גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רמי לוי הוריד מהמדפים מארזי שישיית קוקה-קולה

ההחלטה באה עקב הורדת המחיר החדה של המוצר ברשתות מתחרות והסירוב של קוקה-קולה לממן את המבצע ברשת רמי לוי ■ מנהלים ברשתות על התחרות בשוק: "הלקוחות השנה מאוד חכמים ומבוקרים. הם לא מתפתים"

רמי לוי / צילום: דור מלכה
רמי לוי / צילום: דור מלכה

ראש השנה בפתח והלחץ בקרב רשתות השיווק הולך ועולה. ל"גלובס" נודע כי רמי לוי, בעל רשת רמי לוי שיווק השקמה, הוריד מהמדפים את כל מארזי השישיות של המותג קוקה-קולה.

ההחלטה להוריד את שישיות קוקה-קולה מהמדפים באה בעקבות הורדת המחיר החדה של אותו המוצר בתת-רשת הדיסקאונט של מגה, YOU. תת-הרשת מציעה שישיית קוקה-קולה לחברי מועדון הלקוחות YOU ב-19.90 שקל (בקנייה מעל 200 שקל).

גם בשופרסל הציעו את המוצר בשבוע שעבר במחיר של כ-26 שקל, אם כי המחיר היום (ד') עומד על 34.90 שקל. ביינות ביתן מוצע המוצר ב-29 שקל (עם מגבלות).

אתמול (ג') בבוקר עמד מחיר שישיית קוקה-קולה ברשת רמי לוי על 33.80 שקל - מחיר הגבוה ב-70% מהמחיר ברשת YOU.

סמנכ"ל הסחר ברשת רמי לוי, יוסי סבתו, פנה לחברה המרכזית למשקאות (קוקה-קולה ישראל) בבקשה שתממן את המבצע ללקוחות, אך זו סירבה.

רשת רמי לוי, שחרתה על דגלה להיות הרשת הזולה ביותר בכל אזור, לא יכולה הייתה להרשות לעצמה להמשיך למכור במחיר הגבוה, ומאידך לא רצתה להפסיד סכומים גדולים על המותג, ולכן הורה סבתו להוריד את כל מארזי המותג מהמדפים. במקביל ממשיכה הרשת למכור בקבוקים בודדים של קוקה-קולה במחיר של 5.7 שקלים.

נקודת שבר ביחסים

מארזי השישיות הם מוצר מוביל בקניות לחגים, כיוון שמעבר לנוחות, הם מגלמים לרוב הנחת כמות.

בימים האחרונים נתקלו העובדים ברשת רמי לוי בפניות רבות של לקוחות שחיפשו את המוצר. בכל המקרים שהגיעו לידי "גלובס" נמסר ללקוחות כי ניתן לרכוש בקבוקים בודדים במחיר של 5.7 שקלים ליחידה, ולא נמסר כי הרשת החליטה מיוזמתה להוציא את המוצר מהמדפים.

במקביל מוכרת רשת רמי לוי שישיית פפסי מקס של 1.5 ליטר ב-26.20 שקל - מחיר של 4.4 שקלים לבקבוק.

לאורך השנים נרקמו יחסים טובים בין קוקה-קולה ישראל לרשת רמי לוי שיווק השקמה, שהקפידה לשתף איתו פעולה גם בכל הקשור למוצרי טרה הנמצאת בבעלותה. הפעם, כך נראה, הגיעו יחסים אלה לנקודת שבר.

מבצעים עמוקים לחגים

כבר תקופה ארוכה מדברים על התגברות התחרות בין רשתות השיווק, אך למרות זאת נראה כי בחג הנוכחי נרשמה נקודת רתיחה חדשה. בניסיון להצטייר כרשת הזולה ביותר, יצאו כל הרשתות עם מגוון מבצעים לחג שבהם נמכרים מוצרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים ממחירם הרגיל.

כך למשל, רשת YOU של מגה מציעה שורה ארוכה של מוצרים במחירים נמוכים. מרכך כביסה מרוכז סוד נמכר ב-8 שקלים, חבילת תה ויסוצקי ירוק (100 יחידות) ב-10 שקלים, נוזל כלים פיירי ב-5 שקלים, שמפו הוואי ב-5 שקלים ועוד.

רמי לוי מצא את עצמו נדרש להגיב לכל הרשתות בכל אזור, וכך בפועל הוריד מחירים של עשרות רבות של מוצרים. בזמן שבמגה מכרו ק"ג מרק עוף אסם ב-8 שקלים, רמי לוי הוריד את המחיר ל-6.9 שקלים. מחירו של שמן קנולה ירד ל-4.90 שקלים לעומת מחיר רגיל של 8 שקלים, ויטמינצ'יק נמכר ב-7.9 שקלים לעומת 11-12 שקל, ק"ג אורז יסמין סוגת ב-4.90 שקלים במקום 10 שקלים, אורז פרסי סוגת ב-5.90 שקלים, יין סלקט כרמל ב-14.90 שקל במקום 22 שקל, וטחינה בארכה ב-9.90 שקלים במקום ב-18 שקל.

וזה לא הכול. ברשת הוזילו שורה ארוכה של מוצרים נוספים עם התניית קנייה של 100 שקל. כך, פרגיות נמכרות ב-39.90 שקל לק"ג, עוף שלם ב-10 שקלים, חזה עוף ב- 17.90 שקל וכרעיים ב-14.90 שקל.

במוצרי דלידג נמכר מרלוזה קפוא ב-13.80 שקל במקום 21 שקל, פילה סול ב-12.90 שקל במקום 37 שקל ועוד. גם הרימונים והדבש נמכרים במחירים נמוכים - כפי שמציעות רשתות נוספות.

לדברי מנהלים ברשתות השיווק, "יש מלחמה גדולה בין הרשתות. הלקוחות חכמים מאוד השנה ומאוד מבוקרים. הם לא מתפתים. אם לא קונים היום, לא נורא, הם בטוחים שאפשר יהיה לקנות מחר. כל הרשתות מחכות שיסיימו לפרסם את כל הסקרים, ואז הן יעלו את המחירים. זה כבר סיפור שנמשך 3 שבועות, וזה יוצר לחץ גדול על הרשתות".

מהחברה המרכזית למשקאות קלים נמסר בתגובה: "החברה המרכזית ממשיכה לשרת את רשת רמי לוי כמו את שאר לקוחותיה".

מרמי לוי נמסר: "לא רבנו עם הספק, ואנחנו עובדים איתו כרגיל".

רגעי שפל חדשים בעימות בין הרשתות

כפי שנחשף ב"גלובס", התחרות בין רשתות השיווק רשמה השנה רגעי שפל חדשים. תוכנה של התכתבות ברשת המסרים המיידים, וואטסאפ, שעברה בימים האחרונים בין עובדים ומנהלים ברשת אושר עד, מכפישה את רשת רמי לוי שיווק השקמה ואף מאשימה כי "רמי לוי לבד מחזיק שני כפרים של מחבלים עם עבר פלילי ולאומני, שחלקם בני דודים של רוצחי הנערים מחברון ועוד מחבלים לרוב".

תחת הכותרת "מה להפיץ ולהעביר בקבוצות. מחירים זולים, מישהו אמר?; בגלל סקרים הורדת מחירים לחגים?!", כוללת הקבוצה רשימת מסרים שעיקרם השוואה בין רשת רמי לוי לאושר עד.

"אז הנה התשובות", נכתב, "לרמי לוי חורה מאוד שיש רשת גדולה וחדשה כבר כמה שנים בשוק - אושר עד - רשת חרדית מצליחה מאוד, שמעסיקה אך ורק יהודים ובעדיפות ראשונה אברכים וחרדים שומרי תורה ומצוות. רשת אושר עד אינה מעסיקה ערבים ולא מקבלת אותם לעבודה (...), וחורה לו מאוד על כך שרשת אושר עד מצליחה, והוא שם לעצמו למטרה להפיל אותה ולגמור אותה אפילו בלי להרוויח. העיקר שזה יגרום לאושר עד הפסדים ונזקים ולסגירת החנויות שלהם".

בעלי רשת אושר עד מסרו ל"גלובס" כי שרשרת ההודעות בקבוצה לא נכתבה על-ידי הנהלת הרשת, והיא אינה על דעתה. לדברי אריה בוים, אחד מהבעלים, המסר ב- וואטסאפ נשלח גם אליו על-ידי אחד ממנהלי הרשת, יום לפני פניית "גלובס".

"זה הגיע אליי בתוספת הערה של אחד המנהלים שצריך לברר מי עשה את השטות הזאת. אנחנו מעסיקים למעלה מ-1,000 עובדים. אני לא פוסל שאחד העובדים כתב את זה. כשעובד מקבל כזאת הודעה לידיים, הוא לא בהכרח מבין שזה לא מלמעלה (מההנהלה, א"ח). ברור שנטפל בעניין הזה. אני רק תוהה עד כמה אני יכול לשלוט. נניח שאיתרתי את הטמבל שעשה את זה, אז מה אני עושה? צועק עליו 'אתה דביל ואל תנהל לי את העסק'. אני אפילו לא בטוח שאני יכול לפטר אותו, אבל ברור שהדברים צריכים להיות מטופלים, ושזו לא הרוח והאווירה ברשת", הוא אומר.

מחיר מארז שישיית קוקה

עוד כתבות

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד בעבירת רצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק באשדוד ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במכלי החברה, אך כ-15 אלף מהם עדיין נמצאים בשוק

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מאתר קשת

המדד שקובע אפקטיביות בפרסום: "הזמר במסכה" וליגת העל במקום הראשון

ניתוח של מאות קמפיינים שעלו בטלוויזיה ב-2025, והתרומה שלהם לחיפושי מותג, שיחות נכנסות, המרות ומכירות, הוביל את חברת אנימו ליצור את מדד אפקטיביות הפרסום ● החלק הראשון לא מתחשב בתקציב שהושקע אלא רק בביצועים, והחלק השני משקלל אותו לתוך הנוסחה

בבנק ההשקעות גולדמן זאקס מהמרים נגד השקל / צילום: Shutterstock

ענק ההשקעות שעושה "שורט" על השקל, והסיבות

בגולדמן זאקס מאמינים כי שער הדולר-שקל אינו משקף כראוי את העלייה בסיכונים הגאו־פוליטיים במזרח התיכון, ומעריכים כי השקל בתמחור־יתר של 13% מול הדולר ● בנוסף, בבנק מציינים את החולשה שנרשמת לאחרונה במניות הטכנולוגיה, שמושכת מטה את וול סטריט, כגורם שהופך את ההימור נגד השקל לכלי גידור אטרקטיבי

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

לורד פיטר מנדלסון / צילום: ap, Ben Birchall

פרשת אפשטיין בבריטניה מסתעפת: גם השגריר לשעבר בארה"ב נעצר

לורד פיטר מנדלסון, לשעבר שגריר בריטניה בארה"ב, נעצר בחשד שהדליף לג'פרי אפשטיין פרטים על המדיניות הכלכלית של בריטניה ● פיטר מנדלסון הוא אחת הדמויות הבכירות ביותר במפלגת הלייבור ● במסגרת חקירת הפרשה, בשבוע שעבר נעצר בממלכה הנסיך לשעבר אנדרו

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון ''בשבע'', 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס

עבודה מהבית / צילום: Shutterstock

עדכון המס שיכול לשים סוף לכדאיות הרילוקשיין

ה־OECD אישר לאחרונה עדכון לאמנת המס הקובע מתי עבודה מרחוק במדינה זרה עלולה לחשוף חברות לחיוב במס ● לפי ההחלטה, אם העובד עובד למעלה מ־50% מזמן מהבית, והעבודה במדינה הזרה חיונית לפעילות העסקית - התאגיד ישלם מס של עשרות ואף מאות מיליוני דולרים

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

אוריאל קנורוביץ, מייסד שותף ומנכ''ל Nimble / צילום: Nimble

בשווי של 400 מיליון דולר: החברה שמאמנת את המודלים הגדולים בעולם

החברה הישראלית-אמריקאית נימבל מאמנת כמה ממודלי השפה הבולטים בעולם ומסייעת להם לשפר את הדרך שבה הם אוצרים מידע מהרשת ● היום היא נחשפת לראשונה, בהודעה על גיוס סבב הון מאוחר יחסית בהיקף של 47 מיליון דולר ● "אין הרבה חברות בישראל שעושות AI אמיתי", אומר המנכ"ל אוריאל קרנורוביץ, "אנחנו ממציאים את החיפוש לעסקים מחדש"

אילוסטרציה: shutterstock

ירידות חדות בתל אביב; מדד הביטוח צונח במעל 6%, מניית קמטק מזנקת ב-6%

מדד ת"א 35 יורד בכ-1.7%, מדד ת"א 90 נופל ב-2.9% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● וול סטריט ננעלה אמש באדום עקב שילוב של מכסי טראמפ החדשים וזעזועי ה-AI ● טרמינל איקס מזנקת במעל 8% בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות קלות בחוזים בוול סטריט; AMD מזנקת ב-12% במסחר המוקדם

הדאקס נסחר ביציבות ● בורסת הונג קונג ירדה בכ-1.8% ● AMD מזנקת במסחר המוקדם, בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● וול סטריט ננעלה אמש באדום עקב שילוב של מכסי טראמפ החדשים וזעזועי ה-AI ● מחירי המתכות היקרות קפצו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב רשמו ירידות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 63 אלף דולר

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בבנק דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

המניות שהגיעו ל"תמחורים גבוהים", והאלטרנטיבה

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ני"ע בבנק דיסקונט, צופה שהמגמה החיובית בשוקי המניות בת"א ובוול סטריט תימשך השנה, ומסמן את הסקטורים שיובילו את המהלך ● למשקיעי אג"ח הוא ממליץ להתמקד בממשלתיות ובקונצרניות בדירוג גבוה: "סיכון חפשו באפיק המנייתי"

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

עסקת הענק עם מטא שמקפיצה את מניית השבבים במסחר המקדים

מטא תרכוש שבבי AI ועוצמת מחשוב מ-AMD בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ותקבל אופציה להחזיק עד 10% מהחברה ● המהלך נתפס בין היתר כהבעת אמון ביכולת של AMD להתחרות באנבידיה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

העסקה "שוברת השוויון" עם סין, וההערכה: טהראן תופקר

נשיא ארה"ב: מעדיף עסקה, אך אם לא נגיע להסכם, זה יהיה יום רע מאוד עבור איראן ● דוברת ממשלת איראן: "איראן מעדיפה דיפלומטיה על פני מלחמה, אך גם הדיפלומטיה וגם ההרתעה הן שתי אסטרטגיות לשמירת הכבוד הלאומי והאינטרסים הלאומיים" בעקבות הערכת מצב עדכנית: ארה"ב מפנה מלבנון חלק מאנשיה ● בצל פריסת הכוחות האמריקאים: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● דיווחים שוטפים