גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכל פעם שלקוח שלי זוכה אני מרגיש שהנשמה שלי מצויה שם

כליטיגטור הוא יצר תקדימים רבים במגוון תחומים ולא נבהל מלהתעמת עם שופטי העליון ולשכנע גם אותם. אצל אחד מהם, חנן מלצר, עשה בזמנו את ההתמחות והושפע עמוקות מאישיותו. דמויות המופת שלו הן שלמה המלך, בגין, הרב לאו והשופט ברק. אל תדברו איתו על פרישה כי "המקצוע הוא גם תחביב שממלא את כל עולמי". ורק דבר אחד חסר לו בחיים: "זמן". שיחה עם עו"ד אילן בומבך

משפט

מתי ידעת לראשונה שתהיה עורך-דין?

"תקופה ארוכה, מהיסודי ועד התיכון, חשבתי שאהיה רופא, כיוון שראיתי בזה אתגר וסברתי שהתרומה הגדולה לאנושות היא בתחום הרפואה והמחקר. למדתי בתיכון צייטלין במגמה ריאלית-פיזיקלית והצטיינתי, אבל בכיתה י"ב התחיל לכרסם בי עניין המשפט. התיכון היה סמוך לביהמ"ש, ובשעות החופשיות נהגתי לצאת ולצפות בדיונים וראיתי עורכי-דין מופיעים בתיקים אזרחיים ופליליים. אחר-כך, במהלך השירות הצבאי, הזדמן לי להרצות בבתי-כנסת בנושאים שונים, נתתי גם דברי תורה, שכללתי את יכולותיי הוורבאליות, ויותר ויותר אנשים שאלו אותי אם אני הולך להיות עו"ד. אני רוצה להגיד משהו שאני מאמין בו: אדם צריך להיות בתחום שבו הוא מגשים את עצמו באופן האופטימלי, בהתאם לכישוריו ולדברים שהוא אוהב לעשות".

מי היה בעל ההשפעה המעצבת ביותר על אישיותך כעו"ד?

"ללא ספק, עוה"ד שאצלו התמחיתי, חנן מלצר, היום שופט ביהמ"ש העליון. למדתי ממנו הרבה והתרשמתי ממנו עמוקות, הן כאדם והן כעו"ד. עו"ד צריך להיות קודם כול בן-אדם, מענטש, ולפעמים יש נטייה לשכוח את זה בלהט הוויכוח המשפטי. ראיתי את מלצר בלחץ, במתח, והוא לא הפסיק להיות אדם גם ברגעים האלה. הוא שימש עבורי, ועבור רבים אחרים, מופת בהליכותיו, ביושרה שלו, בכבוד שנתן, ונותן גם היום, לכל אדם, במקצוענות שלו, ביכולת האנליטית הגבוהה, בחשיבה מחוץ לקופסה וביצירתיות המשפטית. אלה דברים שלקחתי כצידה לדרך. כל עו"ד צריך לשאת בצקלונו, מלבד יכולות מקצועיות גבוהות מאוד, גם ערכים כמו יושר, הגינות ונימוס, כשהוא במגע עם ביהמ"ש והצד שכנגד".

מה העצה הכי טובה שקיבלת בקריירה?

"אנשים שהכירו אותי הציעו לי לנטוש את החלום להיות רופא, ללמוד משפטים וללכת לתחום הליטיגציה. ואכן, זכיתי להיות שותף ליצירת תקדימים רבים בתחומים שונים. הוורסטיליות מאוד חשובה. אני נתקל פעמים רבות בעורכי-דין שמתעסקים בתחום צר, אין חלקי עימם. חשוב שלעו"ד יהיה ידע אינטרדיסציפלינרי, שישלוט בתחומי משפט רבים, כיוון שאין לך משפט שאין בו השקה לכמה תחומים".

ומה העצה הגרועה שקיבלת?

"שופט הציע לי להתפשר בתיק מסוים, למרות שהייתי משוכנע שהלקוח שלי צודק לחלוטין. הלקוח הקשיב לשופט, והיה מוכן להתפשר. אך אני מאמין שאילו השופט היה מתעמק יותר בחומר ורק אז כותב את פסק הדין, הוא היה שונה".

מה הרגע המאכזב ביותר בקריירה שלך?

"קשה לי להיזכר ברגע מסוים, אבל אני יכול לאפיין תופעה: אתה בא, מוכן מאוד לתיק, ומצפה שגם השופט יכיר אותו לפניי ולפנים, ואז מתאכזב לגלות שהוא לא יודע במה מדובר. ייצגתי בתיק ירושה סבוך וגדול, שזכינו בו לבסוף בעליון, אבל בביהמ"ש למשפחה, שם הכול התחיל, השופט שאל בתחילת הדיון מי מייצג את הבעל ומי את האישה. זה היה רגע מאוד מביך, כי זה לא היה סכסוך בין בעל לאשה, אלא על ירושה. בסופו של דבר, הצדק נעשה".

ומה הרגע המאושר בקריירה?

"בכל פעם שאומרים לי שהלקוח שלי זכה במשפט, אני מרגיש שחלק מהנשמה שלי מצוי שם, כי הרצון שלי להוציא את הצדק לאור גורם לי להישאב לזה. אני חושב על התיק במשרד, בבית, כשאני עולה על יצועי. כשאני מרגיש שנעשה צדק ושקיבלו את טיעוניי, אני מרגיש סיפוק עצום.

"בתחילת דרכי כעו"ד באה אליי גננת מאשדוד. כתבו עליה במקומון בעיר כתבת נאצה, שחפפה לילדים בגן את השיער בנפט, והפכה להיות שנואה עליהם. האמת שזו הייתה תרופת סבתא שבאה מרחמיה על כמה בנות בגן שהכינים טיילו על מצחן. אחרי שכל תחנוניה להורים לא עזרו, חשבה לתומה שהיא עושה מעשה טוב. הוציאו את דיבתה רעה בצורה הקשה ביותר, בלי שאפשרו לה זכות תגובה.

"התיק הגיע עד לעליון בהרכב 9 שופטים, כי היו שם שאלות כבדות-משקל, הן בתחום המשפט הפלילי והן בדיני לשון הרע. ביהמ"ש נתן פס"ד תקדימי וקבע שאכן הייתה פה כוונה לפגוע. הצלחנו לשכנע את העליון שגם אם העיתונאי לא הכיר אותה, ואין לו מניע מיוחד, מעצם העובדה שלא פנה לקבל תגובה ממנה אלא רק לדוברת העירייה, בדקה ה-90, מזה עולה הכוונה. לאחר מכן, הגשנו גם קובלנה אזרחית, והמקומון נאלץ להיפרד מכמה מאות-אלפי שקלים. הרגע המאושר היה, שכשהוזמנו לעליון התקבלו טיעונינו והיה גמול להשקעה. מאוד היה חשוב לה הכבוד, ושיתוקן העוול.

"היום מגיעים רגעים מאושרים לא רק בפסקי-הדין אלא כשאני מצליח למנוע את הרע בטרם אירע. אני רואה אתגר מיוחד למנוע פרסום כתבות שקריות על חברות ואנשים, כיוון שברור לי ששום סכום שישולם במסגרת תביעת דיבה לא יכסה על העוול והנזק שייגרם לנשוא כתבה שקרית".

לו היית שופט, למי היית רוצה להידמות?

"לטעמי, גדול השופטים היה שלמה המלך. משפט שלמה המחיש את גדולתו, חוכמתו, הכרת בני האנוש הטבועה בו, האינטואיציות והרגישויות שלו. הוא דמות מסקרנת, פילוסוף, משורר, כתב את שיר השירים, את קהלת, בקיא בשפת חיות ועופות. הייתי שמח לברר איתו איך יכול להיות שאדם כל-כך חכם התחתן עם אלף נשים.

"כששאל אותו הקב"ה איזו תכונה היה רוצה, ענה לו שלמה בחלומו: 'לב שומע, לשפוט את עמך, להבחין בין טוב לרע'. לא כבוד, לא עושר, לא אריכות ימים, הוא ביקש יכולת רגשית להקשיב לבני האדם, להבין לנפשם. זו תכונה אידיאלית שרצוי שתהיה לשופטים".

את מי היית שוכר לייצג אותך?

"את דן אבי-יצחק, גדול עורכי-הדין. היה יסודי מאוד ובקיא בכל חדרי המשפט. היה תענוג לשמוע אותו".

מהו פסק-הדין המשמעותי ביותר עבורך?

"שמתי דגש בפרקטיקה על ליטיגציה בתחום המשפט המנהלי ועוולות שגורמות רשויות לאדם הפרטי החלש. ב-97' בא אליי אדם שהיה חייב לעיריית ת"א כ-40 אלף שקל על דוחות חניה. התחלתי להתכתב עם העירייה, שהגבירה את הלחץ והתחילה בעיקולים. עתרנו לבג"ץ. עליתי על טענה יצירתית, שלפיה התיישנות צריכה להיות רק 3 שנים ולא 10 כטענת העירייה, משום שלפי חוק העונשין זו עבירה מסוג חטא ולא מסוג עוון.

"בעליון ישבו 3 שופטים, אור, מצא וטירקל, שהפגינו חוסר סבלנות וחוסר אהדה. הם טענו שחוטא לא יכול לצאת נשכר, ושאם אנחנו רוצים להימנע מהוצאות, כדאי שנמשוך את העתירה. ספרתי עד 10, השתדלתי להיות רגוע, והשבתי שאני מבקש את תשומת-לבו של ביהמ"ש ל-10 דקות; ואם לא אצליח לשכנעו, אמשוך את העתירה. הדיון נמשך יותר משעה. אמרתי שלא יכול להיות שעירייה תקפא על שמריה 10 שנים, כשהדוחות צוברים ריביות פיגורים אימתניות; למעשה, זו תוכנית החיסכון הכי טובה בשוק, המהווה תמריץ שלילי לרשות שלטונית לא לגבות ולא לאכוף את הדין.

"הדיון הסתיים. יצאתי בהרגשה שהשופטים לא קיבלו את הטיעון. אך להפתעתי, אחרי כחודש קיבלתי זימון מהעליון להופיע בפני הרכב מורחב של 7 שופטים. לאורך כל הדיון הם היקשו עליי, המטירו שאלות, ולפני שהספקתי לענות לשופט אחד, בא שופט אחר. שוב יצאתי בהרגשה לא טובה. אך כעבור חודש נוסף, התברר שזכינו בפס"ד עקרוני ותקדימי, בעל השפעות מרחיקות-לכת. הלקוח שילם אלפי שקלים בודדים, כשמראש רצינו להתפשר.

"הפקתי מזה כמה לקחים: דבר ראשון, כשביהמ"ש מציע לך למשוך את העתירה, לא צריך להסכים מיד, אפשר לנסות ולשכנע בנימוס, ולפעמים זה עובד. דבר שני, גם אם השופטים מקשים עליך, זה לא אומר שלבסוף הם לא יסכימו איתך; זה אומר שאתה צריך לעזור להם למצוא תשובות".

יש לקוח שלא היית מייצג?

"לקוח שלא משתף פעולה, שמשקר לביהמ"ש, שמבקש לפגוע בביטחון המדינה. ייצגתי את ענת קם בערעור לעליון, רק לאחר שלא היה ספק ולא מחלוקת שהיא לא התכוונה לפגוע בביטחון המדינה. לשמחתי, ביהמ"ש הפחית מעונשה. גם הוא השתכנע".

מה הדבר הכי מפחיד בלהיות עו"ד?

"העובדה שאתה מייצג את עניינם של אנשים שהפקידו בידיך את המפתח לשמירה על נכסיהם, כבודם, חירותם; ואופן התנהלותך ישפיע במידה מרובה על גורלם. זו אחריות כבדה".

איזו דמות היסטורית היית רוצה לייצג?

"אלפרד דרייפוס".

לו היית פורש כיום מהמקצוע, מה היית עושה במקום?

"קשה לי לדבר על פרישה, כי התמזל מזלי לעסוק במקצוע שהוא גם התחביב שלי. התחביב הזה ממלא את כל עולמי, מצריך ממני הרבה מאוד השקעה, הכנה אינטנסיבית, ומעבר לכך, אני מתעדכן מדי יום בחידושי הפסיקה. השופט אהרן ברק אמר פעם: 'המשפט הוא כמו נשר. הוא שומר על יציבות רק כשהוא בתנועה'. אם אתה לא מתעדכן ולא קורא מאמרים, פסקי-דין, אתה נסוג לאחור. צריך כל הזמן ללמוד ולהתחדש".

אנושיות

מה מצחיק אותך?

"אני שוזר הרבה הומור, הן במסגרת הטיעון בביהמ"ש והן בהתנהלותי עם הסביבה. אני נהנה לצחוק. נהניתי בעבר לראות את הגשש החיוור והחמישייה הקאמרית, והיום את רמזור, שלצערי ירדה, והפרלמנט. צוחק גם מחיקויים שגיסי, עו*ד זכי רכטשאפן, מבצע בארוחות משפחתיות".

מה מעציב אותך?

"צביעות. התעמרות של רשות. אטימות וקהות-חושים".

מה מרגש אותך?

"טקס סיום הטירונות של בני הבכור יצחק גרם לדמעות בעיניי. התרגשתי גם כשכל אחד משני בניי הבכורים נתן בטקס בר-המצווה נאום של רבע שעה באופן שוטף, בלי להיעזר בנייר. אני אבא ליברלי. הילדים שלי יודעים שהם יכולים לבחור בכל תחום שירצו: מסחרי, פלילי, מנהלי, קניין רוחני, או מקרקעין".

מה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך?

"שסייעתי לעשות צדק וגרמתי לתיקון עוולות במדינה. הרב קוק אמר: 'אל תילחמו בחושך אלא תוסיפו אור'".

על מה אתה מתחרט?

"אני מאמין שמה שקורה צריך לקרות. לא מסתכל לאחור. כשאשת לוט הסתכלה לאחור, היא הפכה לנציב מלח".

על מה לא תסלח?

"אני, מטבעי, סלחן גדול. אדם שגרם לי לצער או שפגע בי, אשכח את זה מהר מאוד. אדם שעשה לי איזושהי טובה, אזכור לו את זה כל ימי חיי".

מה עלול לשבור את רוחך?

"המונח שבירת-רוח או ייאוש לא מופיע אצלי בלקסיקון".

מתי צחקת בפעם האחרונה?

"אני מרבה לצחוק עם עובדי משרדי וגם בביהמ"ש. היום הייתי בדיון בביה"ד המשמעתי של הלשכה, ייצגתי שם עו"ד, והיו שם רגעים מצחיקים".

למי אתה מתגעגע?

"לאבנר-חי שאקי, שר הדתות ופרופ' למשפטים, שבהיותי סטודנט בחר בי, בגיל 22, לשמש דובר משרד הדתות. היה אדם מדהים, משכיל, רחב-אופקים, בעל יכולת נתינה עצומה וקשוב לזולת. הוא מאוד חסר לי".

מהו בעיניך האושר המושלם?

"להיות מי שאתה. להגשים את הייעוד שלך. לעשות מה שאתה אוהב. לחיות עם מי שאתה אוהב ומעריץ, ולגדל משפחה לתפארת".

אנשים

מי הם גיבורי ילדותך?

"מנחם בגין, הרב ישראל לאו והשופט אהרן ברק. הערצתי את יכולותיו של בגין כמנהיג, כנואם, כמי שיודע להילחם, אך גם לעשות שלום. מצד אחד, היה נואם כיכרות, ומצד שני, איש ספר. הרב לאו וברק היו ילדי שואה שסבלו את מגפו של הצורר הנאצי, אך הצליחו לכבוש לעצמם פסגות באופן מעורר הערצה. הרב לאו בנה את עצמו בעשר אצבעות, היה רב ראשי לישראל, דמות ציבורית מוערכת, אדם בעל יכולת דיבור שאינה ניתנת לחיקוי, בעל זיכרון פנומנאלי ויכולת מיוחדת להתהלך עם הבריות. ברק הוא גדול השופטים, גאון משפט. אין היום תחום משפטי, שנים רבות לאחר פרישתו, שלא ניכרות בו טביעות אצבעותיו ופסקי-הדין המכוננים שכתב".

את מי אתה מעריץ?

"את סבי, שאני קרוי על שמו. שמי השני הוא אליעזר, ע"ש אביה של אמי, אליעזר (ליאו) שנקר, תעשיין גדול בפולין, צייר, איש ספר ורוח, שהציל אלפי יהודים בשואה. לצערי, לא זכיתי להכירו, כיוון שהוא נפטר כשאמי הייתה בהריון איתי, ולכן נקראתי על שמו".

למי היית רוצה להידמות?

"רבי זושא מאניפולי, שאמר: 'כשאני אעלה לעולם הבא, לא ישאלו אותי למה לא היית רבי אלימלך (אחיו, רבי אלימלך מליז'נסק, היה מגדולי החסידות), אלא ישאלו אותי: למה לא היית זושא? למה לא היית אתה?'. אדם לא צריך לחקות אחרים אלא לממש את ייעודו והפוטנציאל שבו. ועל כך אני שוקד".

אם היית קורא מחשבות, את מחשבותיו של מי היית רוצה לקרוא?

"של השופט שאני מופיע בפניו. הייתי רוצה לדעת מה הוא באמת חושב, כדי למקד את טיעוניי בצורה מיטבית".

החיים

מה מניע אותך לקום בבוקר?

"בראש ובראשונה, הצורך לכסות את ההוצאות של אשתי".

מהו הריח או הניחוח האהוב עלייך?

"ריח של מקטרת, למרות שאינני מעשן. הריח של הטל בבוקר על השדה. והריח של ספר חדש".

מהו המאכל האהוב עלייך?

"לצערי, יש הרבה. בעיקר אוכל יהודי".

מהו הצליל האהוב עלייך?

"צחוק של ילדים".

איזה משפט שינה את חייך?

"כשאשתי ענתה לי: 'אתה יודע שכן'. בתשובה לשאלתי אם תסכים להיות אשתי לכל החיים".

בעבור מה תסכן את חייך?

"בעבור אשתי, ילדיי ומדינתי".

מה חסר לך בחיים?

"זמן".

רזומה

עו"ד אילן בומבך. בן 48. נולד בת"א וגר בפ"ת. נשוי למירי (42, עו"ד), אב ל-3: יצחק (20, חייל ביחידה 8200), דן (17) וברק (11). מומחה בליטיגציה מסחרית ומנהלית, לשון הרע וצווארון לבן. תואר במשפטים מאונ' בר-אילן, תואר שני (בהצטיינות) מת"א במשפט מסחרי. התמחות אצל עו"ד חנן מלצר. עתר רבות לביהמ"ש העליון; והיה מעורב בכמה תקדימים

בין הלקוחות: ענת קם (בערעור לעליון ובתביעה נגד "הארץ"), מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, שרים וחברי-כנסת, ראשי ערים ועיריות, אנשי עסקים בכירים, הרבנות הראשית, חברות גדולות (כלל-ביטוח, סופר-פארם, מגדל שלום, הבונים החופשיים ועוד), התאחדות הקבלנים, לשכת עוה"ד, לשכת השמאים, אגודת העיתונאים בת"א, עורכי-דין, אמנים, קצינים בכירים בתיקים סבוכים (לרבות בוועדות חקירה), רופאים שנכשלו בבחינות המומחיות ומאות רופאי-שיניים (בעתירה נגד האיסור להזריק בוטוקס)

תפקידים: יו"ר האגודה לרפואה ומשפט. לשעבר יו"ר ועד מחוז ת"א והמרכז בלשכת עוה"ד, ויו"ר ועדת מס רכוש. בורר ומגשר מטעם בתי-המשפט. מרצה מבוקש

עוד כתבות

מטוס F-15 איגל אמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove/News Images/Sipa USA

השכנה של ישראל לוחצת על ארה"ב: תמכרו לנו מטוסי קרב חדשים

חברת וונדר רובוטיקס תשיק רחפן תקיפה חדש שיבצע את טיסותיו הראשונות כבר בימים הקרובים ● אזרבייג'ן מציגה מערכת הגנה אווירית חדשה שרכשה מסין ● מצרים מנהלת מו"מ עם ארה"ב לרכישת עשרות מטוסי קרב ● וגם: הסינים מעתיקים מל"ט מתאבד מאיראן ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הדמיית פארק טבעון טק / הדמיה: Oilin

הפספוס של חיפה והאתגר הגדול: 6 הערות על המיזם הענק של אנבידיה בקריית טבעון

כפי שנחשף לראשונה בגלובס, אנבידיה תקים ככל הנראה את מיזם הענק שלה בצפון בקריית טבעון ● מה הסיבה שדווקא היא נבחרה, מה עומד מאחורי הפספוס הגדול של חיפה, ואיך ייראו לוחות הזמנים?

חדלות פירעון / אילוסטרציה: Shutterstock

האם קיימת זכות "למכר עצמי" של דירה ממושכנת בהליך חדלות פירעון?

פסק דין שניתן לאחרונה מדגיש כי חייבים ונושים צריכים להבין שהליך חדלות פירעון משנה את מסגרת הזכויות והשליטה בנכסים

הבורסה הגיבה בחיוב ככל שגברו הסיכויים להסכם

הבורסה בת"א מציגה: רווחיות גבוהה כמו של חברת הייטק

על רקע שבירת השיאים של מדדי המניות בת"א, מציגה הבורסה עצמה זינוק אדיר ברווחיה, שכבר עומדים על 34% מההכנסות לעומת פחות מ־7% בשנת 2019 ● העלייה במחזורי המסחר ובתעריפים הובילה לכך שברבעון האחרון לבדו הרוויחה הבורסה יותר מבשנים שלמות בעבר

סבסוד משכנתאות הוא ''הנזק לתדמיתנו ומעמדנו'' / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל מגיב בחריפות על ההצעה לסבסוד משכנתאות: "הנזק לתדמיתנו ומעמדנו – עצום"

הערב מעלה יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון, הצעה לסבסד את תשלומי המשכנתאות לציבור ולממן את המהלך שעלותו כ-3 מיליארד שקלים באמצעות היטל על רווחי הבנקים ● בנק ישראל: "ההצעה נטולת כל הגיון כלכלי"

אורן שובל ודניאל רמות, מייסדי ויה / צילום: יח''צ

הדוחות הראשונים של ויה: ההכנסות זינקו, ההפסד גדל

חברת ויה, שפיתחה טכנולוגיה לתחום התחבורה הציבורית החכמה, הונפקה בבורסת ניו יורק לפני כחודשיים ורושמת מאז תשואה חיובית של 9.8%, כשהיא נסחרת כיום לפי שווי של כ-4 מיליארד דולר ● ההפסד הנקי החשבונאי שלה גדל ב-73% ל-36.9 מיליון דולר, אך ההפסד הנקי המתואם התכווץ ב-33% ל-9.7 מיליון דולר

GAC HYPTEC HT / צילום: יח''צ

הרכב הסיני הזה מזכיר את טסלה Y, וזול ממנה בעשרות אלפי שקלים

AION HT, הקרוס-אובר החשמלי הגדול של GAC, מציב את טסלה Y על הכוונת, אבל זול ממנה בעשרות אלפי שקלים ● יש לו תא נוסעים מאובזר ויוקרתי, ואיכות נסיעה טובה, אם כי מערכת ההנעה צנועה למדי

סשימי טונה אדומה עם קרם פרש ותאנים / צילום: נמרוד סונדרס

באזור המוסכים התל אביבי מסתתרת הברקה שפויה וכיפית

אנשי "סניור" מארחים בגובה העיניים, ודווקא בגלל שאין להם יומרה להביא בשורה קולינרית, החוויה בה לא שגרתית, וכל מנה טובה ומדויקת

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפרקליטות מציעה: שופט עליון בדימוס ילווה את חקירת הפצ"רית

מוקדם יותר היום, שר המשפטים יריב לוין עדכן את בג"ץ כי לא הגיע להסכמות עם היועמ"שית והפרקליטות לגבי מינוי גורם שיפקח על חקירת הפצ"רית היוצאת, האלופה יפעת תומר-ירושלמי, ומשכך הוא עומד על מינוי אשר קולה למפקח על החקירה

הדמיית הפרויקט בראשון לציון / הדמיה: A-studio

בראשון לציון מקדמים: מגדל בן 50 קומות במרכז העיר

שתי תוכניות ענק בראשל"צ מתוכננות ע"י הוועדה המחוזית מרכז ● רובי קפיטל תממן את פרויקט הפינוי-בינוי הראשון בשטחים ● עיריית ת"א מחמירה את דרישות הבטיחות באתרי עבודה ובנייה ● וגם: חברת מיינדספייס, המציעה חללי עבודה להשכרה, פותחת מתחם עבודה חדש בפ"ת ● חדשות השבוע בנדל"ן

תכני yes בשירות הטלוויזיה של פרטנר / צילום: פרטנר tv+

חשש לפגיעה בתחרות? התלונות בשוק על yes לאחר עסקת פרטנר

yes למעשה מנהלת את עסקאות התוכן המשותפות של פרטנר מול ספקים, וכך יש לה כוח מיקוח גדול יותר של 760 אלף הלקוחות של שתי החברות ● לגלובס נודע כי לרשות התחרות הוגשו מספר תלונות על פגיעה בעצמאותה של פרטנר, וכי הרשות פתחה בבדיקה ● גורמים ב-yes: "גופים מונופוליסטיים עושים הכול כדי לחבל בעסקה"

יעל אבירם רוזנפלד / צילום: כפיר זיו

מנהלת הגיוס של אנבידיה בישראל: "הג'וניורים הם השקעה לטווח ארוך"

יעל אבירם רוזנפלד, שמובילה את תחום הגיוס של ענקית השבבים בישראל, מגלה מה החברה מחפשת דווקא במועמדים צעירים - ומדוע סקרנות, גמישות ויכולת למידה חשובות יותר מניסיון ● בראיון לגלובס היא מדברת על האיזון בין טכנולוגיה לאנושיות, ועל החוסן שנדרש כדי להחזיק מעמד בעולם שמשתנה כל הזמן

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקצין הבכיר שנחקר במחלקה לחקירות שוטרים: ראש להב 433 - ניצב מני בנימין

החשדות נגד ניצב בנימין: הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה ● לאחר שהמפכ"ל דני לוי מינה ממלא מקום זמני לראש היחידה - השר בן גביר דרש לבטל את המינוי ובכך נוצרה מתיחות נוספת בין השניים ● בתוך כך, הניצב נחקר במשך שעות והורחק מכל מתקני המשטרה

סניף של fifth third bank. דיווח על מחיקה של מאות מיליוני דולרים / צילום: Shutterstock

קריסות גדולות עוד לפנינו: האם האשראי הפרטי יהפוך למשבר הסאב־פריים הבא?

שני בנקים בארה"ב מחקו כ־400 מיליון דולר וקרנות נסגרות, בעקבות חשיפות למלווים בעייתיים באשראי פרטי ● קרן המטבע תדלקה את החששות עם הערכה שהבנקים בעולם חשופים לתחום ב־4.5 טריליון דולר ● איפה טמונה הסכנה העיקרית, ומה תהיה ההשפעה בישראל?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כאל מציגה צמיחה דו־ספרתית בהכנסות, צבר ההזמנות של דניה סיבוס בשיא

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● חברת כרטיסי האשראי כאל דיווחה על צמיחה של 12% בהכנסות, אם כי בשורה התחתונה היא רשמה הפסד בשל שורה של אירועים חד־פעמיים ● דניה סיבוס הציגה ירידה ברווח הנקי, אך צבר ההזמנות שלה הגיע לשיא ונעמד על 20.6 מיליארד שקל

הדמיה של מרכז הדיפ-טק של Awz בישראל שיוקם באזור התעשייה החדש טרה-פארק באשקלון / הדמיה: גליל הנדסה

הקרן הקנדית שרוצה להקים מפעל שבבים באשקלון בהשקעה של 5 מיליארד שקל

חברת השקעות הדיפנס-טק הקנדית עוז (Awz) של ירון אשכנזי, בה משמשים כיועצים גם הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי והמפכ"ל לשעבר רוני אלשיך, מתכננת להקים מפעל שבבים חדש בישראל ● מדובר בתוכנית גרנדיוזית שסך ההשקעה הכולל בה עשוי להגיע ל-40 מיליארד שקל

חיפה מובילה במספר עסקאות הנדל''ן שבוצעו בה ברבעון האחרון / צילום: Shutterstock

מהפך: העיר שמובילה במכירת הדירות, והזינוק של תל אביב

ברבעון השלישי של השנה העיר חיפה קפצה למקום הראשון במספר עסקאות הנדל"ן שבוצעו בה, לאחר שנמכרו בה פי 3 יותר דירות מאשר הרבעון הקודם ● תל אביב הגיעה למקום השני לאחר שרשמה זינוק של 38% במספר העסקאות שבוצעו בה ברבעון הנוכחי

סל התרופות / צילום: Shutterstock, Quality Stock Arts

באין שר בריאות, הרכב ועדת סל הבריאות יעלה להצעת מחליטים בממשלה

ההרכב דומה לזה שדן בסל של 2025 ● הועדה צפויה להשלים את עבודתה בתחילת 2026 ● בין התרופות שיבחנו על ידי ועדת הסל השנה נמצאות תרופות לטיפול בסכיזופרניה, אלצהיימר, בסוכרת וכתמיד תרופות לטיפול בסרטן, תרופות לדלקות עור ומעי וחיסונים רבים לצד רבות נוספות

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה השנתי באוקטובר ללא שינוי - 2.5%; מחירי הדירות יורדים חודש שביעי ברציפות

מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.5%, כאשר עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות והלבשה והנעלה ● מחירי הדירות ירדו באוגוסט-ספטמבר ב-0.3% בהובלת מחוזות חיפה ומרכז ● יוני פנינג, מזרחי טפחות: "הסתברות של 90% להורדת ריבית על ידי בנק ישראל" ● הדולר מתחזק מול השקל

ההשכלה הטכנולוגית קריטית למשק / צילום: Shutterstock, NDAB Creativity

ההשכלה הטכנולוגית קריטית למשק, אבל השורות לא מתרחבות

במשך עשרות שנים המכללות הטכנולוגיות נמצאות במשבר ● החלטה מ־2023 ניסתה לשנות את המגמה, אבל גם היא לא הביאה לשינוי ממשי בשטח ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית לחיזוק ההשכלה הטכנולוגית