גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רמי לוי הוריד מהמדפים מארזי שישיית קוקה-קולה

ההחלטה באה עקב הורדת המחיר החדה של המוצר ברשתות מתחרות והסירוב של קוקה-קולה לממן את המבצע ברשת רמי לוי ■ מנהלים ברשתות על התחרות בשוק: "הלקוחות השנה מאוד חכמים ומבוקרים. הם לא מתפתים"

רמי לוי / צילום: דור מלכה
רמי לוי / צילום: דור מלכה

ראש השנה בפתח והלחץ בקרב רשתות השיווק הולך ועולה. ל"גלובס" נודע כי רמי לוי, בעל רשת רמי לוי שיווק השקמה, הוריד מהמדפים את כל מארזי השישיות של המותג קוקה-קולה.

ההחלטה להוריד את שישיות קוקה-קולה מהמדפים באה בעקבות הורדת המחיר החדה של אותו המוצר בתת-רשת הדיסקאונט של מגה, YOU. תת-הרשת מציעה שישיית קוקה-קולה לחברי מועדון הלקוחות YOU ב-19.90 שקל (בקנייה מעל 200 שקל).

גם בשופרסל הציעו את המוצר בשבוע שעבר במחיר של כ-26 שקל, אם כי המחיר היום (ד') עומד על 34.90 שקל. ביינות ביתן מוצע המוצר ב-29 שקל (עם מגבלות).

אתמול (ג') בבוקר עמד מחיר שישיית קוקה-קולה ברשת רמי לוי על 33.80 שקל - מחיר הגבוה ב-70% מהמחיר ברשת YOU.

סמנכ"ל הסחר ברשת רמי לוי, יוסי סבתו, פנה לחברה המרכזית למשקאות (קוקה-קולה ישראל) בבקשה שתממן את המבצע ללקוחות, אך זו סירבה.

רשת רמי לוי, שחרתה על דגלה להיות הרשת הזולה ביותר בכל אזור, לא יכולה הייתה להרשות לעצמה להמשיך למכור במחיר הגבוה, ומאידך לא רצתה להפסיד סכומים גדולים על המותג, ולכן הורה סבתו להוריד את כל מארזי המותג מהמדפים. במקביל ממשיכה הרשת למכור בקבוקים בודדים של קוקה-קולה במחיר של 5.7 שקלים.

נקודת שבר ביחסים

מארזי השישיות הם מוצר מוביל בקניות לחגים, כיוון שמעבר לנוחות, הם מגלמים לרוב הנחת כמות.

בימים האחרונים נתקלו העובדים ברשת רמי לוי בפניות רבות של לקוחות שחיפשו את המוצר. בכל המקרים שהגיעו לידי "גלובס" נמסר ללקוחות כי ניתן לרכוש בקבוקים בודדים במחיר של 5.7 שקלים ליחידה, ולא נמסר כי הרשת החליטה מיוזמתה להוציא את המוצר מהמדפים.

במקביל מוכרת רשת רמי לוי שישיית פפסי מקס של 1.5 ליטר ב-26.20 שקל - מחיר של 4.4 שקלים לבקבוק.

לאורך השנים נרקמו יחסים טובים בין קוקה-קולה ישראל לרשת רמי לוי שיווק השקמה, שהקפידה לשתף איתו פעולה גם בכל הקשור למוצרי טרה הנמצאת בבעלותה. הפעם, כך נראה, הגיעו יחסים אלה לנקודת שבר.

מבצעים עמוקים לחגים

כבר תקופה ארוכה מדברים על התגברות התחרות בין רשתות השיווק, אך למרות זאת נראה כי בחג הנוכחי נרשמה נקודת רתיחה חדשה. בניסיון להצטייר כרשת הזולה ביותר, יצאו כל הרשתות עם מגוון מבצעים לחג שבהם נמכרים מוצרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים ממחירם הרגיל.

כך למשל, רשת YOU של מגה מציעה שורה ארוכה של מוצרים במחירים נמוכים. מרכך כביסה מרוכז סוד נמכר ב-8 שקלים, חבילת תה ויסוצקי ירוק (100 יחידות) ב-10 שקלים, נוזל כלים פיירי ב-5 שקלים, שמפו הוואי ב-5 שקלים ועוד.

רמי לוי מצא את עצמו נדרש להגיב לכל הרשתות בכל אזור, וכך בפועל הוריד מחירים של עשרות רבות של מוצרים. בזמן שבמגה מכרו ק"ג מרק עוף אסם ב-8 שקלים, רמי לוי הוריד את המחיר ל-6.9 שקלים. מחירו של שמן קנולה ירד ל-4.90 שקלים לעומת מחיר רגיל של 8 שקלים, ויטמינצ'יק נמכר ב-7.9 שקלים לעומת 11-12 שקל, ק"ג אורז יסמין סוגת ב-4.90 שקלים במקום 10 שקלים, אורז פרסי סוגת ב-5.90 שקלים, יין סלקט כרמל ב-14.90 שקל במקום 22 שקל, וטחינה בארכה ב-9.90 שקלים במקום ב-18 שקל.

וזה לא הכול. ברשת הוזילו שורה ארוכה של מוצרים נוספים עם התניית קנייה של 100 שקל. כך, פרגיות נמכרות ב-39.90 שקל לק"ג, עוף שלם ב-10 שקלים, חזה עוף ב- 17.90 שקל וכרעיים ב-14.90 שקל.

במוצרי דלידג נמכר מרלוזה קפוא ב-13.80 שקל במקום 21 שקל, פילה סול ב-12.90 שקל במקום 37 שקל ועוד. גם הרימונים והדבש נמכרים במחירים נמוכים - כפי שמציעות רשתות נוספות.

לדברי מנהלים ברשתות השיווק, "יש מלחמה גדולה בין הרשתות. הלקוחות חכמים מאוד השנה ומאוד מבוקרים. הם לא מתפתים. אם לא קונים היום, לא נורא, הם בטוחים שאפשר יהיה לקנות מחר. כל הרשתות מחכות שיסיימו לפרסם את כל הסקרים, ואז הן יעלו את המחירים. זה כבר סיפור שנמשך 3 שבועות, וזה יוצר לחץ גדול על הרשתות".

מהחברה המרכזית למשקאות קלים נמסר בתגובה: "החברה המרכזית ממשיכה לשרת את רשת רמי לוי כמו את שאר לקוחותיה".

מרמי לוי נמסר: "לא רבנו עם הספק, ואנחנו עובדים איתו כרגיל".

רגעי שפל חדשים בעימות בין הרשתות

כפי שנחשף ב"גלובס", התחרות בין רשתות השיווק רשמה השנה רגעי שפל חדשים. תוכנה של התכתבות ברשת המסרים המיידים, וואטסאפ, שעברה בימים האחרונים בין עובדים ומנהלים ברשת אושר עד, מכפישה את רשת רמי לוי שיווק השקמה ואף מאשימה כי "רמי לוי לבד מחזיק שני כפרים של מחבלים עם עבר פלילי ולאומני, שחלקם בני דודים של רוצחי הנערים מחברון ועוד מחבלים לרוב".

תחת הכותרת "מה להפיץ ולהעביר בקבוצות. מחירים זולים, מישהו אמר?; בגלל סקרים הורדת מחירים לחגים?!", כוללת הקבוצה רשימת מסרים שעיקרם השוואה בין רשת רמי לוי לאושר עד.

"אז הנה התשובות", נכתב, "לרמי לוי חורה מאוד שיש רשת גדולה וחדשה כבר כמה שנים בשוק - אושר עד - רשת חרדית מצליחה מאוד, שמעסיקה אך ורק יהודים ובעדיפות ראשונה אברכים וחרדים שומרי תורה ומצוות. רשת אושר עד אינה מעסיקה ערבים ולא מקבלת אותם לעבודה (...), וחורה לו מאוד על כך שרשת אושר עד מצליחה, והוא שם לעצמו למטרה להפיל אותה ולגמור אותה אפילו בלי להרוויח. העיקר שזה יגרום לאושר עד הפסדים ונזקים ולסגירת החנויות שלהם".

בעלי רשת אושר עד מסרו ל"גלובס" כי שרשרת ההודעות בקבוצה לא נכתבה על-ידי הנהלת הרשת, והיא אינה על דעתה. לדברי אריה בוים, אחד מהבעלים, המסר ב- וואטסאפ נשלח גם אליו על-ידי אחד ממנהלי הרשת, יום לפני פניית "גלובס".

"זה הגיע אליי בתוספת הערה של אחד המנהלים שצריך לברר מי עשה את השטות הזאת. אנחנו מעסיקים למעלה מ-1,000 עובדים. אני לא פוסל שאחד העובדים כתב את זה. כשעובד מקבל כזאת הודעה לידיים, הוא לא בהכרח מבין שזה לא מלמעלה (מההנהלה, א"ח). ברור שנטפל בעניין הזה. אני רק תוהה עד כמה אני יכול לשלוט. נניח שאיתרתי את הטמבל שעשה את זה, אז מה אני עושה? צועק עליו 'אתה דביל ואל תנהל לי את העסק'. אני אפילו לא בטוח שאני יכול לפטר אותו, אבל ברור שהדברים צריכים להיות מטופלים, ושזו לא הרוח והאווירה ברשת", הוא אומר.

מחיר מארז שישיית קוקה

עוד כתבות

חיילי מילואים בחוף עזה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

רגע לפני מועד התשלום, מאות קצינים עלולים לאבד מענק של אלפי שקלים

כחלק ממתווה הסיוע למשרתי המילואים, הממשלה הבטיחה לפני כחצי שנה מענקים מיוחדים למפקדים לוחמים עבור שירותם במלחמה ● המענקים, בגובה של עד 20 אלף שקל אמורים לעבור ללומים ב-1 בדצמבר, אולם כעת מתברר שעשרות עד מאות מפקדים נשמטו מהרשימה למרות זכאותם ● היום יתכנסו נציגי משרד האוצר ומערכת הביטחון בניסיון לפתור את הסוגייה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

רבעון טוב לקרן קיסטון והמיזוג שהקפיץ את הרווח של להב

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● מימוש האופציה באגד יצר לקיסטון רווח חד פעמי של 98 מיליון שקל ● להב אל.אר: מיזוג בתחום האנרגיה הירוקה סייע לזינוק דרמטי של 300% ברווח הנקי

המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה / צילום: Shutterstock

האולטימטום והתגובה החריפה: המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה

מניות הביטוח צנחו בחדות אחרי שהמפקח דרש משמונה חברות בענף לעדכן עד פברואר את התעריפים שהן גובות על ביטוח מקיף וביטוח צד ג' ● בחברות זועמים, וטוענים כי המחירים ממילא יורדים, אבל גורמים בענף מסבירים כי האיום מצד הרגולטור עשוי להוריד אותם עוד יותר

מימין לשמאל: ערן בילסקי, יוני אושרוב, אבי אייל ורן אחיטוב / צילום: Entrée Capital

בתוך חצי שנה: אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר לקרנות AI ודיפטק

קרן ההון סיכון אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית, דיפ-טק וקריפטו ● הודעת הגיוס אינה מסגירה את זהות המשקיעים, אך לגלובס נודע כי ביניהם גם גופים מוסדיים ישראלים וזרים ● הקרן המוצלחת ביותר של אנטרי השיגה למשקיעים תשואה של פי 30.2

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

צוות צללים באוצר מציג תחזיות פסימיות לגירעון ולצמיחה

משרד האוצר אופטימי לגבי גירעון מתון וצמיחה של 5.2%, אך יועציו עלומי־השם מזהירים שהגירעון עלול לעלות והצמיחה להיות נמוכה מהצפוי ● בין הגורמים שנבחנו: המלחמה והבחירות שבדרך

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; אורקל קפצה במעל 4%, לצד מניות AI נוספות

הנאסד"ק עלה בכ-1% ● אלפאבית ירדה, אנבידיה טיפסה • הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה? ● הביטקוין התאושש ונסחר לזמן קצר מעל 90 אלף דולר ● מחירי הנפט רשמו עליות

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

פרויקט לשכירות ארוכת טווח בירושלים. הריבית טרפה את הקלפים / הדמיה: YAM3D

ירידה של יותר מ-90% מהשיא: מחירי הקרקעות לשכירות בירושלים בצניחה

מכרז לשכירות ארוכת טווח ששווק לאחרונה בהצלחה בעיר הבירה ממחיש עד כמה גדולה הירידה מאז השיא של 2021־2022 ● אם באמצע 2022 מחיר ממוצע של קרקע ליח"ד הגיע לכמעט מיליון שקל, היום הוא ברף נמוך מ־100 אלף שקל

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר של בריטניה / צילום: ap, Kin Cheung

מבוכה בבריטניה: התקציב דלף לאינטרנט שעה לפני "הנאום הגורלי" של שרת האוצר

התקציב הבריטי לשנה הבאה פורסם בטעות באתר ממשלתי שעה לפני נאום שרת האוצר רייצ’ל ריבס - והקדים לחשוף העלאות מס נרחבות והערכות פיסקליות רגישות ● ההדלפה טלטלה את השווקים לרגע, אך התשואות והליש”ט התאוששו במהרה, בעוד הממשלה מנסה להסביר את התקלה המביכה ולשדר אחריות תקציבית

מודעות של כאל, טפחות, בנק לאומי, ישראכרט / צילום: צילומי מסך

הסיבה שהלוואות מפתות עם פרזנטור מחויך דווקא מייצרות אצלנו דחייה

מחקר ישראלי חדש ניתח את הבעות פנים ותנועות העיניים מול פרסומות של בנקים וחברות כרטיסי אשראי וביטוח ● תנאי ההלוואה והסכום התגלו כחשובים בהרבה מהמעטפת השיווקית

מגדל / צילום: טלי בוגדנובסקי

פעילויות הליבה והרווח הפיננסי העודף הקפיצו את הרווח הכולל של מגדל ב-47%

מגדל ביטוח מדווחת כי ברבעון השלישי זינק הרווח הכולל שלה בכ-47% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכם לכ-535 מיליון שקל ● בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, הרווח הכולל הסתכם ב-1.36 מיליארד שקל, עלייה של 9.4% ביחס לתקופה המקבילה

הבורסה בהונג קונג / צילום: Shutterstock, Daniel Fung

בעקבות העליות בוול סטריט: מגמה חיובית באסיה

הניקיי עלה בכ-1.3% ● וול סטריט סיכמה אתמול יום רביעי רצוף של עליות, אם כי לא ברור כמה זמן המגמה תימשך ● אנבידיה טיפסה ואלפאבית נפלה, אך האחרונה עדיין לא רחוקה מרף שווי השוק של 4 טריליון דולר ● הביטקוין התאושש אתמול ונסחר הבוקר סביב 90 אלף דולר ● ירידות קלות במחירי הנפט

טנק ליאופרד עם מערכת מעיל רוח / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

המדינה שמבקרת את ישראל אבל רוכשת מוצרים של רפאל

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עוצר הוטל על מעון הנשיא / צילום: ap, Mark Schiefelbein

שני אנשי המשמר הלאומי נורו מחוץ לבית הלבן, עוצר הוטל על מעון הנשיא

יריות בוושינגטון: חשוד אחד נעצר אחרי שפתח באש לעבר אנשי המשמר הלאומי • שני הנפגעים הובהלו לבתי חולים, אחד מהם במצב קריטי • היורה הוא אזרח אפגניסטן בן 29, שנכנס לארה"ב ב-2021, ולפי דיווח ב-CNN לא משתף פעולה בחקירה • הנשיא טראמפ נמצא בביתו שבפלורידה ושיתף ברשת החברתית שלו: "החיה שירתה באנשי המשמר הלאומי - תשלם על זה מחיר כבד"

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

דוחות שופרסל: המכירות בחנויות זהות נפלו בחדות

הכנסות רשת המזון הסתכמו ב-3.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי, ירידה של 9% בתוך שנה ● הרווח הנקי של שופרסל ירד ברבעון השלישי ב-36% ל-168 מיליון שקל, אך בנטרול מכירת ההחזקה בפייבוקס ברבעון המקביל אשתקד, הרווח הנקי עלה בכ-4.5%

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי מבצר שליטה בנופר באמצעות לאומי פרטנרס

ינאי יעביר את מניותיו בנופר לחברה משותפת, שלתוכה תזרים לאומי פרטנרס כחצי מיליארד שקל בהון וחוב לטובת רכישת מניות נוספות ● בחודש האחרון מניית החברה סובלת ממומנטום שלילי ואיבדה כ-11%

סופר ספיר ו-A2Z חתמו על עסקת עגלות חכמות בהיקף 30 מיליון דולר

בעסקה ששווה 30 מיליון דולר, חברת A2Z חתמה על הסכם לאספקת 3,000 עגלות חכמות לרשת סופר ספיר ● "זה יאפשר לנו להגדיל ב–10% את סל הקנייה", אמר אורן ספיר, מנכ"ל הרשת