גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אידלמן: "באו אליי 3 מנהלי בתיה"ח הגדולים וביקשו כסף"

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, חושף לראשונה את מאחורי הקלעים של קיץ 2011, ומבהיר כי שום סקטור לא זכה לתוספות שכר גבוהות כמו אלה של הרופאים ■ ולמה הוא מתנגד למשוב הערכה למומחים?

ד"ר ליאוניד אידלמן, 75 שנה לבלינסון / צילום: בן יוסטר
ד"ר ליאוניד אידלמן, 75 שנה לבלינסון / צילום: בן יוסטר

הזמן: ה-28 ביולי 2011; המקום: קיבוץ צובה שבפרוזדור ירושלים. ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית, מסיים שם את אחד הקטעים האחרונים בצעדה שלו אל הבירה, רגע אחרי שנאלץ לפוצץ את ההסכם העקרוני שגיבש מול משרד האוצר על רקע התנגדות עזה שהתעוררה בשטח.

במשך שעה של הליכה, כשהוא שובת רעב, התלוו אליו עד לקיבוץ שלושת מנהלי בתי החולים הממשלתיים הגדולים והחזקים: פרופ' זאב רוטשטיין מתל השומר, פרופ' גבי ברבש מאיכילוב ופרופ' רפי ביאר מרמב"ם. לתקשורת נמסר באותו ערב, כי השלושה קראו לד"ר אידלמן להפסיק את שביתת הרעב שלו. "הם הביעו הזדהות עם הרופאים ועם דרישותיהם המוצדקות מהמעסיקים והודיעו כי יעלו הצעות במגמה למצוא מוצא מהמבוי הסתום שהביא לארבעה חודשי מאבק ושביתה ארוכים", דווח.

היום, יותר משלוש שנים אחרי, אידלמן מרשה לעצמו לחשוף מה באמת הציעו השלושה, וכיצד הדבר קשור לכאורה ל"מרד המתמחים" שפרץ זמן קצר לאחר אותו מפגש.

"הם ביקשו ממני שאדרוש ממשרד האוצר סכום כסף מיוחד ונפרד לטובת בתי החולים הגדולים במרכז, וזה בזמן שההסכם שגיבשנו כלל תוספות ענקיות לרופאים בפריפריה ולמקצועות במצוקה. היות שאני לא אוהב לדבר על השערות אלא על עובדות בלבד - כמה ימים אחרי שהם היו אצלי ואני סירבתי למה שהם ביקשו, התחילה ההתפטרות ההמונית של המתמחים. אלה העובדות", מספר אידלמן.

ואכן, ב-4 באוגוסט, כינסו ראשי המתמחים מסיבת עיתונאים בתל השומר, ומסרו למנהליהם את מכתבי ההתפטרות שעליהם חתמו יומיים לפני המפגש בצובה. מאחורי הקלעים, ליוו אותם שורה של רופאים בכירים מאותם בתי חולים גדולים שהקימו חטיבה אופוזיציונית בתוך ההסתדרות הרפואית וקראו לה ארב"ל (ארגון בתי החולים). אפילו יועץ הסתרים של ארב"ל, רונן צור, ייעץ במקביל גם למתמחים. "אחד האנשים שתובעים אותי היום בעניין הליך הבחירות להסתדרות הרפואית, דרש ממני באותם ימים להוביל מהלך שבמסגרתו הרופאים יינטשו את בתי החולים ויטוסו לקפריסין, עד ששכר הבכירים יעמוד על 40 אלף שקל נטו לפני כוננויות", מוסיף אידלמן.

- לא היה שום דבר אותנטי במרד המתמחים?

"זו לא הפעם הראשונה שהמתמחים מובילים מאבקים, וכבר בשנת 2000 הם עתרו לבג"ץ. גם העובדה שאני בעצמי יצרתי ציפיות גבוהות במהלך המו"מ, יצרה אווירה משיחית כמעט שגרמה לאנשים לחשוב שאפשר יהיה להשיג הכול בהסכם אחד. אבל צריך להפריד בין התגובות האותנטיות שהיו בהתחלה - כמו הפגנות וכמה נטישות של מחלקות - לבין מהלך ההתפטרות ההמוני, שהיה מאורגן והתחיל בדיוק אחרי שסירבתי לדרוש כסף מיוחד לבתי החולים הגדולים במרכז".

- אתה מסתכל היום על ההסכם ההוא במונחים של פשרה או של הישג גדול?

"מה שקרה בשלוש השנים האחרונות עם שכר הרופאים לא קרה בשום סקטור אחר, ואני אומר את זה באופן חד-משמעי. תבדוק את עליית השכר מול העלייה במדד ותראה על מה אני מדבר. גידול של 32% עד היום, כאשר בסוף ההבשלה של ההסכם יעמוד הגידול על 46.7%.

"במקביל, בזכות המענקים (250-500 אלף שקל) והתוספות הייחודיות, מאות רבים של רופאים הגיעו לפריפריה ומאות אחרים בחרו להתמחות במקצועות שהיו במחסור. למקומות האלה אנשים לא היו מגיעים שנים. כירורגיה כללית, למשל, נתפסה עד ההסכם כמקצוע בלי עתיד, ולא סתם אחד ממנהלי מחלקות הכירורגיה אמר בזמנו שהוא נאלץ לקחת מתמחים שהוא לא היה נותן להם לנתח חתול מת. היום עומדים בתור להתקבל להתמחות במקצוע הזה, אנשים איכותיים מאוד. מחלקות התמלאו, גם מחלקות פנימיות. ההסכם הזה הביא לכך שגם מומחים מבצעים תורנויות חלקיות אחר הצהריים, ולא רק מתמחים".

- בראייה לאחור, שלוש שנים אחרי שהסכמתם לשעון נוכחות, טעיתם כשהתנגדתם לכך כל השנים?

"זו שאלה שלעיתים קרובות אני שואל גם את עצמי. זה יצר משהו ממוצע, זאת אומרת היו אנשים שעבדו פחות כשלא היה שעון והם עובדים היום יותר, ולעומת זאת יש לא מעט רופאים שעבדו בעבר בלי להסתכל על השעה, והיום השעון דוחף אותם לסיים את העבודה. אני מאמין גם שרופאים עם פרקטיקה פרטית מסודרת מרשים לעצמם היום לרדת באחוזי המשרה בבית החולים הציבורי, ונוצרה לגיטימציה לזה. הרי הסכמנו לשעון גמיש, שזה אומר למשל שרופא יכול היה להגיע בבוקר לבית החולים הציבורי, לצאת בצהריים לפרקטיקה פרטית ולחזור לביקור ערב בבית החולים.

"למתמחים זה בטח עשה טוב, כי בפעם הראשונה הם מתוגמלים על השעות הנוספות. ללא ספק, יש היום הרבה רופאים שיודעים ליהנות מכל העולמות בזכות השעון הזה, והאמת היא שאני כבר לא שומע לאחרונה רופאים שמקטרים על השעון. אם אתה שואל לדעתי האישית, התחושה הפנימית שלי הייתה ונותרה שהשעון לא מתאים לעולם הרפואה".

- איך אתה מסביר שיש כל-כך הרבה רפורמות מתוכננות במערכת הבריאות, שנוגעות בחלקן ישירות גם לתנאי ההעסקה של הרופאים והמנהלים? זה סימן חיובי או שלילי?

"זה מעיד בראש ובראשונה על ההצלחה שלנו להעביר את המסר, שלפיו המערכת בבעיה קשה ויש לה מצוקות גדולות. עד לפני כמה שנים, האווירה בממשלה הייתה שיש לנו מערכת בריאות מצוינת, תוחלת חיים גבוהה, שהכול בסדר גמור ושאפשר להמשיך לחסוך ולהתייעל. בשנת 2010 הגיעו נציגים של משרד האוצר לכנס בוושינגטון וטענו שם שככל שסוגרים יותר את הברזים, ככה הרופאים עובדים טוב יותר. זו הייתה האווירה. אנחנו לעומת זאת, כל הזמן שידרנו שהמערכת במצוקה ושזה לא יכול להיות שההוצאה הלאומית לבריאות נותרה על 7.5% מהתל"ג - בדיוק כפי שעמדה לפני 20 שנה. במונחים אבסולוטיים זה 2,300 דולר לנפש בשנה בישראל, לעומת 4,000 דולר לנפש בממוצע של המדינות המפותחות.

"תחשוב שההוצאה לבריאות לא השתנתה בכל התקופה הזו, למרות שלפני עשרים שנה לא היו מכשירי MRI, לא היו תרופות יקרות לכימותרפיה ואינספור פיתוחים אחרים שעולים הון ומגיעים על חשבון משהו אחר - תורים ארוכים, צפיפות, מחסור בתקנים וכדומה. כמובן, שצריך להיזהר מרפורמות שאין מתחתיהן בסיס כלכלי איתן. רפורמות כאלה יכולות לגרום רק נזק".

- ובכל זאת, לא הכול אפשר לשפר רק בזכות כסף, ולכן חלק מהרפורמות הן ניהוליות וארגוניות ואתם מתנגדים או מסתייגים - למשל, לביצוע הערכות מקצועיות לרופאים. למה בעצם?

"אנו תומכים בביצוע הערכות למתמחים, אבל לא למומחים. הרי למומחים יש קביעות - אז איזה משמעות יש להערכה כזו. שיפור? לרופא בתחילת הדרך שאינו קבוע, יש יותר נטייה לקבל את ההערות של הממונים עליו, אבל רופא מבוגר יותר מאמין שהוא יודע לא פחות מהמנהל שלו ומה לעשות - רפואה זה לא מתמטיקה. הרפואה מבוססת על הכשרה, על שכנוע, על ניסיון מקצועי שעובר מאחד לשני.

"מנהל בלי כלים ומשאבים ייאלץ להסתפק רק בשיחות מוטיבציה, ואת זה עושים היום ממילא. אין תחליף לדיונים ולבירורים בין רופאים. אחד הדברים הגרועים שקרו לרפואה שלנו זו ההחלטה של בית המשפט העליון להפסיק את מה שנקרא 'ישיבות התמותה', שהתנהלו בבתי החולים אחרי מקרי פטירה. רופאים לא פחדו אז להשמיע ביקורת ולקבל ביקורת קשה, אבל זה הופסק, כי זה שימש כחומר לתביעות. יש חשיבות להערכה פורמלית, אבל אסור לעשות את זה בצורה מכבידה שתביא לכך שאנשים לא ישתפו פעולה".

- למה אתם מתנגדים להגבלת קדנציות למנהלי מחלקות גם אחרי שהמדינה הסכימה להותיר את רמת השכר אחרי שתי קדנציות?

"אנחנו היינו הראשונים לתמוך בהגבלת קדנציות, אבל אנחנו דורשים שיישמר מלוא השכר למנהל גם אחרי שביצע קדנציה אחת של שש שנים. אנחנו דורשים שהדברים יעוגנו בהסכם קיבוצי ויש לנו דרישות נוספות, כמו הגבלת הקדנציות לא רק למנהלי מחלקות ומנהלי בתי חולים, אלא גם למנהלים אדמיניסטרטיביים ולאחות אחראית. הרי ברור שאם רופא מגיע לתפקיד קצוב של מנהל מחלקה או בית חולים בזמן שבעלי תפקידים אחרים נהנים מכהונה עד גיל הפרישה, יכולת הניהול של אותו רופא תהיה מוגבלת. הוא יהיה תלוי בהם".

- יו"ר ארגון רופאי המדינה, ד"ר נמרוד רחמימוב, השמיע התנגדות חד משמעית לעצם הרפורמה. עד כמה זה אפשרי בכלל לחתום על רפורמה כשיש לך אופוזיציה כזו מבית?

"אין ספק שהדיונים אצלנו מושפעים מכל הקולות. ההתנגדות של ד"ר רחמימוב מבטאת את דעתו ואל תשכח שארגון רופאי המדינה תובע את ההסתדרות הרפואית (הר"י) בעניין הליך הבחירות למוסדות הארגון וזה נמצא ברקע. בסופו של דבר הר"י היא שתחתום על הסכם בעניין".

- אתה מרוצה מהתפקוד של שרת הבריאות?

"אני מרוצה מהתפקוד שלה ואני חושב שהיא רוצה לעשות דברים טובים. יש עוד הרבה דברים שהיא יכולה לעשות ואני בטוח שגם היא רוצה לעשות, אבל במצב כלכלי כל-כך קשה, זה שהיא שומרת על התקציב זה כבר הישג. אם היא באמת תצליח להביא את הכסף שהומלץ על-ידי ועדת גרמן, קרי 700 מיליון שקל נוספים בשנה לבסיס התקציב, אז זה דבר גדול מאוד".

תגובות

מתל השומר לא נמסרה תגובה.

פרופ' גבי ברבש, מנהל המרכז הרפואי ת"א, מסר: "לאורך כל השביתה דרשנו מההסתדרות הרפואית, כמו גם מהאוצר, למצוא פתרון לפול-טיימרים. לקרוא לדרישה הזו 'כסף לבתיה"ח הגדולים' כפי שעושה ד"ר אידלמן, זה עיוות מכוער של הדיונים שקיימנו עימו. אגב, אידלמן לא סירב, אלא הבטיח לטפל בנושא - וכשל גם בזה, כמו בשביתה כולה. אני מצהיר שמעולם לא הייתה לי יד ורגל עם הנהגת המתמחים בהובלת השביתה שלהם, אבל בדרישות שלהם תמכתי בכל ליבי".

פרופ' רפי ביאר, מנהל המרכז הרפואי רמב"ם, מסר: "אין כל קשר בין פגישתנו עם ד"ר אידלמן במהלך השביתה והתפטרות המתמחים. אני חוזר ומדגיש, תמכתי בדרישות המתמחים המוצדקות, ותמכתי בקבלת מימון עבור מומחים בזמן מלא (פול-טיימרים) ואני עומד עד היום מאחורי הדרישה הזאת באופן מוחלט וברור".

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הרש גולדברג פולין

דיווח ב-CNN: בממשל ביידן קיבלו את הסרטון של החטוף גולדברג-פולין כבר ביום שני

פרסומים זרים: הוידאו הועבר ע"י הקטארים עקב לחץ אמריקני לקבלת אות חיים מהרש ומחטופים אמריקנים נוספים • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • משפחות חטופים חסמו את משאיות הסיוע לרצועה: "רק עצירת הסיוע לחמאס תמנע ממנו לשלוט ברצועה" • סנטקום: הפלנו טיל בליסטי וכטב"מים ששיגרו החות'ים • עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה