גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רמי לוי הוריד מהמדפים מארזי שישיית קוקה-קולה

ההחלטה באה עקב הורדת המחיר החדה של המוצר ברשתות מתחרות והסירוב של קוקה-קולה לממן את המבצע ברשת רמי לוי ■ מנהלים ברשתות על התחרות בשוק: "הלקוחות השנה מאוד חכמים ומבוקרים. הם לא מתפתים"

רמי לוי / צילום: דור מלכה
רמי לוי / צילום: דור מלכה

ראש השנה בפתח והלחץ בקרב רשתות השיווק הולך ועולה. ל"גלובס" נודע כי רמי לוי, בעל רשת רמי לוי שיווק השקמה, הוריד מהמדפים את כל מארזי השישיות של המותג קוקה-קולה.

ההחלטה להוריד את שישיות קוקה-קולה מהמדפים באה בעקבות הורדת המחיר החדה של אותו המוצר בתת-רשת הדיסקאונט של מגה, YOU. תת-הרשת מציעה שישיית קוקה-קולה לחברי מועדון הלקוחות YOU ב-19.90 שקל (בקנייה מעל 200 שקל).

גם בשופרסל הציעו את המוצר בשבוע שעבר במחיר של כ-26 שקל, אם כי המחיר היום (ד') עומד על 34.90 שקל. ביינות ביתן מוצע המוצר ב-29 שקל (עם מגבלות).

אתמול (ג') בבוקר עמד מחיר שישיית קוקה-קולה ברשת רמי לוי על 33.80 שקל - מחיר הגבוה ב-70% מהמחיר ברשת YOU.

סמנכ"ל הסחר ברשת רמי לוי, יוסי סבתו, פנה לחברה המרכזית למשקאות (קוקה-קולה ישראל) בבקשה שתממן את המבצע ללקוחות, אך זו סירבה.

רשת רמי לוי, שחרתה על דגלה להיות הרשת הזולה ביותר בכל אזור, לא יכולה הייתה להרשות לעצמה להמשיך למכור במחיר הגבוה, ומאידך לא רצתה להפסיד סכומים גדולים על המותג, ולכן הורה סבתו להוריד את כל מארזי המותג מהמדפים. במקביל ממשיכה הרשת למכור בקבוקים בודדים של קוקה-קולה במחיר של 5.7 שקלים.

נקודת שבר ביחסים

מארזי השישיות הם מוצר מוביל בקניות לחגים, כיוון שמעבר לנוחות, הם מגלמים לרוב הנחת כמות.

בימים האחרונים נתקלו העובדים ברשת רמי לוי בפניות רבות של לקוחות שחיפשו את המוצר. בכל המקרים שהגיעו לידי "גלובס" נמסר ללקוחות כי ניתן לרכוש בקבוקים בודדים במחיר של 5.7 שקלים ליחידה, ולא נמסר כי הרשת החליטה מיוזמתה להוציא את המוצר מהמדפים.

במקביל מוכרת רשת רמי לוי שישיית פפסי מקס של 1.5 ליטר ב-26.20 שקל - מחיר של 4.4 שקלים לבקבוק.

לאורך השנים נרקמו יחסים טובים בין קוקה-קולה ישראל לרשת רמי לוי שיווק השקמה, שהקפידה לשתף איתו פעולה גם בכל הקשור למוצרי טרה הנמצאת בבעלותה. הפעם, כך נראה, הגיעו יחסים אלה לנקודת שבר.

מבצעים עמוקים לחגים

כבר תקופה ארוכה מדברים על התגברות התחרות בין רשתות השיווק, אך למרות זאת נראה כי בחג הנוכחי נרשמה נקודת רתיחה חדשה. בניסיון להצטייר כרשת הזולה ביותר, יצאו כל הרשתות עם מגוון מבצעים לחג שבהם נמכרים מוצרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים ממחירם הרגיל.

כך למשל, רשת YOU של מגה מציעה שורה ארוכה של מוצרים במחירים נמוכים. מרכך כביסה מרוכז סוד נמכר ב-8 שקלים, חבילת תה ויסוצקי ירוק (100 יחידות) ב-10 שקלים, נוזל כלים פיירי ב-5 שקלים, שמפו הוואי ב-5 שקלים ועוד.

רמי לוי מצא את עצמו נדרש להגיב לכל הרשתות בכל אזור, וכך בפועל הוריד מחירים של עשרות רבות של מוצרים. בזמן שבמגה מכרו ק"ג מרק עוף אסם ב-8 שקלים, רמי לוי הוריד את המחיר ל-6.9 שקלים. מחירו של שמן קנולה ירד ל-4.90 שקלים לעומת מחיר רגיל של 8 שקלים, ויטמינצ'יק נמכר ב-7.9 שקלים לעומת 11-12 שקל, ק"ג אורז יסמין סוגת ב-4.90 שקלים במקום 10 שקלים, אורז פרסי סוגת ב-5.90 שקלים, יין סלקט כרמל ב-14.90 שקל במקום 22 שקל, וטחינה בארכה ב-9.90 שקלים במקום ב-18 שקל.

וזה לא הכול. ברשת הוזילו שורה ארוכה של מוצרים נוספים עם התניית קנייה של 100 שקל. כך, פרגיות נמכרות ב-39.90 שקל לק"ג, עוף שלם ב-10 שקלים, חזה עוף ב- 17.90 שקל וכרעיים ב-14.90 שקל.

במוצרי דלידג נמכר מרלוזה קפוא ב-13.80 שקל במקום 21 שקל, פילה סול ב-12.90 שקל במקום 37 שקל ועוד. גם הרימונים והדבש נמכרים במחירים נמוכים - כפי שמציעות רשתות נוספות.

לדברי מנהלים ברשתות השיווק, "יש מלחמה גדולה בין הרשתות. הלקוחות חכמים מאוד השנה ומאוד מבוקרים. הם לא מתפתים. אם לא קונים היום, לא נורא, הם בטוחים שאפשר יהיה לקנות מחר. כל הרשתות מחכות שיסיימו לפרסם את כל הסקרים, ואז הן יעלו את המחירים. זה כבר סיפור שנמשך 3 שבועות, וזה יוצר לחץ גדול על הרשתות".

מהחברה המרכזית למשקאות קלים נמסר בתגובה: "החברה המרכזית ממשיכה לשרת את רשת רמי לוי כמו את שאר לקוחותיה".

מרמי לוי נמסר: "לא רבנו עם הספק, ואנחנו עובדים איתו כרגיל".

רגעי שפל חדשים בעימות בין הרשתות

כפי שנחשף ב"גלובס", התחרות בין רשתות השיווק רשמה השנה רגעי שפל חדשים. תוכנה של התכתבות ברשת המסרים המיידים, וואטסאפ, שעברה בימים האחרונים בין עובדים ומנהלים ברשת אושר עד, מכפישה את רשת רמי לוי שיווק השקמה ואף מאשימה כי "רמי לוי לבד מחזיק שני כפרים של מחבלים עם עבר פלילי ולאומני, שחלקם בני דודים של רוצחי הנערים מחברון ועוד מחבלים לרוב".

תחת הכותרת "מה להפיץ ולהעביר בקבוצות. מחירים זולים, מישהו אמר?; בגלל סקרים הורדת מחירים לחגים?!", כוללת הקבוצה רשימת מסרים שעיקרם השוואה בין רשת רמי לוי לאושר עד.

"אז הנה התשובות", נכתב, "לרמי לוי חורה מאוד שיש רשת גדולה וחדשה כבר כמה שנים בשוק - אושר עד - רשת חרדית מצליחה מאוד, שמעסיקה אך ורק יהודים ובעדיפות ראשונה אברכים וחרדים שומרי תורה ומצוות. רשת אושר עד אינה מעסיקה ערבים ולא מקבלת אותם לעבודה (...), וחורה לו מאוד על כך שרשת אושר עד מצליחה, והוא שם לעצמו למטרה להפיל אותה ולגמור אותה אפילו בלי להרוויח. העיקר שזה יגרום לאושר עד הפסדים ונזקים ולסגירת החנויות שלהם".

בעלי רשת אושר עד מסרו ל"גלובס" כי שרשרת ההודעות בקבוצה לא נכתבה על-ידי הנהלת הרשת, והיא אינה על דעתה. לדברי אריה בוים, אחד מהבעלים, המסר ב- וואטסאפ נשלח גם אליו על-ידי אחד ממנהלי הרשת, יום לפני פניית "גלובס".

"זה הגיע אליי בתוספת הערה של אחד המנהלים שצריך לברר מי עשה את השטות הזאת. אנחנו מעסיקים למעלה מ-1,000 עובדים. אני לא פוסל שאחד העובדים כתב את זה. כשעובד מקבל כזאת הודעה לידיים, הוא לא בהכרח מבין שזה לא מלמעלה (מההנהלה, א"ח). ברור שנטפל בעניין הזה. אני רק תוהה עד כמה אני יכול לשלוט. נניח שאיתרתי את הטמבל שעשה את זה, אז מה אני עושה? צועק עליו 'אתה דביל ואל תנהל לי את העסק'. אני אפילו לא בטוח שאני יכול לפטר אותו, אבל ברור שהדברים צריכים להיות מטופלים, ושזו לא הרוח והאווירה ברשת", הוא אומר.

מחיר מארז שישיית קוקה

עוד כתבות

מייסדי נאבן, אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: נאבן

בעקבות עזיבה מפתיעה של סמנכ"לית הכספים: מניית נאבן צנחה אחרי הדוחות

מניית נאבן, שהונפקה בנאסד"ק לפני כחודש וחצי, ננעלה אמש במחיר שמשקף לחברה הישראלית תשואה שלילית של 41.5% מההנפקה ● עם זאת, המנכ"ל מציין: "מעולם לא הייתי אופטימי יותר בנוגע להזדמנויות שיש לפנינו"

מחירי הדיור / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לא רק המחירים שירדו: המכה שספגו רוכשי הדירות החדשות

מחירי הדירות ממשיכים לרדת שמונה חודשים ברציפות, אך עליית תשומות הבנייה מייקרת את הדירות החדשות ומכבידה על הרוכשים והיזמים ● הירידות ניכרות בעיקר בדרום ובתל אביב, בעוד בירושלים נרשמות עליות, ובשוק השכירות נרשמות יציבות עם עליות מתונות לדיירים חדשים ולמחדשים

הדמיית פארק ''טבעון טק'' / הדמיה: Oilin

הסכום נחשף: כמה תשלם אנבידיה על הקרקע של הקמפוס היוקרתי שלה?

לגלובס נודע כי אנבידיה תשלם 90 מיליון שקל לפני מע"מ והוצאות פיתוח על החלק הראשון של הקרקע, בשטח של כ-90 דונם ● המרכז של החברה צפוי לקום במרכז תעסוקה חדש בקריית טבעון בשם "טבעון טק" שנמצא כעת בשלבי תכנון, והעסקה צפויה להיחתם בימים הקרובים

שליחי וולט / צילום: פביו טרופה

דרך הוואטסאפ: לדווח על שליחי וולט נעשה קל יותר

חברת המשלוחים וולט מודיעה על השקת ערוץ וואטסאפ ייעודי לבטיחות בדרכים, שיאפשר דיווח בזמן אמת על שליחים שנוהגים או רוכבים בצורה מסוכנת במרחב הציבורי ● הערוץ החדש מצטרף לאפשרויות הפנייה הקיימות באפליקציה, שדרכן מתקבלות כבר כיום מאות פניות מדי חודש

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

מצלמת NightHawk2 של נקסט ויז'ן על רחפן / צילום: נקסט ויז'ן

מניית נקסט ויז׳ן שוברת שיאים: התגובות לעסקת הענק

יצרנית המצלמות המיוצבות לסקטור הביטחוני קיבלה הזמנת ענק בהיקף של כ-77 מיליון דולר, פי שניים מהעסקה הגדולה ביותר שלה עד כה ● לידר: "מדובר בעסקה פנומנלית שמהווה קפיצת מדרגה מאוד משמעותית" ● מניית נקסט ויז'ן ממשיכה לטפס: זינקה 250% בשנה האחרונה

מלך ירדן עבדאללה השני / צילום: ap, Gonzalo Fuentes

שיא היסטורי בחוב הציבורי: הכלכלה הירדנית תחת לחץ הולך וגובר

ברקע מלחמת "חרבות ברזל", מתקפות החות'ים והאטה מבנית ממושכת, החוב הירדני מטפס לשיא כל הזמנים ● שוק עבודה חלש וגלי פליטים מציבים את עמאן בפני מבחן יציבות כלכלי-פוליטי

ראש ממשלת צרפת סבסטיאן לקורנו / צילום: ap, Thomas Samson, Pool

באיחוד כבר חגגו הסכם סחר עם אמריקה הלטינית, ואז צרפת נזכרה בחקלאים שלה

הסכם סחר חופשי רחב־היקף עם מדינות מרקוסור היה אמור להיחתם בימים הקרובים, עם הבטחות להגדיל את היצוא האירופי בעשרות אחוזים ● אלא שהתנגדות צרפתית ברגע האחרון, בטענה לפגיעה בחקלאות, מעכבת את המהלך ומציפה מתחים פנימיים באיחוד האירופי

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

ירידות שערים באירופה; המניות הביטחוניות נופלות

מדד הדאקס יורד בכ-0.5% ● בורסת הונג קונג נפלה בכ-1.6% ● וול סטריט ננעלה בירידות אתמול, כאשר המשקיעים המשיכו לצאת ממניות הטכנולוגיה - הבוקר החוזים העתידיים אדומים ● שחקניות ה-AI המרכזיות ברודקום ואורקל סיימו את היום בירידות של כ-5.5% וכ-3%, בהתאמה ● מחירי הנפט בשפל של כארבע שנים ● מחיר הזהב עלה אתמול לשיא חדש של כל הזמנים

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך; סיגל יעקבי, שופטת בית המשפט הכלכלי; ויעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בסאני / צילום: שלומי יוסף, ניב קנטור, סיון פרג'

רשות ני"ע נגד ביהמ"ש הכלכלי: המחלוקת לגבי מניות של קרובי משפחה מגיעה לעליון

האם מניות שנרכשו ע"י קרובי משפחה של בעל שליטה נחשבות לחלק מ"החזקות הציבור", או שהן נספרות כחלק מהחזקות בעל השליטה? ● שאלה משפטית זו עומדת בלב מחלוקת בין ביהמ"ש הכלכלי לרשות ני"ע ● במרכז ההליך: איש העסקים יעקב לוקסנבורג

רבקה לויפר / צילום: דנה בר סימן טוב

המועמדת שכמעט הפכה לחשכ"לית, עד שחלה תפנית במינוי עבאדי-בויאנג'ו

לפני שהודיע על בחירתו במיכל עבאדי־בויאנג'ו לחשבת הכללית באוצר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ריאיין בשבועות האחרונים כעשר נשים לתפקיד ● אחת המועמדות הבולטות שהגיעו לקו הגמר היא רבקה לויפר, שמסיימת בימים אלה קדנציה כסמנכ"לית כלכלה ופיננסים ברשות החשמל

בשאר אל אסד / צילום: ap, Baz Ratner

"כבר לא רלוונטי לפוטין": פרטים חדשים על החיים של אסד במוסקבה

כשנה לאחר נפילת משטרו של הדיקטטור, ה"גרדיאן" הבריטי מספק פרטים חדשים והצצה נדירה לחיי משפחת אסד ● "מנהלים חיים מבודדים ושקטים של יוקרה במוסקבה ובאיחוד האמירויות"

אילוסטרציה: Shutterstock

יוקר מחיה? למה אתרי השוואות המחירים הישראליים לא מצליחים להתרומם

בישראל פועלות כיום רק שתי פלטפורמות פרטיות להשוואה בין מחירי מזון: Pricez ו-CHP ● ברשות להגנת הצרכן מבטיחים רפורמה שתמשוך שחקנים חדשים ותסייע לתחרות ● ובינתיים הפרדוקס נמשך: בשוק המזון מהיקרים במערב לא משתמשים בכלי השוואת מחירים

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בנובמבר - 2.4%; מחירי הדירות ירדו חודש שמיני ברצף

האינפלציה ירדה בחודש נובמבר ב-0.5%, בהתאם לצפי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: סעיף הטיסות, סעיף ירקות ופירות טריים וסעיף תרבות ובידור ● מנגד, סעיף המזון רשם עלייה של 0.4% ● יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר של הבורסה: "סביבה נוחה לבנק המרכזי להפחית את הריבית במשק כבר ב-5 בינואר"

בית המשפט העליון / צילום: יוסי זמיר

שני פסקי דין סותרים והשאלה בדרך לעליון: מי יממן תביעות ייצוגיות?

שני פסקי דין הפוכים בנוגע לאפשרות מימון תביעה ייצוגית ע"י קרן פרטית ניתנו לאחרונה, והסוגיה תוכרע בעליון ● הראשון קבע כי קרן הפועלת למטרת רווח תנהל את ההליך לא תמיד לטובת התובע, ואילו לפי השני איסור מימון הוא מחסום לתביעות שמצריכות משאבים כלכליים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מהחוק לגנזך: איך נחלשו ההבטחות למילואימניקים על צמצום שירות ב-2026

גוברות ההערכות שמשרתי המילואים יעברו ב-2026 שנה נוספת של היעדרויות ממושכות מהבית והעבודה - זאת למרות הבטחות הממשלה להקלה בעומס השירות, בעקבות המציאות החדשה שלאחר המלחמה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בכיר אמריקאי: לא נאפשר לנתניהו להרוס את המוניטין של טראמפ בנוגע להסכם בעזה

בעקבות הפיגוע באוסטרליה: בצבא חידדו הנחיות לחיילים בחו"ל ● טראמפ על חיסול ראאד סעד: אנחנו בודקים אם ישראל הפרה את הפסקת האש ● בישראל עוקבים בדאגה אחר עסקאות החמקנים שמקדמות מדינות במזרח התיכון מול הממשל האמריקאי וחוששים מפגיעה ביתרון האיכותי של חיל האוויר ● טראמפ: מדינות נוספות מצטרפות לכוח הייצוב הבינלאומי בעזה ● דיווחים שוטפים

מטולה / צילום: איל יצהר

שיקום הערים שנפגעו במלחמה: מה קרה למטולה, והזינוק של שדרות

מנתוני הלמ"ס עולה כי במטולה יש 70% פחות פעילות כלכלית מאשר ערב המלחמה, לעומת זאת קריית שמונה ושלומי חזרו לפעילות כלכלית מלאה ● הזינוק הדרמטי ביותר בפעילות הכלכלית הוא זה של שדרות, כך שנראה ששיקום הדרום מתקדם בקצב מהיר בהרבה מאשר שיקום הצפון

מה יחזיר את הקונים לשוק הנדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

בעולם כבר למדו: הפחתות ריבית לא מייצרות ביקוש לדירות - וזו הסיבה

בזמן שאצלנו בנק ישראל רק החל להוריד את הריבית, מאירופה ועד צפון אמריקה הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומה של סדרת הפחתות ● עם זאת, הנתונים מראים כי השפעת המדיניות המוניטרית על מחירי הדיור חלשה יחסית ● למרות ההבדלים בין הכלכלות והאתגרים של ישראל, נשאלת השאלה: האם גם כאן נראה מגמה דומה?