טי ולא לחוץ כמו פעם. כי אתה יודע שככל שעובר הזמן, הסי.טי חוזר עם תוצאות טובות. אז תמיד יש את הסיכוי הנמוך שזה יקרה, אבל אחד הרופאים אמר לי שאם יגיעו תוצאות הפוכות, הפרופסור שלי יצטרך לשנות את המחקר שלו".

- אז המוזיקה זאת התרופה שלך.

"זה מה שמציל לי את החיים ואף אחד לא לוקח אותה ממני. תמיד היה את העיסוק במוזיקה והוא נותן לי את האנרגיה, לא משנה באיזו דרך אני נוגע בה. בייעוץ מוזיקלי לערוצים 2 ו-10, הרצאות, שידור ברדיו, בטלוויזיה, סתם להקשיב".

- לא אמרת ליצור מוזיקה.

"אני לא עושה את זה יותר".

- למה?

"להיות מוזיקאי זו עבודה. אני לא יכול להופיע, להתאמן ולקדם את עצמי".

- אבל ליצירה יש עוד הרבה נגזרות. אתה יכול לכתוב לאחרים, להפיק.

"כשאתה רוצה להוציא שיר או לכתוב למישהו, אתה חייב לעשות משהו כדי לקבל את תשומת הלב. נניח שאתה פותח מסעדה, אתה לא יכול לחכות שהיא תעבוד, צריך לשווק אותה. אם אתה רוצה שאמנים ייקחו ממך שירים, גם את זה אתה צריך לקדם. להופיע, להיפגש, ליצור קשרים".

- ולך אין קשרים?

"היום כבר לא בא לי. אני עייף. אני צריך להתפרנס. אני רוצה לקום בבוקר ולהרוויח כסף. אני לא מנגן. את יודעת, דווקא שאני מסטול, לפני השינה, יוצאים לי המון טקסטים ומנגינות ואני מקליט אותם. זה כמו אופניים. אבל לא בא לי לעסוק בזה. אם היה לי אולפן משלי, זמן וחשק, הייתי לוקח את כל מה שיש לי, ויש לי את העיבודים בראש, משקיע שלוש-ארבע שעות בזה במשך שנה והיו לי שניים-שלושה אלבומים חדשים".

- גם לנגן, ככה, לעצמך, לבד, לא בא לך?

"אין לי חשק. אני צריך שיצא לי מזה משהו. אין לי ילדים, משפחה, רכב ויש לי משכנתה. אני יכול לא לעבוד חודש, אבל אני חייב להיות עסוק כל הזמן. עכשיו אני גם לומד ספרדית מול המחשב".

- ובכל זאת, אתה לא נשמע נינוח עם זה.

"אמרתי לחבר טוב, שמתסכל ומדאיג אותי שאני לא מתוסכל מזה שאני לא מנגן. הוא אמר, היה לך רצון לנגן והוא נגמר, וזהו".

- בהרבה מובנים, אתה מזכיר את יואב קוטנר.

"אבל אין לי הרבה ידע כמו שלו יש, ואין לי את החשק ואת הרצון להיות מעודכן. קוטנר מתעניין במוזיקה חדשה, מגלה אמנים, זאת לא העבודה שלי".

- מה העבודה שלך?

"לעשות רדיו שעתיים עם אודי, לשדר את תוכנית המוזיקה שלי בשני בלילה ברדיו תל אביב, לתקלט ולחבר בין שירים. אני גם מלמד ונותן הרצאות. היה מישהו שהבן שלו רצה להיות די.ג'יי. הוא אסף עשרה חבר'ה אצלו ועשינו סדנא מעשית של שלושה מפגשים. חוץ מזה, אני מרצה גם על הסרטן".

- יש לך סוכן?

"לא. בחיים לא היה לי סוכן לשום דבר, אבל אני עובד מול גופים וחברות הפקה. בייעוץ לפרסומות אני עובד מול אנשים מסוימים. אם אני מתקלט - זה דרך מפיק שמשלם לי. יש משרדי יח"צ".

- ויש את ערוץ 2.

"שבו אני פרילאנס. ככה גם בערוץ 10 ובערוצים אחרים".

- איך זה עובד?

"יש כאלה שנותנים לי לראות כתבה ומבקשים שאתאים לה מוזיקה, אבל ב-99% מהמקרים, שולחים לי נושא, למשל, כתבה על מוחמד דף, ואני מפעיל את הדמיון. יכול להיות שאטעה, אבחר קטעים עצובים מדי, אבל אחרי עשר שנים אני מבין את הכיוון. אני יודע מי הכתב ומי עורך, לאיזו תוכנית, מה מצפים ממני".

- ובכל זאת, אני לא מבינה איך התחברת לחתונות.

"בהתחלה זו היתה הנאה לראות אנשים רוקדים. אחר כך בא הכסף. יוצא שאני בררן בגלל הלו"ז שלי. ביום חמישי בערב אני לא מתקלט במועדונים, כי אני משדר ברדיו למחרת, וביום שישי אני מתחיל לתקלט באירועים פרטיים רק אחרי אחת בצהריים. חוץ מזה, זו יכולה להיות כל חתונה, מימונה או חינה".

- אתה רציני?

"אם את בחינה בה אני מתקלט, את שואלת מי זה הדי.ג'יי הזה מקזבלנקה. אני לא עושה חתונות של חרדים, כי אין לי את הידע. פעם עשיתי אחת, ומזל שהיה לי מישהו שעזר ואמר לי, שים את זה, תחליף לזה. כיפות סרוגות אני עושה בכיף".

- את האמת, הפתעת אותי.

"אלה שאומרים שהם לא עושים את זה ולא את זה, רק מדברים ועושים מה שהם יכולים בשביל כסף. אין בארץ הרבה אנשים שיכולים להחזיק את עצמם מאוזנים כלכלית במוזיקה, זה מתחיל ונגמר בשלמה ארצי פחות או יותר".

- אתה רוקד באירועים מחוץ לעבודה?

לא, אבל אני נהנה לראות אחרים רוקדים. כשאני מתקלט, אני לא בא עם אספירציות להיות מלך האירוע. אף אחד לא מכריח אותי לעשות את זה. אם החלטתי לעבוד, אז אני עובד עם כל הלב. יש דברים שאני לא יודע לעשות. עברתי את הגיל של האגו. מה שמדאיג אותי זה שהכסף לא ייגמר לפני שייגמר החודש".

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

שר החוץ בלינקן כתב במכתב ליו"ר בית הנבחרים ג'ונסון כי שלושת הגדודים שממשל ביידן מצא כי הפרו זכויות אדם של אזרחים פלסטינים יוכלו להמשיך ולקבל סיוע צבאי ● החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה תתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו