גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רמי לוי הוריד מהמדפים מארזי שישיית קוקה-קולה

ההחלטה באה עקב הורדת המחיר החדה של המוצר ברשתות מתחרות והסירוב של קוקה-קולה לממן את המבצע ברשת רמי לוי ■ מנהלים ברשתות על התחרות בשוק: "הלקוחות השנה מאוד חכמים ומבוקרים. הם לא מתפתים"

רמי לוי / צילום: דור מלכה
רמי לוי / צילום: דור מלכה

ראש השנה בפתח והלחץ בקרב רשתות השיווק הולך ועולה. ל"גלובס" נודע כי רמי לוי, בעל רשת רמי לוי שיווק השקמה, הוריד מהמדפים את כל מארזי השישיות של המותג קוקה-קולה.

ההחלטה להוריד את שישיות קוקה-קולה מהמדפים באה בעקבות הורדת המחיר החדה של אותו המוצר בתת-רשת הדיסקאונט של מגה, YOU. תת-הרשת מציעה שישיית קוקה-קולה לחברי מועדון הלקוחות YOU ב-19.90 שקל (בקנייה מעל 200 שקל).

גם בשופרסל הציעו את המוצר בשבוע שעבר במחיר של כ-26 שקל, אם כי המחיר היום (ד') עומד על 34.90 שקל. ביינות ביתן מוצע המוצר ב-29 שקל (עם מגבלות).

אתמול (ג') בבוקר עמד מחיר שישיית קוקה-קולה ברשת רמי לוי על 33.80 שקל - מחיר הגבוה ב-70% מהמחיר ברשת YOU.

סמנכ"ל הסחר ברשת רמי לוי, יוסי סבתו, פנה לחברה המרכזית למשקאות (קוקה-קולה ישראל) בבקשה שתממן את המבצע ללקוחות, אך זו סירבה.

רשת רמי לוי, שחרתה על דגלה להיות הרשת הזולה ביותר בכל אזור, לא יכולה הייתה להרשות לעצמה להמשיך למכור במחיר הגבוה, ומאידך לא רצתה להפסיד סכומים גדולים על המותג, ולכן הורה סבתו להוריד את כל מארזי המותג מהמדפים. במקביל ממשיכה הרשת למכור בקבוקים בודדים של קוקה-קולה במחיר של 5.7 שקלים.

נקודת שבר ביחסים

מארזי השישיות הם מוצר מוביל בקניות לחגים, כיוון שמעבר לנוחות, הם מגלמים לרוב הנחת כמות.

בימים האחרונים נתקלו העובדים ברשת רמי לוי בפניות רבות של לקוחות שחיפשו את המוצר. בכל המקרים שהגיעו לידי "גלובס" נמסר ללקוחות כי ניתן לרכוש בקבוקים בודדים במחיר של 5.7 שקלים ליחידה, ולא נמסר כי הרשת החליטה מיוזמתה להוציא את המוצר מהמדפים.

במקביל מוכרת רשת רמי לוי שישיית פפסי מקס של 1.5 ליטר ב-26.20 שקל - מחיר של 4.4 שקלים לבקבוק.

לאורך השנים נרקמו יחסים טובים בין קוקה-קולה ישראל לרשת רמי לוי שיווק השקמה, שהקפידה לשתף איתו פעולה גם בכל הקשור למוצרי טרה הנמצאת בבעלותה. הפעם, כך נראה, הגיעו יחסים אלה לנקודת שבר.

מבצעים עמוקים לחגים

כבר תקופה ארוכה מדברים על התגברות התחרות בין רשתות השיווק, אך למרות זאת נראה כי בחג הנוכחי נרשמה נקודת רתיחה חדשה. בניסיון להצטייר כרשת הזולה ביותר, יצאו כל הרשתות עם מגוון מבצעים לחג שבהם נמכרים מוצרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים ממחירם הרגיל.

כך למשל, רשת YOU של מגה מציעה שורה ארוכה של מוצרים במחירים נמוכים. מרכך כביסה מרוכז סוד נמכר ב-8 שקלים, חבילת תה ויסוצקי ירוק (100 יחידות) ב-10 שקלים, נוזל כלים פיירי ב-5 שקלים, שמפו הוואי ב-5 שקלים ועוד.

רמי לוי מצא את עצמו נדרש להגיב לכל הרשתות בכל אזור, וכך בפועל הוריד מחירים של עשרות רבות של מוצרים. בזמן שבמגה מכרו ק"ג מרק עוף אסם ב-8 שקלים, רמי לוי הוריד את המחיר ל-6.9 שקלים. מחירו של שמן קנולה ירד ל-4.90 שקלים לעומת מחיר רגיל של 8 שקלים, ויטמינצ'יק נמכר ב-7.9 שקלים לעומת 11-12 שקל, ק"ג אורז יסמין סוגת ב-4.90 שקלים במקום 10 שקלים, אורז פרסי סוגת ב-5.90 שקלים, יין סלקט כרמל ב-14.90 שקל במקום 22 שקל, וטחינה בארכה ב-9.90 שקלים במקום ב-18 שקל.

וזה לא הכול. ברשת הוזילו שורה ארוכה של מוצרים נוספים עם התניית קנייה של 100 שקל. כך, פרגיות נמכרות ב-39.90 שקל לק"ג, עוף שלם ב-10 שקלים, חזה עוף ב- 17.90 שקל וכרעיים ב-14.90 שקל.

במוצרי דלידג נמכר מרלוזה קפוא ב-13.80 שקל במקום 21 שקל, פילה סול ב-12.90 שקל במקום 37 שקל ועוד. גם הרימונים והדבש נמכרים במחירים נמוכים - כפי שמציעות רשתות נוספות.

לדברי מנהלים ברשתות השיווק, "יש מלחמה גדולה בין הרשתות. הלקוחות חכמים מאוד השנה ומאוד מבוקרים. הם לא מתפתים. אם לא קונים היום, לא נורא, הם בטוחים שאפשר יהיה לקנות מחר. כל הרשתות מחכות שיסיימו לפרסם את כל הסקרים, ואז הן יעלו את המחירים. זה כבר סיפור שנמשך 3 שבועות, וזה יוצר לחץ גדול על הרשתות".

מהחברה המרכזית למשקאות קלים נמסר בתגובה: "החברה המרכזית ממשיכה לשרת את רשת רמי לוי כמו את שאר לקוחותיה".

מרמי לוי נמסר: "לא רבנו עם הספק, ואנחנו עובדים איתו כרגיל".

רגעי שפל חדשים בעימות בין הרשתות

כפי שנחשף ב"גלובס", התחרות בין רשתות השיווק רשמה השנה רגעי שפל חדשים. תוכנה של התכתבות ברשת המסרים המיידים, וואטסאפ, שעברה בימים האחרונים בין עובדים ומנהלים ברשת אושר עד, מכפישה את רשת רמי לוי שיווק השקמה ואף מאשימה כי "רמי לוי לבד מחזיק שני כפרים של מחבלים עם עבר פלילי ולאומני, שחלקם בני דודים של רוצחי הנערים מחברון ועוד מחבלים לרוב".

תחת הכותרת "מה להפיץ ולהעביר בקבוצות. מחירים זולים, מישהו אמר?; בגלל סקרים הורדת מחירים לחגים?!", כוללת הקבוצה רשימת מסרים שעיקרם השוואה בין רשת רמי לוי לאושר עד.

"אז הנה התשובות", נכתב, "לרמי לוי חורה מאוד שיש רשת גדולה וחדשה כבר כמה שנים בשוק - אושר עד - רשת חרדית מצליחה מאוד, שמעסיקה אך ורק יהודים ובעדיפות ראשונה אברכים וחרדים שומרי תורה ומצוות. רשת אושר עד אינה מעסיקה ערבים ולא מקבלת אותם לעבודה (...), וחורה לו מאוד על כך שרשת אושר עד מצליחה, והוא שם לעצמו למטרה להפיל אותה ולגמור אותה אפילו בלי להרוויח. העיקר שזה יגרום לאושר עד הפסדים ונזקים ולסגירת החנויות שלהם".

בעלי רשת אושר עד מסרו ל"גלובס" כי שרשרת ההודעות בקבוצה לא נכתבה על-ידי הנהלת הרשת, והיא אינה על דעתה. לדברי אריה בוים, אחד מהבעלים, המסר ב- וואטסאפ נשלח גם אליו על-ידי אחד ממנהלי הרשת, יום לפני פניית "גלובס".

"זה הגיע אליי בתוספת הערה של אחד המנהלים שצריך לברר מי עשה את השטות הזאת. אנחנו מעסיקים למעלה מ-1,000 עובדים. אני לא פוסל שאחד העובדים כתב את זה. כשעובד מקבל כזאת הודעה לידיים, הוא לא בהכרח מבין שזה לא מלמעלה (מההנהלה, א"ח). ברור שנטפל בעניין הזה. אני רק תוהה עד כמה אני יכול לשלוט. נניח שאיתרתי את הטמבל שעשה את זה, אז מה אני עושה? צועק עליו 'אתה דביל ואל תנהל לי את העסק'. אני אפילו לא בטוח שאני יכול לפטר אותו, אבל ברור שהדברים צריכים להיות מטופלים, ושזו לא הרוח והאווירה ברשת", הוא אומר.

מחיר מארז שישיית קוקה

עוד כתבות

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

יתחלקו ב-2 מיליארד דולר: היזם שמכר לאפל חברה פעמיים והקרן הישראלית

אביעד מייזלס עומד מאחורי אקזיט ענק: מכירת הסטארט-אפ Q.ai לאפל בכמעט 2 מיליארד דולר ● מייסדי החברה והעובדים יתחלקו בכמיליארד דולר, בעוד משקיעים עיקריים בחברה צפויים לרשום החזרים של מאות מיליונים ● העסקה, השנייה בגודלה בתולדות אפל, מדגישה את ההימור שלה על בינה מלאכותית מבוססת ראייה ושמיעה

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא זינקה בכ-10%, מיקרוסופט נפלה ב-9%

נעילה מעורבת באירופה, בורסת פרנקפורט נפלה במעל 2% ● הדולר מתאושש מעט ● מחירי הנפט מזנקים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

המטרו יוצא לדרך ומפת התחבורה של ת"א נכנסת לכאוס

בשנה הקרובה יחלו עבודות להקמת תחנות המטרו בצמתים מרכזיים בתל אביב כמו דרך השלום־נמיר, הבימה ושוק הכרמל ● מה מתוכנן ואיך צריך להתארגן לקראת התחלת הפרויקט התחברותי הגדול ביותר שנעשה בישראל? ● גלובס עושה סדר

החל משבוע הבא: עליית מחירים בארומה / צילום: יח''צ

ארומה מעלה מחירים: כמה תשלמו על קפה ומאפה?

כשנה בלבד לאחר העלאת המחירים הקודמת: החל מ־3 בפברואר תעדכן רשת ארומה את מחירי חלק מהמאפים ומשקאות הקפה ● קפוצ’ינו קטן בתל אביב יעלה 14 שקל, דיל קפה ומאפה יעלה 27 שקל, ומספר מצומצם של מוצרים יתייקרו בשיעורים חדים של עד 50%

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צעד היסטורי": האיחוד האירופי הגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור

בצעד חריף שממנו נמנעו מדינות אירופה במשך שנים, האיחוד האירופי הסכים להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● גרמניה הובילה את הצעד, איטליה הסירה את ההתנגדות וספרד נכנעה ללחץ ● מה משמעות המהלך ולמה הוא קורה דווקא עכשיו?

תעשיית הביומד מתאוששת / אילוסטרציה: Shutterstock

משרות נפתחות, המדד בעלייה: זה השוק הישראלי שמתחיל להתעורר

בוול סטריט ההתאוששות של תעשיית הביומד ניכרת מאז הקיץ האחרון, ומה קורה בישראל? ● מתעסוקה ועד המדד המקומי - בחודשיים האחרונים נראה שהביומד המקומי לאט־לאט יוצא מהקיפאון

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

מתוך קמפיין הפועלים / צילום: צילום מסך

הדאבל הראשון לשנת 2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה ביותר

בשבוע שעבר התברגה הפרסומת של הפועלים בכיכובן של ליאת הר לב והילה קורח כזכורה ביותר, והשבוע היא גם האהובה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברות התקשורת yes ו–HOT ממשיכות לככב עם הפרסומות לקידום HBO MAX

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ חשף כי שוחח עם איראן: "אמרתי להם - בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים"

הנשיא אישר כי בכוונתו להמשיך להיות בקשר עם גורמים באיראן • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

נעלי Nike Mind 001 / צילום: נייקי

כוכבות פופ וחוקרי מוח: נייקי מוציאה את התותחים הכבדים בדרך לקאמבק

ענקית אופנת הספורט מנסה לחזור לקדמת הבמה לאחר שסיימה את שנת 2025 עם נפילה של כ־17% במניה ● לצורך כך היא מגייסת את קים קרדשיאן לקמפיין משותף ומשיקה נעליים שמיועדות לעזור לספורטאים להתרכז

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

צילומים: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, יעל טל

שר הכלכלה מציע עוד פיקוח מיותר, הפעם על מצות

ברקת רוצה עוד מחיר מפוקח ● בסופר-פארם הגזימו עם הקמפיין ● ותרומת כליה, מלבד המצווה הראויה, חוסכת הון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

הפרויקט ברמת אפעל / הדמיה: viewpoint

לא רק דירות: גינדי מציעה תנאי תשלום 20־80 על משרדים ותשואה של 8%

חברת גינדי החזקות מבטיחה לשלם לקונים 8% על סכום המקדמה למשך 3 שנים, ואחר־כך על התשלום הכולל למשך עוד שנתיים ● החסרונות: התשואה הכוללת לשנים אלה אינה גבוהה, והמשקיע חייב להביא בחשבון תקופות אי־תפוסה, וכן דמי ניהול וארנונה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש