גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המסר של הדר גור אריה לגברים ששולטים בענף הפרסום

קריירה ארוכה במשרדי הפרסום של תל-אביב הכינה את הקרקע לשינוי הגדול שעברה הדר גור אריה, כיום מנכ"לית מקאן וואלי ■ "המשחק השתנה. אני לא מכוונת רק לשורת הרווח"

הדר גור אריה / צילום: תמר מצפי
הדר גור אריה / צילום: תמר מצפי

באוגוסט לפני שנה עזבה הדר גור אריה - עד חודשיים לפני כן מנכ"ל משרד הפרסום רגב-קויצקי (ליאו ברנט) את תל-אביב, ועברה למצפה רמון כדי לנהל את מקאן ואלי - השלוחה הדרומית של משרד הפרסום מקאן אריקסון.

למי שמכיר אותה, נראה כי מצפה רמון רחוקה מרחק שנות אור מהתרבות שבה גדלה גור אריה, שעשתה את רוב הקריירה שלה באחד הארגונים הכי "תל-אביביים" שיש - מקאן אריקסון. יותר מזה, היא גדלה בחלק שמזוהה יותר מכל עם הדור החדש, המתוחכם, המביט אל הכפר הגלובלי כמו אל חצר ביתו - הדיגיטל. ולכן, המעבר שעשתה נראה לרגע כמעט הזוי. אבל מסתבר שגור אריה, שכבר עברה מסלול ארוך בענף עד אז, הגיעה להרפתקה הזאת מוכנה לגמרי.

לתחום הפרסום היא הצטרפה לאחר עבודה של חודשים ספורים בסטארט-אפ, כשאורן פרנק - אז מנכ"ל משותף במקאן ומי שהוביל שנים את החלום על הדיגיטל בקבוצה, התקשר והזמין אותה להצטרף אל מה שהיה אז זרוע האינטראקטיב של מקאן - זנטרופי. החברה עברה בהמשך עוד מספר גלגולים עד להפיכתה למקאן דיגיטל וגור אריה עשתה איתה את כל הדרך מניהול פרויקטים עד לתפקיד סמנכ"ל לקוחות.

חצי שנה לאחר שאיריס בק הגיעה לתפקיד המנכ"לית וזרוע הדיגיטל הפכה להיות חלק ממקאן, החליטה גור אריה לפרוש ולנסות לראות האם היא באמת יכולה להוביל משרד בעצמה. "כשהדיגיטל נכנס למקאן הבנתי שהזיזו לי את הגבינה ובענק. כל שיטת העבודה השתנתה - סמנכ"ל הלקוחות של מקאן דיבר על כל העוגה ולא העביר הלאה את החתיכה הדיגיטלית.

"הלקוחות שלי עברו לטיפול המשרד. הייתה לי תחושה של סוף עידן - כל הבכירים, שהדיגיטל היה הסיבה שהם קמו בשבילה בבוקר, עזבו והבנתי שצריך להמשיך קדימה. לקחתי את תפקיד המנכ"לית ברגב-קויצקי, כי זאת הייתה הזדמנות להוביל חברה עם כל מה שלמדתי ולהביא לשם את 'האני מאמין' הדיגיטלי שלי. קיבלתי הגה של מכונית טובה ורציתי לראות איך לוקחים אותה קדימה".

- ולמה עזבת?

"אחרי שלוש שנים, כשרגב-קויצקי נמכר לפובליסיס ויורם באומן הפך להיות הבוס, התחילה הרבה ביורוקרטיה וטופסולוגיה מול הצרפתים. הרגשתי שהעצמאות שלי נפגעת ושזה הזמן לחזור לאהבה הישנה - לדיגיטל".

- למה בחרת דווקא בתפקיד במצפה רמון?

"כשעזבתי, זה היה בלי לדעת לאן אני הולכת. זה הלחיץ, כי יש לי קטע הישרדותי של פולניה טובה שגדלה בבית של אם חד-הורית וידעה שצריך עצמאות כלכלית, אבל הימרתי. על הפרק היה תפקיד של סמנכ"לית בבנק גדול והצעה לשותפות בחברת אינטרנט, אבל חיפשתי אוויר מסוג אחר. התנדבתי בעבר במיזם 'לצאת מהקופסה', שמכשיר מעצבים שסיימו ללמוד, והתחברתי לרעיון של עמותות - ללהט של האנשים שמפעילים אותן. ידעתי שאני אוהבת פרסום ושיווק, אבל הרגשתי שצריך עוד משהו בחיים. לעבור עוד גבול".

"נגמור את השנה ברווח"

"במשך כל הקריירה שלי בתל-אביב גרנו אני ובן זוגי ברמת החייל, מטר ממקאן. אחרי הילדים, כל הסטטוס השתנה. התחלנו להסתובב עם משפחות, שכולן התעסקו באיפה קונים נכס חדש או משפצים את הבא, איזה מכונית קונים, ילדות עם מכנסיים קצרים מאוד שמסתובבות ברחובות ועד לנחילי האופניים החשמליים שכבשו אותם.

"אני מאוד אוהבת שפע ופינוקים, אבל משהו התחיל להרגיש מסואב. אמרתי לעצמי שאלה לא השיחות שאני רוצה לנהל או האווירה שאני רוצה שהילדים שלי יגדלו בה. זה הצטרף למרוץ המקצועי, וכשכבר הצטלבתי מחדש עם חנה ראדו, שהקימה את מקאן וואלי, הייתי מוכנה".

- מה האתגרים של ניהול משרד כזה?

"כשהגעתי, לא היה עסק אבל הצבנו יעדים ואת השנה הראשונה הצלחנו לסגור במצב מאוזן. אחד הקונפליקטים הראשונים היה להבין שהניהול שלי אמור להשתנות. חנה כל הזמן דחפה להביא עוד עובדים, בגלל שסיבת הפתיחה של המשרד הייתה אידיאולוגית, והייתה התפיסה שזה מפעל שאמור להעסיק עובדים בשכר גבוה, בתנאים טובים, במקום שבו אין אלטרנטיבות תעסוקתיות.

"כל עובד כזה אומר ששורת הרווח שלי נשחקת. לקח לי כמה חודשים להבין שהמשחק השתנה. שאני לא מכוונת רק לשורת הרווח, כי אותי מודדים בסוף השנה על כמה עובדים הבאתי לפה. מצד שני, אסור להפסיד. אז צריך להביא עובדים ולחפש את הכסף שמפרנס אותם. וצריך להיות מנהל טוב גם בפרמטרים הישנים, כי מקאן כן מודדים לפי המספרים, אבל יש שורה חדשה לייצר".

- מה אתם מציעים ללקוחות שאי-אפשר למצוא במרכז?

"השפיץ שלנו הוא הניו-מדיה. אנחנו המענה לכל העולמות של תוכן דיגיטלי, פרפורמנס, פייסבוק וגוגל עבור לקוחות מקאן. אבל למכרז כמו מכללת כנרת, אנחנו ניגשים כמו משרד פרסום לכל דבר. ממילא זה לקוח שרוב העשייה שלו היא דיגיטלית. קהל יעד שלנו הם לקוחות בגודל בינוני שלא כל כך בונים מותג, שאין להם תקציבי ענק ושהחלק הדיגיטלי הוא קריטי לחיי העסק שלהם".

- אין לך אספירציות להיות מחר המשרד שמחזיק בשטראוס או קוקה-קולה?

"לא. אנחנו נותנים מענה לסוג מסוים של לקוחות. מהלקוחות הגדולים אנחנו לוקחים את השפיץ של הניו מדיה - לייצר תוכן טוב ולהפיץ אותו בכל האמצעים הדיגיטליים, וגם פרסום מבוסס תוצאות".

- ושורת הרווח?

"אנחנו רווחיים - נגמור את השנה ברווח. היקף פעילות של 20 מיליון שקל ותוך שנתיים אני אמורה להגיע ל-60 מיליון שקל".

"צריך לאהוב את זה"

בשנים האחרונות רוב משרדי הפרסום מתיימרים לתת פתרונות גם של ניו מדיה, ומקאן וואלי ממש לא לבד במגרש הזה. לדברי גור אריה, "לעבוד בדיגיטל זה קשה. יותר קל להפנות כסף לסרט או מודעה.

"לפעמים בשביל שקל וחצי עובדים בלי סוף וצריך לאהוב את זה בשביל לעשות את זה טוב. הפרויקטים הגדולים היפים והמרשימים היו בימים שהייתה במקאן יחידת גרילה הזאת שקמה בבוקר לעשות דברים גדולים עם אנשים שהתאבדו על מה שהם עשו וישבו עד הלילה מתוך אהבת אמת למה שהם עושים".

- איך הלקוחות היום מקבלים את הדיגיטל?

"רוב הלקוחות עובדים עם ספק לידים, מישהו שעושה גוגל וסוכנות שעושה את המהלכים גדולים - וזה לא מתחבר לדבר אחד, עם מבט אחד מלמעלה שיודע לחלק את משאבי הכסף, או לראייה כוללת. זה עובד ככה כי רוב הארגונים לא גדלו לתוך זה. אין אף סמנכ"ל או מנכ"ל משרד פרסום שמגיע מדיגיטל. החלק האוף-לייני יותר קל ללימוד".

- והדור הצעיר?

"מי זה הדור הצעיר? איפה הוא? איזה סמנכ"לי קריאייטיב צעירים יש שגדלו בתחום? הלכתי לכנס של ברלין סקול, והיה מגוון מעניין של משרדים גדולים וקטנים. פגשתי שם מיקס של אנשי ניהול לקוח וקריאייטיב. רובם ככולם מדברים על זה שהם לא בטוחים שזה מתפקידם לספק פלטפורמות דיגיטליות, ושואלים את עצמם מה תפקידו של משרד פרסום בתוך המיקס החדש".

- ומה דעתך?

"כשמסתכלים על מה מותגים גדולים עושים בעולם, אפשר לראות שרובם לא עושים פרסומות כמו בעבר. נייקי אומרת: 'אנחנו לא עושים פרסומות, אלא פוגשים את הלקוחות שלנו בכל מקום שאפשר', ולכן למשרד הפרסום צריך שתהיה יכולת לבנות סיפור אסטרטגי מספיק מעניין.מסרט וידיאו, אנימציה, סדרת טלוויזיה ממותגת ועד איך מפיצים את זה ביו-טיוב, בגוגל ובפייסבוק. אז משרד יכול לקנות את זה באאוטסורסינג, אבל אז הפאזל מתפרק.

"לכן, צריך שילוב בבית בין אנשי אסטרטגיה וקריאייטיב הכי טובים, עם אלה שעובדים בביטס אנד דה בייטס הקטנים שהיום הם קריטיים - בטח לארגונים שהדיגיטל הוא נתח גדול מהעבודה שלהם".

"הלקוחות יותר סבלניים כלפי גברים"

המעבר לדרום השפיע רבות גם על הפן האישי. לדברי גור אריה, "השינוי הסביבתי והעשייה הנוספת נותנות לי תכלית. הילדים השתנו, איכות חיי המשפחה עלתה וגם ההתערבבות בקהילה. המשפחה מחייכת ויש תחושה של עשייה. השותפות הנשית שיש פה מדהימה - זה כאילו תיקון למה שחוויתי. הגוורדיה הגברית במקומות שהייתי לא תמיד ידעה לתת קרדיט לעשייה שלי ופה יש הרבה קרדיט, מילים טובות, קירבה ואהבה. למדתי שאפשר לעבוד ככה - לא חייבים להיות ציניים, יהירים, תחרותיים ושטחיים".

- את חושבת שזה עניין של גוורדיה גברית?

"ברור. יש קודים התנהגותיים כמו של 'לקחת את החדר' ופחות כבוד למי שעושה עבודה רצינית מעמיקה ולאורך זמן. אני אף פעם לא הרשיתי לעצמי להיכנס לחדר בלי לדעת הכול על הסביבה העסקית של לקוח. אבל לגברים יש הרבה יותר סלחנות לאי-הידיעה כל זמן. יש מין אחווה גברית שאומרת 'הוא סחבק, מגניב, אחלה כריזמטי ואנשים אוהבים אותו אז זה מספיק'. שאתה לא חייב להיות מקצוען אם יש לך כריזמה.

"נשים בודקות את עצמן הרבה יותר, פוחדות שיתפסו אותן בחולשתן ולכן הן כל הזמן על קצות האצבעות. עובדות יותר קשה. הרגשתי שאני לא נופלת לתדמית של 'לוקחת את החדר'. שנים ישב בבאומן מנהל שכל קסמו היה שהוא חתיך. לקח להם עשור להבין שהאיש לא ממש עשה משהו. אבל זה היה טוב מספיק להרבה זמן.

"עם אישה זה לא היה קורה. היא צריכה לספק את הסחורה. אני לא יודעת אם זה כי היא מצופה או מצפה מעצמה. הרגשתי שהרבה דברים שסלחו לגברים מסביבי, לי לא יסלחו בחיים. גברים, אם הם מספיק כריזמטיים, חלקלקים ובעלי הומור, זה בסדר. גם מבחינת הלקוח שחושב לפעמים 'הנה נכנס הקרקס הקטן שנקרא משרד פרסום'. לוקח לאישה יותר זמן להוכיח את עצמה".

הדר גור אריה

גיל: 40

מצב משפחתי: נשואה 2

מגורים: מצפה רמון

השכלה: בעלת תואר ראשון בפרסום מ-FIT בניו-יורק

עוד משהו: "הייתי מתופפת בלהקה עוד בימי הפינגווין"

עוד כתבות

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"