גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החיפוש אחר הפורמט האולטימטיבי: פסטיבל מיפ נפתח

ביריד הטלוויזיה מיפ שנפתח בצרפת נראה כי אחד הטרנדים המובילים הוא שיתופי-פעולה כבר משלב הפיתוח עם גופים מחוץ לישראל ■ האם יימכר סוף-סוף אותו פורמט ישראלי שיסעיר את הטלוויזיה עולמית ויכניס כסף גדול לקופה?

מזג-אוויר רטוב וסגרירי קיבל את פני מאות הישראלים שהגיעו לעיירת החוף הצרפתית קאן בתקווה למצוא את מזלם. גם השנה יצאה תעשיית הטלוויזיה הישראלית, כמעט כגוף אחד, ליריד מיפ, במטרה לממש את מה שהפך בשנים האחרונות לחלום האולטימטיבי - לפצח את הפורמט האחד והיחיד שיסעיר בהצלחה את הטלוויזיה העולמית, ובעיקר יכניס הרבה מאוד כסף.

מבין עשרות הפורמטים ומאות שעות השידור שהשוק הישראלי מביא איתו אל היריד המכירות העצום, רבים יימכרו, אך הניסיון מלמד כי רק מעטים יצליחו במידה מסוימת. מעטים עוד יותר, אם בכלל, יצליחו מאוד. אך חלק מהעיקרון הבסיסי של תעשיית התוכן הוא ההבנה שלפני שהלהיט הגדול מגיע, אפשר, ואולי אפילו צריך, להיכשל שוב ושוב.

מה שמנחה אולי את הישראלים במסעם החצי-שנתי לריביירה הצרפתית הוא האמונה השלמה שהשלאגר כבר מצוי באמתחתם.

לצד החולמים לשווא, יש כבר את מי שביססו אט-אט את עצמם כגורמים משמעותיים בעלי שם בתחומי הפיתוח וההפצה של תוכן. גופים ישראליים כמו ארמוזה פורמטס, קשת אינטרנשיונל ודורי מדיה הפכו את ישראל למעצמה שכל גוף שידור ברחבי הגלובוס יודע שחשוב להתעדכן בפירות תוצרתה לפני שהוא מכין את לוחות השידורים לשנים הבאות.

אלה הצליחו לצור ספריות תוכן די רחבות, עם אוסף של הצלחות בממדים כאלה ואחרים, שמאפשרות ביסוס וגלגול של העסק שהן מנהלות. בעוד שהן הכוח החלוץ, הן מובילות תעשייה שוקקת של מפיקים, יוצרים, ובאחרונה גם משקיעים, שרוצים חלק מההייפ שישראל מעוררת.

הסיבה העיקרית לנהירה הישראלית אל העולם היא מגבלתו של השוק המקומי: כ-5 גופי שידור בעלי כוח, עוגה מצומצמת ואין-ספור מגבלות פיקוח ודרישות רגולטוריות. היה זה רק עניין של זמן עד שהתלות של מפיצי הפורמטים בשידור וביצירה המקומית תלך ותקטן. ולכן, אחת המגמות העיקריות במיפ הקרוב היא שיתופי-פעולה טלוויזיוניים - שמתחילים כבר בשלב פיתוח הפורמט - בין ישראל וכוחות בינלאומיים משמעותיים.

כך למשל, ארמוזה פורמטס של אבי ארמוזה חתמה על שיתוף-פעולה עם הערוץ הצרפתי TF1 לפיתוחו של הפורמט האינטראקטיבי שלה "The People's Choice", שכבר נמכר במסגרת שיתוף-פעולה עם חברת סקרינז, שעומדת גם מאחורי הטכנולוגיה של "הכוכב הבא". כמו כן חתם ארמוזה על שיתוף-פעולה עם הערוץ הקנדי TVA, שבמסגרתו יפיץ את תכניו בעולם.

לפסטיבל הזה יגיע ארמוזה עם 4 פורמטים קנדיים - "טיסה 920" שהיא שעשועון-ריאליטי היכרויות; "בהזמנה בלבד" - שעשועון המבוסס על השתתפות סלבריטאים; ושתי סדרות מתוסרטות. ארמוזה ממשיך למכור גם פורמטים שפיתח במסגרת שיתוף-הפעולה שלו עם הערוץ הסיני המוביל ג'יאנגסו.

כמו כן, ארמוזה יציג לראשונה פורמטים נוספים שיועדו לשוק הישראלי, ובהם "אמבוש" - תוכנית המתיחות של יגאל שילון ואולפני הרצליה, ששודרה בהצלחה בערוץ 10; ו"קשור לאמא" - פורמט חדש של "ארצה הפקות" בשיתוף TV FORMAT FUND. התוכנית קושרת - פיזית - אימהות עם אחד מילדיהם הבוגרים - והן מתלוות אליהם ל-72 שעות מחייהם.

קרן הפורמטים הטלוויזיוניים של רוביקון ואלון דולב השקיעה בסך-הכול 3 מיליון שקל, והיא יוצאת ליריד מיפ עם 3 פורמטים נוספים, השייכים ליוצרים שונים וחברות הפצה שונות. אחד מהם - פורמט שעשועון של עמי גלאם בשם "300" - כבר נמכר לאנדמול ספרד עם תחילת הפסטיבל.

פורמטים נוספים הם "TUG" - מעין וריאציה על משיכה בחבל של "יולי אוגוסט הפקות" בהפצת חברת GLOBAL AGENCY; ו-"Mission is Possible" - שעשועון טלוויזיה קומי, שבמרכזו משימה למתמודדים הנדרשים לאתר אדם סמוי בתוך קהל של מאות אנשים. את המשחק הטלוויזיוני בישראל יובילו הקומיקאים שי גולדשטיין ואבי נוסבאום, ומפיצה אותו בעולם דורי מדיה.

מוכרים תוכניות שפותחו בסין

דורי מדיה היא אחת החברות הישראליות הוותיקות במיפ, והדוכן שלה באופן מסורתי גדול ומושך תשומת-לב גדולה במיוחד. המשלחת של החברה כוללת בין היתר את היו"רית תמי מוזס, את נשיא ומנכ"ל הקבוצה נדב פלטי, את סמנכ"ל התוכן ליאורה ניר ואת סמנכ"ל המכירות רויטל בזל.

בין התוכניות שתמכור החברה, "מי נתן לך רישיון" ששודרה בערוץ 1; "זוג מנצח" של אבוט-המאירי וקרן סינמה, ששודרה בערוץ 10 וזכתה להצלחה בפורטוגל; "אללה איסלאם" - סדרת הדוקו המצליחה של צבי יחזקאלי והבמאי דוד דרעי אשר שודרה בערוץ 10; "דייט בליינד" - קומדיה רומנטית שזכתה להצלחה בארגנטינה דווקא; ודרמת הנעורים החדשה היומית של yes, "שוברי גלים", המופקת על-ידי טדי הפקות ודורי מדיה דרסט לערוץ הילדים.

בנוסף תציג דורי מדיה שעשועון רחוב חדש, "Billy the Board", המאפשר לאנשים להרוויח כסף בזמן ההמתנה לאוטובוס או לרכבת. עודד מנשה ימכור בעזרת דורי את הפורמט החדש שלו "Famous Face", המבוסס על הפורמט הבינלאומי המצליח שלו "Smart Face". גם "חברות" של יואב גרוס וליטל שוורץ, עטורת הפרסים, תוסיף להימכר.

קשת תציג באמצעות זרוע ההפצה הבינלאומית של קשת אינטרנשיונל שורת פורמטים חדשים בפסטיבל, וגם היא בחרה לשתף פעולה ישירות עם גורמים בחו"ל - בסין ובארה"ב, ולא בהכרח להתחיל בישראל כמקור היצירה כולה.

לצד "סברי מרנן" ו"תא גורדין", שנמכרו להפקה בארה"ב; ו"הכוכב הבא", שהייתה ללהיט מכירות בשנת 2013 (וזכתה להצלחה יחסית בלבד בשידורה מקומות שונים בעולם); והשעשועונים "BOOM" ו"בטוח או ביטוח" - תציג קשת את דרמת המתח "DIG" של גדעון רף ("חטופים", "הומלנד") וטים קרינג ("Heroes"), בהפקת UCP וקשת. התוכנית, שצילומיה החלו בקיץ האחרון בירושלים ונגדעו בשל מבצע "צוק איתן", עתידה לעלות בשנת 2015 ברשת USA. הסדרה "DIG" פותחה על-ידי קשת יחד עם גייל ברמן ("באפי ציידת הערפדים") מחברת ההפקות Tecumesh וג'ין סטיין ("הונאה").

כמו כן תנסה קשת למכור את "הצילו! אני לא יודע לבשל" ואת "Not A Star Yet" - תוכנית כישרונות שפותחה דווקא בסין על-ידי Zhejiang TV. בתוכנית ילדי מפורסמים מתחרים זה בזה, ראש בראש, בכישרונות שונים.

"בייב מגנט" ("Babe Magnet") הוא פורמט הכרויות מבית קומדי סנטרל ישראל. בתוכנית מתחרים 4 בחורים על לבה של בחורה, על-ידי מענה לשאלותיה בנושאי אהבה ומשיכה, כל זה כשהם מוצמדים למשטחים שונים על-ידי מגנטים.

התוכנית היא פרי יצירתם של אלון שחר ואורן גרנר, והיא מופקת על-ידי חברת Nutz הפקות.

זכיינית ערוץ 2 רשת לא מחזיקה בזרוע הפצה משלה, אך פורמטים שונים שלה נמכרים בכל זאת ביריד. "6 אימהות" ("Mothers") יוצג למכירה, ואיתו גם "המיזם", שפותח ויופץ יחד עם אנדמול ישראל, "משחקי השף", "בלתי הפיך", "צחוק מעבודה", "כלוב הזהב" ואפילו "עממיות" של נאור ציון.

אולפני הרצליה - שתשלח אף היא משלחת רחבה הכוללת את יו"ר האולפנים, עמי גניגר; המנכ"לים המשותפים של האולפנים, יואב פרץ ואפרת דרור; ומנהלת המחלקה הבינלאומית של האולפנים, טליה שחר - תציע כמה פורמטים משלה, ובהם שעשועונים כמו "חשוב, אל תמצמץ", "שתף או העז" והסיטקום "ישראל" של ישראל קטורזה.

שמים פוקוס על הדוכן של מכון היצוא הישראלי

קרוב ל-15 אלף משתתפים צפויים להגיע השנה ליריד מיפ, ורבים מהמוכרים הישראלים יפגשו אותם דווקא בביתן של מכון היצוא.

לדברי מירה גשל, מנהלת ענף תוכן, קולנוע טלוויזיה ומוזיקה במכון היצוא, "כתוצאה מההכרזה על ישראל כמדינת פוקוס בתערוכת MIPTV לפני כ-5 חודשים, ההתעניינות הגדולה ממילא בתעשיית הטלוויזיה הישראלית גברה, ומספר רב של קניינים ומנהלי תוכניות הביעו עניין להיפגש עם החברות הישראליות כבר בתערוכה הקרובה. מעולם לא הייתה התעניינות כה רבה בחומרים הישראליים עוד לפני התערוכה, בין היתר מהרשתות RAI האיטלקית, ארטה הצרפתית ודר שפיגל הגרמנית".

בביתן הלאומי בתערוכה יציגו מוכרי פורמטים, ובהם מטר הפקות, ארצה הפקות, אולפני הרצליה והאולפנים המאוחדים; וכן מוכרי ערוצים ותוכניות כגון i24, הופ קטנטנים, מידל איסט ניוז, ענני תקשורת, ICQ מדיה וטלית הפקות, מפיצי דוקומנטריים כמו סינפיל-פיליפה ורות דיסקין וקטגוריית דיבוב ותרגום אולפני אלרום.

עוד כתבות

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

30 מיליון שקל: לאומי פרטנרס גרף רווח על מימוש מניות טראלייט

הבנק נותר עדיין עם החזקה של 11% בחברת האנרגיה המתחדשת ● לו היה מוכר את כל מניותיו היה מורווח כ-100 מיליון שקל על השקעתו בה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; מניות וויקס ולמונייד מזנקות, מובילאיי נופלת

הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה

חזית המדע / צילום: Shutterstock

אמבטיות קרח ודבק לפנים: מה מחקרים אומרים על הטרנדים החמים בבריאות?

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

דן אקס ודור לי-לו, השותפים המנהלים של קרן Ibi tech fund / צילום: אילן בשור

חברת האלגוטריידינג האלמונית ש־IBI שותפה בה ונחשפה במקרה

קרן ההון סיכון IBI Tech Fund חשפה בדוחותיה השנתיים החזקה בחברת מסחר אלגוריתמי קטנה שמחלקת דיבידנדים בעשרות מיליוני שקלים בשנה ● סולידוס, הפועלת מתחת לרדאר, מתמחה בזיהוי הזדמנויות מסחר רווחיות ופערי ארביטראז' בבורסות בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

קריאת תיגר על האו"ם: מה עומד מאחורי יוזמת מועצת השלום של טראמפ?

נשיא ארה"ב הגיע השנה לדאבוס כדי להכריז על עצמו, פעם נוספת, כמעצב-העל של הסדר העולמי החדש, ולעגן זאת במסגרת מוסד חדש שייסד - "מועצת השלום" ● אילו מדינות יצטרפו למועצת השלום, כיצד היא תפעל, והאם מדובר בניסיון אמיתי לייצר מנגנון חדש לפתרון סכסוכים - או בעוד מהלך של טראמפ לעקוף את המוסדות הקיימים?

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

מנכ''ל OpenAI סם אלטמן לצד מירה מואטי, לפני שהאחרונה עזבה את החברה / צילום: ap, Barbara Ortutey

הרומן נחשף, בכירים עזבו: הסטארט־אפ של יוצאת OpenAI מתקשה להתרומם

סטארט־אפ הבינה המלאכותית Thinking Machines Lab של מירה מוראטי, לשעבר בכירה ב־OpenAI, ניצב בימים אלה בעיצומו של גל עזיבות חריג ● ברקע: רומן בין מנהל לעובדת ודרישה לקחת חלק מסמכויותיה של מוראטי בחברה

מיחזור משכנתאות / צילום: Shutterstock

בהיקף של 5 מיליארד שקל: שיאי מיחזור משכנתאות בדצמבר

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש דצמבר 2025 נרשמו שיאי מיחזור משכנתאות בין בנקים, ובמקביל חלה ירידה קלה בפיגורי המשכנתאות ● הנתונים מצביעים על למעלה מ-7,000 לווים שמיחזרו בחודש שעבר משכנתאות, כאשר היקפי המיחזורים הגיעו לכ-5 מיליארד שקל

"סימן אזהרה למשטר": המוקד המפתיע שבו התחילו המחאות באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השמרנים באיראן היו בין הגורמים שהתחילו את המחאות, שיתוף הפעולה של ישראל ויוון, ובאירלנד לא מאמינים ש-6 מיליון יהודים נרצחו בשואה • כותרות העיתונים בעולם

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הדיווח שמקפיץ את מניית הבורסה: מו"מ למכירת פעילות המדדים לגוף זר

הבורסה בת"א מתקרבת להצפת ערך בפעילות המדדים שלה, שצמחה פי שמונה תוך שנתיים, אותה היא מתכננת למכור לגוף זר ● בשנה שעברה העריכו כי הבורסה תמכור את הפעילות, לה הכנסות של 25 מיליון שקל, תמורת 300-400 מיליון שקל

שלום מיכאלשווילי בקמפיין פריגת / צילום: צילום מסך יוטיוב

לפי הפריגתולוגיה, שלום מיכאלשווילי מככב בפרסומת האהובה ביותר השבוע

הפרסומת הזכורה ביותר של השבוע שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● שתי המתחרות HOT ו–yes עלו בקמפיינים חדשים לקידום השירות של HBO MAX, אחת הצליחה יותר בזכירות והשנייה באהדה

הדמייה של כביש 6 צפון, מחלף בית העמק / צילום: ap, Matt Rourke

הסדרת הפקעת הקרקעות מאיימת לעכב את מיזם כביש 6 בצפון

פרויקט הארכת כביש 6 לצפון מתקדם לשלב המכרזי, אך לוחות הזמנים עשויים להתעכב ● בין הסיבות, סוגיות שטרם הוסדרו הקשורות לתפיסת קרקע, פיצוי בעלי הקרקעות וליווי משטרתי

נדב טנא, דינה בן טל גננסיה, איציק וייץ / צילום: אורן בירן, גיא כושי ויריב פיין, אלעד גוטמן

חגיגת המימושים בבורסה: עשרות שכירים הפכו למיליונרים, ולא רק בהייטק

הגאות בשוק המניות ייצרה הון עתק לא רק לבעלי החברות, אלא גם לשורה של מנהלים ועובדים בחברות הנסחרות בת"א ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● במקביל, אופציות למניות, שמזוהות בעיקר עם עובדים בחברות הייטק, הפכו כלי להתעשרות גם בתעשיות המסורתיות

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שמזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם"

ההכנסות ממיסוי רכב שברו שיאים ב-2024 / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

המספרים שמוכיחים שהמדינה התמכרה להכנסות ממסים על הרכב הפרטי

כ־12% מסך גביית המסים ב־2024 הגיעו מתחום הרכב ● הבלו בישראל היה גבוה ב־41% מהממוצע של כלל מדינות ה־OECD ● צ'רי ולנדרובר הודיעו על תחילת היצוא של FREELANDER ● טסלה נערכת לשיווק סייברטראק בישראל ● ו-MG משיקה קרוס־אובר פלאג־אין גדול ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט, בעקבות ההסכמות שהושגו לגבי גרינלנד

ה-S&P 500 עלה בכ-1.2% ● טראמפ הודיע כי הגיע למתווה של עסקה מול נאט"ו לגבי גרינלנד, ושלא יטיל מכסים חדשים על אירופה ● האיחוד האירופי השהה את אישורו של הסכם הסחר עם ארה"ב ● אינטל זינקה במעל 11%, לקראת פרסום דוחותיה הכספיים בליל יום חמישי ● נטפליקס ירדה בכ-2%, לאחר שתחזיותיה אכזבו את המשקיעים ● מחירי הזהב והכסף נסוגו מהשיאים שלהם

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

היזם שגילה: לא כל חברת בנייה יכולה להנפיק אג"ח

אחרי שזכתה לביקושים נמוכים מהצפוי, חברת הנדל"ן אמיד יזמות של איש העסקים דוד אזולאי, השהתה את גיוס החוב אותו תיכננה לבצע בבורסה ● הגיוס בהיקף של 94 מיליון שקל, נועד להחזר הלוואה יקרה שנטלה מחברת האשראי החוץ בנקאי מניף

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"ההתמקדות בת"א 125 היא החמצה": האם המניות הקטנות בדרך להוביל את הבורסה?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

הפרויקט בקריית שמונה של חברת קראו / הדמיה: אנטרייס

הצפון מתעורר: הסכם מימון ב-91 מיליון שקל לפרויקט בקריית שמונה

רובי קפיטל ושלמה ביטוח חתמו על עסקת מימון להקמת שכונת בימת תל חי בקריית שמונה ● חברת המימון ברקת תעניק הלוואה לשתי קבוצות של בעלי קרקע שמארגנת קבוצת חג'ג' ברמת אביב ● והוותמ"ל תדון בפרויקט התחדשות עירונית ראשון בטירה ● חדשות השבוע בנדל"ן