גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שכר עוה"ד: הרוב יכולים לחלום על עשרות אלפי שקלים בחודש

המרוויחים הגדולים בתחום עריכת הדין הם עדיין אלה שיש להם ותק מעל 7 שנים וכן השותפים הזוטרים במשרדים

עורכת דין יפעת מנור-נהרי / צילום: תמר מצפי
עורכת דין יפעת מנור-נהרי / צילום: תמר מצפי

שנת 2014 לא נשאה עמה בשורות מיוחדות לעורכי הדין בגזרת השכר - לא לטובה ולא לרעה. מסקר שכר מקיף שערכה עבור "גלובס" חברת מחשבות SmartJOB, מפעילת פורטל דרושים משפטי מהמובילים בישראל, עולה כי שכרם של עורכי הדין השנה כמעט דרך במקום, ולמעט שינויים קלים מאוד בשכר של עורכי דין במשרדי בוטיק, לא נרשמו דרמות מיוחדות בתחום. עורכי הדין לא זכו להעלאות שכר משמעותיות השנה, אך גם לא נרשמו קיצוצים דרמטיים בשכר.

עורכי הדין שנחשבים למרוויחים הגדולים בשוק היו ועודם בעלי ותק מעל 7 שנים במשרד, והשותפים הזוטרים במשרדים, ששכרם יכול להאמיר ל-50 אלף שקל בחודש. על השותפים הבכירים אין מה לדבר במסגרת סקר שכר שכזה, שכן הנתח שהם זוכים לו מהעוגה בדרך-כלל גבוה בהרבה, בהתאם להכנסות של המשרד.

בעשור האחרון רשם תחום עריכת הדין בישראל צמיחה מתמדת בהכנסות, שהתבטאה למשל בזינוק בפדיון משרדי עורכי הדין מ-7 מיליארד שקל בראשית העשור לכ-13.1 מיליארד שקל בסוף שנת 2010. בשנת 2014, משרדי עוה"ד מעורבים בהרבה יותר עסקאות, ביותר מחלוקות מס מורכבות, ביותר עניינים בינלאומיים ובעוד עניינים משפטיים שונים ורווחיים - כך שגם ההכנסות שמנות יותר. נגזרת של הרווח הזה הוא הנתח של השותפים הבכירים, אשר במשרדים הגדולים בארץ יכול להגיע למאות אלפי שקלים ואף מיליוני שקלים בשנה.

המבוקשים: ותק של 2-4 שנים

אבל נחזור אל הקרקע, אל רוב עורכי הדין בארץ, שיכולים רק לחלום - מרחוק מאוד - על הסכומים האלה. שכרם של אלה, עורכי הדין השכירים בארץ, תלוי בעיקר בוותק שלהם, בתחום ההתמחות שבחרו ובגודל המשרד בו הם עובדים, ויכול לנוע בין 5,000 שקל לחודש לעו"ד בעל ותק של שנה עד שנתיים במשרד קטן, ל-15 אלף שקל לקולגה שלו, בעל אותו וותק, במשרד גדול בישראל.

מהסקר עולה, כי בכל וותק ובכל תחום התמחות, מרוויחים העובדים במשרד גדול הרבה יותר מעמיתיהם במשרדים הקטנים והבינוניים.

עו"ד מינה פיליג, סמנכ"לית גיוס והשמה בחברת מחשבות SmartJOB, ניתחה את המגמות שאירעו השנה בשוק עריכת הדין ומסבירה, כי נתוני השכר השנה דומים לאשתקד, עם שינויים בקצה הנמוך והגבוה במשרדי הבוטיק, "שם נרשמה עלייה במשכורות לשנים שנתיים עד ארבע". פיליג מסבירה שטווח ותק זה הוא הכי מבוקש בשוק, "כי מדובר על עו"ד שכבר יכולים לתרום, אבל עדיין מוקדם מצדם ללחוץ לקראת שותפות. זו גם התקופה שעו"ד שחולמים על עסקים מתחילים לעזוב את המקצוע, ולכן יורד מספר עוה"ד והביקוש עולה".

מגמה נוספת שעולה מן הסקר השנה, היא ירידה קלה במשכורת של עורכי הדין שרק נכנסו למקצוע במשרדים הבינוניים, שאינם נחשבים למשרד בוטיק. פיליג מסבירה, כי מדובר בניצול הזדמנות על-ידי המעסיקים. "הם ראו שאפשר להשיג עו"ד מתאימים בפחות כסף, והפסיקו להתחרות עם המשרדים הגדולים בשביל עוה"ד הכי מבוקשים, בהבנה שמצטיינים שרוצים חיים יותר מתונים ועבודה פחות אינטנסיבית יגיעו אליהם".

גם ברשימת המרוויחים הגדולים לא נרשם שינוי דרמטי מהשנה שעברה. לדברי פיליג, "בתחילת הדרך הכסף נמצא במשרדים המסחריים הגדולים, ובמיוחד בתחומים של שוק ההון, מיזוגים ורכישות, שירותים לחברות ציבוריות בינלאומיות וליטיגציה מורכבת. בהמשך, המצב מתאזן מעט, ושותפים במשרדי בוטיק משתכרים בצד הגבוה ביותר בליטיגציה מורכבת ושוק ההון".

וגם ברף הנמוך ביותר של השכר, נמצאים אותם שחקנים גם השנה. "כמו תמיד, משרדים קטנים שמוגדרים אזרחי-מסחרי, ובוטיקים לנזיקין והוצל"פ, שילמו את המשכורות הנמוכות יותר באופן משמעותי", אומרת פיליג.

השפעת "צוק איתן" תורגש ברבעון הראשון

שכרם של עורכי הדין מהווה תמונת מראה של מצב המשק. משברים כלכליים, עליות וירידות בבורסה, ריבוי עסקאות ובוודאי שמלחמות או מבצעים צבאיים - משפיעים על עבודתם של עורכי הדין והיקפה. אלא שלא תמיד אירוע שלילי משפיע על שכרם ועבודתם לרעה, וכפי שראינו בעבר (סקר משנת 2011 וסקרים קודמים שפורסמו כאן), משברים כלכליים ומלחמות עשויים אף להוביל לריבוי תביעות ולעבודה מרובה לעורכי הדין במשק.

כך, גם השנה, הושפע שכרם של עורכי הדין מהשינויים במשק. לדברי עו"ד פיליג, "השנה עלו ההשקעות בחברות הסטארט-אפ, במיוחד על-ידי קרנות השקעה שהיו יותר 'לארג'יות' והשקיעו סכומים גבוהים. בנוסף, הייתה עלייה בסדר הגודל של עסקאות המיזוגים והרכישות וכתוצאה מכך, עלה גם הביקוש לעורכי דין לטיפול שוטף בחברות ציבוריות בארץ ובניו יורק, ואפילו ביקוש לעורכי דין מנוסים מישראל שמעוניינים ברילוקיישן בתחום שוק ההון במשרדים מובילים בניו יורק. כך, העלייה הגדולה ביותר בדרישה ובשכר נרשמה במשרדי עורכי דין ובחברות שמעסיקות עורכי דין פנימיים בשוק ההון. כן נרשמה עלייה גם בדרישת עורכי דין בתחומים הנלווים - כמו ליטיגציה בשוק ההון, דיני עבודה, וטיפול שוטף בהסכמים המסחריים של החברות הללו".

ומה לגבי השפעת מבצע "צוק איתן" על שכרם והיקף עבודתם של עורכי הדין? בשלב זה קשה לאמוד אותה, אך לדברי גורמים במשק, המבצע ייצר עבודה רבה לעורכי דין בתחומי המיסוי והנזיקין, אשר נדרשים ועוד יידרשו להגיש תביעות פיצוי בשם לקוחותיהם, וההשפעה תורגש ברבעון הראשון של השנה הבאה, 2015.

- כיצד תיראה 2015 מבחינת שכרם של עורכי הדין?

פיליג: "להערכתי, בטווח הניסיון של עד ארבע שנים השכר יישאר באותה הרמה, ומעל ארבע שנות ניסיון תירשם עלייה קלה בתחום הליטיגציה הפורח שוק ההון וחברות בינלאומיות".

"שופט שקובע שלושה ימי דיונים בשבוע מהבוקר עד שעות הערב, אינו מעלה על דעתו במה זה כרוך מבחינת אישה עם שלושה ילדים קטנים ובעל שגם לו יש את הקריירה שלו"

בימים אלה מתנהל בבית המשפט הכלכלי בתל-אביב אחד המשפטים הפליליים-כלכליים המתוקשרים ביותר שידענו מזה שנים - פרשת הרצת המניות לכאורה של יו"ר קונצרן אי.די.בי לשעבר, נוחי דנקנר. בכל דיון בתיק, לצדו של איש העסקים המפורסם דנקנר - שנחשב בעבר לילד הפלא של המשק, אך כיום הוא בעיקר בגדר נאשם בפלילים - ניתן לזהות את עוה"ד גיורא אדרת, שנחשב לאחד הסנגורים המובילים בארץ בעבירות צווארון לבן. ואולם, אדרת אינו עוה"ד היחיד של דנקנר. אדרת מלווה בכל דיון וישיבה בתיק על-ידי שותפתו הצעירה במשרד, עו"ד יפעת מנור-נהרי (38), אשר גם עליה למד דנקנר לסמוך בעיניים עצומות.

פרשת הרצת המניות לכאורה באי.די. בי מספקת למנור-נהרי לא מעט אתגרים, ולא תמיד בזירה המשפטית. תיק מתוקשר שכזה מתנהל, לא פחות, בזירה התקשורתית ועורכי הדין, מטבע הדברים, נשאבים גם לשם. מנור-נהרי מנסה לעשות את ההפרדה בין שתי הזירות.

"בשונה מרבים מעמיתיי אני דבקה בדרכו של מורי ורבי גיורא אדרת, ולפיה אנחנו עו"ד, יועצים משפטיים, שמתפקידנו לתת ללקוח את הייצוג הטוב והמקצועי ביותר, ולא אנשי יחסי ציבור ותקשורת. יחד עם זאת, ברור לי שבעידן הנוכחי לא ניתן להתעלם מקיומה, כוחה והשפעתה של התקשורת, ולכן במקרים המתאימים אנחנו נוטלים חלק גם בהצגת עמדת הלקוח בתקשורת".

תיק נוחי דנקנר אינו התיק היחיד שמספק לה אתגר בתחום הזה. כיום מטפלת מנור-נהרי במספר תיקים מתוקשרים, וביניהם כתב האישום כנגד חיים גייר בפרשת השוחד לכאורה שנתן לצבי בר, ראש העיר רמת גן לשעבר (בר מואשם בלקיחת שוחד בארבע פרשיות). תיק נוסף שנמצא בטיפולה של מנור-נהרי, הוא ערעורו של מפכ"ל המשטרה רפי פלד על גזר הדין שהוטל עליו (6 חודשי עבודות שירות וקנס בסך 100 אלף שקל) והרשעתו בפרשת פלד-גבעוני.

מיעוט נשים בתחום הסניגוריה הפלילית

בזירה הזאת, של הסנגוריה הפלילית ועבירות הצווארון הלבן, אין הרבה נשים שמככבות. בשנים האחרונות ניתן אמנם לראות נשים סנגוריות מובילות ובולטות, בהן עוה"ד נוית נגב ואיריס ניב-סבג, עו"ד יעל גרוסמן וכן עו"ד רויטל סוויד - אך עדיין מדובר במגרש גברי בעליל. מנור-נהרי מרגישה זאת בעבודה היומיומית.

"הנשים עדיין במיעוט בזירה זו", היא אומרת ומסבירה שמדובר במציאות שנובעת מאילוצי התחום: "הסיבה פשוטה וברורה - מדובר בעבודה קשה ותובענית המצריכה השקעה של שעות עבודה רבות, הן לפני ניהול התיק והן במהלכו, ויכולת גבוהה ביותר לעמוד בלחצים בפני עצמה. כשמוסיפים על כך את השילוב של ניהול בית וגידול ילדים - משימה לא פחות חשובה, קשה ותובענית - מדובר בדרך חיים מורכבת ומלחיצה, אשר ללא עזרה, הבנה ותמיכה של בן הזוג והסובבים היא בלתי אפשרית".

להערכתה, המצב עוד עלול להיות גרוע יותר מבחינה זו. "שופט שקובע שלושה ימי דיונים בשבוע מהבוקר עד שעות הערב, אינו מעלה על דעתו במה זה כרוך מבחינת אישה עם שלושה ילדים קטנים ובעל - שגם לו יש את הקריירה שלו. אם עד כה ראינו נשים מעטות בתחום, אני חוששת, לצערי, שבשל הגברת העומס והקיפי התיקים ההולכים וגדלים נראה פחות ופחות נשים במקצוע בשנים הקרובות".

"יש הצפה במקצוע"

ובכל זאת, למרות הקשיים והתמרונים - היא אוהבת את מה שהיא עושה, פריבילגיה שכנראה נתונה למי שידע מה הוא רוצה לעשות בחיים מגיל צעיר, כמו במקרה שלה. "מגיל מאוד צעיר הייתי אוספת ומציגה ראיות ממריבה שהייתה לי עם אחותי הגדולה, ובני משפחתי תמיד ציינו שברור להם לחלוטין שזה התחום שמתאים לי. ואכן, יום לאחר שחרורי מהשירות הצבאי מצאתי עצמי בפקולטה למשפטים".

את תחום ההתמחות שלה - עבירות הצווארון הלבן - בחרה מכיוון שנתן לה לדבריה "את המענה הטוב ביותר לכל הדברים שעניינו אותי בבחירת מקצוע שבו אצטרך לעסוק מידי יום ביומו: עיסוק בדיני נפשות, תיקים מרתקים ומאתגרים החולשים על תחומים שונים, מפגש עם אנשים מעניינים - לקוחות וקולגות - וכמובן, תחום מאפשר התקדמות והתפתחות אישית, מקצועית וכלכלית".

למשרדו של עו"ד אדרת הגיעה כבר כמתמחה צעירה, ומשנת 2002 היא עובדת לצדו - תחילה כמתמחה, בהמשך כעו"ד שכירה, וכיום כשותפה.

"אני מאוד אוהבת את מקצוע המשפטים בכלל ואת תחום העיסוק בפרט, הגם שלעיתים הוא מאוד מתסכל ומתיש פיזית ונפשית", היא אומרת, אך אינה מתעלמת מהצרות של המקצוע, ובראשן ההצפה של שוק עריכת הדין ואובדן הכבוד שהיה נתון לו בעבר.

"ההצפה גורמת להיחשפותן של תופעות שליליות שונות. ממסמכי קורות החיים שנשלחים אלינו עולה תמונה לא פשוטה של חבר'ה איכותיים, בעלי מוטיבציה, שלא מצליחים למצוא את מקומם".

על השאלה מה גובה שכרה היא אמנם אינה מוכנה להשיב, אך מוכנה לתת לעורכי-הדין הצעירים הצצה קצרה להרכב שכרם של השותפים הצעירים במשרדי הבוטיק: "כיום, לאחר שהתקדמתי למעמד של שותפה במשרד, שכרי מורכב ממשכורת בסיס ומדיבידנד שאנו משתדלים לחלק אחת לרבעון. הפיכתי לשותפה היוותה עבורי קפיצת מדרגה מבחינת השכר ויש לי סיפוק מגובהו".

משפטנים

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו